Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Zmiany w polskim handlu zagranicznym sokami zagęszczonymi w 2016 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 105150
10.15199/64.2017.4.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Światowy rynek zagęszczonego soku pomarańczowego
G. Frącek
nr katalogowy: 20638
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12869
AURA 2022-7
Fauna i flora bieszczadzkiej „Krainy Dolin”
Adam SZARY
nr katalogowy: 138561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2013 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 78966
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Przegląd zgłoszeń patentowych
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 6622
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-2
Kobiecość musi być wygodna
nr katalogowy: 96734
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Skrojone na miarę smaku
Anna Szterleja
nr katalogowy: 76516
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-6
Automatyczna Ibiza
nr katalogowy: 66822
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
Koncentrat z buraka cukrowego jako substytut cukru w przemyśle winiarskim
P. Dziugan
J. Grabka
M. Włodarczyk
nr katalogowy: 9364
GAZETA CUKROWNICZA 2005-1
Koncentrat z buraka cukrowego jako substytut cukru w przemyśle winiarskim
P. Dziugan
J. Grabka
M. Włodarczyk
nr katalogowy: 9364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
CUKIERNIE I PIEKARNIE NA LATO
nr katalogowy: 76276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Koncentrat z buraka cukrowego - nowy surowiec niesłodowany do produkcji piw jasnych i ciemnych
P. Dziugan
K. Dziedziczak
T. Kuchciak
nr katalogowy: 20621
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Soki naturalnie mętne o najwyższej jakości
nr katalogowy: 29433
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Produkcja koncentratu białkowego i skrobiowego z nasion roślin strączkowych
nr katalogowy: 39059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Drożdżówka Radziwiłłówka dociera do sklepików szkolnych
nr katalogowy: 103076
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Polska – największy sad w Europie!
nr katalogowy: 127671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Polska – największy sad w Europie!
nr katalogowy: 127671
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Ceny skupu owoców i warzyw
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 31545
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Ceny skupu owoców
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 30039
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wycisnąć jak najwięcej
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 69659
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Ceny skupu owoców i warzyw
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 30756
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kw. 2010 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 53830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - maj 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 60667
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-6
KONCENTRAT TALU PRODUKTEM UBOCZNYM PRZY OTRZYMYWANIU CYNKU I OŁOWIU W HUCIE CYNKU MIASTECZKO ŚLĄSKIE S.A.
DANUTA KRUPKA
MAREK WADOWSKI
ANDRZEJ ULISZAK
TADEUSZ SZYSLER
BEATA OLEKSIAK
JACEK SITKO
nr katalogowy: 36011
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2011 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 60292
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2014 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 83801
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2012 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 70382
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2011 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 61776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2010 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 54915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2012 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 67208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2015 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 90897
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-1
Ocena możliwości bezpośredniej utylizacji fosfogipsu otrzymanego podczas wytwarzania ekstrakcyjnego kwasu fosforowego metodą półwodzianową
ANDRZEJ JAROSIŃSKI
REGINA KIJKOWSKA
JERZY KOWALCZYK
CZESŁAW MAZANEK
TADEUSZ MIKOŁAJCZYK
DANUTA PAWŁOWSKA-KOZIŃSKA
nr katalogowy: 106612
OPAKOWANIE 2018-8
Wybór właściwego aniloksa
Sonia Arcos
nr katalogowy: 115565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2014 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 87608
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2013 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Grażyna Stępka
nr katalogowy: 76237
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2016 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 98019
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Aronia – polski czarny skarb
nr katalogowy: 134952
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Ekstrakty glonowe. Biologiczny koncentrat przyszłości
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68142
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Wykorzystanie serwatki do otrzymywania napojów warzywnych
Michał Olkowski
Antoni Pluta
nr katalogowy: 49508
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Przetwory owocowe i warzywne, soki, napoje i wody – pod lupą Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 49500
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych - NOWOŚCI TECHNOLOGICZNE, WIADOMOŚCI GOSPODARCZE,
nr katalogowy: 41868
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-9
ANALIZA SKUPIEŃ DLA SKŁADU CHEMICZNEGO KONCENTRATU MIEDZIOWEGO
ANDRZEJ STANISŁAWCZYK
JAN KUSIAK
nr katalogowy: 47674
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-1
Oddzielenie kobaltu od niklu przez wytrącanie siarczanoazotanu sześcioamminokobaltu(III) w roztworach otrzymanych z miedziowego żużla konwertorowego
JERZY WŁODYKA
nr katalogowy: 107185
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-2
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 66101
GAZETA CUKROWNICZA 2009-10
Aspekty technologiczne otrzymywania syropu z buraka cukrowego dla przemysłu spożywczego
Weronika Konka
Jan Grabka
nr katalogowy: 47480
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Sytuacja na rynku soków zagęszczonych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 46190
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2019 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 121514
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Jedna szklanka, a tak dużo dobrego!
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 135321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Zmiany w konsumpcji soku pomarańczowego – analiza czynników determinujących światowy popyt
Mariusz Dziwulski
nr katalogowy: 144730
10.15199/64.2023.4.2
sok pomarańczowy
popyt konsumencki
orange juice
consumer demand
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Odzysk pierwiastków ziem rzadkich z popiołów lotnych. Cz. II. Wytrącanie z roztworu
Sylwester Żelazny
Henryk Świnder
Barbara Białecka
Andrzej Jarosiński
nr katalogowy: 110742
10.15199/62.2017.11.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 7 i 8 z 2015 r.)
nr katalogowy: 92480
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Pomidor - frapujący owoc z frapującą historią
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 53344
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Rozwój i kondycja branży soków w Polsce na tle UE
Julian Pawlak
nr katalogowy: 59094
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-9
Otrzymywanie wysokoprocentowego koncentratu gadolinu oraz tlenku samaru o czystości spektralnej metodą chromatografii jonowymiennej z zastosowaniem eluentu mieszanego kwas mlekowy - EDTA
WANDA BRZYSKA
IZABELA SOŁTYSIAK
JANINA CYGAN
nr katalogowy: 107936
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Krajowy rynek soków pomarańczowych - ocena autentyczności i tożsamości
Grzegorz Suwała
nr katalogowy: 85106
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
Niebezpieczna nowoczesność
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 69112
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 79272
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Smakowite źródło zdrowia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 59489
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2017 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraci
nr katalogowy: 105159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Tegoroczna Polagra i Taropak napawają optymizmem
nr katalogowy: 56034
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Król pomidor
nr katalogowy: 81040
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-5
Autentyzm i wyrafinowanie
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 113696
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-2
Rozmowa w kolorze pomarańczowym
Robert Kozela
nr katalogowy: 65736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
"Wycisnąć to, co najlepsze"
Ilona Schneider
Günter Maier
nr katalogowy: 108772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2017 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 110183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-8
Otrzymywanie tlenku gadolinu
WANDA BRZYSKA
IZABELA SOŁTYSIAK
JANINA CYGAN
nr katalogowy: 107916
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2015 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 94402
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Polski handel zagraniczny sokami zagęszczonymi w 2015 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 97384
10.15199/64.2016.3.2
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Corrosion performance of aluminum zinc coated steel in tomato, orange and pineapple juices
OLAYIDE R. ADETUNJI
OLUWADARE. J AKINYEMI
SIDIKAT I. KUYE
nr katalogowy: 97187
10.15199/40.2016.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2018 r
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 113417
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-8
Otrzymywanie tlenku gadolinu
WANDA BRZYSKA
IZABELA SOŁTYSIAK
JANINA CYGAN
nr katalogowy: 107705
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2018 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 115052
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Energetycznie zoptymalizowane zagęszczanie soków owocowych
Edgar Zimmer
Hartmut Haverland
Michael Latz
nr katalogowy: 108770
odzysk aromatu
koszty energii
wyparki
MVR
TVR
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-11
Weryfikacja nowej metody utylizacji fosfogipsu w skali pilotowej
ANDRZEJ JAROSIŃSKI
REGINA KIJKOWSKA
JERZY KOWALCZYK
CZESŁAW MAZANEK TADEUSZ MIKOŁAJCZYK
DANUTA PAWŁOWSKA-KOZIŃSKA
nr katalogowy: 107539
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
Biuletyn Instytutu Metal Nieżelaznych
nr katalogowy: 64031
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Sytuacja na rynku soków zagęszczonych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 59095
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2019 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 119736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2016 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 101687
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – kwiecień 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 60294
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-4
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 76058
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Koncentraty deserów instant z zamiennymi środkami słodzącymi
Iwona Błasińska
Maria Jeżewska
Małgorzata Kulczak
nr katalogowy: 52490
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
Wpływ obróbki cieplno-mechanicznej na właściwości ZnAl15
Michał JABŁOŃSKI
Rafał CHŁÓD
Justyna GRZEBINOGA
Marek GNIEŁCZYK
Bartosz JURKIEWICZ
Krystian FRANCZAK
nr katalogowy: 103544
10.51199/24.2017.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Azotan magnezowy z odpadów magnezytowych z kopalni "Grochów"
WALDEMAR OLSZEWSKI
IRENA RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 106979
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Studies on of solid-liquid extraction as used for reducing the contents of water and organic carbon in copper concentrate Badania nad zastosowaniem ekstrakcji w układzie ciało stałe-ciecz do zmniejszenia zawartości wody i węgla organicznego w koncentracie miedzi
Lech Hys
Halina Marczak
nr katalogowy: 81319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Światowy rynek zagęszczonego soku jabłkowego The Global Apple Juice Concentrate Market
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 83790
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Szybkość nawęglania żelaza w stanie stałym w procesie redukcji tlenków żelaza z faz ciekłych w temperaturze 1400 oC
maGdaLena PaJĄK
Jan mróz
Jan JoWsa
nr katalogowy: 73815
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 71772
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-1
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 20 i 21 z 2011 r.)
nr katalogowy: 65152
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-4
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 67320
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Perspektywy produkcji zagęszczonego soku jabłkowego w kraju i na świecie
Mariusz Ryszard Dziwulski
nr katalogowy: 63331
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-7-8
Światowy rynek metali nieżelaznych
nr katalogowy: 61197
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Quercetin-metal complexes as potential drugs with anticancer activity. The structure, activity and bioavailability Kompleksy kwercetyny z metalami jako potencjalne leki o aktywności przeciwnowotworowej. Struktura, aktywność i biodostępność
Aleksandra Golonko
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 100779
10.15199/62.2016.9.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Effect of formulation on degradation rate and mobility of a herbicide in soil Wpływ formy użytkowej na rozkład i mobilność herbicydu w glebie
Barbara Wujek
Olga Kalitowska
Mariusz Kucharski
nr katalogowy: 100765
10.15199/62.2016.9.10
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-7
Technologia przerobu ołowiu bizmu towego na ołów surowy i stop Pb-Bi o zawar tości powyżej 10% ma s. Bi
ANDRZEJ CYBULSKI
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 99665
10.15199/67.2016.7.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Noni - tropikalny owoc o wysokim potencjale prozdrowotnym
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 91999
10.15199/65.2015.6.6
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-7-8
Wiadomości technologiczne
nr katalogowy: 127725
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-7-8
Wiadomości technologiczne
nr katalogowy: 127725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Evaluation of the effectiveness of a mixture of herbicides and biostimulators in the cultivation of sugar beet Ocena skuteczności mieszaniny herbicydów i biostymulatorów w uprawie buraka cukrowego
Krzysztof Domaradzki
Katarzyna Marczewska-Kolasa
Marcin Bortniak
nr katalogowy: 91329
10.15199/62.2015.5.28
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Polski handel zagraniczny sokami
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 126502
10.15199/64.2020.4-5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Zastosowanie destylacji membranowej do zatężania roztworów soli
Marek Gryta
Patrycja Wesołowska
nr katalogowy: 111442
10.15199/62.2017.12.33
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-12
Warstwy nanoprętów CuO do zastosowań elektronicznych i sensorowych
ELżBIETA CZERWOSZ
RYSZARD DIDUSZKO
MIROSŁAW KOZŁOWSKI
SŁAWOMIR KRAWCZYK
IZABELA STĘPIŃSKA
HALINA WRONKA
nr katalogowy: 117836
10.15199/13.2018.12.1
nanopręty CuO
termiczne utlenianie
PVD
detektory gazowe
CuO nanowires
thermal oxidation
PVD
gas detectors
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 125634
10.15199/64.2020.3.2
zagęszczony sok jabłkowy
eksport
import
concentrated apple juice
export
import
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wybrane aspekty pracy elektrycznych i magnetycznych separatorów odchylających
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 117312
10.15199/48.2018.12.15
separacja
pole elektryczne
pole magnetyczne
separatory odchylające.
separation
electric field
magnetic field
deflecting separators
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce w sezonach 2017/18 i 2018/19
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 119732
koncentrat soku jabłkowego
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Zagospodarowanie serwatki kwasowej
Justyna Tarapata
Krzysztof Tomalik
Adriana Łobacz
Justyna Żulewska
nr katalogowy: 119413
10.15199/65.2019.3.4
serwatka kwasowa
zagospodarowanie serwatki
serwatka w proszku
procesy membranowe
acid whey
whey management
whey powder
membrane processes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2017/18
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 112843
10.15199/64.2018.3.2
owoce i warzywa
zbiory
przetwórstwo
import
eksport
spożycie
ceny
fruits and vegetables
harvest
processing
import
export
consumption
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo gruit – zapomniany średniowieczny napój
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 145717
10.15199/64.2023.5.5
piwo gruit
zioła
fermentacja spontaniczna
koncentrat słodowy
gruit beer
herbs
spontaneous fermentation
malt concentrate
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Ocena właściwości fizykochemicznych sosów serowych otrzymanych na bazie kazeiny kwasowej i oleju rzepakowego z dodatkiem koncentratu białek serwatkowych
Jagoda O. Szafrańska
Siemowit Muszyński
Bartosz G. Sołowiej
nr katalogowy: 121101
10.15199/65.2019.6.6
sos serowy
koncentrat białek serwatkowych (WPC80)
olej rzepakowy
tekstura
lepkość
cheese sauce
whey protein concentrate (WPC80)
rapeseed oil
texture
viscosity
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH