Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Prozdrowotne właściwości wtórnych metabolitów roślin
R. Zadernowski
nr katalogowy: 6890
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 3. Włókna z liści sizalu, abaki, juki, lnu nowozelandzkiego i inne surowce roślinne niedrzewne stosowane w przemyśle celulozowo-papierniczym
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 129254
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
sizal
abaka
juka
len nowozelandzki
słonecznik
chmiel
sorgo
tytoń
nietypowe surowce roślinne
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
sisal
abaca
yucca
New Zealand flax
sunflower
hop
sorghum
tobacco
unusual plant materials
AURA 2013-8
Biomasa surowcem paliwowym
Tadeusz JULISZEWSKI
nr katalogowy: 80031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Susze ziołowe i przyprawy jako źródło mikotoksyn
KATARZYNA JANDA-ULFIG
KRZYSZTOF ULFIG
nr katalogowy: 33817
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Papier kamienny
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 130101
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Papier kamienny
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 130101
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-7
Wpływ stopnia rozdrobnienia i rodzaju drewna na przebieg hydrolizy enzymatycznej polisacharydów zawartych w surowcu drzewnym
KAMILA PRZYBYSZ
PIOTR PRZYBYSZ
HALINA KALINOWSKA
nr katalogowy: 99906
10.15199/54.2016.7.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Aromatyzowane napoje spirytusowe
Mateusz Różański
Maria Balcerek
Katarzyna Pielech-Przybylska
nr katalogowy: 115056
10.15199/64.2018.7.4
napoje spirytusowe
aromatyzowanie
maceracja
surowce roślinne
owoce
spirit beverages
aromatization
maceration
plant raw materials
fruits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Problem ignorowany
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 74945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę klientów. Część piąta – tłuszcze roślinne w cukiernictwie. Propozycje dla wegan i osób stosujących inne diety wykluczające
nr katalogowy: 132758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-1
Współpraca IBWCh z przemysłem
ELŻBIETA BARANEK
URSZULA JANIGA
MICHAŁ JANIGA
nr katalogowy: 111901
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 125144
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Krajowe doświadczenia i osiągnięcia w produkcji furfuralu
ZDZISŁAW MACIEJEWSKI
nr katalogowy: 107804
OPAKOWANIE 2014-11
Wpływ opakowania i czasu przechowywania na jakość surowców zielarskich
BARBARA KOŁODZIEJ
DANUTA SUGIER
BEATA KRÓL
nr katalogowy: 87895
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
ENKEV promuje hasło: Zero – Waste
nr katalogowy: 141015
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Walne Zebranie Członków UPPCH w Łodzi
Janina Jędrzejewska
Lidia Wąsowicz
nr katalogowy: 57677
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości wybranych olejów roślinnych w aspekcie zastosowania w produkcji przyjaznych dla środowiska środków smarnych
Artur Olszak
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Elżbieta Rogoś
Karol Osowski
Ireneusz Musiałek
nr katalogowy: 129568
10.15199/62.2020.12.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy
nr katalogowy: 148326
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Wpływ warunków modyfikacji olejów roślinnych na ich właściwości jako środków smarnych
Rafał Grabowski
Jolanta Iłowska
Justyna Chrobak
Michał Szmatoła
Iwona Szwach
Hanna Studnik
Beata Orlińska
Jolanta Drabik
nr katalogowy: 117900
10.15199/62.2018.12.24
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Błonnik - niezbędne włókno roślinne
Krystyna Nowak
nr katalogowy: 37625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Ekstrakty roślinne w wyrobach ciastkarskich
Mariola Kozłowska
Aleksandra Gawinowska
Agata Fabiszewska
nr katalogowy: 126803
10.15199/65.2020.6.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Kwas cykoriowy i jego właściwości lecznicze
Renata Choińska
Małgorzata Zawadzka
Aleksandra Golonko
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 127571
10.15199/62.2020.8.19
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wędliny podrobowe - tanio, smacznie, zdrowo
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 85728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Wody roślinne - Botanical Waters
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112846
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru Cz. 1. Bawełna, kokos, len, kenaf, ramia, juta, ketmia, konopie siewne, sunn
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128290
10.15199/54.2020.9.1
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
produkcja
bawełna
kokos
len
kenaf
ramia
juta
ketmia
konopie siewne
Sunn
non-wood plants
fibrous raw materials
properties
production
cotton
coconut
flax
kenaf
ramie
jute
edible hibiscus
hemp
sunn
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-9
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru Cz. 1. Bawełna, kokos, len, kenaf, ramia, juta, ketmia, konopie siewne, sunn
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128290
10.15199/54.2020.9.1
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
produkcja
bawełna
kokos
len
kenaf
ramia
juta
ketmia
konopie siewne
Sunn
non-wood plants
fibrous raw materials
properties
production
cotton
coconut
flax
kenaf
ramie
jute
edible hibiscus
hemp
sunn
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Przegląd metod chemicznej modyfikacji skrobi
JANUSZ KAPUŚNIAK
KAMILA JOCHYM
KRZYSZTOF BAJER
DAGMARA BAJER
nr katalogowy: 61513
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Organizacyjno-prawne uwarunkowania przyrodniczego zagospodarowania wybranych odpadów
Dorota Tomaszewska-Krojańska
Jacek Pranagal
nr katalogowy: 108865
10.15199/62.2017.8.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Surowce roślinne o właściwościach alergennych
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 87636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Materiały opakowaniowe ze źródeł odnawialnych
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 68882
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Wartość odżywcza i możliwości wykorzystania zarodków pszennych
nr katalogowy: 77657
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Adsorption of methane and carbon dioxide on a potassium hydroxide-modified activated carbon. Adsorpcja metanu i ditlenku węgla na węglu aktywnym modyfikowanym wodorotlenkiem potasu
nr katalogowy: 75929
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-1
Biosmary
nr katalogowy: 17325
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-3
Sorpcja wybranych barwników bezpośrednich i reaktywnych przez włókna roślinne
Zdzisława Malinowska-Graboś
Andrzej Gawłowski
nr katalogowy: 58678
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Alternatywne wypieki, czyli jak pozyskać nową grupę Klientów. Część druga – napoje roślinne i alternatywy nabiału
nr katalogowy: 131668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14002
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141001
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 20426
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Sulfonowane estry i kwasy tłuszczowe jako nowe surowce do produkcji detergentów
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANN A GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 106936
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Co będziemy jeść w przyszłości?
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 145051
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-6
KONCENTRAT TALU PRODUKTEM UBOCZNYM PRZY OTRZYMYWANIU CYNKU I OŁOWIU W HUCIE CYNKU MIASTECZKO ŚLĄSKIE S.A.
DANUTA KRUPKA
MAREK WADOWSKI
ANDRZEJ ULISZAK
TADEUSZ SZYSLER
BEATA OLEKSIAK
JACEK SITKO
nr katalogowy: 36011
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Etanol w świecie - kierunki użytkowania, surowce i produkty uboczne
Edmund Cibis
Małgorzata Krzywonos
Tadeusz Miśkiewicz
nr katalogowy: 20349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
OPAKOWANIE 2014-11
Pierwsze w pełni roślinne opakowanie Tetra Pak
nr katalogowy: 87885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 138280
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Zmiany struktury ligniny osadek kukurydzy pod wpływem fermentacji metanowej
Agata Stachowiak-Wencek
Magdalena Zborowska
Hanna Waliszewska
Bogusława Waliszewska
nr katalogowy: 117906
10.15199/62.2018.12.30
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Smakowe kandyzy z owoców dyni
Agnieszka Nawirska-Olszańska
Anita Biesiada
nr katalogowy: 95651
10.15199/64.2015.11-12.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Orange pellets as plant biomass with potential use in pharmaceutical industry Skórki z pomarańczy jako biomasa roślinna o potencjalnym zastosowaniu w przemyśle farmaceutycznym
Ewa Klepacz
Paweł Pohl
Przemysław Skibiński
Kazimiera A. Wilk
Roman Gancarz
nr katalogowy: 90063
10.15199/62.2015.3.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Zastosowanie naturalnych przeciwutleniaczy do poprawy stabilności oksydacyjnej produktów emulsyjnych wytwarzanych w przemyśle kosmetycznym
Paulina Malinowska
Ryszard Zieliński
nr katalogowy: 62283
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-5
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 28563
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-9
Farby antykorozyjne
nr katalogowy: 128109
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-9
Farby antykorozyjne
nr katalogowy: 128109
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
OD REDAKCJI
nr katalogowy: 149195
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 30024
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-4
Ekologiczny MISTRZ TECHNIKI
nr katalogowy: 96751
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Pieczywo, makarony, produkty dietetyczne i ekstrudowane produkowane nie tylko z mąki pszennej
nr katalogowy: 41878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Sterole roślinne. Charakterystyka i metody analizy
Aleksandra Leśniarek
Aleksandra Grudniewska
Witold Gładkowski
nr katalogowy: 109330
10.15199/62.2017.9.24
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne surowce włókniste do produkcji ekologicznych papierów higienicznych
nr katalogowy: 141073
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne surowce włókniste do produkcji ekologicznych papierów higienicznych
nr katalogowy: 141073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Właściwości przeciwcukrzycowe wybranych składników pochodzenia roślinnego
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 150450
10.15199/65.2024.9.2
Cukrzyca
hiperglikemia
berberyna
pokrzywa
morwa biała
gorzki melon
Diabetes
hyperglycemia
berberine
nettle
white mulberry
bitter melon
CHŁODNICTWO 2008-6
Możliwość zastosowania testów przyspieszonych w prognozowaniu trwałości zamrożonych warzyw
TOMASZ PUKSZTA
nr katalogowy: 36068
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Surowce i procesy w produkcji paliw dla ogniw paliwowych
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 58212
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji pieczywa i makaronów oraz w produkcji żywności dietetycznej
nr katalogowy: 23478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mikotoksyny w ziarnie zbóż i co dalej?
LUDWIK CZERWIECKI
nr katalogowy: 30249
AURA 2007-4
Spalanie pozostałości roślinnych
WOJCIECH RADECKI
nr katalogowy: 25562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Oleje niepospolite
Jarosława Rutkowska
nr katalogowy: 23324
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Epoksydowane oleje roślinne jako środki smarowe
STEFANIA FISZER
URSZULA SZAŁAJKO
WIESŁAW SZEJA
PIOTR NIEMIEC
nr katalogowy: 28781
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Aktywność wody ważny parametr trwałości żywności
ZBIGNIEW PAŁACHA
nr katalogowy: 34573
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-6
Z prasy technicznej - Surowce do produkcji farb, Normy dotyczące farb, Badania powłok
nr katalogowy: 35729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Wzrost cen surowców spowoduje wzrost cen wyrobów czekoladowo-cukierniczych
Marek Przeździak
nr katalogowy: 30229
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 29243
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Oleje roślinne jako substytuty surowców naftowych do produkcji paliw silnikowych
URSZULA SZAŁAJKO
STEFANIA FISZER
nr katalogowy: 42774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dekoracje w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 141160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 17 i 18 z 2019 r.)
nr katalogowy: 123951
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Białka roślinne i zwierzęce jako dodatki funkcjonalne w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 33179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Masło - najzdrowszy tłuszcz w diecie człowieka
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 78872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Idzie wiosna!
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136592
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Zastosowanie przypraw w przetwórstwie mięsnym
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 75373
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Planowanie, sterowanie i optymalizacja kosztów produkcji wspierana nowoczesnym IT
nr katalogowy: 75377
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-11
Nowe surowce odnawialne na opakowania
nr katalogowy: 102551
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Brakujące elementy
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 83916
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Nowe trendy w produkcji konserw
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53484
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena form zaopatrzenia przedsiębiorstw w surowce z przetwórstwa zbóż a ich oczekiwania wobec dostawców
MONIKA ŚWIĄTKOWSKA
KAROL KRAJEWSKI
nr katalogowy: 97763
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Od śmieci przez odpady do surowców?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 129642
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Wyrok Europejskiego Trybunału Sprawiedliwości w sprawie NPBT opublikowany
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 116496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kawiarniane ogródki
Magdalena Wysocka
nr katalogowy: 51665
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2022-4
Dekoracje w łazience
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 141160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-6
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
M. Kwiatkowski
nr katalogowy: 105942
OPAKOWANIE 2009-6
Kompozytowa folia poliolefinowa, zawierająca surowce mineralne - aktywna biologicznie
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 45075
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-4
Promieniotwórczość naturalna płytek ceramicznych
Marian Drabek
nr katalogowy: 48121
OPAKOWANIE 2024-7
Koncern BASF rozszerza portfolio biopolimerów
nr katalogowy: 149716
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Makarony, wyroby ekstrudowane i wyroby specjalne produkowane na bazie innych niż mąka pszenna surowców
nr katalogowy: 57346
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Definiowanie zrównoważonego budownictwa
Lech Czarnecki
Marek Kaproń
nr katalogowy: 49271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Kontrola kosztów - system informatyczny wspomaga zarządzanie przedsiębiorstwem
Adam Steć
nr katalogowy: 44977
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-12
"LNG – SUROWCE, TRANSPORT, MODELE BIZNESOWE"
Krystyna Kuchta
nr katalogowy: 48549
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Badania potencjału produkcji biogazu z odpadów zielarskich
Edyta Wrzesińska-Jędrusiak
Kamila Klimek
Agnieszka Najda
Barbara Łaska-Zieja
Artur Olesienkiewicz
nr katalogowy: 124842
10.15199/62.2020.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Sprzedaż roślinnych zamienników mięsa w sklepach
NIKODEM PANKOWIAK
nr katalogowy: 149199
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-5
Surowce
nr katalogowy: 10861
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-11
Dla nas hałdy cenne
nr katalogowy: 113953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji makaronów oraz wyrobów ekstrudowanych
nr katalogowy: 50391
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Rynek materiałów gipsowych dla budownictwa w Polsce
Krzysztof Nosal
Małgorzata Sobala
Michał Wieczorek
nr katalogowy: 47341
OPAKOWANIE 2023-3
EKOpakowania tekturowe dla równowagi w przyrodzie
nr katalogowy: 142537
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Ceramika na solidnej bazie
nr katalogowy: 138478
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
Wybrane pierwiastki z grupy surowców krytycznych w żużlach stalowniczych
Iwona Jonczy
Beata Chwedorowicz
nr katalogowy: 99059
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-9
Surowce do produkcji farb
nr katalogowy: 17719
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-5
Z PRASY TECHNICZNEJ - Surowce
nr katalogowy: 2910
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Surowce podstawą strategii działania branży sokowniczej
A Jakubowski
nr katalogowy: 14852
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Wyzwania i szanse branży czekolady
nr katalogowy: 139673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Beleaf PlantBetter – cukierniczy tłuszcz jutra
nr katalogowy: 148558
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-2
Surowce do farb
nr katalogowy: 17814
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-5
Surowce do produkcji farb
nr katalogowy: 17779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 5178
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Stan magazynu Jak przechowywać artykuły spożywcze
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Charakterystyka mieszanek mącznych zastępujących mąkę pszenną
nr katalogowy: 6434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Wewnątrzwspólnotowe nabycie towarów
nr katalogowy: 19119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Redukcja bakterii Listeria w suchych kiełbasach fermentowanych
nr katalogowy: 7248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Najnowsza technika certyfikowane surowce
nr katalogowy: 5094
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Merkur swoim klientom
nr katalogowy: 5011
OPAKOWANIE 2005-5
PKP CARGO S. A. - bezpieczny przewoźnik towarów niebezpiecznych
nr katalogowy: 11171
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Ceramika na solidnej bazie
nr katalogowy: 138478
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Produkty roślinne z czystą etykietą
nr katalogowy: 131404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
OPAKOWANIE 2024-9
Nowoczesne opakowania – ochrona żywności i ekologia w jednym
nr katalogowy: 150696
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2006-2
Płytki gresowe NOWA GALA - eleganckie i uniwersalne
nr katalogowy: 21253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Światowy rynek zagęszczonego soku pomarańczowego
G. Frącek
nr katalogowy: 20638
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-3
Technologie budowy rurociągów polietylenowych
ANDRZEJ ROSZKOWSKI
nr katalogowy: 1303
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-9
Surowce
nr katalogowy: 10929
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Roślinne zasadzki
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91202
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-4
NORMALIZACJA
nr katalogowy: 20952
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Alternatywne surowce fosforowe
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 20237
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Podstawowe wiadomości o tworzeniu ciasta i suszeniu makaronu
nr katalogowy: 20150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Lodowe dekoracje (cz.II)
Piotr Ejsmont
nr katalogowy: 12726
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Surowce
nr katalogowy: 21863
OPAKOWANIE 2004-12
Surowce BOP do produkcji opakowań z tworzyw sztucznych
nr katalogowy: 3420
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Marketingowe koncepcje i antykoncepcje
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 16683
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-2
Synteza i właściwości siarczanowanych oksyetylatów alkoholi w zależności od składu oksyetylatu
Marek Lukosek
nr katalogowy: 14235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Analiza aktywności wody wybranych surowców oraz produktów piekarskich i ciastkarskich
Krzysz
nr katalogowy: 12727
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Nowa metoda syntezy substancji farmaceutycznej quetiapina
Łukasz Kaczmarek
Katarzyna Badowska-Rosłonek
nr katalogowy: 20435
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-6
Targi w Bolonii
T. Ibek
nr katalogowy: 19834
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-6
Paliwa alternatywne w przemyśle cementowym
Krystyna Wiśniewska
nr katalogowy: 2554
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-7
Zastosowanie technologii plazmowej do przetwarzania różnych materiałów odpadowych
BROŽOVA S.
KRET J.
nr katalogowy: 16945
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-1
Branżowe centra rozwojowe- konkurencja przez współpracę
Aleksandra Socha
nr katalogowy: 7742
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-11-12
SUROWCE KRYTYCZNE W NOWYCH TECHNOLOGIACH – ARTYKUŁ PRZEGLĄDOWY
MARTYNA POTEMPA
nr katalogowy: 129785
surowce krytyczne
strategiczne technologie
Komisja Uni Europejskiej
Lista surowców krytycznych
Critical Raw Materials
strategic technologies
European Commission
CRM List
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-11-12
SUROWCE KRYTYCZNE W NOWYCH TECHNOLOGIACH – ARTYKUŁ PRZEGLĄDOWY
MARTYNA POTEMPA
nr katalogowy: 129785
surowce krytyczne
strategiczne technologie
Komisja Uni Europejskiej
Lista surowców krytycznych
Critical Raw Materials
strategic technologies
European Commission
CRM List
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-12
Postępy w rozwoju badań nad otrzymywaniem biodiesla
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Jacek Kijeński
Andrzej W. Lipkowski
Krzysztof Różycki
nr katalogowy: 23111
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-1
Recykling odpadów tworzyw sztucznych w Polsce - wczoraj, dziś, jutro
JACEK KIJEŃSKI
JERY POLACZEK
nr katalogowy: 10017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-7
Wpływ składu węglowodorowego surowca na przebieg procesu ekstrakcji węglowodorów aromatycznych
Jolanta R. Grzechowiak
Aleksandra Masalska
Lucyna Górska
nr katalogowy: 6595
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-1
Recykling odpadów tworzyw sztucznych w Polsce - wczoraj, dziś, jutro
JACEK KIJEŃSKI
JERY POLACZEK
nr katalogowy: 10017
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
ProSweets po raz pierwszy
Marta Stus
nr katalogowy: 19103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Metody badania popiołów ze spalania biomasy w aspekcie ich rolniczego wykorzystania
Roman Wacławowicz
Grzegorz Pelczar
Joanna Polak
nr katalogowy: 111430
10.15199/62.2017.12.21
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Optimization of Extraction Processes of Water-Soluble Polysaccharides under the Electric Field Action
Antonina MALYUSHEVSKAYA
Anna YUSHCHISHINA
Olena MITRYASOVA
Volodymyr POHREBENNYK
Ivan SALAMON
nr katalogowy: 134757
10.15199/48.2021.12.12
pulsed electric field
extraction
polysaccharides
vegetable raw materials
pulsacyjne pole elektryczne
ekstrakcja
polisacharydy
surowce roślinne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Owoce i warzywa nie tylko w przetworach owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 116715
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-2
Seminarium firmy Zschimmer & Schwarzsyfikacji
Wojciech Michałowski
nr katalogowy: 41680
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-12
Masa izolacyjna STYROGUM z odpadów styropianu i gumy
Kazimierz Truchan
Elżbieta Wyszyńska
nr katalogowy: 48850
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH