Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-1
Wysoko rozdzielcze systemy satelitarne jako źródło informacji dla obrazowej mapy modułowej obszarów leśnych
Jerzy Mozgawa
Sławomir Sioma
nr katalogowy: 12191
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-1
Wysoko rozdzielcze systemy satelitarne jako źródło informacji dla obrazowej mapy modułowej obszarów leśnych
Jerzy Mozgawa
Sławomir Sioma
nr katalogowy: 12191
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
GOSPODARKA WODNA 2014-10
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 87177
GOSPODARKA WODNA 2016-10
Zrównoważone gospodarowanie wodą Systemy oczyszczania ścieków szarych Część II
MAŁGORZATA KOMOROWSKA-KAUFMAN
KATARZYNA JASZCZYSZYN
nr katalogowy: 101557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Ekologia
nr katalogowy: 60747
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-11
Papier y ekologiczne do dr ukowania, cer tyfikaty FSC, PFC i EU Ecolabel, ślad węglowy , zrównoważone zar ządzanie w produkcji poligraficznej i papierniczej
nr katalogowy: 95228
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Analiza systemów certyfikacji wielokryterialnej pod względem punktów przyznawanych za materiały
Marlena Hagedorn
Barbara Ksit
Anna Szymczak-Graczyk
nr katalogowy: 141214
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Bezpieczeństwo żywnościowe na świecie współczesne problemy
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 75458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Tak nowe technologie optymalizują polski przemysł spożywczy
nr katalogowy: 143006
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-5
Naprawa, utrzymanie i rewitalizacja jako czynniki kształtujące zrównoważone budownictwo
Lech Czarnecki
Zbigniew Paszkowski
nr katalogowy: 98328
10.15199/33.2016.05.57
OPAKOWANIE 2018-8
Zrównoważone opakowania zyskują w oczach konsumentów
nr katalogowy: 115573
GOSPODARKA WODNA 2023-7
Podsumowanie Konkursu „Zrównoważone Środowisko” Edycja 2022/23 – Zagospodarowanie Wód Opadowych
Łukasz Krysiak
nr katalogowy: 143983
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
Tania żywność a bezpieczeństwo żywnościowe
nr katalogowy: 97314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Czy biopaliwa ograniczą bezpieczeństwo żywnościowe świata
nr katalogowy: 23592
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Rola innowacji w transformacji systemów żywnościowych
Renata Grochowska
nr katalogowy: 124137
10.15199/65.2019.12.1
innowacje
systemy żywnościowe
innovations
food systems
OPAKOWANIE 2019-1
Systemy rentgenowskie gwarancją bezpieczeństwa żywności
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 118294
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Bezpieczeństwo żywnościowe w sektorach zbożowym, młynarskim i paszowym pozostaje najwyższym priorytetem
nr katalogowy: 123790
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Nowoczesne systemy magazynowe i wyposażenie techniczne magazynów
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 128628
systemy magazynowe
wyposażenie magazynów
storage systems
warehouse equipment
OPAKOWANIE 2023-6
Siedem za jednym razem: bardziej zrównoważone taśmy pakowe
nr katalogowy: 143918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Bezpieczeństwo żywnościowe w Polsce i na świecie
nr katalogowy: 93113
GOSPODARKA WODNA 2023-7
Podsumowanie Konkursu „Zrównoważone Środowisko” Edycja 2022/23 – Zagospodarowanie Wód Opadowych
Łukasz Krysiak
nr katalogowy: 143983
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Zrównoważone opakowania VPK w Polsce
nr katalogowy: 138040
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-1
Konkurs o indeks PW „Zrównoważone Środowisko”
nr katalogowy: 146907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zdrowotne aspekty żywności GMO
nr katalogowy: 49659
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
WYDARZENIA Konferencje
nr katalogowy: 78789
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-1
Konkurs o indeks PW „Zrównoważone Środowisko”
nr katalogowy: 146907
GOSPODARKA WODNA 2024-7
KRONIKA
nr katalogowy: 149500
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2017-3
Inteligentne systemy pomiarowe w ciepłownictwie
MACIEJ CHACZYKOWSKI
MAŁGORZATA KWESTARZ
ANDRZEJ J. OSIADACZ
nr katalogowy: 104397
10.15199/9.2017.3.2
OPAKOWANIE 2022-2
Zrównoważony rozwój zaczyna się u źródła
nr katalogowy: 136500
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Zrównoważone opakowania VPK w Polsce
nr katalogowy: 138040
OPAKOWANIE 2024-11
Nowe, zrównoważone butelki szklane PCR
nr katalogowy: 151683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Magazynowanie produktów świeżych
P. Broniecki
nr katalogowy: 14893
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Targi Żywnościowe
nr katalogowy: 1626
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-4
Konferencja Rady Gospodarki Żywnościowej
nr katalogowy: 12640
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
Nowe prawo żywnościowe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 22990
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Nowe wymagania prawne Unii Europejskiej w 2006 roku
nr katalogowy: 20128
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-6
Zrównoważone życie zawodowe
Elżbieta Bożejewicz
Cecylia Połuboczek
nr katalogowy: 99021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
IFS BRC międzynarodowe standardy sieci handlowych
A Kłodawski
nr katalogowy: 14587
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 112313
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Funkcje opakowania a wizerunek produktu
M. Świątkowska
H. Górska-Warsewicz
K. Krajewski
nr katalogowy: 20763
OPAKOWANIE 2006-7
Suplementy żywnościowe marki Health Essentials dla sieci Aldi - przykład dobrego opakowania
nr katalogowy: 17945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Prawo żywnościowe Unii Europejskiej - stan na 2005 rok
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 13991
OPAKOWANIE 2023-6
Siedem za jednym razem: bardziej zrównoważone taśmy pakowe
nr katalogowy: 143918
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Zamrażanie i składowanie mięsa wieprzowego i wołowego w tuszach
Z. Błoński
nr katalogowy: 20733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
O prawie, udziale w Polagrze i o sobie
Marta Stus
nr katalogowy: 19016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Punkty krytyczne dla polskiego biznesu żywnościowego
Renata GASPARSKA
nr katalogowy: 4878
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Regulacje prawne z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności
Michał Kundzicz
nr katalogowy: 9550
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Kukurydza (cz. 7) Preparowane przetwory zbożowe
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 20076
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Zaawansowanie zakładów cukrowniczych we wdrażaniu systemu HACCP
K. Mokrosińska
T. Andrysiak
nr katalogowy: 1531
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Nowe prawo żywnościowe i możliwości dla przemysłu mięsnego
Piotr Kołodziej
nr katalogowy: 9573
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia - międzynarodowe targi żywności
nr katalogowy: 7071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Przemysł zbożowo-młynarski w Danii elementem nowoczesnego sektora rolno-spożywczego
nr katalogowy: 6323
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Targi Żywnościowe IFE POLAND
Krzysztof Łekawski
nr katalogowy: 1655
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Wyodrębnianie resztkowych aldehydów z roztworów technologicznych z wykorzystaniem reaktywnych polimerów
Irena Jacukowicz-Sobala
Elżbieta Kociołek-Balawejder
nr katalogowy: 20247
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Ekologiczny papier do pakowania tabletek
nr katalogowy: 134066
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Zapraszamy wszystkich piekarzy. Rozmowa z Andrzejem Szydłowskim, przewodniczącym KRPiC
Marta Stus
nr katalogowy: 18984
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Widziane z Wiejskiej (39). Traceability i nowe prawo żywnościowe
T. Pokrywka
nr katalogowy: 14572
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Quasi-balanced method of measuring the dielectric loss factor
Adam Cichy
Marian Kampik
nr katalogowy: 140803
10.15199/48.2022.12.04
capacitance measurement
dielectric losses
impedance measurement
quasi-balanced bridges.
pomiary pojemności
straty dielektryczne
pomiar impedancji
mostki quasi-zrównoważone.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Quasi-balanced method of measuring the dielectric loss factor
Adam Cichy
Marian Kampik
nr katalogowy: 140803
10.15199/48.2022.12.04
capacitance measurement
dielectric losses
impedance measurement
quasi-balanced bridges.
pomiary pojemności
straty dielektryczne
pomiar impedancji
mostki quasi-zrównoważone.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
"Zielony beton" w konstrukcjach - aspekty materiałowe i technologiczne
Andrzej Ajdukiewicz
nr katalogowy: 73400
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Szczepionki przeciw Covid-19 w opakowaniach z tektury Metsä Board
nr katalogowy: 131493
OPAKOWANIE 2022-2
Zrównoważony rozwój zaczyna się u źródła
nr katalogowy: 136500
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Przyszłość tradycyjnego modelu żywienia
nr katalogowy: 130951
CHŁODNICTWO 2024-3
Nowa technologia klimatyzacji
Lauren Leffer
nr katalogowy: 149176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Nowe prawo żywnościowe. Cz. I - informacje ogólne i definicje
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 22156
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-2
Budownictwo w teorii i praktyce
Danuta Kostrzewska-Matynia
Ewelina Kowałko
nr katalogowy: 57520
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nowe wytyczne UE- substancje barwiące
nr katalogowy: 93905
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-6
Mondi Simet prezentuje zrównoważone rozwiązania opakowaniowe
nr katalogowy: 149279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 34585
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-8
Badanie układów mostkowych zasilanych dwuprądowo, przeznaczonych do pomiaru rezystancji
A. Idźkowski
J. Makal
nr katalogowy: 9112
OPAKOWANIE 2008-9
Jak należy zapakować produkty spożywcze
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Czas na kwas
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 37903
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Projektowanie nowych produktów spożywczych. Cz. II
ANDRZEJ LENART
nr katalogowy: 35490
OPAKOWANIE 2007-3
Opakowania produktów naturalnych
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 24809
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-10
Ekologiczny papier do pakowania tabletek
nr katalogowy: 134066
OPAKOWANIE 2023-1
Produkcja opakowań – trendy i prognozy na rok 2023
Tomasz Kropiński
nr katalogowy: 141673
AURA 2024-5
Konferencja na temat gospodarowania zasobami wody
nr katalogowy: 148585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 97776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
"Suplementy diety"
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 29451
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-11
Mięsne akcesoria
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 39487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Promocja polskiej żywności za granicą
Maria Kukawska
nr katalogowy: 37385
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-8
VARIA
nr katalogowy: 37175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Pozytywny bilans
nr katalogowy: 54039
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Tribio – najnowsza zrównoważona marka na rynku
nr katalogowy: 137416
OPAKOWANIE 2022-10
Zrównoważony rozwój: delikatna równowaga
nr katalogowy: 140202
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
Warto odwiedzić targi BAU 2013
Danuta Kostrzewska-Matynia
nr katalogowy: 73429
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-10
Wydajna, zrównoważona i elastyczna obróbka powierzchniowa spełniająca określone wymagania
nr katalogowy: 139911
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Wkrótce nowe rozporządzenie w sprawie substancji dodatkowych
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 34582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Dylematy polskiego piekarstwa
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 36568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowe prawo żywnościowe. Cz. III
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 23749
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 137005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Dostępność i przystępność cenowa nawozów w UE i na świecie
nr katalogowy: 140720
AURA 2004-4
RECENZJE - ZARZĄDZANIE ZRÓWNOWAŻONYM ROZWOJEM MIAST - DZIEJE CYWILIZACJI - DWUDZIESTY WIEK - PODSTAWY NOWOCZESNEJ EKSPLOATACJI... - OBLICZANIE SYSTEMÓW ZAOPATRZENIA W WODĘ
nr katalogowy: 499
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-8-9
ICNF 2021 - 5. Międzynarodowa Konferencja Włókien Naturalnych
nr katalogowy: 128511
OPAKOWANIE 2023-4
Zrównoważone rozwiązania do pakowania małych porcji
nr katalogowy: 143060
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Dobrowolne systemy jakości - znaczący trend w prawie żywnościowym
Monika ŻUCHOWSKA-GRZYWACZ
nr katalogowy: 114111
10.15199/48.2018.6.2
jakość
systemy jakości
żywność
prawo żywnościowe
samoregulacja
quality
quality systems
food
food law
self-regulation
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
Konferencja i piknik w Starachowicach
Paweł Strzelec
nr katalogowy: 99525
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-8-9
ICNF 2021 - 5. Międzynarodowa Konferencja Włókien Naturalnych
nr katalogowy: 128511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Zmiany krajowych przepisów w zakresie substancji dodatkowych
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 38918
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-6
Prywatne standardy żywnościowe w Polsce
Monika CZUPRYNA
Alicja MALESZKA
nr katalogowy: 36174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
IG - ważny wskaźnik w przemyśle zbożowym i piekarskim
JOLANTA KOCHŃSKA
nr katalogowy: 25867
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Tradilevain - sposób na dobre pieczywo na zakwasie
nr katalogowy: 97843
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Analiza i optymalizacja procesów mycia
nr katalogowy: 141093
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Higiena w stylu eko
nr katalogowy: 142322
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-9
Największy plan inwestycyjny Grupy Schumacher Packaging
nr katalogowy: 139440
OPAKOWANIE 2018-8
Innowacje Mondi na imprezach targowych
nr katalogowy: 115548
AURA 2011-9
Zrównoważone życie w mieście
Jerzy SZILDER
nr katalogowy: 62117
OPAKOWANIE 2024-6
Przyszłość z taśmami tesa
nr katalogowy: 149308
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
3. Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 2. Tematyka plakatów
Dariusz Piotrowski
Ewa Rembiałkowska
nr katalogowy: 131479
10.15199/64.2021.2.6
Sesje
książka ze streszczeniami plakatów
problemy badawcze
metody technologiczne
zrównoważony rozwój
zagrożenia
wyzwania
Sessions
poster abstract book
research issues
technological methods
sustainability
risks
challenges
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
3. Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 2. Tematyka plakatów
Dariusz Piotrowski
Ewa Rembiałkowska
nr katalogowy: 131479
10.15199/64.2021.2.6
Sesje
książka ze streszczeniami plakatów
problemy badawcze
metody technologiczne
zrównoważony rozwój
zagrożenia
wyzwania
Sessions
poster abstract book
research issues
technological methods
sustainability
risks
challenges
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Środki wiążące umożliwiają zrównoważone rozwiązania w dziedzinie powłok barierowych
nr katalogowy: 109591
OPAKOWANIE 2011-10
Folia Pillow Pak bardziej ekologiczna
nr katalogowy: 63212
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Nowe prawo żywnościowe. Cz. III
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 23321
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Wiadomości
nr katalogowy: 93927
OPAKOWANIE 2007-6
IdentiPlast 2007
nr katalogowy: 27381
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Tribio – najnowsza zrównoważona marka na rynku
nr katalogowy: 137416
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
LAUR EKOGMINY. Konkurs dla małych i średnich gmin na najbardziej zrównoważone przedsięwzięcia zrealizowane w 2022 roku.
nr katalogowy: 141489
GOSPODARKA WODNA 2024-9
Czy rzeka jest nam potrzebna? Rzeka a społeczność lokalna
Grzegorz Jankowski
nr katalogowy: 150507
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 136182
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak wojna na Ukrainie wpłynie na światowy rynek pszenicy? Co z bezpieczeństwem żywnościowym w UE?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 137007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Dostępność i przystępność cenowa nawozów w UE i na świecie
nr katalogowy: 140720
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-5
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych - NOWOŚCI TECHNOLOGICZNE, WIADOMOŚCI GOSPODARCZE
nr katalogowy: 35576
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-5
Główny Instytut Górnictwa nie tylko dla górników
nr katalogowy: 120016
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-11
By budownictwo było zielone
nr katalogowy: 134353
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Droga do neutralności klimatycznej
Danuta Kostrzewska-Matynia
nr katalogowy: 140633
GOSPODARKA WODNA 2024-8
Kolejna konferencja o rzekach, ale pierwsza o porozumieniu
nr katalogowy: 149841
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-1
Semitransparentne systemy fotowoltaiczne zintegrowane z przeszkleniem jako element wspomagający zrównoważone budynki biurowe
Magda Słowik
Henryk Nowak
nr katalogowy: 118121
10.15199/33.2019.01.08
ogniwa STPV
komfort wizualny
budownictwo zrównoważone
cykl życia ogniw PV.
STPVcells
visual comfort
sustainable building
PV cells lifecycle.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?!
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135257
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza śladu węglowego krajowej produkcji żywności – badania na przykładzie cukru
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 146886
10.15199/65.2024.1.2
ślad węglowy
produkcja cukru
emisje gazów cieplarnianych
carbon footprint
sugar production
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-1
Handel zagraniczny produktami chemicznymi w latach 1989÷1992
ALEKSANDER SZPILEWICZ
nr katalogowy: 43067
AURA 2007-6
Kronika Ekologiczna
nr katalogowy: 27338
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-1
Międzynarodowa Konferencja "Zrównoważone Wykorzystanie Zasobów w Europie - Surowce z Odpadów"
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 23378
OPAKOWANIE 2019-11
Zrównoważony rozwój i etyka w świecie opakowań premium
nr katalogowy: 123431
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
LAUR EKOGMINY. Konkurs dla małych i średnich gmin na najbardziej zrównoważone przedsięwzięcia zrealizowane w 2022 roku.
nr katalogowy: 141489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Innowacje w pakowaniu żywności w gospodarce zrównoważonej
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 134743
10.15199/65.2021.11.6
opakowania zrównoważone
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
sustainable packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Innowacje w pakowaniu żywności w gospodarce zrównoważonej
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 134743
10.15199/65.2021.11.6
opakowania zrównoważone
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
sustainable packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Innowacje w pakowaniu żywności w gospodarce zrównoważonej
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 134743
10.15199/65.2021.11.6
opakowania zrównoważone
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
sustainable packaging
active packaging
intelligent packaging
OPAKOWANIE 2018-12
Zrównoważone pozyskiwanie aluminium
nr katalogowy: 117935
OPAKOWANIE 2020-2
Packsize oferuje opakowania dla e-commerce
nr katalogowy: 125162
CHŁODNICTWO 2024-4
Nowe pompy ciepła powietrze-woda R290 firmy Panasonic
Adam Bak
nr katalogowy: 150188
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.I)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Przerwanie łańcucha chłodniczego a jakość żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 101006
10.15199/65.2016.9.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 81125
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 80050
OPAKOWANIE 2019-12
Zrównoważone cele europejskich producentów szkła
nr katalogowy: 124279
OPAKOWANIE 2019-9
Problem czarnych tworzyw w strumieniach recyklingu
nr katalogowy: 122586
OPAKOWANIE 2022-12
Sektor FMCG wybiera zrównoważone opakowania
nr katalogowy: 141133
OPAKOWANIE 2023-1
Produkcja opakowań – trendy i prognozy na rok 2023
Tomasz Kropiński
nr katalogowy: 141673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
Agnieszka Patrzykąt
nr katalogowy: 80095
OPAKOWANIE 2022-11
Efektywność energetyczna dla branży poligraficznej
nr katalogowy: 140518
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-1
Deklaracje środowiskowe wyrobów budowlanych w Europie
Michał Piasecki
nr katalogowy: 96323
10.15199/33.2016.01.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Technologie bezodpadowe i zagospodarowanie odpadów w przemyśle i rolnictwie
nr katalogowy: 78569
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Dobrze rozdrobnione
nr katalogowy: 119004
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Czeka nas rewolucja w gospodarce odpadami?
nr katalogowy: 118725
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zastosowanie opakowań aktywnych i inteligentnych w żywności
Marta Masarczyk
Tomasz Lesiów
nr katalogowy: 139143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Polska na 21 miejscu w Globalnym Indeksie Bezpieczeństwa Żywnościowego
nr katalogowy: 140716
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-7
Analityczny proces sieciowy w zarządzaniu jakością
Anna Gręda
nr katalogowy: 52987
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-11
Zrównoważone gospodarowanie zasobami drzewnymi
nr katalogowy: 88273
AURA 2011-11
Generation Awake. Twoje wybory zmieniają świat
nr katalogowy: 63564
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Przyszłość w betonie, czy beton w przyszłości
nr katalogowy: 140634
OPAKOWANIE 2022-11
Efektywność energetyczna dla branży poligraficznej
nr katalogowy: 140518
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Europejskie browarnictwo stawia na zrównoważony rozwój
nr katalogowy: 149072
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Higieniczne projektowanie maszyn rozlewniczych drogowskazem dla STM GROUP
Izabela Stubińska
nr katalogowy: 150159
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-1
Środki wspierania zrównoważonego budownictwa
Łukasz Adamus
nr katalogowy: 82109
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
Trwałość budynków w świetle Rozporządzenia nr 305/2011
Michał Wójtowicz
nr katalogowy: 73409
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-10
Jak zagadnienia środowiskowe zmieniają wymagania podstawowe dotyczące obiektów budowlanych? Podsumowanie
Jadwiga Fangrat
nr katalogowy: 71741
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Jak współpraca, która czerpie z doświadczenia technologów SVZ i wykorzystuje innowacyjność rozwiązań technicznych urządzeń GEA Westfalia Separator, może otworzyć "okno na świat" najwyższej jakości produktom z Tomaszowa Lubelskiego?
nr katalogowy: 51963
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Jaka będzie żywność
Henryk Piekut
nr katalogowy: 57359
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-16-17
Żywność po inżyniersku
Henryk Piekut
nr katalogowy: 100135
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 98721
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Czy efekt motyla załamie gospodarkę żywnościową?
Bronisław Wesołowski
nr katalogowy: 135311
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 56896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Bezpieczeństwo żywnościowe w Polsce stabilne
nr katalogowy: 100974
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola sieci handlowych w zapewnianiu bezpieczeństwa żywnościowego: wyzwania i rozwój możliwości (cz. 1)
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 147271
AURA 2012-3
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 66252
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-1
Zrównoważone chłodzenia potrzebne od zaraz
nr katalogowy: 124401
CHŁODNICTWO 2019-4
Zrównoważone chłodzenie potrzebne od zaraz
nr katalogowy: 122513
OPAKOWANIE 2022-12
Sektor FMCG wybiera zrównoważone opakowania
nr katalogowy: 141133
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Higiena w stylu eko
nr katalogowy: 142322
OPAKOWANIE 2022-9
Nadruk obustronny w jednym przejściu
nr katalogowy: 139569
OPAKOWANIE 2022-10
GOZ – transformacja w branży opakowań
nr katalogowy: 140204
OPAKOWANIE 2022-10
GOZ – transformacja w branży opakowań
nr katalogowy: 140204
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH