Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Pełną parą
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18464
OPAKOWANIE 2004-8-1
Nowe osiągnięcia technologiczne Grupy Frantschach. Gotowanie w parze i chrupka skórka na wypiekach w kuchence mikrofalowej
Marian Feldman
nr katalogowy: 3325
CHŁODNICTWO 2008-6
Wpływ blanszowania marchwi i gotowania mrożonek na zmiany zawartości karotenoidów i właściwości antyoksydacyjne
MIROSŁAW FIK
RYSZARD MACURA
AGNIESZKA ZAWIŚLAK
nr katalogowy: 36069
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
MANTOU Pieczywo gotowane na parze? Możliwe ...
Beata Marchand
nr katalogowy: 101615
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
IBIS Urządzenia wszechstronne w zastosowaniu Mieszanie - Zaparzanie - Gotowanie - Przygotowywanie - Topienie - Magazynowanie
nr katalogowy: 122160
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Wpływ dodatków typu Suprex na wybrane właściwości fizyczne ekstrudowanych makaronów błyskawicznych
Agnieszka Wójtowicz*
nr katalogowy: 55363
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Po wiedeńsku czy po polsku?
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 115013
AURA 2010-6
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 52185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Browar Stu Mostów we Wrocławiu - craftowe ferrari
nr katalogowy: 102278
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gotowe kanapki w dobrej diecie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 98576
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-10
Mierząc to niewidoczne
Krzysztof KONIECZNY
nr katalogowy: 145386
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Gwiazdka z gwiazdami
DG
nr katalogowy: 4025
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Jeden piec - tysiące możliwości
nr katalogowy: 4063
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Pokazowe gotowanie
nr katalogowy: 4166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Artystyczne gotowanie
nr katalogowy: 4134
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Gotowanie pełną parą
nr katalogowy: 4081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Social Cooking - wspólne gotowanie
nr katalogowy: 90370
OPAKOWANIE 2005-4
Nowy rewolucyjny system neoSteamÖ
Monika Mularska
nr katalogowy: 11165
OPAKOWANIE 2004-9
Nowa tacka do gotowania na parze firmy Sealed Air Cryovac
nr katalogowy: 3334
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Trendy w MANGO – nowy renesans
Aina Matamoros Bosch
nr katalogowy: 137409
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-3
Magnetyczne raka gotowanie
Irena Fober
nr katalogowy: 19526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
IBIS Urządzenia wszechstronne w zastosowaniu
nr katalogowy: 123164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Dieta w czasie i po pandemii
nr katalogowy: 127637
GAZETA CUKROWNICZA 2004-8
Ciągłe gotowanie cukrzyc B i C w warnikach połączonych kaskadowo
Z. Węgrzynowski
nr katalogowy: 1483
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
ISOVER - izolacja to konieczność!
nr katalogowy: 2346
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Święta "na wynos"
nr katalogowy: 39708
OPAKOWANIE 2023-2
Recyklowalność w parze z innowacją
Emilia Tarłowska
nr katalogowy: 142069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Gotowanie z namaczaniem
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 23955
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
EuroGastro 2015 Atrakcje gastronomii
nr katalogowy: 91742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Dobre serca z dobrym smakiem
nr katalogowy: 57401
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Gotowanie jest ze mną od zawsze
Anna Wilczyńska
nr katalogowy: 148437
OPAKOWANIE 2005-12
Strefa kontaktu układu drukującego
Stanisław Stachowicz
Marianna Kamińska
nr katalogowy: 11360
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-10
Mierząc to niewidoczne
Krzysztof KONIECZNY
nr katalogowy: 145386
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-10
Mierząc to niewidoczne
Krzysztof KONIECZNY
nr katalogowy: 145386
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Ewolucja strefy dwufazowej podczas dyfuzji wzajemnej w stopach potrójnych
Katarzyna Tkacz -Śmiech
Bartłomiej Wierzba
Andrzej Nowotnik
Marek Danielewski
nr katalogowy: 81528
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 35794
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś
nr katalogowy: 58077
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Nauka i praktyka idą w parze
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 78284
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Nowy wymiar automatyzacji w polskiej piekarni. Automatyzacja ukierunkowana przede wszystkim na poprawę jakości produktów, a nie tylko na wyższą wydajność...
nr katalogowy: 132750
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-11
Prefabrykacja w MPP
Zbigniew Maćków
nr katalogowy: 129092
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Drobiowe historie
nr katalogowy: 128550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Drobiowe historie
nr katalogowy: 128550
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
40 lat pieca konwekcyjno-parowego
nr katalogowy: 99767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Nowe gotowanie
WOJCIECH MODEST AMARO
nr katalogowy: 24628
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Revent - popularne piece o niskim zużyciu energii
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 106815
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Linia firmy Pavan Srl do produkcji makaronu: świeżego - pasteryzowanego, podgotowanego i głęboko zamrożonego
nr katalogowy: 54195
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Świeżość i trwałość koloru dzięki nowej generacji spoiw COL.9
Jaromir Brejdak
nr katalogowy: 38177
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Cupcakes - słodycz popkultury
nr katalogowy: 109753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Gotowanie na wysokim poziomie
nr katalogowy: 72882
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Podlaska kuchnia w rytmie bluesa
nr katalogowy: 51624
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Jaka wołowina jest najlepsza?
nr katalogowy: 75381
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-7
Niemalowane jaja
nr katalogowy: 67135
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-6
Metoda odsiarczania naturalnego węgla aktywnego - nośnika katalizatorów heterogennych
RYSZARD J. KALEŃCZUK
KAZIMIERZ KAŁUCKI
nr katalogowy: 42612
OPAKOWANIE 2007-12
Eksploatacja obciągu w parze drukującej
Stanisław Stachowicz
nr katalogowy: 32071
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-2
Stabilizacja ciśnienia w wysokoparametrowej instalacji wodnej ciepła technologicznego
MACIEJ MINIEWICZ
ANDRZEJ BUGAJ
nr katalogowy: 24160
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wolno, ale skutecznie
nr katalogowy: 87670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Dworskie gotowanie. II Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej
nr katalogowy: 98394
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Mikotoksyny w mące
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 80909
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-4
Kontrola dostępu niezbędna
nr katalogowy: 33316
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Mikroerozja
nr katalogowy: 32742
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-5
Oskar Kon i Widzewska Manufaktura
EMILIA KAŁUDA
nr katalogowy: 26062
OPAKOWANIE 2016-9
Etykieta pod lupą
nr katalogowy: 101429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Mobilne rozwiązania dla gastronomii
nr katalogowy: 122290
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Kucharska fantazja
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 91739
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Nowy wymiar automatyzacji w polskiej piekarni. Automatyzacja ukierunkowana przede wszystkim na poprawę jakości produktów, a nie tylko na wyższą wydajność...
nr katalogowy: 132750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Trendy z pudełka
nr katalogowy: 145169
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
XXV KONGRES TECHNIKÓW POLSKICH
nr katalogowy: 99069
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Nowy system zaparowania w piecach MIWE ideal e+ Jakość i wydajność
nr katalogowy: 90352
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Aspekty nowoczesnej produkcji wędlin podrobowych
Jerz y Wajdzik
nr katalogowy: 66661
OPAKOWANIE 2011-5
Bardziej wyrazisty Carlsberg
nr katalogowy: 59458
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na przekór zasadom Kuchnia molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97175
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Trendy w branży cukierniczej na rok 2018
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 111488
AURA 2015-2
Bogatki
Olgierd Wieczorek
nr katalogowy: 89315
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-16-17
Innowacyjność tylko metropoliach?
nr katalogowy: 61829
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Nowy wymiar wymiany ciepła
nr katalogowy: 87505
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Trójwymiarowa rekonstrukcja powierzchni w SEM z zastosowaniem półprzewodnikowego detektora elektronów wstecznie rozproszonych
Witold Słówko
Łukasz Jeziorski
Michał Krysztof
nr katalogowy: 64048
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Kuchnia świata
nr katalogowy: 85465
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-4
Popełniać błędy to rzecz ludzka
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 44119
OPAKOWANIE 2024-7
Koehler Paper zaspokaja zapotrzebowanie na zrównoważone opakowania
nr katalogowy: 149714
GOSPODARKA WODNA 2013-8
Targi Poleko i debaty już od poniedziałku
nr katalogowy: 78419
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-8
Targi Poleko i debaty już od poniedziałku
nr katalogowy: 78407
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-9
Globalne ocieplenie a efektywność energetyczna budynku biurowego
ARKADIUSZ KAMIŃSKI
nr katalogowy: 79040
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Polskie wina górą!
nr katalogowy: 143121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Czy cena kawy zawsze idzie w parze z jakością? Przypadek Kopi Luwak
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 87339
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Dług technologiczny
Jakub Syta
nr katalogowy: 100044
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Zagadnienie czystości mikrobiologicznej w młynie
nr katalogowy: 80312
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
W serowym klimacie
nr katalogowy: 47237
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Myśliwskie menu Potrawy z dziczyzny
Ewa Czarniecka-Skubina
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 103526
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kuchnia molekularna(VIII) Triki kulinarne
nr katalogowy: 99757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Makarony instant noodles podbijają świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Nowe wyzwanie dla zdolnych i ambitnych
nr katalogowy: 94504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Mistrzostwa Polski w Dziczyźnie 2021
nr katalogowy: 133975
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-12
Wykraplanie wilgoci w wentylacji z odzyskiwaniem ciepła - jego wpływ na sezonowy bilans energetyczny budynku
MACIEJ MIJAKOWSKI
nr katalogowy: 88286
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Nowe chleby i starożytne pszenice
nr katalogowy: 108642
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Zakłady przemysłu spożywczego w jak najlepszym świetle
nr katalogowy: 106439
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Zakłady przemysłu spożywczego w jak najlepszym świetle
nr katalogowy: 105326
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Browar z misją we Wrocławiu
nr katalogowy: 87603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Dobry wybór
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 47229
OPAKOWANIE 2023-2
Recyklowalność w parze z innowacją
Emilia Tarłowska
nr katalogowy: 142069
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Czy społeczeństwo potrzebuje kultury technicznej?
Krzysztof Ruszczyński
nr katalogowy: 138469
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-7
380 poglądów na geodezję, czyli standaryzacja potrzebna od zaraz
Andrzej Żylis
nr katalogowy: 138365
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Puffing - technologia i jakość
Agnieszka Mularczyk
nr katalogowy: 87296
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
Przędzalnia od kuchni
nr katalogowy: 98396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Pomaganie przez gotowanie
nr katalogowy: 136709
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Sprosta każdemu wyzwaniu
nr katalogowy: 54779
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-13
Początki piśmiennictwa technicznego (8)
nr katalogowy: 106477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Pierogi – danie z historią
nr katalogowy: 134954
AUTO MOTO SERWIS 2024-2
Dobre i złe retrofity. Jak je rozróżnić?
nr katalogowy: 148085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 48592
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-12
My a Rewolucja Cyfrowa - Przemysł 4.0
nr katalogowy: 120600
OPAKOWANIE 2019-5
Kontrola elektrostatyczna i czyszczenie wstęgi
nr katalogowy: 120414
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-11
Niczego nie należy się w życiu bać, należy to tylko zrozumieć
Robert Kozela
nr katalogowy: 116944
OPAKOWANIE 2022-7
Odświeżenie marki B&R – razem na ścieżce rozwoju
nr katalogowy: 138415
CHŁODNICTWO 2009-7
Wydajność energetyczna dzięki zintegrowanym rozwiązaniom HVAC
Paweł Markiton
nr katalogowy: 45783
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Od smażenia po gotowanie Vacuum - nowoczesne sposoby obróbki termicznej nie tylko dla piekarni i cukierni (część 1)
Piotr Kulik
nr katalogowy: 125301
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
TEXA Axone 5 – jednostka wyświetlająca
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135489
OPAKOWANIE 2022-7
Odświeżenie marki B&R – razem na ścieżce rozwoju
nr katalogowy: 138415
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Zastosowanie metody sous-vide w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Klaudia Skarzyńska
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 134012
gotowanie
mięso
sous-vide
temperatura
cooking
meat
sous-vide
temperature
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Od smażenia po gotowanie Vacuum - nowoczesne sposoby obróbki termicznej nie tylko dla piekarni i cukierni (część 2)
nr katalogowy: 125806
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Tajniki sous-vide
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 74946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Sekret smaku
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 89948
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Kuchnia dworska
nr katalogowy: 53160
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-11
Potencjał trzeciego wymiaru ze zdjęć lotniczych
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 116931
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-17
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 54477
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Czerń od Boruty
nr katalogowy: 53769
CHŁODNICTWO 2021-2
Unikatowy, domowy klimatyzator od Toshiba oferujący duże możliwości projektowe
nr katalogowy: 131376
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
W poszukiwaniu zatraconego smaku
nr katalogowy: 51053
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Iberyjska obróbka w naturze
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 119304
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Wina różowe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 45001
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Podnoszenie efektywności linii rozlewniczych
nr katalogowy: 86182
AUTO MOTO SERWIS 2020-4
TEXA Axone 5 – jednostka wyświetlająca
Mariusz Leśniewski
nr katalogowy: 135489
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Pomaganie przez gotowanie
nr katalogowy: 136709
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-2
Poszukiwania idealnej technologii piekarskiej nie ustają STUDZENIE próżniowe
nr katalogowy: 111914
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Niezawodność pośród burzy elektromagnetycznej
nr katalogowy: 129166
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Niezbędne i niezastąpione
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 51612
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-11
Tradycja w erze ekologii
KATARZYNA MACIEJEWSKA SERRA
nr katalogowy: 123405
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Gastronomia walczy o swoje
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 98904
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Piec, ale jaki?
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 108490
OPAKOWANIE 2012-11
Zrównoważony rozwój w działaniach firmy Smurfit Kappa
nr katalogowy: 72397
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-8-9
Econet - energooszczędne techniki dla przewodowych sieci komputerowych
Mariusz Kamola
Piotr Arabas
Przemysław Jaskóła
Tadeusz Wiśniewski
Ewa Niewiadomska-Szynkiewicz
Krzysztof Malinowski
Michał Karpowicz
Andrzej Sikora
Michał Marks
Marcin Mincer
Krzysztof Daniluk
nr katalogowy: 71234
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-11
Niezawodność pośród burzy elektromagnetycznej
nr katalogowy: 129166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wpływ sposobu gotowania warzyw kapustnych na zawartość w nich błonnika pokarmowego
Karolina Nowak
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz
nr katalogowy: 127669
10.15199/65.2020.8.7
warzywa kapustne
obróbka termiczna
błonnik pokarmowy
cruciferous
vegetables
thermal treatment
dietary fiber
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-15-16
Narzedzia ręczne z napędem pneumatycznym
Zdzisław Czyszek
nr katalogowy: 85565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Zachowanie poufności przy sprzedaży piekarni
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 129425
AURA 2011-2
Afrykański as w kosmetykach
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 57496
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Liczy się tylko jakość
Adam Steć
nr katalogowy: 90358
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Bez odpadów
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 119630
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-12
Innowacyjne rozwiązania w dziedzinie zrównoważonego budownictwa jako pionierskiego rynku Unii Europejskiej
Sebastian Wall
nr katalogowy: 64812
AURA 2013-6
V edycja Laurów Ekoprzyjaźni
nr katalogowy: 77066
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 147298
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Szalone pomysły
nr katalogowy: 136225
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-12
Spis artykułów za rok 2016
nr katalogowy: 102708
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-14-15
KUKURYDZA CUKROWA - odżywcza i prozdrowotna
Henryk Piekut
nr katalogowy: 99483
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-9
Noc restauracji
nr katalogowy: 78857
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-9
Ex-microBEL - rodzina najbardziej zaawansowanych sterowników sieci SN
Krzysztof Kalusiński
nr katalogowy: 109214
10.15199/74.2017.9.20
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Ekologia i biznes mogą iść w parze
Seweryn Dyda
nr katalogowy: 51935
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Produkcja materiałów budowlanych w I kwartale 2017 roku
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 105691
10.15199/33.2017.05.54
AURA 2013-4
Handel a środowisko przyrodnicze
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 75678
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Eżektory próżniowe w służbie przetwórstwa spożywczego
nr katalogowy: 119831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Roboty cieplne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 81038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wybór dostawcy usług hostingowych
Beata Mosór
nr katalogowy: 56326
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-12
Gość jest królem
nr katalogowy: 88296
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-7
Czy społeczeństwo potrzebuje kultury technicznej?
Krzysztof Ruszczyński
nr katalogowy: 138469
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-5
Możliwości wykorzystania danych teledetekcyjnych m.in. w planowaniu przestrzennym i rolnictwie
Arkadiusz DOROŻ
Piotr BOŻEK
Michał RYMARCZYK
nr katalogowy: 148488
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Zastosowanie technik wizyjnych do oceny jakości mięsa poddanego obróbce cieplnej
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Zagrożenia związane z obecnością mikotoksyn w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 125034
10.15199/65.2020.2.5
mikotoksyny
produkty spożywcze
zapobieganie
zdrowie ludzi
mycotoxins
food product
prevention
human health
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-4
Określanie charakterystyki cieplnej istniejącego budynku z zastosowaniem dwukrotnego Część II pomiaru
HENRYK FOIT
MARCIN SZEWCZYK
nr katalogowy: 58824
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Sous vide - technika i urządzenia
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 121437
10.15199/65.2019.7.3
sous vide
gotowanie w próżni
gastronomia
sous vide
cooking in a vacuum
gastronomy
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-4
Bezwrzecionowe przędze mieszankowe z bawełny i kotoniny lnianej po obróbce w ultradźwiękach
Jerzy Mańkowski
Waldemar Cierpucha
Zdzisław Czaplicki
Jacek Kołodziej
Tomasz Mańkowski
nr katalogowy: 59086
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Kalejdoskop ze świata napojów - styczeń 2011 r
nr katalogowy: 58030
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Centrum dowodzenia
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 96443
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-10-11
Cyfrowa szkoła - przeszkody i zaniedbania
Włodzimierz Gogołek
nr katalogowy: 76675
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-9
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 100128
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Stężenie jonów cynku i magnezu w brzeczce słodowej o różnej zawartości ekstraktu
Aleksander Poreda
Ynwie Van Ackere
Marek Zdaniewicz
nr katalogowy: 90190
10.15199/64.2015.3.5
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Tynki na elewacjach a możliwość wystąpienia kondensacji międzywarstwowej
Agnieszka Kaliszuk-Wietecka
Artur Miszczuk
nr katalogowy: 71103
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-2
Prof. dr hab. inż. Szczęsny Kujszczyk (1939-2012)
Miłosława Kujszczyk-Bożentowicz
nr katalogowy: 74268
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Szczęśliwi pracują bezpieczniej
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 78350
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
O jakości makaronu - na przykładzie Włoch
nr katalogowy: 56851
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-12
Odpowiadamy na oczekiwania studentów i gospodarki
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 146579
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Kwas octowy składnik żywności funkcjonalnej
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 93653
10.15199/65.2015.9.8
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-10
Zagrożenia chemiczne w środowisku pracy i w domu
Małgorzata Grochalska
Małgorzata Mądra‑
Janeda
nr katalogowy: 63027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Stosowanie najlepszych praktyk (BAT) w browarnictwie
Jędrzej KASPRZAK
nr katalogowy: 69443
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Prosta spółka akcyjna – nowy typ spółki prawa handlowego
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 132324
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH