Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-6
Długie łańcuchy liczb pierwszych Zofii Germain. Dalsze wyniki badań komputerowych
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 135027
10.15199/59.2021.6.2
liczby pierwsze
łańcuchy Cunninghama
liczby pierwsze Zofii Germain
prime numbers
Cunningham chains
Sophie Germain prime numbers
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-6
Długie łańcuchy liczb pierwszych Zofii Germain. Dalsze wyniki badań komputerowych
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 135027
10.15199/59.2021.6.2
liczby pierwsze
łańcuchy Cunninghama
liczby pierwsze Zofii Germain
prime numbers
Cunningham chains
Sophie Germain prime numbers
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-6
Długie łańcuchy liczb pierwszych Zofii Germain. Dalsze wyniki badań komputerowych
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 135027
10.15199/59.2021.6.2
liczby pierwsze
łańcuchy Cunninghama
liczby pierwsze Zofii Germain
prime numbers
Cunningham chains
Sophie Germain prime numbers
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-6
Długie łańcuchy liczb pierwszych Zofii Germain. Dalsze wyniki badań komputerowych
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 135027
10.15199/59.2021.6.2
liczby pierwsze
łańcuchy Cunninghama
liczby pierwsze Zofii Germain
prime numbers
Cunningham chains
Sophie Germain prime numbers
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-1
Długie łańcuchy liczb pierwszych Zofii Germain. Wyniki ostatniego etapu badań komputerowych
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 136259
10.15199/59.2022.1.2
liczby pierwsze
łańcuchy Cunninghama
liczby pierwsze Zofii Germain
prime numbers
Cunningham chains
Sophie Germain prime numbers
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-1
Długie łańcuchy liczb pierwszych Zofii Germain. Wyniki ostatniego etapu badań komputerowych
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 136259
10.15199/59.2022.1.2
liczby pierwsze
łańcuchy Cunninghama
liczby pierwsze Zofii Germain
prime numbers
Cunningham chains
Sophie Germain prime numbers
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Vulnerability Analysis of 18-hour Retail Delivery Service Using by Bayesian Network
Yu-Kai HUANG
nr katalogowy: 70667
ELEKTROINSTALATOR 2020-2
INNOWACYJNE OŚWIETLENIE SIGNIFY wskaże lokalizację produktów na półkach Castoramy
nr katalogowy: 125070
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-5
Uwaga o długich łańcuchach liczb pierwszych Zofii Germain w świetle badań komputerowych
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 133948
10.15199/59.2021.5.3
liczby pierwsze
łańcuchy Cunninghama
liczby pierwsze Zofii Germain
prime numbers
Cunningham chains
Sophie Germain prime numbers
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-5
Uwaga o długich łańcuchach liczb pierwszych Zofii Germain w świetle badań komputerowych
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 133948
10.15199/59.2021.5.3
liczby pierwsze
łańcuchy Cunninghama
liczby pierwsze Zofii Germain
prime numbers
Cunningham chains
Sophie Germain prime numbers
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-5
Uwaga o długich łańcuchach liczb pierwszych Zofii Germain w świetle badań komputerowych
Andrzej Paszkiewicz
nr katalogowy: 133948
10.15199/59.2021.5.3
liczby pierwsze
łańcuchy Cunninghama
liczby pierwsze Zofii Germain
prime numbers
Cunningham chains
Sophie Germain prime numbers
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
OPAKOWANIE 2020-3
Smithers prorokuje szybki rozwój rynku opakowań RRP i SRP
nr katalogowy: 125536
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-4
Aspekty zrównoważonego rozwoju w oznakowaniu produktów spożywczych
Mariusz CHMIELEWSKI
Ewa MALINOWSKA
Renata PŁOSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 144856
10.15199/46.2023.4.2
oznakowanie produktu
etykiety ekologiczne
etykiety społeczne
etykiety jakościowe
etykiety zrównoważone
produkty spożywcze
zrównoważony rozwó
product labeling
ecological labeling
social labeling
quality labeling
sustainable labeling
food products
sustainable development
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-1
The influence of composite structures constructive and technological parameters on dimensional chains synthesis. Wpływ konstrukcyjno-technologicznych parametrów konstrukcji kompozytowych na syntezę łańcuchów wymiarowych. Artykuł w języku rosyjskim. Article published in Russian language.
Vitaliy A. PASECHNIK
Aleksey A. KHMURENKO
nr katalogowy: 97195
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-2
Posadzki z wielkoformatowych płytek gresowych w salonach marki Wittchen
Dariusz Gocławsk
nr katalogowy: 106747
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-11
Handel wysoko ocenia opakowania z tektury falistej
nr katalogowy: 110790
OPAKOWANIE 2008-I
Breakdown on Bioplastics - Alternative Materials Increasingly Viable
nr katalogowy: 34042
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
Bezpieczeństwo żywności wg nowej wersji standardu BRC
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 37150
OPAKOWANIE 2016-3
Innowacyjna technologia Epson na Packaging Innovations
nr katalogowy: 97982
OPAKOWANIE 2008-I
UK Awards Shoot for the Stars
Mary Murphy
nr katalogowy: 34054
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
OPAKOWANIE 2008-I
Four Big Ideas in Packaging
Nicole Zampino
nr katalogowy: 34041
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
How the blockchain technology is changing supply chains
Jakub BRZEZIŃSKI
nr katalogowy: 129606
10.15199/46.2020.12.3
blockchain
supply chain
new technologies
blockchain
łańcuch dostaw
nowoczesne technologie
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-5
Z. W. "Biliński" propaguje ideę zrównoważonego rozwoju
nr katalogowy: 91516
CHŁODNICTWO 2012-12
Emerson Climate Techologies na targach Chillventa 2012
nr katalogowy: 73326
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
BRC dotyczące łańcucha dostaw żywności
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 110172
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Handel detaliczny artykułami żywnościowymi w Polsce
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 115034
10.15199/65.2018.7.1
handel detaliczny
artykuły żywnościowe
innowacje
nowoczesne technologie informacyjno-komunikacyjne
cyfrowe kanały dystrybucji Kody JEL: D30
D40
L81
M31
O31
retail trade
food products
innovations
up-to-date information and communication technologies
digital distribution channels JEL codes: D30
D40
L81
M31
O31
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
IFS i BRC – systemy "nadobowiązkowe"
nr katalogowy: 49808
CHŁODNICTWO 2009-1-2
CAREL retail sistema - zintegrowane systemy sterowania dla oszczędności energii w chłodnictwie komercyjnym
Franciszek Klimosz
nr katalogowy: 41432
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-3
Inspirujące wnętrza
Dariusz Gocławski
nr katalogowy: 100952
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Zastosowanie reguł asocjacyjnych algorytmu Apriori
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 138259
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-13
Raj cyfrowych uwodzicieli
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 91854
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-13
Raj cyfrowych uwodzicieli
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 91853
CHŁODNICTWO 2012-1-2
Charakterystyka wybranych cech jakościowych maślanek naturalnych zakupionych w handlu detalicznym w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MONIKA MAGDALIŃSKA
IZABELA DMYTRÓW
JERZY BALEJKO
KRZYSZTOF DMYTRÓW
nr katalogowy: 66012
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-9
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 127846
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-1
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (6) Lekcja 132
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 129952
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (5)Lekcja 131
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 129329
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-4
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 83584
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-7
Jak rozwijać biznes odpowiedzialnie? Wytyczne OECD już dostępne po polsku
Anna Zakrzewska
nr katalogowy: 114989
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-10
Wpływ temperatury na kinetykę wzrostu i strukturę powłok cynkowych otrzymanych na łańcuchach wykonanych ze stali 23GHNMA+V
HENRYK KANIA
PIOTR LIBERSKI
nr katalogowy: 87404
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Kinematic chains of branched head positioning system of hard disk drives
Tomasz TRAWIŃSKI
nr katalogowy: 58556
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-3
SPECIFICITY OF DIMENSIONAL CHAINS SYNTHESIS AND ANALYSIS FOR ASSEMBLED PCM CONSTRUCIONS ACCURACY EVALUATE
Vitaliy PASICHNYK
Aleksey KHMURENKO
nr katalogowy: 100650
OPAKOWANIE 2023-9
Wpływ ekspozytorów reklamowych na handel detaliczny
nr katalogowy: 145034
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (3) Lekcja 129
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 128309
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-6
Some aspects of the glycerol Joule heating
Tadeusz MĄCZKA
Dorota NOWAK-WOŹNY
nr katalogowy: 45581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Skuteczna integracja "w chmurze"
Adam Steć
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 101719
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Krajowa elektroenergetyka w latach 2020 - 2023
Hanna MIKOŁAJUK
Jakub JAWORSKI
nr katalogowy: 149735
10.15199/48.2024.08.14
bilans energii elektrycznej
rynek hurtowy i detaliczny
ceny
wyniki finansowe
electricity balance
wholesale and retail market
financial results
OPAKOWANIE 2011-5
Etykiety: służą i chronią
nr katalogowy: 59464
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Wyniki prośrodowiskowe w łańcuchach dostaw - ujęcie kontekstualne
Anna MARYNIAK
nr katalogowy: 114115
zielony łańcuch dostaw
wydajność środowiskowa
moderatory
CSR
wyniki GSCM
green supply chain
environmental efficiency
moderators
CSR
GSCM performance
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
PACKAGING REVIEW 2022-2
Potential solutions dedicated to the bio-packaging market development in Poland – the SIMBIO project research findings
Jakub Brzeziński
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138392
10.15199/42.2022.2.1
bioopakowania
opakowania
łańcuch dostaw
GOZ
innowacje społeczne
bio-packaging
packaging
supply chain
circular economy
social innovation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Surface morphology and optical properties of polymer thin films
JAN Weszka
Magdalena Szindler
Maria Bruma
nr katalogowy: 68613
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-6
Paper Industr y in Poland in the 1st quar ter of 2014
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 85311
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 133141
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 133141
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-10
Łańcuchy złożone z izolatorów kompozytowych i kołpakowych
En Dar KIM
Krystian Leonard CHRZAN
nr katalogowy: 116330
10.15199/48.2018.10.46
izolator kompozytowy
izolator kołpakowy
natężenie pola elektrycznego
starzenie elektryczne
diagnostyka.
composite insulator
cap and pin insulator
electric field intensity
electrical aging
diagnostics.
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Metoda szacowania niepewności wielkości wyjściowych torów pomiarowych wykorzystujących algorytmy dyskretnej transformacji falkowej
Jerzy Roj
Łukasz Dróżdż
nr katalogowy: 140361
10.15199/48.2022.11.31
cyfrowe przetwarzanie sygnałów
dyskretna transformacja falkowa
systemy wbudowane
szacowanie niepewności
digital signal processing
discrete wavelet transform
embedded systems
uncertainty estimation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Metoda szacowania niepewności wielkości wyjściowych torów pomiarowych wykorzystujących algorytmy dyskretnej transformacji falkowej
Jerzy Roj
Łukasz Dróżdż
nr katalogowy: 140361
10.15199/48.2022.11.31
cyfrowe przetwarzanie sygnałów
dyskretna transformacja falkowa
systemy wbudowane
szacowanie niepewności
digital signal processing
discrete wavelet transform
embedded systems
uncertainty estimation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Zastosowanie reguł asocjacyjnych algorytmu Apriori
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 138259
AURA 2018-11
Mikrobiologiczny rozkład plastiku w morzach i oceanach
Katarzyna MODRZEJEWSKA
Magda JUSZCZAK
nr katalogowy: 117028
10.15199/2.2018.11.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Wpływ sposobu połączenia fotoogniw w panelu fotowoltaicznym na jego odporność na częściowe zacienienie
Krzysztof GÓRECKI
Ewa KRAC
nr katalogowy: 150777
10.15199/48.2024.10.51
panele fotowoltaiczne
modelowanie
fotoogniwa
OZE
SPICE
photovoltaic panels
modelling
photocells
renewable power sources
SPICE
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-11-12
Święto cyfrowych ludzi
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 105995
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Mazovia Circular Congress 2022
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 140449
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-8
Interoperacyjność systemów logistycznych automatycznej identyfikacji na świecie i w praktyce Sił Zbrojnych RP
Anna KOSMACZ- -CHODOROWSKA
nr katalogowy: 108618
10.15199/48.2017.8.2
łańcuch dostaw
interoperacyjność
standardy ADC
jakość danych
supply chain
interoperability
ADC standards
data quality
OPAKOWANIE 2011-8
Interpack 2011 - innowacje
MARIAN FELDMAN
nr katalogowy: 61726
OPAKOWANIE 2011-2
Coś dla wybrednych
nr katalogowy: 57692
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Rheological behavior of nanosized silica suspensions
Tomasz Żmigrodzki
Anna Danelska
Łukasz Wierzbicki
Marcin Leonowicz
Mikołaj Szafra n
nr katalogowy: 52795
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Selected problems of supply chains planning in the metallurgical sector
Marzena KUCZYŃSKA-CHAŁADA
nr katalogowy: 95810
10.15199/24.2015.11.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Rynek żywności ekologicznej na świecie i w Polsce
Mariola Kwasek
Stanisław Kowalczyk
nr katalogowy: 130591
10.15199/65.2021.2.1
rolnictwo ekologiczne
sprzedaż
żywność ekologiczna
jakość i bezpieczeństwo żywności
organic farming
sales
organic food
food quality and safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Zamienniki LED klasycznych żarówek
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 72099
OPAKOWANIE 2012-9e
Fine art in packaging of drugs
nr katalogowy: 71175
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-21
Cyfrowa gorączka IFY
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 101352
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Rzetelna informacja o produktach głównym elementem polityki społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 100741
10.15199/47.2016.9.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
HACCP i BRC porównanie systemów
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 92516
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Zamienniki LED klasycznych żarówek (2)
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 89380
10.15199/48.2015.02.45
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 133141
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-2
Efektywny operator krzyżowania i mutacji w algorytmie genetycznym
ZBIGNIEW PLISZKA
OLGIERD UNOLD
nr katalogowy: 58293
PACKAGING REVIEW 2024-3
GLOBAL MIGRATION ANALYSIS OF REUSABLE FOOD CONTACT PACKAGING EXPOSED TO VARYING MICROWAVE POWER LEVELS AND DURATIONS
KLAUDIA KAŁWA
LAURA DOBOSZ
nr katalogowy: 150717
10.15199/42.2024.3.2
global migration
microwaves
food safety
polypropylene
opakowania
opakowania wielomateriałowe
odpady opakowaniowe
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Rynek owoców w sierpniu i wrześniu 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 151224
10.15199/64.2024.5.4
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
System of 3D printers cooperating via the Internet - studying the impact of network delays on the operation of the system
Paweł KIELAN
Marcin SZCZYGIEŁ
Tomasz TRAWIŃSKI
nr katalogowy: 117340
10.15199/48.2018.12.43
kinematic chain
3D printer
Internet
system of cooperating 3D printers.
łańcuch kinematyczny
drukarka 3D
Internet
system współpracujących drukarek 3D.
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-4
Rozwój druku 3D i jego wpływ na zarządzanie łańcuchem dostaw
KRZYSZTOF RUTKOWSKI
BARBARA OCICKA
nr katalogowy: 126184
10.15199/148.2020.4.2
druk 3D
wytwarzanie przyrostowe
zarządzanie łańcuchem dostaw
kastomizacja
3D printing
additive manufacturing
supply chain management
customization
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Nobilitacja Normy ISO 22000:2005
Janusz B. Berdowski
Agnieszka Zagroba
nr katalogowy: 53602
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Otrzymywanie i właściwości fizykochemiczne skrobi utlenionej nadtlenkiem wodoru
Janusz Kapuśniak
Krzysztof Bajer
Sylwia Ptak
Przemysław Siemion
nr katalogowy: 70082
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Thermal plasma for materials engineering
Zbigniew KOŁACIŃSKI
Łukasz SZYMAŃSKI
Grzegorz RANISZEWSKI
Dariusz KOZA
nr katalogowy: 77983
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Aktywność powierzchniowa i właściwości związków powierzchniowo czynnych z ugrupowaniem perfluoroalkilowym
BOŻENA TWARDOCHLEB
ANNA JASZKIEWICa
ANNA SOBCZYŃSKA
EGBERT MEISSNER
nr katalogowy: 54882
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 70747
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A Partial Information Sharing Incentive Pricing Model with Demand Uncertainty in Dual-Channel Supply Chain
Xiongwei Zhou
Faqi Jin
Xiaohong Chen
Feicheng Ma
nr katalogowy: 70712
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Energy savings of refrigerators in shopping centers with adaptive control and real-time energy management systems
Mark UMBERGER
Iztok HUMAR
nr katalogowy: 68825
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Neural Models of Demands for Electricity - Prediction and Risk Assessment
Jarosław PROTASIEWICZ
Piotr Stanisław SZCZEPANIAK
nr katalogowy: 68817
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-7
Proposal of a new group of magnetorheological dampers
Bartosz MINOROWICZ
Frederik STEFANSKI
nr katalogowy: 85392
10.12915/pe.2014.07.059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Wpływ dodatku dikwasu zawierającego ugrupowania imidowe na wybrane właściwości żywicy epoksydowej
Maria Wilczek
Małgorzata Okulska-Bożek
Grzegorz Cieślak
nr katalogowy: 70920
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza produktów fermentacji opornych dekstryn
Katarzyna Śliżewska
Renata Barczyńska
Kamila Jochym
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 59919
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Synthesis and surface properties of gemini surfactants with ethoxylated spacer chains. Synteza i badanie właściwości powierzchniowych surfaktantów gemini z oksyetylenowanym łącznikiem
Katarzyna Freier
Aleksandra Cegielska
Edyta Kuliszewska
nr katalogowy: 80465
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Badania niezawodności połączeń elektrycznych wykonanych w strukturze LTCC
Przemysław MATKOWSKI
Henryk ROGUSZCZAK
Leszek GOLONKA
nr katalogowy: 80139
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Metody Lagrange'a i Newtona-Eulera w formułowaniu równań dynamiki systemów pozycjonowania głowic HDD
Tomasz TRAWIŃSKI
nr katalogowy: 56646
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-11
Strategia dystrybucji wyrobów hutniczych na rynkach zagranicznych na przykładzie Huty Batory
PRZEMYSŁAW MUSIAŁ
nr katalogowy: 55972
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Papierowe ozdoby na świąteczną choinkę
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 135092
papier
bibułka
tektury
zdobienie
choinka
tradycja
paper
tissue paper
cardboard
decoration
Christmas tree
tradition
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Papierowe ozdoby na świąteczną choinkę
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 135092
papier
bibułka
tektury
zdobienie
choinka
tradycja
paper
tissue paper
cardboard
decoration
Christmas tree
tradition
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Papierowe ozdoby na świąteczną choinkę
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 135092
papier
bibułka
tektury
zdobienie
choinka
tradycja
paper
tissue paper
cardboard
decoration
Christmas tree
tradition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Trajectory Planning and Motion Control Schemes for 2DoF Planar Parallel Manipulator Biglide Type with Elastic Joints: A Comparative Study
EL Mostafa LITIM
Iman. ELAWADY
Samira BELMOKHTAR
Mohamed SENOUCI
Abdelhafid OMARI
nr katalogowy: 132833
10.15199/48.2021.08.16
Parallel robot
Nonlinear control
Trajectory tracking
Flexible robot manipulators
Robot równoległy
Sterowanie nieliniowe
Śledzenie trajektorii
Elastyczne manipulatory robotyczne
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-1
Computer aided design of manufacturing of anchors for concrete plates - selection of the best manufacturing chain
Mariusz SKÓRA
Roman KUZIAK
Stanisław WĘGLARCZYK
Marek PAĆKO
Maciej PIETRZYK
nr katalogowy: 74113
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Modelling of part medium access methods in the HomePlug
Martin KOUTNY
Petr MLYNEK
Jiri MISUREC
Karel SLAVICEK
nr katalogowy: 65377
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Cost-effective image acquisition system for precise PC-based measurement
Ondrej PRIBULA
Jan ŠEDIVÝ
Jan FISCHER
nr katalogowy: 60835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
A Dynamic Self-healing Key Management Scheme For Wireless Sensor Networks Based on EBS
Jianting NING
Xinchun YIN
nr katalogowy: 75273
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Analysis of EDCF Access Mechanism Based on IEEE 802.11e
Petr MACHNIK
nr katalogowy: 74866
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-12
Badanie korozji stali niestopowej, miedzi i cynku w cieczach jonowych. Cz. I: Korozja w bezwodnych i wolnych od chlorków tetrafl uoroboranach 1,3-dialkiloimidazoliowych
KRYSTYNA MARCZEWSKA-BOCZKOWSKA
nr katalogowy: 55951
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-3
ASSEMBLY AUTOMATION Volume 39, Issue 2
nr katalogowy: 122604
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
A fast and convenient method for analysis of collagen hydrolysis products Szybka i dogodna metoda analizy produktów hydrolizy kolagenu
Stanisław Ostrowski
Jerzy Guziński
Agnieszka Mikus
Paweł Świder
Robert Tylingo
nr katalogowy: 96177
10.15199/62.2016.1.14
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Właściwości przetwórcze nowych kopolimerów estrowych o właściwościach elastomerowych na bazie surowców pochodzenia roślinnego
Magdalena Kwiatkowska
Inez Kowalczyk
Konrad Kwiatkowski
nr katalogowy: 95644
10.15199/28.2015.6.41
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Analyses and Measurements of Hardware Generated Random Binary Sequences Modeled as Markov Chains
Marek LEŚNIEWICZ
nr katalogowy: 102006
10.15199/48.2016.11.64
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Wybrane aspekty bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego oferowanej na rynkach lokalnych
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
Błażej Błaszak
Małgorzata Bąk
Beata Chełminiak
nr katalogowy: 132712
10.15199/65.2021.7.5
żywność
bezpieczeństwo
rynki lokalne
krótkie łańcuchy dostaw
food
safety local markets
short supply chains
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Application of EBSD technique to investigation of modern materials for aero engines turbine blades
Bartosz Chmiela
Maria Sozańska
Jan Cwajna
nr katalogowy: 78020
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Ball Grid Array failure diagnosis
BARBARA DZIURDZIA
nr katalogowy: 58390
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Narażenie pracowników zajmujących się instalacją, serwisem oraz demontażem systemów fotowoltaicznych na szkodliwe czynniki fizyczne
Dariusz BACZYŃSKI
Piotr HELT
Piotr KAPLER
Paweł PIOTROWSKI
Sylwester ROBAK
nr katalogowy: 111068
10.15199/48.2017.12.58
bezpieczeństwo i higiena pracy
system fotowoltaiczny
czynniki szkodliwe
zapobieganie zagrożeniom zdrowotnym
occupational safety and health
photovoltaic system
harmful factors
preventing adverse health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Proces zmiany sprzedawcy energii elektrycznej w Polsce dla odbiorcy w gospodarstwie domowym
Rafał ŁANGOWSKI
nr katalogowy: 125684
10.15199/48.2020.04.29
generalne umowy dystrybucji
proces zmiany sprzedawcy energii
rynek energii elektrycznej
zasada TPA.
general distribution agreements
electricity supplier switching process
electricity market
third party access
TPA.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Adaptive data processing in the presence of outliers with unknown stochastic characteristics
Jurij GRISZIN
nr katalogowy: 111014
10.15199/48.2017.12.04
adaptive filtering
robust estimation
pulse interferences
compatibility.
filtracja adaptacyjna
estymacja krzepka
zakłócenia impulsowe
kompatybilność elektromagnetyczna
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Łańcuch dostaw na rynku owoców i warzyw w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 145711
10.15199/64.2023.5.4
łańcuch dostaw
organizacja rynku
owoce
warzywa
przetwory
supply chain
market organization
fruit
vegetable
preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2019/2020
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 125121
owoce
warzywa
zbiory
przetwórstwo
handel zagraniczny
ceny
spożycie
fruit
vegetables
harvest
processing
foreign trade
prices
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Utlenianie alkilobenzenów ozonem w fazie ciekłej
Andrew Galstyan
Halyna Marshalok
Genry Galstyan
Olha Marshalok
nr katalogowy: 117224
10.15199/62.2018.11.24
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane punkty ryzyka transportowanych produktów żywnościowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 108062
standardy GS1
transport
system automatycznego gromadzenia danych
identyfikowalność
analiza procesowa
BPMN
Globalny Standard Traceability
GS1 standards
transport
Automatic Data Capture
ADC
traceability
process analysis
Business Process Model and Notation
Global Traceability Standard
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk–Pomorze” – część 1
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143069
10.15199/50.2023.05.2
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-5
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk–Pomorze” – część 1
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143069
10.15199/50.2023.05.2
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk – Pomorze” – część 2
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143611
10.15199/50.2023.06.4
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk – Pomorze” – część 2
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143611
10.15199/50.2023.06.4
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
Najstarsze punkty triangulacyjne na obszarze Polski – pruski łańcuch triangulacyjny „Śląsk – Pomorze” – część 2
Kazimierz Bujakowski
Piotr Banasik
nr katalogowy: 143611
10.15199/50.2023.06.4
najstarsze sieci triangulacyjne
identyfikacja punktów sieci
oldest triangulation networks
identification of network points
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Adaptacja wymagań standardu BRC w zakładzie produkującym karmę dla zwierząt
Katarzyna Michalska Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 117179
10.15199/65.2018.11.4
BRC
karma dla zwierząt
jakość
bezpieczeństwo
BRC
pet food
quality
safety
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Perspektywy rozwoju technik hydrofobizacji papieru
Tomasz Ganicz
nr katalogowy: 130110
10.15199/54.2021.1.2
modyfikacja powierzchni
hydrofobowość
barierowość
materiały celulozowe
papier
tektura
surface modification
hydrophobicity
barrier properties
cellulosic
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Perspektywy rozwoju technik hydrofobizacji papieru
Tomasz Ganicz
nr katalogowy: 130110
10.15199/54.2021.1.2
modyfikacja powierzchni
hydrofobowość
barierowość
materiały celulozowe
papier
tektura
surface modification
hydrophobicity
barrier properties
cellulosic
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-8-9
KONCEPCJA ZDECENTRALIZOWANEGO SYSTEMU KOMUNIKACYJNEGO Z
Przemysław ŚCIBIOREK
Zbigniew PIOTROWSKI
nr katalogowy: 115982
bezpieczeństwo w sieci
Blockchain
VoIP
SIP
Blockchain
network security
SIP
VoIP
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zarządzanie krótkimi łańcuchami dostaw
Sebastian Jarzębowski
Natalia Bezat
nr katalogowy: 111729
10.15199/65.2018.1.10
zarządzanie łańcuchem dostaw
zrównoważony rozwój
krótki łańcuch dostaw żywności
alokacja marż
efektywność
supply chain management
short food supply chain
sustainable development
profit allocation
efficiency
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Use of the D-decomposition technique for gains selection of the Dual Active Bridge converter output voltage regulator
Karol NAJDEK
Radosław NALEPA
nr katalogowy: 123273
10.15199/48.2019.11.61
Neimark’
s D-decomposition method
phase margin
gain margin
Dual Active Bridge
identification
D-rozbicie Neimarka
zapas fazy
zapas wzmocnienia
konwerter z podwójnym mostkiem aktywnym
identyfikacja
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2019-1
Modernizacja unijnego porządku łączności elektronicznej
nr katalogowy: 118167
10.15199/59.2019.1.1
Unia Europejska
dyrektywa
łączność elektroniczna
usługa telekomunikacyjna
usługa OTT
sieć telekomunikacyjna
częstotliwości radiowe
konsument
European Union
directive
electronic communications
telecommunications service
OTT service
telecommunications network
radio spectrum
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zachowania konsumenckie kobiet i mężczyzn
Paweł Jurowczyk
nr katalogowy: 111720
10.15199/65.2018.1.3
zachowania konsumentów
płeć
produkty spożywcze
consumer behavior
gender
food products
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
PRACTICAL APPLICATION OF THE PERCOLATION PHENOMENON IN SPATIAL STRUCTURES
Robert SARACZYN
Martyna DEROSZEWSKA
Tomasz MIŁEK
nr katalogowy: 150933
10.15199/180.2024.3.1
percolation phenomenon
phase percolation
percolation threshold
porous structures
percolation application
zjawisko perkolacji
perkolacja fazowa
próg perkolacji
struktury porowate
zastosowanie perkolacji
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-3
PRACTICAL APPLICATION OF THE PERCOLATION PHENOMENON IN SPATIAL STRUCTURES
Robert SARACZYN
Martyna DEROSZEWSKA
Tomasz MIŁEK
nr katalogowy: 150933
10.15199/180.2024.3.1
percolation phenomenon
phase percolation
percolation threshold
porous structures
percolation application
zjawisko perkolacji
perkolacja fazowa
próg perkolacji
struktury porowate
zastosowanie perkolacji
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Sytuacja na rynku ogrodniczym w sezonie 2017/18
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 112843
10.15199/64.2018.3.2
owoce i warzywa
zbiory
przetwórstwo
import
eksport
spożycie
ceny
fruits and vegetables
harvest
processing
import
export
consumption
prices
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Analityczna weryfikacja popularnej formuły McKee
TOMASZ GARBOWSKI
MAŁGORZA TA K UCA
MONIKA NIZIAŁEK -ŁUKAWSKA
nr katalogowy: 124028
10.15199/54.2019.12.2
formuła McKee
nośność pudła
tektura falista
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Rynek ogrodniczy w sezonie 2018/19
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 118709
10.15199/64.2019.1-2.1
owoce
warzywa
zbiory
przetwórstwo
handel zagraniczny
konsumpcja
ceny
fruit
vegetables
crops
processing
foreign trade
consumption
prices
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH