Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2004-1-2
Ocena jakości zamrożonych truskawek
DANUTA BIAŁASIEWICZ
GRAŻYNA RUTKOWSKA
nr katalogowy: 684
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Porównanie i cechy wspólne atmosfer azotujących w nowoczesnych procesach azotowania gazowego
J. Michalski
J. Tacikowski
P. Wach
nr katalogowy: 10103
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Aktywacja popiołów lotnych przez mikronizację
Aldona Łowińska-Kluge
Jerzy Kropiwnicki
Gabriela Tomanek
nr katalogowy: 73256
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Wstępna charakterystyka popiołów lotnych ze spalania biomasy w aspekcie ich zastosowania w materiałach budowlanych
Agata Modrzycka
Anna Zawada
Małgorzata Ulewicz
nr katalogowy: 91442
10.15199/33.2015.05.32
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań jednostkowych w tworzeniu wyobrażeń o produkcie
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 46559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Wyniki kontroli jakości handlowej miodów
nr katalogowy: 148659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
New chemical substances in natural environment and mobility of some metals. Nowe substancje chemiczne w środowisku przyrodniczym a mobilność wybranych metali
Aleksandra Badora
Dorota Kołodyńska
Zbigniew Hubicki
Jolanta Kozłowska-Strawska
nr katalogowy: 77374
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena fizykochemicznych właściwości surowców roślinnych w formie proszku i otrzymanych z ich udziałem suchych szamponów do włosów
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Millena Ruszkowska
nr katalogowy: 138870
10.15199/62.2022.8.5
suche szampony do włosów
proszki
właściwości fizykochemiczne
jakość
dry hair shampoos
powders
physicochemical properties
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Jakość handlowa i znakowanie dżemów, galaretek, marmolad
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 84435
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Niekonwencjonalne norweskie drożdże typu Kveik – wykorzystanie w technologii piwowarskiej
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
Kinga Adamenko
Joanna Kawa-Rygielska
nr katalogowy: 137297
10.15199/64.2022.2.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
drożdże Kveik
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
Kveik yeast
unconventional microorganisms
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-12
Doświadczenia fizykochemiczne - prezentacja nowego podręcznika
K.W.
nr katalogowy: 55915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Dlaczego musi być ograniczona łączna ilość dodawanych surowców niesłodowanych we wsadzie surowcowym do produkcji piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 108397
CHŁODNICTWO 2008-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszenno-żytniego w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
BARTŁOMIEJ SZTAMA
ROBERT IWAŃSKI
nr katalogowy: 38214
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
Fizykochemiczne właściwości i aktywność katalizatorów nośnikowych typu Ni-Au/Al2O3-Cr2O3 w reakcji częściowego utleniania metanu
TOMASZ P. MANIECKI
KATARZYNA BAWOLAK
DANUTA GEBAUER
WOJCIECH K. JÓŹWIAK
nr katalogowy: 30007
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Mąki niechlebowe i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51682
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-8
Zastosowanie technologii KERASAL w zamojskich wodociągach
nr katalogowy: 46444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Domowy cydr – klarowanie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 150843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-11
Z półki księgarskiej
nr katalogowy: 6674
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Właściwości fizykochemiczne klinoptylolitu modyfikowanego ditlenkiem manganu
Anna M. Anielak
nr katalogowy: 20393
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
Badania fizykochemiczne gliny piaszczystej i bentonitów modyfikowanych kationowym środkiem powierzchniowo czynnym
IZABELA SEMENIUK
BRONISŁAW NARANIECKI
JACEK KOSNO
nr katalogowy: 47364
CHŁODNICTWO 2009-9
Wpływ dodatku sera topionego na zmiany fizykochemiczne i sensoryczne chleba pszennego w czasie zamrażalniczego przechowywania Praca badawcza
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MONIKA NEUBAUER
KRZYSZTOF KRYŻA
MAREK SZCZYGIELSKI
nr katalogowy: 46821
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2004-5
Modyfikacja właściwości TiAl cząstkami ZrO2
KRZYSZTOF BIESIADA
ANDRZEJ OLSZYNA
nr katalogowy: 2162
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-8
Kierunki rozwoju materiałów ogniotrwałych dla przemysłu aluminiowego
Pawełek A.
nr katalogowy: 20893
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-1
Charakterystyka fizykochemicznych właściwości naturalnych krzemianów warstwowych stosowanych w syntezie materiałów nanokompozytowych
Marian Zaborski
Anna Kaźmierczak
nr katalogowy: 20523
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Poszukiwanie układu modelowego w opracowywaniu nowych produktów spożywczych
T. Kołczak
B.E. Kupiec
nr katalogowy: 7049
OPAKOWANIE 2011-8
Techniki pakowania pieczywa jako metoda przedłużania jego świeżości
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 61746
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Wykorzystanie ozonu do niszczenia mikroorganizmów
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 91995
10.15199/65.2015.6.3
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-6
Wpływ wymiarowości cząstek na właściwości elektryczne materiałów i ich zastosowanie
Kornelia Kadac
Jacek Nowaczyk
nr katalogowy: 91814
10.15199/13.2015.6.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-8
Krzemionka Farbsil - funkcyjny wypełniacz do dyspersyjnych farb dla budownictwa
Helena Kuczyńska
Elżbieta Kamińska
nr katalogowy: 14375
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Synteza i badania fizykochemiczne materiałów polimerowych
Mieczysław Łapkowski
Jan Łukaszczyk
Jolanta Maślinska-Solich
Wincenty Turek
nr katalogowy: 14320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Matcha jako dodatek do produktów zbożowych
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 132055
zielona herbata
matcha
produkty zbożowe
cechy fizykochemiczne
cechy sensoryczne
green tea
matcha
cereal products
physicochemical features
sensory features
SZKŁO I CERAMIKA 2004-3
Tworzywo porcelanowe typu porcelany kostnej o obniżonej temperaturze wypalania
A. Ślósarczyk
M. Salus
nr katalogowy: 7442
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-1
Przegląd technologii ogniw paliwowych. Cz. 1. Zasada działania i możliwości
Piotr Piela
Andrzej Czerwiński
nr katalogowy: 20515
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2006-5
Badania przepływu dwufazowego gaz-pył przez schodzące złoże kawałkowe
PANIC B.
DANKMEYER-ŁĄCZNY J.
nr katalogowy: 16979
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-11
Analiza składu chemicznego obszaru przejściowego w układzie DLC-Si
E. Staryga
J. Rogowski
M. Knapik
D. Jarzyńska
M. Cłapa
nr katalogowy: 21480
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Wpływ receptury oraz warunków ekstruzji na zdolność pochłaniania tłuszczu pelletów ziemniaczanych
Agnieszka TRELA
Leszek MOŚCICKI
nr katalogowy: 20035
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Właściwości fizykochemiczne nadprzewodnikowych ceramik YBa2Cu3O7-x z domieszką m-ZrO2
Jan ZIAJA
Bolesław MAZUREK
nr katalogowy: 3918
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131193
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Hydropiroliza jako wstępny etap przetwarzania węgla.Zasada procesu, jego fizykochemia i produkty
WŁODZIMIERZ KISIELÓW
LUDWIK SOBOLEWSKI i WINFRIED KAERNBACH
nr katalogowy: 106616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-7
Badania składu molekularnego stężonych (fabrycznych) sodowych szkieł wodnych
WIESŁAW KOŹLAK
nr katalogowy: 106120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Wpływ nanocząstek srebra na niektóre fizykochemiczne i biologiczne właściwości nanokompozytów polietylenowych
Józef Richert
Agnieszka Richert
Marian Żenkiewicz
nr katalogowy: 70096
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Właściwości fizykochemiczne kompozytów TiO2/SiO2 otrzymanych w wyniku nukleacji układu reakcyjnego
Katarzyna Siwińska-Stefańska
Dominik Paukszta
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59913
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Modyfikowane włókna węglowe
SŁAWOMIR NEFFE
ROMUALD STANKIEWICZ
nr katalogowy: 42773
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Cynkowanie stali z różną zawartością krzemu w kąpieli z dodatkiem niklu i bizmutu
HENRYK KANIA
PIOTR LIBERSKI
PAWEŁ PODOLSKI
ADAM GIEREK
nr katalogowy: 17107
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-12
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43373
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-4
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 41330
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-7
Optymalizacja warunków preparatyki nośnika katalizatora reformingowego (AI2o 3) w formie kulistej
BOHDAN RADOMYSKI
JERZY SZCZYGIEŁ
MIROSŁAW MARCINKOWSKI
nr katalogowy: 108204
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-2
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43570
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-7
Szacowanie ryzyka wypadku chemicznego
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 36821
SZKŁO I CERAMIKA 2006-3
Morfologia tlenku cynku domieszkowanego jonami glinu otrzymywanego metodą hydrotermalną oraz kondensacji próżniowej
T. Strachowski
R. R. Piticescu
C. J. Monty
W. Łojkowski
R. Pielaszek
nr katalogowy: 21009
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-5
Struktura i właściwości fizykochemiczne warstw pasywno-węglowych
J. Marciniak
Z. Paszenda
M. Kaczmarek
A. Ziębowicz
J. Szewczenko
W. Chrzanowski
J. Lelątko
J. Smolik
nr katalogowy: 10096
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Obróbka termiczna nieorganicznych układów tlenkowych i jej wpływ na ich właściwości fizykochemiczne i potencjalne kierunki zastosowań
Filip Ciesielczyk
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59850
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-6
Szacowanie ryzyka wypadku chemicznego (cz. 1)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 36134
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-8
Kataliza w ochronie środowiska - zastosowanie TiO2
JOLANTA GRZECHOWIAK
IWONA WERESZCZAKO-ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 42775
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-8
Szacowanie ryzyka wypadku chemicznego (cz. 3)
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 37575
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Zastosowanie testów kinetycznych do frakcjonowania ścieków
ANNA WOLBORSKA
ANDRZEJ CHACUK
nr katalogowy: 35054
GOSPODARKA WODNA 2007-5
Fakty
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 25768
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-12
Plastyfikatory alifatyczne z 2-metylopropanalu
WILHELM JAN TIC
ZYGMUNT HEHN
nr katalogowy: 28308
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-12
Deasfaltyzacja gudronu przeznaczonego do przerobu na paliwa silnikowe
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
WOLFGANG FECHNER
BERNHARD LUCKE
nr katalogowy: 43676
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-4
Kwas trichloroizocyjanurowy - właściwości, zastosowanie i produkcja w świecie
BEATA B. KŁOPOTEK
ALOJZY KŁOPOTEK
TOMASZ PAJER
nr katalogowy: 43256
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-3
Chemiczna modyfikacja polipropylenu za pomocą szczepienia grup hydroksymetylowych żywicami fenolowymi
WŁODZIMIERZ SZLEZYNGIER
nr katalogowy: 43102
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-12
Kwas trifluorometanosulfonowy - efektywny inicjator kopolimeryzacji trioksanu z dioksolanem
JANUSZ STASIŃSKI
LIDIA TOKARZ
JACEK CIEŚLAK
PIOTR KRZYŻANOWSKI
nr katalogowy: 28490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Aktualne metody optymalizacji produkcji piw bezalkoholowych pod kątem zapewnienia im właściwych cech sensorycznych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 75483
OPAKOWANIE 2004-1
Dzień ze sprytnymi opakowaniami
Peter Harrop
nr katalogowy: 3118
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-7
Synteza, struktura i właściwości fizykochemiczne oraz biologiczne wybranych 2-aryloksypropionianów S-aryloalkiloizotiouroniowych
BOGDAN TARASIUK
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
nr katalogowy: 42992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-9
Właściwości i technologia wytwarzania Izocynu T-80
TADEUSZ WILUSZ
nr katalogowy: 42647
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-4
Wpływ kształtu ziarna katalizatora HDS na jego właściwości fizykochemiczne i aktywność hydroodsiarczającą
JERZY WALENDZIEWSKI
JANUSZ TRAWCZYŃSKI
nr katalogowy: 42584
AURA 2007-10
Usuwanie toksyn sinicowych z wody powierzchniowej - Techniki unieszkodliwiania toksyn sinicowych w uzdatnianiu wody
ANDRZEJ KABZIŃSKI
nr katalogowy: 30453
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Usuwanie niskich stężeń azotu amonowego z wody
Wiesław Zymon
nr katalogowy: 29862
SZKŁO I CERAMIKA 2008-5
Domieszki schudzające i konstrukcyjne.Nowy kierunek interpretacji wyników badań fizykochemicznych średniowiecznych mas garncarskich.
HENRYK STOKSIK
PAWEŁ RZEŹNIK
nr katalogowy: 38386
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Udział bakterii i grzybów w usuwaniu wybranych barwników trifenylometanowych
WIOLETTA PRZYSTAŚ
EWA ZABŁOCKA-GODLEWSKA
ELŻBIETA GRABIŃSKA-SOTA
nr katalogowy: 35035
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-2
Czy diament jest właściwym materiałem do wytworzenia emitera polowego?
DAGMARA JARZYŃSKA
ELŻBIETA STARYGA
ZBIGNIEW ZNAMIRoWSKI
KAZIMIERZ FABISIAK
nr katalogowy: 24089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-12
Synteza, struktura i fizykochemiczne oraz biologiczne właściwości pochodnych kwasu 2(2,4,5-trichlorofenoksy)propionowego
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
BOGDAN TARASIUK
ZOFIA ZIMIŃSKA
nr katalogowy: 43207
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-6
Nowe produkty Petrochemii Płock SA w aspekcie jakości i ochrony środowiska
MIROSŁAWA CUKRAS
IRENEUSZ BEDYK
MACIEJ GARDZIŃSKI
WIESŁAW ŻYLIK
nr katalogowy: 43136
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-10
Spawanie stali nierdzewnych w aspekcie zagrożeń zdrowia i bezpieczeństwa pracy spawaczy
JOLANTA MATUSIAK
ANDRZEJ WYCIŚLIK
nr katalogowy: 30646
OPAKOWANIE 2008-11
Wpływ struktury krystalicznej skrobi zastosowanej jako napełniacz na właściwości biorozpraszalnego kompozytu polietylenowego
Dominik Paukszta
Zbyszko Lubiewski
Katarzyna Sobocińska
Anna Kończal
Grażyna Lewandowicz
nr katalogowy: 39474
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Wpływ stopnia zestarzenia papieru i oleju na wiarygodność oceny zawilgocenia izolacji celulozowej transformatora uzyskanej przy użyciu fizykochemicznych metod pośrednich
Piotr PRZYBYŁEK
nr katalogowy: 38665
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Wpływ stopnia zestarzenia papieru i oleju na wiarygodność oceny zawilgocenia izolacji celulozowej transformatora uzyskanej przy użyciu fizykochemicznych metod pośrednich
Piotr PRZYBYŁEK
nr katalogowy: 38664
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Strącanie węglanu wapnia w środowisku mocznika
KATARZYNA BIAŁOWICZ
MIECZYSŁAW TRYPUĆ
URSZULA KIEŁKOWSKA
nr katalogowy: 38422
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-4
Oddziaływanie farby na papier podczas drukowania
MARTA GAJADHUR
HALINA PODSIADŁO
nr katalogowy: 25437
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Poliestrole z surowców odpadowych i bioodnawialnych do wytwarzania tworzyw poliuretanowych
RYSZARD OSTRYSZ
ELŻBIETA WARDZIŃSKA
PIOTR PENCZEK
ALEKSANDRA MISZEWSKA
nr katalogowy: 25412
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wieloskładnikowe nawozy ciekłe z polifosforanami
BARBARA CICHY
STANISŁAW FOLEK
nr katalogowy: 28725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Bimetaliczne katalizatory Ni-Rh naniesione na Al2O3 w reakcji reformingu metanu ditlenkiem węgla
MAGDALENA NOWOSIELSKA
WOJCIECH KAZIMIERZ JÓŹWIAK
JACEK MICHAŁ RYNKOWSKI
nr katalogowy: 28702
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Energetyka wodorowa, szanse i zagrożenia. Proces katalitycznego spalania wodoru na katalizatorze kobaltowym
RYSZARD J. KALEŃCZUK
JOANNA SREŃSCEK-NAZZAL
nr katalogowy: 28649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Wykorzystanie ciekłych frakcji z termodestrukcji odpadów polimerowych jako komponentów paliw węglowodorowych
ADAM ŁUKSA
MARCIN SOBCZAK
MIROSŁAW GOS
PAWEŁ WOJCIESZAK
MARTA KRZEMIŃSKA
ANETA STĘPIEŃ
CEZARY DĘBEK
nr katalogowy: 35984
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Rola związków amonu w procesie kształtowania nanometrycznych cząstek krzemionek
JOLANTA ŻURAWSKA
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
TEOFIL JESIONOWSKI
nr katalogowy: 28741
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Fizykochemiczne właściwości katalizatorów Pt/ZrO2/TiO2 w reakcji selektywnej redukcji a,b-nienasyconych aldehydów.
AGNIESZKA RUPPERT
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 28704
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-9
O farbach antykorozyjnych publikowaliśmy:
nr katalogowy: 100717
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka wybranych odmian pszenicy uprawianych w Niemczech
nr katalogowy: 106428
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-8
Synteza, struktura oraz fizykochemiczne i biologiczne właściwości N-(3- i 5-acenaftylo)-α-merkaptoacetamidów
WAWRZYNIEC PODKOŚCIELNY
WANDA KOWALEWSKA
EDMUND BAKUNIAK
nr katalogowy: 43167
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wpływ preparatyki na właściwości fizyko-chemiczne i katalityczne nośnikowych katalizatorów rodowych (Rh/nośniki: SiO2, TiO2, MgO)
ELŻBIET SZUBIAKIEWICZ
WOJCIECH KAZIMIERZ JÓŹWIAK
DOROTA DOMINIAK
nr katalogowy: 28714
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Wpływ faz aktywnych modyfikatorów katalizatorów DESONOX na ich aktywność w procesie odsiarczania gazów pochodzących ze spalania węgla kamiennego
AGNIESZKA MARCEWICZ-KUBA
DOBIESŁAW NAZIMEK
KRYSTYNA KUBICA
nr katalogowy: 28700
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
KRONIKA
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 59403
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Polifenole w żywności Wpływ na cechy organoleptyczne żywności
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 44560
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ parametrów pracy ekstrudera jednoślimakowego na wybrane cechy produktu
NATALIA IDASZEWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 45898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Podstawowe surowce piekarskie: Mąka (cz. II)
nr katalogowy: 34912
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-10
Wycena nieruchomości w warunkach silnie zmieniającego się rynku
EWA KUCHARSKA-STASIAK
nr katalogowy: 30407
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wpływ zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Barbara Szczepaniak
Elżbieta Piotrowska
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 37278
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Wydawnictwa
nr katalogowy: 148251
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Ocena laboratoryjna jakości mięsa wieprzowego
Hanna Jankowiak
Aleksandra Haftka
nr katalogowy: 151419
10.15199/65.2024.11.5
świnie
wieprzowina
właściwości fizyczne
właściwości organoleptyczne
pigs
pork
physical properties
organoleptic properties
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-4
Wydawnictwa
nr katalogowy: 148251
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-2
Synteza dimerów i estolidów nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz ich adduktówz bezwodnikiem maleinowym
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BARBARA CHMIELARZ
BOŻENNA KOSMACIŃSKA
MICHAŁ DYCZEWSKI
BOGDAN WIŚLICKI
BOŻENNA ZDRODOWSKA
nr katalogowy: 28169
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Ludwik Komorowski i Andrzej Olszowski) CHEMIA FIZYCZNA t. 4 LABORATORIUM FIZYKOCHEMICZNE
Tomasz Gubica
nr katalogowy: 79869
SZKŁO I CERAMIKA 2011-2
Badania masy ceramicznej i szkliw detali architektonicznych z Katedry pw. św. Jana Chrzciciela w Kamieniu Pomorskim w celu ich rekonstrukcji
HENRYK STOKSIK
nr katalogowy: 58947
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
WYPIEK PIECZYWA Część 10.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 98564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Jak z nią postępować?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63513
GOSPODARKA WODNA 2010-9
Marek Madeyski 1948-2009
nr katalogowy: 54561
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-20
Katastrofa
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 115874
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-5
KRONIKA
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 105765
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-4
WŚRÓD KSIĄŻEK
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 83572
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Właściwości fizykochemiczne oraz użytkowe wodorotlenku magnezu otrzymanego z zastosowaniem różnych prekursorów i wodorotlenku amonu
Agnieszka Pilarska
Dominik Paukszta
Karol Bula
Malwina Mazur
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 69480
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ parametrów strącania na właściwości fizykochemiczne Mg(OH)2 i jego wybranych kalcynatów
Agnieszka Pilarska
Łukasz Klap iszewski
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59907
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Wykrywanie zafałszowań żywności
Izabela Przetaczek-Rożnowska
Monika Rosiak
nr katalogowy: 57743
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Właściwości fizykochemiczne nanomodyfikowanych olejów transformatorowych
Dominik DOBRY
Dariusz ZMARZŁY
nr katalogowy: 55773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131193
CHŁODNICTWO 2018-1
Metody wykrywania zafałszowań chłodzonych produktów pochodzenia zwierzęcego
Jacek Kondratowicz
Paulina Woźniak
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 112354
10.15199/8.2018.1.3
autentyczność
mięso
produkty mięsne
mleko
produkty mleczne
adulteration
authenticity
meat
meat products
milk
dairy products
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9
Producenci farb polecają
nr katalogowy: 70792
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-7
Wspomnienie o prof. dr. hab. inż. Marku Madeyskim
Koleżanki i Koledzy
nr katalogowy: 52930
SZKŁO I CERAMIKA 2009-2
Emalie do dekorowania listew i płytek z tafli szklanej
DANUTA CHMIELEWSKA
MAŁGORZATA MARECKA
nr katalogowy: 43873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Papier i inne podłoża do drukowania banknotów. Banknotowe podłoża polimerowe
Stefan Jakucewicz
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 142866
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Papier i inne podłoża do drukowania banknotów. Banknotowe podłoża polimerowe
Stefan Jakucewicz
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 142866
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-4
Badania fizykochemiczne nośnika dla katalizatora oksychlorowania etenu
ZDZISŁAW CZARNY
KAZIMIERZ ŻUROWSKI
MARTA REPELEWICZ
nr katalogowy: 106987
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-6
Badania procesu usuwania azotanów z wody z użyciem procesów redukcyjnych
Marek Apolinarski
nr katalogowy: 84973
SZKŁO I CERAMIKA 2013-4
Analizy fizykochemiczne ceramicznych płytek ściennych z Pałacu Herbsta w Łodzi
HENRYK STOKSIK
nr katalogowy: 78425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Study on the possibility of using the vegetable paraffin oil as a potential substitute of mineral paraffin oil (paraffinum liquidum) in cosmetic formulations. Badania możliwości zastosowania frakcji parafinowej pochodzenia roślinnego jako potencjalnego substytutu oleju parafinowego mineralnego (paraffinum liquidum) w formulacjach kosmetycznych
Jan Wójcik
Julia Hawranke
nr katalogowy: 77806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Mieszanki mączne poszerzają ofertę młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 86413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Tworzenie mieszanek mącznych poszerza możliwości młyna
Roman Jurga
nr katalogowy: 60749
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Optymalna technologia oświetleniowa
Leszek LENIARSKI
nr katalogowy: 59110
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Diagnostic feature selection for efficient recognition of different faults of rotor bars in the induction machine
Jarosław KUREK
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 49735
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-3
Stalowe cylindry Yankee w maszynach do produkcji tissue
Jörg Bauböck
nr katalogowy: 42444
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-12
Praktyczne aspekty wdrażania systemów biometrycznych. Część 2. Czynniki decydujące o wartości współczynnika fałszywego odrzucenia
ELŻBIETA GOMULSKA
nr katalogowy: 56724
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-3
Konstruowanie: sztuka, nauka czy rzemiosło?
ZBIGNIEW OSIŃSKI
nr katalogowy: 125407
SZKŁO I CERAMIKA 2009-3
Techno-stylistyczne kategorie ceramiki wczesnośredniowiecznej z północnych rejonów Śląska w świetle analiz fizykochemicznych
HENRYK STOKSIK
MARCIN PATERNOGA
nr katalogowy: 44942
SZKŁO I CERAMIKA 2009-1
Właściwości stopu układu: spodumen - skaleń potasowy - skaleń sodowy
nr katalogowy: 41770
SZKŁO I CERAMIKA 2009-6
Modelowanie właściwości fizycznych mas ceramicznych przy pomocy niestandardowych surowców mineralnych
ZOFIA PUFF
RYSZARD SAŁACIŃSKI
nr katalogowy: 48768
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-12
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
nr katalogowy: 48761
AURA 2009-12
Występowanie i monitoring ksenoestrogenów w wodach powierzchniowych i do picia
MARIUSZ DUDZIAK
nr katalogowy: 48302
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-11
Znaczenie warstwy stykowej pomiędzy inkluzjami a matrycą w betonach cementowych
Grzegorz Ludwik Golewski
nr katalogowy: 47950
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-11
Wpływ promieniowania mikrofalowego na właściwości odsiarczonej pozostałości próżniowej
ROBERT KOŁODZIEJSKI
JANUSZ ZIELIŃSKI
ELŻBIETA GURDZIŃSKA
nr katalogowy: 47843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Kompozyty tlenkowe TiO2-SiO2 impregnowane emulsjami lateksu kauczuku naturalnego
KATARZYNA SIWIŃSKA-STEFAŃSKA
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
TEOFIL JESIONOWSKI
nr katalogowy: 47206
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Innowacyjne środki do odladzania i zabezpieczania przed oblodzeniem infrastruktury kolejowej
Karolina Brzóska
Dorota Sikorska
Konrad Terpiłowski
Aleksandra Jamrozik
nr katalogowy: 137279
10.15199/62.2022.4.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Wieloskładnikowe nawozy płynne z mikroelementami przeznaczone do stosowania dolistnego
EDWARD KOTULA
ANTONI FABER
ANDRZEJ WINIARSKI
nr katalogowy: 107611
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Porównanie fizykochemicznych właściwości zużytego i świeżego katalizatora syntezy octanu winylu
ZDZISŁAW CZARNY
MARTA REPELEWICZ
JADWIGA WOLCZKO
nr katalogowy: 106970
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-10
Właściwości powierzchni aktywnych powłok cienkowarstwowych na bazie TiO2
Jarosław Domaradzki
Damian Wojcieszak
Michał Mazur
Danuta Kaczmarek
Agata Poniedziałek
nr katalogowy: 87359
10.15199/ELE-2014-169
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Fizykochemiczne właściwości twardych odpadów rybnych oraz możliwości ich wykorzystania dla celów nutraceutycznych i biomedycznych
Zbigniew Dobrzański
Fabiola Bubel
Katarzyna Chojnacka
Piotr J. Bykowski
Janusz Bolanowski
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 68147
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ modułu krzemianu sodu na właściwości fizykochemiczne syntetycznych kompozytów tlenkowych CuO·SiO2
Anna Modrzejewska-Sikorska
Katarzyna Siwińska-Stefańska
Teofil Jesionowski
nr katalogowy: 59894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Albuminy mleka właściwości fizykochemiczne i funkcje biologiczne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 80057
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-6
Właściwości i zastosowanie cieczy jonowych w syntezie nieorganicznych nanomateriałów
Krystyna Marczewska -Boczkowska
nr katalogowy: 56482
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-8
Metody badań emulsji chłodząco-smarujących, opartych na surowcach odnawialnych
ANDRZEJ URBAŃSKI
nr katalogowy: 100193
10.15199/148.2016.8.5
DOZÓR TECHNICZNY 2015-5
Uwarunkowania techniczne i chemiczne metody supermiekkiego kwasowania otworów geotermalnych na przykładzie geotermii w Pyrzycach
Jan Marjanowski
Arkadiusz Nalikowski
nr katalogowy: 93940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Inulina - właściwości fizykochemiczne i zdrowotne ważne w produkcji napojów
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
nr katalogowy: 93611
10.15199/64.2015.9.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-11
Badanie przekaźników elektroenergetycznych
Adam SMOLARCZYK
nr katalogowy: 3911
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-12
Aktualne trendy rozwojowe łożysk nadprzewodzących
Ryszard PAŁKA
nr katalogowy: 11820
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Modelowanie procesu adsorpcji kwasu synapinowego na mezoporowatej krzemionce SBA-15 modyfikowanej [3-(metyloamino)propylo]trimetoksysilanem
Małgorzata Geszke-Moritz
Michał Moritz
nr katalogowy: 118328
10.15199/62.2019.1.12
OPAKOWANIE 2006-3
Lakierowanie opakowań drukowanych
Stanisław Stachowicz
nr katalogowy: 18027
SZKŁO I CERAMIKA 2004-6
Materiały szkło-ceramiczne dla stomatologii estetycznej
L. Stoch
nr katalogowy: 7486
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Silikaty - doskonały materiał ścienny
nr katalogowy: 2513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Jakość makaronu na przykładzie Włoch
Roman Jurga
nr katalogowy: 14052
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Jakość tworzą ludzie
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 11890
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-5
Reorientacja rynkowa przedsiębiorstw materiałów budowlanych
Zenon Kierczyński
nr katalogowy: 10531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Ocena wartości przemiałowej ziarna pszenicy
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 50874
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Modyfikowane przędze specjalne nadające właściwości ochronne wyrobom dzianym. Cz. II
Jolanta Janicka
Romualda Koźmińska
Teresa Massalska -Lipińska
nr katalogowy: 50679
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Informacje marketingowe a faktycznie osiągane parametry użytkowe produktów fasadowych i jakie to ma znaczenie dla użytkownika
Łukasz Kulczycki
nr katalogowy: 128045
ODZIEŻ 2006-2
Dyskretny urok luksusu
Magda Druri
nr katalogowy: 17863
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Recenzje
Bogusław CĄDEREK
nr katalogowy: 11542
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Fizykochemiczne oraz użytkowe aspekty wytwarzania nowoczesnych, transparentnych płynów do płukania tkanin
Marta Ogorzałek
Emilia Klimaszewska
Artur Seweryn
Tomasz Wasilewski
nr katalogowy: 119080
10.15199/62.2019.3.6
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Praktyczne aspekty zastosowania standardu IEC 61850
Mariusz Kondraciuk
nr katalogowy: 21135
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Tkanina źródłem poznawania sztuki
M. Kraszewska
nr katalogowy: 5892
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
Konkurencyjność polskich przedsiębiorstw budowlano-montażowych . .
M.W. Zdyb
nr katalogowy: 2330
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-3
Niezawodna komunikacja światłowodowa z Phoenix Contact
nr katalogowy: 15233
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH