Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Rynkowe dnia gotowe z mięsem – analiza składu, wartości odżywczej i ceny
Mirosław Słowiński
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 151611
dania gotowe
wartość odżywcza
zawartość mięsa
ready made meals
nutritional value
content of meat
OPAKOWANIE 2008-I
Perfect for the Microwave Oven: Ready Meals in Aluminium Trays!
Guido Winsel
nr katalogowy: 34045
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-11
BADANIA STRUKTURY STYKÓW KONSOLIDOWANYCH Z PROSZKÓW AgSnBi
MARIA RICHERT
ILONA NEJMAN
PAULINA ZAWADZKA
BEATA LESZCZYŃSKA-MADEJ
nr katalogowy: 94872
11.15199/67.2015.10.16
OPAKOWANIE 2005-4
Produkty dla kotów z serii "Balanced Meals...
L. F.
nr katalogowy: 11163
CHŁODNICTWO 2010-9
Charakterystyka wykorzystania fluidyzacji procesów pokrewnych w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem obróbki chłodniczej
Łukasz Stadnik
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 54231
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Psychrotrofy w chłodniczym przechowywaniu żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93645
10.15199/65.2015.9.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Opakowania do żywności wygodnej
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 60577
OPAKOWANIE 2017-5
Cyfrowy przewrót na rynku opakowań giętkich
nr katalogowy: 106030
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
"Żywność wygodna" - tendencje i perspektywy
nr katalogowy: 78890
OPAKOWANIE 2020-3
Smithers prorokuje szybki rozwój rynku opakowań RRP i SRP
nr katalogowy: 125536
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
CORDURA® i Sapphire Finishing Mills Ltd. współpracują z Dovetail Workwear, aby wyprodukować nowe gotowe spodnie cargo
Emma Creasey Thomas
nr katalogowy: 139933
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 80396
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Burger wieprzowo-wołowy stabilizowany preparatem alginianowym
Paweł Pełka
nr katalogowy: 130894
OPAKOWANIE 2009-9
Ocena opakowań gotowych na półkę (SRP - Shelf Ready Packaging) stosowanych do prezentacji czekolad
Małgorzata Szyszka
nr katalogowy: 46563
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
CORDURA® i Sapphire Finishing Mills Ltd. współpracują z Dovetail Workwear, aby wyprodukować nowe gotowe spodnie cargo
Emma Creasey Thomas
nr katalogowy: 139933
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
ELEKTROINSTALATOR 2024-5
STANDARD SMARTHOME READY®
MACIEJ TURSKI
MARIUSZ SZEPIETOWSKI
nr katalogowy: 148738
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
IFA 2022: co przed nami?
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 139624
PACKAGING REVIEW 2023-1
Comparative Analysis Of Digital Ink-Jet Prints, Performed On Different Types Of Plastics
Katarzyna Piłczyńska
Jakub Plata
nr katalogowy: 142662
10.15199/42.2023.1.3
digital printing
ink-jet
plastics
optical density
trapping
relative contrast
gamut
drukowanie cyfrowe
drukowanie natryskowe
tworzywa
gęstość optyczna
trapping
kontrast względny
obszar barw odtwarzalnych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Anomaly detection in network traffic
Agnieszka Duraj
Paweł Bucki
Aleksander Drajling
Robert Makrocki
Mateusz Sipiński
nr katalogowy: 140845
10.15199/48.2022.12.46
anomaly detection
network anomaly
attack detection
wykrywanie anomalii
anomalie sieciowe
wykrywanie ataków
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Anomaly detection in network traffic
Agnieszka Duraj
Paweł Bucki
Aleksander Drajling
Robert Makrocki
Mateusz Sipiński
nr katalogowy: 140845
10.15199/48.2022.12.46
anomaly detection
network anomaly
attack detection
wykrywanie anomalii
anomalie sieciowe
wykrywanie ataków
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
The effects of excitation conditions and annealing temperature on power loss in SMC cores
Barbara ŚLUSAREK
Jan SZCZYGŁOWSKI
Krzysztof CHWASTEK
Bartosz JANKOWSKI
nr katalogowy: 90995
10.15199/48.2015.04.04
OPAKOWANIE 2015-2
Opakowania zbiorcze - niedoceniany potencjał
nr katalogowy: 89874
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Żywność minimalnie przetworzona o przedłużonej trwałości
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Alicja Dłubała
nr katalogowy: 89577
10.15199/65.2015.2.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
RELIABILITY OF PRINTERS 3DCP DURING CONTINUOUS WORK
Aleksy FIGURSKI
Adam CISOWSKI
Przemyslaw KLIK
Michał KOWALIK
Wojciech ZAPAŁ
Dawid URBAŃSKI
Krzysztof ZAWIŚLIŃSKI
Ignacy LIPOWIECKI
Witold RZĄDKOWSKI
nr katalogowy: 144347
10.15199/180.2023.2.2
printer 3DPC
printer Rebuild v3
construction
reliability test
drukarka 3DCP
drukarka REbuild v3
budownictwo
badanie niezawodności
OPAKOWANIE 2008-4
Nowa kategoria opakowań - nowe problemy?
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 34736
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Strategie koncernów spożywczych w dobie kryzysu
nr katalogowy: 57752
OPAKOWANIE 2008-I
UK Awards Shoot for the Stars
Mary Murphy
nr katalogowy: 34054
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-9
Smurfit Kappa laureatem międzynarodowych konkursów
nr katalogowy: 101076
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Aparaturowe ograniczenia pomiaru kinetyki pojemności w metodzie DLTS
Michał PAWŁOWSKI
Marek PAWŁOWSKI
Marek SUPRONIUK
nr katalogowy: 85967
10.12915/pe.2014.08.049
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Elektroniczny zestaw pomiarowy do badań dynamicznych protez zębowych
Marek KUCHTA
Marek SZULIM
nr katalogowy: 64297
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI TAŚMY STALOWEJ Z POWŁOKĄ AL-SI PRZEZNACZONEJ NA RURY ZGRZEWANE
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39248
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
KULINARNY TALENT 2014 wyłoniony! - Młodzi i zdolni
nr katalogowy: 84677
OPAKOWANIE 2010-11
Wpływ promieniowania jonizującego na biodegradowalne materiały opakowaniowe
Karolina Assman
Hieronim Kubera
Krzysztof Melski
nr katalogowy: 55420
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Local magnetisation of a grain-oriented electrical steel sheet
Dominika GAWORSKA-KONIAREK
JerzyBAJOREK
WiesławWILCZYŃSKI
nr katalogowy: 90997
10.15199/48.2015.04.06
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Roztwory polimerowe do zabezpieczania otworów pali i wykopów szczelinowych
Bolesław Kłosiński
Piotr Rychlewski
nr katalogowy: 136266
10.15199/33.2022.02.04
polimery
ciecz stabilizująca
pale
ściany szczelinowe
stosowanie roztworów.
polymers
supporting fluids
piles
diaphragm walls
polymer fluid applications.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Roztwory polimerowe do zabezpieczania otworów pali i wykopów szczelinowych
Bolesław Kłosiński
Piotr Rychlewski
nr katalogowy: 136266
10.15199/33.2022.02.04
polimery
ciecz stabilizująca
pale
ściany szczelinowe
stosowanie roztworów.
polymers
supporting fluids
piles
diaphragm walls
polymer fluid applications.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
A proposed round robin scheduling algorithm for enhancing performance of CPU utilization
Sarayut PHORNCHAROEN
Worawat SA-NGIAMVIBOOL
nr katalogowy: 112990
10.15199/48.2018.04.07
round robin algorithm
dynamic time quantum
average waiting time
average turnaround time
algorytm karuzelowy
procesor
harmonogram kolejkowania.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-8
Elektryczne samochody z ładowaniem wtykowym w USA
nr katalogowy: 61338
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Płatki śniadaniowe – co o nich wiemy?
Milena Sadowska
Aniela Schefler
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 146326
płatki śniadaniowe
technologia produkcji płatków śniadaniowych
breakfast cereals
breakfast cereal production technology
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
OPAKOWANIE 2010-6
Podwyższanie barierowości butelek z politereftalanu etylenu (PET)
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 52557
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
The application of tumble finishing in surface preparation process for deposition of TBC coatings
Sławomir Kotowski
Andrzej Nowotnik
Jan Sieniawski
Andrzej Butkiewicz
nr katalogowy: 104139
10.15199/28.2017.1.2
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-10
WPŁYW NANOCZĄSTEK W BAZIE OLEJOWEJ ŚRODKA SMARUJĄCO-CHŁODZĄCEGO NA PARAMETRY SIŁOWE W PROCESIE CIĄGNIENIA DRUTU STALOWEGO
MATEUSZ MILCZANOWSKI
ARKADIUSZ KUTA
KATARZYNA MILCZANOWSKA
KRZYSZTOF PACŁAWSKI
JERZY FRANEK
MARCIN OSIKA
nr katalogowy: 94589
10.15199/67.2015.10.7
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Analysis of 6-pole IPM synchronous motor with tangential magnets using finite element method
Wiesław LYSKAWINSKI
Cezary JEDRYCZKA
Dorota STACHOWIAK
nr katalogowy: 97587
10.15199/48.2016.04.09
OPAKOWANIE 2012-11
Tektura falista, czyli ekologia i wygoda
BOGUMIŁ BOMBOLA
nr katalogowy: 72384
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
TECHNIKA NA CO DZIEŃ
nr katalogowy: 78226
OPAKOWANIE 2019-12
Schumacher Packaging przejmuje Jaffabox - brytyjskiego producenta opakowań
nr katalogowy: 124278
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wartość odżywcza wzbogacanych płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 40831
OPAKOWANIE 2014-12
Marki nie wykorzystują potencjału opakowań SRP
nr katalogowy: 88440
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Nowości
nr katalogowy: 47928
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Czy zima jest problematyczna dla akumulatorów?
nr katalogowy: 135970
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
TELEWIZORY QLED TV C72+ I MINI LED TV C82 FIRMY TCL EUROPE
nr katalogowy: 139150
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 71697
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
Thermomechanical treatment of Ti and Ti-V microalloyed steel forgings
Marek Opiela
nr katalogowy: 121107
10.15199/28.2019.3.2
microalloyed steels
thermomechanical treatment
structure
mechanical properties
stale mikrostopowe
obróbka cieplno-plastyczna
struktura
własności mechaniczne.
PACKAGING REVIEW 2023-1
Future And Challenges Of Packaging Market
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 142664
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Właściwości fizyczne wybranych produktów zbożowej galanterii śniadaniowej
Justyna Tom iło
nr katalogowy: 49668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Opakowania na półkę nowe opakowania - stare problemy
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 46513
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Schumacher Packaging przejmuje brytyjskiego producenta opakowań Jaffabox
nr katalogowy: 124020
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-4
Eurobox Polska gwarantem wysokiej jakości opakowań
nr katalogowy: 98086
OPAKOWANIE 2016-4
Dunapack Eurobox gwarantem wysokiej jakości opakowań
nr katalogowy: 98070
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Public Relations w gastronomii Siła PRomocji
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 91212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Montaż układu procesowego MultiMixer w zakładzie Distell Springs
Bernhard Brauner
Elinda DuToi
nr katalogowy: 131453
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-6
Dokument IEA „Net zero by 2050 Plan działania globalnego sektora energetycznego”
nr katalogowy: 132203
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-10
Ale to już było – Metaverse
Mira Żmijewska
nr katalogowy: 151080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Analityczna weryfikacja popularnej formuły McKee
TOMASZ GARBOWSKI
MAŁGORZA TA K UCA
MONIKA NIZIAŁEK -ŁUKAWSKA
nr katalogowy: 124028
10.15199/54.2019.12.2
formuła McKee
nośność pudła
tektura falista
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Evaluation of the correctness of the SciLab program in a simulation of an electric vehicle run
Artur BOGUTA
nr katalogowy: 127356
10.15199/48.2020.08.24
electric vehicle
Scilab
pojazd elektryczny
Scilab
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-5
Cyfryzacja domeną wybranych? Firmy niegotowe na przemysł 4.0
nr katalogowy: 113927
OPAKOWANIE 2017-1
Komercyjne rozwiązania do druku cyfrowego opakowań i etykiet
nr katalogowy: 103728
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Czy zima jest problematyczna dla akumulatorów?
nr katalogowy: 135970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-10
EMTP-ATP oraz Matlab/Simulink jako narzędzia do modelowania systemów elektroenergetycznych - analiza porównawcza
Katarzyna Gębczyk
Łukasz Grąkowski
Andrzej Ł. Chojnacki
nr katalogowy: 109989
10.15199/74.2017.10.6
modelowanie
system elektroenergetyczny
zwarcia
modeling
power system
short circuits
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-4
UKŁAD NAMIERZANIA ŹRÓDŁA EMISJI W SYSTEMIE RATOWNICTWA
Marcin Jakubczyk
Andrzej Witczak
nr katalogowy: 131359
10.15199/13.2021.4.2
lotnicze ratownictwo
radionamiernik
lokalizacja
aeronautical rescue
direction finder
location
PACKAGING REVIEW 2023-1
Comparative Analysis Of Digital Ink-Jet Prints, Performed On Different Types Of Plastics
Katarzyna Piłczyńska
Jakub Plata
nr katalogowy: 142662
10.15199/42.2023.1.3
digital printing
ink-jet
plastics
optical density
trapping
relative contrast
gamut
drukowanie cyfrowe
drukowanie natryskowe
tworzywa
gęstość optyczna
trapping
kontrast względny
obszar barw odtwarzalnych
PACKAGING REVIEW 2023-1
Comparative Analysis Of Digital Ink-Jet Prints, Performed On Different Types Of Plastics
Katarzyna Piłczyńska
Jakub Plata
nr katalogowy: 142662
10.15199/42.2023.1.3
digital printing
ink-jet
plastics
optical density
trapping
relative contrast
gamut
drukowanie cyfrowe
drukowanie natryskowe
tworzywa
gęstość optyczna
trapping
kontrast względny
obszar barw odtwarzalnych
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
DWUPUNKTOWE METODY IDENTYFIKACJI MODELI FOLPD UŻYWANYCH DO APROKSYMACJI DYNAMIKI UKŁADÓW WIELOINERCYJNYCH
Jędrzej Byrski
nr katalogowy: 143817
10.15199/13.2023.6.4
dwupunktowa identyfikacja
modele pierwszego rzędu z opóźnieniem
FOLPD
aktywna identyfikacja
upraszczanie modeli
Two-point identification
first-order models with delay
FOLPD
active identification
model simplification
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
DWUPUNKTOWE METODY IDENTYFIKACJI MODELI FOLPD UŻYWANYCH DO APROKSYMACJI DYNAMIKI UKŁADÓW WIELOINERCYJNYCH
Jędrzej Byrski
nr katalogowy: 143817
10.15199/13.2023.6.4
dwupunktowa identyfikacja
modele pierwszego rzędu z opóźnieniem
FOLPD
aktywna identyfikacja
upraszczanie modeli
Two-point identification
first-order models with delay
FOLPD
active identification
model simplification
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
DWUPUNKTOWE METODY IDENTYFIKACJI MODELI FOLPD UŻYWANYCH DO APROKSYMACJI DYNAMIKI UKŁADÓW WIELOINERCYJNYCH
Jędrzej Byrski
nr katalogowy: 143817
10.15199/13.2023.6.4
dwupunktowa identyfikacja
modele pierwszego rzędu z opóźnieniem
FOLPD
aktywna identyfikacja
upraszczanie modeli
Two-point identification
first-order models with delay
FOLPD
active identification
model simplification
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-7
O r ynku opakowań z perspektywy Dunapack Eurobox Polska rozmawiamy z prezesem Zbigniewem Kr zyżakiem
nr katalogowy: 85848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Pełne ziarno - czyli zdrowe nawyki żywieniowe
Hanna Mazurek
Edyta Staropiętka
nr katalogowy: 73907
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-3
Układ do zarządzania i monitorowania mikroźródeł OZE
Adrian Dałek
nr katalogowy: 104491
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90904
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Zdrowe menu
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 108494
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Removing organic compounds from industrial waste water on hydroxyapatite sorbent. Usuwanie związków organicznych ze ścieków przemysłowych na sorbencie hydroksyapatytowym
Barbara Tarko
Katarzyna Sznajder
Anna K. Nowak
Zbigniew Wzorek
Katarzyna Gorazda
nr katalogowy: 78593
OPAKOWANIE 2017-11
Opakowania z wartością dodaną
nr katalogowy: 110589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Montaż układu procesowego MultiMixer w zakładzie Distell Springs
Bernhard Brauner
Elinda DuToi
nr katalogowy: 131453
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-5
Ocena poprawności rozliczania kosztów ogrzewania lokali w budynkach wielorodzinnych na podstawie zarejestrowanego zużycia
PAWEŁ MICHNIKOWSKI
nr katalogowy: 120334
10.15199/9.2019.5.4
rozliczanie kosztów ogrzewania
podzielniki kosztów ogrzewania
heat costs allocation
heat costs allocator
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Pomiary grubości powłok z materiałów izolacyjnych
Paweł Ptak
Tomasz Prauzner
Henryk Noga
Piotr Migo
Agnieszka Gajewska
Jakub Gajda
nr katalogowy: 141873
10.15199/48.2023.02.51
pomiary grubości warstw wierzchnich
przetworniki indukcyjnościowe.
measure of surface layers thickness
inductive transducers.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Pomiary grubości powłok z materiałów izolacyjnych
Paweł Ptak
Tomasz Prauzner
Henryk Noga
Piotr Migo
Agnieszka Gajewska
Jakub Gajda
nr katalogowy: 141873
10.15199/48.2023.02.51
pomiary grubości warstw wierzchnich
przetworniki indukcyjnościowe.
measure of surface layers thickness
inductive transducers.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Beton posadzkowy - wymagania i odpowiedzialność za jakość zgodnie z PN-EN 206
Sylwia Świątek-Żołyńska
Tomasz Piotrowski
nr katalogowy: 109425
10.15199/33.2017.09.01
specyfikacja betonu towarowego
beton projektowany
beton recepturowy
beton zbrojony włóknami.
specification of ready-mixed concrete
designed concrete
prescribed concrete
fiber reinforced concrete
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Biznesowe SOS dla Gastro
nr katalogowy: 142321
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Examination of the microstructure and properties of austenitic-martensitic welded joint
GRZEGORZ MICHTA
WŁADYSŁAW OSUCH
ADAM KRUK
nr katalogowy: 79725
OPAKOWANIE 2012-5
Wyzwanie dla offsetu
nr katalogowy: 67907
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-10
Perfekcyjne opakowanie dzięki innowacji
nr katalogowy: 123100
OPAKOWANIE 2015-3
Wymagające sieci
nr katalogowy: 90327
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Badania wysokonapięciowe samolotu kompozytowego I-23 Manager
January Lech MIKULSKI
nr katalogowy: 38618
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-5
"MADE IN", czyli dlaczego warto znakować produkty krajem ich pochodzenia
Marek Górecki
nr katalogowy: 120432
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-9
Quality of packaging for transport of dangerous goods by air
Stanisław TKACZYK
Jacek BANASIAK
nr katalogowy: 122363
10.15199/46.2019.9.2
packaging quality
dangerous materials
air transport
jakość opakowań
materiały niebezpieczne
transport lotniczy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ekologiczne opakowania dla gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 127621
żywność
gastronomia ekologia
opakowania biodegradowalne
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
opakowania jadalne
surowce
food
gastronomy ecology
biodegradable packaging
active packaging
smart packaging
edible packaging
raw materials
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
MADE FOR Restaurant 2020
nr katalogowy: 126731
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Nowa fabryka opakowań w Bełchatowie otwarta!
nr katalogowy: 140055
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Harmonic distortion of magnetizing current in cruciform wound cores with distributed air gaps made of grain-oriented and nonoriented electrical steel strips
Marian SOINSKI
Roman RYGAL
Robert PYTLECH
Przemyslaw PINKOSZ
nr katalogowy: 41127
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Fighterzy Roku 2021
nr katalogowy: 131706
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-7
Analiza możliwości zmiany właściwości geotkanin za pomocą zmiany parametrów struktury
Katarzyna Kobiela-Mendrek
Tadeusz Graczyk
nr katalogowy: 78168
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-4
MODELOWANIE NUMERYCZNE PROCESU WYCISKANIA METALICZNYCH MATERIAŁÓW POROWATYCH
ARTUR RĘKAS
ARKADIUSZ KUTA
JÓZEF ZASADZIŃSKI
GRZEGORZ LUTY
nr katalogowy: 58935
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Fluxgate sensor based on a special ring core made of nanocrystalline metal ribbons
Stanisław MOSKOWICZ
nr katalogowy: 31304
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Restauracja przyszłości
nr katalogowy: 133976
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Analiza mineralna włosów ludzkich w ocenie biodostępności pierwiastków odżywczych oraz toksycznych pochodzenia przemysłowego z żywności
KATARZYNA CHOJNACKA
AGNIESZKA ZIELIŃSKAa
IZABELA MICHALAK
HELENA GÓRECKA
MARCIN MIKULEWICZ
HENRYK GÓRECKI
nr katalogowy: 51333
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Model and design of integrated LTCC piezoelectric accelerometer and package
Arkadiusz DĄBROWSKI
Dominik JURKÓW
Tomasz ZAWADA
Leszek GOLONKA
nr katalogowy: 68578
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of forming and heat treatment parameters on chosen properties of Ni-Al based PM products
KATARZYNA FLUDZIŃSKA
STEFAN SZCZEPANIK
nr katalogowy: 27532
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-6
MADE IN POLAND
nr katalogowy: 129730
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Experimental studies of a reinforced concrete arch made of high-strength concrete on the action of low-cycle loads
Justyna Sobczak-Piąstka
Yevhenij Babich
Bohdan Karavan
nr katalogowy: 143786
10.15199/33.2023.06.05
concrete arched structures
high-strength and quick- hardening concrete.
betonowe konstrukcje łukowe
betony o wysokiej wytrzymałości i szybkowiążące.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Experimental studies of a reinforced concrete arch made of high-strength concrete on the action of low-cycle loads
Justyna Sobczak-Piąstka
Yevhenij Babich
Bohdan Karavan
nr katalogowy: 143786
10.15199/33.2023.06.05
concrete arched structures
high-strength and quick- hardening concrete.
betonowe konstrukcje łukowe
betony o wysokiej wytrzymałości i szybkowiążące.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Experimental studies of a reinforced concrete arch made of high-strength concrete on the action of low-cycle loads
Justyna Sobczak-Piąstka
Yevhenij Babich
Bohdan Karavan
nr katalogowy: 143786
10.15199/33.2023.06.05
concrete arched structures
high-strength and quick- hardening concrete.
betonowe konstrukcje łukowe
betony o wysokiej wytrzymałości i szybkowiążące.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-6
Experimental studies of a reinforced concrete arch made of high-strength concrete on the action of low-cycle loads
Justyna Sobczak-Piąstka
Yevhenij Babich
Bohdan Karavan
nr katalogowy: 143786
10.15199/33.2023.06.05
concrete arched structures
high-strength and quick- hardening concrete.
betonowe konstrukcje łukowe
betony o wysokiej wytrzymałości i szybkowiążące.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Application of a quantitative materialography methods for an evaluation of a structure repeatability of turbine blades made of MAR M247 nickel-based superalloy
AGNIESZKA SZCZOTOK
JAN CWAJNA
MARIAN MALIŃSKI
nr katalogowy: 37829
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-5
MADE IN POLAND
nr katalogowy: 128962
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-1
EMC Aspects in microelectronics structures made in LTCC technology
Wiesław SABAT
Dariusz KLEPACKI
Włodzimierz KALITA
nr katalogowy: 65209
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Oddziaływanie wysokich ciśnień na jakość i trwałość dań gotowych i produktów mięsnych
Barbara Krzysztofik
nr katalogowy: 116672
10.151.99/65.2018.10.6
utrwalanie żywności
wysokie ciśnienie (HPP)
żywność minimalnie przetworzona
food preservation
high pressure (HPP)
minimally processed food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
Communication research of protective relays for microgrids and active distribution networks
Róbert Štefko
Zsolt Čonka
Michal Kolcun
Viktor Jurák
Judith Pálfi
nr katalogowy: 144189
10.15199/48.2023.07.43
microgrid
mutual communication
protection relay
phasor measurement unit
merging unit
mikrosieć
wzajemna komunikacja
przekaźnik zabezpieczający
zespół pomiaru fazorów
jednostka scalająca
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-2
Nowy system uziemiania sieci SN i transformatory przeznaczone do tego celu
Janusz Sobota
Marcin Porada
nr katalogowy: 147553
10.15199/74.2024.2.6
transformator
transformator uziemiający
sieć SN
cewka Petersena
system uziemiania
prąd kompensacyjny
SAIDI
dławik
transformer
earthing transformer
MV network
Petersen coil
earthing system
compensation current
SAIDI
reactor
OPAKOWANIE 2012-9e
Influence of freezing upon the selected mechanical properties of paper products
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
nr katalogowy: 71168
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Investigation of properties of disk-type motor electromagnetic circuit using alternative materials in stator/rotor core.
Tomasz WOLNIK
nr katalogowy: 123693
10.15199/48.2019.12.11
silniki tarczowe
silniki indukcyjne
materiały magnetyczne.
axial flux motor
induction motor
magnetic materials.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-9
Eurobox Polska - opakowania optymalne
BOGUMIŁ BOMBOLA
nr katalogowy: 71803
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-11
Ekologiczne opakowania transportowe
BOGUMIŁ BOMBOLA
nr katalogowy: 63994
OPAKOWANIE 2011-11
Eurobox Polska: pakujcie się w opakowania z tektury falistej
BOGUMIŁ BOMBOLA
nr katalogowy: 63967
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Nowe tendencje w produkcji opakowań na 2022 rok
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 135091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
PROGRAM INTEL® AI FOR YOUTH – CZYLI JAK SIĘ PRZYGOTOWYWAĆ ELACJĄ Z UROCZYSTOŚCI PRZYZNANIA POLSKIEJ SEKCJI IEEE DWÓCH OWYCH IEEE (IEEE MILESTONES) I WRĘCZENIA SZTANDARU 50-LECIA NA NADEJŚCIE KOLEJNEJ REWOLUCJI TECHNOLOGICZNEJ
Michał Dżoga
nr katalogowy: 140739
10.15199/13.2022.11.14
Intel
sztuczna inteligencja
AI
sieci neuronowe
uczenie maszynowe
szkoły
nowe technologie
Intel
artificial intelligence
AI
neural networks
machine learning
schools
new technologies
revolution
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
PROGRAM INTEL® AI FOR YOUTH – CZYLI JAK SIĘ PRZYGOTOWYWAĆ ELACJĄ Z UROCZYSTOŚCI PRZYZNANIA POLSKIEJ SEKCJI IEEE DWÓCH OWYCH IEEE (IEEE MILESTONES) I WRĘCZENIA SZTANDARU 50-LECIA NA NADEJŚCIE KOLEJNEJ REWOLUCJI TECHNOLOGICZNEJ
Michał Dżoga
nr katalogowy: 140739
10.15199/13.2022.11.14
Intel
sztuczna inteligencja
AI
sieci neuronowe
uczenie maszynowe
szkoły
nowe technologie
Intel
artificial intelligence
AI
neural networks
machine learning
schools
new technologies
revolution
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Warstwy NiCuP wytwarzane w procesie bezprądowej metalizacji
Piotr Kowalik
Edyta Wróbel
nr katalogowy: 142684
10.15199/48.2023.04.38
NiCuP
selektywna metalizacja
warstwy rezystywne
warstwy przewodzące.
NiCuP
selective metallization
resistive layers
conductive layers.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Odpowiedzialni TOP Twórcy Restauracji
nr katalogowy: 136714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Restauratorzy Nowej Generacji
nr katalogowy: 138815
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Warstwy NiCuP wytwarzane w procesie bezprądowej metalizacji
Piotr Kowalik
Edyta Wróbel
nr katalogowy: 142684
10.15199/48.2023.04.38
NiCuP
selektywna metalizacja
warstwy rezystywne
warstwy przewodzące.
NiCuP
selective metallization
resistive layers
conductive layers.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-8
Obuwie "made in Spain" - stabilizacja w czasach recesji?
nr katalogowy: 71198
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
10 najlepszych Restauratorów
nr katalogowy: 134944
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Biznesowe SOS dla Gastro
nr katalogowy: 142321
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-12
Wewnętrzne okładziny ścienne z tworzyw sztucznych
Agnieszka Gorycka
nr katalogowy: 88804
10.15199/33.2014.12.08
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Monolityczny izolator wsporczy z kompozytu ceramicznopolimerowego
Agnieszka HALAMA
Tadeusz MĄCZKA
Zbigniew OLECH
Grzegorz PAŚCIAK
Marek SKOCZYLAS
Andrzej WÓJCIK
nr katalogowy: 94050
10.15199/48.2015.10.60
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Renowacja i konserwacja tradycyjnych budynków z lokalnego kamienia wapiennego
Marcin Gorączko
Aleksandra Gorączko
nr katalogowy: 140583
10.15199/33.2022.11.20
kamień wapienny
budownictwo regionalne
renowacja.
limestone
regional construction
renovation.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Determinanty jakości
nr katalogowy: 124874
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ocena świadomości konsumenckiej na temat wykorzystania promieniowania mikrofalowego w obróbce żywności
Andrzej Cendrowski
nr katalogowy: 146658
10.15199/64.2023.6.5
promieniowanie mikrofalowe
kuchenki mikrofalowe
żywność
ankieta
microwave radiation
microwave ovens
food
questionairre
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-8
Stateczność opakowań z tektury falistej
TOMASZ GARBOWSKI
ARTUR BORYSIEWICZ
nr katalogowy: 86392
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
OPAKOWANIE 2015-4
Praktyczna inspiracja
nr katalogowy: 90872
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Remote earth localization for lightning surge condition on the high voltage substation
Jaroslaw WIATER
nr katalogowy: 50448
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-1
Przebieg korozji zbrojenia chronionego betonem na cemencie zawierającym popiół wapienny
KATARZYNA DOMAGAŁA
ANDRZEJ ŚLIWKA
ADAM ZYBURA
nr katalogowy: 82151
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-7
Odporność korozyjna napoiny wykonanej ze stopu aluminium AW 7075 na stopie AW 5754
MARZENA PODREZ-RADZISZEWSKA
MACIEJ LACHOWICZ
MARCIN KORZENIOWSKI
nr katalogowy: 60958
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH