Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Produkt jako instrument marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 42381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Struktura produktu hotelowego
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 119007
istota produktu
potrzeba
produkt
produkt fakultatywny
produkt podstawowy
produkt potencjalny
produkt poszerzony
produkt rzeczywisty
produkt wzbogacony
rdzeń produktu
struktura produktu
usługa
usługa hotelarska
product essence
need
product
optional product
basic product
potential product
extended product
real product
enriched product
product core
product structure
service
hotel service
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Comparative analysis of two hierarchical methods of assembly planning for producers of electric and electronic equipment
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 91011
10.15199/48.2015.04.20
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Changes of crystallite sizes in the layer determined on the basic of X-ray diffraction lines broadening
MONIKA GWOŹDZIK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
nr katalogowy: 84288
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The use of an electronic particle size analyzer in the study of the brittle material grinding process
Tomasz WYLECIAŁ
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 80866
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
The impact of digital fi lter parameters on the results of nonlinear distortion measurements in loudspeakers – simulation process
ANDRZEJ DOBRUCKI
RAFAŁ SICZEK
nr katalogowy: 50798
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Przemysł papierniczy w Polsce - dokąd zmierzamy?
MICHAŁ JARCZYŃSKI
nr katalogowy: 62750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
The assessment of the processes of aging of the electric machines with structural unit defects using the genetic approach
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
Vasyl SHYNKARENKO
nr katalogowy: 117974
10.15199/48.2019.01.37
electric machine
aging
reliability
energy efficiency
genetic approach
defect .
maszyna elektryczna
starzenie
niezawodność
skuteczność energetyczna
podejście genetyczne
uszkodzenie
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-2
Struktura łańcucha wartości wyrobów w sektorze przedsiębiorstw hutniczych
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 57999
OPAKOWANIE 2015-10
Determination of the critical substances migration from cellulosic food packaging materials containing the protective sorption layer by chromatographic methods
KAROL BAL
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 94395
10.15199/42.2015.10.4
OPAKOWANIE 2015-8
Determination of the critical substances migration from cellulosic food packaging materials containing the protective sorption layer by chromatographic methods
KAROL BAL
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 94317
10.15199/42.2015.10.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-4
Biodeterioration of gypsum materials caused by fungi
Maria Fiertak
Elżbieta Stanaszek-Tomal
nr katalogowy: 97713
10.15199/40.2016.4.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Comprehensive Evaluation on Design Scheme of Cartesian Robot
SHEN Huicun
LIANG Jifeng
LAN Shuailing
nr katalogowy: 75311
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-1
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 131102
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Analysis of partial vacuum formation and effect on discharge parameter in short gap ESD
Fangming RUAN
Tomasz DLUGOSZ
nr katalogowy: 57870
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Research of the impact of selected equipment used in laboratory at the Institute of Applied Biotechnology and Basic Science for the supply line
Dariusz SOBCZYŃSKI
Wiesława MALSKA
Anna KOZIOROWSKA
nr katalogowy: 88878
10.15199/48.2015.01.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
Effectiveness assessment of selected graphical techniques for the interpretation of measured concentrations of gases dissolved in transformer oil
Tomasz PIOTROWSKI
nr katalogowy: 121585
10.15199/48.2019.08.15
power transformer
oil-paper insulation
diagnostics
DGA
transformator energetyczny
izolacja papierowo-olejowa
diagnostyka
DGA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
SIMATIC HMI basic Panels
Michał Bereza
nr katalogowy: 41807
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
How to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and AnalysisHow to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and Analysis
Xiaopeng LI
Mique ZHAO
Yali LIU
Wei WANG
nr katalogowy: 70707
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Summaries of selected articles published in the “Problemy Jakości (Quality Issues)” monthly in 2009 year
nr katalogowy: 56791
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Integrated Product Policy - istota i potrzeba
Michał Ozwoniarek
nr katalogowy: 18199
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Graph models with multiple Bayesian networks
Assem SHAYAKHMETOVA
Natalya LITVINENKO
Orken MAMYRBAYEV
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 129312
10.15199/48.2020.12.55
Bayesian networks
graph models
uncertainties
machine learning
Sieci bayesowskie
modele wykresów
niepewności
uczenie maszynowe
OPAKOWANIE 2017-7
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część III. Aktywne opakowania o własnościach antydrobnoustrojowych
Karol Bal
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 107525
10.15199/42.2017.7.2
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-7-8
Metody podziału kosztów ogrzewania mieszkań w budynkach wielorodzinnych
CEZARY A. PIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 52814
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2019-7
SCHEMATY TECHNOLOGICZNE WYTWARZANIA WYROBÓW Z KOMPOZYTÓW METALOWYCH UMACNIANYCH ODKSZTAŁCENIOWO
ŁUKASZ ZASADZIŃSKI
nr katalogowy: 121567
10.15199/67.2019.7.2
kompozyty metalowe
umocnienie odkształceniowe
wytwarzanie wyrobów kompozytowych
metal composites
strain hardening
production of composite products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Product placement - narzędzie Pilarczyk marketingowe na rynku żywności
Bogna Pilarczyk
nr katalogowy: 57029
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
SIMATIC HMI Comfort Panels
Krzysztof Okoński
nr katalogowy: 57757
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-12
Zrównoważony produkt żywnościowy w systemie prawa - fakt czy życzenie?
Monika ŻUCHOWSKA-GRZYWACZ
nr katalogowy: 117604
10.15199/48.2018.12.2
produkt zrównoważony
zrównoważony rozwój
doskonalenie
wartości dodane
sustainable product
sustainable development
improvement
added values
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
One approach to dataspace modelling
Natalya SHAKHOVSKA
Mykola MEDYKOVSKY
Liliana BYCZKOWSKA-LIPINSKA
nr katalogowy: 66555
OPAKOWANIE 2008-I
Breakdown on Bioplastics - Alternative Materials Increasingly Viable
nr katalogowy: 34042
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-11
Ubezpieczenia robót antykorozyjnych
ALICJA TOKARCZYK
nr katalogowy: 64351
OPAKOWANIE 2016-12
Funkcje opakowań w cyklu ich życia
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 102924
10.15199/42.2016.12.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Problemy jakościowe i ekonomiczne otrzymywania tlenku miedzi(II)
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 40860
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-3
SSPC Basic Spray Application Manual
Stanislaw Gorzkowski
nr katalogowy: 10836
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Opakowanie jako element strategii produktu w marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 44001
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI INSTALACYJNYCH RUR MIEDZIANYCH
BOŻENA BORYCZKO
JAN OSIKA
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39257
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Acoustic excitation of electric field in water solution NaCl
Oleg G. AVRUNIN
Igor S.BONDARENKO
Stanislav I.BONDARENKO
Yulia V. KUZMENKO
Olga Yu. PINAIEVA
Piotr KISAŁA
Akmaral TLESHOVA
Saule LUGANSKAYA
nr katalogowy: 119499
10.15199/48.2019.04.28
ultrasonic radiation
magnetic field
biological tissue
magnetohydrodynamics.
promieniowanie ultradźwiękowe
pole magnetyczne
tkanka biologiczna
magnetohydrodynamika
PACKAGING REVIEW 2024-2
MARKING OF PACKAGING WITH ECOLOGICAL SYMBOLS
EWELINA PAWŁOWSKA
BEATA GÓRSKA
KRZYSZTOF WÓJCIK
nr katalogowy: 148906
10.15199/42.2024.2.1
environmental marks
eco-marks
sustainable development
recyclability
greenwashing
circular economy (GOZ)
znaki środowiskowe
eko-znaki
zrównoważony rozwój
przydatność do recyklingu
greenwashing
GOZ
PACKAGING REVIEW 2024-2
MARKING OF PACKAGING WITH ECOLOGICAL SYMBOLS
EWELINA PAWŁOWSKA
BEATA GÓRSKA
KRZYSZTOF WÓJCIK
nr katalogowy: 148906
10.15199/42.2024.2.1
environmental marks
eco-marks
sustainable development
recyclability
greenwashing
circular economy (GOZ)
znaki środowiskowe
eko-znaki
zrównoważony rozwój
przydatność do recyklingu
greenwashing
GOZ
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-3
Szybka ocena luzu w procesie wykrawania z wykorzystaniem techniki wizyjnej
CEZARY JASIŃSKI
ŁUKASZ MORAWIŃSKI
nr katalogowy: 112879
10.15199/148.2018.3.3
obróbka plastyczna
wykrawanie
technika wizyjna
pomiar geometrii
plastic processing
blanking processes
vision technique
geometry measurement
OPAKOWANIE 2008-I
Rotogravure in Packaging Marketing
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 34053
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Produkt i jego jakość jako symbol
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 131884
10.15199/46.2021.5.1
produkt
towar
usługa
symbol
jakość postrzegana
product
commodity
service
symbol
perceived quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
Biodegradowalne kompozyty PLA do zastosowań na wyroby elektrotechniczne
Jan BURSA
Zenon TARTAKOWSKI
Mateusz KOSYL
nr katalogowy: 74166
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-3
Frakcja glicerynowa - badania charakteryzujące potencjalne źródło odnawialnej energii
MICHALINA KOTYCZKA-MORAŃSKA
ROKSANA MUZYKA
TERESA TOPOLNICKA
nr katalogowy: 66259
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Potrzeby gości hotelowych
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 143117
motywy podróżowania
piramida potrzeb Maslowa
potrzeby podstawowe
potrzeby bezpieczeństwa
potrzeby społeczne
potrzeby wyższego rzędu
potrzeby gości.
travel motives
Maslow's pyramid of needs
basic needs
security needs
social needs
higher order needs
guest needs.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Potrzeby gości hotelowych
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 143117
motywy podróżowania
piramida potrzeb Maslowa
potrzeby podstawowe
potrzeby bezpieczeństwa
potrzeby społeczne
potrzeby wyższego rzędu
potrzeby gości.
travel motives
Maslow's pyramid of needs
basic needs
security needs
social needs
higher order needs
guest needs.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Low complexity algorithm for multiplying octonions
Aleksandr CARIOW
Galina CARIOWA
nr katalogowy: 82703
10.12915/pe.2014.02.29
OPAKOWANIE 2013-11
Evaluation system for selected criteria of plastics
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80612
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Nanocrystalline Al-30%Fe alloy obtained by mechanical alloying and hot-pressing
MAREK KRASNOWSKI
TADEUSZ KULIK
nr katalogowy: 27504
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
OPAKOWANIE 2015-11
ECOR- myśl ecologicznie
nr katalogowy: 94925
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Magnetic separation of kaolin clay using free helium superconducting magnet
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 73143
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Research of Software Model Method Oriented to CMMI System
Bing HAN
Yinglan FANG
nr katalogowy: 65419
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-3
STRATEGIE I MODERNIZACJE TECHNOLOGII ORAZ ICH OCENA METODĄ EKONOMICZNEJ WARTOŚCI DODANEJ
JAN KUDEŁKO
KONRAD WANIELISTA
nr katalogowy: 75242
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
PACKAGING REVIEW 2024-1
ON THE SAFETY OF PACKAGING AND PACKAGED PRODUCT
nr katalogowy: 147839
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-3
Proces innowacji produktowych w przedsiębiorstwie hutniczym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 91090
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-9
Robot kołowy do zadań inspekcyjnych zdalnie sterowany przez Internet
Kamil Czura
Marek Kciuk
nr katalogowy: 70430
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-3
ANALIZA KOSZTÓW PRODUKCJI ODKUWEK MATRYCOWYCH
BOŻENA BORYCZKO
JUSTYNA GRZYB
ŁUKASZ KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 83125
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. 2
Adam Bogacz
nr katalogowy: 73550
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Impact of the Volute Basic Circle Diameter of Sewage Pump on Pressure Pulsation
Wei Li
Weidong Shi
Xiaoping Jiang
Ting Jiang
Bin Chen
nr katalogowy: 75307
OPAKOWANIE 2017-8
BADANIA I ROZWÓJ: Miejsce opakowania w strategii marketingowej przedsiębiorstw sektora kosmetycznego
ANNA BINDA
nr katalogowy: 108860
10.15199/42.2017.8.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
A Comprehensive Review of Optimization Techniques Applied for Placement and Sizing of Custom Power Devices in Distribution Networks
Masoud FARHOODNEA
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
Hadi ZAYANDEHROODI
nr katalogowy: 72130
CHŁODNICTWO 2013-10
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna -; podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 2. Zapewnienie i monitoring higieny środowiska produkcji
Joanna Królasik
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 80074
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Nowe przepisy Unii Europejskiej dotyczące znakowania produktów mięsnych informacją o kraju lub miejscu pochodzenia składnika podstawowego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 125969
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Basic electrical and optical properties of protective SiCx and SiNy layers
SYLWESTER KANIA
BOGDAN G. WENDLER
MARCIN JACHOWICZ
JANUSZ ZIMNICKI
nr katalogowy: 27473
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-4
The infl uence of the reaction product formation inside the ceramic substrate on the interpretation of marker experiments
ZBIGNIEW GRZESIK
GRZEGORZ SMOŁA
nr katalogowy: 83403
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie fosforanów paszowych MCP z wykorzystaniem ciepła reakcji do ograniczenia zawartości wody fizycznej w produkcie
Józef Hoffmann
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 59862
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Zastosowanie hydrolizatu kolagenowego do dogarbowania półproduktu wet-white
JAN ŻARŁOK
nr katalogowy: 151047
10.15199/60.2024.5.4
półprodukt wet-white
półprodukt crust
dogarbowanie skór
hydrolizat kolagenowy
wet-white semi-finished product
crust semi-finished product
retanning of leather
collagen hydrolysate
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Kto jest gdzie
nr katalogowy: 11896
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Analiza konstrukcji, montażu i użytkowania uchwytów specjalnych na przykładzie obróbki dźwigni
Adam Barylski
nr katalogowy: 132404
10.15199/160.2021.2.1
inżynieria mechaniczna
uchwyty obróbkowe
technologiczność konstrukcji
ocena
mechanical engineering
machining fixtures
manufacturability of construction
assessment
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Analiza konstrukcji, montażu i użytkowania uchwytów specjalnych na przykładzie obróbki dźwigni
Adam Barylski
nr katalogowy: 132404
10.15199/160.2021.2.1
inżynieria mechaniczna
uchwyty obróbkowe
technologiczność konstrukcji
ocena
mechanical engineering
machining fixtures
manufacturability of construction
assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-7
Setting-up the flame cutting time of heavy plates for various flame cutting technologies and for various types of shapes
RADIM LENOR
DAVID STAŠ
nr katalogowy: 36784
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
PMPoland - partner przemysłu papierniczego oferujący rozwiązania przynoszące oszczędności
nr katalogowy: 62757
OPAKOWANIE 2022-11
Ishida wprowadza na rynek nowe urządzenia
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 140513
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
no-wait scheduling method for assembly operations concerning multi-option electric devices
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 113025
10.15199/48.2018.04.42
scheduling
assembly scheduling
parallel machines
integer programming
multi-option products.
szeregowanie operacji
harmonogramowanie montażu
maszyny równoległe
programowanie całkowitoliczbowe
produkty wielowariantowe.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Computer banks of product data as a factor to improve the efficiency of their study
JAROSŁAW I. ZAIATS
nr katalogowy: 121785
10.15199/60.2019.07-08.1
data bank
product
content
functions
purpose
structure
bank danych
produkt
treść
funkcje
cel
struktura
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
ADM Cocoa ogłasza obsadzenie kluczowych stanowisk
nr katalogowy: 4811
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Regulator PID w SIMATIC S7-1200
Kamil Bednarczyk
Jakub Chojnacki
nr katalogowy: 57758
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Procedure for Uncertainty Management in the Next Generation of GPS Based on Monte Carlo Simulation
Hongjun ZHU
Ya ZHANG
nr katalogowy: 74341
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Koszty jakości - społeczne źródła
Marek Bugdol
nr katalogowy: 18175
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Badanie procesu wytwarzania paszowych fosforanów wapnia z użyciem stężonego kwasu fosforowego
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 44480
OPAKOWANIE 2009-I
Active and intelligent packaging and its presence at the Polish market
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 42499
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Layout Design of Printed Circuit Boards - An Important Issue of the 21st Century Undergraduate Electronics Curricula
Paul Svasta
nr katalogowy: 90128
10.15199/13.2015.3.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
GAZETA CUKROWNICZA 2004-11
Brazylia chce zainwestować w przemysł cukrowniczy 530 min USD
nr katalogowy: 1514
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-3
ANALIZA ZŁOŻONOŚCI KONSTRUKCJI WYROBU Z UWZGLĘDNIENIEM ZASAD DfA
Michał SĄSIADEK
Roman KIELEC
nr katalogowy: 115384
analiza złożoności
projektowanie dla montażu
uproszczenie wyrobu
complexity analysis
design for assembly
product simplifi cation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Przekształtniki energoelektroniczne dla technologii atmosferycznej plazmy nietermicznej (AP-NTP).
Marcin HOŁUB
Stanisław KALISIAK
nr katalogowy: 49762
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
Nowości
nr katalogowy: 41801
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Koordynacja rozwiązań ochrony odgromowej z wymaganiami kompatybilności elektromagnetycznej
Andrzej SOWA
nr katalogowy: 46063
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-8
Kurs programu Audytor OZC basic 5.0
MICHAŁ STRZESZEWSKI
PIOTR WERESZCZYŃSKI
nr katalogowy: 69895
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
technika na co dzień
nr katalogowy: 118429
OPAKOWANIE 2014-10
Ekologiczne platynki
nr katalogowy: 87394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Analogue part of multichannel highly productive analog-digital system on converters and switches of current
Olexiy D. AZAROV
Maxim R. OBERTYUKH
Patryk PANAS
Piotr KISAŁA
Gulzhan KASHAGANOVA
Saltanat AMIRGALIYEVA
nr katalogowy: 119491
10.15199/48.2019.04.20
analog-digital systems
primary conversion channels
voltage-to-current converters
current-to-current converters.
systemy analogowo-cyfrowe
pierwotne kanały konwersji
konwertery napięcia do prądu
konwertery prądu do prądu.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-7
Modification of polyimide surface with the use of atmospheric pressure cold plasma method
MAŁGORZATA KALCZEWSKA
TERESA OPALIŃSKA
nr katalogowy: 61173
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Grain imaging and measurement on cross-section of turbine blade using EBSD and optical methods
Agnieszka Szczotok
Bartosz Chmiela
Maria Sozańska
nr katalogowy: 52772
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The effect of structure on the stability of Al-Si coatings under salt mist conditions
Joanna Wróbel
Barbara Kucharska
Zygmunt Nitkiewicz
nr katalogowy: 52694
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Optymalizacja procesowa przemiału kamienia wapiennego przeznaczonego do produkcji nawozów mineralnych
Tomasz P. Olejnik
Elżbieta Sobiecka
Jerzy Kwiatek
Robert Siuda
nr katalogowy: 125273
10.15199/62.2020.3.4
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Digitalizacja tektury falistej
Tomasz Garbowski
nr katalogowy: 141077
10.15199/54.2022.12.2
tektura falista
badania laboratoryjne
metoda elementów skończonych
corrugated board
laboratory tests
finite element method
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Digitalizacja tektury falistej
Tomasz Garbowski
nr katalogowy: 141077
10.15199/54.2022.12.2
tektura falista
badania laboratoryjne
metoda elementów skończonych
corrugated board
laboratory tests
finite element method
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Digitalizacja tektury falistej
Tomasz Garbowski
nr katalogowy: 141077
10.15199/54.2022.12.2
tektura falista
badania laboratoryjne
metoda elementów skończonych
corrugated board
laboratory tests
finite element method
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Digitalizacja tektury falistej
Tomasz Garbowski
nr katalogowy: 141077
10.15199/54.2022.12.2
tektura falista
badania laboratoryjne
metoda elementów skończonych
corrugated board
laboratory tests
finite element method
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electronic control for high efficient process in thermal-moisture pretreatment of meal
ANELIYA MANUKOVA
SEHER KADIROVA
nr katalogowy: 46930
OPAKOWANIE 2013-1
ECOR Product i tendencje w branży opakowań
nr katalogowy: 73757
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
New Materials Developments, Product Innovations, and Problems in Paper Physics
TETSU UESAKA
nr katalogowy: 116251
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Certyfikacja drzwi odpornych na włamanie
Magdalena Kałużna
nr katalogowy: 115442
10.15199/33.2018.08.12
dobrowolna certyfikacja
deklarowanie właściwości użytkowych
oznakowanieCE
drzwi odporne nawłamanie
voluntary certification
declaring of performance
CE marking
burglary resistant doors.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
System deklaracji środowiskowych III rodzaju wg ITB
Michał Piasecki
nr katalogowy: 60436
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-9
Zmiany w polityce produktowej Unii Europejskiej
Beata Michaliszyn
nr katalogowy: 54391
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Lampy LED i oprawy oświetleniowe LED z możliwością zdalnego sterowania.
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 137796
10.15199/48.2022.06.12
lampy LED
oprawy oświetleniowe LED
sterowanie oświetleniem
LED lamps
LED luminaires
light management system.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Lampy LED i oprawy oświetleniowe LED z możliwością zdalnego sterowania.
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 137796
10.15199/48.2022.06.12
lampy LED
oprawy oświetleniowe LED
sterowanie oświetleniem
LED lamps
LED luminaires
light management system.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127690
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127690
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
An algorithm for complex-valued vector-matrix multiplication
Aleksandr CARIOW
Galina CARIOWA
nr katalogowy: 71424
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Application of CMMI in Software Product Development Process
Bing HAN
Yinglan FANG
nr katalogowy: 65402
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Synchronizacja czasu w SIMATIC S7-1200
Kamil Bednarczyk
Jakub Chojnacki
nr katalogowy: 57759
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-4
Europapier-Impap rozwija spr zedaż papierów graficznych
nr katalogowy: 76075
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-12
Ekrany akustyczne jako wyrób budowlany w świetle wymagań normy PN-EN 14388
Elżbieta Nowicka
Marzena Jakimowicz
nr katalogowy: 129499
10.15199/33.2020.12.07
ekrany drogowe
wyrób budowlany
wymagania norm
noise barriers
construction product
standard requirements.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Mathematical modelling of battery energy storage systems in the additional service market of the United Electric Power System of Ukraine
Petro LEZHNIUK
Yulia MALOGULKO
Ihor PROKOPENKO
nr katalogowy: 133552
10.15199/48.2021.10.05
additional service market
battery energy storage system
frequency support reserve
frequency recovery reserve
rynek usług dodatkowych
system magazynowania energii baterii
rezerwa wsparcia częstotliwości
rezerwa odtworzenia
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Synthesis of highly effective VLSI-structures for use in real-time digital signal processing
BATYUK ANATOLIY
TSMOTS IVAN
VAVRUK IRYNA
SURTEL Wojciech
nr katalogowy: 78815
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-6
Teflon EcoElite nagrodzony
nr katalogowy: 114473
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kolejne wyzwanie
nr katalogowy: 25743
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-5
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych - NOWOŚCI TECHNOLOGICZNE, WIADOMOŚCI GOSPODARCZE
nr katalogowy: 35576
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Nauka - Przemysł
RYSZARD TADEUSZ SIKORSKI
nr katalogowy: 28642
OPAKOWANIE 2013-3
Opakowania jako element marketing mix
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 75716
OPAKOWANIE 2016-2
Jak wydobyć ostatnią kroplę
nr katalogowy: 96965
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Modernizacja tekturnicy Zwiększenie wydajności i wydłużenie żywotności maszyny
nr katalogowy: 143429
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wykorzystanie wody morskiej do usuwania fosforanów z roztworów rozcieńczonych
NINA HUTNIK
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
AGATA MAZIEŃCZUK
nr katalogowy: 51344
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Fast algorithms to compute matrix-vector products for Toeplitz and Hankel matrices
Aleksandr CARIOW
Marek GLISZCZYŃSKI
nr katalogowy: 69798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Badania wpływu jakości surowców na zawartość zanieczyszczeń w surowym ekstrakcyjnym kwasie fosforowym
BARBARA GRZMIL
BOGUMIŁ KIC
MONIKA ZIENKIEWICZ
ANNA PODOLAK
nr katalogowy: 61516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Metody zwiększania gęstości nasypowej tripolifosforanu sodu
Katarzyna Gorazda
Marcin Banach
Agnieszka Makara
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 61048
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The computer aided pressure casting die
Jacek Sawicki
Marek Górecki
Zbigniew Gawroński
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 52775
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Effect of chemical composition change of feeding streams on the quality of fertilizer granules from an industrial plant Wpływ zmian składu chemicznego strumieni zasilających na jakość granulatów nawozowych uzyskiwanych w instalacji przemysłowej
Leszek Grochowski
Henryk Sterkowicz
Krzysztof Kozioł
Konrad Żak
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 95894
10.15199/62.2015.12.16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Optimizing the Arrangement of Elements on a Printed Circuit Board
Waldemar WÓJCIK
Bakhytzhan AKHMETOV
Igor KOCHEGAROV
Nikolai YURKOV
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 99997
10.15199/48.2016.08.37
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Badanie zawartości wypełniaczy w papierze i tekturze w niecałą minutę: metoda nieniszcząca, dokładna i niezawodna
Giselher Grűner
Alexander Grűner
nr katalogowy: 143425
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Ocena dokładności cyfrowej estymacji podstawowych parametrów sygnałów
Sergiusz SIENKOWSKI
nr katalogowy: 66590
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
Wpływ składowej rozproszonej promieniowania słonecznego na parametry modułów PV
T. Żdanowicz
T. Rodziewicz
nr katalogowy: 22664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Dystrybucja wyrobów cukierniczych jako element przewagi konkurencyjnej na rynku słodyczy
Danuta Janczewska
nr katalogowy: 28983
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH