Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Kura w kilku smakach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 67374
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Potrawka z królika
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 41510
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Informacje Biznesowe
nr katalogowy: 31138
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 67063
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Drobiowe smaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 76501
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 75371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Drobiowe menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 44640
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
CHŁODNICTWO 2023-1
Amerykańskie wagony chłodnie
nr katalogowy: 142003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Drobiowe przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104413
AURA 2023-4
Co to jest mięso hodowlane?
Marek Tomaka
nr katalogowy: 142636
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-10
Zróżnicowanie regionalne cen skupu i zbytu drobiu w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 21558
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 117242
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Jakie efekty przynosi zagraniczna promocja mięsa i jego przetworów?
nr katalogowy: 76017
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Skrzydełko czy udko?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134023
mięso drobiowe
kurczaki
indyki
gęsi
kaczki
łowne ptactwo
cechy mięsa
wartość odżywcza
kulinarne wykorzystanie
potrawy
poultry meat
chicken
turkeys
geese
ducks
game birds
meat characteristics
nutritional value
culinary use
dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Jakość i wartość odżywcza gęsiny
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109018
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Jakość mięsa drobiowego podczas zamrażania i zamrażalniczego przechowywania
Iwona Chwastowska –
Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 77749
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Kruchość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31194
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WALORY ODŻYWCZE MIĘSA DROBIOWEGO
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 145526
drób
mięso
wartość odżywcza
poultry
meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mięsa drobiowego oraz przetworów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 132615
mięso drobiowe
Campylobacter
Salmonella
jakość
bezpieczeństwo
poultry meat
Campylobacter
Salmonella
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Monitoring temperatur w zakładzie drobiarskim
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Justyna Zabłotna
nr katalogowy: 44874
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
UPEM- Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79530
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Jakość jest sztuką, sztuka jakości!
nr katalogowy: 79239
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Mięso drobiowe odkostnione mechanicznie
Dorota Pietrzak
Mirosław Słowiński
Jan Mroczek
nr katalogowy: 61893
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Sytuacja na rynku drobiowym
nr katalogowy: 146887
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Staropolskie tuszki gołębi na współczesnym stole konsumenta
Marcin Różewicz
Karol Kaszperuk
nr katalogowy: 114012
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Smakowite urozmaicenie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 125920
potrawy mięsne na zimno
wieprzowina
mięso drobiowe
wołowina
jagnięcina
dziczyzna
pieczeń
sztufada
galantyna
rolada
befsztyk tatarski
pasztet
cold meat dishes
pork
poultry meat
beef
lamb
venison
roast
boeuf à
la mode („
beef in style")
galantine
roulade
steak tartare
pate.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Czy można zastąpić MDOM preparatem błonnika?
Joanna Miazek
Maciej Zaleski
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 85157
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Racjonalizacja organizacji w przedsiębiorstwie Kroeswang
nr katalogowy: 30673
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 97354
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Drób pakowany to świeżość, jakość i bezpieczeństwo
nr katalogowy: 94531
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przekąski mięsne – smaczna alternatywa
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 127699
produkty mięsne
mięso
konsument
jakość
wartość odżywcza
meat products
meat
consumer
quality
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Wartość odżywcza wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54645
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Rynek wieprzowiny: świat, Unia Europejska, Polska Apetyt na wieprzowinę
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 91208
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 144566
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przydatność i dobór przypraw w produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 140127
mięso drobiowe
smakowitość wyrobów
przyprawy
przyprawianie
poultry meat
products tastiness
spices
seasoning (spicing)
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Drobiowe - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 66309
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Kolejny rok z Systemem QAFP
nr katalogowy: 81271
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 88574
CHŁODNICTWO 2005-3
Mięso ryb jest nie tylko źródłem białka
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8634
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Tuszki i mięso kur rasy ayam cemani jako delikatesowy produkt drobiarski
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 103669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Wyzwania i bariery produkcji mięsa w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 50743
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Produkty miesiąca
nr katalogowy: 93164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Biesiada przy grillu
nr katalogowy: 113660
grillowanie
mięso
przyprawy
sosy
potrawy mięsne z grilla
grilling
meat
spices
herbs
sauces
grilled meat dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Spożycie mięsa w polskich gospodarstwach domowych na tle uwarunkowań geograficznych
nr katalogowy: 113405
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Jakość jest trendy!
nr katalogowy: 73871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Doniesienia RASFF Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110546
10.15199/65.2017.11.3
RASFF
żywność
mikroorganizmy chorobotwórcze
RASFF
foodstuffs
pathogenic microorganisms
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA 2021
nr katalogowy: 135053
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2017 roku
nr katalogowy: 115080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Półmisek wędlin
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 72878
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Tradycyjne i regionalne technologie oraz produkty w żywieniu człowieka
Agnieszka Latoch
nr katalogowy: 39134
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zielone mięśnie drobiu - wada jakościowa
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 98642
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Rozwój rynku mięsnego w Polsce w 2018 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 119689
CHŁODNICTWO 2008-11
Konferencja "Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka"
Elżbieta Solska
nr katalogowy: 39383
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Nowości
nr katalogowy: 16779
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Półmisek wędlin Wykorzystanie wędlin w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 109863
wędliny
rodzaje
wędzonki
kiełbasy
wędliny drobiowe
wędliny podrobowe
wykorzystanie kulinarne
cold cuts
smoked meats
sausages
poultry cold cuts
offal cold cuts
culinary use
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-3
WADY JAKOŚCIOWE mięsa drobiowego
Robert Palka
nr katalogowy: 142436
kurczęta
mięsień piersiowy mniejszy (głęboki)
wada jakościowa mięśni
miopatie
wada DPM
mięso PSE
wada typu white stripping
wada typu wooden breast
mięso „spaghetti”
chickens
pectoralis minor (deep)
DPM defect
muscle quality defect
myopathies
PSE meat
white striping defect
wooden breast defect
„spaghetti meat"
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Przyjęcie i rozpatrywanie reklamacji od strony klienta
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 128631
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
WĘDLINY A ICH ROŚLINNE ANALOGI: wartość odżywcza i cena
Mirosław Słowiński
Agnieszka Skrzypczyk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137701
skład surowcowy
wartość odżywcza
przetwory mięsne
analogi roślinne
raw material composition
nutritional value
meat products
plant analogues
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Z firmą INWESTEL o mięsie surowym
nr katalogowy: 67055
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Czerwone mięso a nowotwór jelita grubego: Powinniśmy zostać wegetarianami czy wytwarzać bezpieczniejsze mięso?
nr katalogowy: 70138
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-6-7
Produkcja owczarska w Polsce i wybranych krajach Unii Europejskiej
Zdzisław CZAPLICKI
nr katalogowy: 119264
produkcyjność owiec
mięso owcze
produkcja jagnięciny w UE
spożycie mięsa owczego w UE.
productivity of sheep’
s
meat of sheep’
s
lamb’
s productivity in EU
consumption of sheep’
s meat in EU.
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Anatomiczny atlas mięśni tuszy wołowej
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 84412
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Kronika
nr katalogowy: 42108
AURA 2009-2
Zanieczyszczenia i skażenie mięsa
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 41376
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 99382
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Polskie hity eksportowe
nr katalogowy: 100577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 117809
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Aktualna wartość odżywcza mięsa wieprzowego
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Agnieszka Warda
nr katalogowy: 86267
CHŁODNICTWO 2008-7
Nowoczesne sterowanie komór chłodniczych
Krzysztof Klepacki
nr katalogowy: 36334
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 96673
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Drób z Certyfikatem QAFP, a dynamiczny rozwój polskiego drobiarstwa
Czesław Brzozowski
nr katalogowy: 93165
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Niemcy - szansa zdobycia rynku przez polską żywność
nr katalogowy: 30026
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 109652
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Sztuczne mięso - nowe wyzwania i dylematy
Halina Makała
nr katalogowy: 147901
mięso
hodowla komórkowa mięsa
inżynieria tkankowa
meat
cell culture of meat
tissue engineering techniques
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 1
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95677
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Król kulinarny
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 86997
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
OPAKOWANIE 2020-10
Mięso mielone bez tacki dzięki maszynom ULMA
nr katalogowy: 128467
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
XXXIX DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
Piotr Szymański
nr katalogowy: 77440
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Mięso i przetwory mięsne – segment produktów pakowanych
GRZEGORZ MECH
nr katalogowy: 149958
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Nazewnictwo produktów z dziczyzny oraz mięsa egzotycznego
nr katalogowy: 123985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Transgourmet solidnym partnerem w dostawach dla gastronomii od 5 lat
nr katalogowy: 129528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
35,97 mln euro na promocję produktów rolnych
nr katalogowy: 76641
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Trwałe, zdrowe i wygodne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78105
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Zielone porządki
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 85461
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Eksport polskiego mięsa – wyzwania i bariery rozwoju
nr katalogowy: 148166
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Środki transportu w przemyśle mięsnym
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 131405
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Polskie sposoby na rosyjskie embargo na owoce i warzywa
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 86167
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Wołowina kulinarna cz. I – czynniki wpływające na jakość mięsa
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130544
rasy bydła
jakość mięsa
dojrzewanie
obróbka cieplna
beef breeds
meat quality
ageing
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
UPEMI - To, co najlepsze na Twoim talerzu!
nr katalogowy: 77871
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Przegląd oferty rynkowej nastrzykiwarek i masownic
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 90202
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Wyposażenie techniczne magazynów w zakładach mięsnych
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 80782
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Produkty zbożowe potencjalnym źródłem lizynoalaniny?
Dorota Czerwińska
Jolanta Cieślak
nr katalogowy: 82296
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Ocena zawartości azotanów w mięsie drobiowym poddanym obróbce termicznej
Sylwia Bagińska
Małgorzata Kowczyk-Sadowy
Jolanta Piekut
Małgorzata Krasowska
Sławomir Obidziński
Gabriela Woroniecka
nr katalogowy: 136788
10.15199/62.2022.3.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Kronika
nr katalogowy: 44263
CHŁODNICTWO 2012-3
Nowy tunel kriogeniczny Freshline QS firmy Air Products zapewnia przetwórcom żywności szybkie i łatwe mrożenie produktów spożywczych
nr katalogowy: 66791
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Perspektywy przemysłu młynarskiego w Unii europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 149815
CHŁODNICTWO 2024-1
Specyfika transportu produktów w kontrolowanej temperaturze
Paweł Latoszek
nr katalogowy: 147615
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Rośnie eksport mięsa i przetworów z Polski
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147895
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Drobiowe historie
nr katalogowy: 128550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Drobiowe historie
nr katalogowy: 128550
CHŁODNICTWO 2014-1
Technologie przechowywania mięśni piersiowych (musculus pectoralis) gęsi w warunkach chłodniczych
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 82226
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Przetwórstwo mięsa alpak
Anna Morales Villavicencio
nr katalogowy: 128143
alpaka
tusza
wyręby kulinarne
przetwórstwo mięsa
alpaca
carcass
culinary cuts
meat processing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologiczne i mikrobiologiczne aspekty wpływu lizozymu na trwałość mięsa drobiowego
Adam Malicki
Tadeusz Trziszka
Maciej Szpak
Andrzej Jarmoluk
Paulina Janik
Jolanta Źródłowska-Danek
nr katalogowy: 59888
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Aktualne problemy dotyczące stosowania azotynów w przetwórstwie mięsa w aspekcie zmian prawa żywnościowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 101043
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Jaka czeka przyszłość ekologiczne mięso i wędliny?
nr katalogowy: 80779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wykwintne, choć pracochłonne
Grzegorz Russak
nr katalogowy: 78855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Stosowanie substancji dodatkowych do surowych wyrobów mięsnych
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 87958
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Nazewnicze wpadki w branży mięsnej
nr katalogowy: 119298
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Produkcja roślinnych alternatyw mięsnych przy wykorzystaniu techniki inżynierii tkankowej
PIOTR JANISZEWSKI
nr katalogowy: 148323
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Myślał indyk o niedzieli...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89397
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Dziki rarytas na talerzu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Ocena zmian w podatku VAT i zatrudnienie uchodźców
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136706
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Mięso grillowane
Wojciech Kolanowski
Michał Ziomek
nr katalogowy: 9623
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Przemysłowa produkcja mięsa drobiowego w Polsce
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 31197
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Drób w roli głównej
nr katalogowy: 61440
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsa w Polsce w 2019 r.
Marzena Trajer
nr katalogowy: 122022
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Eksport produktów ogrodnictwa do Rosji
Anna Bugała
nr katalogowy: 41725
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Mięso w mięsie
nr katalogowy: 78862
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2018 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 116753
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Nazwy mięsnych przekąsek
nr katalogowy: 120748
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wędliny podrobowe - tanio, smacznie, zdrowo
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 85728
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Prozdrowotne właściwości mięsa i jego przetworów
Beata Grabowska
nr katalogowy: 92611
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Słone i pikantne przekąski na rynkach Polski i świata
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 59563
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Elastyczny system ISHIDA efektywnym wsparciem przetwórstwa drobiu
nr katalogowy: 111822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
W przedszkolnej kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 119626
AURA 2008-11
Mięso w diecie człowieka
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 39353
OPAKOWANIE 2012-9
Pionowe pakowanie z firmą Miele
nr katalogowy: 71136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Praktyczny przewodnik dla wegan (część II)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 122162
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
Polskie mięso, europejski rynek - wyzwania, możliwości, bariery
nr katalogowy: 36776
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Domówka u Kuroniów
nr katalogowy: 136715
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
DIETA - Z gabinetu dietetyka: jak poprawić morfologię poprzez dietę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 147657
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Z wizytą w kuchni staropolskiej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66296
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-3
Atrybuty mięsa wieprzowego a decyzje klientów w sklepach
Monika Świątkowska
Karol Krajewski
nr katalogowy: 83136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 23162
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Polskie Mięso na POLAGRZE 2004
nr katalogowy: 1727
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Wstęp do uczty
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78854
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Apetyt na mięso
nr katalogowy: 101277
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zmiany w spożyciu mięsa w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 146030
10.15199/65.2023.11.1
mięso
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
meat
consumption
self-sufficiency
European Union
CHŁODNICTWO 2023-4
Jak i co przechowywać w chłodniach
Adam Kwiatkowski
nr katalogowy: 144656
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Drodzy Czytelnicy!
nr katalogowy: 62715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Wielkanoc u Kuroniów
nr katalogowy: 137476
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2017 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 110173
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53486
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Technologie plazmowe do sterylizacji żywności
Maciej Grabowski
Waldemar Dąbrowski
nr katalogowy: 83594
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Konferencja Związku Polskie mięso
nr katalogowy: 1639
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zależy nam na świadomych konsumentach
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 148315
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2015 r.
Robert Mroczek
nr katalogowy: 94530
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2016 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 101642
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wybrane systemy opakowań do mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 100638
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Separatory do MOM w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 67050
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Przetwarzanie i utrwalanie mięsa w dziejach świata (część I)
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 74706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Chiny strategiczny partner Polski w handlu z krajami spoza UE
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 111719
10.15199/65.2018.1.2
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Chiny
foreign trade
agri-food products
Poland
China
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH