Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
ChefTop
nr katalogowy: 27090
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
40 lat pieca konwekcyjno-parowego
nr katalogowy: 99767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
System cook & chill
nr katalogowy: 4005
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Migawki z EuroGastro
nr katalogowy: 44857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Jeden piec - tysiące możliwości
nr katalogowy: 4063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 108490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Dobry wybór
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 47229
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Mariaż doskonały
nr katalogowy: 113658
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 93434
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Z niejednego już pieca... Szeroka gama różnych typów pieców konwekcyjno-parowych pozwala na idealny dobór urządzenia odpowiedniego do potrzeb zakładu gastronomicznego
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4202
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Urządzenia wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińsk
nr katalogowy: 38464
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Serce nowoczesnej kuchni
nr katalogowy: 23280
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Serce kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 73876
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Koniec poszukiwań!
nr katalogowy: 18491
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Serce kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
O piecach raz jeszcze Piece konwekcyjno-parowe
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18531
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Nowy piec - nowy komin - nowe kłopoty
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 40330
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Przełomowe innowacje
nr katalogowy: 30184
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Doskonałość designerska
nr katalogowy: 130946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Wyjazd kulinarioznawczy
JERZY PASIKOWSKI
nr katalogowy: 32367
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Doskonałość designerska
nr katalogowy: 130946
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Para technologiczna nowe możliwości
Gwidon Janów
nr katalogowy: 7165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
ABA. Piec rurowy, jakiego jeszcze nie byio
nr katalogowy: 12837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-12
ABA FORNI. Piec rurowy, jakiego jeszcze nie było
nr katalogowy: 23005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
JACKOWSKI. Piec obrotowy Sveba-Dahlen V-series i piec modułowy Sveba-Dahlen Classic
nr katalogowy: 12788
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Sercem piekarni jest piec
nr katalogowy: 116903
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
RATIONAL jeszcze bliżej klienta
nr katalogowy: 90918
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Reforming parowy etanolu na katalizatorach metal-TiO2
Wiesław Grzegorczyk
Andrzej Denis
Andrzej Machocki
nr katalogowy: 20188
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Hydrogen production by steam reforming of ethanol. Parowy reforming etanolu jako źródło wodoru
Sylwia Hull
Natalia Miniajluk
Janusz Trawczyński
nr katalogowy: 75932
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Degradacja rur katalitycznych ze staliwa IN 519 w warunkach reformingu parowego
WALENTY JASIŃSKI
PAWEŁ ZAWADA
nr katalogowy: 17214
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Techniczno-ekonomiczna analiza produkcji wodoru z biogazu w instalacji przemysłowej
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 143970
10.15199/62.2023.6.4
wodór
biometan
reforming
symulacja
hydrogen
biomethane
reforming
simulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Techniczno-ekonomiczna analiza produkcji wodoru z biogazu w instalacji przemysłowej
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 143970
10.15199/62.2023.6.4
wodór
biometan
reforming
symulacja
hydrogen
biomethane
reforming
simulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Techniczno-ekonomiczna analiza produkcji wodoru z biogazu w instalacji przemysłowej
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 143970
10.15199/62.2023.6.4
wodór
biometan
reforming
symulacja
hydrogen
biomethane
reforming
simulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Techniczno-ekonomiczna analiza produkcji wodoru z biogazu w instalacji przemysłowej
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 143970
10.15199/62.2023.6.4
wodór
biometan
reforming
symulacja
hydrogen
biomethane
reforming
simulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Techniczno-ekonomiczna analiza produkcji wodoru z biogazu w instalacji przemysłowej
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 143970
10.15199/62.2023.6.4
wodór
biometan
reforming
symulacja
hydrogen
biomethane
reforming
simulation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Piece konwekcyjno-parowe w gastronomii. Wielofunkcyjne urządzenia grzejne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 116444
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Wybrałem Integral Wywiad z Krzysztofem Maciołkiem, piekarzem z Ropczyc
nr katalogowy: 56375
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Prezentacje
nr katalogowy: 71827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
MIWE thermo-static
nr katalogowy: 68233
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Elastyczny, oszczędny i samowystarczalny... Termoolejowy piec MIWE TS integro
nr katalogowy: 102513
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 108103
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Niech żyje Wielki Piec
Marek Bielski
nr katalogowy: 92732
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Kompleksowo dla sektora HoReCa
nr katalogowy: 110913
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
CZY ZNASZ OSZCZĘDNIEJSZY PIEC RUROWY?
nr katalogowy: 38750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
40 LAT MINĘŁO!
nr katalogowy: 37742
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
Nowy piec piekarski - nowy komin
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 102512
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Liderzy rynku
nr katalogowy: 44852
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-2
Wykorzystanie poziomu hałasu emitowanego przez elektryczny piec łukowy do optymalizacji procesu spieniania żużla i poboru mocy czynnej – I etap badań
JÓZEF SCHWIETZ
BOGDAN PANIC
nr katalogowy: 138407
10.15199/24.2022.2.1
elektryczny piec łukowy
spieniony żużel
pobór mocy przez elektryczny piec łukowy
materiały spieniające
hałas emitowany przez elektryczny piec łukowy
electric arc furnace
foaming slag
EAF active power
slag foaming materials
EAF noise emission
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-2
Wykorzystanie poziomu hałasu emitowanego przez elektryczny piec łukowy do optymalizacji procesu spieniania żużla i poboru mocy czynnej – I etap badań
JÓZEF SCHWIETZ
BOGDAN PANIC
nr katalogowy: 138407
10.15199/24.2022.2.1
elektryczny piec łukowy
spieniony żużel
pobór mocy przez elektryczny piec łukowy
materiały spieniające
hałas emitowany przez elektryczny piec łukowy
electric arc furnace
foaming slag
EAF active power
slag foaming materials
EAF noise emission
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2022-2
Wykorzystanie poziomu hałasu emitowanego przez elektryczny piec łukowy do optymalizacji procesu spieniania żużla i poboru mocy czynnej – I etap badań
JÓZEF SCHWIETZ
BOGDAN PANIC
nr katalogowy: 138407
10.15199/24.2022.2.1
elektryczny piec łukowy
spieniony żużel
pobór mocy przez elektryczny piec łukowy
materiały spieniające
hałas emitowany przez elektryczny piec łukowy
electric arc furnace
foaming slag
EAF active power
slag foaming materials
EAF noise emission
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Revent - Ewolucja Premiera najnowszego modelu: Revent Round Oven na targach IBIE w Las Vegas
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 81749
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Revent Roto Sole Piec obrotowo-wsadowy
nr katalogowy: 64111
OPAKOWANIE 2023-7
Przełomowy piec hybrydowy „nowej generacji”
nr katalogowy: 144306
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
VAPOR firmy TAGLIAVINI - nowoczesny piec do tradycyjnych wypieków
nr katalogowy: 71377
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Revent
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 65761
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Revent na medal
nr katalogowy: 87976
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Piece - tendencje rynkowe 2018
nr katalogowy: 116901
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Odgazowywanie termiczne wody zasilającej kocioł parowy
nr katalogowy: 136366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
Piec w sklepie
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 96420
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Symulacja numeryczna homogenizacji chemicznej ciekłej stali w łukowym piecu elektrycznym
Marcin BIELNICKI
Adam CWUDZIŃSKI
Jan JOWSA
nr katalogowy: 83110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Kierunki rozwoju współczesnego młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133696
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Zysk w mig!
nr katalogowy: 18462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Giko. Elektryczny piec modułowy
nr katalogowy: 4892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Italmarco. Miesiarka - najważniejszy element piekarni
nr katalogowy: 5123
AURA 2004-8
SERCEM DOMU JEST PIEC
Wiktor Zin
nr katalogowy: 574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
HITEK. Piec Leonardo
nr katalogowy: 19250
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
Weryfikacja pieca z wymuszonym nadmuchem
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 5083
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Piec rurowo-ceramiczny Axa Vapor
nr katalogowy: 5048
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Trójka nie do pobicia - - trzywózkowy piec HEUFT Thermo-Roll
nr katalogowy: 19095
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
OGŁOSZENIA DROBNE
nr katalogowy: 65785
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Steam reforming of methanol as an alternative source of hydrogen for small chemical plants Parowy reforming metanolu jako alternatywne źródło wodoru dla małych zakładów chemicznych
Wiesław Próchniak
Paweł Kowalik
Tadeusz Borowiecki
nr katalogowy: 103400
10.15199/62.2017.1.28
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-9
Kontrola pracy pieca szybowego podczas wytwarzania kruszywa z odpadów energetycznych zawierających małe ilości części palnych
nr katalogowy: 2078
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Własności mechaniczne i trybologiczne warstw wierzchnich stopowanych laserowo
LESZEK ADAM DOBRZAŃSKI
MAREK PIEC
nr katalogowy: 17093
SZKŁO I CERAMIKA 2014-3
MATEUSZ GROBELNY CZŁOWIEK OGNIA
ANNA DOBOSZ
nr katalogowy: 84817
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Kierunki rozwoju współczesnego młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133696
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-11
Technologiczne falstarty – starożytne maszyny parowe
Mira Żmijewska
nr katalogowy: 151631
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-7
Piec zawiesinowy Huty Miedzi GŁOGÓW. Wyzwania techniczne i technologiczne motorem jego modernizacji
Gostyński Z.
Haze D.
Szymański S.
nr katalogowy: 20903
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wybrałem Bagmasz - Wywiad z piekarzem z okolic Tarnowa
nr katalogowy: 69066
SZKŁO I CERAMIKA 2013-6
SZKŁO i CERAMIKA CZYLI PIEC Z BUTELEK
DOROTA ŁASISZ
nr katalogowy: 81456
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Niezbędne i niezastąpione
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 51612
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Nawęglanie próżniowe materiałów spiekanych w piecu próżniowym Seco/Warwick typu 25VPT z hartowaniem w helu
Michał Bazel
Łukasz Piechowicz
Maciej Korecki
nr katalogowy: 81463
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-9
Algorytm przepływu gazów dla wielkiego pieca nr 5 w Mittal Steel Poland S.A- Oddział w Krakowie
ŁĘDZKI A.
KLIMCZYK A.
BERNASOWSKI M.
nr katalogowy: 9961
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 133658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 134223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 134805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 136044
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Polska premiera Systemu Studzenia Próżniowego Revent
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 68234
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-12
Urządzenia techniczne
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 64403
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-5
Effect of poplar (Populus sp.) biomass pretreatment on the yield of its enzymatic hydrolysis Wpływ obróbki wstępnej biomasy z topoli (Populus sp.) na wydajność hydrolizy enzymatycznej
Monika M. Marchwicka
Andrzej Radomski
Andrzej Antczak
Jan Szadkowski
Anna Lewandowska
Dominika Szadkowska
Tomasz Zielenkiewicz
Michał Drożdżek
Ewa I. Archanowicz
nr katalogowy: 91336
10.15199/62.2015.5.34
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Revent - niezmiennie dobry piec
nr katalogowy: 93309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rewolucyjny okrągły piec Revent ONE
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 131657
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Wybrane parametry jakości energii elektrycznej w sieci wysokiego napięcia zasilającej piec łukowy prądu przemiennego
Marek GAŁA
Kazimierz JAGIEŁA
Tomasz GARSTKA
nr katalogowy: 69782
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Ceramiczne piece piekarskie dalej w modzie
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 112487
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-1
26 lat pracy wielkich pieców w Hucie Katowice
GAWRON M.
BADORA R.
SABELA W.
KONSTANCIAK A.
nr katalogowy: 1962
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
Dwa koła i silnik
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 108960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Jeszcze o piecach ceramicznych
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 34434
SZKŁO I CERAMIKA 2008-6
Informacja dotycząca funkcjonowania Przedsiębiorstwa Budowy Pieców, Automatyki i Ochrony Środowiska "Szkło-Piec" (SP)
nr katalogowy: 39827
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Focaccia
nr katalogowy: 38995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Jaki piec do sklepu?
nr katalogowy: 38994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Nowe piece rurkowe LEONARDO
nr katalogowy: 71368
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Przetestowane w USA, Japonii i Polsce!
nr katalogowy: 66209
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Rewolucyjny okrągły piec Revent ONE
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 131657
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
KRONIKA
nr katalogowy: 67887
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-5
Wyniki obliczeń rozkładu prędkości gazów w przepychowym piecu grzewczym
Henryk RADOMIAK
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
nr katalogowy: 76921
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Jak wykorzystać piec piekarski do klimatyzacji? Piece MIWE i odzysk ciepła
nr katalogowy: 88774
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Wielki piec jako utylizator odpadów plastikowych
MIKOŁAJ BERNASOWSKI
ANDRZEJ ŁĘDZKI
RYSZARD STACHURA
ZYGMUNT WCISŁO
ARKADIUSZ KLIMCZYK
PIOTR MIGAS
nr katalogowy: 52550
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-3
Modelowanie przepływu gazowej zawiesiny pyłu węglowego przez palnik zasilający wielki piec
Wiczesław S. WOŁOSZYN
Yuriy ZINCHENKO
Ruslan D. KUZEMKO
Andrzej GAWDZIK
nr katalogowy: 90257
10.15199/24.2015.3.2
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-12
Ewolucja trwałości wielkich pieców
Jan Buzek
Władysław Sabela
nr katalogowy: 32146
SZKŁO I CERAMIKA 2007-6
Informacja dotycząca funkcjonowania Przedsiębiorstwa Budowy Pieców,Automatyki i ochrony Środowiska "Szkło-Piec" (SP)
nr katalogowy: 31952
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Najlepsi pracują z najlepszymi
nr katalogowy: 31378
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-9
Numeryczne modelowanie emisji NOx z pieców grzewczych
MONIKA POSKART
LECH SZECÓWKA
nr katalogowy: 29605
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Euro Gastro 2008
nr katalogowy: 35412
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Dlaczego warto zainwestować w piece HEUFT?
nr katalogowy: 34902
SZKŁO I CERAMIKA 2014-4
Na początku
KATARZYNA STEFANIAK
nr katalogowy: 85904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-4
Wykaz patentów udzielonych w Polsce z dziedziny chemii
nr katalogowy: 28201
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 133658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 134223
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 134805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Ibis. Piece elektryczne modułowe
nr katalogowy: 136044
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
O klasę wyżej - piec obrotowy roll-in e+
nr katalogowy: 106086
AURA 2008-5
Piec chlebowy, dzieża, pieczywo regionalne
MARIA MIGDAŁ
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 35390
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-5
CHARAKTERYSTYKI ENERGETYCZNE PROCESU WYTOPU OŁOWIU W PIECACH OBROTOWO-WAHADŁOWYCH
GRZEGORZ KRAWIEC
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 25833
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-11-12
Odlew od razu
nr katalogowy: 68649
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 102681
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Paliwa przyszłości
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 138472
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
O sposobach produkcji metanolu oraz wodoru z biogazu
Grzegorz Zając
Grzegorz Maj
Paweł Krzaczek
Dobiesław Nazimek
nr katalogowy: 138867
10.15199/62.2022.8.2
technologie przyjazne dla środowiska
katalityczne utlenianie metanu
reforming parowy metanu
selektywna separacja metanu
environmentally friendly technologies
catalytic oxidation of methane
steam reforming of methane
selective methane separation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
O sposobach produkcji metanolu oraz wodoru z biogazu
Grzegorz Zając
Grzegorz Maj
Paweł Krzaczek
Dobiesław Nazimek
nr katalogowy: 138867
10.15199/62.2022.8.2
technologie przyjazne dla środowiska
katalityczne utlenianie metanu
reforming parowy metanu
selektywna separacja metanu
environmentally friendly technologies
catalytic oxidation of methane
steam reforming of methane
selective methane separation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
O sposobach produkcji metanolu oraz wodoru z biogazu
Grzegorz Zając
Grzegorz Maj
Paweł Krzaczek
Dobiesław Nazimek
nr katalogowy: 138867
10.15199/62.2022.8.2
technologie przyjazne dla środowiska
katalityczne utlenianie metanu
reforming parowy metanu
selektywna separacja metanu
environmentally friendly technologies
catalytic oxidation of methane
steam reforming of methane
selective methane separation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
O sposobach produkcji metanolu oraz wodoru z biogazu
Grzegorz Zając
Grzegorz Maj
Paweł Krzaczek
Dobiesław Nazimek
nr katalogowy: 138867
10.15199/62.2022.8.2
technologie przyjazne dla środowiska
katalityczne utlenianie metanu
reforming parowy metanu
selektywna separacja metanu
environmentally friendly technologies
catalytic oxidation of methane
steam reforming of methane
selective methane separation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Modernizacja ceramicznego pieca piekarskiego - obowiązujące przepisy i wymagania
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 25203
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Tropicana
nr katalogowy: 23779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Małe i duże zakłady rzemieślnicze cenią piece Revent
nr katalogowy: 119898
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Piec Revent – wszechstronny tytan pracy
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 148917
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Czekoladowe assiette, śliwki kalifornijskie i tonka (4 porcje )
nr katalogowy: 105346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-12
Revent - mocne piece
nr katalogowy: 117384
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-2
Rekonstrukcja pieca pudlingowego w Muzeum Zagłębia Staropolskiego w Sielpi Wielkiej
Marian Kieloch
Jarosław Boryca
Stanisław Kruszński
nr katalogowy: 33217
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-6
Analiza wpływu podwyższonych temperatur na własności wytrzymałościowe prętów zbrojeniowych ze stali 18G2-b
Anna Kawałek
Bartosz Koczurkiewicz
Czesław Nowosielski
nr katalogowy: 26964
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Jeden człowiek, jeden system Kronos i do 130 m 2 powierzchni wypiekowej pieców
nr katalogowy: 83164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Europain - ciekawe maszyny i urządzenia
nr katalogowy: 67468
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-3
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 112928
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Nasza inność to atut
nr katalogowy: 121160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Roztwory stałe CexZr(1-x)O2 jako nośniki katalizatorów parowego reformingu etanolu
Marek Karpiński
Sylwia Hull
Janusz Trawczyński
nr katalogowy: 115506
10.15199/62.2018.8.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
New innovative induction system for the production of pure high temperature glasses
Benjamin NIEMANN
Bernard NACKE
Maxim KUDRYASH
nr katalogowy: 39590
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Franz Daub know how inside, czyli termoolejowy piec przelotowy z wypiekiem na kamiennych hertach
nr katalogowy: 79470
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-16-17
Komin
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 78710
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Innowacyjność 2017: HEUFT Vulkan Turbo Therm
nr katalogowy: 105335
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Tajemniczy Klient odwiedza piekarnię
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 85187
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Żywienie na mieście snacking oraz food to go - siłą napędową branży piekarskiej
nr katalogowy: 97845
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Nowy system zaparowania w piecach MIWE ideal e+ Jakość i wydajność
nr katalogowy: 90352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Liczy się pomysł!
nr katalogowy: 137868
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Korekcja dwustanowych układów regulacji
Mirosław WCIŚLIK
Michał ŁASKAWSKI
nr katalogowy: 52163
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Odgazowywanie termiczne wody zasilającej kocioł parowy
nr katalogowy: 136366
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Zastosowanie katalizatora miedziowego do produkcji wodoru przez reforming parowy etanolu
Maria Kulawska
Maria Madej-Lachowska
Łukasz Hamryszak
Henryk Moroz
Hildegarda Wyżgoł
nr katalogowy: 123974
10.15199/62.2019.12.24
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Innowacyjność 2018 w firmie
nr katalogowy: 112494
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Punkty sprzedaży detalicznej pieczywa
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 54817
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-1
Okładziny ceramiczne pieców i kominków
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 90170
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-11
PROCES PRODUKCJI BIELI CYNKOWEJ W INSTALACJI MODELOWEGO STANOWISKA BADAWCZEGO
PAULINA TUŹNIK-JASIŃSKA
TOMASZ NIEZGODA
KAROL NIEPSUJ
AGATA ŻAK
PIOTR BEDNAREK
GRZEGORZ KRAWIEC
JÓZEF CZERNECKI
RYSZARD PRAJSNAR
nr katalogowy: 110799
10.15199/67.2017.11.1
biel cynkowa
cynk pierwotny
cynk wtórny
ganulat ZnO
Huta Oława
odpady cynkowe
zinc oxide
primary zinc
secondary zinc
ZnO granulate
Oława smelter
zinc waste
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Kalejdoskop ze świata napojów - sierpień 2010 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 54457
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
System planowania produkcji stali w warunkach elektrostalowni
TADEUSZ WIECZOREK
MAGDALENA LETUN-ŁĄTKA
nr katalogowy: 54126
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Praca pieca łukowego AC w systemie elektroenergetycznym
Marek GAŁA
Janusz RAK
Kazimierz JAGIEŁA
nr katalogowy: 123738
10.15199/48.2019.12.56
AC arc furnace
power quality
nonlinear load
higher harmonics
piec łukowy AC
jakość energii elektrycznej
nieliniowe obciążenie
wyższe harmoniczne
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
Inż. Stanisław Olszewski - niedoceniany pionier
Kwiryn Wojsyk
nr katalogowy: 93204
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Piece cyklotermiczne czy termoolejowe? MIWE variobake łączy zalety obydwu
nr katalogowy: 85189
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
SIMATIC w utylizacji osadów
Adam Jędras
nr katalogowy: 57763
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-7
POZYSKIWANIE NOWEJ WIEDZY Z DANYCH NA PRZYKŁADZIE ZAWIESINOWEGO PROCESU OTRZYMYWANIA MIEDZI BLISTER CZĘŚĆ II
PIOTR JAROSZ
JAN KUSIAK
JOLANTA TALAR
nr katalogowy: 45710
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-3
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 91092
SZKŁO I CERAMIKA 2009-6
Informacja dotycząca funkcjonowania Przedsiębiorstwa Budowy Pieców, Automatyki i Ochrony Środowiska "Szkło-Piec" (SP)
nr katalogowy: 48771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Produkcja ciast w piekarni – podstawowe wymagania
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 48346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
IX Święto Chleba w Dźwiniaczu Dolnym
Iwona Oleniuch
nr katalogowy: 47596
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-10
Biuletyn instytutu metali nieżelaznych
nr katalogowy: 47398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Polscy piekarze pokonują uprzedzenia - rośnie zainteresowanie systemami termoolejowymi!
nr katalogowy: 67472
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-10
Diagnostyka urządzeń cieplnych z wykorzystaniem kamery termowizyjnej
Rafał WYCZÓŁKOWSKI
Tomasz WYLECIAŁ
nr katalogowy: 87708
SZKŁO I CERAMIKA 2011-6
Modernizacja produkcji topionych materiałów ogniotrwałych cyrkonowo-korundowych i korundowych firmy MOTIM do budowy pieców szklarskich oraz wymienników ciepła
Zbigniew Bulga
Roman Mączek
Łukasz Bulga
nr katalogowy: 64343
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-2
Komputerowa symulacja pieców grzewczych na przykładzie pieca przepychowego
Mariusz Wnęk
nr katalogowy: 66516
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Charakterystyki symetrycznego obwodu pieca łukowego w stanie ustalonym w czasie roztapiania
Mirosław WCIŚLIK
nr katalogowy: 60793
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 54437
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Wpływ parametrów instalacji zasilania pieca łukowego na wskaźniki elektroenergetyczne procesu wytopu stali
Janusz RAK
Marek GAŁA
Kazimierz JAGIEŁA
Marian KĘPIŃSKI
nr katalogowy: 103174
10.15199/48.2017.01.02
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Alan Scott, czyli piec chlebowy w centrum domu i społeczności
Beata Marchand
nr katalogowy: 96686
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-3
Wpływ zjawisk w obwodzie wielko prądowym na pracę układu zasilania pieca Lukowego AC
Marek GAŁA
Janusz RAK
Kazimierz JAGIEŁA
Antoni SAWICKI
nr katalogowy: 125235
10.15199/48.2020.03.17
piec łukowy AC
model łuku
asymetria
jakość energii elektrycznej.
AC arc furnace
arc model
asymmetry
power quality.
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
Historia Wielkich Pieców w Hucie „Katowice”
Włodzimierz BEDNARSKI
Zbigniew KALAMAT
nr katalogowy: 129864
10.15199/24.2020.11-12.7
wielki piec
technologia produkcji surówki żelaza
konstrukcja wielkiego pieca
blast furnace
pig iron production technology
blast furnace construction
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Wyznaczenie rozkładu temperatur w warstwach wymurówki pieca szybowego z pionową lancą TSL
Ewa Kolczyk
nr katalogowy: 151463
10.15199/62.2024.11.4
piec szybowy TSL
modelowanie komputerowe
rozkład temperatur
TSL shaft furnace
computer modeling
temperature distribution
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Piec piekarski w punkcie sprzedaży detalicznej pieczywa
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 50842
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-6
ODKRYWANIE WIEDZY Z DANYCH NA PRZYKŁADZIE ZAWIESINOWEGO PROCESU OTRZYMYWANIA MIEDZI BLISTER CZĘŚĆ I ANALIZA KORELACJI
PIOTR JAROSZ
JAN KUSIAK
JOLANTA TALAR
nr katalogowy: 45132
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-5
Racjonalizacja użytkowania paliw w piecach pokrocznych Walcowni Średniej
MONIKA GóRSKA
RYSZARD BUDZIK
JOANNA MICHALIK
RAFAŁ PIEC
nr katalogowy: 44280
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-1
KOMPLETNA LINIA DO TOPIENIA OTOCZKI Z MOSIĄDZU OŁOWIOWEGO W WALCOWNI METALI DZIEDZICE S.A.
STANISŁAW MATUSIAK
nr katalogowy: 41168
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-11
Gdzie obowiązkowy jest hełm ochronny?
Antoni Kozłowski
nr katalogowy: 48216
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Niższe zbiory zbóż nie osłabiają pozycji branży zbożowo-młynarskiej
nr katalogowy: 96581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Piece cyklotermiczne czy termoolejowe? MIWE variobake łączy zalety obydwu
nr katalogowy: 127406
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Liczy się pomysł!
nr katalogowy: 137868
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-4
ZASTOSOWANIE UKŁADÓW ORC DO UTYLIZACJI CIEPŁA ODPADOWEGO W WYBRANYCH PROCESACH HUTNICTWA METALI NIEŻELAZNYCH
KATARZYNA KLEJNOWSKA
ZDZISŁAW MICZKOWSKI
EWA KOLCZYK
TOMASZ SAK
PIOTR MADEJ
ŁUKASZ KORTYKA
nr katalogowy: 105126
10.15199/67.2017.4.1
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-1
ZASTOSOWANIE MODELOWANIA NUMERYCZNEGO DO POPRAWY EFEKTYWNOŚCI OPALANIA PIECA ANODOWEGO OBROTOWEGO
EWA KOLCZYK
ZDZISŁAW MICZKOWSKI
GRZEGORZ KRAWIEC
nr katalogowy: 74013
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
WPŁYW DODATKÓW TECHNOLOGICZNYCH NA ODZYSK Zn I Pb ZE SZLAMÓW CYNKONOŚNYCH
LECH ADAMKIEWICZ
RYSZARD PRAJSNAR
JÓZEF CZERNECKI
JACEK JAKUBOWSKI
ANDRZEJ CYBULSKI
KATARZYNA ANYSZKIEWICZ
PIOTR BEDNAREK
STANISŁAW SZUBA
nr katalogowy: 73384
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-10
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 71772
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
Teoretyczne podstawy technologii wdmuchiwania tlenku węgla do dysz wielkiego pieca
Mikołaj BERNASOWSKI
Andrzej ŁĘDZKI
Ryszard STACHURA
Arkadiusz KLIMCZYK
nr katalogowy: 67870
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-4
Opracowanie krzywych nagrzewania w piecu pokrocznym z wykorzystaniem systemu Datapaq Slab Reheat System
Andrzej GOŁDASZ
Zbigniew MALINOWSKI
Tadeusz TELEJKO
Andrzej BUCZEK
Artur SZAJDING
Jarosław NOWAK
Grzegorz STYCZEŃ
nr katalogowy: 76410
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH