Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pentozany - budowa, właściwości i znaczenie technologiczne
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 110955
aktywność enzymatyczna
chleb
krzywe pęcznienia
masa cząsteczkowa
pentozany nierozpuszczalne
pentozany rozpuszczalne
enzymatic activity
bread
swelling curves
molecular weight
water insoluble pentosans
water soluble pentosans
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Badania krzywych pęcznienia - mało znana metoda oceny jakości mąki żytniej
ELŻBIETA SŁOWIK
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 29211
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej typ 720 wyprodukowanej w krajowych młynach przemysłowych
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 118509
mąka żytnia
pentozany
krzywa pęcznienia
pieczywo żytnie
rye flour
pentosans
swelling curve
rye bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Produkcja wyrobów makaronowych z dodatkiem mąki żytniej i mąki pszennej ciemnej
nr katalogowy: 60740
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Produkty pełnoziarniste część II. Witaminy i mikroelementy obecne w produktach zbożowych
Leszek Mościcki
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 43802
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-6
Prace doktorskie
nr katalogowy: 84780
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-12
Lotne związki organiczne w pomieszczeniach malowanych farbami wodorozcieńczalnymi
R. Wiglusz
nr katalogowy: 22777
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Zastosowanie chromatografii gazowej i cieczowej w badaniu procesów elektroutleniania związków organicznych
Katarzyna Bielicka-Daszkiewicz
Piotr Krawczyk
nr katalogowy: 20271
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-11
Synteza i zastosowanie rozpuszczalnych w wodzie klejów samoprzylepnych na bazie poliakrylanów
Zbigniew Czech
Adam Malec
nr katalogowy: 22362
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-9
System kontroli jakości masy włóknistej. Cz. V. Substancje rozpuszczalne zawarte w masie włóknistej
Kazimierz Przybysz
nr katalogowy: 12503
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-4
Badanie procesu neutralizacji kwasu fosforowego w technologii wytwarzania fosforanów paszowych
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
MAGDALENA BOROWIEC
nr katalogowy: 43844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-2
Fluorescencyjne barwniki rezolowe
ALEKSANDRA MALINOWSKA
ANDRZEJ PUSZYŃSKI
nr katalogowy: 28521
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Kwaśne ciasto Część I. Podstawowe informacje i definicje
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85184
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-6
Metody wytwarzania nowoczesnych proszków piorących
MARIA RÓŻYŃSKA
KAZIMIERZ LINKIEWICZ
nr katalogowy: 43612
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Karotenoidy i ich funkcje biologiczne
ARKADIUSZ SZTERK
PIOTR P. LEWICKI
nr katalogowy: 27944
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-11
Rozpuszczalne w wodzie ligandy katalizatorów hydroformylowania olefin w fazie wodnej.Synteza i charakterystyka
WILHELM JAN TIC
nr katalogowy: 28619
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
Bez zarzutu- Wykwity na powłokach farb fasadowych i wypacanie składników na powierzchnię
nr katalogowy: 23701
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Specjalistyczna zaprawa mineralna renowacyjno-naprawcza REBET
nr katalogowy: 120274
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wykorzystanie glutenu witalnego w piekarstwie
nr katalogowy: 79009
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-4
Beryl
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 44139
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Kawa po polsku
Anna Owczarek
nr katalogowy: 66764
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Beta-glukany - ciekawy składnik funkcjonalny i prozdrowotny
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 91374
10.15199/65.2015.5.6
AURA 2009-12
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 48314
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-12
Zastosowanie cząstek srebra o wymiarach atomowych w obróbce wykończalniczej w celu nadania tekstyliom cech antybakteryjnych
Romualda Koźmińska
Izabela Oleksiewicz
Włodzimierz Dominikowski
Andrzej Mościcki
nr katalogowy: 56532
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Dicofol, endosulfan, trifluralin, hexabromocyclododecane and pentachlorophenol. A review of environmental and human health impact Dikofol, endosulfan, trifluralina, heksabromocyklododekan i pentachlorofenol. Przegląd zagrożeń dla środowiska i zdrowia człowieka
Krzysztof Skotak
Maciej Szczotko
nr katalogowy: 97267
10.15199/62.2016.3.40
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Witaminowe abecadło Rola i znaczenie witamin oraz ich suplemetnacja w codziennym odżywianiu
Anna Fabisiak
nr katalogowy: 97168
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Bogactwo smaków
nr katalogowy: 44644
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-2
Pektyny - błonnik rozpuszczalny
Marta Mitek
Andrzej Gasik
nr katalogowy: 73945
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Pierwsza dama obiadu(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92437
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 137707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Krajowe doświadczenia i osiągnięcia w produkcji furfuralu
ZDZISŁAW MACIEJEWSKI
nr katalogowy: 107804
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wybrane substancje bioaktywne obecne w ziarnie żyta
Joanna Harasym
nr katalogowy: 90407
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-3
Migracja soli rozpuszczalnych w otynkowanych, murowanych ścianach obiektów poddanych długotrwałemu zawilgoceniu
Krzysztof Kamiński
nr katalogowy: 58598
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Jakie przemiany zachodzą podczas fermentacji kwasowej ciasta żytniego?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 58705
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 81136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Tłuszcze a zdrowie układu krążenia
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 104274
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Podstawowe parametry określające jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 55910
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 2)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 125800
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Na chłodno. Chłodnictwo w gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 98392
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-8
Pigmenty w barwieniu i druku wyrobów włókienniczych. Cz. 1
TADEUSZ LASKOWSKI
nr katalogowy: 93047
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Kwasy humusowe. Ekstrakcja, analiza i znaczenie w środowisku oraz metody ich usuwania
nr katalogowy: 122837
10.15199/62.2019.10.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-6
Zastosowanie [N-bis(fenylo)m etanono-N-fenylo] sulfonoimidu jako nowego inicjatora emulsyjnej polimeryzacji styrenu
ANDRZEJ WRZYSZCZYŃSKI
BOŻENA DĘBSKA
HENRYK JANOTA
nr katalogowy: 106690
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-4
Przebieg procesu konwersji w układach reakcyjnych prowadzący do wytworzenia soli poliglinowych
KRYSTYNA DUBIK
MARIA DZIĘGIELE W SK A
MIROSŁAW FLIGIER
ZBIGNIEW GREGOROWICZ
ANDRZEJ KOSSUTH
nr katalogowy: 106659
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Wpływ czynników materiałowych i technologicznych na efekt napowietrzenia betonu
Beata Łaźniewska-Piekarczyk
nr katalogowy: 63296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118404
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Pierwsza dama obiadu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Jakość technologiczna słodów niskobiałkowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 121518
10.15199/64.2019.7.3
słody niskobiałkowe
jakość technologiczna
low protein malts
technological quality
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Bezprocesowe technologie wykonania form offsetowych
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 129249
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-6
Witamina C. Właściwości, rola i zastosowanie
KLAUDYNA GRZELA
MAGDALENA BAŃKOSZ
nr katalogowy: 141218
10.15199/28.2022.6.3
witamina C
kwas askorbinowy
vitamin C
ascorbic acid
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-1
Zastosowanie akrylowych dyspersji SOKRAT z Zakładów Chemicznych w Sokolovie
nr katalogowy: 107571
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-5
Badania w dziedzinie żywic akrylowych rozpuszczalnych w wodzie
JANUSZ BEREŚ
nr katalogowy: 107241
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Sięgajmy po nabiał
Bogusław Staniewski
nr katalogowy: 63446
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Badania wilgotności zasolonej cegły ceramicznej nieniszczącą metodą dielektryczną
Adelajda Pala
nr katalogowy: 77474
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Problemy określania zawartości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 76484
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Słodkie sole 1-alkoksymetylo- 3-hydroksypirydyniowe. Synteza i stabilność
MONIKA STASIEWICZ
nr katalogowy: 55583
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Odporność wybarwień na tarcie. Omówienie wybranych metod znormalizowanych
Agnieszka Lisiak-Kucińska
nr katalogowy: 103007
10.15199/60.2016.12.5
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wskazówki dotyczące profesjonalnego usuwania plam
Alessandro Conedera
nr katalogowy: 139931
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Detoksykacja aflatoksyny B1 przez drobnoustroje probiotyczne
Katarzyna Śliżewska
nr katalogowy: 125281
10.15199/62.2020.3.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Od kropelki oleosomu do żywności funkcjonalnej nowej generacji
Beata Piłat
nr katalogowy: 105773
10.15199/65.2017.4.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Uwodornienie węglowodorów aromatycznych na katalizatorach typu Zieglera
STANISŁAW PASYNKIEWICZ
JERZY JANKOWSKI
nr katalogowy: 107326
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Niezbędne A,B,C...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83249
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Biologiczne komponenty nawozowe z mikroelementami
Łukasz Tuhy
Agnieszka Saeid
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Ogólna charakterystyka oraz właściwości prozdrowotne gryki
Danuta Dojczew
Katarzyna Kowalczyk
nr katalogowy: 60162
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Postrzeganie mieszanki powlekającej papier jako nanokompozytu uchyla drzwi do nowej technologii materiałowej
Patrick A.C. Gane
nr katalogowy: 53874
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-1
MATERIAŁY - URZĄDZENIA - TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 103465
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-3
Odzyskiwanie chromu z odpadów
LUCJAN PAWŁOWSKI
BRIAN A. BOLTO
MAREK KOTOWSKI
ROBERT McNEILL
nr katalogowy: 108084
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Metoksylowany kondensat mocznikowo-formaldehydowy jako płyn przeciw zamarzaniu węgla kamiennego
DOMINIK NOWAK
JUTA OLSZÓWKA
ZYGMUNT HEHN
nr katalogowy: 107811
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-5
Zawartość i dystrybucja rozpuszczalnych w wodzie składników przemysłowego, żelazowo-potasowo-chromowego katalizatora odwodornienia etylobenzenu do styrenu
ZYGMUNT PZIEWIĘCKI
ELŻBIETA OZDOBA
nr katalogowy: 107000
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Methods for direct leaching of non-ferrous metal concentrates Charakterystyka metod bezpośredniego ługowania koncentratów metali nieżelaznych
Michał Hanke
nr katalogowy: 82420
10.12916/przemchem.2014.181
SZKŁO I CERAMIKA 2014-3
Technologiczne właściwości mas formierskich z SiC z przeznaczeniem dla ceramicznych form odlewniczych dla przemysłu lotniczego
PAWEŁ WIŚNIEWSKI
MARCIN MAŁEK
RYSZARD SITEK
HUBERT MATYSIAK
KRZYSZTOF JAN KURZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 84819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
AURA 2012-7
Wpływ kadmu na organizmy
Anna PARUS
nr katalogowy: 69556
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-6
Wpływ związków polimerowych pochodzenia mikrobiologicznego na fouling membran w biologicznych reaktorach membranowych – studium literaturowe
Monika Czyżewska
Ewa Witkowska
nr katalogowy: 60342
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Ion exchange methods in separation of niobium and tantalum. Metody jonowymienne w rozdzielaniu niobu i tantalu
Magdalena Turkowska
Marek Smolik
nr katalogowy: 79880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Sweet quaternary derivatives of vitamin PP. Słodkie czwartorzędowe pochodne witaminy PP
Monika Stasiewicz
nr katalogowy: 79429
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Grafit ekspandowany jako napełniacz wzmacniający kompozyty elastomerowe
Tomasz Pingot
Martyna Pingot
Marian Zaborski
nr katalogowy: 58882
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Ciechowskie ciecze jonowe
DOMINIKA JANISZEWSKA
ANNA SYGUDA
JULIUSZ PERNAK
nr katalogowy: 55569
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Soja - dodatek do przetworów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 103664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 2.
nr katalogowy: 93888
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Bezprocesowe technologie wykonania form offsetowych
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 129249
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-6
Wykorzystanie pogłębionego utleniania w procesie oczyszczania ścieków pochodzących z roszarni lnu
Dawid Szwarc
Marcin Zieliński
Marcin Dębowski
Karolina Szwarc
nr katalogowy: 106407
10.15199/17.2017.6.4
roszarnia lnu
oczyszczanie ścieków
pogłębione utlenianie
fl ax retting
wastewater treatment
advanced oxidation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ oddziaływań na granicy kauczuk-napełniacz na właściwości mechaniczne elastomeru NBR
Tomasz Pingot
Martyna Pingot
Marian Zaborski
nr katalogowy: 59909
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Use of industrial wastes to produce fertiliser blends. Wykorzystanie odpadów przemysłowych do wytwarzania mieszanin nawozowych
Edward Krzywy
Ewa Możdżer
Czesław Wołoszyk
nr katalogowy: 77808
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Comparative assessing the biodegradability of lubricants in the environment Porównawcza ocena podatności na biodegradację środków smarnych w środowisku
Iwona Szwach
Karolina Kozupa
Piotr Woszczyński
Izabela Semeniuk
nr katalogowy: 102421
10.15199/62.2016.11.41
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-8
Imisja związków miedzi w zasięgu oddziaływania punktowego źródła emisji huty cynku w Miasteczku Śląskim (województwo śląskie)
M. Stempin
R. Rochel
J. Kowol
E. Nogaj
M. Bebek
K. Mitko
J. Kwapuliński
nr katalogowy: 100162
10.15199/17.2016.8.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Reaction crystallization of struvite from wastewaters of different chemical compositions Wydzielanie struwitu ze ścieków o różnych składach chemicznych
Nina Hutnik
Anna Kozik
Bogusława Wierzbowska
Andrzej Matynia
nr katalogowy: 91680
10.15199/62.2015.6.14
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Wpływ długości okresu magazynowania oleju napędowego zawierającego i niezawierającego FAME na jego właściwości korozyjne
Dorota Wardzińska
Monika Ziółkowska
nr katalogowy: 93873
10.15199/40.2015.9.2
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 137707
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Wpływ ruchu drogowego na zanieczyszczenia gleb i roślin rtęcią
Barbara Gworek
Piotr Dąbrowski
Beata Poniecka
Justyna Wrzosek
nr katalogowy: 57613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Woski polietylenowe. Cz. I. Otrzymywanie i właściwości
Janusz Zieliński
nr katalogowy: 124857
10.15199/62.2020.2.22
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Comparison of powdery and granular forms of phosphorus-sulphur fertilizers prepared on the base of ground phosphate rock in terms on the environment impact Porównanie pylistej i granulowanej postaci nawozu fosforowo-siarkowego wytworzonego na bazie mielonego fosforytu w aspekcie wpływu na środowisko
Ewa Stanisławska-Glubiaka
Jolanta Korzeniowska
Józef Hoffmann
Helena Górecka
nr katalogowy: 90084
10.15199/62.2015.3.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
The impact of an iron-based combustion modifier of liquid fuels on the soil environment Wpływ żelazowego modyfikatora spalania paliw ciekłych na środowisko glebowe
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 93576
10.15199/62.2015.9.14
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Immunokastracja a jakość mięsa wieprzowego – fakty i mity
Agnieszka Mańka
nr katalogowy: 128141
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Immunokastracja a jakość mięsa wieprzowego – fakty i mity
Agnieszka Mańka
nr katalogowy: 128141
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Badania stopnia skompleksowania jonów cynku przez kwas aminometylofosfonowy oraz kwas 2-aminoetylofosfonowy
Ewelina Klem-Marciniak
Damian Kułakowski
Bartosz Pięta
Wojciech Pruszczyński
Marta Huculak-Mączka
Anna Brol
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 129140
10.15199/62.2020.11.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Badania stopnia skompleksowania jonów cynku przez kwas aminometylofosfonowy oraz kwas 2-aminoetylofosfonowy
Ewelina Klem-Marciniak
Damian Kułakowski
Bartosz Pięta
Wojciech Pruszczyński
Marta Huculak-Mączka
Anna Brol
Magdalena Klakočar-Ciepacz
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 129140
10.15199/62.2020.11.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Technologie ograniczania emisji rtęci z procesów spalania węgla
Zygmunt Kowalski
Joanna Kulczycka
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 111445
10.15199/62.2017.12.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Synteza aldehydów i ketonów prowadzona bez użycia rozpuszczalnika. Cz. II. Skuteczna metoda odzysku aldehydów i ketonów poprzez utlenianie ich oksymów ditlenkiem manganu na krzemianie glinu
Li-Yun Zhua
Yong-Sheng Gaob
Jun-Qing Qian
nr katalogowy: 111419
10.15199/62.2017.12.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Badania kompatybilności wybranych gatunków ropy naftowej metodą turbidymetryczną
Przemysław Jarosiński
Aneta Lorek
Oliwia Liberek
nr katalogowy: 124464
10.15199/62.2020.1.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Przewidywanie kompatybilności różnych gatunków ropy naftowej na podstawie zależności między stabilnością a składem grupowym mieszaniny
Przemysław Jarosiński
nr katalogowy: 127574
10.15199/62.2020.8.22
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Badania porównawcze podatności modyfikowanych olejów roślinnych na biodegradację
Hanna Studnik
Jolanta Iłowska
Justyna Chrobak
Michał Szmatoła
Iwona Szwach
Rafał Grabowski
Jolanta Drabik
nr katalogowy: 117901
10.15199/62.2018.12.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Magdalena Jastrzębska*, Marta K. Kostrzewska, Przemysław Makowski, Kinga Treder, Wiesław P. Jastrzębski
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Przemysław Makowski
Kinga Treder
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 110090
10.15199/62.2017.10.31
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Badania oczyszczania surowego ekstrakcyjnego kwasu fosforowego
Jakub Zieliński
Marta Huculak-Mączka
Marta Porwoł
Maciej Kaniewski
Dominik Nieweś
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 121318
10.15199/62.2019.7.21
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Wpływ środków gaśniczych stosowanych po awariach przemysłowych na środowisko
Joanna Rakowska
nr katalogowy: 122267
10.15199/62.2019.9.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Tradycyjne i nowatorskie technologie systemów dostarczania leku dla substancji trudno rozpuszczalnych w wodzie. Studium przypadku na przykładzie propolisu
Grzegorz Suwiński
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132194
10.15199/62.2021.6.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Tradycyjne i nowatorskie technologie systemów dostarczania leku dla substancji trudno rozpuszczalnych w wodzie. Studium przypadku na przykładzie propolisu
Grzegorz Suwiński
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132194
10.15199/62.2021.6.12
CHŁODNICTWO 2018-6
Substancje biologicznie aktywne w Colostrum oraz metody pozyskania i konserwacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Macelewicz
nr katalogowy: 117863
10.15199/8.2018.6.4
colostrum
substancje biologicznie aktywne
pozyskiwanie
konserwacja
colostrum
biologically active substances
harvesting
preservation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Opracowanie procedury izolacji elektrostatycznie stabilizowanych silanatów z próbek pszenicy
Joanna Jabłońska
Mariusz Kluska
Nikolai Erchak
nr katalogowy: 125788
10.15199/62.2020.4.18
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kwas szczawiowy w piwie
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 127678
10.15199/64.2020.7–8.2
kwas szczawiowy
piwo
surowce
gushing
składnik antyodżywczy
oxalic acid
beer
raw materials
gushing
anti-nutritive component
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Biotechnologiczne przetwarzanie zużytego elektrolitu z akumulatorów kwasowo-ołowiowych
Jacek Retka
Witold Uhrynowski
Łukasz Drewniak
nr katalogowy: 126679
10.15199/62.2020.6.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Biotechnologiczne przetwarzanie zużytego elektrolitu z akumulatorów kwasowo-ołowiowych
Jacek Retka
Witold Uhrynowski
Łukasz Drewniak
nr katalogowy: 126679
10.15199/62.2020.6.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Synteza i charakterystyka poliasparaginianu miedzi oraz określenie jego potencjału aplikacyjnego jako dodatku do nawozów saletrzanych o spowolnionym uwalnianiu mikroelementu
Marek Lukosek
Ryszard Grzesik
Kamila Torchała
Łukasz Kotyrba
Jan Wójcik
nr katalogowy: 130371
10.15199/62.2021.2.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Synteza i charakterystyka poliasparaginianu miedzi oraz określenie jego potencjału aplikacyjnego jako dodatku do nawozów saletrzanych o spowolnionym uwalnianiu mikroelementu
Marek Lukosek
Ryszard Grzesik
Kamila Torchała
Łukasz Kotyrba
Jan Wójcik
nr katalogowy: 130371
10.15199/62.2021.2.4
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-6
Nowa era medycyny. Potencjał i innowacje nanonośników leku
KATARZYNA SALA
MARIA ZIARKOWSKA
DAGMARA RUTA-KOWALCZYK
JULIA GALAS
MAGDALENA BAŃKOSZ
BOŻENA TYLISZCZAK
nr katalogowy: 146498
10.15199/28.2023.6.1
nośniki leków
nanotechnologia
nanocząstki
drug carriers
nanotechnology
nanoparticles
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
NANOEMULSJE – ALTERNATYWA DLA STOSOWANIA CZYSTYCH OLEJKÓW ETERYCZNYCH W PRZETWÓRSTWIE MIĘSA
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 147000
olejki eteryczne
nanoemulsje
działanie przeciwdrobnoustrojowe
działanie przeciwutleniające
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Ocena wpływu stosowania pofermentu w monokulturze kukurydzy na ilość i jakość materii organicznej w glebie
Dorota Pikuła
Ryszard Winiarski
nr katalogowy: 150065
10.15199/62.2024.8.2
nawożenie organiczne
jakość materii organicznej gleby
kwasy huminowe
kwasy fulwowe
huminy
węgiel organiczny w glebie
organic fertilization
natural fertilization
soil organic qual ity
humic substances
soil organic carbon
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Ocena wpływu stosowania pofermentu w monokulturze kukurydzy na ilość i jakość materii organicznej w glebie
Dorota Pikuła
Ryszard Winiarski
nr katalogowy: 150065
10.15199/62.2024.8.2
nawożenie organiczne
jakość materii organicznej gleby
kwasy huminowe
kwasy fulwowe
huminy
węgiel organiczny w glebie
organic fertilization
natural fertilization
soil organic qual ity
humic substances
soil organic carbon
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Rynek ryb i owoców morza w UE - konsumpcja i wydatki
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116666
10.15199/65.2018.10.2
rynek ryb i owoców morza
konsumpcja
seafood market
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Przydatność technologiczna słodów typu pilzneńskiego z ziarna o nadmiernej zawartości białka
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Ewa Trzepizur
Andrzej Dawidowicz
nr katalogowy: 108398
ziarno
słód
brzeczka
wydajność warzelni
grain
malt
wort
mashing efficiency
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Ocena filtratów i osadów tworzących się w procesie wstępnego oczyszczania ścieków z produkcji akumulatorów kwasowo-ołowiowych
Terese Rauckyte-Żak
nr katalogowy: 122268
10.15199/62.2019.9.18
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-7
Porównanie metod oceny zanieczyszczeń jonowych na powierzchniach metalowych przed aplikacją powłok
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
KATARZYNA ZACHARUK
nr katalogowy: 127095
10.15199/40.2020.7.2
zanieczyszczenia jonowe
elektroda jonoselektywna
chromatografia cieczowa
oznaczenia konduktometryczne
metody kolorymetryczne
ionic impurities
ion selective electrode
liquid chromatography
conductometric method
colorimetric methods
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-7
Porównanie metod oceny zanieczyszczeń jonowych na powierzchniach metalowych przed aplikacją powłok
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
KATARZYNA ZACHARUK
nr katalogowy: 127095
10.15199/40.2020.7.2
zanieczyszczenia jonowe
elektroda jonoselektywna
chromatografia cieczowa
oznaczenia konduktometryczne
metody kolorymetryczne
ionic impurities
ion selective electrode
liquid chromatography
conductometric method
colorimetric methods
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ANALIZA PORÓWNAWCZA wybranych sekwencji parwalbumin z mięsa w aspekcie możliwości uwalniania z nich bioaktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 145094
białka
parwalbuminy
biologicznie aktywne peptydy
profil potencjalnej aktywności biologicznej
proteoliza
analiza bioinformatyczna
proteins
parvalbumins
biologically active peptides
profile of potential biological activity
proteolysis
bioinformatic analysissis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2023 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 147242
10.15199/61.2024.1.2
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
-
nr katalogowy:
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Porównanie wpływu jonów miedzi(II) i cynku(II) w ścieku z przemysłu nawozów fosforowych na zależną od wielkości, liniową szybkość wzrostu kryształów struwitu w procesie recyklingu fosforu
Nina Hutnik
Anna Stanclik
Krzysztof Piotrowski
Andrzej Matynia
nr katalogowy: 123305
10.15199/62.2019.11.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Wpływ wielkości kryształów struwitu na liniową szybkość ich wzrostu w wodnych roztworach jonów fosforanowych(V) z jonami glinu lub żelaza w procesie recyklingu fosforu
Nina Hutnik
Anna Stanclik
Andrzej Matynia
nr katalogowy: 124854
10.15199/62.2020.2.19
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH