Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
„Organicity. Taste the wellness of EU organic food!“
nr katalogowy: 145617
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
UPEMI - System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP
nr katalogowy: 78766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polscy producenci żywności na rynkach Europy i świata
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Skutki rosyjskiego embarga na import produktów rolno-spożywczych
Łukasz Ambroziak
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 86654
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Eksportowy prymus
Henryk Piekut
nr katalogowy: 79615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Jedzenie dla wymagających
nr katalogowy: 36744
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w 2015 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 97367
10.15199/65.2016.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Rośnie polski eksport produktów rolno-spożywczych
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 81354
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Perspektywy rozwoju ekologicznej produkcji owoców w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 149355
10.15199/64.2024.3.2
produkcja ekologiczna
owoce
ekologiczne zakłady przetwórcze
import ekologicznych produktów spożywczych
organic production
fruit
organic processing plants
import of organic food product
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
WBD dla gastronomii
nr katalogowy: 44643
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Smaki Warmii, Mazur i Powiśla Olsztyński festiwal (4-5 IX 2010 r.)
nr katalogowy: 56546
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Chiny coraz ważniejszym rynkiem zbytu dla polskich wyrobów cukierniczych
nr katalogowy: 93323
OPAKOWANIE 2021-9
Wodorosty alternatywą dla papieru i opakowań?
nr katalogowy: 133450
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 36010
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Dywersyfikacja polskiego handlu rolno-spożywczego
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 108778
10.15199/65.2017.8.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
Polska
Unia Europejska
kraje trzecie
foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
Poland
European Union
third countries
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Handel zagraniczny produktami sektora wieprzowiny
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 97945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Chiny inwestują w zagraniczny sektor rolno-spożywczy, aby zbilansować zapotrzebowanie na żywność
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 140650
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Perspektywy handlu zagranicznego zbożami
RoJ
nr katalogowy: 13986
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Możliwości zapewnienia ochrony ekologicznym uprawom zbóż w świetle aktualnych przepisów
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 52970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Chiny inwestują w zagraniczny sektor rolno-spożywczy, aby zbilansować zapotrzebowanie na żywność
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 140650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi wyhamował
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 150447
10.15199/65.2024.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Ukraina
foreign trade
agri-food products
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
BIOEXPO WARSAW 2020. Prawdziwe święto dla sektora BIO
nr katalogowy: 128778
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
BIOEXPO WARSAW 2020. Prawdziwe święto dla sektora BIO
nr katalogowy: 128778
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Biopiekarnia w Grzybowskiej Arce
Edyta Kwiatkowska
nr katalogowy: 27780
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Lepszy monitoring produktów ekologicznych
nr katalogowy: 105774
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-9
Otrzymywanie mikrokrystalicznej celulozy z zastosowaniem ekologicznych metod depolimeryzacji. Cz. 2. Enzymatyczna hydroliza
Halina Stupińska
Edward Iller
Zbigniew Zimek
Ewa Kopania
nr katalogowy: 18828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Handel zagraniczny alkoholem etylowym pochodzenia rolniczego
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 95664
10.15199/64.2015.11-12.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Nowy wniosek Komisji Europejskiej
nr katalogowy: 83604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2014 r.
nr katalogowy: 88433
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Rosnące znaczenie pasz stosowanych w produkcji ekologicznej w Niemczech
nr katalogowy: 110975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-4
Polscy producenci żywności na rynkach krajów WNP
Mirosława Tereszczuk
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 58951
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Handel zagraniczny zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 40825
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
22. Międzynarodowe Targi Produktów Ekologicznych BioFach and Vivaness
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 59333
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
RYNEK żywności ekologicznej
Aneta Cegiełka
Kacper Sudra
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 135047
jakość
konsument
mięso z produkcji ekologicznej
rynek
żywność ekologiczna
quality
consumer
organic meat
market
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Substancje dodatkowe w produktach ekologicznych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 102844
10.15199/65.2016.12.4
AURA 2012-8
Likwidacja bomb ekologicznych
nr katalogowy: 69862
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Ekonomiczny wpływ braku autoryzacji produktów GMO na import pasz i produkcję żywego inwentarza w Ue
nr katalogowy: 31064
CHŁODNICTWO 2022-4
Jak zaoszczędzić 40 proc. energii w swoim sklepie?
nr katalogowy: 139337
OPAKOWANIE 2009-9
Opakowania transportowe produktów spożywczych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 46556
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Stanowisko wobec projektu ustawy o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 35241
GAZETA CUKROWNICZA 2007-6
Import do Unii Europejskiej produktów objętych wspólną organizacją rynku cukru
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 27359
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
"Nowe wymagania w zakresie jakości handlowej produktów spożywczych"
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 41874
OPAKOWANIE 2020-5
Opakowania na bioprodukty: mity kontra rzeczywistość
nr katalogowy: 126473
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Znakowanie żywności ekologicznej
Emilia Waleriańczyk
Maciej Przeździak
nr katalogowy: 73295
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Polski handel zagraniczny produktami ogrodnictwa z USA
Anna Bugała
nr katalogowy: 97383
10.15199/64.2016.3.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Handel zagraniczny zbożami i ich przetworami
nr katalogowy: 73911
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rozwój polskiego eksportu rolno-spożywczego w 2017 r.
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 116112
10.15199/65.2018.9.1
Handel zagraniczny
produkty rolno- -spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
Polska
Unia Europejska
kraje trzecie
Foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
Poland
European Union
third countries
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Uregulowania prawne w produkcji ekologicznej
Ilona Błaszczyk
nr katalogowy: 72605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Urządzenia do napowietrzania produktów spożywczych
nr katalogowy: 83765
OPAKOWANIE 2005-9
Wytyczne ogólne dotyczące pakowania żywności
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 11273
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-11
Jakość produktów spożywczych determinantą konsumpcji - studium przypadku
Marzena Góralczyk
nr katalogowy: 21945
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Śledzenie pochodzenia produktów spożywczych
G. Sokołowski
nr katalogowy: 14898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
XIII Wystawa produktów spożywczych
Roman Jurga
nr katalogowy: 14021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
OPAKOWANIE 2006-8-2
Bezpieczeństwo produkcji opakowań produktów spożywczych - wybrane aspekty prawne
Mateusz Mrzygłód
nr katalogowy: 17883
OPAKOWANIE 2004-7
MaxiLIN - nowy, przenośny dispenser rozciągliwej folii do pakowania produktów spożywczych
E.M.
nr katalogowy: 3291
CHŁODNICTWO 2006-12
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część 1)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 22638
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Nowoczesne metody badań autentyczności produktów spożywczych i regionu pochodzenia
A. Kubiak
nr katalogowy: 14828
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
SZKŁO I CERAMIKA 2006-5
Co nowego na poleko
nr katalogowy: 22499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Co nowego na Poleko
nr katalogowy: 22424
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
POLEKO 2006 - "Zmiany klimatu"
nr katalogowy: 22394
GAZETA CUKROWNICZA 2006-10
Co nowego na POLEKO
nr katalogowy: 21543
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Handel zagraniczny zbożami i ich przetworami
nr katalogowy: 48610
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
EKOLOGIA
nr katalogowy: 50885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Sukcesy i porażki opracowywania nowych produktów spożywczych
BOHDAN ACHREMOWICZ
STANISŁAW KOWALSKI
nr katalogowy: 32541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
System ochrony regionalnych i tradycyjnych produktów rolnych oraz artykułów spożywczych w świetle obowiązującego wspólnotowego prawa
Wiesława Szafulera
Justyna Zwolińska
nr katalogowy: 5040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Żywność ekologiczna w Polsce przetwórstwo oraz rynek
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 93652
10.15199/65.2015.9.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Konferencja szkoleniowa PFPŻ
nr katalogowy: 95036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Nowa kadencja Komisji Zarządzających Funduszami Promocji
nr katalogowy: 108417
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Prawidłowe znakowanie produktów spożywczych
nr katalogowy: 95376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Działania IJHARS - ułatwianie dostępu polskich artykułów rolno-spożywczych do rynku Federacji Rosyjskiej
M. Żelazna
nr katalogowy: 6893
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Wirusoodporne opakowania– DS Smith opracowuje powłokę przeciwbakteryjną na masową skalę
nr katalogowy: 129801
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Oleje tłoczone na zimno
M. Wroniak
K. Krygier
nr katalogowy: 20773
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Bioprodukty nieustanny wzrost popytu
nr katalogowy: 64634
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 51694
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Nowa kadencja Komisji Zarządzających Funduszy Promocji
nr katalogowy: 106772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rynek soków w Rosji
Robert Stawski
nr katalogowy: 37600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Biorąc na cel konsumentów Wiedza z pierwszej ręki siłą napędową innowacji
nr katalogowy: 41832
OPAKOWANIE 2009-12
PAKFOOD 2009
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 48337
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Tłuszcze od podszewki
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 62225
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Ekspansja win ekologicznych
nr katalogowy: 20676
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Przepisy prawne dotyczące produkcji i znakowania przetworzonej żywności ekologicznej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 41649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Nowa kadencja Komisji Zarządzających Funduszy Promocji
nr katalogowy: 108623
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Nowelizacja ustawy o ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych, spożywczych i tradycyjnych
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 45319
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Naturalnie, tradycyjnie... czyli polskie (i nie tylko) smaki w Łodzi
nr katalogowy: 38468
CHŁODNICTWO 2007-9
Badania jakości i przydatności opakowań do chłodzonych produktów spożywczych
JACEK KONDRATOWICZ
ANNA BRODACKA
nr katalogowy: 29936
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Znakowanie produktów spożywczych - nowe wymagania unijne od grudnia 2014 r.
nr katalogowy: 86276
ELEKTROINSTALATOR 2018-2
Szanse dla produktów pod szyldem marki własnej
nr katalogowy: 112777
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-2
Nowe tendencje w handlu międzynarodowym i ich wpływ na polski przemysł chemiczny
JACEK ZIEMIECKI
nr katalogowy: 43388
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-7
Dni współpracy Metsä Board i seminarium PackageLab
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 115091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Wybrane targi dla branży spożywczej w 2017 r.
nr katalogowy: 103660
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Eksport makaronów do Stanów Zjednoczonych
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 99958
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Escherichia coli w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 30676
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Dokumentowanie eksportu z dopłatami produktów rolno-spożywczych
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 29826
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Opakowania giętkie z nadrukiem do pakowania produktów spożywczych
MIROSŁAW BOHDAN
nr katalogowy: 29265
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Zmodyfikowany projekt ustawy o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 24135
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Błonnik i stewia nowej generacji - rewolucja cukru w produktach spożywczych
nr katalogowy: 132273
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Kalendarz targów
2005
nr katalogowy: 11909
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 81781
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. I. Żywność pochodzenia zwierzęcego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 97380
10.15199/65.2016.3.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Napoje funkcjonalne - maj 2010 r.
nr katalogowy: 52629
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-6
Przetwórstwo produktów ekologicznych
A. Szeremeta
D. Jastrzębska
nr katalogowy: 20782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. II. Napoje i żywność pochodzenia roślinnego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 98611
10.15199/65.2016.5.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Produkty mleczarskie - eksport, import
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 38791
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Algieria zmniejsza uzależnienie od importu pszenicy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131265
OPAKOWANIE 2018-6
Bezpieczeństwo żywności na FachPack 2018
nr katalogowy: 114306
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
BIOEXPO Warsaw
nr katalogowy: 132098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
WYDARZENIA
nr katalogowy: 48049
AURA 2014-7
Nowy pochłaniacz tlenu - wynalazek badaczy z UEP
nr katalogowy: 85237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Oddział Koncentratów Spożywczych i Produktów Skrobiowych w Poznaniu
nr katalogowy: 70395
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Chiny strategiczny partner Polski w handlu z krajami spoza UE
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 111719
10.15199/65.2018.1.2
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Chiny
foreign trade
agri-food products
Poland
China
OPAKOWANIE 2004-9
Opakowania transportowe produktów spożywczych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3331
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Bilans po półtora roku obowiązywania rosyjskiego embarga
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 97864
10.15199/65.2016.4.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
OPAKOWANIE 2006-4
Opakowania środków spożywczych i używek. Część II
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 18010
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Ekologiczne wafle do lodów
nr katalogowy: 115198
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Informacje
nr katalogowy: 16710
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
W reakcji na brak pieczywa w projekcie ustawy o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych, Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP wystosowało list do premiera Donalda Tuska.
nr katalogowy: 44515
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Komisja Europejska - promocja produktów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 123537
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania transportowe produktów spożywczych
STEFAN JAKOWSKI
nr katalogowy: 66358
OPAKOWANIE 2011-8
Bezpieczne włókna pierwotne
nr katalogowy: 61741
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-21-22
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 94275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Algieria zmniejsza uzależnienie od importu pszenicy
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131265
CHŁODNICTWO 2004-11
Periodyczne zamrażanie produktów o dużej zawartości wody. Dotychczasowe badania eksperymentalne
Joachim Kozioł
Krzysztof Banasiak
nr katalogowy: 775
OPAKOWANIE 2020-9
Tester szczelności opakowań
nr katalogowy: 128125
CHŁODNICTWO 2007-4
Znakowanie chłodzonych produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość (część II)
JACEK KONDRATOWICZ
IZABELA BRAKONIECKA
nr katalogowy: 25581
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-9-10
STAN ZAGOSPODAROWANIA ODPADÓW W POLSCE NA TLE KRAJÓW UE
Jerzy Kozłowski
Marta Gawliczek
nr katalogowy: 128807
odpady
składowiska odpadów
wskaźniki recyklingu odpadów
import odpadów.
Waste
landfills
waste recycling indicators
waste import
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-9-10
STAN ZAGOSPODAROWANIA ODPADÓW W POLSCE NA TLE KRAJÓW UE
Jerzy Kozłowski
Marta Gawliczek
nr katalogowy: 128807
odpady
składowiska odpadów
wskaźniki recyklingu odpadów
import odpadów.
Waste
landfills
waste recycling indicators
waste import
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-12
Jak zdobyć rynek rosyjski - wymagania dla produktów rolno-spożywczych przeznaczonych na eksport
A. Karwowska
nr katalogowy: 14729
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Dawne sposoby konserwowania mięsa w słojach
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47924
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2017 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 109659
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2016 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 101047
OPAKOWANIE 2022-9
Naważarka wielogłowicowa od Ishidy
nr katalogowy: 139580
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Olej palmowy w ocenie technologów żywności i ekologów
nr katalogowy: 109766
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Olej palmowy w ocenie technologów żywności i ekologów
nr katalogowy: 109756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Zdrowa szkoła
nr katalogowy: 51626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Biologiczne utrwalanie żywności Bakterie kwasu mlekowego o właściwościach przeciwgrzybiczych
Urszula Błaszczyk
Paweł Satora
nr katalogowy: 101011
10.15199/65.2016.9.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2012 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71047
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 149186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Trendy w aromatach spożywczych Aromat sposobem na sukces produktu
Sylwia Pabiś
Radosław Bonikowski
Józef Kula
nr katalogowy: 91367
10.15199/65.2015.5.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Tendencje rozwoju opakowań produktów żywnościowych
A. Korzeniowski
N. Czaja
nr katalogowy: 7136
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Higiena w stylu eko
nr katalogowy: 142322
GAZETA CUKROWNICZA 2004-10
Cukrownie - pozwolenie zintegrowane - część II
D. Fienko
nr katalogowy: 1505
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 65598
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Nowelizacja ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 41826
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Kaak. Świeżość pieczywa kluczowa w obrocie e-commerce
nr katalogowy: 131659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Fundusze promocji żywności do poprawienia...
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 67214
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Działania w celu ochrony nazw produktów charakterystycznych dla branży mięsnej
BOŻENA PŁAWSKA
nr katalogowy: 149200
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Aktualny stan prawny dotyczący produkcji środków spożywczych
nr katalogowy: 41644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Jubileuszowy Dom Technika
HENRYK PIEKUT
nr katalogowy: 18642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Zmiany w znakowaniu produktów spożywczych
nr katalogowy: 82586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Błonnik i stewia nowej generacji - rewolucja cukru w produktach spożywczych
nr katalogowy: 132273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 96244
10.15199/64.2016.1.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Rynek wód i napojów orzeźwiających
Arkadiusz Zalewski
nr katalogowy: 72606
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Rośnie eksport mięsa i przetworów z Polski
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147895
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Branża zbożowa obecna na największych w Polsce targach ekologicznych
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 102728
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Kontrola atmosfery oraz jakości pakowania produktów spożywczych
Michał Bogaty
Phillippe Girardon
nr katalogowy: 115598
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10
Poziom jakości jako wyznacznik markowego charakteru produktów spożywczych
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 47636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Fundusze promocji na start?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 47539
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Lepkość jako pośrednia cecha jakości surowca lub produktów zbożowych
MARIAWACHOWIAK
JAN KIRYLUK
nr katalogowy: 20062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Efektywność środowiskowa produktów, a możliwości oceny cyklu życia płytek obwodów drukowanych z użyciem internetowego narzędzia "LCA to go"
Janusz Sitek
Marek Kościelski
nr katalogowy: 85763
10.15199/ELE-2014-047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Wydarzenia Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 42542
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Import cementu z Ukrainy zwiększył się o ponad 100% i zagraża sektorowi cementowemu w Polsce
nr katalogowy: 151139
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Import do Polski Wina świata
nr katalogowy: 85485
CHŁODNICTWO 2008-3
Chłodnictwo a bezpieczeństwo żywności
ROBERT HEAP
nr katalogowy: 34121
OPAKOWANIE 2019-10
Lakiery dyspersyjne do uszlachetniania opakowań artykułów spożywczych - część 2.
nr katalogowy: 122988
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Konferencja piekarska na targach BAKEPOL
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 80084
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Ekologia w hali maszyn drukujących
nr katalogowy: 26209
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 61906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Międzynarodowe Targi Branżowe Maszyn i Urządzeń do Obróbki i Przetwórstwa Produktów Rolnych
nr katalogowy: 7140
OPAKOWANIE 2022-9
Naważarka wielogłowicowa od Ishidy
nr katalogowy: 139580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Jakość żywieniowa wybranych grup mrożonych produktów warzywnych
E. Polak
K. Ćwiertniewski
K. Egierski
nr katalogowy: 7186
CHŁODNICTWO 2005-4
Analiza teoretyczna termodynamicznych uwarunkowań krystalizacji lodu w produktach o dużej zawartości wody
Krzysztof Banasiak
Joachim Kozioł
nr katalogowy: 8644
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Ekologiczny zmierzch, czy tylko krótkie załamanie?
nr katalogowy: 38758
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Środowiskowe skutki produkcji i stosowania nawozów
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 28728
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Substancje dodatkowe w produktach spożywczych. Cz. I
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 61886
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Tworzenie jednolitego rynku dla produktów ekologicznych Poprawa sposobu informowania o efektywności środowiskowej
Małgorzata Głowacz
nr katalogowy: 77470
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Autentyczność i kontrola rynku soków w Polsce
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Barbara Groele
nr katalogowy: 103966
10.15199/65.2017.2.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 41882
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 34587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Drukowanie żywności w 3D
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 103647
10.15199/65.2017.1.1
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-5
SIMATIC w obróbce ekologicznych ziemniaków
nr katalogowy: 63121
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Elementy zrównoważonego rozwoju produktów elektronicznych w gospodarce o obiegu zamkniętym
Janusz Sitek
Marek Kościelski
Aneta Araźna
Kamil Janeczek
Wojciech Stęplewski
Krzysztof Lipiec
nr katalogowy: 99219
10.15199/13.2016.6.25
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Znakowanie produktów spożywczych - najwyższa pora na zapoznanie się z unijnym prawem, które wkrótce będzie obowiązywać
nr katalogowy: 80910
CHŁODNICTWO 2012-3
Nowy tunel kriogeniczny Freshline QS firmy Air Products zapewnia przetwórcom żywności szybkie i łatwe mrożenie produktów spożywczych
nr katalogowy: 66791
OPAKOWANIE 2019-5
Plastik i kauczuk: małżeństwo doskonałe?
nr katalogowy: 120407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Trendy w światowym handlu mrożonymi owocami i warzywami
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 87606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 79019
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
Marketingowe aspekty jakości produktów spożywczych
Mariola GRZYBOWSKA-BRZEZIŃSKA
nr katalogowy: 37158
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Kariera butelki i puszki w piwowarstwie - krótka monografia
Adam Pawełas
nr katalogowy: 67228
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Ekologiczne targi w Norymberdze
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 40051
OPAKOWANIE 2017-9
Po nowości, wiedzę i kontakty biznesowe do Poznania
nr katalogowy: 109679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Wysoka jakość produktu uzyskiwana w niskiej temperaturze
Laurent Guerindon
nr katalogowy: 31938
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Ważne dla konsumenta informacje o wartości odżywczej
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 71081
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH