Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WRAŻLIWOŚĆ WYBRANYCH PLEŚNI I DROŻDŻY KOLONIZUJĄCYCH WSPÓŁCZESNE DREWNO DĘBU I SOSNY PO OŚMIU LATACH ZALEGANIA W GLEBIE W BISKUPINIE NA ELEKTROCHEMICZNIE PRZETWORZONĄ WODĘ
Julitta Gajewska
Zbigniew Wyżewski
Hanna Rekosz-Burlaga
Leszek Babiński
Wawrzyniec Pladys
Paweł Sysa
nr katalogowy: 70842
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
FUNGI CONTAMINATION OF DAIRY PLANT THAT MANUFACTURES YOGURT AND YOGURT-DRINK PRODUCTS
Zhou Fang
Zhao Hongfei
Qi Dan
Zhang Limin
Zhan Haining
Zhang Bolin
Jadwiga Moneta
Zdzislawa Libudzisz
nr katalogowy: 70864
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Ocena zanieczyszczenia grzybami słodu browarniczego
Beata Gutarowska
Anna Szymańska
nr katalogowy: 38915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Drożdże browarnicze i ocena ich aktywności. Cz. II
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 84835
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZASTOSOWANIE METOD KLASYCZNYCH I MOLEKULARNYCH DO IDENTYFIKACJI MIKROORGANIZMÓW ŚRODOWISKA NATURALNEGO
Katarzyna Rajkowska
nr katalogowy: 70870
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
43. doroczna konferencja o drożdżach
Ludmiła Bogacz-Radomska
Joanna Harasym
nr katalogowy: 102833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Mikroorganizmy w winiarstwie gronowym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Niekonwencjonalne drożdże w produkcji piwowarskiej
Paweł Satora
nr katalogowy: 116653
10.15199/64.2018.11.1
Słowa kluczowe: drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
unconventional yeasts
wort fermentation
Saccharomyces kudriavzevii
Wickerhamomyces anomalus
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 3. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 112303
10.15199/64.2018.2.2
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
substancje zapachowe
wykorzystanie węglowodanów
tolerancja temperaturowa
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer’
s yeast
aroma compounds
carbohydrate utilization temperature tolerance
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kurdiazevii
Saccharomyces uvarum
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-9
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze gospodarki odpadami (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 122126
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The use of sorgo malt for beer production Wykorzystanie słodu sorgo do produkcji piwa
Barbara Foszczyńska
Ewelina Dziuba
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
nr katalogowy: 86119
10.12916/przemchem.2014.1444
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologiczne i mikrobiologiczne aspekty wpływu lizozymu na trwałość mięsa drobiowego
Adam Malicki
Tadeusz Trziszka
Maciej Szpak
Andrzej Jarmoluk
Paulina Janik
Jolanta Źródłowska-Danek
nr katalogowy: 59888
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Biotransformacje z udziałem drożdży
Ewa Białecka-Florjańczyk
Jolanta Krzyczkowska
Izabela Stolarzewicz
nr katalogowy: 59843
CHŁODNICTWO 2013-3
Zastosowanie techniki ozonowania w inaktywacji mikroflory stanowiącej zanieczyszczenie urządzeń chłodniczych
Anna Szosland-Fałt yn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 75521
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Biosorpcja jonów Cu(II) na wybranych złożach biosorbentów. Przegląd literatury
Józef Nastaj
Małgorzata Roik
nr katalogowy: 58216
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
DEZYNFEKCJA METODĄ ZAMGŁAWIANIA Z UŻYCIEM NANOCZĄSTEK SREBRA – DOBÓR WARUNKÓW
Daria Rembisz
Katarzyna Zduniak
Beata Gutarowska
Justyna Skóra
nr katalogowy: 70893
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Aldehydy i wpływ wybranych czynników na ich zawartość w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 63322
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Chemical and biotechnological synthesis of gamma-decalactone Chemiczna i biotechnologiczna synteza gamma-dekalaktonu
Ewa Białecka-Florjańczyk
Jolanta Małajowicz
Beata Dudziak
nr katalogowy: 99658
10.15199/62.2016.7.25
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Optymalizacja warunków otrzymywania biokatalizatora dla reakcji rozkładu nadtlenku wodoru
Ilona Trawczyńska
nr katalogowy: 125791
10.15199/62.2020.4.21
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Krzyżówki drożdży browarniczych. Cz. 4. Przemysłowo użyteczne fenotypy krzyżówek międzygatunkowych
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 113422
10.15199/64.2018.4.6
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
spore-to-spore mating
rare mating
fuzja protoplastów
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces uvarum
interspecific hybrid
brewer's yeast
spore-to-spore mating
rare mating
protoplast fusion
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces uvarum
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Zastosowanie konsorcjów mikrobiologicznych do biologicznego oczyszczania ścieków pofermentacyjnych po biometanizacji osadów ściekowych i gnojowicy świńskiej
Małgorzata Hałat-Łaś
Paweł Jedynak
Przemysław Malec
Jan Burczyk
Alba Iglesias Vilches
Paweł Kaszycki
nr katalogowy: 114950
10.15199/62.2018.7.32
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-7
Krzyżówki drożdży browarniczych 1. Historia, stan obecny i perspektywy
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 108399
krzyżówki międzygatunkowe
drożdże browarnicze
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
Interspecific hybrid
brewer's yeast
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces eubayanus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Krzyżówki drożdży browarniczych Cz. 2. Tworzenie i wykorzystanie krzyżówek międzygatunkowych w browarnictwie
Joanna Harasym
Tomasz Podeszwa
Ludmiła Bogacz-Radomska
nr katalogowy: 109565
10.15199/64.2017.9.3
drożdże browarnicze
krzyżówki międzygatunkowe
krzyżówki wewnątrz gatunkowe
heterozja
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
brewer’
s yeast
interspecific hybrids
intraspecific hybrids heterosis
Saccharomyces cerevisiae
Saccharomyces arboricola
Saccharomyces kudriavzevii
Saccharomyces mikatae
Saccharomyces paradoxus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
ABC wykorzystania biotechnologii w produkcji dodatków do żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 148664
10.15199/65.2024.5.5
biotechnologia
mikroorganizmy
pleśnie
bakterie
kwasy organiczne
aminokwasy
witaminy
barwniki spożywcze
biotechnology
microorganisms
molds
bacteria
organic acids
amino acids
vitamins
food dyes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Diagnozowanie i rozwiązywanie problemu obniżonej żywotności drożdży piwowarskich w warunkach przemysłowych – studium przypadku
Aleksander Poreda
Paweł Zych
nr katalogowy: 112304
żywotność drożdży
fermentacja
napowietrzanie
suplementacja
yeast viability
fermentation
aeration
supplementation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Drożdże i ich metabolity w procesie fermentacji alkoholowej
Justyna Anna Rębas
nr katalogowy: 132370
10.15199/64.2021.3.2
drożdże
fermentacja alkoholowa
zacier
etanol
yeast
alcoholic fermentation
mash
ethanol
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
BIODEGRADABLE POLYMERS POLYLACTIDE – PROCESSING, MECHANICAL PROPERTIES
Mariusz FABIJAŃSKI
Jacek GARBARSKI
nr katalogowy: 145358
10.15199/180.2023.3.2
polylactide
processing
mechanical properties
polilaktyd
przetwórstwo
właściwości mechaniczne
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
BIODEGRADABLE POLYMERS POLYLACTIDE – PROCESSING, MECHANICAL PROPERTIES
Mariusz FABIJAŃSKI
Jacek GARBARSKI
nr katalogowy: 145358
10.15199/180.2023.3.2
polylactide
processing
mechanical properties
polilaktyd
przetwórstwo
właściwości mechaniczne
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-3
BIODEGRADABLE POLYMERS POLYLACTIDE – PROCESSING, MECHANICAL PROPERTIES
Mariusz FABIJAŃSKI
Jacek GARBARSKI
nr katalogowy: 145358
10.15199/180.2023.3.2
polylactide
processing
mechanical properties
polilaktyd
przetwórstwo
właściwości mechaniczne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Oleje mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym
Iwona Gientka
Magdalena Julia Michalska
nr katalogowy: 148666
10.15199/65.2024.5.7
olej mikrobiologiczny
WNKT
DHA
mleko zastępcze
wzbogacanie żywności
microbial oil
PUFA
DHA
formula milk
food fortification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Jakość mikrobiologiczna przechowywanego chleba
Kinga Stuper-Szablewska
nr katalogowy: 121644
chleb
mikotoksyny
grzyby mikroskopowe
bread
mycotoxins
microscopic fungi
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH