Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Legal requirements for certification of materials, machinery and equipment used in underground mine works, and problems in purchasing practice – a case study
Mirosław Mocek
Tomasz Malurdy
Grzegorz Moskal
Lesław Gajda
nr katalogowy: 147250
10.15199/40.2024.2.2
product certification
mining company
legal and practical aspects
certyfikacja wyrobów
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Radiated electromagnetic emission up to 1 GHz of the KNX fixed installation
Dorota TYPAŃSKA
Adam MAĆKOWIAK
Krzysztof SIECZKAREK
nr katalogowy: 92109
10.15199/48.2015.07.11
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Legal requirements for certification of materials, machinery and equipment used in underground mine works, and problems in purchasing practice – a case study
Mirosław Mocek
Tomasz Malurdy
Grzegorz Moskal
Lesław Gajda
nr katalogowy: 147250
10.15199/40.2024.2.2
product certification
mining company
legal and practical aspects
certyfikacja wyrobów
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-8
Dokumenty potwierdzające parametry techniczne w postępowaniach zakupowych branży elektroenergetycznej
nr katalogowy: 121748
10.15199/74.2019.8.4
deklaracja zgodności z normami
deklaracja zgodności UE
deklaracja właściwości użytkowych
protokół badania typu
certyfikat zgodności z normami
postępowanie zakupowe
wyroby elektroenergetyczne
declaration of conformity with standards
EU declaration of conformity
declaration of performance
type test report
certificate of conformity with standard
purchase procedure
electricity product
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Grzejnik PTC jako źródło emisji zaburzeń radioelektrycznych
Dariusz BRODECKI
Andrzej KASPRZAK
Marek ORLIKOWSKI
nr katalogowy: 65936
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Fakty i mity dotyczące rur preizolowanych stosowanych w ciepłownictwie – Część III – Krajowe deklaracje właściwości użytkowych
Ewa Kręcilewska
Ireneusz Iwko
nr katalogowy: 136759
10.15199/9.2022.3.4
rury i złącza preizolowane
systemy ciepłownicze
właściwości cieplne
właściwości mechaniczne
preinsulated pipes and joins
district heating systems
thermal properties
mechanical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Zamienniki LED klasycznych żarówek
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 72099
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Zamienniki LED klasycznych żarówek (2)
Dariusz CZYŻEWSKI
nr katalogowy: 89380
10.15199/48.2015.02.45
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
System deklaracji środowiskowych III rodzaju wg ITB
Michał Piasecki
nr katalogowy: 60436
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Koncepcje zmian w systemie zapewnienia jakości i systemie oceny zgodności wyrobów przeznaczonych na potrzeby obronności i bezpieczeństwa państwa
Paweł SWEKLEJ
Piotr WAŚLICKI
nr katalogowy: 116047
obronność
jakość
ocena zgodności
wyrób obronny
sprzęt wojskowy
defence
quality
conformity assessment
defence product
military equipment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Ocena zgodności wyrobów z wymaganiami zasadniczymi w zakresie kompatybilności elektromagnetycznej
Andrzej KACZOR
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 48790
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Pomiary wybranych parametrów świetlno-optycznych LEDów według zaleceń Międzynarodowej Komisji Oświetleniowej CIE 127:2007
Irena FRYC
nr katalogowy: 48199
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Kompatybilność Elektromagnetyczna urządzeń PLC
Dariusz BRODECKI
Marek ORLIKOWSKI
nr katalogowy: 94701
10.15199/48.2015.11.01
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-4
Optymalizacja orientacji przestrzennej odbiornika energii słonecznej ze względu na maksymalny zysk energetyczny
Grażyna FRYDRYCHOWICZ-JASTRZĘBSKA
Marcin WITCZAK
nr katalogowy: 18386
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-3
Charakterystyka środowiskowa złożonych zestawów izolacji cieplnej (ETICS) z płytami z ekspandowanego polistyrenu i wełny mineralnej
Sebastian Czernik
Marta Marcinek
Bartosz Michałowski
Michał Piasecki
Justyna Tomaszewska
Jacek Michalak
nr katalogowy: 130973
10.15199/33.2021.03.07
złożony zestawizolacji cieplnej (ETICS)
deklaracja środowiskowa III typu (EPD)
potencjał globalnego ocieplenia (GWP)
analiza cyklu życia (LCA)
materiały termoizolacyjne
External Thermal Insulation Composite System (ETICS)
Environmental Product Declaration (EPD)
Global Warming Potential (GWP)
Life Cycle Assessment (LCA)
thermal insulation materials.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
GOSPODARKA WODNA 2014-4
Forum międzynarodowych organizacji wodnych Chendu (Chiny) 2013 Deklaracja globalnego bezpieczeństwa wody (Global Water Security Declaration)
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 83485
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-6
Ochrona przed korozją za pomocą certyfikowanych systemów malarskich. 30-lecie działalności Jednostki Certyfikującej Wyroby Sieci Badawczej Łukasiewicz – Instytutu Inżynierii Materiałów Polimerowych i Barwników
MARCIN PASICH
BARBARA SOŁTYSIK
nr katalogowy: 143570
10.15199/40.2023.6.3
certyfikacja
system malarski
ochrona przed korozją
jednostka certyfikująca wyroby
PN-EN ISO 12944-2:2018-02
certification
paint system
corrosion protection product certification body
PN-EN ISO 12944-2:2018-02
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-6
Ochrona przed korozją za pomocą certyfikowanych systemów malarskich. 30-lecie działalności Jednostki Certyfikującej Wyroby Sieci Badawczej Łukasiewicz – Instytutu Inżynierii Materiałów Polimerowych i Barwników
MARCIN PASICH
BARBARA SOŁTYSIK
nr katalogowy: 143570
10.15199/40.2023.6.3
certyfikacja
system malarski
ochrona przed korozją
jednostka certyfikująca wyroby
PN-EN ISO 12944-2:2018-02
certification
paint system
corrosion protection product certification body
PN-EN ISO 12944-2:2018-02
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Deklaracja GV4+3 oczekiwane efekty w sektorze rolno-spożywczym
Eugeniusz K. Chyłek
nr katalogowy: 108779
10.15199/65.2017.8.2
przemysł rolno-spożywczy
Deklaracja Państw Grupy Wyszehradzkiej
Horyzont 2020
nauka
badania
innowacje
rozwój
agri-food industry
Declaration of States of the Visegrad Group
Horizon 2020
science
research
innovation
development
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Materiały i systemy do naprawy i ochrony konstrukcji betonowych wdrażanie norm europejskich EN 1504
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 24198
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Przemysł rolno-spożywczy w Deklaracji Państw Grupy Wyszehradzkiej
Eugeniusz K. Chyłek
nr katalogowy: 108060
10.15199/65.2017.7.2
przemysł rolno-spożywczy
Deklaracja Państw Grupy Wyszehradzkiej
Horyzont 2020
Strategia na rzecz Odpowiedzialnego Rozwoju
zaplecze naukowo-badawcze
innowacje
rozwój
Agri-food industry
Declaration of the Visegrad Group Countries
Horizon 2020
Strategy for Responsible Development
scientific-research background
innovations
development
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Obciążenie okien wiatrem zgodnie z Eurokodami i normą wyrobu
Ryszard Antonowicz
nr katalogowy: 109951
10.15199/33.2017.10.24
stolarka okienna
obciążenie wiatrem
norma wyrobu
badanie typu
Eurokody.
windows
wind load
product standard
initial type testing
Eurocodes.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Produkt jako instrument marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 42381
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Badania wyłączników szybkich prądu stałego na zgodność z normami
Artur ROJEK
nr katalogowy: 77962
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
DECLARATION OF THE WORLD CONGRESS OF ENGINEERS – WEC23
nr katalogowy: 146685
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Prediction of the Service Life of LED Lamps Based on the Extrapolation of the Luminous Flux Conservation Factor
Sabir BAGHIROV
Yulia BASOVA
Liudmyla GUBA
Hryhorii KOZHUSHKO
nr katalogowy: 147356
10.15199/48.2024.02.38
light-emitting diode lamps
prediction
service life
luminous flux conservation factor
lampy diodowe
prognoza
żywotność
współczynnik zachowania strumienia świetlnego
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Load Analyser using Conservative Power Theory
Fernando P. MARAFO
Wesley A. SOUZA
Eduardo V. LIBERADO
Luiz C.P. da SILVA
Helmo K.M. PAREDES
nr katalogowy: 81536
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Struktura produktu hotelowego
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 119007
istota produktu
potrzeba
produkt
produkt fakultatywny
produkt podstawowy
produkt potencjalny
produkt poszerzony
produkt rzeczywisty
produkt wzbogacony
rdzeń produktu
struktura produktu
usługa
usługa hotelarska
product essence
need
product
optional product
basic product
potential product
extended product
real product
enriched product
product core
product structure
service
hotel service
OPAKOWANIE 2009-2
Torby handlowe nowej generacji na przykładzie firmy Carrefour
Wioletta Karaś
nr katalogowy: 41628
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
How to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and AnalysisHow to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and Analysis
Xiaopeng LI
Mique ZHAO
Yali LIU
Wei WANG
nr katalogowy: 70707
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-2
Wdrażanie normy PN-EN 1504-9 do stosowania w Polsce
Lech Czarnecki
Paweł Łukowski
nr katalogowy: 49856
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-12
Charakterystyka środowiskowa systemów ETICS w latach 2014-2019
Bartosz Michałowski
Marta Marcinek
Justyna Tomaszewska
Sebastian Czernik
Michał Piasecki
Robert Geryło
Jacek Michalak
nr katalogowy: 124088
10.15199/33.2019.12.02
deklaracja środowiskowa wyrobu (EPD)
system ETICS
materiały termoizolacyjne
potencjał globalnego ocieplenia
analiza cyklu życia
Environmental Product Declaration (EPD)
External Thermal Insulation Composite System (ETICS)
thermal insulation materials
Global Warming Potential
Life Cycle Assessment.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-8
Zachowanie się kompozytów aluminium-stop aluminium podczas ściskania w temperaturze 480 °C
STEFAN SZCZEPANIK
RUDOLF KAWALLA
nr katalogowy: 46257
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2009-1
Klasy reakcji na ogień klejów do płytek ceramicznych
Jacek Michalak
nr katalogowy: 42411
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Deklaracja środowiskowa III typu dla systemu ociepleń ATLAS ETICS
Adam Danch
Sebastian Czernik
nr katalogowy: 84916
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
One approach to dataspace modelling
Natalya SHAKHOVSKA
Mykola MEDYKOVSKY
Liliana BYCZKOWSKA-LIPINSKA
nr katalogowy: 66555
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-1
Obowiązek certyfikacji betonu towarowego w świetle przepisów prawa
Jan Bobrowicz
Patryk Lis
nr katalogowy: 111711
10.15199/33.2018.01.27
beton
certyfikacja
wyrób budowlany
bezpieczeństwo
Zakładowa Kontrola Produkcji
concrete
certification
construction product
security
Factory Production Control.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Nowe wymagania normalizacyjne dla wyrobów nieprzepuszczających wody stosowanych w systemach okładzin ceramicznych
Jacek Michalak
nr katalogowy: 49583
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Produkcja i znakowanie słodzonych przetworów owocowych w ramach rolniczego handlu detalicznego
Sylwia Skąpska
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 135252
10.15199/64.2021.6.4
rolniczy handel detaliczny
dżemy
powidła
marmolady
konfitury
zawartość cukru
agricultural retail trade
jams
plum james
marmalades
confitures
sugar content
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Problemy jakościowe i ekonomiczne otrzymywania tlenku miedzi(II)
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 40860
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Opakowanie jako element strategii produktu w marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 44001
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Low complexity algorithm for multiplying octonions
Aleksandr CARIOW
Galina CARIOWA
nr katalogowy: 82703
10.12915/pe.2014.02.29
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI INSTALACYJNYCH RUR MIEDZIANYCH
BOŻENA BORYCZKO
JAN OSIKA
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39257
OPAKOWANIE 2013-11
Evaluation system for selected criteria of plastics
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80612
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-3
Deklarowanie zamierzonego zastosowania na przykładzie elementów murowych z betonu komórkowego
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 104546
10.15199/33.2017.03.14
OPAKOWANIE 2008-I
Breakdown on Bioplastics - Alternative Materials Increasingly Viable
nr katalogowy: 34042
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Nanocrystalline Al-30%Fe alloy obtained by mechanical alloying and hot-pressing
MAREK KRASNOWSKI
TADEUSZ KULIK
nr katalogowy: 27504
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
PACKAGING REVIEW 2024-1
ON THE SAFETY OF PACKAGING AND PACKAGED PRODUCT
nr katalogowy: 147839
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Produkt i jego jakość jako symbol
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 131884
10.15199/46.2021.5.1
produkt
towar
usługa
symbol
jakość postrzegana
product
commodity
service
symbol
perceived quality
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Modelowanie numeryczne pól temperatur w przestrzeni roboczej pieca przepychowego z wykorzystaniem programu Fluent
MONIKA GÓRSKA
nr katalogowy: 54094
OPAKOWANIE 2008-I
Rotogravure in Packaging Marketing
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 34053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Computer banks of product data as a factor to improve the efficiency of their study
JAROSŁAW I. ZAIATS
nr katalogowy: 121785
10.15199/60.2019.07-08.1
data bank
product
content
functions
purpose
structure
bank danych
produkt
treść
funkcje
cel
struktura
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-3
ANALIZA KOSZTÓW PRODUKCJI ODKUWEK MATRYCOWYCH
BOŻENA BORYCZKO
JUSTYNA GRZYB
ŁUKASZ KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 83125
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-4
The infl uence of the reaction product formation inside the ceramic substrate on the interpretation of marker experiments
ZBIGNIEW GRZESIK
GRZEGORZ SMOŁA
nr katalogowy: 83403
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Ocena zgodności charakterystyk magnesowania i stratności toroidalnych obwodów magnetycznych o różnych wymiarach
Wiesław JAŁMUŻNY
Danuta ADAMCZEWSKA
Iwonna BOROWSKA-BANAŚ
nr katalogowy: 63888
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
no-wait scheduling method for assembly operations concerning multi-option electric devices
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 113025
10.15199/48.2018.04.42
scheduling
assembly scheduling
parallel machines
integer programming
multi-option products.
szeregowanie operacji
harmonogramowanie montażu
maszyny równoległe
programowanie całkowitoliczbowe
produkty wielowariantowe.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
System oceny wyrobów pirotechnicznych w świetle wymagań i przepisów UE
Wojciech DĄBROWSKI
Witold POKORA
Leszek SZYMAŃCZYK
nr katalogowy: 116059
10.15199/48.2018.9.17
normalizacja
wyroby pirotechniczne (WP)
WP widowiskowe
mieszaniny pirotechniczne
bezpieczeństwo
standardization
pyrotechnic articles
fireworks
pyrotechnic compositions
safety
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Layout Design of Printed Circuit Boards - An Important Issue of the 21st Century Undergraduate Electronics Curricula
Paul Svasta
nr katalogowy: 90128
10.15199/13.2015.3.13
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-3
Proces innowacji produktowych w przedsiębiorstwie hutniczym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 91090
OPAKOWANIE 2009-I
Active and intelligent packaging and its presence at the Polish market
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 42499
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Zastosowanie hydrolizatu kolagenowego do dogarbowania półproduktu wet-white
JAN ŻARŁOK
nr katalogowy: 151047
10.15199/60.2024.5.4
półprodukt wet-white
półprodukt crust
dogarbowanie skór
hydrolizat kolagenowy
wet-white semi-finished product
crust semi-finished product
retanning of leather
collagen hydrolysate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Procedure for Uncertainty Management in the Next Generation of GPS Based on Monte Carlo Simulation
Hongjun ZHU
Ya ZHANG
nr katalogowy: 74341
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Symulacja rozkładu ciśnień w komorze grzewczej pieca przepycho- wego z wykorzystaniem metod komputerowej mechaniki płynów
moniKa gÓrsKa
nr katalogowy: 62532
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
A study on radiated interference emitted by power tool appliances within 30 MHz to 1 GHz
Joanna MICHAŁOWSKA
Pawel MAZUREK
nr katalogowy: 124199
10.15199/48.2020.01.39
Gigahertz Transverse Electromagnetic cell (GTEM)
electromagnetic field (EMF)
electromagnetic compatibility (EMC)
radiated EMI
power tools.
komora GTEM
pole elektromagnetyczne
kompatybilność elektromagnetyczna
zaburzenia promieniowane
elektronarzędzia.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electronic control for high efficient process in thermal-moisture pretreatment of meal
ANELIYA MANUKOVA
SEHER KADIROVA
nr katalogowy: 46930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
PMPoland - partner przemysłu papierniczego oferujący rozwiązania przynoszące oszczędności
nr katalogowy: 62757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-3
ANALIZA ZŁOŻONOŚCI KONSTRUKCJI WYROBU Z UWZGLĘDNIENIEM ZASAD DfA
Michał SĄSIADEK
Roman KIELEC
nr katalogowy: 115384
analiza złożoności
projektowanie dla montażu
uproszczenie wyrobu
complexity analysis
design for assembly
product simplifi cation
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie fosforanów paszowych MCP z wykorzystaniem ciepła reakcji do ograniczenia zawartości wody fizycznej w produkcie
Józef Hoffmann
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 59862
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Certyfikacja drzwi odpornych na włamanie
Magdalena Kałużna
nr katalogowy: 115442
10.15199/33.2018.08.12
dobrowolna certyfikacja
deklarowanie właściwości użytkowych
oznakowanieCE
drzwi odporne nawłamanie
voluntary certification
declaring of performance
CE marking
burglary resistant doors.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-11
Problematyka wzmocnień istniejących elementów konstrukcji DH Renoma w związku z przebudową obiektu
Jacek Dudkiewicz
Piotr Organek
nr katalogowy: 95103
10.15199/33.2015.11.40
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The computer aided pressure casting die
Jacek Sawicki
Marek Górecki
Zbigniew Gawroński
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 52775
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Automation design of multi-unit electromechanical structures of magnetic separators
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Iryna SHVEDCHIKOVA
Sergiy TKACH
nr katalogowy: 88217
10.12915/pe.2014.12.74
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
New Materials Developments, Product Innovations, and Problems in Paper Physics
TETSU UESAKA
nr katalogowy: 116251
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The use of an electronic particle size analyzer in the study of the brittle material grinding process
Tomasz WYLECIAŁ
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 80866
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Kompatybilność elektromagnetyczna w pomiarach energii elektrycznej
Michał JAGUSIAK
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA Paweł KIEŁBASA Stanisław LIS
Paulina WRONA Krzysztof NĘCKA
Maciej OZIEMBŁOWSKI
nr katalogowy: 96020
10.15199/48.2016.01.34
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Badanie procesu wytwarzania paszowych fosforanów wapnia z użyciem stężonego kwasu fosforowego
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 44480
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Pojemności sprzęgające w dwustronnych strukturach mikroukładu z warstwą dielektryka
Bogusław WISZ
nr katalogowy: 64328
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Optimizing the Arrangement of Elements on a Printed Circuit Board
Waldemar WÓJCIK
Bakhytzhan AKHMETOV
Igor KOCHEGAROV
Nikolai YURKOV
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 99997
10.15199/48.2016.08.37
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Modernizacja tekturnicy Zwiększenie wydajności i wydłużenie żywotności maszyny
nr katalogowy: 143429
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Application of CMMI in Software Product Development Process
Bing HAN
Yinglan FANG
nr katalogowy: 65402
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Projektowanie nadproży w konstrukcjach murowych
Roman Gajownik
Roman Jarmontowicz
Jan Sieczkowski
nr katalogowy: 90748
10.15199/33.2015.04.06
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-1
A NEW TECHNOLOGY TO RECOVER COPPER AND OTHER METALS FROM BY-PRODUCT AND WASTEWATERS OF COPPER INDUSTRY
PRZEMYSŁAW ŁOŚ
ANETA ŁUKOMSKA
SYLWIA KOWALSKA
nr katalogowy: 65541
OPAKOWANIE 2007-I
Modern Packaging - Design, Functionality and Information
Ewa Jerzyk
nr katalogowy: 25075
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Boost-diffusion vacuum nitriding of X37CrMoV51 steel
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
PIOTR KULA
EMILIA WOŁOWIEC
ROBERT PIETRASIK
ADAM RZEPKOWSKI
nr katalogowy: 84291
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-11
SPEKTRALNE CERTYFIKOWANE MATERIAŁY ODNIESIENIA DLA BRĄZU ALUMINIOWO‐NIKLOWEGO
BEATA CWOLEK
BARBARA BOLIBRZUCH
EWA MULLER
ŁUKASZ J. WIERZBICKI
BARBARA JUSZCZYK
LUDWIK CIURA
nr katalogowy: 72441
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Microstructure of the reaction product region formed due to the interaction of aluminium with nickel oxide at 700°C
JOANNA WOJEWODA-BUDKA
nr katalogowy: 79742
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Energy and resource saving control system for pumping station
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Tetyana KORENKOVA
Iuliia ALIEKSIEIEVA
nr katalogowy: 74828
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Investigations of real conditions properties of the biomedical electrodes with integrated electrode contact quality monitoring system for recording electrocardiographic signals
Zbigniew MARSZALEK
Waclaw GAWEDZKI
nr katalogowy: 101956
10.15199/48.2016.11.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Nauka - Przemysł
RYSZARD TADEUSZ SIKORSKI
nr katalogowy: 28642
PACKAGING REVIEW 2023-4
ENVIRONMENTAL PROTECTION IN CONTEMPORARY MARKETING – THEORETICAL BACKGROUND AND MARKET PRACTICE ON THE EXAMPLE OF PACKAGING – PART 1
Joanna Karwowska
nr katalogowy: 146802
10.15199/42.2023.4.2
environmental protection
effectiveness of marketing communication
buyers’ attitude
purchasing decisions
ochrona środowiska
efektywność komunikacji marketingowej
postawy nabywców
decyzje zakupowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Fast algorithms to compute matrix-vector products for Toeplitz and Hankel matrices
Aleksandr CARIOW
Marek GLISZCZYŃSKI
nr katalogowy: 69798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Effect of chemical composition change of feeding streams on the quality of fertilizer granules from an industrial plant Wpływ zmian składu chemicznego strumieni zasilających na jakość granulatów nawozowych uzyskiwanych w instalacji przemysłowej
Leszek Grochowski
Henryk Sterkowicz
Krzysztof Kozioł
Konrad Żak
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 95894
10.15199/62.2015.12.16
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Analyses and evaluations of renewable energy sources (res) in distribution grids
Jaroslav Pospíšil
Petr Pospíšil
Roman Málek
nr katalogowy: 97780
10.15199/74.2016.4.4
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 131102
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 131102
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Polish Market of Food and Drinks
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 37379
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-4
WPŁYW NORMY IEC 62232 I OCENY ZGODNOŚCI NA EFEKTYWNOŚĆ REALIZACJI INWESTYCJI RADIOKOMUNIKACYJNYCH
Waldemar Karcz
nr katalogowy: 150618
10.15199/59.2024.4.79
gęstość mocy
stacja bazowa
uproszczone procedury oceny
zgodność produktu
base station
power density
product compli- ance
simplified assessment procedures
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Badania funkcjonalne generatora udarów do prób odporności awioniki
Kamil FILIK
Grzegorz KARNAS
Grzegorz MASŁOWSKI
Stanisław WYDERKA
Robert ZIEMBA
nr katalogowy: 81893
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-2
Transient Analysis of a Railgun with Iron Core
Andrzej WAINDOK
Paweł PIEKIELNY
nr katalogowy: 103810
10.15199/48.2017.02.33
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Przemysł papierniczy w Polsce - dokąd zmierzamy?
MICHAŁ JARCZYŃSKI
nr katalogowy: 62750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Conformity of models and measurements of windings deformations in frequency response analysis method
Szymon BANASZAK
nr katalogowy: 53430
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Lampa LED o regulowanej temperaturze barwowej
Jacek CHĘCIŃSKI
Zdzisław FILUS
nr katalogowy: 100501
10.15199/48.2016.09.13
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Badanie zawartości wypełniaczy w papierze i tekturze w niecałą minutę: metoda nieniszcząca, dokładna i niezawodna
Giselher Grűner
Alexander Grűner
nr katalogowy: 143425
PACKAGING REVIEW 2024-2
THE PAPER PACKAGING REVOLUTION: A SHIFT TOWARDS SUSTAINABILITY AND INNOVATION
ELENA KNIGHT
nr katalogowy: 148909
PACKAGING REVIEW 2024-2
THE PAPER PACKAGING REVOLUTION: A SHIFT TOWARDS SUSTAINABILITY AND INNOVATION
ELENA KNIGHT
nr katalogowy: 148909
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Application of semiconductor sensors for quality control of food products
VITALY ZARAPIN
VALERY LUHIN
PAWEŁ ŻUKOWSKI
TOMASZ KOŁTUNOWICZ
nr katalogowy: 35629
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. 2
Adam Bogacz
nr katalogowy: 73550
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
An algorithm for complex-valued vector-matrix multiplication
Aleksandr CARIOW
Galina CARIOWA
nr katalogowy: 71424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Examination and Development of a Radio Frequency Inductor
Zoltán PÓLIK
Miklós KUCZMANN
nr katalogowy: 40228
SZKŁO I CERAMIKA 2012-3
Uwarunkowania formalne i technologiczne produkcji cementów z dodatkiem popiołu lotnego wapiennego
ALBIN GARBACI K
TOMASZ BARAN
PAWEŁ PICHNIARCZYK
nr katalogowy: 68550
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Zamknięcia do opakowań w przemyśle spożywczym
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 130119
10.15199/65.2021.1.5
zamknięcie
opakowanie
zakrętka
closure
packaging
cap
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Zamknięcia do opakowań w przemyśle spożywczym
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 130119
10.15199/65.2021.1.5
zamknięcie
opakowanie
zakrętka
closure
packaging
cap
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Badania nad produkcją cydrów z możliwością zastosowania metody ciągłej
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marek Pawlaczyk
nr katalogowy: 38924
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
The influence of distributed power sources on active power loss in the microgrid
Petro D. LEZHNIUK
Iryna O. HUNKO
Sergiy V. KRAVCHUK
Paweł KOMADA
Konrad GROMASZEK
Assel MUSSABEKOVA
Nursanat ASKAROVA
Abenar ARMAN
nr katalogowy: 104311
10.15199/48.2017.03.25
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Single and Double Lagrange multipliers approaches applied to Scalar potential formulation in magnetostatic FEM
Mathieu AUBERTIN
Thomas HENNERON
Olivier BOITEAU
Francis PIRIOU
Patrick GUERIN
Jean-Claude MIPO
nr katalogowy: 52111
OPAKOWANIE 2013-8
LCA methods in packaging assessment considering environmental protection
HANNA ŻAKOWSKA
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 78684
OPAKOWANIE 2008-I
Investments and Expansion Strategy of Can-Pack Group
nr katalogowy: 34001
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Method of predicting the useful life of ultraviolet lamps in electrotechnical systems under UV radiation
Anatolii SEMENOV
Ruslan KHARAK
Yaroslav BYCHKOV
Volodymyr DUDNYK
Bauyrzhan YELEUSSINOV
nr katalogowy: 149777
10.15199/48.2024.08.56
low-pressure UV lamps
radiant flux
service life
mathematical extrapolation method
lampy UV o niskim ciśnieniu
strumień promieniowania
żywotność
matematyczna metoda ekstrapolacji
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Synthesis of samarium oxide layers by MOCVD method
AGATA SAWKA
ANDRZEJ KWATERA
MIROSŁAW BUĆKO KATARZYNA CHOLEWA-KOWALSKA
DAMIAN HALSKI
nr katalogowy: 27574
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Dobór opakowań do produktu na przykładzie kiełbas
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 143012
10.15199/65.2023.4.6
kiełbasa
metody pakowania
tworzywa sztuczne
osłonki
folia opakowaniowa
sausage
packing methods
plastics
casings
packaging foil
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Metody zwiększania gęstości nasypowej tripolifosforanu sodu
Katarzyna Gorazda
Marcin Banach
Agnieszka Makara
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 61048
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
VALUE STREAM MAPPING OF A UNIQUE COMPLEX PRODUCT MANUFACTURING PROCESS
Barbara BUKOWSKA
Dorota STADNICKA
nr katalogowy: 125712
10.15199/160.2020.1.6
Value stream mapping
unique complex product
problems analysis
pull system
Mapowanie strumienia wartości
niepowtarzalny produkt złożony
analiza problemów
system ssania
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The zinc coating solidification on surface silicon steels and DI castings
Dariusz Kopyciński
Edward Guzik
Waldemar Wołczyński
nr katalogowy: 52678
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Podejście jakościowe do nowego oznaczenia "Produkt polski" - wybrane aspekty prawne
Monika ŻUCHOWSKA-GRZYWACZ
nr katalogowy: 109364
10.15199/48.2017.9.1
Polski produkt
oznaczenie
konsument
jakość
żywność
Polish product
designation
consumer
quality
food
OPAKOWANIE 2008-I
In-mold Decorating Takes New Directions
Ronald B. Schultz
nr katalogowy: 34046
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Special neural networks for finding symbolic relationships between empirical data
JAROSŁAW MAJEWSKI
RYSZARD WOJTYNA
nr katalogowy: 59599
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Assessment of packaging film quality by failure mode and effects analysis Ocena jakości folii opakowaniowej z wykorzystaniem analizy przyczyn i skutków wad
Andrzej Pacana
Jacek Pacana
Jacek Sopel
Beata Zatwarnicka-Madura
nr katalogowy: 96189
10.15199/62.2016.1.26
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
WYKORZYSTANIE METODOLOGII SIX SIGMA W DOSKONALENIU PROCESU PRODUKCJI RUR ZGRZEWANYCH
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39250
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
GlobalGAP - standard jakości i bezpieczeństwa dla producentów żywności
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 54439
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127690
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127690
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie nasączania próżniowego i systemu pakowania bag in box w technologii półproduktów owocowych na przykładzie kostki jabłkowej w żelu
Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Marcin Kidoń
Róża Biegańska-Marecik
Przemysław Gil
Grzegorz Czarnecki
nr katalogowy: 143007
10.15199/65.2023.4.2
nasączanie próżniowe
pakowanie aseptyczne
jabłka
brązowienie enzymatyczne
vacuum impregnation
aseptic packaging
apple
enzymatic browning
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Effect of finish-rolling conditions on properties of HSLA Steel QStE460N
IVO SCHINDLER
LUBOMÍR ČÍŽEK
STANISLAV RUSZ
MARCEL JANOŠEC
MIROSLAV LEGERSKI
ALEŠ KŘUPALA
nr katalogowy: 37273
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-7
POSSIBILITY OF DEPOSITION OF STABILIZED SOIL COVERS ON MINE DUMPS FOR SULFIDE ORE WASTE
JORDAN NINOV
VLADIMIR KOSTOV
nr katalogowy: 27699
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Ant Colony Optimization for Electrical Power System Expansion-Scheduling
Samir HADJERI
Abdelkader ZEBLAH
nr katalogowy: 36507
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-12
Jakość środowiskowa produktów w kontekście ich zrównoważenia
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 117605
10.15199/48.2018.12.3
jakość
środowisko
wymagania konsumentów
produkt zrównoważony
quality
environment
consumer requirements
sustainable product
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH