Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Zastosowanie hydrolizatu kolagenowego do dogarbowania półproduktu wet-white
JAN ŻARŁOK
nr katalogowy: 151047
10.15199/60.2024.5.4
półprodukt wet-white
półprodukt crust
dogarbowanie skór
hydrolizat kolagenowy
wet-white semi-finished product
crust semi-finished product
retanning of leather
collagen hydrolysate
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
Uściślanie poprawia gatunkowość
K. Galczak
nr katalogowy: 19992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 10–12 z 2021 r.)
Mirosława Koperska
nr katalogowy: 134201
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-3
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 33983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Postępowanie antydumpingowe przeciwko chińskim importerom mrożonych truskawek
J. Jędrzejewska
nr katalogowy: 20727
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Jak wyprodukować dobrą polewę
Andrzej Kocznorowski
nr katalogowy: 4747
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Krzyżówka
Julianna Łopińska
nr katalogowy: 133269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-6
Badania nad katalityczną izomeryzacją aldehydu izomasłowego
BOGDAN TOMASZEK
ANDRZEJ LEDWIG
ZDZISŁAW TOMCZUK
JERZY WASILEWSKI
nr katalogowy: 107021
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-1
Usuwanie fenolu z wód ściekowych przez utlenianie
KATARZYNA BIELICKA-DASZKIEWICZ
nr katalogowy: 32448
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-12
Chlorowodorek (2R,3S)-fenyloizoseryny jako półprodukt do otrzymywania Paclitaxelu
BARBARA KĄKOL*
MAGDALENA JEZIERSKA-ZIĘBA
JAROSŁAW KAMIŃSKI
BOŻENNA OBUKOWICZ
MARIA BEŁDOWICZ
MIROSŁAWA SZPAKIEWICZ
JERZY GOLIŃSKI
nr katalogowy: 28491
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-7
Analiza resztek informacji w glajchszaltowanych ciągach obserwacji GPS sieci EPN
ZDZISŁAW ADAMCZEWSKI
nr katalogowy: 69043
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Bez ryzyka
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83912
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Jak nazwać produkt mięsny
nr katalogowy: 122544
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-7
Metoda skróconego badania niezawodności układów pamięci NAND FLA SH
Krzysztof Bąk
nr katalogowy: 85805
10.15199/ELE-2014-089
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-10
Wynalzka i udoskonalenia hutnicze
nr katalogowy: 47323
OPAKOWANIE 2024-6
Ocena bezpieczeństwa substancji NIAS
nr katalogowy: 149311
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Sześć cnót restauracji japońskich
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 51625
AURA 2023-8
Technologia CCS wiecznie żywa
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 144510
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-4
Nowe trendy w wyprawie skór w jarbur – chem
nr katalogowy: 150024
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-5
Wpływ rodzaju wykończenia na właściwości higieniczne i użytkowe skór na wierzchy obuwia
JAN ŻARŁOK
nr katalogowy: 113706
10.15199/60.2018.05.2
wykończenie właściwe skór
właściwości higieniczne
przepuszczalność pary wodnej
finishing of leather
hygienic properties
water vapour permeability
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-9
Impregnacja chromowych odpadów skórzanych za pomocą wodnych bezizocyjanianowych dyspersji poliuretanowych. Komunikat wstępny
Anita Białkowska
Mariola Mendrycka
nr katalogowy: 70919
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Podwójna siła mrożenia
Grzegorz Pawlonka
nr katalogowy: 101718
10.15199/65.2016.10.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Synteza węglanu dimetylu metodą transestryfikacji węglanu propylenu metanolem z zastosowaniem czwartorzędowych soli oniowych i cieczy jonowych jako katalizatorów
Łukasz Kotyrba
Agnieszka Siewniak
Anna Chrobok
nr katalogowy: 146067
10.15199/62.2023.11.11
węglan dimetylu
transestryfikacja
czwartorzędowe sole oniowe
ciecze jonowe
dimethyl carbonate
transesterification
quaternary onium salts
ionic liquids
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Synteza węglanu dimetylu metodą transestryfikacji węglanu propylenu metanolem z zastosowaniem czwartorzędowych soli oniowych i cieczy jonowych jako katalizatorów
Łukasz Kotyrba
Agnieszka Siewniak
Anna Chrobok
nr katalogowy: 146067
10.15199/62.2023.11.11
węglan dimetylu
transestryfikacja
czwartorzędowe sole oniowe
ciecze jonowe
dimethyl carbonate
transesterification
quaternary onium salts
ionic liquids
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Piekarzu, czy wiesz, że... pieczywo na zakwasie, które obecnie jest lansowane jako najzdrowsze (zresztą słusznie), nie zawsze powinno się tak nazywać?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 122154
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Jak projektować wyroby z czekolady
Maria Zaleska
nr katalogowy: 148557
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Węglan etylenu jako półprodukt do wytwarzania glikolu etylenowego
STANISŁAW TRYBUŁA
BOGDAN TOMASZEK
nr katalogowy: 107875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
New sulfobetaine surfactants with homogemini structure. Nowe surfaktanty sulfobetainowe o strukturze homogeminalnej
Dobrawa Kwaśniewska
Ryszard Zieliński
nr katalogowy: 79416
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-10
ODMIEDZIOWANIE OŁOWIU ZA POMOCĄ ALUMINIUM I STOPU Al-Zn
ANDRZEJ CYBULSKI
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 63339
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-12
BADANIA ENERGOCHŁONNOŚCI STRUKTUR WYKONANYCH ZE STOPÓW MAGNEZU
PAWEŁ KACZYŃSKI
BARTOSZ BARTCZAK
ZBIGNIEW GRONOSTAJSKI
SŁAWOMIR POLAK
nr katalogowy: 95708
10.15 199/67.2015.12.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Systemowe zarządzanie wyrobami niezgodnymi
nr katalogowy: 61894
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-2
Development of the process for manufacturing bisphenol A at the Institute for Heavy Organic Synthesis "Blachownia". Rozwój technologii bisfenolu A w Instytucie Ciężkiej Syntezy Organicznej "Blachownia"
Andrzej Krueger
Bogusław Tkacz
nr katalogowy: 74894
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Opracowanie technologii i uruchomienie produkcji epichlorohydryny w Zakładach Chemicznych "Organika-Zachem" w Bydgoszczy
MARIAN SPADŁO
nr katalogowy: 107802
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-7
Badania procesu uwodornienia furfuralu do alkoholu furfurylowego w fazie gazowej
JACEK KLIMIEC
BRONISŁAW ATAMAŃCZUK
nr katalogowy: 107687
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-12
Wykorzystanie odpadowych krzemionek amorficznych do wytwarzania użytecznych produktów krzemowych (szkła wodnego)
MARTA STECHMAN
DANUTA RÓŻYCKA
MIROSŁAWA ZAKRZEWSKA-JANIK
nr katalogowy: 106192
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Wytwarzanie stabilnych warstw rezystywnych metodą bezprądowej metalizacji
Zbigniew PRUSZOWSKI
Piotr KOWALIK
nr katalogowy: 53022
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 108873
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Możliwości wykorzystania furfurolu do syntezy pestycydów. Fungicydy
JANUSZ NOWICKI
ZDZISŁAW MACIEJEWSKI
nr katalogowy: 108108
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Białka zwierzęce w produktach ekstrudowanych
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 64454
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-11
Zagrożenie cyjanowodorem i cyjankami w trakcie poważnej awarii przemysłowej
Agnieszka Gajek
Olga Gałkowska
Krzysztof Benczek
Joanna Kurpiewska
nr katalogowy: 80456
OPAKOWANIE 2015-10
Metody oceny efektu paskowania na tekturze falistej zadrukowanej w procesie postprintowym Część 1. - Metoda analizy bitmapy
JAN KOWALCZYK
nr katalogowy: 94393
10.15199/42.2015.10.2
OPAKOWANIE 2015-8
Metody oceny efektu paskowania na tekturze falistej zadrukowanej w procesie postprintowym Część 1. - Metoda analizy bitmapy
JAN KOWALCZYK
nr katalogowy: 94315
10.15199/42.2015.10.2
OPAKOWANIE 2016-2
Oczyszczanie bisfenolu A w opakowaniach celulozowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
KAROL BAL
ALICJA KASZUBA
AGNIESZKA KWIECIEŃ
nr katalogowy: 96983
10.15199/42.2016.2.3
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-12
O bibule atramentowej, suszkach (bibularzach) i piórach do pisania
MARZANNA MARCINKOWSKA
nr katalogowy: 146694
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-3
Badania procesu katalitycznego odchlorowodorowania 1,1,2-trichloroetanu w fazie gazowej
ANTONI ŻÓŁTAŃSKI
JÓZEF LACH
NORBERT HAŁABURDO
ZOFIA POKORSKA
nr katalogowy: 106971
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Koncepcja technologii wytwarzania biologicznych dodatków paszowych z mikroelementami na bazie glonów morskich
IZABELA MICHALAK
KATARZYNA CHOJNACKA
nr katalogowy: 51362
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
Analiza przewodzenia ciepła w wiązce prętów stalowych z uwzględnieniem powstawania zgorzeliny
Agnieszka BENDUCH
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
nr katalogowy: 84255
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Optymalizacja warunków prowadzenia reakcji kondensacji fenolu z pirogronianem metylu w środowisku kwaśnej chloroglinianowej 1-n-butylo-3-metylo-imidazoliowej cieczy jonowej
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Dresler
nr katalogowy: 71684
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Analiza procesu syntezy Mo2C w układzie (NH4)6Mo7O24·4H2O-węgiel aktywny
Marta Sabara
Anna Biedunkiewicz
nr katalogowy: 64709
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Condensation of phenols with methyl pyruvate in 1-n-butyl-3-methylimidazolium aluminium chloride ionic liquid medium. Reakcje kondensacji fenoli z pirogronianem metylu w środowisku kwaśnej chloroglinianowej 1-n-butylo-3-metyloimidazoliowej cieczy jonowej
Ewa Nowakowska-Bogdan
Ewa Dresler
nr katalogowy: 79857
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Technologia otrzymywania polipeptydów w procesie hydrolizy kolagenu i możliwości wykorzystania produktu
JERZY GUZIŃSKI
STANISŁAW OSTROWSKI
nr katalogowy: 54175
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-1
Krzywe umocnienia i własności elektryczne drutów uzyskanych z prętów odlewanych metodą ciągłą z granulatu złomu pokablowego
Tadeusz KNYCH
Andrzej MAMALA
Artur KAWECKI
Paweł KWAŚNIEWSKI
Beata SMYRAK
KINGA KORZEŃ
Michał JABŁOŃSKI*
Grzegorz KIESIEWICZ
Eliza SIEJA-SMAGA
Marek GNIEŁCZYK
Bartosz JURKIEWICZ
Jakub SIEMIŃSKI
Mariusz TOKARSKI
nr katalogowy: 103547
10.15199/24.2017.1.6
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-1
WYBRANE ZGŁOSZENIA PATENTOWE z dziedziny inżynierii materiałowej wg BIULETYNU URZĘDU PATENTOWEGO nr 50–52 z 2023 r. i 1–8 z 2024 r.
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 147582
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Zaawansowane funkcjonalne materiały wytwarzane z użyciem substancji pochodzenia naturalnego
Teofil Jesionowski
Katarzyna Jankowska
Artur Jędrzak
Tadeusz J. Szalaty
Sonia Żółtowska-Aksamitowska
Łukasz Klapiszewski
Agnieszka Kołodziejczak-Radzimska
Monika Stasiewicz
Marcin Wysokowski
Jakub Zdarta
nr katalogowy: 117875
10.15199/62.2018.12.8
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Tektury szmaciane do celów budowlanych
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 127735
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Tektury szmaciane do celów budowlanych
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 127735
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Synteza i zastosowanie aldehydu hydroksypiwalowego
Edyta Monasterska
Agnieszka Siewniak
Ewa Pankalla
Anna Chrobok
nr katalogowy: 130030
10.15199/62.2021.1.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Synteza i zastosowanie aldehydu hydroksypiwalowego
Edyta Monasterska
Agnieszka Siewniak
Ewa Pankalla
Anna Chrobok
nr katalogowy: 130030
10.15199/62.2021.1.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Prepregi na bazie żywicy epoksydowej jako materiał naprawczy do łopat elektrowni wiatrowych
Ryszard Pilawka
Małgorzata Osiewicz-Powęzka
Hanna Hankus
nr katalogowy: 131424
10.15199/62.2021.4.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Prepregi na bazie żywicy epoksydowej jako materiał naprawczy do łopat elektrowni wiatrowych
Ryszard Pilawka
Małgorzata Osiewicz-Powęzka
Hanna Hankus
nr katalogowy: 131424
10.15199/62.2021.4.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Badanie wpływu konfekcjonowania na właściwości fizyczne emulsji kosmetycznych
Elżbieta Sobiecka
Piotr Jaśniewskia
Kamila Szymańska
Piotr Owczarz
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 126688
10.15199/62.2020.6.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Rola tritlenku azotu w reakcji utleniania tlenku azotu(II) tlenem
Józef Głowiński
Adam Hałat
Andrzej Biskupski
Renata Kędzior
Dominik Nieweś
nr katalogowy: 116164
10.15199/62.2018.9.33
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Ryzyko wystąpienia poważnej awarii reaktora syntezy mocznika
Waldemar Samociuk
Aleksander Wyciszkiewicz
Krzysztof Gołacki
Tomasz Otto
nr katalogowy: 108904
10.15199/62.2017.8.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-7
Metody otrzymywania kwasu adypinowego o potencjalnym zastosowaniu przemysłowym
Dawid Lisicki
Gabriela Dobras
Beata Orlińska
Jan Zawadiak
nr katalogowy: 108312
10.15199/62.2017.7.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-2
Wpływ rodzaju kruszarki oraz parametrów jej pracy na suchą granulację proszków
Michał Bembenek
Paweł Wdaniec
nr katalogowy: 118607
10.15199/62.2019.2.25
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Developing a new process for adipic acid production
Dawid Lisicki
Beata Orlińska
Kamil Peckh
Tomasz Martyniuk
Krzysztof Dziuba
nr katalogowy: 151024
10.15199/62.2024.10.7
kwas adypinowy
cykloheksanon
utlenianie
adipic acid
oxidation
cyclohexanone
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Ocena właściwości fizyczno-chemicznych granulatów z surowców odpadowych przetwórstwa spożywczego pod kątem ich zastosowania jako zanęty dla ryb
Sławomir Obidziński
Krzysztof Karczewski
Gabriel Siegień
Magdalena Joka
Andrzej Rostocki
nr katalogowy: 132571
10.15199/62.2021.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Ocena właściwości fizyczno-chemicznych granulatów z surowców odpadowych przetwórstwa spożywczego pod kątem ich zastosowania jako zanęty dla ryb
Sławomir Obidziński
Krzysztof Karczewski
Gabriel Siegień
Magdalena Joka
Andrzej Rostocki
nr katalogowy: 132571
10.15199/62.2021.7.12
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Mąka żarnowa odkrywana na nowo
Anna Diowksz
nr katalogowy: 115167
mąka żarnowa
otręby
zarodki
jakość pieczywa
walory prozdrowotne
stone-ground flour
bran
germ
bread quality
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Produkowanie wyrobów z udziałem mięsa odkostnionego mechanicznie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 128138
jakość
charakterystyka i właściwości mięsa odkostnionego mechanicznie
przydatność przerobowa
aspekty żywieniowe i mikrobiologiczne
quality
characteristic and properties of mechanically separated meat
mechanically separated meat processability
nutrition and health aspects
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH