Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Wpływ wyekstrahowanych białek mięśniowych na jakość szynek gotowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 1606
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Jakość kiełbas salami na rynku krakowskim
Tadeusz Kołczak
Marek Martyński
nr katalogowy: 38216
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Wpływ żywienia bydła na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 73861
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wrzuć na ruszt najwyższą jakość
nr katalogowy: 76760
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Mięso zwierząt egzotycznych nietypowe źródło białka
DARIUSZ NOWAK
nr katalogowy: 33811
OPAKOWANIE 2020-10
Nowe ekologiczne tacki do pakowania zimnych mięs i serów
nr katalogowy: 128482
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
MEAT-TECH 2021 MEDIOLAN
nr katalogowy: 130897
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Charakterystyka półproduktów do grillowania. Czas wrzucić coś na ruszt
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 91738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Chude, delikatne
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 3965
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Dodatki przyprawowe do mięs
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Kasza gryczana
ANNA MAMOŃ
nr katalogowy: 4318
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Zastosowanie tomografii do badania procesu wiązania wody w trakcie uplastyczniania mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 1685
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Przyprawa do mięs Prymat
nr katalogowy: 97167
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-9
Kształtowanie się cen skupu i zbytu jagnięciny w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16674
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Smak tkwi w szczegółach
nr katalogowy: 25258
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Co piszą inni?
nr katalogowy: 24908
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
80-lecie Adama Olszewskiego
nr katalogowy: 102855
OPAKOWANIE 2023-2
Dobre, bo polskie – powstanie marki Dolina Dobra
nr katalogowy: 142054
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Mięsna uczta
nr katalogowy: 72214
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Przemysłowa produkcja mięsa drobiowego w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 31197
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Wykorzystanie mięsa końskiego w Polsce i na świecie
Halina Makała
nr katalogowy: 31196
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Spis treści rocznika
nr katalogowy: 64464
OPAKOWANIE 2016-7
LINstar Plus - lepsza absorpcja zapewnia doskonałą prezentację
nr katalogowy: 99610
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 2
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 96221
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
I Konkurs Kulinarny "Smaki Dziczyzny" rozstrzygnięty Konkursowa dziczyzna
nr katalogowy: 91213
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Krwiste, czy wysmażone?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 77103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Największe targi branży mięsnej
nr katalogowy: 100964
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Aromatyczna asysta
nr katalogowy: 86995
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-19
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 46713
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Organizacja uboju i obróbki poubojowej a jakość produkowanego mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 134361
ubój
obróbka poubojowa
zanieczyszczenia mięsa
jakość mięs
slaughter
post-slaughter treatment
meat contamination
meat quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Mazurski dzień kartoflaka
Daria Majda
nr katalogowy: 86999
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Krajalnice
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 129222
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Co przyniesie ten rok?
nr katalogowy: 40673
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Dawne i zapomniane przepisy mięsne
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 41449
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-9
Maszyny dla przemysłu spożywczego
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 109418
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-17-18
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 46693
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Staropolska receptura na żółtego łososia
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 65479
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Od deski do deski
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 78852
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 117624
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Pieczywo na grilla
nr katalogowy: 114048
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Groźne skaleczenie przedramienia
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 62172
OPAKOWANIE 2023-2
Dobre, bo polskie – powstanie marki Dolina Dobra
nr katalogowy: 142054
CHŁODNICTWO 2019-2
Ekonomiczno-energetyczna analiza procesu chłodzenia półtusz wieprzowych
Mateusz Marcinkowski
nr katalogowy: 120112
10.15199/8.2019.2.2
półtusze wieprzowe
instalacje chłodnicze
metody chłodzenia
amoniak
pig carcasses
cooling instalations
cooling methods
ammonia
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Królewska uczta
nr katalogowy: 113111
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123056
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Czynniki odporności w pożywieniu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 129966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Apetyczny boczek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70509
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wykwintne, choć pracochłonne
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 78855
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Sosy Do wyboru, do koloru
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Cypryjska rozkosz podniebienia
Wilhelm Karud
nr katalogowy: 85474
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Cydr czeka na prawo do promocji
nr katalogowy: 88497
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2012 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 71996
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Charakterystyka ras świń utrzymywanych w kraju - rasy mateczne
Magdalena Szyndler-Nędza
Anna Bereta
Tadeusz Blicharski
nr katalogowy: 59756
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Coraz zdrowsza wieprzowina
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 97165
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Małe, duże, kolorowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79798
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Zarządzanie przez jakość
Adam Olszewski
nr katalogowy: 16759
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Dzika kuchnia
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 102067
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Kuchenne laboratorium
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 100609
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
przepisy i normy maszyny - lista kontrolna Krajalnice
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 97143
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-9
Ranga jakości w społeczeństwie wiedzy
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 18122
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-1
Dlaczego nagradzać jakość ? - rola przywódcy w doskonaleniu zarządzania jakością
Mirosław Recha
nr katalogowy: 103337
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Słodka egzotyka
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 61425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 1
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95677
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Jakość bezpieczeństwa pracy
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143175
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-23-24
Oblicza jakości
Ewa Górska
nr katalogowy: 94811
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-1
Kompetencje auditora
Marzena BARYLUK
nr katalogowy: 32712
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-3
Pielęgniarstwo a jakość
Wojciech Kapała
nr katalogowy: 18224
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Jakość bezpieczeństwa pracy
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143175
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Jakość bezpieczeństwa pracy
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 143175
OPAKOWANIE 2005-7
Analiza wpływu procesu produkcji opakowań z tektury falistej na ich jakość
Hieronim Kubera
Monika Janicka
nr katalogowy: 11233
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 84785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Żeby chleb był lepszy. Konferencja Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS Wpływ cech ziarna na jakość chleba
nr katalogowy: 4728
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-12
Jakość wzorca a jakość wykonania odzieży w świetle certyfikacji wyrobu na znak bezpieczeństwa. Cz. I
A. Witaszczyk
M. Rybicki
nr katalogowy: 6191
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-11
Ważna jest jakość
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 94697
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Problemy z wynagradzaniem za jakość
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 115372
10.15199/48.2018.8.1
wynagrodzenie
jakość
premia
sprawiedliwość
remuneration
quality
bonus
justice
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Jakość pszenicy i mąki oraz produkcja i spożycie przetworów zbożowych w R osji
nr katalogowy: 63571
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jakość w kawiarni. Może z TQM?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 70292
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Liczba glutenowa (LG) a jakość mąki pszennej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55240
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Jakość zależy od was
nr katalogowy: 74474
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Inteligentna technologia
nr katalogowy: 31189
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Znak "Jakość Tradycja" łatwy do uzyskania
Marta Stus
nr katalogowy: 61379
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
VARIA
Anna Farion
Monika Partyka
Małgorzata Biarda
Dorota Dudkiewicz
Agnieszka Hundert
Hubert Prochera
nr katalogowy: 143995
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-11
Wybrane zagadnienia oceny jakości środków transportu samochodowego
Andrzej ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 102119
10.15199/47.2016.11.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Jakość energii elektrycznej na rynku energii
Sławomir BIELECKI
nr katalogowy: 27745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Wszystko w normie
ZYGMUNT BIAŁKA
nr katalogowy: 23951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Czy jakość opłaca się piekarzowi?
Jarosław Gajda
nr katalogowy: 56323
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-9
Pomiar jakości usług medycznych z wykorzystaniem metody SERVQUAL
Roman LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 38306
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Jakość mąki - bezustanne wyzwanie
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 66741
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 75850
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-9
Doskonalenie jakości (wyrobów) konsekwencją nowelizacji prawa konsumenckiego
Janusz ZĄBEK
nr katalogowy: 93534
10.15199/46.2015.9.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-3
Wpływ warunków granulacji rozpuszczalnej kawy zbożowej na wydajność procesu i jakość produktu
PIOTR WESOŁOWSKI
JOLANTA GAWAŁEK
nr katalogowy: 33542
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-12
Różnorodność aspektów relacji wino a jakość życia
Zbigniew Kłos
Jacek Kłos
nr katalogowy: 31719
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-6
Parametry charakteryzujące jakość gazu ziemnego i ich znaczenie dla uczestników rynku gazu
Katarzyna Steczko
Jerzy Rachwalski
nr katalogowy: 26929
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-5
Jakość dziecięcych wyrobów odzieżowych
RENATA KUJAWA
ANDRZEJ WŁOCHOWICZ
nr katalogowy: 35485
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wpływ zabiegów technologicznych na jakość mrożonek z grzybów jadalnych
EMILIA BERNAŚ
GRAŻYNA JAWORSKA
nr katalogowy: 25012
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-1
Aktualności
nr katalogowy: 50758
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-1
VARIA
nr katalogowy: 40668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Jakość sprawozdań finansowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128318
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Jakość sprawozdań finansowych
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 128318
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-7
Odpowiedzialność za jakość produktu
Marek Bachorski - Rudnicki
nr katalogowy: 52988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Produkcja mięsa czerwonego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 90729
10.15199/65.2015.4.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Prosto z grilla!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 138204
grillowanie
mięso
marynowanie
przyprawy
warunki grillowania
potrawy z grilla
grilling
meat
marinating
spices
grilling conditions
grilled dishes
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Jakość zarządzania uczelnią wyższą a determinanty jej rozwoju
Aleksander Gwiazda
nr katalogowy: 66281
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-6
TQM a jakość życia
Bolesław Goranczewski
Daniel Puciato
nr katalogowy: 52377
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Wysoka jakość ziarna zbóż podstawą produkcji żywności wysokiej jakości
Andrzej Markowski
nr katalogowy: 66841
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Konferencja JAKOŚĆ W BIZNESIE - XIII 26.05 - 31.05.2020 r.
nr katalogowy: 125018
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Nowa jakość w rzemiośle
nr katalogowy: 100596
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2009-8-9
Wpływ parametrów sieci na jakość sygnałów wideo
Sławomir KULA
Przemysław DYMARSKI
Grzegorz SZMYD
nr katalogowy: 46281
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Gawęda o marketingu Część III
nr katalogowy: 63182
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-6
Jakość danych przestrzennych na Dolnym Śląsku
Krzysztof Karsznia
nr katalogowy: 12258
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Architektura obiektów ochrony zdrowia a jakość usług medycznych – na przykładzie lecznictwa psychiatrycznego
Beata ŁABUZ-ROSZAK
Jakub S. BIL
Piotr GORCZYCA
Marek ROSZAK
nr katalogowy: 114875
10.15199/48.2018.7.1
jakość usług medycznych
architektura obiektów ochrony zdrowia
lecznictwo psychiatryczne
quality of health services
architecture of health service buildings
psychiatric services
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Jakość produktów papierowych
KRZYSZTOF GŁOWACKI
nr katalogowy: 100460
10.15199/54.2016.8.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-7-8
Jakość energii elektrycznej - stan obecny i perspektywy
Roman BARLIK
Mieczysław NOWAK
nr katalogowy: 11743
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Jakość systemu przedsiębiorstwo
Krzysztof Szewczak
nr katalogowy: 11413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
OLVIT - zupełnie nowa oferta
nr katalogowy: 12792
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Wskaźniki kształtujące jakość usług pocztowych
Bożena Skotnicka
nr katalogowy: 11537
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-7
Jakość strategii personalnej
Anna Lipka
nr katalogowy: 11512
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-1
Jakość systemu przedsiębiorstwo
Krzysztof Szewczak
nr katalogowy: 11413
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wpływ żywienia trzody chlewnej na jakość mięsav
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 74699
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-10
Jakość zapisów w umowach konsumenckich
Krzysztof Zymonik
nr katalogowy: 21923
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Stosowane technologie wypieku pieczywa a jakość mąki
Alicja CEGLIŃSKA
nr katalogowy: 6381
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-11
Jakość krytyki naukowej
Amir FazIagić
nr katalogowy: 11596
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-6
Jakość obsługi klienta w banku
Magdalena Cichoń
nr katalogowy: 11497
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-2
Jakość obsługi jako kryterium segmentacji klientów banku
Mirosława Kaczmarek
nr katalogowy: 11434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Jakość sprężonego powietrza w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 22594
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-6
Analizator parametrów sieci elektrycznych QUALI STAR typu C.A. 8332 i 8334
nr katalogowy: 7590
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Wrażenia z pobytu Kontrola jakości w hotelarstwie
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 4108
GAZETA CUKROWNICZA 2004-10
Wpływ procesu ekstrakcji na jakość soków cukrowniczych
M. Zero
E. Waleriańczyk
nr katalogowy: 1500
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-8
Jakość w warunkach globalizacji
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 11540
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-12
Jakości nie otrzymuje się w prezencie - trzeba ją wypracować i dbać o nią codziennie
nr katalogowy: 102795
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-8
Klient w organizacji zarządzanej przez jakość
nr katalogowy: 18144
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-5
Korzenie jakości
Grażyna Ożarek
nr katalogowy: 3516
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-3
Jakość powietrza wewnętrznego w świetle polskich i międzynarodowych uregulowań prawnych
Monika Chociaj
nr katalogowy: 16237
OPAKOWANIE 2005-6
Seminarium Heidelberga Jakość o kolor
E.M.
nr katalogowy: 11205
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Służba bhp – jakość, profesjonalizm, wyzwania
nr katalogowy: 142274
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Służba bhp – jakość, profesjonalizm, wyzwania
nr katalogowy: 142274
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jakość handlowa pieczywa w 2022 r.
nr katalogowy: 139670
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
VARIA
Anna Farion
Monika Partyka
Małgorzata Biarda
Dorota Dudkiewicz
Agnieszka Hundert
Hubert Prochera
nr katalogowy: 143995
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-9
Uwagi na temat jakości kształcenia
Krzysztof Chodnikiewicz
nr katalogowy: 133367
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-11
Rola systemów zapewnienia jakości w budowaniu jakości oferty przedsiębiorstw handlu detalicznego
Paweł Dobski
nr katalogowy: 21941
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Inspekcja Handlowa informuje - Jakość mleka i przetworów mlecznych
A.K
nr katalogowy: 14750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Hitek. Piece rurowe Leonardo, to wysoka jakość wypieków i oszczędności
nr katalogowy: 4930
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-6
VIII konferencja na temat zarządzania przez jakość
Zbigniew KŁOS
Karolina LATOWSKA
nr katalogowy: 3542
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-5
Nowe elementy w działalności audytorów energetycznych w 2004 roku (skrót referatu)
Maciej Robakiewicz
nr katalogowy: 834
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-1
Inspekcja Handlowa informuje - Jakość mleka i przetworów mlecznych
A.K
nr katalogowy: 14750
GAZETA CUKROWNICZA 2005-12
Z czasopism obcych IV okł.
nr katalogowy: 9478
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-12
Konferencja Jakość Energii Elektrycznej – VI edycja
nr katalogowy: 135120
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-3
CoroTurn 300 - efektywność i wysoka jakość toczenia
nr katalogowy: 104575
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Porost zbóż Metoda poprawy jakości wypiekowej mąki
nr katalogowy: 22328
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Postrzegana jakość produktów w kontekście postrzeganej jakości marki
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 20843
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa
J. Klepacka
Ł. Fornal
nr katalogowy: 6957
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-11
Klient w organizacji zarządzanej przez jakość
nr katalogowy: 21951
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-3
Interpretacja i pomiar wybranych parametrów jakości energii w sieciach rozdzielczych
Przemysław Janik
nr katalogowy: 21138
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Firma Talleres Pupar - 40 lat doświadczenia mówi samo za siebie
nr katalogowy: 14555
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
GOSPODARKA WODNA 2005-9
Jakość wód na terenach leśnych w rejonie Nadleśnictwa Wołów
Julian Paluch
Krzysztof Pulikowski
nr katalogowy: 9795
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Jakość nasion rozpuszczalnych w silosie metalowym
Tomasz KRIEGER
Magdalena RUDZIŃSKA
Antoni RYNIECKI
Marzena GAWRYSIAK-WITULSKA
nr katalogowy: 6430
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-10
Jakość wyrobów w gospodarce rynkowej
Mariusz GIEMZA
Piotr ROGALA
nr katalogowy: 3610
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2005
A. Baryga
T. Sumińska
J. Strębska-Zając
nr katalogowy: 16591
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-4
Jakość wzorca a jakość wykonania odzieży w świetle certyfikacji wyrobu na znak bezpieczeństwa. Cz. II
A. Witaszczyk
M. Rybicki
nr katalogowy: 13677
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-5
Jakość życia człowieka w organizacji w świetle filozofii TQM
Grażyna Broniewska
nr katalogowy: 11481
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Teraz Polska znaczy jakość!
nr katalogowy: 110252
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-9
Antoni Kiliński (1909-1989)
Witold Miecznikowski
nr katalogowy: 54399
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Jakość pieczywa ma zachęcać do jego spożywania. Ale czy tak jest?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 72838
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-10
Nowa jakość
Robert Kozela
nr katalogowy: 63031
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Kompetencje menedżera. Kompetencje zarządcze (7)
Jarosław Ropiejko
nr katalogowy: 132755
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-10
POLSKA JAKOŚĆ w 100-lecie odzyskania niepodległości
Marek Roszak
Witold Poko
nr katalogowy: 116595
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Jakość produktów z tworzyw sztucznych w kontekście procesu doboru i przygotowania surowców
Bożena Skotnicka-Zasadzień
Radosław Wolniak
nr katalogowy: 111400
10.15199/62.2017.12.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-1
Wykaz ważniejszych artykułów opublikowanych w 2011 roku
nr katalogowy: 65129
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-3
Projakościowe aspekty doskonalenia zarządzania zasobami niematerialnymi
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 66280
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-2
Analiza wybranych właściwości fizycznych wpływających na fizjologiczny komfort użytkowania lekkich tkanin bawełnianych
M. Matusiak
nr katalogowy: 19956
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-2
Jakość i dystrybucja produktów - jako czynniki kształtowania konkurencyjności polskich przedsiębiorstw przemysłu mięsnego
Katarzyna Chrobocińska
Beata Cywińska
Danuta Rucińska
nr katalogowy: 3476
GOSPODARKA WODNA 2006-9
Zaopatrzenie w wodę, jakość i ochrona wód - konferencja międzynarodowa WODA 2006
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 16804
OPAKOWANIE 2005-7
2. seminarium Heidelberga Jakość i kolor XXI wiek w drukarni - spotkania praktyków
E.M.
nr katalogowy: 11247
OPAKOWANIE 2006-12
Drukarnia BAAD sp. z o.o. zdobywcą nagrody FlexoTech International Print & Innovations Award w kategorii jakość zadruku techniką fleksograficzną - wykonanie laminatu
nr katalogowy: 22857
AURA 2005-10
JAKĄ WODĘ PIJĄ MIESZKAŃCY KRAKOWA - rozmowa z Ryszardem Langerem, prezesem Zarządu Miejskiego Przedsiębiorstwa Wodociągów i Kanalizacji SA
nr katalogowy: 8552
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jakość handlowa pieczywa w 2022 r.
nr katalogowy: 139670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
"Jakość Tradycja" - także dla piekarzy i cukierników
Marta Stus
nr katalogowy: 54415
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wpływ zawartości pszenicy miękkiej w mieszance z pszenicą twardą na wyciąg i jakość mąki oraz makaronów
nr katalogowy: 65586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Wysoka jakość opakowań i zrównoważony rozwój
nr katalogowy: 78971
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Marketingowa istota jakości usług
Andrzej Kłosowski
nr katalogowy: 73777
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Wpływ zarządzania bezpieczeństwem żywności na jakość życia
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 67357
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Grzyby chorobotwórcze występujące w pszenicy i ich wpływ na ilość i jakość ziarna
Marek KORBAS
nr katalogowy: 6407
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-11
Unikanie zakłóceń w części mokrej. Wielowymiarowe sterowanie może poprawić jakość wstęgi i jej płynność ruchową Mark Williamson
nr katalogowy: 4695
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Jakość mięsa i poziom kwasów tłuszczowych w słoninie
Stanisław Wajda
Tomasz Daszkiewicz
Zenon Tratwal
Karol Borzuta
Danuta Puchalska
nr katalogowy: 1607
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-12
JAKOŚĆ ZWYCIĘŻYŁA BYLE JAKOŚĆ
nr katalogowy: 73026
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH