Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Wytłaczarki makaronu
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 82028
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Mieszałka amputowała palce
Wojciech Dębski
nr katalogowy: 91169
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Nowa maszyna formująca MRD 540 firmy Pavan do nadziewanego makaronu świeżego
nr katalogowy: 117563
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Jeśli wałkować to tylko z Compas 4.0
nr katalogowy: 128982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Jeśli wałkować to tylko z Compas 4.0
nr katalogowy: 128982
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Nowe normy dla maszyn spożywczych
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 92898
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Automatic press dough machine using blnyk IoT
Kirthiga Murthy
Nazreen Waeleh
Muhammad Aliff Ikhwan Che Azman
Antony Sumardi
Siti Amaniah Mohd Chachuli
N. H. Shamsudin
Nooraini Zainuddin
nr katalogowy: 141847
10.15199/48.2023.02.25
Food Industry
Dough Machine
PLA
NodeMCU
Przemysł spożywczy
maszyna do ciasta
PLA
NodeMCU
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Automatic press dough machine using blnyk IoT
Kirthiga Murthy
Nazreen Waeleh
Muhammad Aliff Ikhwan Che Azman
Antony Sumardi
Siti Amaniah Mohd Chachuli
N. H. Shamsudin
Nooraini Zainuddin
nr katalogowy: 141847
10.15199/48.2023.02.25
Food Industry
Dough Machine
PLA
NodeMCU
Przemysł spożywczy
maszyna do ciasta
PLA
NodeMCU
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 103576
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
OBLICZANIE ILOŚCI SKŁADNIKÓW WEDŁUG RECEPTURY PRZY WYTWARZANIU CIASTA.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 96410
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Innowacyjny system do pomiaru rozciągliwości ciasta
nr katalogowy: 41829
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Relacje wartości parametrów cech reologicznych mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 61304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Kruszwica. Ciasta francuskie. Uproszczone metody wprowadzania margaryny do ciasta
Gyorgy Karlovits
Leszek Barczak
Ryszard Soiński
nr katalogowy: 4932
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
HI-TEK. Dzielarka ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
nr katalogowy: 12561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
HI-TEK. Dzielarkę ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
nr katalogowy: 5051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
HI-TEK. Dzielarka ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
nr katalogowy: 12561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
OBLICZANIE NAWAŻEK KĘSÓW CIASTA. SPOSOBY DZIELENIA CIASTA Część 8.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97311
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Piekarzu, czy wiesz, że...
nr katalogowy: 106081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 106810
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Pieczywo pszenne może być smakowite Umiejętność panowania nad fermentacją ciasta pszennego ma być atutem piekarni rzemieślniczych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 60689
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-1
Formierki ciasta
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 89046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Technologia odroczonego wypieku pieczywa z zastosowaniem spowalniania fermentacji kęsów ciasta (cz.II)
Magdalena Kot
nr katalogowy: 34436
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Tort nie tylko urodzinowy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51055
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Korelacje między wskaźnikami farinograficznymi i konsystograficznymi mąki pszennej
Sylw ia Stępniewska
nr katalogowy: 63574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena ekstensograficzna ziarna pszenicy i mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 81091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Zaparzanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 33736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Właściwości fermentacyjne mąki, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
WYPIEK PIECZYWA Część 10.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 98564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Miesiarki do ciasta - zagrożenia i wymagania minimalne
(JB)
nr katalogowy: 44970
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Elektroniczna maszyna do szycia Ciucani
D. Medoń
nr katalogowy: 6131
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Maszyny do ciast nadziewanych i tart
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 103421
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-3
Dzielarki ciasta
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 75140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Szarlotka - królowa ciast
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144839
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Wałkowarki do ciasta
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 78330
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wyniki oceny alweograficznej ziarna pszenicy i mąki pszennej uzyskiwane w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 44895
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Liczba glutenowa (LG) a jakość mąki pszennej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55240
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Diosna - automatyzacja produkcji ciasta w piekarni rzemieślniczej i przemysłowej
nr katalogowy: 71375
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
WYPIEK PIECZYWA - TRADYCJA I NOWOCZESNOŚĆ. Część 11.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 99135
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Przemysłowa maszyna do szycia
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 63748
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Przygotowanie ciasta ważnym procesem w produkcji makaronu wysokiej jakości
nr katalogowy: 47016
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Możliwości wykorzystania wyników oceny alweograficznej w piekarni
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147652
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Technologie godne uwagi Cz. 2. Przerywany proces mieszenia
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 79462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Kluczowe znaczenie przygotowania ciasta
nr katalogowy: 27174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Znaczenie właściwego dozowania składników i ich mieszania dla osiągnięcia optymalnej jakości ciasta makaronowego i makaronu
nr katalogowy: 31066
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Przepisy Marka Sobkowiaka
nr katalogowy: 12681
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-12
Maszyny obuwnicze do ścierania, szlifowania, polerowania i frezowania
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 117715
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleby z ciast o wysokiej wydajności
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 56364
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
ROZROST KĘSÓW CIASTA Część 9.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97834
OPAKOWANIE 2022-11
Nowa maszyna Uteco dla produkcji niskonakładowej
nr katalogowy: 140506
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 2)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 125800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Wpływ techniki i technologii wytwarzania ciasta na objętość uzyskanegopieczywa pszennego
BOŻENA LEWICKA
nr katalogowy: 31904
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Kwaśne ciasto Część I. Podstawowe informacje i definicje
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85184
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
HI-TEK. Dzielarka ciasta SUM i zaokrąglarka TOOS w letniej promocji
nr katalogowy: 12691
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Powstawanie ciasta pszennego i rola mieszenia w tym procesie
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 19157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Jak sposób i kolejność łączenia składników na ciasto wpływają na jakość pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 147182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Obróbka ciasta o wydajności TA 180 z 2-godzinną garą w kotle
nr katalogowy: 92065
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Normy dotyczące miesiarek
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 103434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Kwas piekarski w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 90798
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Porównanie wyników oceny alweograficznej ziarna pszenicy uzyskiwanych w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Jakie przemiany zachodzą podczas fermentacji kwasowej ciasta żytniego?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 58705
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-1
Maszyna z usterkami
J. Szewczyk
nr katalogowy: 15840
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-9
Bezpieczna maszyna
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 54366
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-10
Miesiarki do ciasta
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 38565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Linie do chleba dla rzemiosła i przemysłu
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 35906
OPAKOWANIE 2022-11
Nowa maszyna Uteco dla produkcji niskonakładowej
nr katalogowy: 140506
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Metody zapobiegania "przepalania" ciast w okresie letnim
nr katalogowy: 59327
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Makarony z dodatkami: warzyw, białka roślinnego oraz mąki innych (niż mąka pszenna) zbóż, kukurydzy i ryżu
nr katalogowy: 68275
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-9
Maszyna CIUCANI do przyszywania podeszew w systemie ideał
. Medoń
nr katalogowy: 6086
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady ciasta pszennego
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 59324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Dzielarki Benier - ekstremalnie luźne ciasta
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 54822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Wszystkie surowce przygotowywane zgodnie z recepturą
Michael Tremp
Rudolf Hofer
nr katalogowy: 96682
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Listy czytelników
nr katalogowy: 165
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Zastosowanie substancji emulgujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64143
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 86846
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Temperatura ciasta
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 24445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Tajemnice ciasta francuskiego
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 122772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Dodatek mąki żytniej modyfikowanej przez obróbkę cierną do ciasta żytniego poprawia niektóre cechy pieczywa
nr katalogowy: 32430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Chlebek św. Klemensa
Henryk Piesiewicz
Bogdan Mamaj
Andrzej Szydłowski.
nr katalogowy: 44369
OPAKOWANIE 2020-3
Uniwersalna maszyna rolowa TFS 200 MSV
nr katalogowy: 125548
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Linie do chleba dla rzemiosła i przemysłu
nr katalogowy: 78290
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
METODY WYTWARZANIA CIASTA NA WYROBY PIEKARSKIE. CIASTA PSZENNE Część 5.
nr katalogowy: 95775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 3)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23757
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118404
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-4
Firma Staubli na ITMA 2003
J. Zakrzewski
nr katalogowy: 5915
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
ARTEZEN Dough Handling- dzielarki, wagi kontrolne i linie do chleba
nr katalogowy: 106087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
VMI: ekspert w miesieniu ciasta
nr katalogowy: 36583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Nowo uruchomiona instalacja chłodnicza do celów szkoleniowych
nr katalogowy: 78289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena farinograficzna w ofercie badań ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 81090
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 3)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Jeśli nie pomaga zwiększony dodatek drożdży...
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 31683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Zbliża się lato! Już dziś zadbaj o swoje ciasto!
nr katalogowy: 34901
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Makaron wzbogacony dodatkiem białka i błonnika pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 58923
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Jakie są zasady produkcji chleba żytniego i z czego wynikają?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 38739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Chorleywood Bread Process - technologia sporządzania ciasta, która zmieniła Anglię
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86958
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-4
Maszyny do formowania termicznego folii
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 148100
OPAKOWANIE 2006-3
Gallus RCS 330 - najnowocześniejsza maszyna wąskowstęgowa
E. M.
nr katalogowy: 18036
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 112492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 98567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 91496
OPAKOWANIE 2018-9
TFS 407 R - maszyna pakująca redukująca ilość folii
Piotr Kosik
nr katalogowy: 116089
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Przepisy i normy maszyny - lista kontrolna
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 82994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Makarony walcowane - czy tylko alternatywa dla makaronów wytłaczanych? Nowe rozwiązania w zakresie przygotowania i formowania ciasta makaronowego
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 43808
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-6
Maszyna pomiarowa
nr katalogowy: 40066
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
OPAKOWANIE 2006-1
Nowa maszyna ROBAG® 3 zainstalowana w firmie BURTON'S FOOD w W. Brytanii
nr katalogowy: 18072
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
SIGMA. Mieszanie i dozowanie ciasta
nr katalogowy: 127876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Ciasto drożdżowe maślane, Ciasto orkiszowe z orzechami
nr katalogowy: 44979
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
"Poprawiacze" jakości mąki pszennej i skrobia modyfikowana w produkcji makaronu
nr katalogowy: 62925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 2.
nr katalogowy: 93888
OPAKOWANIE 2023-9
Innowacyjna i proekologiczna maszyna ULMA FM 500
nr katalogowy: 145043
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Ab ovo do zet, czyli wielkanocny alfabet chleba
Irena Fober
nr katalogowy: 59193
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ wybranych "poprawiaczy" i cukrów redukujących mąki na jakość wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 79518
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Przepis na pizzę
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 94670
OPAKOWANIE 2020-8
Elastyczność cyfry, wydajność offsetu
nr katalogowy: 127780
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Jak z nią postępować?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
SIGMA. Mieszanie i dozowanie ciasta
nr katalogowy: 127876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Dobry klimat tworzy wysoką jakość Automat garowniczy MIWE GVA
nr katalogowy: 63526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Wpływ dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 86411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
CBP - technologia, która zmieniła Anglię
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 74641
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
System formowania i tłoczenia ciasta makaronowego w technologii włoskiej firmy Pavan S.r.l.
nr katalogowy: 23097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Podstawowe wiadomości o tworzeniu ciasta i suszeniu makaronu
nr katalogowy: 20133
OPAKOWANIE 2018-1
Łatwiejsze konfekcjonowanie z Z.PACK 5
nr katalogowy: 111849
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Ocena alweograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106433
jakość mąki
ocena alweograficzna
precyzja metody
równania regresji
the quality of flour
alveograph evaluation
precision of the method
regression equations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Kruszwica. Ciasta półfrancuskie drożdżowe
Gyorgy Karlovits
Leszek Barczak
Ryszard Soiński
nr katalogowy: 4974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-4
I-Cut 10 Niewielki rozmiar - duża wydajność
nr katalogowy: 67049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
FRITSCH. Serenada z ciastem. Już niemal od 100 lat
nr katalogowy: 137380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Możliwości dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej i ich wpływ na jakość makaronu
nr katalogowy: 70539
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Technologie godne uwagi Cz. 1. Wypiek pieczywa z uwodnionymi ziarnami zbóż
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Ciasto skrojone na miarę...
nr katalogowy: 116356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
IBIS. Nowoczesne systemy automatycznego załadunku i rozładunku – jedyny polski producent
nr katalogowy: 128981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Nowoczesne systemy automatycznego załadunku i rozładunku – jedyny polski producent
nr katalogowy: 129962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Porcjowanie ciasta formą sztuki
nr katalogowy: 118408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Elementy mikrobiologii ciasta żytniego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141606
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
MIASTO – MODA – MASZYNA – nowa wystawa stała w Centralnym Muzeum Włókiennictwa w Łodzi już otwarta
Sylwia Meyer-Olejarczyk
nr katalogowy: 136467
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
IBIS. Nowoczesne systemy automatycznego załadunku i rozładunku – jedyny polski producent
nr katalogowy: 128981
OPAKOWANIE 2022-11
eComPack nowa maszyna pakująca od Mondi
nr katalogowy: 140515
OPAKOWANIE 2020-12
Maszyna Evo XC w centrum uwagi
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 129462
OPAKOWANIE 2021-5
Pierwsza w Polsce maszyna HP PageWide C500
nr katalogowy: 131759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Podstawowe informacje o wpływie jakości surowców i niektórych uwarunkowań na tworzenie się ciasta i suszenie makaronów
nr katalogowy: 66129
OPAKOWANIE 2011-1
Maszyny opakowaniowe 2010
MARIAN FELDMAN
nr katalogowy: 57279
OPAKOWANIE 2024-6
Kolejny Labelmaster 440 Advanced w ADMARK
nr katalogowy: 149306
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Konstrukcja modelu maszyny do elektromechanicznego magazynowania energii
Grzegorz KAMIŃSKI
Jan SZCZYPIOR
Adam BIERNAT
Andrzej SMAK
Artur ROWIŃSKI
Wojciech KOWALSKI
nr katalogowy: 35743
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-4
Innowacyjna maszyna drukarska RSR® w Grupie Schumacher Packaging
nr katalogowy: 131495
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-1
Maszyny garbarskie do szlifowania i pokrewne
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 96132
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
OPAKOWANIE 2021-4
Innowacyjna technologia wspomaga kontrolę jakości systemu MAP
nr katalogowy: 131384
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
redakcja odpowiada
nr katalogowy: 72983
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-2
Maszyna klasy 367
T. Jastrzębski
nr katalogowy: 13622
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Podmłody - ważny element procesu produkcji
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76264
OPAKOWANIE 2017-3
Termoforming - TFS 407 SKIN
nr katalogowy: 104794
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Nowa komorowa maszyna taśmowa MULTIVAC B210
nr katalogowy: 83750
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Wiatraki w przestworzach
nr katalogowy: 95949
OPAKOWANIE 2021-1
Maszyny ILLIG do dekorowania etykietą lub kartonikiem w formie
nr katalogowy: 130143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Benier dzieli i rządzi
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 81751
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-10
MP7 - nowa, szybkobieżna maszyna papiernicza w Świeciu
MAREK MOTYLEWSKI
nr katalogowy: 38898
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Wypadki
nr katalogowy: 129331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską Ciasto Czerwonego Kapturka
nr katalogowy: 141622
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Wisienka na torcie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 73878
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Wartość wypiekowa mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 67463
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
Maszyny deszczujące typu obrotowego i frontalnego
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 99532
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-6
redakcja odpowiada
nr katalogowy: 60462
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-26
BYŁO ,MINĘŁO
nr katalogowy: 64889
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Ocena jakości ziarna pszenicy i mąki pszennej za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 45163
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Słodka strona gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 43708
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Ciekawe zwyczaje ze słodkościami w tle
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 144330
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH