Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 142844
10.15199/64.2023.2.1
zagęszczony sok jabłkowy
baza surowcowa
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
raw material base
production
foreign trade
prices
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
SEKTOR ZAGĘSZCZONYCH SOKÓW OWOCOWYCH W POLSCE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138386
10.15199/180.2022.2.4
zagęszczone soki owocowe
handel zagraniczny
eksport przetworów owocowych
koncentrat soku jabłkowego
concentrated fruit juices
foreign trade
export of fruit products
apple juice concentrate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 128787
10.15199/64.2020.9–10.1
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
ceny
struktura geograficzna obrotów handlu zagranicznego
apple juices
production
export
import
prices
geographical structure of foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 128787
10.15199/64.2020.9–10.1
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
ceny
struktura geograficzna obrotów handlu zagranicznego
apple juices
production
export
import
prices
geographical structure of foreign trade
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 113415
10.15199/64.2018.4.2
zagęszczony sok jabłkowy
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
production
foreign trade
price
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Ciepłooporność przetrwalników Alicyclobacillus acidoterrestris
Barbara Sokołowska
Jolanta Niezgoda
Marta Bytońska
Łucja Łaniewska-Trokenheim
nr katalogowy: 40143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Sytuacja na rynku soku pomarańczowego w sezonie 2020/21
Karolina Załuska
nr katalogowy: 135255
10.15199/64.2021.6.5
koncentrat pomarańczowy
sok pomarańczowy
rynek koncentratów owocowych
handel zagraniczny sokiem pomarańczowym
orange juice concentrate
orange juice
fruit juice concentrate market
foreign trade in orange juice
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Rynek zagęszczonych soków owocowych w Polsce
B. Nosecka
nr katalogowy: 20634
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Efektywność usuwania związków organicznych ze ścieków produkcyjnych
Anna Kasprzak
nr katalogowy: 44000
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Rynek koncentratu jabłkowego - słabnący popyt groźniejszy od chińskiej konkurencji
nr katalogowy: 67206
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 125634
10.15199/64.2020.3.2
zagęszczony sok jabłkowy
eksport
import
concentrated apple juice
export
import
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 123052
10.15199/64.2019.10.3
konsumpcja
soki
gospodarstwa domowe
soki NFC i JFC
consumption
juices
household
juices NFC and JFC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Soki owocowe jako źródło witaminy C w diecie człowieka
Izabella Kwaś
niewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113416
10.15199/64.2018.4.3
soki owocowe
witamina C
metody otrzymywania
fruit juices
vitamin C
extraction methods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Rynek zagęszczonego soku jabłkowego w Polsce w sezonach 2017/18 i 2018/19
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 119732
koncentrat soku jabłkowego
produkcja
handel zagraniczny
ceny
concentrated apple juice
production
foreign trade
prices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych smoothie jabłko-jagoda kamczacka w trakcie przechowywania
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Milena Bielecka
nr katalogowy: 122486
10.15199/64.2019.8-9.6
jagoda kamczacka
jabłko
smoothie
blue honeysuckle berry
apple
smoothie
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Sektor soków zagęszczonych i pitnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 143818
10.15199/65.2023.6.1
soki
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Światowy rynek zagęszczonego soku jabłkowego The Global Apple Juice Concentrate Market
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 83790
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Sektor sokowniczy w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 138317
10.15199/65.2022.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
eksport
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
export
economic-financial situation
Poland
European Union
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARKET OF FERMENTED BEVERAGES IN POLAND
Nadia GUZIŃSKA
Edyta KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 147957
10.15199/180.2024.1.3
fermented beverages
cider
kombucha
plant-based dairy
napoje fermentowane
cydr
kombucha
nabiał roślinny
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwój produkcji i eksportu soków w Turcji
Anna Bugała
nr katalogowy: 134174
10.15199/64.2021.5.2
Turcja
eksport
import
soki
koncentrat soku jabłkowego
Turkey
export
import
juices
AJC
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-1
Komputerowe jubileusze
nr katalogowy: 23463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Comparison of extraction methods used for separation of active compounds from waste generated during the production of apple juice Porównanie metod ekstrakcyjnych w pozyskiwaniu związków aktywnych z odpadów powstałych podczas produkcji soku jabłkowego
Karolina Śliwa
Magdalena Malinowska
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 90072
10.15199/62.2015.3.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
nr katalogowy: 39541
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Polski handel zagraniczny jabłkami w sezonach 2015/2016–2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 127683
10.15199/64.2020.7–8.4
jabłka
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
apples
apple juices
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Polski handel zagraniczny jabłkami w sezonach 2015/2016–2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 127683
10.15199/64.2020.7–8.4
jabłka
soki jabłkowe
produkcja
eksport
import
apples
apple juices
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Dobór warunków fermentacji brzeczek z soku gęstego
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 35343
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Zmiany składu związków fenolowych przy przerobie jabłek na soki i przeciery
J. Markowski
W. Płocharski
nr katalogowy: 20646
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 141055
10.15199/64.2022.6.5
produkcja
eksport
import
soki jabłkowe
production
export
import
apple juices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Produkcja i handel zagraniczny sokami jabłkowymi w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 141055
10.15199/64.2022.6.5
produkcja
eksport
import
soki jabłkowe
production
export
import
apple juices
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Produkcja i handel zagraniczny zagęszczonym sokiem jabłkowym i sokami z owoców kolorowych w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 131474
10.15199/64.2021.2.4
eksport
import
soki zagęszczone
koncentrat soku jabłkowego
export
import
concentrated fruit juices
AJC
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Aktywność antyoksydacyjna owoców i przetworów z jabłek
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska
Monika Fastyn
Witold Płocharski
nr katalogowy: 34811
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Stabilność barwników antocyjanowych podczas obróbki enzymatycznej miazgi
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 48976
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Agrana Juice Poland - trzy w jednej
nr katalogowy: 24999
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Rynek soków zagęszczonych i nieskoncentrowanych
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 148470
10.15199/64.2024.2.4
soki zagęszczone i nieskoncentrowane
produkcja
handel zagraniczny
spożycie
concentrated and non-concentrated juices
production
foreign trade
consumption
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-2
Pomiary inwetaryzacyjne z wykorzystaniem Apple iPhone 13 Pro i zintegrowanej technologii LiDAR
Janina ZACZEK-PEPLINSKA
Maria Elżbieta KOWALSKA
nr katalogowy: 141767
10.15199/50.2023.02.1
Apple iPhone 13 Pro
naziemny skaning laserowy
pomiary powykonawcze
Apple iPhone 13 Pro
terrestrial laser scanning
as-built measurements
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Preferencje wybranej grupy młodzieży dotyczące spożycia soków marchwiowych
Anna Dobrowolska
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 38260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 100337
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 100336
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-9
ANALIZA SKUPIEŃ DLA SKŁADU CHEMICZNEGO KONCENTRATU MIEDZIOWEGO
ANDRZEJ STANISŁAWCZYK
JAN KUSIAK
nr katalogowy: 47674
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Wpływ 100-procentowego soku owocowego na parametry metaboliczne i stan zdrowia
nr katalogowy: 142039
sok owocowy
100% sok
glikemia
indeks glikemiczny
fruit juice
100% fruit juice
glycemia
glycemic index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 95669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
GAZETA CUKROWNICZA 2011-2
Określenie stopnia usunięcia białka z soku surowego podczas progresywnego nawapniania
Bożena Wnuk
nr katalogowy: 59057
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Synergiczne oddziaływanie Pulsacyjnych Pól Elektrycznych (PEF) oraz innych metod na płynne produkty spożywcze
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Paweł KIEŁBASA
Marcin TOMASIK
Marek OSTAFIN
nr katalogowy: 102615
10.15199/48.2016.12.31
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Konkurencyjność zewnętrzna zagęszczonych soków owocowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 93610
10.15199/64.2015.9.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-5
Rozwój, kalibracja, walidacja oraz porównanie lokalizatorów medycznych opartych o smartfony Apple iPhone 5S oraz Samsung Galaxy S4
Mateusz DANIOŁ
Tobias MARTIN
Józef KOZAK
nr katalogowy: 91052
10.15199/48.2015.05.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Jabłko Edenu
nr katalogowy: 142792
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-5
NOWOŚCI TECHNIKI
nr katalogowy: 16407
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Jabłko Edenu
nr katalogowy: 142792
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Optimal control of copper concentrate blending and melting based on intelligent systems
Ulzhan IMANBEKOVA
Oleksandra HOTRA
Shamil KOSHIMBAYEV
nr katalogowy: 99994
10.15199/48.2016.08.34
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Handel rolno-spożywczy Polski z Kanadą: bilans trzech lat umowy CETA
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 128157
10.15199/65.2020.9.1
Kompleksowa Umowa Gospodarczo-Handlowa (CETA)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Kanada
Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA)
foreign trade
agri-food products
Poland
Canada
OPAKOWANIE 2005-10
Produkt + opakowanie = efekt
nr katalogowy: 11317
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-9
Kronika
nr katalogowy: 30059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Soki naturalnie mętne - dobry kierunek w przetwórstwie jabłek
J. Oszmiański
A. Wojdyło
nr katalogowy: 20687
OPAKOWANIE 2014-2
Doceń mobilność - zarządzaj drukarnią za pomocą tabletu
ANDRZEJ MIKOŁAJCZUK
nr katalogowy: 82539
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków jabłkowych w UE
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Katarzyna Jesionkowska
Monika Mieszczakowska
Ronan Symoneaux
Lars Dragsted
nr katalogowy: 48279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Miŕdzynarodowa konferencja äJUICE WORLD 2006ö, Moskwa
B. Groele
B. Nosecka
nr katalogowy: 20636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Wpływ wykorzystania zdolności produkcyjnej na energochłonność produkcji surowego soku z buraków ćwikłowych
Roman Kowalczyk
Dorota Szwan
nr katalogowy: 46202
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Zdrowa inwestycja w branży!
nr katalogowy: 93098
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-5
Oprogramowanie z garażu
nr katalogowy: 24605
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
Łącze USB-C do ładowania akumulatora
nr katalogowy: 101677
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 122475
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
HTML5 versus Flash - możliwości tworzenia interaktywnych multimediów dla m-learningu
Jolanta Brzostek-Pawłowska
nr katalogowy: 67034
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Study of Ti3SiC2 matrix composite reinforced with TiB2
GABRIELA GÓRNY
MARIAN RĄCZKA
LUDOSŁAW STOBIERSKI
KRZYSZTOF ROŻNIATOWSKI
PAWEŁ RUTKOWSKI
nr katalogowy: 37799
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Zdrowa inwestycja w branży
nr katalogowy: 93115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Eliminacja węgla z koncentratu miedzi w piecu fluidalnym
Roksana Urbaniak
Beata Hadała
Anna Magiera
Anna Olejnik
nr katalogowy: 144115
10.15199/62.2023.7.10
fluidyzacja
prażenie koncentratów miedzi
analiza termiczna
fluidization
copper concentrate roasting
thermal analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek jabłek w grudniu 2022 i styczniu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 142045
10.15199/64.2023.1.5
rynek jabłek
ceny skupu
eksport
apple market
purchase prices
export
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Rynek jabłek w grudniu 2022 i styczniu 2023 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 142045
10.15199/64.2023.1.5
rynek jabłek
ceny skupu
eksport
apple market
purchase prices
export
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-12
Extraction of tin by carbon monoxide
Donatille NKUNZI
Janusz SZPYTKO
nr katalogowy: 123933
10.15199/24.2019.12.2
cassiterite
carbon monoxide
smelting process
tin
kasiteryt
tlenek węgla
proces wytapiania
cyna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Production of bioethanol from sweet sorghum juices with varying content of mineral compounds Produkcja bioetanolu z soku sorga cukrowego o zróżnicowanej zawartości składników mineralnych
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Barbara Foszczyńska
Ewelina Szydełko-Rabska
Joanna Kawa-Rygielska
Ewelina Dziuba
nr katalogowy: 83704
10.12916/przemchem.2014.565
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - marzec 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 59106
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Use of ozone in production of II generation bioethanol and fodder yeast Zastosowanie ozonu w procesach produkcji bioetanolu II generacji i drożdży paszowych
Piotr Dziugan
nr katalogowy: 99647
10.15199/62.2016.7.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Porównanie tradycyjnego zakwasu buraczanego z fermentowanym sokiem buraczanym
Artur Kiełb
Martyna Walczuk
Wiktoria Wilkowska
Weronika Zduńczyk
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 131857
10.15199/65.2021.5.3
burak
sok
zakwas
probiotyki
beet
juice
leaven
probiotics
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Wyniki badań polskich naukowców - opublikowano w prestiżowych mediach fachowych
Adam Bogacz
nr katalogowy: 24356
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 69090
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Szpiedzy są wszędzie
Maciej Kamyk
nr katalogowy: 124546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Wymagania jakościowe soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 106756
soki
owoce
warzywa
dyrektywa sokowa
juices
fruits
vegetables
Juice Directive
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
On the application of modern light sources - with emphasis on home lighting
Péter CSUTI
Ágnes NÉMETHNÉ VIDOVSZKY
János SCHANDA
nr katalogowy: 37110
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of waste materials from the food industry to increase the stability of selected oil Zastosowanie surowców odpadowych przemysłu spożywczego do zwiększania stabilności wybranych olejów
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Alicja Z. Kucharska
Antoni Szumny
nr katalogowy: 104663
10.15199/62.2017.3.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Wpływ adiuwantów zawierających lateks na retencję fungicydu kaptan na liściach jabłoni
Olga Zajączkowska
Dorota Kaczmarek
Mariusz Kucharski
nr katalogowy: 118326
10.15199/62.2019.1.10
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-3
Corrosion performance of aluminum zinc coated steel in tomato, orange and pineapple juices
OLAYIDE R. ADETUNJI
OLUWADARE. J AKINYEMI
SIDIKAT I. KUYE
nr katalogowy: 97187
10.15199/40.2016.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Zmiany w konsumpcji soku pomarańczowego – analiza czynników determinujących światowy popyt
Mariusz Dziwulski
nr katalogowy: 144730
10.15199/64.2023.4.2
sok pomarańczowy
popyt konsumencki
orange juice
consumer demand
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Szybki rozwój soków superpremium w USA
Adam Bogacz
nr katalogowy: 38919
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-11
BADANIA RELAKSACJI NAPRĘŻEŃ KOMPOZYTÓW Cu-CNT's
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
GRZEGORZ KIESIEWICZ
KINGA KORZEŃ
nr katalogowy: 87796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Czy przemysłowy sad jabłoniowy się opłaci?
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 116712
10.15199/64.2018.10.3
jabłka
zbiory
ceny
soki
perspektywy
apples
crops
prices
juices
perspectives
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-11
Teksty-Preteksty
nr katalogowy: 102474
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Wydarzenia
nr katalogowy: 129051
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 139110
10.15199/64.2022.4.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Ocena właściwości fizykochemicznych sosów serowych otrzymanych na bazie kazeiny kwasowej i oleju rzepakowego z dodatkiem koncentratu białek serwatkowych
Jagoda O. Szafrańska
Siemowit Muszyński
Bartosz G. Sołowiej
nr katalogowy: 121101
10.15199/65.2019.6.6
sos serowy
koncentrat białek serwatkowych (WPC80)
olej rzepakowy
tekstura
lepkość
cheese sauce
whey protein concentrate (WPC80)
rapeseed oil
texture
viscosity
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Wydarzenia
nr katalogowy: 129051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Kinetics of flotation of fine grained coal from Staříč mine by using pyrolysis oils Kinetyka flotacji drobnouziarnionego węgla kamiennego z kopalni Staříč za pomocą olejów popirolitycznych
Vladimír Č
ablík
Josip Išek
Sylwester Żelazny
Mária Kušnierová
Lucie Č
ablíková
Silvia Dolinská
Barbara Tora
Elżbieta Vogt
nr katalogowy: 105259
10.15199/62.2017.4.24
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Studies on of solid-liquid extraction as used for reducing the contents of water and organic carbon in copper concentrate Badania nad zastosowaniem ekstrakcji w układzie ciało stałe-ciecz do zmniejszenia zawartości wody i węgla organicznego w koncentracie miedzi
Lech Hys
Halina Marczak
nr katalogowy: 81319
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Digitally controlled active oscillator designed by admittance matrix method
MIROSŁAW PŁAZA
nr katalogowy: 60624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Otrzymywanie prażonki cynkowej w procesie konwersji termicznej w piecu fluidyzacyjnym. Część I. Modyfikacja procesu odmagnezowania i flotacji koncentratu sfalerytowego
Andrzej Jarosińskia
Sylwester Żelazny
Małgorzata Olek
Jerzy Baron
Jadwiga Zabagło
Witold Żukowski
Mirosław Fatyga
nr katalogowy: 59868
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
Coraz mniejsze
Marek Hołyński
nr katalogowy: 115126
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
GAZETA CUKROWNICZA 2010-1
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 49787
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 45035
OPAKOWANIE 2012-5
ActiveSeal i DeepGrip: nowości firmy APPE
nr katalogowy: 67903
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Pierwszy Festiwal Jabłka
Henryk Piekut
nr katalogowy: 54912
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-8
Innowacje
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 139177
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Rynek jabłek w październiku i listopadzie 2022
Paweł Kraciński
Ludwik Wicki
nr katalogowy: 141056
10.15199/64.2022.6.6
rynek jabłek
ceny skupu owoców
eksport owoców i przetworów
apple market
fruit purchase prices
fruit export and preserves
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Nagrody w Konkursie 2014 Beverage Innovation Awards @ BrauBeviale
Adam Bogacz
nr katalogowy: 89212
GAZETA CUKROWNICZA 2010-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 50995
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-3
Struktura warstwy pasywnej i odporność korozyjna metali i stali stopowych w stężonym kwasie siarkowym
BARBARA STYPUŁA
JACEK BANAŚ
MARIA STAROWICZ
DOMINIK KASPRZYK
MICHAŁ HAJOS
nr katalogowy: 50704
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-7
Galvanic phase modulators: construction and measurements
Bartosz IDŹKOWSKI
Andrzej FRANCIK
nr katalogowy: 46402
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Zastosowanie procesu aglomeracji ciśnieniowej do zagospodarowania wytłoków jabłkowych
Ryszard Kulig
Renata Różyło
Grzegorz Łysiak
Paweł Hyła
nr katalogowy: 144663
10.15199/65.2023.8.4
wytłoki jabłkowe
aglomeracja ciśnieniowa
utylizacja odpadów
jakość aglomeratów
lepiszcza
apple pomace
pressure agglomeration
waste utilization
agglomerate quality
binders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Zastosowanie procesu aglomeracji ciśnieniowej do zagospodarowania wytłoków jabłkowych
Ryszard Kulig
Renata Różyło
Grzegorz Łysiak
Paweł Hyła
nr katalogowy: 144663
10.15199/65.2023.8.4
wytłoki jabłkowe
aglomeracja ciśnieniowa
utylizacja odpadów
jakość aglomeratów
lepiszcza
apple pomace
pressure agglomeration
waste utilization
agglomerate quality
binders
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Application of Mask R-CNN Algorithm for Apple Detection and Semantic Segmentation
Maciej JUREWICZ
Bartosz Świderski
Jarosław KUREK
nr katalogowy: 148640
10.15199/48.2024.05.55
jabłka
detekcja obiektów
segmentacja semantyczna
MASK R-CNN
apple
object detection
semantic segmentation
MASK R-CNN
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2015 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 93079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Sektor soków i napojów owocowych i warzywnych w Polsce
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 132263
10.15199/65.2021.6.1
soki
napoje
produkcja
spożycie
sytuacja ekonomiczno-finansowa
Polska
Unia Europejska
juices
beverages
production
consumption
economic-financial situation
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Fakty i mity o sokach
Barbara Groele
nr katalogowy: 138320
10.15199/65.2022.6.4
sok
zdrowie
witaminy
składniki mineralne
juice
health
vitamins
minerals
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Możliwości alternatywnego wykorzystania soku gęstego o podwyższonej czystości
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 48675
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Czystość soku surowego a efektywność oczyszczania Ustalenia i wniosek końcowy
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 46534
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Use of the potato industry waste for anaerobic digestion. Zagospodarowanie odpadów z przemysłu ziemniaczanego w procesie fermentacji beztlenowej
Małgorzata Fugol
Józef Szlachta
nr katalogowy: 76891
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Możliwości zwiększenia konsumpcji soków owocowych poprzez wprowadzenie nowych asortymentów – mętne soki śliwkowe
Monika Fastyn
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska-Frąc
Witold Płocharski
nr katalogowy: 51264
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Studies on applicability of ion exchange resin and polymeric sorbents for selective adsorption of active substances from cabbage juice Badanie przydatności jonitów oraz sorbentów polimerowych do selektywnej adsorpcji substancji aktywnych z soku kapusty
Irena Grzywa-Niksińska
nr katalogowy: 84171
10.12916/przemchem.2014.662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Rewolucyjny gadżet
nr katalogowy: 51755
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2019 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 121514
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Szarlotka - królowa ciast
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144839
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-3
POSSIBILITIES FOR COPPER REVALORIZATION FROM TAILINGS OF THE OPEN PIT "CEROVO-CEMENTACIJA 1"
ZORAN STEVANOVIĆ
MILE BUGARIN
LJILJANA AVRAMOVIĆ
RADOJKA JONOVIĆ
LJUBIŠA OBRADOVIĆ
RADMILA MARKOVIĆ
nr katalogowy: 41863
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8a
Autentyczność soków bezpośrednich (NFC)
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
nr katalogowy: 93102
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-6
Experimental study of radio frequency power broadening in ABMR-LIRF method
ANDRZEJ KRZYKOWSKI
PRZEMYSŁAW GŁOWACKI
nr katalogowy: 60601
GAZETA CUKROWNICZA 2009-5
Sterowanie procesami w cukrowniach XVI. Dobór nastaw regulatora PID
Marek Ludwicki
nr katalogowy: 44252
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Sokownicy z całego świata spotkali się w Krakowie
Barbara Groele
nr katalogowy: 47061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Bentonit - kopalina stosowana do klarowania win oraz soków owocowych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 47057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Widmo innowacji krąży nad rynkiem napojów
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93083
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2024 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 150168
10.15199/64.2024.4.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Ocena towaroznawcza rynkowych soków i nektarów owocowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
Franciszek Świderski
Małgorzata Żebrowska-Krasuska
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 49499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Soki pomidorowe - charakterystyka i właściwości przeciwutleniające
Anna Ostasiewicz
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 41728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Parlament Europejski zaakceptował zmiany dyrektywy sokowej
Barbara Groele
nr katalogowy: 65493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2022 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 139110
10.15199/64.2022.4.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Potencjalny wpływ umowy TTIP na handel rolno-spożywczy Polski z USA
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 106750
10.15199/65.2017.6.1
Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Stany Zjednoczone
Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
foreign trade
agri- -food products
Poland
United States
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 86652
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Grażyna Lewandowicz
Przemysław Kowalczewski
Magdalena Człapka-Matyasik
Małgorzata Korsar
Jan Jeszka
nr katalogowy: 108788
10.15199/65.2017.8.8
sok z ziemniaka
stany zapalne przewodu pokarmowego
żywność funkcjonalna
potato juice
inflammatory of gastrointestinal tract
functional food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Europejski i polski rynek soków i nektarów w 2009 r.
nr katalogowy: 53828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Spożycie soków NFC w krajach UE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 100340
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Narzędziownia menedżera Część 2: Strategia i marketing Odc. 7. Gdy pojawia się potrzeba nowych rozwiązań - Design Thinking (1)
nr katalogowy: 111489
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 118727
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 127687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 127687
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Wpływ warunków procesu hydrolizy modelowych pektyn cytrusowo-jabłkowych na wzrost bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus plantarum MILab393
Małgorzata Krzywonos
Hanna Pińkowska
Katarzyna Trzepak-Balicka
Paweł Wolak
nr katalogowy: 116816
10.15199/62.2018.10.24
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-2
Porównanie funkcji wybranych aplikacji mobilnych do ukrywania danych
Łukasz Staniak
Zbigniew Piotrowski
nr katalogowy: 112342
10.15199/13.2018.2.5
3G
4G
bezpieczeństwo aplikacji
steganografia
szyfrowanie
zawartość cyfrowa
nośnik skrytych danych
3G
4G
application security
steganography
encryption
digital content
cover
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Eliminacja węgla z koncentratu miedzi w piecu fluidalnym
Roksana Urbaniak
Beata Hadała
Anna Magiera
Anna Olejnik
nr katalogowy: 144115
10.15199/62.2023.7.10
fluidyzacja
prażenie koncentratów miedzi
analiza termiczna
fluidization
copper concentrate roasting
thermal analysis
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH