Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
XXXVIII Dni Przemysłu Mięsnego
Piotr Szymański
nr katalogowy: 73868
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Mikrobiologia materiałów pod redakcją
B. Zyski i Z. Żakowskiej
nr katalogowy: 17836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-1
Kontrola mikrobiologiczna w browarze
J. Baranowska
nr katalogowy: 20705
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Higiena i mikrobiologia żywności
Paweł Kitzman
nr katalogowy: 9591
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-1
Prognozowanie bioprocesów. Mikrobiologia prognostyczna w przemyśle piwowarskim
D. Kręgiel
H. Oberman
nr katalogowy: 6706
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Mikrobiologia a inżynieria sanitarna i inżynieria środowiska w kontekście pandemii COVID-19
Marek Gromiec
nr katalogowy: 130528
10.15199/17.2021.1-2.2
mikrobiologia sanitarna
wirusologia
ludzkie patogenne koronawirusy
sanitary microbiology
virology
pathogenic human coronaviruses
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Mikroflora próżniowo pakowanych produktów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68044
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu żywnościowym
KATARZYNA GODLEWSKA
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA
nr katalogowy: 33023
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Mikrobiologia uboju
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 79230
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Elementy mikrobiologii ciasta żytniego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141606
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
WYKORZYSTANIE DOSTĘPNYCH ON-LINE programów prognostycznych oraz bazy danych ComBase do oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego mięsa
Elżbieta Rosiak
nr katalogowy: 140663
mikrobiologia prognostyczna
narzędzia on-line
L. monocytogenes
wieprzowina
predictive microbiology
on-line tools
L. monocytogenes
pork meat
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-12
Z półki księgarskiej - Jonathan Crowe, Tony Bradshaw CHEMISTRY FOR THE BIOSCIENCES. THE ESSENTIAL CONCEPTS (Chemia dla nauk biologicznych. Podstawowe pojęcia)
Roman Edmund Sioda
nr katalogowy: 64572
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Monitoring parametrów wpływających na warunki klimatyczne podczas chłodniczego przechowywania mięsa
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 16146
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2010 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 54647
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Barwa mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 29831
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Zmiany w produkcji mięsa jagnięcego w UE
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 106583
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2014 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 87486
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Bazy danych w prognozowaniu mikrobiologicznym żywności
Elżbieta Rosiak
Danuta Kołożyn-Krajewska
Joanna Gredka
Szymon Ośko
nr katalogowy: 121436
10.15199/65.2019.7.2
żywność
prognozowanie mikrobiologiczne
bazy on-line
biofood
predictive microbiology
on-line database
CHŁODNICTWO 2008-10
Wydajność technologiczna polędwicy wędzonej produkowanej z mięsa wychłodzonego i rozmrażanego różnymi metodami
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
JACEK KONDRATOWICZ
DAGMARA MADEJ
nr katalogowy: 38821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Od organizatorów Sympozjum "Czwartorzędowe sole amoniowe i obszary ich zastosowania"
nr katalogowy: 79401
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Elementy mikrobiologii ciasta żytniego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141606
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Wydarzenia Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 53805
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2013 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 80012
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Kruchość mięsa - metody poprawy
nr katalogowy: 44255
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wiadomości - Wydarzenia
nr katalogowy: 125170
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Kruchość mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 31194
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 29127
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Pakowanie mięsa ciepłego w systemie Pi - VAC
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 40311
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
„Atlas Mięsa 2022” – w prosty sposób o koniecznych zmianach w produkcji mięsa
nr katalogowy: 136892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Aktualne problemy jakości rynkowego mięsa kulinarnego w opinii konsumentów
Klaudia Wojtulewicz
Tomasz Florowski
Anna Florowska
nr katalogowy: 130990
10.15199/65.2021.3.5
mięso kulinarne
wady jakości mięsa
badania konsumenckie
culinary meat
meat quality defects
consumer research
CHŁODNICTWO 2006-1-2
echnologiczne możliwości kształtowania jakości mrożonego mięsa końskiego
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16151
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Nowe trendy w technologii mięsa
Michał Olkiewicz
nr katalogowy: 9590
CHŁODNICTWO 2007-8
Zastosowanie różnorodnych technologii do mrożenia wadliwego mięsa wieprzowego
JACEK KONDRATOWICZ
EWELINA ŁAŃCZKOWSKA
nr katalogowy: 29386
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Rys historyczny spożywania mięsa
Marek Zin
nr katalogowy: 24906
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-3
Sytuacja na rynku mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 24904
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 95685
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Dopłaty do prywatnego magazynowania mięsa w UE
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 1631
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Specjalne refundacje eksportowe przy wywozie mięsa czerwonego
Andrzej Puka
nr katalogowy: 16772
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2017 roku
nr katalogowy: 115080
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Ocena konsumencka i rola nauki w przemyśle mięsnym
nr katalogowy: 68845
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Spożycie mięsa w 2004 roku i jego uwarunkowania
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 9570
CHŁODNICTWO 2014-2
Poprawa efektywności chłodzenia mięsa wieprzowego
ANDRZEJ GRZEBIELEC
ARTUR RUSOWICZ
PIOTR A. BARANOWSKI
nr katalogowy: 82599
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Zastosowanie biostarterów grzybowych w procesie dojrzewania wołowiny na sucho
Wiesław PRZYBYLSKI
Magdalena PŁECHA
nr katalogowy: 151152
wołowina sezonowana na sucho
jakość sensoryczna
mikrobiologia mięsa
Mucor flavus
biostartery
związki lotne
dry-aged beef (DAB)
sensory quality
microbiology of meat
Mucor flavus
biostarters
volatile compounds
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
MIĘSO, SUROWE WYROBY MIĘSNE, PRODUKTY MIĘSNE – prawidłowa klasyfikacja
Joanna Bogucka
Karol Socha
nr katalogowy: 142888
mięso
surowe wyroby mięsne
produkty mięsne
MOM
prawo żywnościowe
meat
meat preparations
meat products
MSM
food law
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Rozkład mięsa bladego (PSE) w mięśniach szkieletowych tuszy wieprzowej
Jerzy Strzelecki
nr katalogowy: 16770
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 57034
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2012 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 71996
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Komputerowe systemy wizyjne w ocenie jakości mięsa wołowego
Marta Chmiel
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 62570
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-10
Barwa mięsa surowego
Tadeusz Karamucki
nr katalogowy: 101641
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Sposób na tuszki Technologia mięsa drobiowego
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 18609
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Pozyskiwanie i charakterystyka jakości mięsa kangura
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Agata Kienig
Marek Skowroński
nr katalogowy: 130545
kangur
pozyskiwanie i jakość mięsa
kangaroo
obtaining and meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Co pisza inni - ze swiata
A.Ł.
nr katalogowy: 9530
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2013 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 85733
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Historia maszynki do siekania mięsa
Marek Skowron
nr katalogowy: 112891
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Jakość mięsa drobiowego podczas zamrażania i zamrażalniczego przechowywania
Iwona Chwastowska –
Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 77749
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Barwa mięsa
Adam Kostecki
nr katalogowy: 127263
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Upostaciowane białko sojowe w paluszkach z mięsa kurcząt
Aneta Cegiełka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 63782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Puffingi wieprzowe dobór obróbki wstępnej surowca
Tomasz Pawlak
Michał Piątek
Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Antoni Ryniecki
nr katalogowy: 95675
10.15199/65.2015.12.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Klasyfikacja tusz wołowych motorem postępu w produkcji mięsa w Danii
Jarosław Rogalski
Andrzej Borys
Stefan Kien
nr katalogowy: 9509
CHŁODNICTWO 2013-12
Brochotrix thermosphacta - bakteria odpowiedzialna za psucie mięsa w warunkach chłodniczych
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 81215
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Zastosowanie dodatków funkcjonalnych w restrukturyzacji mięsa wołowego
Marek Cierach
Katarzyna Bieck
nr katalogowy: 55978
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Spożycie mięsa czerwonego - porównanie zagrożeń i korzyści
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 55870
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Szlakiem Polskiego Mięsa
nr katalogowy: 95378
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 57876
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 49795
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Baza surowcowa i spożycie mięsa czerwonego w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 44875
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Aktualności
nr katalogowy: 46311
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Ocena efektywności handlu zagranicznego mięsem i jego przetworami w latach 2009-2013
Marian Winiarski
nr katalogowy: 88581
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Poubojowe chłodzenie mięsa
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 149625
CHŁODNICTWO 2019-2
Ekonomiczno-energetyczna analiza procesu chłodzenia półtusz wieprzowych
Mateusz Marcinkowski
nr katalogowy: 120112
10.15199/8.2019.2.2
półtusze wieprzowe
instalacje chłodnicze
metody chłodzenia
amoniak
pig carcasses
cooling instalations
cooling methods
ammonia
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
WM12 i WM22 - "wilki" do mięsa nowej generacji do pracy ciągłej
nr katalogowy: 125364
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego
nr katalogowy: 118547
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Wpływ peklowania na jakość produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 112887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Jak obliczyć zawartość mięsa i tłuszczu wieprzowego w produktach objętych refundacją w Unii
Stanisław Tyszkiewicz
nr katalogowy: 56231
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Cechy sensoryczne i czynniki warunkujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 98641
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Ruszyły fundusze promocji mięsa
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 53488
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2011 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 63180
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Produkcja mięsa czerwonego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 90729
10.15199/65.2015.4.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Promocja polskiego mięsa wśród ambasadorów
nr katalogowy: 106587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
„Atlas Mięsa 2022” – w prosty sposób o koniecznych zmianach w produkcji mięsa
nr katalogowy: 136892
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Jakość i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wieprzowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 117809
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wołowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111830
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2016 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 107972
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Wpływ przemian poubojowych na kruchość mięsa wołowego
Marian Gil
Mariusz Rudy
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 119685
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Technologie przetwarzania mięsa wołowego
nr katalogowy: 46588
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Mięso wieprzowe cennym źródłem składników mineralnych i witamin
Elżbieta Krzęcio-Nieczyporuk
nr katalogowy: 95691
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
OPAKOWANIE 2013-3
Nowoczesne systemy pakowania mięsa wołowego
JOANNA ŁOPACKA
ANDRZEJ PÓŁTORAK
nr katalogowy: 75712
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 56895
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Kulinarny Puchar Polskiego Mięsa Drobiowego
nr katalogowy: 117815
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-11
Wykorzystanie mięsa końskiego w Polsce i na świecie
Halina Makała
nr katalogowy: 31196
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Produkcja mięsa z tusz loch
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 26943
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Spożycie mięsa i przetworów mięsnych w gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 39131
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Rynek wołowiny w Polsce
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 38220
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Marynaty, bejce i glazury
Magdalena Borek
nr katalogowy: 36083
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Marynaty rynkowe do mięsa
Damian Cieśla
nr katalogowy: 35407
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Zastosowanie technik wizyjnych do oceny jakości mięsa poddanego obróbce cieplnej
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76021
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Szlakiem Polskiego Mięsa - SMAKUJ DRÓB!
nr katalogowy: 111833
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Zmiany ilościowe i jakościowe mięsa w trakcie jego pozyskiwania i przetwarzania
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 33105
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Polski handel zagraniczny wołowiną, wieprzowiną i drobiem
DANUTA RYCOMBEL
nr katalogowy: 24738
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Czynniki decydujące o jakości mięsa wołowego
ndrzej Pisula
Andrzej Tyburcy
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 23519
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Substancje konserwujące w procesie peklowania
Adam Kostecki
nr katalogowy: 125972
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Zmiany w czasie zamrażania mięsa
Marek Cierach
Grażyna Gozdecka
nr katalogowy: 111266
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Nowoczesne metody utrzymywania świeżości mięsa i wędlin
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 83741
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Metody wychładzania tusz a jakość mięsa
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 44873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Kruchość mięsa wołowego i metody jej poprawy
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 42538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Lekcja z mistrzami
nr katalogowy: 143113
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Analiza wyników handlu zagranicznego produktami mięsnymi w 2009 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 50786
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Magazynowanie i przechowywanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 80780
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znaczenie promocji towarowej na rynku mięsa wieprzowego
Monika Świątkowska
Karol Krajewski
nr katalogowy: 82089
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
METODY POUBOJOWEGO dojrzewania mięsa
Katarzyna Tkacz
Patrycja Mórawska
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142113
dojrzewanie mięsa
dojrzewanie na mokro
sezonowanie na sucho
dojrzewanie w workach z półprzepuszczalnej folii membranowe
addtitional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 20827
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2017 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 110173
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Masowanie mięsa z wykorzystaniem ultradźwięków
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 104730
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2011 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 69411
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Zamrażanie kriogeniczne mięsa i przetworów mięsnych
Karo lina Tabaka
Marek Cierach
nr katalogowy: 68040
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Walory odżywcze mięsa drobiowego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 66662
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-8
Mięso i przetwory mięsne – segment produktów pakowanych
GRZEGORZ MECH
nr katalogowy: 149958
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
XXXV Dni Przemysłu Mięsnego
nr katalogowy: 60585
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Wiadomości
nr katalogowy: 100634
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Fundusze promocji żywności do poprawienia...
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 67214
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2009 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 53055
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Dania - światowy lider w produkcji mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Marta Marciniak
nr katalogowy: 49796
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Problemy jakości kulinarnego mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 46579
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Co dają systemy jakości mięsa?
nr katalogowy: 73860
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Znakomite Bordeaux i „Sztuka Mięsa”
nr katalogowy: 132679
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143576
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Współczesne trendy w konsumpcji mięsa
Małgorzata Kosicka-Gębska
Jerzy Gębski
Katarzyna Kwiecińska
Maria Jeznach
Agnieszka Tul-Krzyszczuk
nr katalogowy: 104678
10.15199/65.2017.3.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Udział Polski w handlu zagranicznym mięsem drobiowym w latach 1993-2008
Stanisław Urban
nr katalogowy: 50999
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2012 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 77754
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Handel zagraniczny mięsem i jego produktami w pierwszych miesiącach 2010 r.
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 54307
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2015 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 99848
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Sektor drobiarski liderem polskiej gospodarki żywnościowej
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 90140
10.15199/65.2015.3.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-12
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 22724
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Study Tour: "Szlakiem Polskiego Mięsa - SMAKUJ DRÓB!"
nr katalogowy: 115081
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Rynek mięsa produkcja rośnie - opłacalność niekoniecznie
ROBERT MROCZEK
nr katalogowy: 33810
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
Przyszłość zapowiada się kłopotliwie - stwierdza Andrzej Pisula, profesor technologii mięsa w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 67046
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 1609
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Mięso kangura
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9555
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Przyżyciowe i technologiczne czynniki wycieku soku mięsnego wieprzowiny w handlu mięsem
Dariusz Lisiak
Karol Borzuta
Eugenia Grześkowiak
Łukasz Samardakiewicz
Beata Lisiak
nr katalogowy: 150474
mięso wieprzowe wyciek soku mięśniowego
masa netto
pork meat
drip losses
net weight
CHŁODNICTWO 2006-3
Niektóre aspekty chłodniczego przechowywania mięsa i przetworów drobiowych
Lucjan Krala
nr katalogowy: 16134
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Przedłużanie trwałości mięsa drobiowego za pomocą kwasu mlekowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 9624
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Mikroflora środowiskowa mięsa
Piotr Szymański
Beata Łaszkiewicz
nr katalogowy: 117246
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Pakowanie mięsa
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 61710
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Wpływ technologii rozmrażania mikrofalowego na jakość mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 95372
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Technologiczne aspekty przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 98639
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Produkcja mięsa w Unii Europejskiej w 2014 roku
Agnieszka Judzińska
nr katalogowy: 92612
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Najnowszy system pakowania mięsa
Marek Zin
Rafał Miazga
nr katalogowy: 1661
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
nr katalogowy: 9630
CHŁODNICTWO 2005-8
Krioprotekcja nierozdrobnionego mięsa wieprzowego
Marcin Dziomdziora
Lucjan Krala
nr katalogowy: 8685
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Europejczycy jedzą coraz mniej mięsa
nr katalogowy: 146445
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-4
Sytuacja na rynku mięsa w Polsce w 2017 roku
Marzena Trajer
nr katalogowy: 113406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Informacje biznesowe WYDARZENIA
nr katalogowy: 95684
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2021 r.
Robert Mroczek
nr katalogowy: 134364
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Sensoryczne i instrumentalna ocena kruchości mięsa wołowego
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 1660
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-10
Szara strefa produkcji mięsa w Polsce
nr katalogowy: 9633
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-8
Produkcja mięsa - twarda polityka weterynaryjna
łęk
nr katalogowy: 9598
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
BARWA MIĘSA JAKO JEDEN Z DETERMINANTÓW atrakcyjności i jakości produktu spożywczego
Dagmara Dróżdż
nr katalogowy: 135049
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Innowacyjne rozwiązania w masowaniu
Marek Szeląg
nr katalogowy: 90203
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
„Sztuka Mięsa” – pomysł na biznes
winny maniak
nr katalogowy: 133511
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Aspekty zdrowotne i jakościowe mięsa drobiowego
Adam Olszewski
nr katalogowy: 1704
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Opakowanie-niemy sprzedawca mięsa i przetworów
Lech Rak
nr katalogowy: 9569
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Sprzedaż roślinnych zamienników mięsa w sklepach
NIKODEM PANKOWIAK
nr katalogowy: 149199
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Produkcja mięsa wieprzowego z loch pierwiastek
Stanisław Wajda
nr katalogowy: 21567
CHŁODNICTWO 2006-3
Czynniki kształtujące jakość mięsa drobiowego przechowywanego w warunkach chłodniczych
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 16132
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-12
Ocena jakości mięsa jagnięcego
Bogdan Klepacki
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 9662
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Przyprawy znane i nieznane w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 9523
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-11
Wybrane aspekty dotyczące kontroli stosowania azotynów i azotanów w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 102458
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
WPŁYW KONSUMPCJI NIEPRZETWORZONEGO MIĘSA CZERWONEGO NA CHOROBY CHRONICZNE U LUDZI
Karol Borzuta
Piotr Janiszewski
Dariusz Lisiak
Eugenia Grześkowiak
nr katalogowy: 146363
nieprzetworzone mięso czerwone
spożycie mięsa
choroby chroniczne
unprocessed red meat
meat consumption
chronic diseases
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Proces peklowania i masowania mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
nr katalogowy: 112886
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Peklowanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 114008
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-11
Międzynarodowy standard handlowy dla mięsa kurzego
Elżbieta Anders
nr katalogowy: 21570
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Dynamiczny model komory chłodniczej do schładzania i zamrażania mięsa
Wiesław Gazda
Joachim Kozioł
nr katalogowy: 16145
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-3
Jakość mięsa i przetworów mięsnych
Stanisław Urban
nr katalogowy: 9508
CHŁODNICTWO 2005-5
Substancje ochronne stosowane w procesie zamrażalniczego utrwalania mięsa i jego przetworów
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska
nr katalogowy: 8654
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Jakie efekty przynosi zagraniczna promocja mięsa i jego przetworów?
nr katalogowy: 76017
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH