Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Escherichia coli w produktach zbożowo-młynarskich
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 113062
Escherichia coli
EHE C O157:H7
źródła skażenia zboża i mąki
dopuszczalny poziom bakterii coli
Escherichia coli
EHEC O157:H7
sources of grain and flour contamination
acceptable level of coli bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Escherichia coli w żywności, w tym E. coli O104
Halina Ścieżyńska
Łukasz Mąka
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 63157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Ocena jakości wody w zbiorniku wodnym Domaniów pod kątem bakteriologicznym
Agnieszka Policht-Latawiec
Dorota Obrzut
nr katalogowy: 74526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Escherichia coli O104:H4 epidemia w Niemczech w 2011 r.
Łukasz Mąka
Halina Ścieżyńska
Anna Grochowska
Kamila Pawłowska
Elżbieta Maćkiw
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 63771
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Charakterystyka mikrobiologiczna i mikotoksyczna komponentów pasz
Joanna Biernasiak
Małgorza ta Piotrowska
Katarzyna Śliżewska
Zdzisława Libudzisz
nr katalogowy: 68276
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-7
Błędy w pomiarach zaburzeń elektromagnetycznych powodowane obecnością metalowych elementów konstrukcyjnych kabin ekranujących
Sławomir Musiał
Ireneusz Kubiak
nr katalogowy: 85487
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-7
The antimicrobial properties of polylactide films covered with ZnO nanoparticles-containing layers Właściwości antybakteryjne folii polilaktydowych pokrytych powłokami z nanocząstkami ZnO
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
Marek Jotko
Iga Chodzyńska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 92505
10.15199/62.2015.7.26
CHŁODNICTWO 2007-7
Jakość mikrobiologiczna pierogów z mięsem i jej zmiany podczas chłodniczego przechowywania z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
MIROSŁAW FIK
ANNA LESZCZYŃSKA-FIK
MAŁGORZATA DYLĄG
nr katalogowy: 27844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Coating of polylactide films to generate their antimicrobial properties Powlekanie folii polilaktydowej w celu nadania jej właściwości antymikrobowych
Małgorzata Mizielińska
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 91319
10.15199/62.2015.5.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Jak przeciwdziałać obecności Campylobacter w żywności
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 20855
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-11
Oporność szczepów Escherichia coli
Krzysztof Barbusiński
Teresa Nalewajek
nr katalogowy: 63666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
System Colilert postęp w analizie jakości mikrobiologicznej wody
Anna Otlewska
Katarzyna Dybka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 75462
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Rewolucyjny japoński wynalazek pomoże w niszczeniu E. Coli i innych bakterii
nr katalogowy: 16531
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Wykrywanie Pseudomonas aeruginosa.Bezpieczeństwo zdrowotne wód butelkowanych
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82579
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-7
Środki do dezynfekcji budynków po powodzi
Jerzy Karyś
Krzysztof Matkowski
nr katalogowy: 53084
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Bakterie Salmonella i Escherichia coli w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68844
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologiczne i mikrobiologiczne aspekty wpływu lizozymu na trwałość mięsa drobiowego
Adam Malicki
Tadeusz Trziszka
Maciej Szpak
Andrzej Jarmoluk
Paulina Janik
Jolanta Źródłowska-Danek
nr katalogowy: 59888
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
OCENA ŻYWOTNOŚCI I ADHEZJI BAKTERII NA POWIERZCHNI POLIMERÓW Z NANOCZĄSTKAMI SREBRA I MIEDZI.
Małgorzata Piotrowska
Beata Gutarowska
Zofia Żakowska
Regina Jeziórska
Stanisław Zajchowski
Jolanta Tomaszewska
nr katalogowy: 70880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Effect of corona treatment on the mortality rate of bacterial strains. Wpływ wyładowań koronowych na śmiertelność niektórych szczepów bakterii
Magdalena Stepczyńska
Maciej Walczak
Marian Żenkiewicz
nr katalogowy: 76868
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Badanie i symulacja oddziaływania zmiennego pola elektromagnetycznego na rozwój mikroorganizmów
Henryk NOGA
Dominika OLSZEWSKA
Paweł PTAK
Tomasz PRAUZNER
Piotr MIGO
nr katalogowy: 111550
10.15199/48.2018.01.19
MES
symulacja komputerowa
mikroorganizmy
pole elektromagnetyczne
FEM
computer simulation
microorganisms
electromagnetic field
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Skuteczność usuwania wybranych grup drobnoustrojów w systemie biologicznych stawów ściekowych
Krzysztof Jóźwiakowski
Helena Iglik
Teresa Korniłłowicz-Kowalska
nr katalogowy: 65624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Molekularne narzędzia monitorowania biotechnologicznych procesów przemysłowych
Daria Krefft
Kamila Homa
Marta Głębocka
Olga Nałęcz
Małgorzata Ponikowska
Gabriela Jędrzejczak
Krystyna Seroczyńska
Justyna Banaszczyk
Piotr M. Skowron
Joanna Jeżewska-Frąckowiak
nr katalogowy: 121325
10.15199/62.2019.7.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Spark discharge in water for bacteria inactivation
Tomasz IZDEBSKI
Mirosław DORS
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 75318
OPAKOWANIE 2011-1
Mistrzowska kampania Pepsi Coli
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 57270
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Badanie wpływu dezintegracji E. coli na impedancję czujnika o strukturze palczastej
MATEUSZ WROŃSKI
KAROL NITSCH
JACEK RYBKA
ANNA PAWLIK-JAKUBOWSKA
TEODOR GOTSZALK
nr katalogowy: 52290
CHŁODNICTWO 2012-4
Listeria monocytogenes jako wskaźnik stanu higienicznego domowych lodówek
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Milena Krępska
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 67248
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Symulacja widm impedancyjnych struktur biologicznych na elektrodach palczastych
Mateusz WROŃSKI
Tomasz PIASECKI
Karol NITSCH
nr katalogowy: 55165
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Czy możemy czuć się bezpieczni? Bezpieczeństwo żywności w Polsce w kontekście niedawnych zatruć E. coli w Niemczech
nr katalogowy: 63332
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ochrona paszarni przed patogenami chorobotwórczymi sprawą priorytetową
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131275
AURA 2007-6
Zasada pomocniczości
TOMASZ ŻYLICZ
nr katalogowy: 27334
GOSPODARKA WODNA 2011-6
Ocena jakości wody pitnej w powiecie siedleckim w latach 2005-2007
JOLANTA JANKOWSKA
GRZEGORZ KOC
JACEK RAK
ELŻBIETA RADZKA
nr katalogowy: 60259
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Ocena oddziaływania oczyszczalni ścieków na stopień mikrobiologicznego zanieczyszczenia powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 51330
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Kontrola higieny w cukrowni
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72014
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Skoncentrowane pole mikrofalowe (CMF) jako niekonwencjonalna metoda utrwalania płynnych produktów spożywczych w ramach "teorii płotkowej"
Maciej OZIEMBŁOWSKI
Tomasz DRÓŻDŻ
Łukasz BOBAK
Krzysztof NĘCKA
Stanisław LIS
Piotr NAWARA
Paulina WRONA
nr katalogowy: 96013
10.15199/48.2016.01.27
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-3
Wpływ wilgotności względnej powietrza na przeżywalność bakterii w poliestrowych włókninach filtracyjnych
PRZEMYSŁAW KRAKOWIAK
ZOFIA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 75567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ochrona paszarni przed patogenami chorobotwórczymi sprawą priorytetową
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 131275
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Powlekany papier opakowaniowy. Cz. II. Wpływ starzenia się powłok na ich właściwości przeciwbakteryjne
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Michał Jarosz
Katarzyna Sobecka
Patrycja Sumińska
nr katalogowy: 113534
10.15199/62.2018.4.30
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Ocena jakości wody do spożycia dostarczanej przez wodociągi wiejskie
Janina Piekutin
nr katalogowy: 68346
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Biobójcze wykończenie tkanin
ŁUKASZ RAJSKI
EWELINA KOWAL
AGNIESZKA SAJDAK
ANNA GOŁĄBIEWSKA
MARTA PASZKIEWICZ
ADRIANA ZALESKA-MEDYNSKA
nr katalogowy: 98053
10.15199/60.2016.04.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
OPAKOWANIE 2014-6
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem bakterii E. coli
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
PATRYCJA SUMIŃSKA
URSZULA KUŹMICZ
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 85063
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Zintegrowane urządzenie do prowadzenia reakcji Real-Time PCR
Patrycja ŚNIADEK
Paweł KNAPKIEWICZ
Rafał WALCZAK
Anna GÓRECKA-DRZAZGA
Paweł BEMBNOWICZ
Leszek GOLONKA
Anna JONKISZ
Małgorzata MAŁODOBRA
nna KARPIEWSKA
Dagmara MICHAŁOWSKA
Tadeusz DOBOSZ
nr katalogowy: 68574
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Effect of cinnamon oil on the film properties of polylactide (PLA) and low density polyethylene (PE-LD) Wpływ olejku cynamonowego na właściwości folii z polilaktydu oraz z polietylenu o małej gęstości
Wioletta Krawczyńska
Filip Jędra
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
nr katalogowy: 98969
10.15199/62.2016.6.26
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Ocena czystości mikrobiologicznej handlowych, niepasteryzowanych soków owocowych i warzywnych
Małgorzata Makarewicz
Iwona Drożdż
Aleksander Poreda
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 64603
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Instrumenty ekonomiczne ochrony środowiska
Barbara FURA
nr katalogowy: 69441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Powlekanie folii polietylenowej w celu nadania jej właściwości przeciwbakteryjnych
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
nr katalogowy: 107065
10.15199/62.2017.6.19
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Schöck Tronsole® – tłumienie dźwięków uderzeniowych w prefabrykowanych klatkach schodowych
nr katalogowy: 138889
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-8-9
PRAWNE, TECHNICZNE I EKONOMICZNE ASPEKTY PROCEDUR ŚRODOWISKOWYCH W ODNIESIENIU DO STACJI BAZOWYCH RADIOKOMUNIKACJI RUCHOMEJ SYSTEMU TETRA
Waldemar Karcz
nr katalogowy: 116015
10.15199/59.2018.8-9.57
gęstość mocy
stacja bazowa TETRA
sonda pomiarowa
meausuring probe
Power density
TETRA base station
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Rozbudowa kanalizacji sanitarnej aglomeracji Nowy Sącz skuteczną metodą ochrony wód zlewni rzeki Dunajec
Janusz Adamek
Kazimierz Kudlik
nr katalogowy: 46669
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Wydarzenia
nr katalogowy: 111579
AURA 2017-3
Walka ze smogiem - dom energooszczędny, niemal zero-energetyczny
Izabela GÓRALCZYK
Ryszard TYTKO
nr katalogowy: 104469
10.15199/2.2017.3.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-12
Metoda luminescencyjna jako alternatywa w badaniach zanieczyszczenia bakteriologicznego wody
Maria J. Chmiel
nr katalogowy: 73006
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Wpływ szumów mikrofonowania na stanowisko do pomiaru szumów fazowych generatorów mikrofalowych pracujących w paśmie X
BARTOSZ IDŹKOWSKI
ARKADIUSZ UTKO
nr katalogowy: 41993
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-1
Kalejdoskop ze świata napojów - grudzień 2006 r.
nr katalogowy: 23842
AURA 2018-6
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 114103
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Wpływ nadtlenku wodoru i odczynnika Fentona na eliminację bakterii Listeria monocytogenes z osadów ściekowych
Katarzyna Budzińska
Bożena Szejniuk
Magdalena Michalska
nr katalogowy: 116173
10.15199/62.2018.9.42
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Kłopotliwe pozostałości środków ochrony roślin w mrożonkach - przetwórcy szukają rozwiązania problemu
nr katalogowy: 50126
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
KOMPOZYTY POLIMEROWE O ZWIĘKSZONEJ ODPORNOŚCI NA DZIAŁANIE MIKROORGANIZMÓW
Regina Jeziórska
nr katalogowy: 70873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Bezpieczeństwo żywności a służby kontrolne w Polsce
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 63334
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Pobieranie próbek do oceny zgodności danej partii ziarna zbóż ze specyfikacją jakościową
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 116504
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Krystalizacja struwitu i hydroksyapatytu w procesie usuwania związków biogennych na złożu filtracyjnym
Ewa Wąsika
Piotr Bugajskia
Krzysztof Chmielowskia
Agata Nowakb
Robert Mazurb
nr katalogowy: 108899
10.15199/62.2017.8.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Mleczne produkty fermentowane a poziom cholesterolu
MAŁGORZATA ZIARNO
ANNA ZAJĄC
nr katalogowy: 24748
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-3
Zastosowanie polialkiloguanidyn w celu uzyskania wyrobów papierowych o właściwościach bakterio- i grzybobójczych
Kazimierz Blus
Jacek Czechowski
nr katalogowy: 83426
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
BADANIA WŁAŚCIWOŚCI PRZECIWDROBNOUSTROJOWYCH KWASU P-KUMAROWEGO I JEGO SOLI
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 70887
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Comparison of antimicrobial activity of aqueous and organic extracts from Baltic algae Porównanie mikrobiologicznych właściwości wodnych i organicznych ekstraktów z alg bałtyckich
Izabela Michalak
Monika Marędziak
Katarzyna Basińska
nr katalogowy: 93034
10.15199/62.2015.8.37
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Higiena w zakładach produkujących żywność a zdrowie publiczne
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 151415
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Higiena w zakładach produkujących żywność a zdrowie publiczne
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 151415
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Kalejdoskop ze świata napojów – maj 2007 r.
nr katalogowy: 27440
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 14554
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-12
Ochrona przed hałasem w środowisku
Małgorzata Szczygieł
nr katalogowy: 64811
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Drożdże modyfikowane genetycznie
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 80676
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Zmiany jakości mikrobiologicznej wybranych wyrobów mięsnych w czasie przechowywania w warunkach chłodniczych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Julia Walos
nr katalogowy: 57681
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
MADE IN POLAND
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 142178
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-7
Nowy polimerowy materiał bakteriostatyczny modyfikowany pochodną rodaminy B (RTF)
Andrzej S. Swinarewa
Tomasz Flaka
Beata Rozwadowska
Hubert Okła
Jadwiga Gabor
Marta Łężniak
Klaudia Kubik
Beata Swinarew
Stanisław Boryczka
nr katalogowy: 108317
10.15199/62.2017.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Studies on use of hop extract as a natural biocide in coatings Badania ekstraktu chmielowego jako naturalnego środka biobójczego do farb
Krzysztof Bortel
Helena Kuczyńska
Anna Ślusarczyk
nr katalogowy: 82421
10.12916/przemchem.2014.187
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Low-temperature microwave microplasma for bio-decontamination
Jerzy MIZERACZYK
Bartosz HRYCAK
Mariusz JASIŃSKI
Mirosław DORS
nr katalogowy: 70721
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Miniaturowy amplifikator DNA PCR
Patrycja SZCZEPAŃSKA
Wojciech KUBICKI
Rafał WALCZAK
Anna GÓRECKA-DRZAZGA
Jan A. DZIUBAN
Paweł BEMBNOWICZ
Leszek GOLONKA
Anna JONKISZ
Małgorzata MAŁODOBRA
Anna KARPIEWSKA
Tadeusz DOBOSZ
nr katalogowy: 55152
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Efficiency study of bioactive porous structures with time-dependent activity in filtering melt-blown nonwovens Badanie skuteczności porowatych struktur biobójczych z funkcją czasowej aktywacji we włókninach filtracyjnych melt-blown
Katarzyna Majchrzycka
Małgorzata Okrasa
Bogumił Brycki
Justyna Szulc
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 104643
10.15199/62.2017.3.8
CHŁODNICTWO 2015-3
Ocena kwasowości oraz jakości mikrobiologicznej podczas przechowywania chłodniczego twarogów kwasowych uzyskanych z surowca o zwiększonej koncentracji suchej masy
Krzysztof Siemianowski
Krzysztof Bohdziewicz
Jerzy Szpendowski
Piotr Kołakowski
Joanna Żylińska
Jacek K. Bardowski
nr katalogowy: 90287
10.15199/8.2015.3.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-7
Szerokopasmowe transformatorowe wzmacniacze mocy klasy AB na zakres fal krótkich i UKF
Juliusz Modzelewski
Adam Bartosik
nr katalogowy: 92661
10.15199/13.2015.7.11
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Kalejdoskop ze świata napojów - listopad 2006 r.
nr katalogowy: 23147
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-3
IM WIĘCEJ STACJI BAZOWYCH TYM WIĘKSZE PEM? KOLEJNY MIT OBALONY
nr katalogowy: 147889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Metody identyfikacji probiotyków w żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 103969
10.15199/65.2017.2.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Badanie antymikrobiologicznych właściwości folii otrzymanych w próbach przemysłowych
Małgorzata Mizielińska
Magdalena Ordona
Jerzy Pankowski
Grzegorz Bienkiewicz
Michał Malka
Sławomir Lisiecki
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 107066
10.15199/62.2017.6.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Drobnoustroje chorobotwórcze i zatrucia pokarmowe w krajach UE
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
nr katalogowy: 72612
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Żywotność wybranych mikroorganizmów na materiałach służących do wyrobu protez dentystycznych
EWA SOBOLEWSKA
BOGUMIŁA FRĄCZAK
HALINA EY-CHMIELEWSKA
MARIUSZ PRYLIŃSKI
ANDRZEJ BŁĘDZKI
nr katalogowy: 61517
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Zmiana klimatu a zagrożenia mikrobiologiczne dla przemysłu spożywczego
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 150448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Wpływ bioprotekcji na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Małgorzata Karwowska
nr katalogowy: 151916
10.15199/65.2024.12.3
produkty mięsne
bioprotekcja
bezpieczeństwo
meat products
bioprotection
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Escherichia coli w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 30676
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 7. Napoje funkcjonalne korzystne dla serca
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wpływ procesu Fentona na wybrane parametry mikrobiologiczne i fizykochemiczne oczyszczanych ścieków z przemysłu drobiarskiego
Agnieszka Makara
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Generowicz
Marcin Mala
nr katalogowy: 144977
10.15199/62.2023.9.10
proces Fentona
ścieki
oczyszczanie ścieków
przemysł drobiarski
Fenton process
wastewater
wastewater treatment
poultry industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Ograniczenie emisji szkodliwych substancji pochodzących z kotłów małej mocy poprzez podawanie substancji aktywnych w strumieniu pary
Błażej Gaze
Leszek Romański
nr katalogowy: 125289
10.15199/62.2020.3.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Regularized Total Variation Image Enhancement Using E.Coli Bacteria Foraging Algorithm: Application to Neutron Radiography Projections
Slami SAADI
Abderrezak GUESSOUM
Maamar BETTAYEB
nr katalogowy: 66649
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Czas na różnorodność na polskim rynku piwa
Maria Przegalińska
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 48272
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Wpływ regulacji przekładni transformatora blokowego na dopuszczalny obszar pracy zespołu wytwórczego
Jan MACHOWSKI
Piotr KACEJKO
nr katalogowy: 88866
10.15199/48.2015.01.01
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Zagadnienie czystości mikrobiologicznej w młynie
nr katalogowy: 80312
CHŁODNICTWO 2021-2
Alfa Laval CB24 – nowość wśród lutowanych płytowych wymienników ciepła
nr katalogowy: 131370
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
"Nowe patogeny" w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 69409
AURA 2023-5
Krótka historia jakości wody do picia
Paweł Cieślar
nr katalogowy: 143130
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Herbs and propolis as functional additives for fodder industry. Zioła i propolis jako dodatki funkcjonalne dla przemysłu paszowego
Robert Kupczyński
Tomasz Piasecki
Michał Bednarski
nr katalogowy: 78601
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-5
Kontrolowanie jakości powietrza wewnętrznego z wykorzystaniem wentylacji okresowej
Jarzy Sowa
nr katalogowy: 16211
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Pandemia COVID-19 a występowanie bakterii Legionella sp. w systemach wody ciepłej – ocena ryzyka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 127538
10.15199/17.2020.7-8.6
Legionella
sieć wodociągowa
zastoiny
pandemia COVID-19
Legionella
water supply system
stagnation
pandemic COVID-19
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-9
Techniczne i ekonomiczne aspekty doboru przekroju przewodów i kabli ze względu na pracę długotrwałą i warunki zwarciowe
Brunon Lejdy
nr katalogowy: 53953
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Ekspedycyjne urządzenia chłodnicze Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109178
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WŁAŚCIWOŚCI ADHEZYJNE BAKTERII Z RODZAJU ASAIA
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 70868
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Effect of chlorine dioxide and hydrogen peroxide on elimination of Salmonella Enteritidis in wastewater from fruit and vegetable-processing industry Wpływ ditlenku chloru i nadtlenku wodoru na eliminację Salmonella Enteritidis w ściekach z przemysłu owocowo-warzywnego
Katarzyna Budzińska*
Katarzyna Dziedziak
Bożena Szejniuk
Adam Traczykowski
Magdalena Michalska
Krzysztof Berleć
Rafał Pasela
nr katalogowy: 99651
10.15199/62.2016.7.18
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-9
Bezpieczne opakowania a bezpieczna żywność
Agnieszka Mężyńska
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 86468
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-6
Włókniny z włóknem aktywnym na wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 99036
10.15199/60.2016.06.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Powlekany papier opakowaniowy. Cz. I. Właściwości mechaniczne i antybakteryjne
Małgorzata Mizielińska
Urszula Kowalska
Michał Jarosz
Katarzyna Sobecka
Patrycja Sumińska
nr katalogowy: 113533
10.15199/62.2018.4.29
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-10
Przydatność pomiaru ATP w badaniach mikrobiologicznych
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 94283
10.15199/65.2015.10.3
OPAKOWANIE 2011-3
Heinz w butelkach Coca-Coli
nr katalogowy: 58452
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zawartość ołowiu w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 98643
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 1
Dorota Starostka
Agnieszka Olejnik-Schmidt
Marcin Schmidt
nr katalogowy: 82582
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-3
Bezpieczeństwo przy obsłudze kondensatorów
Jan Strojny
nr katalogowy: 24833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 20586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 6765
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Technologie plazmowe do sterylizacji żywności
Maciej Grabowski
Waldemar Dąbrowski
nr katalogowy: 83594
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Jaja - bezcenny surowiec
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 71369
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-11
ANALIZA PROCESU WYCISKANIA METALI WSPIERANEGO DEFORMACJĄ CYKLICZNĄ
JAN MACIEJEWSKI
ZENON MRÓZ
nr katalogowy: 31326
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-8
Współspalanie węgla i biomasy w BOT Elektrowni Opole SA
Adam Micker
nr katalogowy: 29365
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Zastosowanie metody Weibulla do analizy niezawodności działania przydomowej oczyszczalni ścieków
Piotr Bugajski
Andrzej Wałęga
Grzegorz Kaczor
nr katalogowy: 65616
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Skuteczność dwutlenku chloru w eliminowaniu mikroorganizmów patogennych
nr katalogowy: 7159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Znaczenie marki w globalnej gospodarce
P. Chechelski
nr katalogowy: 14825
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Skażenie mikrobiologiczne warzyw oraz metody ich ograniczania
Beata Kowalska
nr katalogowy: 146036
10.15199/65.2023.11.4
bakterie
grzyby pleśniowe
Salmonella
Listeria
praktyki rolnicze
zmiany klimatu
bacteria
mould
Salmonella
Listeria
good agricultural practice
climate change
OPAKOWANIE 2014-2
Aktywność antymikrobiologiczna powłok otrzymanych z modyfikowanego chitozanu względem bakterii E. coli oraz S. aureus
PATRYCJA SUMIŃSKA
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 82548
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 123059
OPAKOWANIE 2019-10
Pierwsza plastikowa butelka z odpadów morskich
nr katalogowy: 122993
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ jonów miedzi na mikroflorę długo dojrzewających serów podpuszczkowych
Krystyna Wiśniewska
Arnold Reps
Agnieszka Skwarek
nr katalogowy: 104680
10.15199/65.2017.3.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Pogromcy bakterii
nr katalogowy: 37902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Ramowe zasady programu "Odpowiedzialność i Troska" w odniesieniu do odczynników chemicznych wykorzystywanych w laboratoriach badawczych i przemysłowych
Andrzej Wyciślik
Bożena Gajdzik
Joanna K. Strzelczyk
Krzysztof Gajdzik
nr katalogowy: 111399
10.15199/62.2017.12.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-12
Zastosowanie energoelektronicznego modulatora prądu w układzie aktywnej kompensacji równoległej
Michał Krystkowiak
nr katalogowy: 73365
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 20548
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 103490
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101692
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Solanina - ukryte zagrożenie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 76497
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Comparative study of bacteria sterilization by cold plasma produced by DC generator with positive and negative polarity using atmospheric pressure
Benzerga DJEMAA
Youcef BENMIMOUN
Mohammed Fethi BEKKARA
Sid-Ahmed KELLAL
Benzerga FELLAH
nr katalogowy: 129267
10.15199/48.2020.12.10
Sterilization – bacteria
corona discharge
cold plasma
atmospheric air
sterylizacja
plazma
wyładowanie koronowe
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Dobra akustyka w salach lekcyjnych warunkuje komfort ich użytkowania
Mikołaj Jarosz
nr katalogowy: 108714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne żywności w opinii konsumentów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Katarzyna Nowacka
nr katalogowy: 63168
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Biofilmy bakteryjne powstawanie, właściwości i usuwanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Żur na bazie kultur starterowych drogą do sukcesu
nr katalogowy: 53352
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Wpływ bakterii siarkowych i azotowych na trwałość tworzyw cementowych modyfikowanych polimerami
Maria Fiertak
Elżbieta Stanaszek
nr katalogowy: 68098
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Use of biotechnological processes for the production of hyaluronic acid Wykorzystanie procesów biotechnologicznych do wytwarzania kwasu hialuronowego
Monika Dymarska
Weronika Juros
Tomasz Janeczko
Edyta Kostrzewa-Susłow
nr katalogowy: 97905
10.15199/62.2016.4.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-4
Hygienization of sewage sludge with burned and hydrated lime Higienizacja osadów ściekowych z wykorzystaniem wapna palonego i hydratyzowanego
Katarzyna Budzińska
Adam Traczykowski
Bożena Szejniuk
Anita Jurek
Rafał Pasela
Krzysztof Berleć
Magdalena Michalska
nr katalogowy: 90674
10.15199/62.2015.4.23
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Kinetic studies on the synthesis of n- and iso-octyl octanoates over ion exchange resin catalysts Badania kinetyczne syntezy oktanianów (kaprylanów) n-oktylowych i izooktylowych w obecności żywic jonowymiennych jako katalizatorów
Maria Kulawska
Maria Organek
Wiesław Organek
nr katalogowy: 93023
10.15199/62.2015.8.26
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Effect of aluminum chloride and hydrogen peroxide on the elimination of filamentous bacteria in activated sludge Wpływ chlorku glinu i nadtlenku wodoru na eliminację bakterii nitkowatych w osadzie czynnym
Adam Traczykowski
Bożena Szejniuk
Kata rzyna Budzińska
Marcin Bochenek
Anita Jurek
Marcin Sulewski
nr katalogowy: 83702
10.12916/przemchem.2014.555
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-7
Folie skrobiowe napełniane wollastonitem i modyfikowane gumą arabską. Cz. V. Oddziaływanie na mikroorganizmy i właściwości barierowe
Agata Święciło
Anita Kwaśniewska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 108314
10.15199/62.2017.7.9
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Analiza ryzyka jako podstawa decyzji przedsiębiorcy w dziedzinie ochrony pracy
Tadeusz Szopa
nr katalogowy: 53568
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Sposoby eliminacji zaburzeń radioelektrycznych przewodzonych w kolejowych przetwornicach wagonowych
Artur DŁUŻNIEWSKI
Łukasz JOHN
nr katalogowy: 94709
10.15199/48.2015.11.09
AUTO MOTO SERWIS 2023-7
Z najnowszej historii motoryzacji: Peugeot 3008 HY4 cz. 2
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 145482
AUTO MOTO SERWIS 2023-7
Z najnowszej historii motoryzacji: Peugeot 3008 HY4 cz. 2
Wojciech Sobieraj
nr katalogowy: 145482
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 87613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Uczta jogurtowa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69662
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-9
Możliwości ograniczenia rozwoju bakterii Legionella w instalacjach ciepłej wody użytkowej
Władysław Szaflik
nr katalogowy: 16154
CHŁODNICTWO 2005-7
Wpływ dodatku dwutlenku węgla na ograniczenie wzrostu bakterii i jakość surowego mleka
Jan Pikul
nr katalogowy: 8674
CHŁODNICTWO 2006-10
Wpływ szybkości zamrażania na przeżywalność skojarzonych populacji bakterii fermentacji mlekowej i drożdży
PIOTR DZIUGAN
MARCIN DZIOMDZIORA
nr katalogowy: 21418
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Ryzyko występowania w wodzie do picia bakterii z rodzaju Pseudomonas i Aeromonas
D. Kręgiel
A. Rygała
nr katalogowy: 20824
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Metody i preparaty stosowane do czyszczenia, dezynfekcji i sterylizacji urządzeń stosowanych w przetwórstwie
T. Kozłowski
nr katalogowy: 20625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Cechy sensoryczne biośmietany zawierającej szczepy probiotyczne bakterii mlekowych
M. Ziarno
M. Makowska
nr katalogowy: 14929
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Możliwości wykorzystania szczepów bakterii fermentacji mlekowej w utrwalaniu i pakowaniu minimalnie przetworzonych produktów owocowych i warzywnych
Aleksandra Ołdak
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93092
10.15199/64.2015.7-8.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie mieszanych kultur mikroorganizmów bakterii i drożdży w biodegradacji oleju napędowego
Ewa Kaczorek
Agnieszka Pijanowska
Łukasz Chrzanowski
Andrzej Plszanowski
nr katalogowy: 20280
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ warunków środowiskowych na przeżywalność bakterii fermentacji mlekowej i drożdży podczas zamrażania
PIOTR DZIUGAN
MARCIN DZIOMDZIORA
RENATA BOJANOWSKA
nr katalogowy: 16082
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Kalejdoskop ze świata napojów - marzec 2007 r.
nr katalogowy: 25459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.2. Prawie wszystko o zanieczyszczeniach masy zbożowej i uszkodzeniach ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 66844
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Ocena wpływu promieniowania elektromagnetycznego monitorów ekranowych LCD na krwinki płytkowe człowieka
Małgorzata LEWICKA
Gabriela HENRYKOWSKA
Maria DZIEDZICZAK BUCZYŃSKA
Krzysztof PACHOLSKI
Andrzej BUCZYŃSKI
nr katalogowy: 76829
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-10
Przemysł celulozowo-papierniczy wobec energetycznych wyzwań przyszłości – na łamach "Przeglądu Papierniczego"
Paweł Wandelt
nr katalogowy: 55053
AURA 2020-4
Polowania na czarownice
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 125832
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-1
Wpływ ultradźwięków na dezintegrację bakterii nitkowatych obecnych w osadzie czynnym
Eliza Hawrylik
nr katalogowy: 111819
10.15199/17.2018.1.6
bakterie nitkowate
ultradźwięki
dezintegracja
filamentous bacteria
ultrasound
disintegration
OPAKOWANIE 2013-6
HP zdało trudny test Coca-Coli
nr katalogowy: 77405
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
BIOMÉRIEUX rozszerza swoją ofertę
nr katalogowy: 38226
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Impact of number of chambers in a primary settling tank on the chemical and microbiological pollution removal from household sewage Wpływ liczby komór osadnika wstępnego na efekty usuwania zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych ze ścieków bytowych
Magdalena Gizińska-Górna
Michał Marzec
Krzysztof Jóźwiakowski
Aneta Pytka
Bożena Sosnowska
Arkadiusz Malik
Andrzej Marczuk
Roman Rybicki
Marek Szmigielski
Antoni Grzywna
nr katalogowy: 95009
10.15199/62.2015.11.11
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Ocena mikrobiologiczna cukru białego na przestrzeni lat 2005-2008
Alina Kunicka-Styczyńska
Zofia Żakowska
nr katalogowy: 38540
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Ręcznik bardziej higieniczny
nr katalogowy: 101388
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 84672
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-12
Występowanie i zwalczanie bakterii Legionella w instalacjach ciepłej wody użytkowej
Jan Pawełek
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 48539
OPAKOWANIE 2009-9
Badanie właściwości biostatycznych polimerowych materiałów opakowaniowych względem bakterii i drożdży
Izabela Steinka
Anita Kukułowicz
Magda Morawska
Maria Rutkowska
Małgorzata Waleron
Krzysztof Waleron
nr katalogowy: 46562
AURA 2017-2
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 104064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Wpływ masła kakaowego na przeżywalność bakterii probiotycznych po inkubacji w warunkach niskiego pH
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Alicja Fedorowicz
Katarzyna Sobecka
nr katalogowy: 101010
10.15199/65.2016.9.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Właściwości zdrowotne żywności wytwarzanej przy udziale bakterii kwasu mlekowego
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Jarosław Mazurkiewicz
nr katalogowy: 110163
żywność fermentowana
bakterie kwasu mlekowego
zdrowie
fermented food
lactic acid bacteria
health
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 66430
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Właściwości hydrofobowych powłok krzemionkowych wytwarzanych metodą zol-żel
KATARZYNA PORĘBSKA
BOŻENA PIETRZYK
WITOLD JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 81504
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym Bakteriocyny - związki peptydowe produkowane przez kultury starterowe stosowane w celu zwiększania bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 91369
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Udział bakterii i grzybów w usuwaniu wybranych barwników trifenylometanowych
WIOLETTA PRZYSTAŚ
EWA ZABŁOCKA-GODLEWSKA
ELŻBIETA GRABIŃSKA-SOTA
nr katalogowy: 35035
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Zastosowanie glinu do ograniczania rozwoju bakterii nitkowatych w systemach osadu czynnego
MAREK GENEJA
nr katalogowy: 35009
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-2
Aktywność kataboliczna mikroorganizmów wyizolowanych ze środowisk naturalnych w procesie biotransformacji fosfogipsu
AGNIESZKA MELLER
FLORIAN DOMKA
nr katalogowy: 24189
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
OD REDAKCJI
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 142177
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Centralized normalization of voltage harmonics in the network with distributed nonlinear loads by the third-order filters
Lidia I. KOVERNIKOVA
nr katalogowy: 58300
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH