Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2007-9
Co znajduje się pod listkiem figowym?
MAREK ANTONI WASILEWSKI
nr katalogowy: 29534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
REAL SA nowym właścicielem Grupy Sadowniczej „Owoc Sandomierski”
M.J. Przegalińska
nr katalogowy: 135249
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
REAL SA nowym właścicielem Grupy Sadowniczej „Owoc Sandomierski”
M.J. Przegalińska
nr katalogowy: 135249
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Granat - owoc życia
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 77104
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Zarodki pszenne (cz. 1)
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6353
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Sorbitol E 420 - naturalny dodatek do żywności (1)
K. Nowak
K. Mitka
nr katalogowy: 20581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Nowoczesne próżniowe urządzenia dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 37399
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Magiczny owoc
nr katalogowy: 123646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
nr katalogowy: 34816
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Śledzie od święta
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 39707
AUTO MOTO SERWIS 2024-2
Ceramic Spray Coat w ofercie Inter Cars – przełom w detailingu
nr katalogowy: 148060
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Między rękopisem a komputerem
nr katalogowy: 130285
AURA 2023-2
Dlaczego łosiowi smakuje pokrzywa?
Ludwika Tomala
nr katalogowy: 141752
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Owoc bogów
Joanna Żuchniewicz
nr katalogowy: 74950
OPAKOWANIE 2019-6
Smart Ripe wie, kiedy owoc jest dojrzały
nr katalogowy: 120826
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Czyszczenie zboża przeznaczonego na mąkę
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 68283
OPAKOWANIE 2018-9
Pięć mitów na temat soku w kartonie
nr katalogowy: 116092
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-25
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 56566
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Z KRAJU NOWOŚCI RYNKOWE i trofea
nr katalogowy: 70412
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Konkurencja zdrowego rozsądku
nr katalogowy: 110276
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna niezbędnym etapem przed przemiałem pszenicy na mąkę
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133697
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Owoc niezakazany
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 78110
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-5
SIMATIC S7-1200 w chłodnictwie przemysłowym
Sławomir Rurak
nr katalogowy: 54956
OPAKOWANIE 2020-2
Opakowania z bananowca odpowiedzią na zalew plastiku?
nr katalogowy: 125166
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
PORADNIK Wino dla inżyniera (153) Australia na czerwono
winny maniak
nr katalogowy: 93208
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
GMO - owoc postępu czy zagrożenie?
A.Ł.
nr katalogowy: 45428
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
OD KOMITETU NAUKOWEGO SEMINARIUM "CHEMISTRY FOR AGRICULTURE"
nr katalogowy: 44466
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
Zielone paliwo - owoc TIA
Michael Gilluck
nr katalogowy: 41800
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Riesling niejedno ma imię?
Michał "WineMike" Misior
nr katalogowy: 122303
AUTO MOTO SERWIS 2022-5
Z najnowszej historii motoryzacji GM EV1 cz.1
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 137928
AUTO MOTO SERWIS 2022-5
Z najnowszej historii motoryzacji GM EV1 cz.1
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 137928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Jak wykorzystać cały potencjał owocu kakaowca
nr katalogowy: 150835
AURA 2024-11
Borówka
nr katalogowy: 151509
AURA 2023-2
Dlaczego łosiowi smakuje pokrzywa?
Ludwika Tomala
nr katalogowy: 141752
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-12
Zapomniani myśliciele – wojna z myślącymi maszynami
Mira Żmijewska
nr katalogowy: 151972
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Słodka egzotyka
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 61425
CHŁODNICTWO 2015-10-11
Zmiany zawartości związków bioaktywnych w owocach papai (carica papaya L.) przechowywanych w różnych warunkach
Ilona Gałązka-Czarnecka
Andrzej Czarnecki
Lucjan Krala
nr katalogowy: 94783
10.15199/8.2015.10-11.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Noni - tropikalny owoc o wysokim potencjale prozdrowotnym
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 91999
10.15199/65.2015.6.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Każda praca szkodzi
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 41668
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Goji - owoc zdrowia i długowieczności
nr katalogowy: 47063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Aronia – polski czarny skarb
nr katalogowy: 134952
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Noni służące zdrowiu
nr katalogowy: 49510
OPAKOWANIE 2013-12
Pierwsze amerykańskie wino w butelkach z tektury
nr katalogowy: 81159
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-22
Grzeszne jabłka
Jerzy Gmurczyk
nr katalogowy: 55283
OPAKOWANIE 2020-9
Sappi i Rovema pierwszy owoc współpracy
nr katalogowy: 128123
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-12
Droga ku wolności – Studencka Wyprawa Azjatycka 1974
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 134888
AURA 2022-3
Niezwykłe figowce i słodkie figi
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 136699
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111770
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Pomidor - frapujący owoc z frapującą historią
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 53344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
MANOMIN, czyli o emblemacie Minnesoty i jego wykorzystaniu w wypieku chleba
Beata Marchand
nr katalogowy: 89600
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Zagrożenia narządu wzroku w rolnictwie.Uszkodzenia mechaniczne
Filip Kadłuczka
nr katalogowy: 58150
AURA 2021-10
Jabłoń, w tradycji drzewo poznania dobra i zła
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 133680
AUTO MOTO SERWIS 2022-5
Z najnowszej historii motoryzacji GM EV1 cz.1
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 137928
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Warka 2024 – cykliczna konferencja dla branży owocowo-warzywnej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 149353
OPAKOWANIE 2015-12
Rewolucja HP i KBA w druku opakowań z tektury falistej
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 95523
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-12
Droga ku wolności – Studencka Wyprawa Azjatycka 1974
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 134888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 145850
OPAKOWANIE 2018-1
Unikalne rozwiązania dla unikalnych wyzwań
nr katalogowy: 111842
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ciekawe wina izraelskie Z dużych i małych winiarń
winny maniak
nr katalogowy: 85483
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dymkowi mówimy: pa, pa!
nr katalogowy: 123657
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Guarana - dar od boga
nr katalogowy: 66083
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Nowa Zelandia - Pinot Noir i Sauvignon Blanc
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 58728
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Amarone - wino medytacyjne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Stowarzyszenie KUPS podsumowało czteroletnią kadencję
nr katalogowy: 100326
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
AURA 2013-7
Ogród Botaniczny w Coimbrze (Portugalia) i jego krakowski rówieśnik (2)
Jacek H. GRAFF
nr katalogowy: 77713
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Superowoce
Marek Druri
nr katalogowy: 51869
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Nauka i przemysł - metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości
Teresa Kowalczyk
nr katalogowy: 122247
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Cicha rewolucja w opakowaniach z punktu widzenia projektanta
Maciej Konopka
nr katalogowy: 115596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106946
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-5
Cena i jakość
Marek Bugdol
nr katalogowy: 59474
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-5
Czująca proteza ręki
nr katalogowy: 105540
10.15199/74.2017.5.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The iso-alfa-acids preparation methods Metody wytwarzania izo-alfa-kwasów
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Edward Rój
Dorota Kostrzewa
nr katalogowy: 86095
10.12916/przemchem.2014.1321
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
cocktail bar
nr katalogowy: 68313
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Poziom pozostałości pestycydów w owocach oraz wytłokach powstałych jako produkt uboczny przetwórstwa truskawek na soki
Artur Miszczak
Piotr Sikorski
Katarzyna Zagibajło
Elżbieta Klimczak
Monika Kosmala
Bogusław Król
nr katalogowy: 80278
AURA 2024-5
Słonecznik zwyczajny (Helianthus annuus) – ciepłolubna roślina o rosnącym potencjale użytkowym
Weronika KURSA
nr katalogowy: 148573
10.15199/2.2023.5.1
słonecznik
roślina użytkowa
wykorzystanie
allelopatia
ochrona roślin
sunflower
utility plant
utilization
allelopathy
plant protection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Use of solar energy in the technology of fruit drying
Serhiy KOROBKA
Vitaliy BOYARCHUK
Valerii SYROTIUK
Serhiy SYROTYUK
Igor STUKALETS
Volodymyr GOLOVKO
Hanna SYROTYUK
Tomasz JAKUBOWSKI
Jan GIEŁŻECKI
nr katalogowy: 137791
10.15199/48.2022.06.07
suszenie konwekcyjne
owoc
energia cieplna
energia słoneczna
heliodylatator
dyfuzja
transfer wilgoci.
convective drying
fruit
thermal energy
solar energy
heliodilator
diffusion
moisture transfer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Use of solar energy in the technology of fruit drying
Serhiy KOROBKA
Vitaliy BOYARCHUK
Valerii SYROTIUK
Serhiy SYROTYUK
Igor STUKALETS
Volodymyr GOLOVKO
Hanna SYROTYUK
Tomasz JAKUBOWSKI
Jan GIEŁŻECKI
nr katalogowy: 137791
10.15199/48.2022.06.07
suszenie konwekcyjne
owoc
energia cieplna
energia słoneczna
heliodylatator
dyfuzja
transfer wilgoci.
convective drying
fruit
thermal energy
solar energy
heliodilator
diffusion
moisture transfer.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Analiza możliwości identyfikacji parametrów jakościowych oliwy przy wykorzystaniu ultrasłabej luminescencji wtórnej
Piotr NAWARA
Karolina TRZYNIEC
Tomasz DRÓŻDŻ
Ernest POPARDOWSKI
Tadeusz JULISZEWSKI
Mirosław ZAGÓRDA
Anna MIERNIK
nr katalogowy: 124701
10.15199/48.2020.02.28
wtórna luminescencja
ultrasłaba emisja fotonowa
pole elektromagnetyczne
oliwa
secondary luminescence
ultra-low photon emission
electromagnetic field
olive
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Jagoda kamczacka - wartościowy surowiec do suszenia
Dorota Konopacka
Monika Mieszczakowska-Frąc
Dorota Kruczyńska
Jan Piecko
Witold Płocharski
nr katalogowy: 123885
10.15199/64.2019.12.3
jagoda kamczacka
suszenie
skład chemiczny
blue honeysuckle
drying
chemical composition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Kwaszenie warzyw i owoców
Janusz Czapski
nr katalogowy: 131858
10.15199/65.2021.5.4
warzywa
owoce
fermentacja kwasu mlekowego
jakość
vegetables
fruits
lactic acid fermentation
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
Adaptive Deep Learning with Optimization Hybrid Convolutional Neural Network and Recurrent Neural Network for Prediction Lemon Fruit Ripeness
Darunee WATNAKORNBUNCHA
Noppadol AM-DEE
Adisak SANGSONGFA
nr katalogowy: 147758
10.15199/48.2024.03.36
Lemon
Convolutional Neural Network
Recurrent Neural Network
Cytryna
Konwolucyjna sieć neuronowa
Rekurencyjna sieć neuronowa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Minikiwi - nowy, cenny surowiec dla przemysłu spożywczego
Michał Bialik
Ewa Gondek
Artur Wiktor
Piotr Latocha
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 113397
10.15199/65.2018.4.6
Actinidia arguta
właściwości prozdrowotne
wykorzystanie przemysłowe
Kiwiberry
Actinidia arguta
health properties
industrial applications
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH