Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Efektywność usuwania związków organicznych ze ścieków produkcyjnych
Anna Kasprzak
nr katalogowy: 44000
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 123052
10.15199/64.2019.10.3
konsumpcja
soki
gospodarstwa domowe
soki NFC i JFC
consumption
juices
household
juices NFC and JFC
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Corrosion performance of aluminum zinc coated steel in tomato, orange and pineapple juices
OLAYIDE R. ADETUNJI
OLUWADARE. J AKINYEMI
SIDIKAT I. KUYE
nr katalogowy: 97187
10.15199/40.2016.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Zmiany w konsumpcji soku pomarańczowego – analiza czynników determinujących światowy popyt
Mariusz Dziwulski
nr katalogowy: 144730
10.15199/64.2023.4.2
sok pomarańczowy
popyt konsumencki
orange juice
consumer demand
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 128787
10.15199/64.2020.9–10.1
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
ceny
struktura geograficzna obrotów handlu zagranicznego
apple juices
production
export
import
prices
geographical structure of foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 128787
10.15199/64.2020.9–10.1
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
ceny
struktura geograficzna obrotów handlu zagranicznego
apple juices
production
export
import
prices
geographical structure of foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 113415
10.15199/64.2018.4.2
zagęszczony sok jabłkowy
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
production
foreign trade
price
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-11
NOWOŚCI TECHNIKI 64, III
nr katalogowy: 9176
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-2
Instytut Łączności w sieci 5G
nr katalogowy: 125085
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-10
NOWOŚCI TECHNIKI 26, IV
nr katalogowy: 9146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-6
TESTY 5G W ZAKOPANEM
nr katalogowy: 121077
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-9
ORANGE POLSKA I ERICSSON URUCHOMILI W WARSZAWIE TESTOWĄ SIEĆ 5G
nr katalogowy: 122606
ELEKTROINSTALATOR 2018-5
Wydarzenia
nr katalogowy: 115620
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Light quality improvement for white electroluminescent diodes
Andrzej PAWLAK
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 37121
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
nr katalogowy: 39541
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Dobór warunków fermentacji brzeczek z soku gęstego
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 35343
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Rynek zagęszczonych soków owocowych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20634
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Rynek soków zagęszczonych i nieskoncentrowanych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 148470
10.15199/64.2024.2.4
soki zagęszczone i nieskoncentrowane
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
concentrated and non-concentrated juices
production
foreign trade
consumption
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Zastosowanie elektrod Ti/TiO2-RuO2 modyfikowanych CeO2 w utlenianiu barwnika Acid Orange 7
Elżbieta Kuśmierek
Ewa Chrześcijańska
nr katalogowy: 71708
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Ciepłooporność przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Bytońska
Łucja Łaniewska-Trokenheim
nr katalogowy: 40143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
OPAKOWANIE 2010-I
The Use of Biaxially Oriented Polypropylene (BOPP) Films for In Mould Labelling (IML)
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 50916
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Agrana Juice Poland - trzy w jednej
nr katalogowy: 24999
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Preferencje wybranej grupy młodzieży dotyczące spożycia soków marchwiowych
Anna Dobrowolska
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 38260
OPAKOWANIE 2017-8
Od starego zakładu do inteligentnej fabryki
Inge Hübner
nr katalogowy: 108857
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-9
ANALIZA SKUPIEŃ DLA SKŁADU CHEMICZNEGO KONCENTRATU MIEDZIOWEGO
ANDRZEJ STANISŁAWCZYK
JAN KUSIAK
nr katalogowy: 47674
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Światowy rynek zagęszczonego soku jabłkowego The Global Apple Juice Concentrate Market
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 83790
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 95669
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Określenie stopnia usunięcia białka z soku surowego podczas progresywnego nawapniania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 59057
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-9
Wykorzystanie transmisji radiowej sieci komórkowej do automatyki restytucyjnej sieci średnich napięć
Adam Babś
Janusz Gurzyński
Maciej Świniarski
Małgorzata Bobrowska
nr katalogowy: 100684
10.15199/74.2016.9.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Rynek koncentratu jabłkowego - słabnący popyt groźniejszy od chińskiej konkurencji
nr katalogowy: 67206
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-11
20 lat wyzwań i sukcesów
Maciej Kunda
nr katalogowy: 117269
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-23
Przyszłość pod władzą 5G
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 116600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 125634
10.15199/64.2020.3.2
zagęszczony sok jabłkowy
eksport
import
concentrated apple juice
export
import
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Optimal control of copper concentrate blending and melting based on intelligent systems
Ulzhan IMANBEKOVA
Oleksandra HOTRA
Shamil KOSHIMBAYEV
nr katalogowy: 99994
10.15199/48.2016.08.34
OPAKOWANIE 2005-10
Produkt + opakowanie = efekt
nr katalogowy: 11317
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Nadwęglan sodu jako reagent do efektywnego oczyszczania ścieków przemysłowych
KRZYSZTOF BARBUSIŃSKI
nr katalogowy: 32449
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-9
Kronika
nr katalogowy: 30059
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83803
AUTO MOTO SERWIS 2022-1
Nowości
nr katalogowy: 136164
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Miŕdzynarodowa konferencja äJUICE WORLD 2006ö, Moskwa
B. Groele
B. Nosecka
nr katalogowy: 20636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Wpływ wykorzystania zdolności produkcyjnej na energochłonność produkcji surowego soku z buraków ćwikłowych
Roman Kowalczyk
Dorota Szwan
nr katalogowy: 46202
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Zdrowa inwestycja w branży!
nr katalogowy: 93098
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122475
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Study of Ti3SiC2 matrix composite reinforced with TiB2
GABRIELA GÓRNY
MARIAN RĄCZKA
LUDOSŁAW STOBIERSKI
KRZYSZTOF ROŻNIATOWSKI
PAWEŁ RUTKOWSKI
nr katalogowy: 37799
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Zdrowa inwestycja w branży
nr katalogowy: 93115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Eliminacja węgla z koncentratu miedzi w piecu fluidalnym
Roksana Urbaniak
Beata Hadała
Anna Magiera
Anna Olejnik
nr katalogowy: 144115
10.15199/62.2023.7.10
fluidyzacja
prażenie koncentratów miedzi
analiza termiczna
fluidization
copper concentrate roasting
thermal analysis
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
MODELOWANIE TŁUMIENIA SYGNAŁU PRZY TRANSMISJI DO WNĘTRZA BUDYNKÓW
Fryderyk Lewicki
Andrzej Ługowski
Grzegorz Kinal
Stanisław A. Lesiak
Grzegorz Zagórda
nr katalogowy: 114330
10.15199/59.2018.6.20
5G
IMT2020
ITU-R
tłumienie sygnału
propagacja fal.
5G
IMT2020
building entry loss (BEL)
ITUR
radiowave propagation.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-12
Extraction of tin by carbon monoxide
Donatille NKUNZI
Janusz SZPYTKO
nr katalogowy: 123933
10.15199/24.2019.12.2
cassiterite
carbon monoxide
smelting process
tin
kasiteryt
tlenek węgla
proces wytapiania
cyna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Production of bioethanol from sweet sorghum juices with varying content of mineral compounds Produkcja bioetanolu z soku sorga cukrowego o zróżnicowanej zawartości składników mineralnych
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Barbara Foszczyńska
Ewelina Szydełko-Rabska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 83704
10.12916/przemchem.2014.565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - marzec 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 59106
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Use of ozone in production of II generation bioethanol and fodder yeast Zastosowanie ozonu w procesach produkcji bioetanolu II generacji i drożdży paszowych
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 99647
10.15199/62.2016.7.14
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
WYNIKI TESTÓW POMIAROWYCH ANTEN AKTYWNYCH W STACJACH BAZOWYCH SIECI ŁĄCZNOŚCI RUCHOMEJ UMTS - STUDIUM PRZYPADKU
Roman Łapszow
nr katalogowy: 90452
10.15199/59.2015.4.54
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Wymagania jakościowe soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 106756
soki
owoce
warzywa
dyrektywa sokowa
juices
fruits
vegetables
Juice Directive
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
On the application of modern light sources - with emphasis on home lighting
Péter CSUTI
Ágnes NÉMETHNÉ VIDOVSZKY
János SCHANDA
nr katalogowy: 37110
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Degradacja gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
MIROSŁAW ANIOŁ*
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
EWA HUSZCZA
WANDA MĄCZKA
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
nr katalogowy: 44467
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
DEREGULACJA WYBRANYCH DETALICZNYCH RYNKÓW WŁASCIWYCH W POLSCE
Sebastian Kazmierczak
Jerzy Kubasik
nr katalogowy: 93788
10.15199/59.2015.8-9.79
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Szybki rozwój soków superpremium w USA
Adam Bogacz
nr katalogowy: 38919
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Herbata w menu
nr katalogowy: 42270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Dżemy warzywno-owocowe jako nowa oferta dla konsumentów
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Stanisław Kalisz
Sabina Galus
nr katalogowy: 84844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Orange pellets as plant biomass with potential use in pharmaceutical industry Skórki z pomarańczy jako biomasa roślinna o potencjalnym zastosowaniu w przemyśle farmaceutycznym
Ewa Klepacz
Paweł Pohl
Przemysław Skibiński
Kazimiera A. Wilk
Roman Gancarz
nr katalogowy: 90063
10.15199/62.2015.3.10
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-11
BADANIA RELAKSACJI NAPRĘŻEŃ KOMPOZYTÓW Cu-CNT's
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
GRZEGORZ KIESIEWICZ
KINGA KORZEŃ
nr katalogowy: 87796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych smoothie jabłko-jagoda kamczacka w trakcie przechowywania
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Milena Bielecka
nr katalogowy: 122486
10.15199/64.2019.8-9.6
jagoda kamczacka
jabłko
smoothie
blue honeysuckle berry
apple
smoothie
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Wydarzenia
nr katalogowy: 129051
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce w sezonach 2017/18 i 2018/19
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 119732
koncentrat soku jabłkowego
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Ocena właściwości fizykochemicznych sosów serowych otrzymanych na bazie kazeiny kwasowej i oleju rzepakowego z dodatkiem koncentratu białek serwatkowych
Jagoda O. Szafrańska
Siemowit Muszyński
Bartosz G. Sołowiej
nr katalogowy: 121101
10.15199/65.2019.6.6
sos serowy
koncentrat białek serwatkowych (WPC80)
olej rzepakowy
tekstura
lepkość
cheese sauce
whey protein concentrate (WPC80)
rapeseed oil
texture
viscosity
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Wydarzenia
nr katalogowy: 129051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Kinetics of flotation of fine grained coal from Staříč mine by using pyrolysis oils Kinetyka flotacji drobnouziarnionego węgla kamiennego z kopalni Staříč za pomocą olejów popirolitycznych
Vladimír Č
ablík
Josip Išek
Sylwester Żelazny
Mária Kušnierová
Lucie Č
ablíková
Silvia Dolinská
Barbara Tora
Elżbieta Vogt
nr katalogowy: 105259
10.15199/62.2017.4.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Studies on of solid-liquid extraction as used for reducing the contents of water and organic carbon in copper concentrate Badania nad zastosowaniem ekstrakcji w układzie ciało stałe-ciecz do zmniejszenia zawartości wody i węgla organicznego w koncentracie miedzi
Lech Hys
Halina Marczak
nr katalogowy: 81319
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Digitally controlled active oscillator designed by admittance matrix method
MIROSŁAW PŁAZA
nr katalogowy: 60624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Otrzymywanie prażonki cynkowej w procesie konwersji termicznej w piecu fluidyzacyjnym. Część I. Modyfikacja procesu odmagnezowania i flotacji koncentratu sfalerytowego
Andrzej Jarosińskia
Sylwester Żelazny
Małgorzata Olek
Jerzy Baron
Jadwiga Zabagło
Witold Żukowski
Mirosław Fatyga
nr katalogowy: 59868
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
GAZETA CUKROWNICZA 2010-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 49787
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 45035
OPAKOWANIE 2012-5
ActiveSeal i DeepGrip: nowości firmy APPE
nr katalogowy: 67903
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Nagrody w Konkursie 2014 Beverage Innovation Awards @ BrauBeviale
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89212
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 50995
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-3
Struktura warstwy pasywnej i odporność korozyjna metali i stali stopowych w stężonym kwasie siarkowym
BARBARA STYPUŁA
JACEK BANAŚ
MARIA STAROWICZ
DOMINIK KASPRZYK
MICHAŁ HAJOS
nr katalogowy: 50704
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-7
Galvanic phase modulators: construction and measurements
Bartosz IDŹKOWSKI
Andrzej FRANCIK
nr katalogowy: 46402
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
PERSONALIA
nr katalogowy: 121284
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 96864
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Możliwości alternatywnego wykorzystania soku gęstego o podwyższonej czystości
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 48675
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Czystość soku surowego a efektywność oczyszczania Ustalenia i wniosek końcowy
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 46534
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Use of the potato industry waste for anaerobic digestion. Zagospodarowanie odpadów z przemysłu ziemniaczanego w procesie fermentacji beztlenowej
Małgorzata Fugol
Józef Szlachta
nr katalogowy: 76891
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków owocowych poprzez wprowadzenie nowych asortymentów – mętne soki śliwkowe
Monika Fastyn
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska-Frąc
Witold Płocharski
nr katalogowy: 51264
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Studies on applicability of ion exchange resin and polymeric sorbents for selective adsorption of active substances from cabbage juice Badanie przydatności jonitów oraz sorbentów polimerowych do selektywnej adsorpcji substancji aktywnych z soku kapusty
Irena Grzywa-Niksińska
nr katalogowy: 84171
10.12916/przemchem.2014.662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
POSSIBILITIES FOR COPPER REVALORIZATION FROM TAILINGS OF THE OPEN PIT "CEROVO-CEMENTACIJA 1"
ZORAN STEVANOVIĆ
MILE BUGARIN
LJILJANA AVRAMOVIĆ
RADOJKA JONOVIĆ
LJUBIŠA OBRADOVIĆ
RADMILA MARKOVIĆ
nr katalogowy: 41863
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Autentyczność soków bezpośrednich (NFC)
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93102
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Experimental study of radio frequency power broadening in ABMR-LIRF method
ANDRZEJ KRZYKOWSKI
PRZEMYSŁAW GŁOWACKI
nr katalogowy: 60601
GAZETA CUKROWNICZA 2009-5
Sterowanie procesami w cukrowniach XVI. Dobór nastaw regulatora PID
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 44252
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Sokownicy z całego świata spotkali się w Krakowie
Barbara Groele
nr katalogowy: 47061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Bentonit - kopalina stosowana do klarowania win oraz soków owocowych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 47057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Widmo innowacji krąży nad rynkiem napojów
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93083
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Soki pomidorowe - charakterystyka i właściwości przeciwutleniające
Anna Ostasiewicz
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 41728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Parlament Europejski zaakceptował zmiany dyrektywy sokowej
Barbara Groele
nr katalogowy: 65493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86652
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Czy rzemieślnicza produkcja czekolady może stać się trendem? Rozmowa z Łukaszem Smolińskim, Prezesem Zarządu Cukierni Deseo
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 134235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Grażyna Lewandowicz
Przemysław Kowalczewski
Magdalena Człapka-Matyasik
Małgorzata Korsar
Jan Jeszka
nr katalogowy: 108788
10.15199/65.2017.8.8
sok z ziemniaka
stany zapalne przewodu pokarmowego
żywność funkcjonalna
potato juice
inflammatory of gastrointestinal tract
functional food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Europejski i polski rynek soków i nektarów w 2009 r.
nr katalogowy: 53828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Spożycie soków NFC w krajach UE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 100340
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ocena towaroznawcza wybranych soków owocowych pakowanych w różny sposób
Joanna Maria Klepacka
nr katalogowy: 143821
10.15199/65.2023.6.3
soki
ocena towaroznawcza
ekstrakt
kwasowość
pakowanie
juices
commodity evaluation
extract
acidity
packaging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Eliminacja węgla z koncentratu miedzi w piecu fluidalnym
Roksana Urbaniak
Beata Hadała
Anna Magiera
Anna Olejnik
nr katalogowy: 144115
10.15199/62.2023.7.10
fluidyzacja
prażenie koncentratów miedzi
analiza termiczna
fluidization
copper concentrate roasting
thermal analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Rynek owoców w kwietniu i maju 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 149358
10.15199/64.2024.3.5
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Zastosowanie wysokich ciśnień do utrwalania soków NFC
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 111191
10.15199/64.2017.11-12.3
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
soki owocowe i warzywne
drobnoustroje
enzymy
5-HMF
bezpieczeństwo
jakość
high hydrostatic pressure
fruit and vegetable juices
microorganisms
enzymes
5-HMF
safety
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Start-up of large power electric motors with high load torque
Jan ZAWILAK
Maciej GWOŹDZIEWICZ
nr katalogowy: 120471
10.15199/48.2019.06.27
electric machines
synchronous motors
permanent magnets
moment of inertia
start-up
maszyny elektryczne
silniki synchroniczne
magnesy stałe
moment bezwładności
rozruchy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
BrauBeviale pod znakiem kreatywnej kultury piwa (2) Najciekawsze oferty targowe dla polskiego sektora napojów*
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 89764
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-7
NANOPROSZKI NA BAZIE TiO2 DO WYTWARZANIA POWŁOK SAMOCZYSZCZĄCYCH
Ewa Mańkowska
Danuta Kaczmarek
Agata Obstarczyk
Maciej Strzyżewski
nr katalogowy: 121505
10.15199/13.2019.7.7
TiO2
cer
nanocząstki
zol-żel
fotokataliza
wygrzewanie poprocesowe
TiO2
cerium
nanoparticles
photocatalysis
solgel
post process annealing
GAZETA CUKROWNICZA 2010-4
Ocena eksploatacji instalacji ekstraktora korytowego współpracującego z zaparzalnikiem w Cukrowni Miejska Górka
Jacek Sobczyński
nr katalogowy: 53044
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Dynamiczny rozwój rynku soków NFC w Polsce
Piotr Trojanowicz
nr katalogowy: 93097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wybrane fizyczno-chemiczne właściwości soku z rozmrożonych owoców malin odmiany Polesie
Marek Domin
Marek Szmigielski
Patryk Świrkosz
nr katalogowy: 151029
10.15199/62.2024.10.12
wydajność tłoczenia
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
maliny
pressing efficiency
freezing
freezing storage
raspberries
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-2-3
F2Tx - system optymalizacji światłowodowych sieci dostępowych
Artur Tomaszewski
Mariusz Mycek
Michał Pióro
Mateusz Żotkiewicz
nr katalogowy: 89728
10.15199/59.2015.2-3.11
AUTO MOTO SERWIS 2022-1
Nowości
nr katalogowy: 136164
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Środkowoeuropejskie Forum Technologiczne Central European Technology Forum CETEF’22
Józef Kozieł
nr katalogowy: 140999
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Dobór i dostosowanie kąta opasania nabiegunnika wirnika poprzez zastosowanie koncentratora magnetycznego w silniku synchronicznym z magnesami stałymi z wewnętrznym obwodem magnetycznym
Krzysztof SZEWCZYK
Rafał GOLISZ
nr katalogowy: 70621
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
The influence of the resonator on the self heating effect and the synchronization of Josephson junctions
ALEXANDER GRIB
PAUL SEIDEL
nr katalogowy: 60599
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Charakterystyka owoców wybranych odmian rokitnika pospolitego (Hippophae rhamnoides L.) uprawianych w Polsce
Janusz Lipowski
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
Urszula Jasińska
nr katalogowy: 70381
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Napoje funkcjonalne - czerwiec i lipiec 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 61800
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-1
10. SEMINARIUM "CO NOWEGO W ŚWIECIU I NA ŚWIECIE" 20 LAT SERWISU TECHNICZNEGO Podwójny jubileusz
J. Wiatroszak
nr katalogowy: 118278
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Counter-current liquid chromatography in separation of betalains Przeciwprądowa chromatografia cieczowa w rozdzielaniu betalain
Aneta Spórna-Kucab
Sławomir Wybraniec
nr katalogowy: 101502
10.15199/62.2016.10.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Straty antocyjanów podczas zabiegów stabilizacyjnych
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 54447
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Monitoring Software Development and Usage
Pawel JANCZAREK
Janusz SOSNOWSKI
nr katalogowy: 82705
10.12915/pe.2014.02.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Analiza skuteczności zastosowania wodnych roztworów mieszanin koncentratów pianotwórczych do gaszenia pożarów cieczy palnych
Katarzyna Radwan
Joanna Rakowska
nr katalogowy: 64580
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
Biuletyn Instytutu Metal Nieżelaznych
nr katalogowy: 64031
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Ekstrakty glonowe. Biologiczny koncentrat przyszłości
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68142
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
ZINC AND COBALT EXTRACTION FROM REFUSE AFTER SPHALERITE MINERAL LEACHING
SILVIE BROŽOVA
PAVLINA PUSTĚJOVSKÁ
SIMONA JURSOVÁ
SOŇA VYSTAVĚLOVÁ
nr katalogowy: 75238
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 116792
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Effect of [3-(2-aminoethyl)amino]propyl-heptaisobutyl- -polysilsesquioxane nanoparticles on thermal stability and color of polyoxymethylene and polyamide 6 Wpływ nanocząstek [3-(2-aminoetylo)amino] propylo-heptaizobutyleno polisilseskwioksanu na termostabilność i barwę polioksymetylenu i poliamidu 6
Dorota Czarnecka-Komorowska
Kinga Mencel
nr katalogowy: 87942
10.12916/przemchem.2014.1997
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Zastosowanie kationowych surfaktantów w powierzchniowej modyfikacji nanocząstek magnetycznych do adsorpcji barwników organicznych z roztworów wodnych
RYSZARD ZIELIŃSKI
ANNA WAJDA
KATARZYNA WYBIERALSKA
nr katalogowy: 55593
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-2
5G ZMIENI MEDIA
nr katalogowy: 125096
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
Analiza opóźnienia przekazu wideo w usłudze TV świadczonej za pomocą techniki adaptacyjnego strumieniowania w sieci Internet
Marek Dąbrowski
Robert Kołodyński
Wojciech Zieliński
nr katalogowy: 90423
10.15199/59.2015.4.17
ELEKTROINSTALATOR 2020-6
PRODUKTY
nr katalogowy: 126879
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Nauka obala mit, że cukier z owoców i soków jest tak samo szkodliwy jak ten zawarty w słodyczach
nr katalogowy: 142843
owoce
warzywa
sok owocowy
100% sok
węglowodany
glukoza
fruktoza
fruits
vegetables
fruit juice
100% juice
carbohydrates
glucose
fructose
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Kwas askorbinowy i związki fenolowe w produkcji świeżo tłoczonych soków jabłkowych
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 72038
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH