Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Znaczenie białka ziarna zbóż i jego wartość biologiczna w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 146325
białko
wartość biologiczna białka
białko roślinne
białko zbóż
produkty wysokobiałkowe
protein
biological value of protein
vegetable protein
cereal protein
high-protein products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 115693
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 9)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 136184
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Brak glutenu? To nie problem!
nr katalogowy: 125851
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Badanie przydatności wywaru gorzelniczego do uprawy owocników boczniaka
Leonard Kopiński
Sylwia Kwiatkowska-Marks
nr katalogowy: 80285
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jedz na zdrowie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92438
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Innowacje w tworzeniu smaku żywności dla sportowców zawierającej białko
nr katalogowy: 54153
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dieta na stawy
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 137383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Owady źródło ekologicznego białka
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 64639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 3.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 94481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Roślinne źródło białka, a więc warzywa strączkowe pod lupą dietetyka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Wartości odżywcze mięsa karpia
Joanna Tkaczewska
nr katalogowy: 129757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Właściwości i wykorzystanie lnu w piekarstwie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Przekąski - smacznie i zdrowo
nr katalogowy: 59330
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Chemiczna synteza fragmentów DNA i konstrukcja sztucznych genów
ADAM KRASZEWSKI
nr katalogowy: 107988
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Potrawka z królika
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 41510
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-4
BIOGOSPODARKA
nr katalogowy: 90984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Owies jako źródło składników odżywczych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 108632
owies
składniki odżywcze
profilaktyka
oats
nutrients
prophylaxis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Soja do zadań specjalnych
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 80325
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Zwodnicze białko
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11918
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Ukryte pod skorupką
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 4084
AURA 2006-2
BADANIA NAD GMO
Magdalena Jaworska
nr katalogowy: 16041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Amarantus - skład chemiczny i wartość prozdrowotna
Ewelina Łysoń
Wioletta Biel
nr katalogowy: 106760
10.15199/65.2017.6.9
amarantus
skład chemiczny
właściwości prozdrowotne
amaranth
chemical composition
health- -promoting properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12633
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Master Martini. Tort orzechowo-czekoladowy
nr katalogowy: 19264
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Poprawa jakości chleba bezglutenowego
Bohdan Achremowicz
Tadeusz Haber
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 106435
pieczywo bezglutenowe
skrobia
mąka bezglutenowa
hydrokoloidy
enzymy
zakwas
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
gluten-free bread
starch
gluten-free flour
hydrocolloids
enzymes
sourdough
high hydrostatic pressure
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Świąteczne przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 5170
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-1
Spożycie mięsa i przetworów mięsnych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 16783
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132052
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Sytuacja podażowo-popytowa na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 85262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132052
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Światowy przemysł paszowy widziany okiem IFIF
Beata Marchand
nr katalogowy: 99952
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Przetwory z kukurydzy - rodzaje, charakterystyka, wykorzystanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Wiesenhof Eifix Delikatne białko cukiernicze
nr katalogowy: 12873
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Interwencyjn y zakup i sprzedaż zbóż
nr katalogowy: 48615
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Sytuacja na międzynarodowym rynku zbóż, ze szczególnym uwzględnieniem wschodnich państw członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 80313
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Krajowy rynek zbożowy i stan przemysłu młynarskiego oraz wtórnego przetwórstwa zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 45157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Wzrost przemysłowych przemiałów zbóż i poprawa wyników finansowych przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 6250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 68973
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-12
Układy cyfrowe zbudowane z bramek prądowych- stan obecny, perspektywy rozwoju i zastosowania
M. Białko
O. Maslennikow
N. Maslennikowa
P. Pawłowski
nr katalogowy: 1260
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Analiza zmian w powierzchni zasiewów i plonowaniu zbóż na świecie w ostatnich dziesięciu latach
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 32435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Stan i perspektywy krajowego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 29968
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane parametry składu fizykochemicznego wędlin w aspekcie prozdrowotnym konsumentów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 124496
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Zbiory i ceny zbóż oraz ceny przetworów zbożowych w rosji w sezonie 2006 roku
nr katalogowy: 27817
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Francja największym producentem zbóż w Europie, a w produkcji mąki zajmuje 11. miejsce na świecie
nr katalogowy: 79522
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 54867
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Chleb z robakami?
nr katalogowy: 132759
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 82306
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Stan i prognoza krajowego rynku zbóż i ich przetworów
nr katalogowy: 60736
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Promocja spożycia mąki i pieczywa całoziarnowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 88261
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Walory mięsa jeszcze raz
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 128144
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 81087
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32437
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Produkcja skrobi pszennej
Bohdan Achremowicz
Jarosław Korus
nr katalogowy: 54860
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna żyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89323
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 69724
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Stan i prognoza rozwoju przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż w Polsce
nr katalogowy: 79005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Nowy analizator zbóż infratec 1241 firmy FOSS pokazany na europejskiej konferencji sieci zbożowych w Budapeszcie
nr katalogowy: 29993
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Interwencja, wsparcie i dodatkowe działania na rynku zbóż
nr katalogowy: 36655
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Wsparcie eksportu zbóż i produktów ich przetwórstwa w ramach Wspólnej Polityki Rolnej
Marian Borek
nr katalogowy: 23490
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Sytuacja na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 14199
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Dokładne klasyfikowanie ziarna zbóż za pomocą sortownika Gravomat
Othmar GERSCHWILER
nr katalogowy: 23096
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Interwencja na rynku zbóż w ramach Wspólnej Polityki Rolnej
nr katalogowy: 6400
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 50396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Bilans popytu i podaży na światowym rynku zbóż w sezonie 2016/17
Michał Koleśnikow
nr katalogowy: 102711
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Stan i prognoza krajowego rynku zbóż
nr katalogowy: 68965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Stan krajowego rynku i przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 56206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Sytuacja na krajowym rynku zbóż i jego przetwórstwa
nr katalogowy: 92241
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Charakterystyka cen zbóż chlebowych
nr katalogowy: 116494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Rosja drugim na świecie eksporterem zbóż
nr katalogowy: 110963
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Sytuacja na światowym rynku zbóż
nr katalogowy: 31898
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Sektor zbożowo-paszowy w Polsce i Unii Europejskiej
AGNIESZKA JUDZIŃSKA
nr katalogowy: 29755
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Sytuacja na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 39785
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkcja zbóż w 2006 roku - słabości tylko częściowo usprawiedliwione
Bogdan Judziński
nr katalogowy: 24531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Produkcja zbóż w 2006 roku - słabości tylko częściowo usprawiedliwione
Bogdan Judziński
nr katalogowy: 24531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Działania Agencji Rynku Rolnego na rynku zbóż
nr katalogowy: 14086
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Synteza sytuacji na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 14203
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Rynek zbóż - stan i perspektywy
nr katalogowy: 29215
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Synteza sytuacji na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 39064
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Krajowe zużycie zbóż i sytuacja w przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 36644
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Sytuacja na rynku zbóż w Polsce i UE
nr katalogowy: 44908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Sytuacja krajowego rynku i przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 48609
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Rozwój światowego rynku zbóż
nr katalogowy: 71468
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Zboża w rolnictwie i gospodarce Polski
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 58924
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Międzynarodowy rynek zbóż paszowych w sezonie 2006-2007 w ocenie Ministerstwa rolnictwa USa (USDa)
nr katalogowy: 22332
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Z rynku zbóż i mąki w Czechach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 6454
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Krajowa produkcja zbóż i pasz w sezonie 2005 06
nr katalogowy: 14200
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Architektury bloków wnioskowania systemów rozmytych
MAREK POPŁAWSKI
MICHAŁ BIAŁKO
nr katalogowy: 39690
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Analiza spożycia produktów zbożowych w latach 2009-2019
Anna Czubaszek
Barbara Gazda
nr katalogowy: 128433
pieczywo
mąka
makaron i produkty makaronowe
kasze i ziarna zbóż
ryż
spożycie
bread
flour
pasta and pasta products
groats and cereal grains
rice
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Kontyngenty taryfowe i zwolnienia celne stosowane na rynku zbóż i ryżu w roku kalendarzowym 2008
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 32975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wybrane doniesienia z rynku zbóż
nr katalogowy: 38787
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
Możliwości wykorzystania instrumentów Wspólnej Polityki rolnej w stabilizacji zaopatrzenia przedsiębiorstw w ziarno zbóż - kontyngenty importowe
Marian Borek
nr katalogowy: 23098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Krajowy rynek zbóż - stan i perspektywy
nr katalogowy: 20020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Czynniki wpływające na poziom cen zbóż w 2004 roku według Agencji Rynku Rolnego
nr katalogowy: 6424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 72185
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 68281
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Dostępność środków ochrony roślin dla zbóż w Polsce
EWA MATYJASZCZYK
nr katalogowy: 77123
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Koniec 2019 roku, ciekawego i ważnego dla Stowarzyszenia Młynarzy Rzeczypospolitej Polskiej jest już bardzo blisko
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 123772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Aktualne wymagania i wyniki monitorowania jakości pasz zbożowych
Waldemar Korol
Jolanta Rubaj
Sławomir Walczyński
Grażyna Bielecka
nr katalogowy: 149829
10.15199/61.2024.4.6
zboża paszowe
produkty uboczne
podstawowy skład chemiczny
makroelementy
mikroelementy
pierwiastki śladowe
substancje niepożądane
grain feed
cereal by-products
basic nutrients
macro- and microelements
trace elements
undesirable substances
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Syntetyczna informacja o sytuacji na krajowym rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 31897
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Makaron, ale jaki?
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33548
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Wpływ żywienia drobiu na jakość mięsa
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 75371
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Klasyfikacja i charakterystyka głównych grup wyrobów makaronowych w USA i krajach azjatyckich
nr katalogowy: 51683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Sytuacja na rynku zbóż, ze szczególnym uwzględnieniem rynku pszenicy
nr katalogowy: 87639
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Informacja dotycząca przeprowadzonej analizy ryzyka wystąpienia substancji skażających w ziarnie zbóż, oferowanym do interwencyjnego zakupu ze zbiorów w 2009
nr katalogowy: 50887
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Prognoza światowych zapasów zbóż na koniec roku gospodarczego 2011/2012
Marian Borek
nr katalogowy: 67410
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Samowystarczalność zbożowa Polski na początku XXI w.
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 101312
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Skład chemiczny, wartość żywieniowa i możliwości wykorzystania owsa i jego przetworów
nr katalogowy: 59416
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Zmiany w światowym bilansie zbóż w latach 1990/91 - 2009/10
Marian Borek
nr katalogowy: 58926
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wymagania mikrobiologiczne dla ziarna i mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 114136
bakterie
pleśnie
przemiał ziarna
oczyszczanie ziarna
bacteria
molds
grain milling
grain cleaning
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Stan przetwórstwa zbóż w Polsce
nr katalogowy: 52961
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Przez nerki do serca
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Lody synbiotyczne - zastosowanie probiotyków i prebiotyków
Anna Szosland-Fołtyn
nr katalogowy: 32791
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-11
Implementacja cyfrowego systemu rozmytego z dwukanałowym blokiem wnioskowania w układzie FPGA
MAREK POPŁAWSKI
MICHAŁ BIAŁKO
nr katalogowy: 31092
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Znakowanie pieczywa
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 53346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 79017
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Handel zagraniczny surowcami paszowymi i paszami
nr katalogowy: 77660
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 87643
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Tendencje zmian w gospodarce zbożowej Polski od 1950 roku
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 79020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Dobre praktyki uprawy wybranych roślin zbożowych w warunkach ekologicznych i zmieniającego się klimatu
DANUTA LESZCZYŃSKA
nr katalogowy: 150884
10.15199/61.2024.5.2
zboża
dobra praktyka
zmiany klimatu
ekologia
cereals
good practice
climate change
ecology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Szanse eksportu polskiego zboża w kontekście infrastruktury portowej
nr katalogowy: 44907
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
WYDARZENIA. Informacje biznesowe
nr katalogowy: 71986
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS - w 2008 roku - 60 lat działalności
WOJCIECH GÓRNIAK
nr katalogowy: 31901
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Możliwości uzupełnienia niedoborów zbóż na rynku Wspólnoty
nr katalogowy: 25159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Alternatywne źródła białka w produkcji żywności
Beata Drużyńska
nr katalogowy: 145291
10.15199/65.2023.9.5
białko
białka jednokomórkowców
owady jadalne
algi
protein
unicellular proteins
edible insects
algae
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Problemy surowcowe branż zbożowo-młynarskiej oraz piekarskiej i cukierniczej w Polsce
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 27806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 35234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Przedwstępna prognoza szacunku zbiorów zbóż i rzepaku w 2007 r.
BOGDAN JUDZIŃSKI
nr katalogowy: 25870
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Przemysłowe wykorzystanie zbóż na świecie wykazuje wysoką dynamikę wzrostu dzięki przetwórstwu na etanol
nr katalogowy: 24534
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Polski rynek zbóż w sezonie 2006-2007
nr katalogowy: 23489
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Mniejszy eksport produktów pierwotnego przetwórstwa zbóż, większy pieczywa
nr katalogowy: 123158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Przemysłowe wykorzystanie zbóż na świecie wykazuje wysoką dynamikę wzrostu dzięki przetwórstwu na etanol
nr katalogowy: 24534
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 134841
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Posiedzenie Komisji Zarządzającej Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych
nr katalogowy: 50844
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Automatyczne urządzenie do badania prób ziarna zbóż
nr katalogowy: 41879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Fundusz Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych zaczyna funkcjonować
Jadwiga Ro thkaehl
nr katalogowy: 49101
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
"Ziarno zbóż, mąka, pieczywo - na polskim rynku"
nr katalogowy: 48344
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Zbiory zbóż w Polsce i na świecie
nr katalogowy: 53806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Kierunki zagospodarowania zbóż z rynku wspólnotowego w roku 2009/2010
Marian Borek
nr katalogowy: 49105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Interwencja na rynku zbóż
nr katalogowy: 65597
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Kampania żniwna 2017 z nowymi regulacjami prawnymi
nr katalogowy: 108634
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Zmiany w rejestracji środków do ochrony zbóż
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 83997
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Nie tylko na Święto Dziękczynienia
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 31174
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-11
Zastosowanie algorytmu pszczelego do projektowania filtrów cyfrowych NOI o nietypowych charakterystykach
ADAM SŁOWIK
MICHAŁ BIAŁKO
nr katalogowy: 39681
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Próby wykorzystania do produkcji pasz białka pochodzącego z owadów
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 102723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 85842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Stan i perspektywy rynku i przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 88254
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 62043
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 80318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Krajowe zbiory i podaż zbóż oraz ich zużycie (w tym spożycie) na różne cele
nr katalogowy: 79022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 75017
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 92251
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Sytuacja na krajowym rynku zbóż
nr katalogowy: 72903
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Australia - prognoza zbiorów pszenicy najniższa od 9 lat
nr katalogowy: 110964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Zasady skupu interwencyjnego zbóż
nr katalogowy: 6399
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Synteza sytuacji na krajowym rynku pasz
nr katalogowy: 80316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Rozwój światowego handlu zbożem w latach 2001/2002 - 2009/2010
Marian Borek
nr katalogowy: 53668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Transport ziarna zbóż
nr katalogowy: 6316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Handel zagraniczny zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 40825
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Kukurydza.Przemiał kukurydzy "na sucho"
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 43804
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Polscy zbożowcy dyskutują w Brukseli o sytuacji na rynku zbóż
nr katalogowy: 48619
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
WYDARZENIA
nr katalogowy: 52494
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Aktualna sytuacja na rynku zbóż w Kanadzie
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137877
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Sektor zbożowo-młynarski Unii Europejskiej
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83393
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 71469
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH