Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OPAKOWANIE 2009-9
Opakowania transportowe produktów spożywczych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 46556
OPAKOWANIE 2012-9e
How to distinguish a can...
nr katalogowy: 71162
OPAKOWANIE 2010-9
Pakowanie produktów spożywczych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 54380
OPAKOWANIE 2009-9
Badania opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Janina Leks-Stępień
nr katalogowy: 46558
OPAKOWANIE 2014-5
Rozwiązania nanotechnologiczne w aktywnych opakowaniach żywności
JOANNA ŁOPACKA
ANDRZEJ PÓŁTORAK
nr katalogowy: 84335
OPAKOWANIE 2010-8
Tendencje dotyczące rozwoju produkcji i stosowania opakowań w Polsce
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 53589
OPAKOWANIE 2010-7
Opakowania z masy papierowej
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 52980
OPAKOWANIE 2010-7
Opakowania z papieru i tektury
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 52978
OPAKOWANIE 2010-4
Wskaźniki obecności tlenu w opakowaniach
Ryszard Cierpiszewski
Wojciech Kozak
nr katalogowy: 52890
OPAKOWANIE 2010-12
Trendy innowacyjne w sektorze opakowań jednostkowych
Magdalena Ankiel-Homa
Natalia Czaja - Jagielska
nr katalogowy: 56147
OPAKOWANIE 2012-9e
Packages for chemical industry
nr katalogowy: 71171
OPAKOWANIE 2010-10
Recykling materiałów opakowaniowych po produktach spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54760
OPAKOWANIE 2009-4
Rynek folii aluminiowej w 2008 roku
Piotr Dobrołęcki
nr katalogowy: 44152
CHŁODNICTWO 2009-4
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności Proces certyfikacyjny (Część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 44075
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Znakowanie wyrobów przemysłu cukrowniczego w świetle wymogów rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności
Marta Cieślakiewicz
nr katalogowy: 70118
OPAKOWANIE 2010-12
Jakość opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 56153
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Możliwości implementacji założeń unijnej strategii „Od pola do stołu” w sektorze rolno-spożywczym
Renata Grochowska
Anna Staszczak
nr katalogowy: 132703
10.15199/65.2021.7.1
strategia „Od pola do stołu”
sektor rolno-spożywczy
Farm to fork strategy
agri-food sector
OPAKOWANIE 2009-8
Przegląd opakowań z tworzyw sztucznych wykorzystywanych w przemyśle motoryzacyjnym
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 46266
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
PACKAGING MARKET IN POLAND
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137157
10.15199/180.2022.1.2
types of packaging
functions of packaging
classification of packaging
packaging market
characteristics of packaging sector
rodzaje opakowań
funkcje opakowań
klasyfikacja opakowań
rynek opakowaniowy
charakterystyka rynku opakowań
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-11
Cooling of minimized surface-mount packages in power electronics applications
MICHAL ŠÍR
IVAN FEŇO
nr katalogowy: 128845
10.15199/48.2020.11.31
power electronics
thermal vias
thermal management
surface mount package cooling
cooling of GaN.
układy elektroniczne
chłodzenie
rozkład temperatury.
OPAKOWANIE 2009-12
Modernizacja opakowań i kierunki poprawy ich jakości
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 48330
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Inżynierska metoda obliczania krytycznej siły ściskającej pudła z tektury litej
YURIY PYRYEV
EDMUNDAS KIBIRKŠTIS
VALDAS MILIUNAS
JONAS SIDARAVIČIUS
nr katalogowy: 99395
10.15199/54.2016.6.1
CHŁODNICTWO 2010-10
Substancje przeciwdrobnoustrojowe stosowane w opakowaniach do chłodzonych produktów spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54607
OPAKOWANIE 2009-2
Możliwości wykorzystania opakowań jednostkowych jako nośnika "sales promotions"
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel - Homa
nr katalogowy: 41627
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Limitations in the economic distribution of reactive power between the generators
Mykhaylo SEHEDA
Oleksandr MINYAILO
Kostiantyn POKROVSKYY
nr katalogowy: 77602
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Opakowania do żywności - wymagania, kontrowersje i trendy
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 119419
10.15199/65.2019.3.8
bezpieczeństwo
tworzywa sztuczne
biodegradowalność
opakowania jadalne
safety
plastics
biodegradability
edible packages
OPAKOWANIE 2009-1
Opakowania typu CRP - czy możemy uzyskać lepsze wyniki badań?
Wiktoryna Kolado
nr katalogowy: 41186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Zmodyfikowane struktury żelatynowe - alternatywny materiał na opakowania żywności
Łukasz Prazner
Halina Podsiadło
Katarzyna Kozłowicz
nr katalogowy: 109284
10.15199/65.2017.9.7
żelatyna
liofilizacja
właściwości termofizyczne i mechaniczne
opakowania
artykuły spożywcze
gelatin
lyophilization
thermo-physical and mechanical properties
packaging
food products
OPAKOWANIE 2010-4
Przemysł i rynek opakowań metalowych
Wasław Wasiak
nr katalogowy: 52886
OPAKOWANIE 2010-4
Wymagania dotyczące metalowych opakowań transportowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 52884
OPAKOWANIE 2010-5
Euro 2012 a opakowania kompostowalne
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 51735
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
Using of polymer-based materials in order to optimize the hygienic properties of footwear material packages
WIOLETA SERWETA
JUSTYNA WÓJCIK
BEATA SZAŁEK
nr katalogowy: 126555
10.15199/28.2020.2.1
upper packages
hygienic materials
water vapour permeability
water vapour absorption
pakiety cholewkowe
higieniczność materiałów
przepuszczalność pary wodnej
absorpcja pary wodnej
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
OPAKOWANIE 2010-11
Znaczenie ekologiczne gospodarki opakowaniami i odpadami opakowaniowymi
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 55418
OPAKOWANIE 2008-5
Opakowania kompostowalne
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 35309
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
A Monte-Carlo simulation of an indirect lighting installation using light emitting diodes (LEDs)
Andrzej PAWLAK
Krzysztof ZAREMBA
nr katalogowy: 77968
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-12
Dekapsulacja chemiczna w analizie uszkodzeń pakietów IC
Aneta Araźna
Kamil Janeczek
Wojciech Stęplewski
Krzysztof Lipiec
nr katalogowy: 111333
10.15199/13.2017.12.6
dekapsulacja chemiczna
pakiety IC
chemical decapsulation
IC packages
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
Change of the thermal properties of footwear packages by using of different polymer-based materials
WIOLETA SERWETA
JUSTYNA WÓJCIK
BEATA SZAŁEK
MAŁGORZATA MATUSIAK
nr katalogowy: 126556
10.15199/28.2020.2.2
thermal resistance
thermal absorptivity
footwear materials
sandwich structures
opór cieplny
absorpcyjność cieplna
materiały obuwnicze
struktury sandwichowe
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-12
Ocena bezołowiowych past lutowniczych do montażu podzespołów z małym rastrem
ANETA ARAŹNA
nr katalogowy: 40385
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Denester by Milbor PMC Patent on Separating Trays in the Packing Process of Fruits and Other Food Products
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150158
10.15199/64.2024.4.1
denester
tray seperating
food production
packing process
denester
oddzielanie opakowań
produkcja żywności
proces pakowania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Trays separation in fruits and food packing with denester by Milbor PMC
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150100
10.15199/65.2024.8.5
denester
tray separation
automation
food production
packaging traysealing
denester
rozdzielanie tac
automatyzacja
przemysł spożywczy
zamykanie opakowań
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Denester by Milbor PMC Patent on Separating Trays in the Packing Process of Fruits and Other Food Products
Julia Zgol
Piotr Milewski
Maurycy Rosiński
Sebastian Stążewski
Adam Błondarczyk
nr katalogowy: 150158
10.15199/64.2024.4.1
denester
tray seperating
food production
packing process
denester
oddzielanie opakowań
produkcja żywności
proces pakowania
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Ball Grid Array failure diagnosis
BARBARA DZIURDZIA
nr katalogowy: 58390
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Conversion of Hammerstein models in electrical systems
Piotr ŚWISZCZ
Janusz WALCZAK
nr katalogowy: 31282
CHŁODNICTWO 2018-5
Rola opakowań aktywnych i inteligentnych w przechowalnictwie chłodzonej żywności
Jacek Kondratowicz
Rafał Winarski
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena Baryczka
Małgorzata Ostrowska
nr katalogowy: 116992
10.15199/8.2018.5.4
opakowania aktywne i inteligentne
przechowalnictwo
żywność
active and intelligent packaging
chilled food
OPAKOWANIE 2018-12
Opakowanie jako narzędzie marketingowe
Agnieszka Andruszkiewicz
Anastasiia Romanova
nr katalogowy: 117936
10.15199/42.2018.12.1
OPAKOWANIE 2010-11
Wpływ promieniowania jonizującego na biodegradowalne materiały opakowaniowe
Karolina Assman
Hieronim Kubera
Krzysztof Melski
nr katalogowy: 55420
OPAKOWANIE 2015-4
Rozwiązania nanotechnologiczne w inteligentnych opakowaniach żywności
JOANNA ŁOPACKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
ANNA SAKOWSKA
nr katalogowy: 90883
10.15199/42.2015.4.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-8
Corrugated Board Production and Consumption 2012 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 79150
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-2
TECHNOLOGIA TESTOWANIA PAKIETÓW WLCSP
Krzysztof Dąbrowiecki
nr katalogowy: 130616
10.15199/13.2021.2.5
WLCSP
UBM
BGA
Fan-in
Fan-out
karta testowa
mikrokontaktory sprężynkowe
kulki lutu
WLCSP
UBM
BGA
Fan-in
Fan-out
probe card
pogo pins
solder bumps
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Ceramic multilayer packages for detectors of α particles fabricated by thick film technology
JAN KULAWIK
BARBARA GRÖGER
DOROTA SZWAGIERCZAK
MACIEJ WĘGRZECKI
JAN BAR
nr katalogowy: 32102
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Ceramic multilayer packages for detectors of α particles fabricated by thick film technology
JAN KULAWIK
BARBARA GRÖGER
DOROTA SZWAGIERCZAK
MACIEJ WĘGRZECKI
JAN BAR
nr katalogowy: 32101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Oleje mineralne w opakowaniach do żywności
Katarzyna Samsonowska
Alicja Kaszuba
Monika Kaczmarczyk
nr katalogowy: 115040
10.15199/65.2018.7.5
oleje mineralne
opakowania z papieru i tektury
limity migracji specyficznej
mineral oils
paper and cardboard packaging
limit of specific migration
OPAKOWANIE 2018-9
Badanie migracji globalnej wybranych opakowań sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Klaudia Kałwa
Jakub Wyrostek
Katarzyna Ślepecka
nr katalogowy: 116097
10.15199/42.2018.9.1
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-12
Assembly and failure analysis of "dummy" PBGA
BARBARA DZIURDZIA
ANETA SUTOR-DZIEDZIC
TERESA KENIG
TADEUSZ SKOWRONEK
nr katalogowy: 32103
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-6
Water management phenomenon for selected materials, which can be applied as footwear insoles
Wioleta SERWETA
Justyna WÓJCIK
nr katalogowy: 129732
10.15199/28.2020.6.2
footbed
material packages
hygienic conditions
spacer fabric structures
łoże obuwia
pakiety materiałowe
higieniczność obuwia
przestrzenne struktury dzianinowe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Dobór optymalnego opakowania do żywności. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 118238
10.15199/65.2019.1.7
opakowanie do żywności świeżej
projekt HumidWRAP
packaging for fresh food
HumidWRAP project
OPAKOWANIE 2009-10
Przewóz koleją towarów niebezpiecznych w opakowaniach - RID 2009
Anita Pilaszkiewicz
nr katalogowy: 47178
OPAKOWANIE 2013-3
Materiały opakowaniowe nowej generacji z tworzywa polimerowego ulegającego recyklingowi organicznemu
MAREK KOWAL
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 75714
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Corrugated Board Consumption and Production 2009 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 53863
OPAKOWANIE 2019-12
Schumacher Packaging przejmuje Jaffabox - brytyjskiego producenta opakowań
nr katalogowy: 124278
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-5
Process control in printing
nr katalogowy: 91549
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
OPAKOWANIE 2010-3
Znakowanie - informacja o produkcie i opakowaniu
Jolanta Kozłowska
nr katalogowy: 50641
OPAKOWANIE 2010-2
Opakowania w vendingu
Sławomir Kamiński
nr katalogowy: 50118
OPAKOWANIE 2010-2
Wykorzystanie opakowań jednostkowych w niezgodnych z etyką działaniach rynkowych
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 50115
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-1
DOMINO - najnowocześniejsze, modułowe wytwornice wody lodowej i pompy ciepła systemu A/W produkcji Thermocold Costruzioni s.r.I.
nr katalogowy: 49171
OPAKOWANIE 2009-5
Odpowiedzialność producenta za zgodność stosowanych opakowań i systemów pakowania
Konrad Nowakowski
nr katalogowy: 44327
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące wartości promocyjnej opakowań do mleka
Małgorzata Mika
nr katalogowy: 41626
OPAKOWANIE 2009-2
Preferencje dotyczące elementów warstwy wizualnej opakowań reklamowych
Małgorzata Lisińska - Kuśnierz
nr katalogowy: 41625
OPAKOWANIE 2009-11
Wpływ opakowań na ochronę środowiska
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 47746
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-1
DOMINO - najnowocześniejsze, modułowe wytwornice wody lodowej i pompy ciepła systemu A/W produkcji Thermocold Costruzioni s.r.I.
nr katalogowy: 49171
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-5
Numer yczne wyznaczanie wytrzymałości opakowań z tektury falistej Cz. 2. Badania eksper ymentalne i analizy numer yczne opakowań papierowych
Tomasz Garbowski
Marek Jarmuszczak
nr katalogowy: 84549
OPAKOWANIE 2010-10
Certyfikacja DPPL i dużych opakowań do transportu towarów niebezpiecznych
Andrzej Milewski
nr katalogowy: 54759
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-8
Wybrane kierunki zastosowań sztucznych sieci neuronowych we włókiennictwie
STANISŁAW LEWANDOWSKI
ROBERT DROBINA
ANETA GRECKA
nr katalogowy: 100285
10.15199/60.2016.08.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Corrosion reliability of microelectronic devices. Part I: Fundamentals
ZDZISŁAW TRZASKA
nr katalogowy: 50820
OPAKOWANIE 2010-1
Znaczenie i kryteria oceny jakości maszyn pakujących
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 49225
OPAKOWANIE 2009-4
Jakość bębnów metalowych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 44151
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowania w działalności marketingowej
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 41624
OPAKOWANIE 2009-10
Wymagania dotyczące opakowań metalowych lekkich, przeznaczonych do pakowania towarów niebezpiecznych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 47177
OPAKOWANIE 2009-8
Wymagania dotyczące opakowań transportowych w gospodarce rynkowej
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 46261
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Bonding technologies for 3D-packaging
Klaus -Jurgen Wolter
Karsten Meier
Peter Saettler
Iuliana Panchenko
Max Froemmig
nr katalogowy: 67026
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-1
Ocena izolacyjności cieplnej tkanin przeznaczonych na odzież chroniącą przed wysoką temperaturą
PAULINA GILEWICZ
AGNIESZKA CICHOCKA
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 89286
10.15199/60.2015.1.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI
nr katalogowy: 4748
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Polagra-Food 2007
nr katalogowy: 31177
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-8
Corrugated Board Consumption and Production 2010 in Poland
nr katalogowy: 61806
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Relacja ze spotkania „no waste. food co-op”
nr katalogowy: 150011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Detekcja niepożądanych elementów metalowych w produktach spożywczych
Mariusz R. Rząsa
nr katalogowy: 108063
10.15199/65.2017.7.4
detekcja metali
opakowania hermetyczne
metoda elektromagnetyczna
system bezpieczeństwa
metal detection
hermetic cover
electromagnetic method
security system
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Polagra Food - targi dla specjalistów
Danuta Chyłek
nr katalogowy: 31939
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Zmieniona POLAGRA-FOOD w 2007 roku
nr katalogowy: 23533
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
OPAKOWANIE 2009-I
Silicon Oxide: The Future of High Barrier Packaging Films?
Marius Beune
nr katalogowy: 42510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Nowe oblicze Polagry - 17-20.09 Polagra Tech i Polagra Food
nr katalogowy: 27062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Corrugated Board Production and Consumption 2008 in Poland
Zbigniew Fornalski
nr katalogowy: 46474
OPAKOWANIE 2010-10
Pakowanie towarów niebezpiecznych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 54758
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
POLAGRA-FOOD 2004
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Mikotoksyny – ograniczanie ich występowania i wybrane metody dekontaminacji
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 138873
10.15199/62.2022.8.8
mikotoksyny
dekontaminacja
metody dekontaminacji
żywność
bezpieczeństwo żywności
mycotoxins
decontamination
decontamination methods
food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Polagra-food 2005 - najważniejsze informacje
nr katalogowy: 12767
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Wiadomości Wydarzenia
nr katalogowy: 125966
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Ocalić od zapomnienia
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 58736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14934
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Food Tech Expo
nr katalogowy: 141081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Polagra Food 2004
nr katalogowy: 5114
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH