Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Wpływ sezonowania naturalnego na nośność połączeń klejowych czopowych walcowych
Władysław Zielecki
Ewelina Guźla
Przemysław Bielenda
nr katalogowy: 133618
10.15199/160.2021.3.3
sezonowanie naturalne
połączenie klejowe czopowe walcowe
obróbka cieplna
stop aluminium EN AC-AlSi7-Mg0.3
kompozyt szkło-epoksydowy EP405-GE
natural seasoning
cylindrical adhesive joints
heat treatment
EN AC-AlSi7-Mg0.3 aluminum alloy
glass-epoxy composite EP405-GE
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Wpływ sezonowania naturalnego na nośność połączeń klejowych czopowych walcowych
Władysław Zielecki
Ewelina Guźla
Przemysław Bielenda
nr katalogowy: 133618
10.15199/160.2021.3.3
sezonowanie naturalne
połączenie klejowe czopowe walcowe
obróbka cieplna
stop aluminium EN AC-AlSi7-Mg0.3
kompozyt szkło-epoksydowy EP405-GE
natural seasoning
cylindrical adhesive joints
heat treatment
EN AC-AlSi7-Mg0.3 aluminum alloy
glass-epoxy composite EP405-GE
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-3
Wpływ sezonowania naturalnego na nośność połączeń klejowych czopowych walcowych
Władysław Zielecki
Ewelina Guźla
Przemysław Bielenda
nr katalogowy: 133618
10.15199/160.2021.3.3
sezonowanie naturalne
połączenie klejowe czopowe walcowe
obróbka cieplna
stop aluminium EN AC-AlSi7-Mg0.3
kompozyt szkło-epoksydowy EP405-GE
natural seasoning
cylindrical adhesive joints
heat treatment
EN AC-AlSi7-Mg0.3 aluminum alloy
glass-epoxy composite EP405-GE
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
METODY POUBOJOWEGO dojrzewania mięsa
Katarzyna Tkacz
Patrycja Mórawska
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142113
dojrzewanie mięsa
dojrzewanie na mokro
sezonowanie na sucho
dojrzewanie w workach z półprzepuszczalnej folii membranowe
addtitional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Szczególne właściwości wyróżniające wody naturalne - mineralne i źródlane
T. Latour
nr katalogowy: 20577
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-1
Płytki imitujące materiały naturalne
Maria Tyniec
nr katalogowy: 33801
OPAKOWANIE 2023-12
Naturalne polimery jako substytuty plastiku
nr katalogowy: 146676
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 6088
OPAKOWANIE 2014-9
Mieszanina węglowodorów jako ciecz wzorcowa zgodna z międzynarodowymi przepisami dotyczącymi opakowań transportowych do materiałów niebezpiecznych
LESZEK WAŁACHOWSKI
nr katalogowy: 86738
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Studies on a two-stage granulation process of fine waste Badania procesu dwustopniowej granulacji drobnoziarnistych odpadów
Paweł Gara
nr katalogowy: 93573
10.15199/62.2015.9.11
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-6
Czy środowisko naturalne da szansę branży papierniczej
Michał Jarczyński
nr katalogowy: 18870
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-12
Naturalne inhibitory korozji miedzi w wodzie pitnej
I. Drela
P. Falewicz
M. Klakočar-Ciepacz
T. Lesiak
nr katalogowy: 22834
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Podkład podłogowy o wysokiej wytrzymałości mechanicznej oraz obniżonym śladzie węglowym
nr katalogowy: 145659
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-12
Problemy z oceną i deklarowaniem trwałości zapraw do murów
Marzena Najduchowska
nr katalogowy: 103268
10.15199/33.2016.12.16
OPAKOWANIE 2007-3
Opakowania produktów naturalnych
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 24809
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Smaczna i zdrowa
nr katalogowy: 120658
wołowina
wartość odżywcza
system QMP
obróbka kulinarna
sezonowanie
burgery i inne potrawy
marynowanie. Title: Tasty and Healthy Meat
beef
nutritional value
the QMP system
culinary treatment
seasoning
burgers and other dishes
marinating.
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Odpady opakowaniowe a środowisko naturalne
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 36086
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-2
Nowe poglądy na oddziaływanie substancji powierzchniowo czynnych na naturalne środowisko człowieka
IWONA SZWACH
GERARD BEKIERZ
nr katalogowy: 41294
AURA 2008-3
Warunki naturalne w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 34008
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-6
Sympozjum Naukowe nt. "Naturalne antyoksydanty w farmacji i medycynie"
Iwona Wawer
nr katalogowy: 28223
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Inwestycja w naturalne materiały włókniste – to się opłaca!
Izabela Siemińska
Anna Szulc
nr katalogowy: 141067
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Naturalne barwy, które nigdy nie blakną GNT - daj się porwać kolorom!
nr katalogowy: 29446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-10
Świat bez odpadów
nr katalogowy: 122665
AURA 2024-6
Naturalne opakowania pomogą chronić środowisko
nr katalogowy: 149231
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Z półki księgarskiej - Dietrich Braun KLEINE GESCHICHTE DER KUNSTSTOFFE (KRÓTKA HISTORIA TWORZYW SZTUCZNYCH)
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 84991
OPAKOWANIE 2018-3
Atrakcyjne, naturalne i inteligentne - największy wybór opakowań
nr katalogowy: 112798
CHŁODNICTWO 2024-3
Naturalny czynnik
Michał K. Wasilewski
nr katalogowy: 149169
OPAKOWANIE 2014-2
Tekturowe opakowania najlepsze dla środowiska
nr katalogowy: 82546
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 65784
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Osłonki sztuczne w produkcji przetworów mięsnych
Ryszard Kowalski
nr katalogowy: 52216
AURA 2017-2
Zasoby naturalne na giełdzie
Piotr Skubała
nr katalogowy: 104060
10.15199/2.2017.2.4
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-4
WPŁYW WARUNKÓW UTWARDZANIA I SEZONOWANIA NA WYTRZYMAŁOŚĆ POŁĄCZEŃ KLEJOWYCH DOCZOŁOWYCH
Anna RUDAWSKA
Izabela MITURSKA
nr katalogowy: 117641
połączenia klejowe doczołowe
wytrzymałość na odrywanie
sezonowanie
stal C45
adhesive butt joints
peel strength
curing
seasoning
C45 steel
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Czy rolnictwo europejskie będzie wykorzystywać technologię GMO?
Eliza Lubiatowska-Krysiak
Tomasz Twardowski
nr katalogowy: 74242
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Charakterystyka osłonek naturalnych i sztucznych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 92040
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
OPAKOWANIE 2013-7
Ocena cyklu życia etykiet samoprzylepnych
ROBERT TAYLOR
nr katalogowy: 77729
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Zrównoważony rozwój
Piotr Dominik
nr katalogowy: 43724
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Pozyskiwanie osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 117244
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Sources of Natural and Man-Made Electromagnetic Disturbances
Vera I. LARKINA
Yurij Ya. RUZHIN
nr katalogowy: 50425
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Naturalna wełna mineralna nowej generacji jako spełnienie zasad zrównoważonego rozwoju
Ewa Kosmala
nr katalogowy: 49250
AURA 2014-4
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 83375
AURA 2009-4
Metale ciężkie w osadach ściekowych
MACIEJ ŁĘCZYCKI
nr katalogowy: 44057
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Atrakcyjność włókien naturalnych
nr katalogowy: 46992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Niekontrolowane wycieki czynnika roboczego z instalacji chłodniczych
Urszula Stęplewska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 79243
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-5
Naturalne pole temperatury gruntu (dokończenie)
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 67330
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-4
Naturalne pole temperatury gruntu
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 66898
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Wykorzystanie barwników spożywczych w przetworach owocowo-warzywnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56552
CHŁODNICTWO 2024-4
Chłodzenie pasywne i inne rozwiazania
Michał Wojciechowski
nr katalogowy: 150184
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Systemy zarządzania środowiskowego
Robert Pochyluk
nr katalogowy: 9485
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Systemy zarządzania środowiskowego
Robert Pochyluk
nr katalogowy: 9485
AURA 2005-11
KLASYFIKACJA ANTYBIOTYKÓW
Barbara Mickowska
nr katalogowy: 8559
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Zdrowe orzeźwienie
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4201
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Aromaty naturalne w przemyśle spożywczym
Beata Zagroba
nr katalogowy: 105822
CHŁODNICTWO 2009-6
Perspektywy chillerów amoniakalnych w chłodnictwie i klimatyzacji w Europie
JENS K. LARSEN
nr katalogowy: 45014
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Aromaty naturalne wyizolowane z surowców roślinnych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 44555
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Osłonki do wędlin naturalne i sztuczne
Hanna Gajewska-Szczerbal
nr katalogowy: 47489
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Wykorzystanie fosfogipsu w aspekcie ochrony środowiska naturalnego
Marek Zieliński
nr katalogowy: 20390
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Skuteczny wymiatacz
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
KRUSZWICA Olej z Esencją Masła - nowość dla profesjonalistów
nr katalogowy: 112140
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-11
Świetlik tunelowy
nr katalogowy: 21829
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Nieźle, ale drogo
J. Knyziak
nr katalogowy: 182
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Żywienie uzdrowione
nr katalogowy: 18588
OPAKOWANIE 2004-12
Powrót mleka do butelki
nr katalogowy: 3412
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-11
Systemy wentylacji hybrydowej. (Część l)
Dorota Bzowska
nr katalogowy: 911
AURA 2004-12
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 656
AURA 2004-7
TOKSYNY SĄ WŚRÓD NAS
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 568
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Trendy: naturalne aromaty i ekstrakty roślinne
nr katalogowy: 98608
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-6
Jakie wykończenie dachówki ceramicznej najlepiej wybrać?
nr katalogowy: 132150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Polifenole jako naturalne antyoksydanty w żywności
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 4917
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Od sera do sera
P. Koczoń
nr katalogowy: 14920
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Polska Izba dodatków do Żywności
nr katalogowy: 1642
CHŁODNICTWO 2014-5
V Konferencja TEKO "Nowoczesne Technologie Chłodnicze: Naturalne czynniki chłodnicze - szanse i zagrożenia"
nr katalogowy: 84388
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Osłonki do wędlin
Fabian Magda
nr katalogowy: 75374
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-7
Ochrona Środowiska w Hucie Miedzi GŁOGÓW - osiągnięcia i perspektywy
Knop M.
Urbańczyk J.
nr katalogowy: 20904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-2
Układy wody chłodzącej. Cz. l
Teresa Szymura
Krystyna Pomorska
nr katalogowy: 6503
AURA 2004-8
WIADOMOŚCI z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 584
AURA 2004-3
ROŚLINY NA FLAGACH I W HERBACH PAŃSTWOWYCH
Jerzy Wrona
nr katalogowy: 467
AURA 2004-3
PROMIENIOTWÓRCZOŚĆ MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH
Joanna Koutny
nr katalogowy: 464
AURA 2006-12
RECYKLING ZUŻYTYCH WYROBÓW ZE SZKŁA
Wiesław Koźlak
Anna Klepańska
nr katalogowy: 22618
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Beton komórkowy - materiał energooszczędny i przyjazny dla środowiska
G. Zapotoczna-Sytek
nr katalogowy: 17696
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Skrobie modyfikowane - właściwości technologiczne i zakres stosowania
A. Walkowski G. Lewandowicz
nr katalogowy: 7089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-3
Z półki księgarskiej - Aleksander Kotodziejczyk - NATURALNE ZWIĄZKI ORGANICZNE
Jan Izdebski
nr katalogowy: 6532
CHŁODNICTWO 2023-3
Naturalne chłodzenie za pomocą sprężarek CO2 i węglowodorów
nr katalogowy: 143892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Levain - bioaktywny zakwas pszenny
nr katalogowy: 64985
OPAKOWANIE 2019-7
Cradle to Cradle - koncepcja inspirowana naturą
nr katalogowy: 121480
OPAKOWANIE 2019-7
Firma kosmetyczna postawiła na linię TLM od Schuberta
nr katalogowy: 121477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Wina ekologiczne i ich certyfikaty
Marcin Pietraszek
nr katalogowy: 134040
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Inwestycja w naturalne materiały włókniste – to się opłaca!
Izabela Siemińska
Anna Szulc
nr katalogowy: 141067
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-4
Naturalne a sztuczne starzenie papieru
Halina Podsiadło
Anna Baranowska
nr katalogowy: 18919
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Naturalne dodatki do żywności
map
nr katalogowy: 14571
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Informacja o pracach Centrum Doskonałości CERED Politechniki Warszawskiej w Płocku
K. Urbaniec
nr katalogowy: 9390
AURA 2005-6
WODY PITNE GEOGENICZNIE ZANIECZYSZCZONE (2)
Bronisław Janiec
nr katalogowy: 8451
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
National Starch & Chemical otworzył nową fabrykę klejów w Pilawie
nr katalogowy: 4671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Dodatki do żywności - nie zawsze pożądane, ale coraz powszechniej stosowane
A.Ł.
nr katalogowy: 14813
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-6
Naturalne włókna celulozowe o własnościach antybakteryjnych - SeaCell®Active
nr katalogowy: 13728
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-4
Zastosowanie naturalnych minerałów - bentonitów do sorpcji metali ciężkich ze ścieków przemysłowych
Willner J.
Pacholewska M.
nr katalogowy: 20953
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Wpływ wyrobów obronnych na środowisko naturalne w kontekście wymagań NATO
Dorota Krupnik
nr katalogowy: 18198
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
Łazienka dla młodych
Anna Szyszka
nr katalogowy: 84798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
CHŁODNICTWO 2004-12
Wpływ środowiska na bezpieczeństwo zdrowotne surowców, przetworów i przechowalnictwo żywności oraz na organizmy ludzi
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 783
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Wspólna Polityka Rybacka i jej wpływ na polski przemysł rybny
P. J. Bykowski
nr katalogowy: 14818
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-10
Kierunki rozwoju technologii spiekania rud żelaza minimalizujących oddziaływanie na środowisko naturalne
BURCHART-KOROL D.
NIESLER M.
nr katalogowy: 9975
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
IV Edycja Jurajskich Warsztatów Szkoleniowych
Wojciech Sienny
nr katalogowy: 139950
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Przemysł młynarski w obliczu zmian klimatycznych
nr katalogowy: 123776
AURA 2010-5
Kosmetyki ekologiczne - nie kaprys, ale konieczność
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 51905
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
ESG Kluczowe narzędzia zarządzania i komunikacji w biznesie przyszłości
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 148656
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Ładunki związków biogennych w ściekach odprowadzanych z przydomowych oczyszczalni jako zagrożenie jakości wód powierzchniowych
GRZEGORZ KACZOR
PIOTR BUGAJSKI
nr katalogowy: 21514
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Wpływ zintegrowanego procesu bioobrobki tkanin z włókien bawełny na intensywność działania środków utleniających
J. Sójka-Ledakowicz
J. Lewartowska
J. Lichawska
nr katalogowy: 5877
OPAKOWANIE 2004-8-1
Wymagania dotyczące opakowań, wynikające z dyrektywy 94-62 EC oraz związanych z nią aktów prawnych i normatywnych
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 3312
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Przyszłość w betonie, czy beton w przyszłości
nr katalogowy: 140634
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
Modyfikowane zeolity naturalne w procesie oczyszczania wody powierzchniowej
ANNA M. ANIELAK
ARTUR MAJEWSKI
nr katalogowy: 1356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Między klasyką a fantazją w lodziarstwie
nr katalogowy: 125312
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-4
Polskie płytki ceramiczne na targach CERSAIE 2016
Lidia Czubowicz
nr katalogowy: 102951
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Metody oznaczania barwników naturalnych w produktach spożywczych
Małgorzata Krępska
Jolanta Jagiełło
Magdalena Lasoń-Rydel
Katarzyna Sieczyńska
Joanna Rutowicz
nr katalogowy: 121320
10.15199/62.2019.7.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Procesy naturalne w rozwoju technologii uzdatniania wody (TUW)
Marek M. Sozański
nr katalogowy: 66482
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Zastosowanie naturalnych przeciwutleniaczy do poprawy stabilności oksydacyjnej produktów emulsyjnych wytwarzanych w przemyśle kosmetycznym
Paulina Malinowska
Ryszard Zieliński
nr katalogowy: 62283
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Coal-water mixtures as an alternative fuel. Mieszaniny wodno-węglowe (CWL) jako paliwo alternatywne
Anita Staroń
Marcin Banach
Zygmunt Kowalski
Paweł Staroń
nr katalogowy: 75934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Mikroorganizmy jako alternatywne źródło barwników w żywności
Marcelina Olszak
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 91476
10.15199/64.2015.5.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
ESG Kluczowe narzędzia zarządzania i komunikacji w biznesie przyszłości
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 148656
CHŁODNICTWO 2023-3
Naturalne chłodzenie za pomocą sprężarek CO2 i węglowodorów
nr katalogowy: 143892
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
PRODUKTY MIESIĄCA NA GRILLA
nr katalogowy: 98647
OPAKOWANIE 2015-7
Konsumpcja z czystym sumieniem podczas spaceru
nr katalogowy: 92410
OPAKOWANIE 2023-4
DuPont Cyrel Solutions rozbudowuje platformę Lightning
nr katalogowy: 143054
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-6
Program potrzebny do życia
nr katalogowy: 83274
AURA 2012-5
Reguła Hotellinga
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 67541
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-12
Współspalanie paliw z odpadów w przemyśle cementowym w Polsce
Bożena Środa
nr katalogowy: 56502
CHŁODNICTWO 2022-3
Jak wykorzystać pompę ciepła do chłodzenia?
Iwona Bortniczuk
nr katalogowy: 138435
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-11
Analiza koncepcji modernizacji gminnej oczyszczalni ścieków wykorzystującej metody naturalne: studium przypadku
Zbigniew Mucha
Jerzy Mikosz
Marzena Mucha
nr katalogowy: 110769
10.15199/17.2017.11.2
naturalne metody oczyszczania
modernizacja
osad czynny
Lemna Streszczenie
natural treatment methods
modernization
activated sludge
Lemna
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-2
Nowości - Informacje
nr katalogowy: 33264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
IV Edycja Jurajskich Warsztatów Szkoleniowych
Wojciech Sienny
nr katalogowy: 139950
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Counter-current liquid chromatography in separation of betalains Przeciwprądowa chromatografia cieczowa w rozdzielaniu betalain
Aneta Spórna-Kucab
Sławomir Wybraniec
nr katalogowy: 101502
10.15199/62.2016.10.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Naturalne źródła flawonoidów i ich wpływ na zdrowie człowieka
Anna Mikołajczuk-Szczyrba
Izabella Młynarczyk
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 98614
10.15199/65.2016.5.8
GOSPODARKA WODNA 2024-11
Powódź w Polsce we wrześniu 2024 r. i zmiana podejścia do ochrony przeciwpowodziowej
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 151492
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
AQUAPOL - bezinwazyjny system osuszania murów
nr katalogowy: 33900
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-10
Obywatele
nr katalogowy: 30517
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-9
NOWE WYDAWNICTWA
Stanisław Hławiczka
nr katalogowy: 37940
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-5
Podstawowe technologie termochemicznego pozyskiwania wodoru
Witold Warowny
nr katalogowy: 35112
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-4
Ogień nie przejdzie
nr katalogowy: 24418
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-8
Lider technologii HI ZIELONE BUDOWNICTWO
nr katalogowy: 86042
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-5
Schumacher Packaging Zakład Wrocław nagrodzony złotym medalem EcoVadis
nr katalogowy: 126492
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43664
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-5
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43609
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Ekologiczna ocena procesów produkcji niskosiarkowych olejów napędowych
ANETA GŁUSZEK
JANUSZ MAGIERA
nr katalogowy: 32992
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-1
Bawełna organiczna
nr katalogowy: 32876
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-7
Jakość w procesie rozwoju innowacji produktowych
Maciej URBANIAK
nr katalogowy: 28045
CHŁODNICTWO 2008-11
Emerson Climate Technologies na targach Chillventa
Robert Grejcz
nr katalogowy: 39370
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-5
Ekologia w hali maszyn drukujących
nr katalogowy: 26209
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-2
Infradźwięki szkodzą, ale i leczą
nr katalogowy: 24266
AURA 2007-2
Przemiany krajobrazu wybranych dolin Popradzkiego Parku Krajobrazowego
AGNIESZKA ROZENAU-RYBOWICZ
nr katalogowy: 24011
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-2
Rozpowszechnione obecnie metody i zakres badania układów uziomowych stacji elektroenergetycznych
Ryszard SKLIŃSKI
nr katalogowy: 23928
AURA 2022-10
Drwale idą w las
Marek Tomaka
nr katalogowy: 139895
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Naturalne dodatki poszerzą ofertę firmy
nr katalogowy: 114572
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-3
Moda na ekologię
ANNA ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 33970
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Pompa ciepła zmniejsza koszty ogrzewania i chroni środowisko naturalne
nr katalogowy: 32508
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Postawili na nowoczesność
Roman Kwiatkowski
nr katalogowy: 32023
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-12
Prawo prawie naturalne
nr katalogowy: 31998
AURA 2007-9
Impresja z drzewem
GABRIELA SUTER
nr katalogowy: 29533
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Oddziaływanie przemysłu spożywczego na środowisko naturalne
ARMAND KASZTELAN
nr katalogowy: 38802
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-9
Ekologiczne uwarunkowania rozwoju przemysłu papierniczego
MICHAŁ JARCZYŃSKI
nr katalogowy: 38320
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 35975
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-6
Teknodur Combi 3560... farby poliuretanowe nowej generacji
TOMASZ NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 35725
GOSPODARKA WODNA 2008-6
Współpraca na wodach granicznych Unii Europejskiej
LESZEK BAGIŃSKI
nr katalogowy: 35712
CHŁODNICTWO 2008-4
Charakterystyka substancji dodatkowych stosowanych w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych (część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
MAGDALENA LICHTOROWICZ
nr katalogowy: 34647
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Przepisy Unii Europejskiej dotyczące aromatów
JOANNA GAJDA
nr katalogowy: 25843
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Skarb z owcy i maku
Irena Fober
nr katalogowy: 25055
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Naturalne przedłużenie trwałości produktów mięsnych
nr katalogowy: 24915
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowy trend - produkty o niskim GI
nr katalogowy: 23754
AURA 2007-1
Udział społeczeństwa w planowaniu przestrzennym i procesie budowlanym
MAGDA MICIŃSKA
nr katalogowy: 23236
OPAKOWANIE 2013-12
Produkty z serii Fit od UPM Raflatac
nr katalogowy: 81162
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Sezon na Skrei'a
nr katalogowy: 83248
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Naturalne pestycydy i ich zastosowanie w ochronie roślin
TADEUSZ WOLSKI
AGNIESZKA LUDWICZUK
nr katalogowy: 28394
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-7
Konferencja nt. "Trendy ekorozwoju w przemyśle chemicznym"
nr katalogowy: 28239
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-1
Obróbka płytek wielkoformatowych
Mariusz Machnik
nr katalogowy: 142563
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Certyfikat GRS
Grażyna Feliga
nr katalogowy: 139930
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Certyfikat GRS
Grażyna Feliga
nr katalogowy: 139930
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Stabilizacja gruntów spoiwem wapiennym
nr katalogowy: 88052
OPAKOWANIE 2012-9
Puszka dla ekologii, czyli jak Ball Packaging chroni środowisko naturalne
nr katalogowy: 71154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Substancje smakowo-zapachowe w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 51871
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Koncepcje ograniczania negatywnego oddziaływania na środowisko naturalne w projektowaniu i realizacji budynków
Hanna Michalak
Aleksandra Torberntsson
nr katalogowy: 142918
10.15199/33.2023.04.05
cykl życia budynku
zasada 3R "Zmniejszenie zużycia - ponowne użycie - przetworzenie i ponowne wykorzystanie"
gospodarowanie odpadami budowlanymi.
building life cycle
3R principle „Reduse – Reuse – Recykle”
construction waste management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Koncepcje ograniczania negatywnego oddziaływania na środowisko naturalne w projektowaniu i realizacji budynków
Hanna Michalak
Aleksandra Torberntsson
nr katalogowy: 142918
10.15199/33.2023.04.05
cykl życia budynku
zasada 3R "Zmniejszenie zużycia - ponowne użycie - przetworzenie i ponowne wykorzystanie"
gospodarowanie odpadami budowlanymi.
building life cycle
3R principle „Reduse – Reuse – Recykle”
construction waste management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Koncepcje ograniczania negatywnego oddziaływania na środowisko naturalne w projektowaniu i realizacji budynków
Hanna Michalak
Aleksandra Torberntsson
nr katalogowy: 142918
10.15199/33.2023.04.05
cykl życia budynku
zasada 3R "Zmniejszenie zużycia - ponowne użycie - przetworzenie i ponowne wykorzystanie"
gospodarowanie odpadami budowlanymi.
building life cycle
3R principle „Reduse – Reuse – Recykle”
construction waste management.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Koncepcje ograniczania negatywnego oddziaływania na środowisko naturalne w projektowaniu i realizacji budynków
Hanna Michalak
Aleksandra Torberntsson
nr katalogowy: 142918
10.15199/33.2023.04.05
cykl życia budynku
zasada 3R "Zmniejszenie zużycia - ponowne użycie - przetworzenie i ponowne wykorzystanie"
gospodarowanie odpadami budowlanymi.
building life cycle
3R principle „Reduse – Reuse – Recykle”
construction waste management.
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH