Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Zarządzanie kategorią produktów
WACŁAW SZYMANOWSKI
nr katalogowy: 29252
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowania gotowe na półkę - ostatnie kroki uzasadnienia biznesowego
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 41635
OPAKOWANIE 2017-5
Opakowanie w Internecie Rzeczy
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 106044
10.15199/42.2017.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wyposażenie techniczne magazynów przetwórstwa spożywczego
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 48046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Jak należy rozumieć sformułowanie: wysoki/niski indeks glikemiczny środka spożywczego?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 103065
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Wzrost funkcjonalności palet a lepsze wykorzystanie magazynów
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 85709
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Wyposażenie techniczne magazynów przetwórstwa spożywczego
Adam Wojciechowski
nr katalogowy: 78238
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Wartość nabywcy kreowana przez opakowania produktów spożywczych
Joanna Kuzincow
nr katalogowy: 116122
10.15199/65.2018.9.7
wartość produktów szybko rotujących
kreowanie wartości dla nabywcy
opakowania mleka
FMCG products value
creating of value for the buyer
milk packaging
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Trendy na polskim rynku alkoholi
nr katalogowy: 145633
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 145090
OPAKOWANIE 2015-12
Innowacje i nowe trendy na rynku opakowań towarów szybko rotujących
nr katalogowy: 95539
10.15199/42.2015.12.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Nowe szczepy bakterii o właściwościach probiotycznych
Dorota Zielińska
Anna Rzepkowska
Aleksandra Ołdak
Aleksandra Szydłowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102270
10.15199/65.2016.11.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Smak i zapach
A. Rutkowski
nr katalogowy: 7076
OPAKOWANIE 2011-9
Ewolucja w drukowaniu opakowań
MIKE FAIRLEY
nr katalogowy: 62628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-12
Turecko-rosyjska współpraca w przemyśle włókienniczym
nr katalogowy: 31880
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-10
Entropia powietrza wilgotnego
JÓZEF BEDNARSKI
nr katalogowy: 30165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Jak skutecznie szukać miejsca dla nowych produktów?
HENRYK MRUK
nr katalogowy: 33020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Wartość odżywcza zmiany w unijnym ustawodawstwie
nr katalogowy: 46499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
KABAKO GRUPPE – rodzinna pasja do tworzenia zdrowych produktów i innowacji
nr katalogowy: 143870
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Rynek cukru w Polsce w przededniu integracji z Unią Europejską
L Chudoba
nr katalogowy: 7067
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Jak pakować flaki szybko, niezawodnie i z niebywałą dokładnością?
nr katalogowy: 86318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. I. Wzbogacanie w produkty będące źródłem aminokwasów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64965
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Pieczywo hipoalergiczne - poszukiwanie nowych rozwiązań dla szybko rosnącego rynku produktów dietetycznych
Anna Diowksz
nr katalogowy: 19039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Od pola do stołu - nowe spojrzenie na bezpieczeństwo żywności
Artur Dominiak
nr katalogowy: 7005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Szybki rozwój przetwórstwa produktów zwierzęcych
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 33808
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Konferencja przed targami BioFach w Norymberdze 21-24 II 2008 r.
nr katalogowy: 32836
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Rozwój zasad realizacji transportu chłodniczego oraz badań i certyfikacji samochodów chłodni do przewozu szybko psującej się żywności
JACEK SCHNOTALE
MAREK STEINDEL
nr katalogowy: 33177
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-11
Istota i zasady certyfikacji FSC
TOMASZ GRACZYK
nr katalogowy: 32168
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-3
RYBNICKI INKUBATOR TECHNOLOGICZNY
nr katalogowy: 24004
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Wzrasta konkurencyjność polskiego przemysłu spożywczego na rynku UE
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61879
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Zastosowanie wapna w budownictwie
Sławomir Gąsiorowski
nr katalogowy: 63285
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
"Logistyka na rynku zbożowo-młynarskim"
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 72186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Czy wartość odżywcza ma dla Polaków... wartość? Podejście Polaków do zdrowego żywienia – nowe wyniki badań
nr katalogowy: 129755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Na ciepło
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
nr katalogowy: 33372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Nowości lodziarskie
nr katalogowy: 142157
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Ważne dla konsumenta informacje o wartości odżywczej
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 71081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Jedzenie dla wymagających
nr katalogowy: 36744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Nowe piece rurkowe LEONARDO
nr katalogowy: 71368
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Pieczywo z chlebomatu
nr katalogowy: 127873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 61906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Otyłość i nadwaga Cz. II. Produkty o obniżonej wartości energetycznej
Danuta Górecka
Patrycja Komolka
nr katalogowy: 73848
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Nowości w ofercie firmy LAE Electronic
nr katalogowy: 33174
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-9
Wywiad z...Panem prof. dr. med. Waldemarem Roszkowskim
nr katalogowy: 28259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Pieczywo z chlebomatu
nr katalogowy: 127873
AUTO MOTO SERWIS 2019-5
Bogata oferta części EUROREPAR
nr katalogowy: 135759
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-24
ZŁOTY INŻYNIER 2016 / KANDYDACI
nr katalogowy: 102254
OPAKOWANIE 2018-4
Elastyczne wiązanie do wielu rodzajów produktów
nr katalogowy: 113132
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Wpływ wybranych czynników na jakość makaronów instant
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Grzegorz Ciszek
nr katalogowy: 63781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122756
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-3
Nowości w technice dekoracji płytek ceramicznych
nr katalogowy: 145314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Biosłodycze - szansa na poprawę wizerunku
nr katalogowy: 19069
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kawa w liczbach
RENATA ZAWADZKA - BEN DOR
nr katalogowy: 27795
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Praktyczna bioocena składników odżywczych i ich znaczenie w procesach technologicznych Zachować jak najwięcej
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97694
OPAKOWANIE 2007-9
Vortal e-hortipak-cobro. eu - doradcą plantatora i eksportera świeżych owoców i warzyw
Andrzej Hejduk
nr katalogowy: 29741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Technika i technologia produkcji ryżu oraz zbożowych kasz i płatków błyskawicznych
nr katalogowy: 55364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 102541
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 94408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Dodatki ograniczające przemiany termooksydatywne tłuszczów
nr katalogowy: 7242
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-7
Celiakia. Cz. I
Anna Korfel
nr katalogowy: 12710
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Tajemnice Zielonej Wyspy
Barbara Czarnecka
nr katalogowy: 60148
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Rośnie eksport mięsa i przetworów z Polski
Barbara Mikusińska
nr katalogowy: 147895
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Convenience
Andrze j Piętka
nr katalogowy: 125809
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
zenon - oprogramowanie usprawniające procesy produkcji żywności i napojów
nr katalogowy: 67529
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
NXT– czekolada przyszłości
nr katalogowy: 136598
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb - a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 122798
OPAKOWANIE 2020-12
Nowy LEAK-MASTER PRO 2 do kontroli szczelności opakowań MAP
nr katalogowy: 129468
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-4
Nowe systemy ociepleń ATLAS
Paweł Karpiński
nr katalogowy: 105599
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Odchudzanie z chlebem
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 84363
CHŁODNICTWO 2009-12
Zmiany parametrów fizykochemicznych i histologicznych produktów rybnych w wyniku chłodzenia i mrożenia oraz przechowywania
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 48671
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Nazewnicze wpadki w branży mięsnej
nr katalogowy: 119298
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Dodatki ograniczające przemiany termooksydatywne tłuszczów
M. Tynek
Z. Hazuka
nr katalogowy: 7243
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Jak dobrze sprzedać własną firmę? (cz.2)
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 111908
OPAKOWANIE 2019-10
Sektor opakowań cyfrowych szybko dojrzewa
nr katalogowy: 122974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą i jakość pieczywa...
Anna Lebiedzińska
Jan Sperra
Jan Szczypski
Piotr Szefer
nr katalogowy: 12613
OPAKOWANIE 2015-5
Shelf Smart: rozwiązanie wspierające sprzedaż detaliczną
nr katalogowy: 91351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
E-awizo w logistyce Grupy Żywiec do sieci Makro Cash & Carry
nr katalogowy: 132713
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Ambasador - od 20 lat kreuje rynek. ROZMOWA Z WICEPREZESEM KRZYSZTOFEM JAKUBOWSKIM
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 72852
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Zmiany zachowań konsumpcyjnych dotyczących produktów młynarskich
nr katalogowy: 14075
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Menu z Amorem w tle Dieta o właściwościach afrodyzjakalnych
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 18639
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Rewolucja na miarę nowego stylu życia
nr katalogowy: 57675
OPAKOWANIE 2016-3
Heidelberg restrukturyzuje portfolio maszyn cyfrowych
nr katalogowy: 97993
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
KABAKO GRUPPE – rodzinna pasja do tworzenia zdrowych produktów i innowacji
nr katalogowy: 143870
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Czy wzrost cen kakao wpłynie na jakość czekolad?
nr katalogowy: 148928
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Eksport polskich produktów rolno-spożywczych po wejściu do UE
W. Łopaciuk
nr katalogowy: 14880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
O nowych nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 62036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Handel zagraniczny produktami mięsnymi
DANUTA RYCOMBEL
nr katalogowy: 36747
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-4
Z prędkością światła przez wyrób dziewiarski
Bernd Walz
nr katalogowy: 44481
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papier – dlaczego taki drogi?
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 137708
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Eksport pieczywa, wyrobów ciastkarski ch i mieszanek do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich
Magdalena Bodył
nr katalogowy: 82188
ELEKTROINSTALATOR 2018-1
Innowacyjne oprawy oświetleniowe LED LEDVANCE
nr katalogowy: 111737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Chleby pełnoziarniste - charakterystyka, spożycie, wartość odżywcza
Gabriela Potapowicz
nr katalogowy: 118413
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek produktów rolnictwa zrównoważonego będzie wart 64,6 mld zł
nr katalogowy: 132705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek produktów rolnictwa zrównoważonego będzie wart 64,6 mld zł
nr katalogowy: 132705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Sposoby zwiększania wartości odżywczej białka produktów zbożowych Cz. II . Odpowiednie łączenie produktów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 65581
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Światowy rynek opakowań do żywności
nr katalogowy: 104250
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Eksportowy prymus
Henryk Piekut
nr katalogowy: 79615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Rozwiązanie, które wszystkim smakuje
nr katalogowy: 93120
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
SEKTOR MIĘSA CZERWONEGO I DROBIOWEGO podczas pandemii
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136732
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papier – dlaczego taki drogi?
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 137708
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Biorąc na cel konsumentów Wiedza z pierwszej ręki siłą napędową innowacji
nr katalogowy: 41832
OPAKOWANIE 2021-10
Więcej uszlachetnień – większa uwaga
nr katalogowy: 133818
OPAKOWANIE 2019-11
Czy systemy kodujące i znakujące uchronią nas przed fałszerstwami?
nr katalogowy: 123438
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Prawie wszystko o przetwórstwie ziarna kukurydzy
Roman Jurga
nr katalogowy: 62929
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-4
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 148509
OPAKOWANIE 2024-9
Rynek opakowań dla e-handlu osiągnie wartość 125 mld USD
nr katalogowy: 150680
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Polski handel zagraniczny mięsem w 2019 roku
Marzena Trajer
nr katalogowy: 125975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Pierwsza dama obiadu(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92437
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-9
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 30002
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Przeciwutleniacze w żywności
EWA SICIŃSKA
nr katalogowy: 35497
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Marka osobista w nowoczesnym marketingu
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 149424
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43409
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Mrożonki - niezbędne składniki zdrowej, współczesnej diety
nr katalogowy: 25013
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Soczysty temat
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 47113
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Wpływ opakowań na trwałość zapakowanych produktów
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 139144
opakowania
mięso
trwałość
zmiany
packaging
meat
shelf life
changes
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-2
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 49889
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Szybko, wydajnie, bezpapierowo Nowoczesne metody kompletacji optymalizują przepływ informacji i materiałów
nr katalogowy: 81748
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Bagietka - królewski produkt w sklepie piekarskim
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 84368
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Nowości techniki
nr katalogowy: 45510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Grycan - Lody od pokolen
nr katalogowy: 78305
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Światowy rynek opakowań i maszyn do pakowania
nr katalogowy: 57750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Nowi stali goście
nr katalogowy: 89413
AUTO MOTO SERWIS 2022-TS-1
ZF Aftermarket prezentuje nowości dla warsztatów zajmujących się pojazdami użytkowymi, by przygotować je na wyzwania przyszłości
nr katalogowy: 139829
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-6
Polski przemysł chemiczny w 1993 r. w statystyce
nr katalogowy: 43143
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-6
Wybrane elementy zabezpieczenia opakowań przed fałszerstwami
nr katalogowy: 27599
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rynek soków w Rosji
Robert Stawski
nr katalogowy: 37600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Najwięcej innowacji wśród produktów prozdrowotnych
nr katalogowy: 25477
OPAKOWANIE 2016-12
WSTĘP
Anna Naruszko
nr katalogowy: 102901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Chleb razowy lub z całego ziarna, a nie - pełnoziarnisty
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 64105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Rosnące znaczenie pasz stosowanych w produkcji ekologicznej w Niemczech
nr katalogowy: 110975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
OPAKOWANIE 2024-10
Technologia RFID w świecie luksusu
nr katalogowy: 151251
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Roczny (tematyczny) spis treści 2015 r. (pierwsza liczba oznacza numer "PZM", druga stronę)
nr katalogowy: 95186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w 2015 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 97367
10.15199/65.2016.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Znakowanie opakowań naturalnych
Viktor Puzakov
nr katalogowy: 117186
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Analiza procesu spalania niskokalorycznych gazów odpadowych w palnikach różnej konstrukcji z wykorzystaniem numerycznej metody obliczeniowej
Ewa Kolczyk
nr katalogowy: 139553
10.15199/62.2022.9.9
procesy spalania
niskokaloryczne gazy odpadowe
palniki
numeryczne metody obliczeniowe
combustion process
low caloric waste gases
burners
numerical calculation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Analiza procesu spalania niskokalorycznych gazów odpadowych w palnikach różnej konstrukcji z wykorzystaniem numerycznej metody obliczeniowej
Ewa Kolczyk
nr katalogowy: 139553
10.15199/62.2022.9.9
procesy spalania
niskokaloryczne gazy odpadowe
palniki
numeryczne metody obliczeniowe
combustion process
low caloric waste gases
burners
numerical calculation methods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Analiza procesu spalania niskokalorycznych gazów odpadowych w palnikach różnej konstrukcji z wykorzystaniem numerycznej metody obliczeniowej
Ewa Kolczyk
nr katalogowy: 139553
10.15199/62.2022.9.9
procesy spalania
niskokaloryczne gazy odpadowe
palniki
numeryczne metody obliczeniowe
combustion process
low caloric waste gases
burners
numerical calculation methods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Kryzys gospodarczy a inwestycje w polskim przemyśle spożywczym
Iwona Szczepaniak
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 51246
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2012-3
Właściwości warstwy wierzchniej stopu tytanu Ti‑6Al‑4V wytworzonej w procesie stopowania laserowego
RYSZARD FILIP
JAN SIENIAWSKI
nr katalogowy: 69964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Żywieniowo-profilaktyczna wartość ziarniaków gryki oraz produktów gryczanych
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 37062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Produktywność i efektywność polskiego przemysłu spożywczego
Roman Urban
nr katalogowy: 49518
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-1
WPŁYW STOPNIA REDUKCJI ŻUŻLA ZAWIESINOWEGO NA WARTOŚĆ JEGO LEPKOŚCI
ANDRZEJ ZAJĄCZKOWSKI
STANISŁAW BRATEK
JAN BOTOR
JÓZEF CZERNECKI
nr katalogowy: 49235
OPAKOWANIE 2009-3
Optymalizacja procesów wykończeniowych w druku cyfrowym
Tomasz Gajkowski
nr katalogowy: 42259
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Branding - wartość marki
Adam Bogacz
nr katalogowy: 111767
OPAKOWANIE 2012-4
Opakowania metalowe: przeszłość, teraźniejszość i przyszłość
nr katalogowy: 67118
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Eżektory próżniowe w służbie przetwórstwa spożywczego
nr katalogowy: 119831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
30 lat Inter Europol
nr katalogowy: 122287
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Pełne ziarno, pełnoziarnisty chleb – a cóż to takiego? O nazwach produktów razowych
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 146300
OPAKOWANIE 2016-9
Warstwa wizualna opakowań jako przedmiot innowacji w przemyśle spożywczym
ANNA ŻMIJEWSKA
nr katalogowy: 101448
10.15199/42.2016.9.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
CHŁODNICTWO 2020-3
Montaż izolacji w systemach HVAC. Jak ułatwić pracę wykonawcy?
nr katalogowy: 126903
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Trendy w spożyciu żywności wygodnej
Halina Makała
nr katalogowy: 80786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Podlaski młyn "Bracia Górscy" animatorem atrakcyjnych imprez integracyjnych
nr katalogowy: 109915
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-5
Z ŻAŁOBNEJ KARTY - Sławomir Michalski (1937-2009)
nr katalogowy: 44668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Światowy sukces żywności ekologicznej
nr katalogowy: 43860
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Jak wycisnąć sok ze swojej firmy?
nr katalogowy: 48270
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Kaszubski stół
Łukasz Długoński
nr katalogowy: 47118
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
EISVOGEL DOSTARCZA SZYBKO I WYDAJNIE
nr katalogowy: 121100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
E-awizo w logistyce Grupy Żywiec do sieci Makro Cash & Carry
nr katalogowy: 132713
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Trendy rozwoju produktów mrożonych w Polsce
nr katalogowy: 50733
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Innowacyjne dodatki technologiczne w przemyśle mięsnym
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 42536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Smoothie – napój "o wielu twarzach"
nr katalogowy: 48951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Pieczywo a odchudzanie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 80925
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Sosy&dipy - jak kreować trendy z AVO?
nr katalogowy: 112227
CHŁODNICTWO 2008-1-2
Białka roślinne i zwierzęce jako dodatki funkcjonalne w przetwórstwie chłodzonego mięsa i przetworów mięsnych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 33179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Otręby pszenne - wymagania w zakresie jakości i bezpieczeństwa stosowania na cele paszowe
WALDEMAR KOROL
nr katalogowy: 30251
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Produkty mleczarskie - eksport, import
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 38791
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-8
Wymagania stawiane pudełkom tekturowym do pakowania wyrobów przemysłu farmaceutycznego
HIERONIM KUBERA
JOANNA SIERZPUTOWSKA
nr katalogowy: 37779
OPAKOWANIE 2011-11
Demografia napędza sprzedaż opakowań giętkich
nr katalogowy: 63962
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-8
Certyfikacja osób zajmujących się ochroną katodową - norma międzynarodowa
WOJCIECH SOKÓLSKI
nr katalogowy: 121841
OPAKOWANIE 2017-11
Dobre perspektywy globalnego rynku kodowania i znakowania
nr katalogowy: 110596
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Czy warto jeść mięso?
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 45676
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Napoje funkcjonalne - maj 2009 r.
nr katalogowy: 45300
CHŁODNICTWO 2009-5
Aspekty budowy, doboru, montażu i użytkowania agregatów do wytwarzania lodu łuskowego firmy ZIEGRA
GRZEGORZ FILODA
DORATA FROHMBERG
BOLESŁAW GAZIŃSKI
nr katalogowy: 44585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Liderzy przetwórstwa produktów zwierzęcych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 42532
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-3
Reakcje młodych polskich nabywców finalnych na działania wspierające sprzedaż produktów spożywczych w sklepach samoobsługowych
Agnieszka Izabela GARUK
nr katalogowy: 41923
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-2
Najważniejsze problemy amerykańskiego przemysłu papierniczego i opakowaniowego
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 41814
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Charakterystyka makaronów pełnoziarnistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82853
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Chłodna ekspozycja
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 84672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-7
Polska samowystarczalna żywnościowo
MW
nr katalogowy: 45708
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Marcepan na nowo odkrywany
A.Ł.
nr katalogowy: 45440
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-1
Rozwój technologii dielektryków w rozdzielniach
nr katalogowy: 96059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Effects of nanofillers on hardness and adhesion of urethane acrylates coatings Wpływ nanocząstek na twardość i adhezję powłok uretanoakrylanowych
Paulina Bednarczyk
Adrian K. Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 98954
10.15199/62.2016.6.11
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Trzy strategie budowania przewagi konkurencyjnej w okresie poprzedzającym sprzedaż piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 114037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Jak przekonać sieci handlowe do swoich produktów?
nr katalogowy: 149394
OPAKOWANIE 2012-8
Problem bezpieczeństwa materiałów opakowaniowych i opakowań w ocenie podmiotów łańcucha dostaw
MAŁGORZATA LISIŃSKA-KUŚNIERZ
nr katalogowy: 70253
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Substancje intensywnie słodzące w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 59556
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Jakość produktów papierowych
KRZYSZTOF GŁOWACKI
nr katalogowy: 100460
10.15199/54.2016.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Żywność ekologiczna w Polsce przetwórstwo oraz rynek
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 93652
10.15199/65.2015.9.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Fałszowanie żywności w XXI wieku: zagrożenia, wyzwania i zapobieganie
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 149392
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-9
Czy roboty tworzą sztukę?
nr katalogowy: 115710
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH