Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Influence of materials and technological factors on lead-free components solderability
JANUSZ SITEK
KRYSTYNA BUKAT
ZDZISŁAW DROZD
nr katalogowy: 32116
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Model for forecasting good yield of microcircuit chips by results of test control
Anatoly BELOUS
Anthon EMELYANOV
Valentine SYAKERSKY
Ryhor CHYHIR
nr katalogowy: 33569
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Model for forecasting good yield of microcircuit chips by results of test control
Anatoly BELOUS
Anthon EMELYANOV
Valentine SYAKERSKY
Ryhor CHYHIR
nr katalogowy: 30371
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Development in power quality specification using Time- Frequency Analysis
Tadeusz ŁOBOS
Jacek REZMER
Piotr RUCZEWSKI
Tomasz SIKORSKI
nr katalogowy: 30350
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-8
Influence of electricity quality on technological characteristics of agricultural machines
Oleksandr Sinyavsky
Vitaliy Savchenko
Nataliya Solomko
Volodymyr Kisten
Roman Zaloznyi
nr katalogowy: 132832
10.15199/48.2021.08.15
voltage deviation
voltage asymmetry
productivity
technological characteristics of a working machine
jakość napięcia
maszyny rolnicze
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Research into emergence of radio electronic devices quality forming systems
Yuriy BOBALO
Leonid NEDOSTUP
Myroslav KISELYCHNYK
Mykhaylo MELEN
nr katalogowy: 59940
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Basic principles of technological object's touch registration during machining materials
Gregory S. TYMCHYK
Volodymyr I. SKYTSIOUK
Tatiana R. KLOTCHKO
Andrzej KOTYRA
Azat TURGUNBEKOV
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 119490
10.15199/48.2019.04.19
technological objects
electromagnetic field
Pandan zone
manufacturing process.
obiekty technologiczne
pole elektromagnetyczne
strefa Pandana
proces produkcji
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
MASA MIĘSA NETTO – analiza prawna i metodologiczna
Dariusz Lisiak
Piotr Włodawiec
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak-Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 143391
masa netto
wyciek soku mięsnego
orzecznictwo sądowe
net weight
drip loss
judicial decisions
meat quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Optimization of processes designed for ensuring the quality and reliability of electronics using cumulative models of defectiveness and total production expenses
Yuriy BOBALO
Leonid NEDOSTUP
Myroslav KISELYCHNYK
Mykhaylo MELEN
nr katalogowy: 96024
10.15199/48.2016.01.38
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Badania trwałości eksploatacyjnej przeciągacza
Magdalena Bucior
Rafał Kluz
Jan Jaworski
nr katalogowy: 131096
10.15199/160.2021.1.1
przeciągacz
trwałość
stal HS 18-0-1
broach
durability
HS 18-0-1 steel
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Badania trwałości eksploatacyjnej przeciągacza
Magdalena Bucior
Rafał Kluz
Jan Jaworski
nr katalogowy: 131096
10.15199/160.2021.1.1
przeciągacz
trwałość
stal HS 18-0-1
broach
durability
HS 18-0-1 steel
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Badania trwałości eksploatacyjnej przeciągacza
Magdalena Bucior
Rafał Kluz
Jan Jaworski
nr katalogowy: 131096
10.15199/160.2021.1.1
przeciągacz
trwałość
stal HS 18-0-1
broach
durability
HS 18-0-1 steel
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-3
Characterization of typical non-metallic inclusions in clean steels
TERESA LIS
nr katalogowy: 33681
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Wpływ procesu technologicznego na stabilność piany piwa
EDYTA KORDIALIK-BOGACKA
nr katalogowy: 23835
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Technological lubricants for cold-rolled sheet and theirs evaluation
Olga KRIVTSOVA
Jiří KLIBER
Vitaly TALMAZAN
Sergey LEZHNEV
Evgeniy PANIN
nr katalogowy: 78613
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Reducing energy consumption in production processes and parameters describing the quality of electrical energy
Andrzej LANGE
Marian PASKO
nr katalogowy: 124675
10.15199/48.2020.02.03
parametry jakości energii elektrycznej
wyższe harmoniczne napięć i prądów
moc bierna
filtry pasywne.
electrical energy quality
higher harmonics of voltages and currents
reactive power
passive filters.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Wartość technologiczna soi ze zbiorów 2024 roku
Justyna Grabarczyk
nr katalogowy: 151864
10.15199/61.2024.6.4
soja
rejon uprawy
wartość technologiczna
zbiory ziarna
soybean
growing area
technological value
harvest
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
Electronic measurement system for monitoring of geometrical parameters of rolling shaped metal profiles
Snezhinka Zaharieva
Valentin Mutkov
Ivan Georgiev
nr katalogowy: 65216
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2016 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 102720
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-7
Contribution of the environmental protection in the coke industry to the improvement of the ecological balance
MARIA FRÖHLICHOVÁ
ANNA KUCKOVÁ
ROBERT FINDORÁK
nr katalogowy: 45890
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-2
ANALIZA WPŁYWU SMARU TECHNOLOGICZNEGO NA PROCES TŁOCZENIA BLACH STOSOWANYCH W PRZEMYŚLE LOTNICZYM
WOJCIECH WIĘCKOWSKI
JANINA ADAMUS
KATARZYNA DYJA
nr katalogowy: 96836
10.15199/67.2016.2.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-6
Jakość i parametry technologiczne osadu czynnego w aspekcie prawidłowego funkcjonowania biologicznego oczyszczania ścieków
Rebeka Pajura
Joanna Czarnota
nr katalogowy: 132260
10.15199/17.2021.6.3
parametry technologiczne osadu czynnego
jakość osadu czynnego
biologiczne oczyszczanie ścieków
technological parameters of activated sludge
quality of activated sludge
biological wastewater treatment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Jakość technologiczna słodów niskobiałkowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 121518
10.15199/64.2019.7.3
słody niskobiałkowe
jakość technologiczna
low protein malts
technological quality
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
THE POSSIBILITIES TO REDUCE SURFACE ROUGHNESS IN PRE-ASSEMBLY FACE MILLING WITH WIPER INSERTS
Adam FRĄCZYK
nr katalogowy: 125714
10.15199/160.2020.1.8
face milling
surface roughness
cutting plates
Wiper inserts
frezowanie czołowe
chropowatość powierzchni
płytki skrawające
Wiper
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badanie czynników wpływających na jakość laminowania nadruków offsetowych
Svitlana Havenko
Anna Dovhanych
nr katalogowy: 134707
10.15199/54.2021.11.4
morfologia powierzchni
nadruki offsetowy
temperatura
prędkość laminowania
optymalizacja
jakość
morphological structure
offset imprints
temperature and speed of lamination
lamination strength
optimization
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badanie czynników wpływających na jakość laminowania nadruków offsetowych
Svitlana Havenko
Anna Dovhanych
nr katalogowy: 134707
10.15199/54.2021.11.4
morfologia powierzchni
nadruki offsetowy
temperatura
prędkość laminowania
optymalizacja
jakość
morphological structure
offset imprints
temperature and speed of lamination
lamination strength
optimization
quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Badanie czynników wpływających na jakość laminowania nadruków offsetowych
Svitlana Havenko
Anna Dovhanych
nr katalogowy: 134707
10.15199/54.2021.11.4
morfologia powierzchni
nadruki offsetowy
temperatura
prędkość laminowania
optymalizacja
jakość
morphological structure
offset imprints
temperature and speed of lamination
lamination strength
optimization
quality
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-4
WPŁYW TARCIA I SMAROWANIA NA PROCES KSZTAŁTOWANIA BLACH
JANINA ADAMUS
KATARZYNA DYJA
nr katalogowy: 84013
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ROZWIĄZANIA TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE komór wędzarniczych i urządzeń wspomagających wędzenie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138458
konstrukcja urządzeń wędzarniczych
urządzenia wspomagające
metody wędzenia
construction of smoking devices
supporting devices
methods of smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ROZWIĄZANIA TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE komór wędzarniczych i urządzeń wspomagających wędzenie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138458
konstrukcja urządzeń wędzarniczych
urządzenia wspomagające
metody wędzenia
construction of smoking devices
supporting devices
methods of smoking
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-6
BADANIE WPŁYWU PARAMETRÓW ZAPRASOWANIA NA JAKOŚĆ POŁĄCZENIA ALUMINIOWEJ PŁYTY RADIATORA Z ŻEBRAMI
MAREK KOWALIK
TOMASZ TRZEPIECIŃSKI
nr katalogowy: 52509
GAZETA CUKROWNICZA 2011-6
Spis treści rocznika 2011 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 64449
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 147242
10.15199/61.2024.1.2
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
-
nr katalogowy:
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-10
Wykorzystanie macierzy 3 × 3 do określenia pozycji technologicznej wybranego przedsiębiorstwa branży stalowej
Manuela INGALDI
nr katalogowy: 87711
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Technological Inductors of Rotating Magnetic Field
Olegas ROMAŠKEVIČIUS
Povilas MARČIULIONIS
Valdas PAKĖ
NAS
Juozapas Arvydas VIRBALIS
nr katalogowy: 96924
10.15199/48.2016.02.24
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-3
Wkład systemu satelitarnego Galileo w rozwój geodezji
Marcin Mikoś
Adrian Nowak
Maciej Lackowski
Krzysztof Sośnica
nr katalogowy: 136613
10.15199/50.2022.3.3
Galileo
GPS
GLONASS
pozycjonowanie satelitarne
geodezja satelitarna
Galileo
GPS
GLONASS
satellite positioning
satellite geodesy
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-3
Wkład systemu satelitarnego Galileo w rozwój geodezji
Marcin Mikoś
Adrian Nowak
Maciej Lackowski
Krzysztof Sośnica
nr katalogowy: 136613
10.15199/50.2022.3.3
Galileo
GPS
GLONASS
pozycjonowanie satelitarne
geodezja satelitarna
Galileo
GPS
GLONASS
satellite positioning
satellite geodesy
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-4
Music genre classification applied to bass enhancement for mobile technology
Piotr Hoffmann
Bożena Kostek
nr katalogowy: 90822
10.15199/13.2015.4.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 147243
10.15199/61.2024.1.3
jęczmień
wartość technologiczna ziarna
forma jara i ozima
rejony uprawy
zbiory ziarna
barley
technological value of grain
spring and winter form
growing areas
harvest
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Influence of the electricity quality on the energy characteristics of agricultural machines
Oleksandr Sinyavsky
Vitaliy Savchenko
Andrii Nesvidomin
Vasyl Bunko
Vasyl Ramsh
Mykola Potapenko
nr katalogowy: 147342
10.15199/48.2024.02.24
voltage deviation
voltage asymmetry
productivity
technological characteristics of a working machine
odchylenie napięcia
asymetria napięcia
wydajność
charakterystyka technologiczna pracującej maszyny
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Wybrane parametry wartości technologicznej ziarna pszenicy jarej w zależności od terminu siewu
Marta Wyzińska
nr katalogowy: 122801
pszenica jara
termin siewu
wartość technologiczna
spring wheat
sowing term
technological value
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
Multicriteria compromise optimization of feed grain grinding process
Ihor Kupchuk
Vitalii Yaropud
Valerii Hraniak
Julia Poberezhets
Oleksii Tokarchuk
Volodymyr Hontar
Andrii Didyk
nr katalogowy: 134145
10.15199/48.2021.11.33
statistical analysis
multifactor experiment
rotatable central-compositional planning
functional dependence
optymalizacja
kruszenie ziarna
optymalizacja wielokryterialna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Smart wound dressings
Ewa KORZENIEWSKA
Artur SZCZĘSNY
Jakub STANIEWSKI
Andrzej KRAWCZYK
Józef MRÓZ
Małgorzata SERWACH
nr katalogowy: 147140
10.15199/48.2024.01.60
elektronika noszona
opatrunek medyczny
inteligentne tekstylia
wearable electronics
smart dressings
smart textiles
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-4
Zastosowanie teorii logiki rozmytej do badania wpływu jakości papieru na proces drukowania
BOHDAN DURNYAK
GEORGIJ PETRIASZWILI
IRYNA PIKH
VSEVOL OD SENKIVSKYY
nr katalogowy: 113490
10.15199/54.2018.4.2
jakość papieru
drukowanie
logika rozmyta
paper quality
printing
fuzzy logic
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Teraźniejszość i przyszłość rynku opakowań z tektury falistej w Polsce - główne trendy rozwojowe
nr katalogowy: 62751
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Fiducial Markers Recognition on Basis of Neural Network Training Method in Wavelet Transformation Space
Yulia KOZINA
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 78816
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 128434
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 128434
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Application of oak sawdust in iron ore sinter
Jozef HUDÁK
Jaroslav LEŠKO
Maria BUTKOVSKÁ
nr katalogowy: 88025
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Optical diagnostic of electrical discharges for technology applications
Tadeusz CZECH
Arkadiusz T. SOBCZYK
Anatol JAWOREK
nr katalogowy: 53377
OPAKOWANIE 2010-9
Dozowniki wagowe - kryteria wyboru
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 54384
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-5
Perspektywy rozwoju rynku opakowań tekturowych w Polsce na tle prognozowanych przemian demograficznych
TOMASZ ŻEBROWSKI
nr katalogowy: 68451
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-9
Zastosowania metod statystycznych do kontroli procesu wielkopiecowego
Krzysztof WCISŁO
Anna ADRIAN
Andrzej CZARSKI
Ryszard STACHURA
nr katalogowy: 79128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PACKAGING REVIEW 2022-4
Studies Of The Factors Affecting The Process Of Laser Marking Of Cardboard Packaging
Svitlana Havenko
Olga Savczenko
nr katalogowy: 141491
10.15199/42.2022.4.2
laser marking
packaging
cardboard
microscopy
surface structure
quality
znakowanie laserowe
opakowanie
karton
mikroskopia
struktury powierzchni
jakość
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Analysis of the quality of polymeric tubes manufactured by an extrusion process
Adam GNATOWSKI
Mateusz CHYRA
nr katalogowy: 109368
10.15199/48.2017.9.5
extrusion
quality
Pareto-Lorenz graph
Ishikawa diagram
wytłaczanie
jakość
wykres Pareto-Lorenza
diagram Ishikawy
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-8
Analysis of the impact of burnishing on the steel sleeves technological quality in a corrosive environment
TOMASZ DYL
BARTOSZ KOCZURKIEWICZ
JESICA BIŚ
nr katalogowy: 127438
10.15199/40.2020.8.1
burnishing
steel sleeves
surface layer
corrosive environment
nagniatanie
tuleje stalowe
warstwa wierzchnia
środowisko korozyjne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Evaluation of the Energy Efficiency of the Process of Vibratory Mixing of Multicomponent Bulk Raw Material of Food Industries
Igor PALAMARCHUK
Marija ZHEPLINSKA
Volodymyr VASYLIV
Maxim GUDZENKO
Nadia ZUBAR
Oksana MARTYNIV
nr katalogowy: 148982
10.15199/48.2024.06.21
kinematic vibration excitation
mixing
energy characteristics
kinematyczne wzbudzenie drgań
mieszanie
charakterystyki energetyczne
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Wartość technologiczna nowych odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148944
10.15199/61.2024.3.1
pszenica
Krajowy rejestr
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
wheat
Polish National List
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Tworzenie charakterystyk rastrowych na podstawie znormalizowanej transformacji rastrowej okrągłych elementów
Danylo Hunko
nr katalogowy: 131505
10.15199/54.2021.4.1
raster
model
transformacja
norma
symulator
koło
powierzchnia
charakterystyka
liniatura rastra
analiza
raster
model
transformation
norm
simulator
circle
area
characteristics
screen ruling
analysis
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Tworzenie charakterystyk rastrowych na podstawie znormalizowanej transformacji rastrowej okrągłych elementów
Danylo Hunko
nr katalogowy: 131505
10.15199/54.2021.4.1
raster
model
transformacja
norma
symulator
koło
powierzchnia
charakterystyka
liniatura rastra
analiza
raster
model
transformation
norm
simulator
circle
area
characteristics
screen ruling
analysis
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
SZKŁO I CERAMIKA 2012-3
Uwarunkowania formalne i technologiczne produkcji cementów z dodatkiem popiołu lotnego wapiennego
ALBIN GARBACI K
TOMASZ BARAN
PAWEŁ PICHNIARCZYK
nr katalogowy: 68550
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-4
Technologia kucia swobodnego wału z otworem dla siłowni wiatrowej z wsadu dziurowanego
Jan SIŃCZAK
Łukasz LISIECKI
Piotr SKUBISZ
nr katalogowy: 76409
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
STRATEGIE I MODERNIZACJE TECHNOLOGII ORAZ ICH OCENA METODĄ EKONOMICZNEJ WARTOŚCI DODANEJ
JAN KUDEŁKO
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 75242
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Maszyny i urządzenia wspomagające do nadziewania i klipsowania wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 123397
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Polymer-based sensors for measurement of low humidity in air and industrial gases
Jacek MAJEWSKI
nr katalogowy: 99980
10.15199/48.2016.08.20
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of microstructure and deformation parameters on technological plasticity of Ti-6Al-4V titanium alloy
KRZYSZTOF KUBIAK
MACIEJ MOTYKA
JAN SIENIAWSKI
LESZEK NOWORÓL
nr katalogowy: 27505
PACKAGING REVIEW 2024-4
THE STUDY OF THE QUALITY OF OVERPRINT ON CARDBOARD PACKAGING, PRINTED WITH THE APPLICATION OF DIGITAL INK-JET AND ELECTROPHOTOGRAPHIC MACHINES
KATARZYNA PIŁCZYŃSKA
ALICJA JARZĄBEK
nr katalogowy: 152075
10.15199/42.2024.4.3
drukowanie cyfrowe
drukowanie natryskowe
elektrofotografia
drukowanie opakowań
urządzenia cyfrowe
jakość zadruku
digital printing
ink-jet printing
electrophotography
packaging printing
digital machines
quality of overprint
PACKAGING REVIEW 2024-4
THE STUDY OF THE QUALITY OF OVERPRINT ON CARDBOARD PACKAGING, PRINTED WITH THE APPLICATION OF DIGITAL INK-JET AND ELECTROPHOTOGRAPHIC MACHINES
KATARZYNA PIŁCZYŃSKA
ALICJA JARZĄBEK
nr katalogowy: 152075
10.15199/42.2024.4.3
drukowanie cyfrowe
drukowanie natryskowe
elektrofotografia
drukowanie opakowań
urządzenia cyfrowe
jakość zadruku
digital printing
ink-jet printing
electrophotography
packaging printing
digital machines
quality of overprint
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Badanie zjawisk w łuku elektrycznym z wykorzystaniem charakterystyk czasowo-częstotliwościowych
Robert KAZAŁA
nr katalogowy: 82686
10.12915/pe.2014.02.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-4
Technological aspects of Aragonite based pigment production
DARIUSZ SKALSKI
nr katalogowy: 105312
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
The Technological Parameter Optimization of Rapid Freeze Prototyping for 3D Tissue Scaffold Fabrication
Dali Liu
Yuanyuan Liu
Changjuan Jing
Qianggao Wang
Qingwei Li
Qingxi Hu
nr katalogowy: 70676
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-8
Process-oriented suboptimal controller for SiC bulk crystal growth system
Marek Orzyłowski
nr katalogowy: 70156
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-8
Technologia wytwarzania ekologicznych bezkadmowych spoiw twardych
Łukasz J. WIERZBICKI
Witold MALEC
Ludwik CIURA
Beata CWOLEK
Barbara JUSZCZYK
Dr inż. Joanna KULASA
Joanna GOŁĘBIEWSKA-KURZAWSKA
Szymon MALARA
nr katalogowy: 78624
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Research of the process of vibroozone drying of grain
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Yurii Polievoda
nr katalogowy: 140875
10.15199/48.2022.12.76
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibration-ozonating complex
quality indicators
grain moisture.
suszenie I segregacja ziarna
separator wibracyjny.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-5
Application of Multi-Stage Window Comparator Circuit with Safety Mode for Swell Voltage Control in Low Voltage Systems
Saktanong WONGCHAROEN
Sansak DEEON
nr katalogowy: 126139
10.15199/48.2020.05.17
window comparator multi-stage
Failure Modes and Effects Analysis (FMEA)
Swell Voltage Surge Suppressor (SVSS)
komparatory kaskadowe
analiza zakłóceń pracy układu
przepięcvia.
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The determination of the current state and the reliability indices of synchronous motors with long time between failures
Viacheslav PRUS
Oleksandr DEHTIARENKO
nr katalogowy: 119938
10.15199/48.2019.05.17
synchronous motor
structural unit
defect
neural network
forecasting
reliability indices.
silnik synchroniczny
element konstrukcyjny
defekt
sieć neuronowa
prognoza
wskaźniki niezawodności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka SALAMON
nr katalogowy: 148051
10.15199/61.2024.2.4
kukurydza
wartość technologiczna ziarna
rejony uprawy
zbiory ziarna
corn
technological value of grain
growing areas
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena wskaźników jakościowych ziarna pszenicy mieszańcowej
Jan Buczek
Marta Jańczak-Pieniążek
Dorota Bobrecka-Jamro
nr katalogowy: 105088
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Passive Power Filter Design Using Genetic Algorithm
Ryszard KLEMPKA
nr katalogowy: 76825
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Zróżnicowanie jakości technologicznej kasz gryczanej i jęczmiennej dostępnych na polskim rynku
Angelika Fredo
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 103877
CHŁODNICTWO 2016-12
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe pieczywa mieszanego
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
Joanna Nebel
nr katalogowy: 102984
10.15199/8.2016.12.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Właściwości fermentacyjne mąk, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101315
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-14-15
BI.onLINE
nr katalogowy: 92344
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-9
Wpływ reaktywnego trawienia jonowego wspomaganego plazmą BCl3 na jakość powierzchni węglika krzemu 4H-SiC
Bartłomiej STONIO
Norbert KWIETNIEWSKI
Piotr FIREK
Mateusz SŁOWIKOWSKI
Krystian PAVŁOV
Piotr CABAN
Mariusz SOCHACKI
Jan SZMIDT
nr katalogowy: 122098
10.15199/48.2019.09.38
suche trawienie
4H-SiC
jakość powierzchni
techniki pazmowe.
silicon carbite
4H-SiC
plasma etching
surface quality
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Badania własności drutów ze stopów miedzi w gat. CuCr0,1, CuMg0,5 oraz CuNi2Si otrzymanych z wsadów odlewanych w sposób ciągły
TADEUSZ KNYCH
PAWEŁ KWAŚNIEWSKI
ANDRZEJ MAMALA
ARTUR KAWECKI
GRZEGORZ KIESIEWICZ
MARIUSZ KORZEŃ
nr katalogowy: 57955
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Mikroświat tworzony przez drobnoustroje i ich metabolity tematem 5. Sympozjum Naukowego
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 133183
10.15199/64.2021.4.3
sesje
procesy fermentacji
metody technologiczne
biosynteza
bioutylizacja odpadów
sessions
fermentation processes
technological methods
biosynthesis
bio-utilization of waste
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Mikroświat tworzony przez drobnoustroje i ich metabolity tematem 5. Sympozjum Naukowego
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 133183
10.15199/64.2021.4.3
sesje
procesy fermentacji
metody technologiczne
biosynteza
bioutylizacja odpadów
sessions
fermentation processes
technological methods
biosynthesis
bio-utilization of waste
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 146323
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-7
Bigowanie tektury litej o dużej gramaturze
Bolesław Przy byliński
nr katalogowy: 115094
10.15199/54.2018.7.1
bigowanie
jakość bigi
narzędzia bigujące
creasing
crease quality
creasing machine
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ wybranych czynników na jakość ziarna pszenicy zbieranego w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 118507
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Ocena wartości technologicznej ziarna żyta z krajowych zbiorów 2024 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 151862
10.15199/61.2024.6.2
żyto
wartość technologiczna ziarna
zbiory
rejon uprawy
rye
technological value of grain
harvest
growing area
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Research of the energy parameters of the vibro-ozonation complex
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Serhii Hrushetskyi
nr katalogowy: 143739
10.15199/48.2023.06.08
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibro-ozonating complex
ozone concentration
vibration acceleration
ziarno
wibro-ozonowanie.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Research of the energy parameters of the vibro-ozonation complex
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Serhii Hrushetskyi
nr katalogowy: 143739
10.15199/48.2023.06.08
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibro-ozonating complex
ozone concentration
vibration acceleration
ziarno
wibro-ozonowanie.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Assessment of the impact of the micro wind turbine on the power quality in the distribution network
Marek GAŁA
Andrzej JĄDERKO
nr katalogowy: 117946
10.15199/48.2019.01.09
vertical micro wind turbine
power quality
distribution network
mikroturbina wiatrowa o pionowej osi obrotu
jakość energii
sieć dystrybucyjna
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ jakości wody technologicznej na wybrane parametry brzeczki słodowej
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
Maria Zdaniewicz
nr katalogowy: 105837
10.15199/64.2017.5.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-10
Diversity of hot dip galvanized coatings. Types and protective properties
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
MAŁGORZATA ZUBIELEWICZ
nr katalogowy: 79749
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Spectrally Tuneable LED Lighting Simulator Laboratory Room at University of Pannonia
Ferenc SZABO
Peter CSUTI
Janos SCHANDA
nr katalogowy: 77617
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Assessment of hardened layer thickness for 40HNMA steel using eddy current method
Dominik Kukla
Paweł Grzywna
Mateusz Kopeć
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 101857
10.15199/28.2016.5.10
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Innowacje zmieniające technologie wytwarzania bibułki tissue w PWP Jack-Pol
Jacek Woźniak
nr katalogowy: 142444
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Innowacje zmieniające technologie wytwarzania bibułki tissue w PWP Jack-Pol
Jacek Woźniak
nr katalogowy: 142444
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Badania jakości i trwałości ciastek biszkoptowych wzbogaconych proszkiem z owoców aronii
Joanna Kaszuba
Anna Moszkowicz
Greta Adamczyk
nr katalogowy: 151866
10.15199/61.2024.6.6
wyroby biszkoptowe
jakość
trwałość
przechowywanie
tekstura
ocena organoleptyczna
sponge cake’s products
quality
durability
storing
texture
organoleptic assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Assessment of the impact of photovoltaic system on the power quality in the distribution network
Marek GAŁA
Andrzej JĄDERKO
nr katalogowy: 117332
10.15199/48.2018.12.35
photovoltaic systems
power quality
energy storage
systemy fotowoltaiczne
jakość energii elektrycznej
magazynowanie energii
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Formation of Technological Surface Layer of Cylinder Liner by Ablative Laser Micro-Working
NAPADŁEK WOJCIECH
nr katalogowy: 27567
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Ablative Laser Cleaning of Constructional Materials and Machine Elements - Selected Examples
BURAKOWSKI TADEUSZ
NAPADŁEK WOJCIECH
MARCZAK JAN
nr katalogowy: 27550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Jakość mrożonych owoców dostępnych w krajowym obrocie handlowym
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 150103
10.15199/65.2024.8.6
mrożone owoce
standardy jakościowe
parametry f izykochemiczne
pestycydy
frozen fruit
quality standards
physico-chemical parameters
pesticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
OPAKOWANIE 2008-I
Versatility - the Key to Accelerating Growth in Packaging Machinery
Ivor Matanle
nr katalogowy: 34049
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Functionally graded W-Cu composites produced by the Pulse Plasma Sintering method
MARCIN ROSIŃSKI
ELŻBIETA FORTUNA
ANDRZEJ MICHALSKI DARIUSZ SIEMIASZKO
KRZYSZTOF J. KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 27544
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2018 roku w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 117559
pszenica
zbiory ziarna
wartość technologiczna
wheat
harvest
technological value
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-9
Niezawodność kabli elektroenergetycznych kluczowa dla bezpieczeństwa technicznego morskich farm wiatrowych w Polsce
Edward Gulski
Jarosław Parciak
Rogier Jongen
Jarosław Popławski
nr katalogowy: 139374
10.15199/74.2022.9.1
morskie farmy
wiatrowe
kable eksportowe
kable międzyturbinowe
badania odbiorcze
napięcie zmienne tłumione
diagnostyka
wyładowania niezupełne
niezawodność
kontrola jakości
offshore wind farms
export cables
inter-turbine cables
acceptance tests
alternating damped voltages
diagnostics
partial discharges
reliability
quality control
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-9
Niezawodność kabli elektroenergetycznych kluczowa dla bezpieczeństwa technicznego morskich farm wiatrowych w Polsce
Edward Gulski
Jarosław Parciak
Rogier Jongen
Jarosław Popławski
nr katalogowy: 139374
10.15199/74.2022.9.1
morskie farmy
wiatrowe
kable eksportowe
kable międzyturbinowe
badania odbiorcze
napięcie zmienne tłumione
diagnostyka
wyładowania niezupełne
niezawodność
kontrola jakości
offshore wind farms
export cables
inter-turbine cables
acceptance tests
alternating damped voltages
diagnostics
partial discharges
reliability
quality control
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-9
Quality of packaging for transport of dangerous goods by air
Stanisław TKACZYK
Jacek BANASIAK
nr katalogowy: 122363
10.15199/46.2019.9.2
packaging quality
dangerous materials
air transport
jakość opakowań
materiały niebezpieczne
transport lotniczy
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Jakość mięsa świń rodzimej rasy złotnickiej pstrej i jej mieszańców
Karolina Szulc
Jacek nowicKi
nr katalogowy: 149962
świnie
rasa rodzima
złotnicka pstra
jakość mięsa
pig
native breed
Zlotnicka Spotted breed
meat quality
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-4
GRINDING OF CONICAL SURFACES OF LIGHTING COLUMNS WITH ABRASIVE TOOLS
Dawid LATAŁA
Leszek SKOCZYLAS
Rafał KLUZ
nr katalogowy: 124133
10.15199/160.2019.4.5
grinding
lighting poles
embankment tools
leaf blades
endless tapes
szlifowanie
słupy oświetleniowe
materiały nasypowe
tarcze listkowe
taśmy bezkońcowe
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Organizacja uboju i obróbki poubojowej a jakość produkowanego mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 134361
ubój
obróbka poubojowa
zanieczyszczenia mięsa
jakość mięs
slaughter
post-slaughter treatment
meat contamination
meat quality
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-6
Bezskurczowy materiał polimerobetonowy do wyrobów elektroizolacyjnych
Bronisław Szubzda
Grzegorz Paściak
Tadeusz Mączka
Konrad Kozieł
nr katalogowy: 143589
10.15199/74.2023.6.2
polimerobeton
PMMA
izolatory
skurcz technologiczny
polymer concrete
PMMA
insulators
technological shrinkage
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-6
Bezskurczowy materiał polimerobetonowy do wyrobów elektroizolacyjnych
Bronisław Szubzda
Grzegorz Paściak
Tadeusz Mączka
Konrad Kozieł
nr katalogowy: 143589
10.15199/74.2023.6.2
polimerobeton
PMMA
izolatory
skurcz technologiczny
polymer concrete
PMMA
insulators
technological shrinkage
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
An analysis of elimination of interferences in the supply system of an industrial plant
Jacek KOZYRA
Zbigniew ŁUKASIK
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
Piotr TAŃSKI
nr katalogowy: 148120
10.15199/48.2024.04.20
Distribution company
The Quality of Electricity
Higher Harmonic
Active Harmonic Filter
AHF
Spółka dystrybucyjna
Jakość energii elektrycznej
Wyższe harmoniczne
Aktywny filtr harmonicznych
AHF
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-4
Time-delay of arrival estimation from voice signal
Damian Cetnarowicz
Adam Dąbrowski
nr katalogowy: 83712
10.15199/ELE-2014-002
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Basics of Process Control: the On-Off Control System
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Agnieszka Anna Pilarska
nr katalogowy: 94955
10.15199/65.2015.11.6
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-3
Zapewnienie jakości wiercenia otworów w kompozytach węglowych z wykorzystaniem składanego wiertła (artykuł w języku rosyjskim)
V.A. Pasechnik
S.A. STEPANENKO
nr katalogowy: 108828
wiercenie
kombinowane narzędzie skrawające
materiał kompozytowy
Drilling
Combined Cutting Tool
Composite Material
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
OPERATING COSTS IN NON-LITTER CATTLE BARNS OF HIGH LEVEL OF AUTOMATISATION IN POLAND
Kamila MAZUR
Witold Jan WARDAL
Kinga BOREK
Jan BARWICKI
nr katalogowy: 120202
10.15199/180.2019.1.3
energy inputs
milking robots
non-littered housing
operating costs
nakłady energii
roboty udojowe
obory bezściółkowe
koszty eksploatacji
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH