Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
OPAKOWANIE 2018-1
Nowa aseptyczna linia COMBI PREDIS firmy Sidel
nr katalogowy: 111845
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-1
Efficient Electromagnetic Simulation of Shielding Mechanisms in Microwave Ovens
Marc Rütschlin
nr katalogowy: 96274
10.15199/13.2016.1.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Królewskie rozwiązanie
Paweł Cyz
nr katalogowy: 49451
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-6
TEKNODUR COMBI 3560... geneza, zastosowania, doświadczenia
TOMASZ NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 44845
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-5
Jensen dawniej i dziś. "Od Bałtyku w świat"
nr katalogowy: 76659
OPAKOWANIE 2004-2
Nowa maszyna z serii Combi Pack
nr katalogowy: 3135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Innowacje w maszynach TMG - COMB115 i TMG - META
J. Skrzypiec
nr katalogowy: 14559
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Brau Beviale 2012 - targi nr 1 dla przemysłu napojów w Europie (2)
nr katalogowy: 75888
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-6
Teknodur Combi 3560... farby poliuretanowe nowej generacji
TOMASZ NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 35725
OPAKOWANIE 2014-8
EMERGRAF zaprezentuje maszyny RODA
nr katalogowy: 86137
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Revent - Ewolucja Premiera najnowszego modelu: Revent Round Oven na targach IBIE w Las Vegas
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 81749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Combi Line - witamy w królestwie idealnych kształtów
Paweł Cyz
nr katalogowy: 55249
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Klasa premium
nr katalogowy: 73881
OPAKOWANIE 2017-6
Nowoczesne rozwiązania MOSCA dla branży tektury falistej
nr katalogowy: 106515
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Information system for supervision and management of the operation of coke oven battery Komputerowe systemy nadzoru i zarządzania eksploatacją baterii koksowniczej
Ludwik Kosyrczyk
Grzegorz Jakubina
Paweł Okarmus
nr katalogowy: 88669
10.12916/przemchem.2014.2111
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Contemporary trends in the energy management of the coke oven gas excess Współczesne kierunki energetycznego zagospodarowania koksowniczego gazu nadmiarowego
Zbigniew Robak
Zbigniew Figiel
nr katalogowy: 88672
10.12916/przemchem.2014.2127
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Procedury technologiczne podczas remontu baterii koksowniczej z jednoczesnym opalaniem jej gazem wielkopiecowym i koksowniczym
Radosław Lajnert
nr katalogowy: 119565
10.15199/62.2019.4.9
OPAKOWANIE 2013-5
Est Diffusion na targach Poligrafia
nr katalogowy: 76620
OPAKOWANIE 2008-I
Perfect for the Microwave Oven: Ready Meals in Aluminium Trays!
Guido Winsel
nr katalogowy: 34045
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Stress dependence on the band thickness in a continuous hot zinc-plating line
Olessya YUCHSHENKO
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 81873
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2024-4
Doświadczenia eksploatacyjne z zastosowaniem nowego rozwiązania wyłożenia ogniotrwałego rur wznośnych oraz wybranych obszarów stropu baterii koksowniczej z zastosowaniem innowacyjnego rodzaju materiału ceramicznego
LUCYNA OLENIACZ-MAZUR
PRZEMYSŁAW KRZYSTANEK
KRZYSZTOF TRĘBACZ
KLAUDIUSZ WOŹNIAK
nr katalogowy: 151752
10.15199/24.2024.4.1
wymurówka rur wznośnych
przewodność cieplna
korozja chemiczna
odporność na ścieranie
beton ogniotrwały
prefabrykat betonowy
beton izolacyjny
refractory lining of ascent pipes
thermal conductivity
chemical corrosion
abrasion resistance
castable
precast castable blocks
insulating castable
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Revent na medal
nr katalogowy: 87976
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Badanie i optymalizacja procesu koksowania w piecu dwuproduktowym z wykorzystaniem modelowania numerycznego
Rafał Buczyński
nr katalogowy: 111657
10.15199/62.2018.1.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Individual regulation system of raw gas pressure in coke oven chambers System indywidualnej regulacji ciśnienia gazu surowego w komorach baterii koksowniczych
Aleksander Sobolewski
Henryk Fitko
nr katalogowy: 88670
10.12916/przemchem.2014.2115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Monitoring of fugitive emission from coke oven battery Monitoring emisji niezorganizowanej z baterii koksowniczej
Aleksander Sobolewski
Rafał Bigda
Jolanta Telenga-Kopyczyńska
nr katalogowy: 88671
10.12916/przemchem.2014.2121
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-3
Europe's energy efficiency requirements for household appliances
Zbigniew ŁUKASIK
Aldona KUŚMIŃSKA-FIJAŁKOWSKA
Waldemar NOWAKOWSKI
nr katalogowy: 89934
10.15199/48.2015.03.45
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Optymalizacja procesu spalania gazu koksowniczego w eksperymentalnej komorze grzewczej
Dorota Musiał
nr katalogowy: 131422
10.15199/62.2021.4.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Optymalizacja procesu spalania gazu koksowniczego w eksperymentalnej komorze grzewczej
Dorota Musiał
nr katalogowy: 131422
10.15199/62.2021.4.5
OPAKOWANIE 2019-6
Dwie kompletne linie pakujące od firmy Sidel
nr katalogowy: 120827
CHŁODNICTWO 2020-3
Montaż izolacji w systemach HVAC. Jak ułatwić pracę wykonawcy?
nr katalogowy: 126903
OPAKOWANIE 2022-8
Kompletna linia do butelkowania PET od Sidel
nr katalogowy: 139136
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-9
Porównanie metod obliczeń zapotrzebowania na gaz w instalacjach gazowych z kotłami dwufunkcyjnymi
Sebastian Englart
Andrzej Jedlikowski
nr katalogowy: 109611
10.15199/17.2017.9.1
zużycie gazu
urządzenia gazowe
współczynnik jednoczesności
natural gas consumption
gas appliance
coincidence factor
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Wschodniofryzyjska technologia komend głosowych Vocollect Voice zrewolucjonizowała pracę w hurtowniach artykułów spożywczych głęboko zamrożonych
nr katalogowy: 64631
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Wystawa w Bad Salzuflen
nr katalogowy: 52599
OPAKOWANIE 2022-8
Kompletna linia do butelkowania PET od Sidel
nr katalogowy: 139136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Poznań dla piekarzy i cukierników
nr katalogowy: 87318
OPAKOWANIE 2020-2
Najszybsze na świecie aseptyczne linie PET
nr katalogowy: 125165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Rozliczenie podatku VAT przy zakupie samochodu osobowego od kontrahenta z UE
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 71362
ELEKTROINSTALATOR 2020-4
PRODUKTY
nr katalogowy: 126068
OPAKOWANIE 2018-10
Pałuckiej przepis na sukces
nr katalogowy: 116767
DOZÓR TECHNICZNY 2018-5
Zagrozenia przy zastepczym okreslaniu wytr zymałosci elementów złacznych na podstawie pomiaru twardosci
Leszek Gardynski
nr katalogowy: 116463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Skuteczność fungicydów siarkowych w ochronie roślin zbożowych
KAZIMIERZ GÓRECKI
nr katalogowy: 107613
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Kierunki rozwoju technologii wielkopiecowej dla zmniejszenia emisji CO2
jan mrÓz
magDaLena noWaK
nr katalogowy: 62543
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Wybrane właściwości użytkowe modyfi kowanych powierzchni biomateriałów metalicznych na bazie tytanu
MARTA JANUŚ
KAROL KYZIOŁ
STANISŁAWA JONAS
nr katalogowy: 58806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
The process of simulation system modeling of automatic band tension stabilization in a permanent hot zinc-plating line in dynamic modes
Olessya YUCHSHENKO
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 87466
10.12915/pe.2014.10.50
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Wpływ składu gazu garowego na zakres redukcji bezpośredniej w procesie wielkopiecowym
miKoŁaj BernasoWsKi
anDrzej ŁĘDzKi
ryszarD staCHUra
arKaDiUsz KLimCzyK
zygmUnt WCisŁo
nr katalogowy: 62506
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-8
Metody tworzenia sygnałów wzorcowych w zakresie mikrofalowym
Paweł Gontarek
Piotr Szymański
nr katalogowy: 93174
10.15199/13.2015.8.9
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-5
Wykorzystanie mediów energetycznych w przedsiębiorstwie hutniczym
Monika ZAJEMSKA
Henryk RADOMIAK
nr katalogowy: 68075
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-6
Badania właściwości produktów węglopochodnych otrzymywanych w krajowych koksowniach
Zbigniew Robak
Teresa Kordas
Aleksander Sobolewski
Roksana Muzyka
Małgorzata Pogoda
nr katalogowy: 52472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Evaluation of the energy consumption in coal coking by using a method for reconcilation of substance and energy balances Ocena energochłonności procesu koksowania węgla z zastosowaniem metody uzgadniania bilansów substancji i energii
Marcin Szega
Ludwik Kosyrczyk
Tadeusz Chwoła
nr katalogowy: 84175
10.12916/przemchem.2014.681
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Non-linear electro-ultrasonic spectroscopy of high-voltage varistors
Jacek Cichosz
Lech Hasse
Arkadiusz Szewczyk
Petr Sedlak
Vlasta Sedlakova
Josef Sikula
nr katalogowy: 70989
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-6
Bilans energii pieca do produkcji żelazostopów
Wojciech BIALIK
Stanisław GIL
Jan GÓRAL
Józef OCHMAN
Tadeusz WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 78981
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Separation of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers by using a fluidized bed techniques. Wydzielanie kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense z wykorzystaniem technik fluidyzacyjnych
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 78584
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-6
Badania reaktora z porowatą przegrodą do usuwania wyższych węglowodorów z gazów procesowych
GRZEGORZ ŁABOJKO
ALEKSANDER SOBOLEWSKI
SŁAWOMIR STELMACH
nr katalogowy: 52474
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
Analiza termomechaniczna procesu kształtowania na półgorąco blachy stalowej nierdzewnej AMS5604
Tomasz PIEJA
Tomasz MALINOWSKI
Marcin HOJNY
Tomasz TRZEPIECIŃSKI
nr katalogowy: 100126
10.15199/24.2016.9.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Adsorption of organic dyes onto activated carbons obtained from agricultural and industrial waste materials Adsorpcja barwników organicznych na węglach aktywnych otrzymanych z porolniczych i poprodukcyjnych materiałów odpadowych
Justyna Kaźmierczak-Raźna
Piotr Nowicki
Wojciech Franus
Robert Pietrzak
nr katalogowy: 99635
10.15199/62.2016.7.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-3
A new Approach to Annual Costs in Industrial Combined Heat and Power Generating Plants as a Supporting Tool for Quick Estimation of their Modernization Necessary Costs
Waldemar Kamrat
nr katalogowy: 147953
10.15199/17.2024.3.4
Cogeneration
Costs calculation
Industrial combined heat and power plants
Investment expenditures
Energy Conservation
Clean energy production
Kogeneracja
Kalkulacja kosztów
Elektrociepłownie przemysłowe
Nakłady inwestycyjne
Poszanowanie energii
Produkcja czystej energii
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ocena świadomości konsumenckiej na temat wykorzystania promieniowania mikrofalowego w obróbce żywności
Andrzej Cendrowski
nr katalogowy: 146658
10.15199/64.2023.6.5
promieniowanie mikrofalowe
kuchenki mikrofalowe
żywność
ankieta
microwave radiation
microwave ovens
food
questionairre
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
WYKORZYSTANIE INFORMACJI NA TEMAT AKTYWNOŚCI UŻYTKOWNIKA DO ZWIĘKSZENIA DOKŁADNOŚCI W ULTRASZEROKOPASMOWYM SYSTEMIE LOKALIZACYJNYM
Krystian Mandecki
Marcin Kołakowski
nr katalogowy: 144773
10.15199/59.2023.4.45
detekcja aktywności
lokalizacja
uczenie głębokie
UWB
activity detection
deep learning
positioning
UWB
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-12
Możliwości wykorzystania gazu pirolitycznego do opalania hutniczych pieców grzewczych
Przemysław RAJCA
Monika ZAJEMSKA
nr katalogowy: 117592
10.15199/24.2018.12.3
gaz pirolityczny
hutnicze piece grzewcze
przemysł hutniczy
pyrolysis gas
metallurgical reheating furnaces
metallurgical industry
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-5
Symulacje elektromagnetyczne z ładunkiem przestrzennym. Porównanie z wynikami pomiarów na przykładzie magnetronów projektowanych w Kubara Lamina S.A.
MICHAŁ RYCHLEWSKI
EMIL SZKOP
MARTYNA WOŹNIAK
ANDRZEJ RÓŻYCKI
DARIUSZ BACZEWSKI
MARIUSZ BŁAŻEJEWICZ
nr katalogowy: 113677
10.15199/13.2018.5.3
anteny i mikrofale
magnetron
symulacje elektromagnetyczne
PiC
CST
MAGIC
antennas and microwaves
magnetron
electromagnetic simulations
PiC
CST
MAGIC
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Determination of rapeseed moisture based on electrical parameters - a review
Jacek MAJCHER
nr katalogowy: 146762
10.15199/48.2023.12.63
rapeseed
moisture
electrical parameters
rzepak
wilgotność
parametry elektryczne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-2
Electromagnetic compatibility of wireless medical telemetry systems and light-emitting diode (LED) lamps
Kai ISHIDA
Sazu ARIE
Kaoru GOTOH
Eisuke HANADA
Minoru HIROSE
Yasushi MATSUMOTO
nr katalogowy: 111961
10.15199/48.2018.02.07
wireless medical telemetry system
light-emitting diode lamps
electromagnetic noise.
system bezprzewodowej telemetrii medycznej
oświetlenie LED
szum elektromagnetyczny
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Compact microwave plasma device for surface treatment
Dariusz CZYLKOWSKI
Bartosz HRYCAK
Mariusz JASIŃSKI
nr katalogowy: 114647
10.15199/48.2018.07.07
microwave plasma
plasma sheet
surface treatment.
plazma mikrofalowa
płaszczyzna plazmowa
obróbka powierzchni.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Wpływ parametrów syntezy na wytrzymałość na ściskanie geopolimerów otrzymanych z popiołów lotnych
Paweł Barana
Katarzyna Zarębska
Adam Kanciruk
Marzena Nazarko
Monika Obal
nr katalogowy: 109327
10.15199/62.2017.9.21
AURA 2019-10
Sorbenty do odsiarczania biogazu na osnowie związków żelaza. Cz. 1. Rudy darniowe
Magdalena Szymczak
Kamila Płacheta
Andrzej Żarczyński
Marcin Zaborowski
nr katalogowy: 123000
10.15199/2.2019.10.2
biogazownie
ruda darniowa
siarkowodór
odsiarczanie biogazu
biogas plants
bog iron ore
hydrogen sulphide
biogas desulphurization.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Granular metal-dielectric nanocomposites as an alternative to passive SMD
Oleksandr BOIKO
nr katalogowy: 129289
10.15199/48.2020.12.32
nanocomposites
metal-dielectric
SMD components
electrical properties
nanokompozyty
metal-dielektryk
komponenty SMD
właściwości elektryczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Orzechy ziemne (Arachis hipogea L.) wpływ ogrzewania na ich właściwości
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 106759
10.15199/65.2017.6.8
orzechy ziemne
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
lizyna reaktywna
peanuts
oxidative stability
Rancimat test
reactive lysine
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Zawartość wybranych metabolitów wtórnych i zdolność przeciwutleniająca ziela Mentha × piperita L. var. officinalis Sole f. pallescens Camus suszonego próżniowo
Agnieszka Najda
Kamila Klimek
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 124474
10.15199/62.2020.1.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Badania odporności termicznej asfaltów modyfikowanych przeznaczonych na nawierzchnie drogowe
Wiesława Ciesińska
Blandyna Osowiecka
Janusz Zieliński
nr katalogowy: 121305
10.15199/62.2019.7.8
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-6
Application of Adaptive Controller Neural Network Based on RBF NN for Temperature Control Electrical Resistance Furnace
Benyekhlef KADA
Abdelkader ELKEBIR
KarimNEGADI
Hafida BELHADJ
Djamel Eddine CHAOUCH
nr katalogowy: 126565
10.15199/48.2020.06.06
Electric Resistance Furnace
Integral Control with Compensation Poles and Zeros
Online Learning
Inverse Neural Model Control
Model Reference Adaptive Control and Neural Network
piec elektryczny
sieć neuronowa
sterowanie temperaturą .
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-4
Od wodoru do wodoru – transformacja gazownictwa w Polsce
Marcin Kroczek
Kinga Kulik
Marcel Barzantny
Wojciech Kostowski
nr katalogowy: 148369
10.15199/17.2024.4.1
sieci gazowe
historia
wodór
gaz ziemny
transformacja energetyczna
gas networks
history
hydrogen
natural gas
energy transition
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-4
Od wodoru do wodoru – transformacja gazownictwa w Polsce
Marcin Kroczek
Kinga Kulik
Marcel Barzantny
Wojciech Kostowski
nr katalogowy: 148369
10.15199/17.2024.4.1
sieci gazowe
historia
wodór
gaz ziemny
transformacja energetyczna
gas networks
history
hydrogen
natural gas
energy transition
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kierunkowości struktury geometrycznej powierzchni na nośność połączeń klejowych
Władysław Zielecki
Łukasz Bąk
Ewelina Guźla
nr katalogowy: 132409
10.15199/160.2021.2.6
chropowatość powierzchni
kierunkowość struktury geometrycznej
tekstura
połączenie klejowe
surface roughness
directivity of the geometric structure
texture
adhesive joint
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kierunkowości struktury geometrycznej powierzchni na nośność połączeń klejowych
Władysław Zielecki
Łukasz Bąk
Ewelina Guźla
nr katalogowy: 132409
10.15199/160.2021.2.6
chropowatość powierzchni
kierunkowość struktury geometrycznej
tekstura
połączenie klejowe
surface roughness
directivity of the geometric structure
texture
adhesive joint
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Ocena jakości handlowego pieczywa bezglutenowego
Grażyna Cacak -Pietrzak
Alicja Ceglińska
Agata Zaorska
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 119596
pieczywo bezglutenowe
białko
składniki mineralne
ocena organoleptyczna
gluten-free bread
protein
minerals
organoleptic evaluation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-10
Ocena efektywności tłoczenia i jakości oleju uzyskanego z nasion lnu i konopi poddanych obróbce mikrofalowej
Marta Krajewska
Agnieszka Starek-Wójcicka
Jakub Soja
nr katalogowy: 145737
10.15199/62.2023.10.6
ogrzewanie mikrofalowe
tłoczenie oleju
liczba kwasowa
liczba nadtlenkowa
stabilność oksydacyjna
barwa
microwave heating
oil pressing
acid value
peroxide value
oxidative stability
color
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-1
Redukcja emisji tlenków azotu ze spalin specjalnych urządzeń techniki cieplnej
Alexander Shkarovskiy
Agnieszka Maliszewska
nr katalogowy: 146911
10.15199/17.2024.1.3
technika sanitarna
zanieczyszczenie powietrza
tlenki azotu
denitryfikacja
mieszkania gazyfikowane
kuchenki gazowe
piece przemysłowe
spieki ceramiczne
redukcja katalityczna
adsorpcja katalityczna
sanitary engineering
air pollution
nitrogen oxides
denitrification
gasified apartments
gas stove
industrial oven
ceramic sinters
catalytic reduction
catalytic adsorption
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH