Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Rynek owoców
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 139109
10.15199/64.2022.4.4
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek owoców w I kwartale 2022 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 137307
10.15199/64.2022.2.8
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek owoców w I kwartale 2022 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 137307
10.15199/64.2022.2.8
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2022 r.
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 140072
10.15199/64.2022.5.3
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2022 r.
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 140072
10.15199/64.2022.5.3
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2022 r.
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 140072
10.15199/64.2022.5.3
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Rynek owoców
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 139109
10.15199/64.2022.4.4
rynek owoców
ceny skupu owoców
eksport owoców
fruit market
fruit purchase prices
fruit exports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Rynek zagęszczonych soków owocowych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20634
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Sytuacja na rynku przetworów owocowych i warzywnych
B. Nosecka
nr katalogowy: 20558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Rynek owoców w czerwcu i lipcu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 144735
10.15199/64.2023.4.6
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Rynek owoców w kwietniu i maju 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 143876
10.15199/64.2023.3.3
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Rynek owoców w kwietniu i maju 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 143876
10.15199/64.2023.3.3
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych w sezonie 2022/23
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142042
10.15199/64.2023.1.2
przetwory owocowe
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
sezon 2022/23.
fruit preserves
raw material base
production
international trade
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Rynek owoców w czerwcu i lipcu 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 150167
10.15199/64.2024.4.6
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek jabłek w grudniu 2022 i styczniu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 142045
10.15199/64.2023.1.5
rynek jabłek
ceny skupu
eksport
apple market
purchase prices
export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek jabłek w grudniu 2022 i styczniu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 142045
10.15199/64.2023.1.5
rynek jabłek
ceny skupu
eksport
apple market
purchase prices
export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2023 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 145709
10.15199/64.2023.5.2
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Barwa jogurtów z dodatkiem owoców kolorowych
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Marta Mitek
Dorota Zaręba
Karolina Gwardecka
Justyna Owczarska
nr katalogowy: 84838
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Trendy w technologii aktywnych opakowań żywności ze szczególnym uwzględnieniem produktów owocowo-warzywnych
nr katalogowy: 30755
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Rynek owoców w październiku i listopadzie 2023 r
Paweł Kraciński
Łukasz Chmielewski
nr katalogowy: 146656
10.15199/64.2023.6.3
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Łańcuch dostaw na rynku owoców i warzyw w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 145711
10.15199/64.2023.5.4
łańcuch dostaw
organizacja rynku
owoce
warzywa
przetwory
supply chain
market organization
fruit
vegetable
preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Rynek owoców w grudniu 2023 i styczniu 2024 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 147570
10.15199/64.2024.1.6
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek owoców w kwietniu i maju 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 149358
10.15199/64.2024.3.5
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Rynek owoców w lutym i marcu 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 148476
10.15199/64.2024.2.7
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Import mrożonych owoców z Ukrainy
Anna Bugała
nr katalogowy: 147568
10.15199/64.2024.1.4
Ukraina
import
mrożone owoce
Ukraine
imports
frozen fruit
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Rynek owoców w sierpniu i wrześniu 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 151224
10.15199/64.2024.5.4
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek jabłek i gruszek w lutym i marcu 2023 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 142848
10.15199/64.2023.2.4
jabłka
gruszki
ceny skupu
eksport
apple
pear
purchase prices
export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek jabłek i gruszek w lutym i marcu 2023 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 142848
10.15199/64.2023.2.4
jabłka
gruszki
ceny skupu
eksport
apple
pear
purchase prices
export
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
THE ROLE OF WHOLESALE MARKETS IN RURAL DEVELOPMENT
Jan BARWICKI
Sławomir NIECKO
nr katalogowy: 124391
10.15199/180.2019.4.3
rural areas
agri-food market
fruit and vegetable market
flower market
wholesale market
obszary wiejskie
giełda rolno-spożywcza
rynek owocowo-warzywny
rynek kwiatów
rynek hurtowy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2019/2020
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 125121
owoce
warzywa
zbiory
przetwórstwo
handel zagraniczny
ceny
spożycie
fruit
vegetables
harvest
processing
foreign trade
prices
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Perspektywy rozwoju ekologicznej produkcji owoców w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 149355
10.15199/64.2024.3.2
produkcja ekologiczna
owoce
ekologiczne zakłady przetwórcze
import ekologicznych produktów spożywczych
organic production
fruit
organic processing plants
import of organic food product
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
THE ROLE OF WHOLESALE MARKETS IN RURAL DEVELOPMENT
Jan BARWICKI
Sławomir NIECKO
nr katalogowy: 124391
10.15199/180.2019.4.3
rural areas
agri-food market
fruit and vegetable market
flower market
wholesale market
obszary wiejskie
giełda rolno-spożywcza
rynek owocowo-warzywny
rynek kwiatów
rynek hurtowy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 123052
10.15199/64.2019.10.3
konsumpcja
soki
gospodarstwa domowe
soki NFC i JFC
consumption
juices
household
juices NFC and JFC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 123049
10.15199/64.2019.10.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Tendencje na rynku owoców i warzyw
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 122479
10.15199/64.2019.8-9.3
rynek owoców i warzyw
zbiory
spożycie
eksport
przetwórstwo
fruit and vegetable market
crops
consumption
export
processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2017/18
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 112843
10.15199/64.2018.3.2
owoce i warzywa
zbiory
przetwórstwo
import
eksport
spożycie
ceny
fruits and vegetables
harvest
processing
import
export
consumption
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Rynek ogrodniczy w sezonie 2018/19
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 118709
10.15199/64.2019.1-2.1
owoce
warzywa
zbiory
przetwórstwo
handel zagraniczny
konsumpcja
ceny
fruit
vegetables
crops
processing
foreign trade
consumption
prices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Handel rolno-spożywczy Polski z Wlk. Brytanią w pierwszym roku po brexicie
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 137840
10.15199/65.2022.5.1
brexit
handel rolno- spożywczy
Polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Handel rolno-spożywczy Polski z Wlk. Brytanią w pierwszym roku po brexicie
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 137840
10.15199/65.2022.5.1
brexit
handel rolno- spożywczy
Polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Tendencje na rynku przetworów owocowo-warzywnych z udziałem roślin rzadkich i mało znanych
Andrzej Cendrowski
Dorota Grzeszczak
nr katalogowy: 121095
10.15199/65.2019.6.3
rynek
przetwórstwo
rośliny dziko rosnące
rośliny egzotyczne
owoce
warzywa
market
preserves
wild plants
exotic plants
fruits
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2017/18
Anna Bugała
nr katalogowy: 116713
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 125601
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Sytuacja na rynku przetworów owocowych i warzywnych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 147565
10.15199/64.2024.1.2
przetwory owocowe i warzywne
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
sezon 2023/24
fruit and vegetable products
raw material base
production
foreign trade
2023/24 season
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2023/24
Anna Bugała
nr katalogowy: 150162
10.15199/64.2024.4.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
KAMPOL-FRUIT
nr katalogowy: 123050
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Sposoby wykorzystania odpadów przemysłu owocowo-warzywnego
Tomasz Tarko
Justyna Sobusiak
Aleksandra Duda-Chodak
nr katalogowy: 42383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 116213
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Bentonit - kopalina stosowana do klarowania win oraz soków owocowych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 47057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Zagospodarowanie odpadów z przemysłu owocowo-warzywnego
Agnieszka Nawirska
nr katalogowy: 30759
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
"Nowości w badaniach nad przetwórstwem owoców w Europie"
nr katalogowy: 37601
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Owoce krajowe cennym surowcem winiarskim
Joanna Laskowska
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 32210
OPAKOWANIE 2021-1
Pakowanie przekąsek z suszonych owoców z Ishida
nr katalogowy: 130152
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
PRESERVATIVES IN FRUIT JAMS
Wioletta Żmuda-Czerwonka
nr katalogowy: 143035
10.15199/180.2023.1.4
jam
experiment
food additives
technology
consumer
dżem
doświadczenie
dodatki spożywcze
technologia
konsument
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
KZGPOiW aktywnie uczestniczy w zorganizowaniu i rozwoju rynku owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 127682
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Use of solar energy in the technology of fruit drying
Serhiy KOROBKA
Vitaliy BOYARCHUK
Valerii SYROTIUK
Serhiy SYROTYUK
Igor STUKALETS
Volodymyr GOLOVKO
Hanna SYROTYUK
Tomasz JAKUBOWSKI
Jan GIEŁŻECKI
nr katalogowy: 137791
10.15199/48.2022.06.07
suszenie konwekcyjne
owoc
energia cieplna
energia słoneczna
heliodylatator
dyfuzja
transfer wilgoci.
convective drying
fruit
thermal energy
solar energy
heliodilator
diffusion
moisture transfer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Use of solar energy in the technology of fruit drying
Serhiy KOROBKA
Vitaliy BOYARCHUK
Valerii SYROTIUK
Serhiy SYROTYUK
Igor STUKALETS
Volodymyr GOLOVKO
Hanna SYROTYUK
Tomasz JAKUBOWSKI
Jan GIEŁŻECKI
nr katalogowy: 137791
10.15199/48.2022.06.07
suszenie konwekcyjne
owoc
energia cieplna
energia słoneczna
heliodylatator
dyfuzja
transfer wilgoci.
convective drying
fruit
thermal energy
solar energy
heliodilator
diffusion
moisture transfer.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 104723
OPAKOWANIE 2012-10
Etykiety wielostronicowe to już nie kłopot
JULES LEJEUNE
nr katalogowy: 71920
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
KZGPOiW aktywnie uczestniczy w zorganizowaniu i rozwoju rynku owoców i warzyw
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 127682
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Rynek mrożonych owoców i warzyw w 2018 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 119342
10.15199/64.2019.3.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Targi "Fruit Logistica 2013" w Berlinie
nr katalogowy: 75469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Denester by Milbor PMC Patent on Separating Trays in the Packing Process of Fruits and Other Food Products
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150158
10.15199/64.2024.4.1
denester
tray seperating
food production
packing process
denester
oddzielanie opakowań
produkcja żywności
proces pakowania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Denester by Milbor PMC Patent on Separating Trays in the Packing Process of Fruits and Other Food Products
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150158
10.15199/64.2024.4.1
denester
tray seperating
food production
packing process
denester
oddzielanie opakowań
produkcja żywności
proces pakowania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Przetwórstwo owoców i warzyw w Polsce - stan obecny i perspektywy rozwoju
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121092
10.15199/65.2019.6.1
przemysł owocowo- warzywny
produkcja
handel zagraniczny
wyniki finansowe
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
financial results
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Handel zagraniczny owocami i ich przetworami w Polsce w sezonie 2019/2020
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 129638
10.15199/64.2020.11–12.3
owoce i przetwory owocowe
eksport
import
fruit and fruit preserves
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Działalność normalizacyjna w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
Aleksander Jakubowski
nr katalogowy: 41726
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Dżemy warzywno-owocowe jako nowa oferta dla konsumentów
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Stanisław Kalisz
Sabina Galus
nr katalogowy: 84844
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Jakość mrożonych owoców dostępnych w krajowym obrocie handlowym
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 150103
10.15199/65.2024.8.6
mrożone owoce
standardy jakościowe
parametry f izykochemiczne
pestycydy
frozen fruit
quality standards
physico-chemical parameters
pesticides
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Grüne Woche i Fruit Logistica w Berlinie
nr katalogowy: 20677
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Czy przemysłowy sad jabłoniowy się opłaci?
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 116712
10.15199/64.2018.10.3
jabłka
zbiory
ceny
soki
perspektywy
apples
crops
prices
juices
perspectives
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Potencjalny wpływ umowy TTIP na handel rolno-spożywczy Polski z USA
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 106750
10.15199/65.2017.6.1
Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Stany Zjednoczone
Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
foreign trade
agri- -food products
Poland
United States
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Fruit Up - pomysł na modną sylwetkę
R. Zaremba
nr katalogowy: 20557
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Ograniczenia w przetwórstwie i innowacyjne procesy dla wzmocnienia trwałości produktów II Euro-Śródziemnomorskie Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 1
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 101689
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-4
Zasady funkcjonowania elektrowni słonecznych na rynku bilansującym
Monika Zuba
nr katalogowy: 137166
10.15199/17.2022.4.5
solar power plants
photowoltaic sources
balancing market
day-ahead market.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-4
Zasady funkcjonowania elektrowni słonecznych na rynku bilansującym
Monika Zuba
nr katalogowy: 137166
10.15199/17.2022.4.5
solar power plants
photowoltaic sources
balancing market
day-ahead market.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-4
Zasady funkcjonowania elektrowni słonecznych na rynku bilansującym
Monika Zuba
nr katalogowy: 137166
10.15199/17.2022.4.5
solar power plants
photowoltaic sources
balancing market
day-ahead market.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-4
Zasady funkcjonowania elektrowni słonecznych na rynku bilansującym
Monika Zuba
nr katalogowy: 137166
10.15199/17.2022.4.5
solar power plants
photowoltaic sources
balancing market
day-ahead market.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Trays separation in fruits and food packing with denester by Milbor PMC
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150100
10.15199/65.2024.8.5
denester
tray separation
automation
food production
packaging traysealing
denester
rozdzielanie tac
automatyzacja
przemysł spożywczy
zamykanie opakowań
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Przetwórstwo owoców i warzyw w Polsce
Bożena Nosecka
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 114458
10.15199/65.2018.6.2
przemysł owocowo- -warzywny
produkcja
handel zagraniczny
wyniki finansowe
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
financial results
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zmiany w handlu zagranicznym mrożonymi owocami i warzywami w 2023 r
Anna Bugała
nr katalogowy: 148471
10.15199/64.2024.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Nadzienia owocowe i podejścia do prowadzenia badań
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 146655
10.15199/64.2023.6.2
nadzienia
owoce
skład
właściwości
analizy
bezpieczeństwo
termostabilność
fillings
fruits
composition
properties
analysis
safety
thermal stability
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
About trends in packaging products
A. Wilczewska
nr katalogowy: 109579
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Rynek mocy i jego wpływ na wysokość opłat za energię elektryczną
Michał CZOSNYKA
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 136581
10.15199/48.2022.03.31
rynek mocy
rynek energii elektrycznej
opłaty
opłata mocowa
energia elektryczna
capacity market
electricity market
fees
capacity market fee
electrical energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Rynek mocy i jego wpływ na wysokość opłat za energię elektryczną
Michał CZOSNYKA
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 136581
10.15199/48.2022.03.31
rynek mocy
rynek energii elektrycznej
opłaty
opłata mocowa
energia elektryczna
capacity market
electricity market
fees
capacity market fee
electrical energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Rynek mocy i jego wpływ na wysokość opłat za energię elektryczną
Michał CZOSNYKA
Bogumiła WNUKOWSKA
nr katalogowy: 136581
10.15199/48.2022.03.31
rynek mocy
rynek energii elektrycznej
opłaty
opłata mocowa
energia elektryczna
capacity market
electricity market
fees
capacity market fee
electrical energy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-1
Dynamika rozwoju biometrii w ostatnich latach
Mirosława Plucińska
Jan Ryżko
nr katalogowy: 103751
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Projekt zintegrowany UE "ISAFRUIT"
nr katalogowy: 29432
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
The Dynamic Economic Dispatch in An Integrated Wind-Thermal Electricity Market Using Simulated Annealing Algorithm
Riyadh BOUDDOU
Farid BENHAMIDA
Amine ZEGGAI
Ismail ZIANE
Moussa BELGACEM
nr katalogowy: 128826
10.15199/48.2020.11.12
Deregulated electricity market
Bid based dynamic economic dispatch
Wind energy
Simulated annealing algorithm
ekonomiczny rozsył energii
energetyka wiatrowa
zderegulowany rynek
symulowane wyżarzanie.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Bejo Zaden - światowa unikatowa oferta odmian warzyw
nr katalogowy: 32834
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Ciepłooporność przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Bytońska
Łucja Łaniewska-Trokenheim
nr katalogowy: 40143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 85141
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Veterinary and medical lab-on-a-chip - based point of care diagnostic devices with optical detection
RAFAŁ WALCZAK
nr katalogowy: 58385
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - marzec 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 59106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Czarna malina - cenny surowiec dla przetwórstwa i bogate źródło substancji biologicznie aktywnych
Jan Oszmiański
Justyna Jaszczuk
nr katalogowy: 125639
10.15199/64.2020.3.4
czarna malina
substancje biologicznie aktywne
działanie chemoprewencyjne
black raspberry
biological active substances
chemoprevention effect
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
KRONIKA
nr katalogowy: 91539
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Zdrowotność, wygoda i świeżość warzyw celem hodowców firmy Bejo Zaden B.V.
nr katalogowy: 23828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Wykaz reklam 7-8' 2011
nr katalogowy: 61904
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
OPAKOWANIE 2010-I
Confectionery Market - An Affordable Luxury
nr katalogowy: 50918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Polish Market of Food and Drinks
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 37379
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-4
Yarn Market i maszyny
nr katalogowy: 19874
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Zawartości wybranych metali w owocach i warzywach w latach 2001-2005 (2)
Paweł Glibowski
nr katalogowy: 29454
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-1
SUMMARY
J. Michalak
nr katalogowy: 7757
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Udział franczyzy i wybrane aspekty funkcjonowania sieci franczyzowych na polskim rynku spożywczym po 2010 roku
Łukasz Jędrzejczyk
nr katalogowy: 138573
10.15199/65.2022.7.3
franczyza
sieci franczyzowe
polski rynek spożywczy
franchise
franchise networks
polish food market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Udział franczyzy i wybrane aspekty funkcjonowania sieci franczyzowych na polskim rynku spożywczym po 2010 roku
Łukasz Jędrzejczyk
nr katalogowy: 138573
10.15199/65.2022.7.3
franczyza
sieci franczyzowe
polski rynek spożywczy
franchise
franchise networks
polish food market
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Udział franczyzy i wybrane aspekty funkcjonowania sieci franczyzowych na polskim rynku spożywczym po 2010 roku
Łukasz Jędrzejczyk
nr katalogowy: 138573
10.15199/65.2022.7.3
franczyza
sieci franczyzowe
polski rynek spożywczy
franchise
franchise networks
polish food market
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Mechanizmy mocowe na rynkach energii elektrycznej
Paweł BUĆKO
nr katalogowy: 122710
10.15199/48.2019.10.07
rynek energii
rynek mocy
system elektroenergetyczny
usługi systemowe
energy market
capacity market
power system
ancillary services
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Podejście i metoda wyceny wartości rynkowej budynku przeznaczonego do remontu lub modernizacji
Monika Gwóźdź-Lasoń
nr katalogowy: 140582
10.15199/33.2022.11.19
wartość rynkowa
wartość odtworzeniowa
rynkowe atrybuty inwestycji budowlanej
metoda rezydualna
market value
replacement value
market attributes of a construction investment
residual method
econometric model.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-3
Krajowy rynek odzieży i jego klienci
Ewa Grandys
Andrzej Grandys
nr katalogowy: 83196
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Owoce dzikiej róży - właściwości i kierunki wykorzystania
Mariola Kobus
nr katalogowy: 35347
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
AURA 2022-12
Bez czarny – roślina o cennych właściwościach prozdrowotnych i leczniczych
Barbara Skwaryło-Bednarz
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140893
bez czarny
uprawa
substancje bioaktywne
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
elderberry
cultivation
bioactive substances
health-promoting properties
healing properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Segmentacja konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych (na przykładzie mieszkańców Poznania)
SZYMON TARANT
JOANNA CAŁUJEK
nr katalogowy: 14503
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Segmentacja konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych (na przykładzie mieszkańców Poznania)
SZYMON TARANT
JOANNA CAŁUJEK
nr katalogowy: 14503
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Zastosowanie polialkoholi cukrowych do obróbki osmotycznej owoców z pigwy w technologii wytwarzania chipsów
Natalia Kita
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 120367
10.15199/65.2019.5.6
susze owocowe
liofilizacja
suszenie konwekcyjno-mikrofalowo- próżniowe
dried fruit
freeze-drying
convective-microwave- vacuum drying
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH