Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-6
Preparaty dymu wędzarniczego w przemyśle mięsnym
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 16716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Nowe kryteria mikrobiologiczne dla żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66166
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Mikrobiologiczne skażenie elewacji budynków
B. Nowak
R. Zamorowska
nr katalogowy: 17682
CHŁODNICTWO 2016-5
Preparaty do dezynfekcji i czyszczenia klimatyzacji Rectorseal
nr katalogowy: 98553
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
CHŁODNICTWO 2005-1-2
Zmiany mikrobiologiczne mięsa chłodzonego i mrożonego
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 8624
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 2. Zastosowanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 90146
10.15199/65.2015.3.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne i szkodniki ziaren zbóż
Magdalena Broda
Katarzyna Leja
nr katalogowy: 49104
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Enzymy Novozymes dla gorzelnictwa - nowoczesne preparaty scukrzające z grupy SAN oraz enzymy pomocnicze
T. Kapela
L. Solarek
nr katalogowy: 6799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Warzywa minimalnie przetworzone a skażenie mikrobiologiczne
JUSTYNA SZWEJDA
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 26230
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Znaczenie bakterii z rodziny Enterobacteriaceae w produktach spożywczych
IRENA MOLSKA
nr katalogowy: 24743
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-12
Środki natłuszczające do skór bez akcyzy!
nr katalogowy: 123902
GAZETA CUKROWNICZA 2007-8
Zagrożenia mikrobiologiczne w przechowywanym soku gęstym w Cukrowni Glinojeck BSO Polska S.A.
Alina Kunicka
Magdalena Irach
nr katalogowy: 29346
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Preparaty dymu wędzarniczego - większe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 55982
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2015 r.
nr katalogowy: 95683
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Dym wędzarniczy w płynie - jakość produkcji
nr katalogowy: 55869
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Preparaty dymu wędzarniczego
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133508
wędzenie
preparaty dymu wędzarniczego
WWA
bezpieczeństwo zdrowotne wędzenia
meat
processed meat products
packaging systems
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Gorący temat
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11966
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 72001
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Niezawodny
S.M.
nr katalogowy: 4039
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2005-2-3
Nowe preparaty chemiczne firmy ISOCHEM
nr katalogowy: 13492
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji soków owocowych
A. Kunicka
nr katalogowy: 7205
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-2
Skażenie mikrobiologiczne ropy naftowej i jej produktów
D. Kwiatkowska
nr katalogowy: 2867
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Zastosowanie dobrej praktyki higienicznej w cukrownictwie
A. Baryga
nr katalogowy: 1474
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-4
Nowe technologie w dziedzinie mikrobiologicznego oczyszczania wód powierzchniowych
nr katalogowy: 16530
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-1
Preparaty gorsze od AIDS
nr katalogowy: 1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
WSZYSTKO O DYMIE WĘDZARNICZYM
Paweł Sobczak
Konrad Żukiewicz
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Anna Domańska
nr katalogowy: 138460
dym wędzarniczy
preparaty dymu wędzarniczego
piroliza
wędzenie
smoke
smoke preparations
pyrolysis
smoking
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Jakość pasteryzowanego mleka spożywczego
E. Jakubczyk
nr katalogowy: 7048
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Adhezja mikroorganizmów do powierzchni stykających się z żywnością
K. Czaczyk
nr katalogowy: 14768
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-10
Preparat w aerozolu do odblokowywania części mechanicznych
Aleksander Bądkowski
nr katalogowy: 8249
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-3
Preparat do smarowania pasków napędowych
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 7964
GAZETA CUKROWNICZA 2006-8
Izotermy sorpcji wilgoci przez cukier
J. Iciek
Z. Tamborski
nr katalogowy: 16600
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Preparat chroniący podwozia
A. Bądkowski
nr katalogowy: 339
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Medyczny odczynnik analityczny
A. Bądkowski
nr katalogowy: 15776
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Efektywność działania nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie wuprawie rzepaku ozimego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 146062
10.15199/62.2023.11.6
pożyteczne mikroorganizmy
nawożenie PK
efektywność wykorzystania NPK z nawozów
rolnictwo
beneficial microorganisms
PK fertilization
NPK fertilizer use efficiency
agriculture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
NOWE PRAWO
nr katalogowy: 20877
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Nowa generacja środków chemicznych Znakowanie przewodów elektrycznych
nr katalogowy: 10246
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-1
Nowa generacja środków chemicznych Znakowanie przewodów elektrycznych
nr katalogowy: 10246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne napojów
B. Sokołowska. R. A. Grzybowski
nr katalogowy: 6806
CHŁODNICTWO 2005-5
Wpływ czynników ilościowo-jakościowych, przetwórczych oraz chłodniczych kształtujących wartości surowców rybnych dla konsumentów
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8656
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-6
Kompleksowa modyfikacja siluminu EN AC-AlSi7Mg dodatkami złożonymi
Piątkowski J.
nr katalogowy: 20919
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
Rola sanityzacji poliuretanowych podeszew obuwia zawodowego, szczególnie szpitalnego, w zapobieganiu rozprzestrzeniania się zakażeń
M. Falkiewicz-Dulik
nr katalogowy: 22268
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Wymagania mikrobiologiczne dla żywności - projekt Komisji Wspólnoty Europejskiej
B. Windyga
H. Ścieżyńska
nr katalogowy: 14887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Nowoczesne metody mikrobiologiczne w zapewnieniu i kontroli higieny produkcji żywności
M. Jatosińska
nr katalogowy: 14764
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Ochrona obiektów przed oblodzeniem
B. Cichy
J. Kwiecień
L. Kwiatkowski
nr katalogowy: 21864
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Jakość komponentów owocowych
R. Zadernowski
nr katalogowy: 7079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14805
AURA 2005-5
ZABÓJCZE, CHOĆ MAJĄ CHRONIĆ
Jolanta Zientek-Varga
nr katalogowy: 8432
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne - technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (1)
JERZY BOROWSKI
EULALIA JULITTA BOROWSKA
nr katalogowy: 14504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
AB Enzymes u progu nowego sezonu sokowniczego
nr katalogowy: 20622
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-4
Zakaźne choroby zawodowe w Polsce
Barbara Otto
nr katalogowy: 143
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Sojowe preparaty białkowe - otrzymywanie i zastosowanie
E. Dłużewska
K. Krygier
nr katalogowy: 14806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Hydrokoloidy roślinne i mikrobiologiczne-technologiczne i żywieniowe aspekty ich stosowania (2)
J. Borowski
E. J. Borowska
nr katalogowy: 14545
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Metody stosowane w mikrobiologicznej analizie mięsa i produktów mięsnych
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82523
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Zatrzymać działanie czasu. Preparaty i farby silikonowe do ochrony materiałów budowlanych
M. Zielecka
A. Miazga
nr katalogowy: 10804
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
Zastosowanie lecytyny rzepakowej w ciekłych kompozycjach detergentowych
Sebastian Pastewski
Krystyna Mędrzycka
Jolanta Zimoch
nr katalogowy: 14303
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Zatrzymać działanie czasu. Preparaty i farby silikonowe do ochrony materiałów budowlanych
M. Zielecka
A. Miazga
nr katalogowy: 10804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Część II. Właściwości, zakres i aspekty zdrowotne stosowania
A. Borys
nr katalogowy: 14808
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Rozporządzenie Komisji (WE) nr 2073-2005 z dn. 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dla środków spożywczych
nr katalogowy: 20040
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Metody i preparaty stosowane do czyszczenia, dezynfekcji i sterylizacji urządzeń stosowanych w przetwórstwie
T. Kozłowski
nr katalogowy: 20625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Zagrożenia mikrobiologiczne występujące w produktach mięsnych
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 112858
10.15199/65.2018.3.5
mięso i produkty mięsne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
meat and meat products
safety criteria
microbiological contamination
OPAKOWANIE 2005-8-2
"Zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne dla produktów spożywczych, kosmetycznych, chemicznych i opako wań
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 11389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Efektywność działania nawozów mineralnych wzbogaconych mikrobiologicznie wuprawie rzepaku ozimego
Agnieszka Rutkowska
Piotr Rusek
nr katalogowy: 146062
10.15199/62.2023.11.6
pożyteczne mikroorganizmy
nawożenie PK
efektywność wykorzystania NPK z nawozów
rolnictwo
beneficial microorganisms
PK fertilization
NPK fertilizer use efficiency
agriculture
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85542
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
PERSONALIA
nr katalogowy: 57054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 1. Otrzymywanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 89571
10.15199/65.2015.2.2
CHŁODNICTWO 2004-9
Czynniki wpływające na trwałość mleka i produktów mlecznych. Część 1. Skład chemiczny i podstawowe reakcje, zanieczyszczenie mikrobiologiczne oraz aktywność enzymatyczna w mleku
Jan Pikul
nr katalogowy: 756
CHŁODNICTWO 2014-7
Czynniki wpływające na bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności przechowywanej w warunkach chłodniczych
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 85762
GAZETA CUKROWNICZA 2013-3
Cukier buraczany i cukier trzcinowy wobec standardów mikrobiologicznych w kraju i na świecie
Ewelina Małczak
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 77899
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Od redakcji
nr katalogowy: 27183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Pomiar aktywności wody podczas produkcji sera
nr katalogowy: 34574
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
XII SZKOŁA TECHNOLOGII FERMENTACJI - Piwowarstwo polskie w Unii Europejskiej:
nr katalogowy: 24351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Zastosowanie osiągnięć biologii molekularnej w mikrobiologii żywności
ROBERT PALKA
nr katalogowy: 24312
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 23 i 24 z 2014 r.)
nr katalogowy: 89488
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
Odtwarzanie izolacji poziomych w istniejących budynkach metodą parafinowej iniekcji termohermetycznej
Robert Wójcik
nr katalogowy: 33893
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu żywnościowym
KATARZYNA GODLEWSKA
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA
nr katalogowy: 33023
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2007-6
SIMATIC IT Unilab w zakładach Nutricia w Opolu
Tomasz Cwołek
nr katalogowy: 31964
GAZETA CUKROWNICZA 2007-9
Jakość mikrobiologiczna cukru wyprodukowanego w czasie kampanii 2006 r.
Małgorzata Kowalska
nr katalogowy: 29823
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Badania mikrobiologiczne w procesie fermentacji metanowej
Paweł Choromański
Maria Łebkowska
nr katalogowy: 39122
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-7-8
Ocena skażenia mikrobiologicznego cieczy niskokrzepnących eksploatowanych w instalacjach chłodniczych wybranych przedsiębiorstw
ANDRZEJ STĘPIEŃ
JOANNA KARAŚ
nr katalogowy: 36880
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Uwaga na skrzyżowaniach!
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98894
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne w garbarniach - zagrożenie dla przetwarzanego surowca, wyrobów skórzanych oraz zdrowia pracowników zakładów garbarskich
Justyna Skóra
Beata Gutarowska
Anita Śnioszek
nr katalogowy: 82171
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
NOTATKI
nr katalogowy: 43187
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 29127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
SKUTECZNA, BEZPIECZNA I DŁUGOTRWAŁA DEZYNFEKCJA W SEKTORZE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 123064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Skarb z owcy i maku
Irena Fober
nr katalogowy: 25055
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Oznaczanie zawartości pestycydów chloroorganicznych brojlerów kurzych o różnych genotypach i sposobach żywienia
Ewelina Węsierska
Agnieszka Raj
nr katalogowy: 23522
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-6
Naturalne pestycydy i ich zastosowanie w ochronie roślin
TADEUSZ WOLSKI
AGNIESZKA LUDWICZUK
nr katalogowy: 28394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
SKUTECZNA, BEZPIECZNA I DŁUGOTRWAŁA DEZYNFEKCJA W SEKTORZE SPOŻYWCZYM
nr katalogowy: 121982
OPAKOWANIE 2017-1
Lepsza efektywność i wykorzystanie zasobów dla branży spożywczej
nr katalogowy: 103735
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Technologia wytwarzania i skład chemiczny preparatów wapniowych ze skorup jaj i dolomitu
Barbara Dolińska
Agnieszka Mikulska
Szymon Dragan
Zbigniew Dobrzański
Tadeusz Trziszka
Florian Ryszka
nr katalogowy: 59851
AURA 2008-9
Mikrobiologiczne ogniwa paliwowe
WIESŁAW CIECHANOWICZ
STEFAN SZCZUKOWSKI
nr katalogowy: 37959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Zastosowanie testów PetrifilmTM firmy 3M w badaniach żywności i pasz
Krzysztof Kwiatek
nr katalogowy: 24744
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Tendencje w stosowaniu nowych dodatków
nr katalogowy: 100589
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
SILTEN RENO certyfikowany system renowacji murów
nr katalogowy: 90220
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Przyzakładowe laboratorium mikrobiologiczne
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 82086
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-11
Chromatograficzne badanie skuteczności regeneracji gruboziarnistych preparatów węgla aktywnego przeprowadzonej za pomocą CO2 w stanie nadkrytycznym
HENRYK GRAJEK
ZYGFRYD WITKIEWICZ
HELENA JANKOWSKA
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 43487
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-10
Zastosowanie modyfikowanego węgla aktywnego jako materiału elektrodowego do badań układu redoks Cu(II)/Cu(O)
WITOLD DARLEWSKI
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 43345
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-5
Badanie właściwości enzymów unieruchomionych metodą szybkiej immobilizacji na złożach do chromatografii powinowactwa
ANDRZEJ K.M. KABZIŃSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 42602
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Nadtlenki organiczne Czy ich stosowanie jest bezpieczne? część I
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 80542
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Zastosowanie preparatów pektynowych
Andrzej Gasik
Marta Mitek
nr katalogowy: 74635
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Akademia Sokowa, czyli cała prawda o sokach
nr katalogowy: 91472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-2
Program międzynarodowej konferencji podsumowujący rezultaty projektu Cornet zatytułowany: „Opracowanie mikrobiologiczne aktywnych, przyjaznych dla użytkownika i środowiska materiałów dla przemysłu lekkiego”
nr katalogowy: 137418
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Polska i Świat Wydarzenia
nr katalogowy: 113610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-4
Adsorpcja z roztworów metanol + benzen, aceton + benzen i metanol + aceton na chemicznie modyfikowanym węglu aktywnym
JACEK GOWOREK
ANDRZEJ SWIĄTKOWSKI
STANISŁAW BINIAK
nr katalogowy: 43261
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Postęp techniczny w konstrukcji maszyn i urządzeń do obróbki cieplnej w przemyśle mięsnym
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Edward Lesiak
nr katalogowy: 38218
CHŁODNICTWO 2008-12
Ocena stopnia zanieczyszczenia mikrobiologicznego opakowanych i nie opakowanych mięśni piersiowych kurcząt brojlerów podczas przechowywania w atmosferze gazów kontrolowanych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 40277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Centrum Innowacyjnych Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – wyjątkowa możliwość współpracy
Radosław Spychaj
Dominika Sokulska
nr katalogowy: 151421
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Centrum Innowacyjnych Technologii Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu – wyjątkowa możliwość współpracy
Radosław Spychaj
Dominika Sokulska
nr katalogowy: 151421
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-11
Badania nad otrzymywaniem nowej generacji uniwersalnego i ekologicznego płynu do chłodnic samochodowych
JANUSZ ZIELIŃSKI
PAWEŁ KRZYSZTOFIK
MACIEJ GARDZIŃSKI
WOJCIECH KOKOSIŃSKI
BARBARA LISZYŃSKA
TADEUSZ KARPIŃSKI
BARBARA MARKIEWICZ
nr katalogowy: 43489
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Pakiet higieny
nr katalogowy: 51051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-6
Współczesne osiągnięcia w syntezie i produkcji herbicydów do zwalczania chwastów jednoliściennych
JAN LEGOCKI
nr katalogowy: 107258
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Dermatolog - wenerolog - cd.
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 74511
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Innowacje produktowe fi rmy Nutrimix
nr katalogowy: 56939
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
FERMA 2020 - zboża podstawą polskiej produkcji rolniczej
Tomasz Kodłubański
nr katalogowy: 125846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-7
Ochrona środowiska w Zakładach Scheringa
T. Brzozowski
nr katalogowy: 107100
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Produkcja skrobi z ziarna sorgo, ryżu, żyta i jęczmienia Część II. Produkcja skrobi z ziarna żyta i jęczmienia
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 60160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ dodatków środków przeciwzbryleniowych na skłonność do zbrylania technicznych soli magnezu
Andrzej Biskupskia
Przemysław Malinowski
Piotr Biskupski
Piotr Rusek
nr katalogowy: 59844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Pozostałości pestycydów w żywności
Marek Roszko
Krystyna Szymczyk
nr katalogowy: 52489
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Znaczenie preparatów dymu wędzarniczego
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 121375
OPAKOWANIE 2016-8
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 100426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Nowoczesne, mikrobiologiczne laboratorium przyzakładowe
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 75460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 2
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 101021
10.15199/64.2016.9.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Jacek Anioła
nr katalogowy: 120371
10.15199/65.2019.5.8
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
mikronizacja
właściwości funkcjonalne
dietary fiber
high-fiber preparations
micronization
functional properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-9
Klasyfikacja niebezpiecznych chemikaliów
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 46767
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-12
Przygotowanie powierzchni
nr katalogowy: 73042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Zagrożenia pozostałościami pestycydów dla przemysłu przetwórczego wynikające z zastosowania środków ochrony roślin w uprawach
Artur Miszczak
nr katalogowy: 59099
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Produkty chemii gospodarczej jako źródło zagrożenia środowiskowego i zdrowotnego
Jarosław Chmielewski
Monika Szpringer
Arkadiusz Rutkowski
Tomasz Wójcik
Igor Kondzielski
Agnieszka Gonczaryk
Jarogniew J. Łuszczki
Barbara Gworek
Grażyna Nowak-Starz
nr katalogowy: 125287
10.15199/62.2020.3.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-5
Higieniczne kompozyty materiałowe na cholewki obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 44513
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-4
Oczyszczalnia ścieków stoczniowych jako źródło emisji bioaerozoli do powietrza atmosferycznego
Piotr Daniszewski
nr katalogowy: 42836
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Automatyczne systemy monitorowania czystości mikrobiologicznej żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Technologii Przetworów Owocowych i Warzywnych
nr katalogowy: 70390
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Testy przechowalnicze w prognozowaniu trwałości żywności
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 82181
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Dezynfekcja i dezynsekcja środków transportu mięsa i wyrobów mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 65232
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Jakość mikrobiologiczna mięsa chłodzonego i mrożonego
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Marlena Baryczka
nr katalogowy: 104154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Salmonella w mięsie drobiowym
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 94950
10.15199/65.2015.11.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Rozważania na temat bezpieczeństwa wodnego i bezpiecznej wody
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 97817
10.15199/17.2016.4.6
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Nieinwazyjne osuszanie ścian piwnicznych w zawilgoconych obiektach budowlanych
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 97480
10.15199/33.2016.03.06
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
Mykologiczne skutki wadliwych rozwiązań dachów, tarasów i balkonów
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 90211
10.15199/33.2015.03.01
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 44559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 47384
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Nowa jakość dozowania
nr katalogowy: 46077
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Specjalne wymagania
nr katalogowy: 114539
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Metoksuron o kontrolowanym działaniu chwastobójczym osadzony na nośniku z odpadowego węgla drzewnego
ANTONI NIEKRASZEWICZ
HENRYK STRUSZCZYK
nr katalogowy: 107623
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
A comparison of methods for assessment of textile garment whiteness. Visual and instrumental measurements Porównanie metod oceny białości wyrobów włókienniczych. Pomiar wzrokowy i instrumentalny
nr katalogowy: 81316
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-11
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 87345
CHŁODNICTWO 2009-7
Chłodnicze przetwórstwo owoców wiśni
ZBIGNIEW BŁOŃSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 45787
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Wpływ zakładów utylizacji odpadów komunalnych na zanieczyszczenie mikrobiologiczne powietrza
BARBARA BREZA-BORUTA
ZBIGNIEW PALUSZAK
nr katalogowy: 44471
OPAKOWANIE 2009-2
Właściwe opakowanie drożdży przedłuża ich trwałość
nr katalogowy: 41636
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Firmy Begerow wspólnie z Alfa Laval i Ecolab zaprosiły branżę sokowniczą na seminarium do Baranowa
nr katalogowy: 60658
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne wody lodowej
nr katalogowy: 75479
GAZETA CUKROWNICZA 2012-5
Mikrobiologiczne bezpieczeństwo wysłodków
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 72015
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
SKAŻENIE MIKOLOGICZNE ŚCIAN MAGAZYNU TKANIN ZABYTKOWYCH I OCENA SKUTECZNOŚCI PRZEPROWADZONEJ DEZYNFEKCJI
Barbara Błyskal
Justyna Syguła-Cholewińska
nr katalogowy: 70857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne wód źródlanych, wód smakowych i napojów owocowo-warzywnych
Dorota Kręgiel
Anna Rygała
nr katalogowy: 61779
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Mikrobiologiczne aspekty produkcji kiszonej kapusty. Cz. 1
Szymon Strnad
Paweł Satora
nr katalogowy: 100327
10.15199/64.2016.7-8.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Zmiana klimatu a zagrożenia mikrobiologiczne dla przemysłu spożywczego
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 150448
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-3
Zastosowanie modyfikowanych glin w usuwaniu związków odorowych z powietrza
Zenon Sarbak
nr katalogowy: 50720
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Otrzymywanie i właściwości liposomów
JÓZEF SĄGAŁA
ALINA BAZAN
nr katalogowy: 45407
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-16
Biotechnologia lecznicza
Tomasz Krawczyk
nr katalogowy: 46630
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-2-3
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 57384
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Dodawanie płynnych składników do pasz
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 99953
AURA 2020-9
Pigułka…
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 127937
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-1
Skuteczność biocydów do zastosowań zewnętrznych w budownictwie
MARLENA PIONTEK
KATARZYNA ŁUSZCZYŃSKA
HANNA LECHÓW
ANNA SZUSZKIEWICZ
WANDA CZYŻEWSKA
nr katalogowy: 65274
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza produktów fermentacji opornych dekstryn
Katarzyna Śliżewska
Renata Barczyńska
Kamila Jochym
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 59919
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
The introduction of biostimulants on the Polish market. The present situation and legal requirements Wprowadzanie biostymulatorów do obrotu handlowego w Polsce. Sytuacja bieżąca i uwarunkowania prawne
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 94470
10.15199/62.2015.10.40
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of functional protein-mineral preparations in the food and feed industry Zastosowanie funkcjonalnych preparatów białkowo-mineralnych w przemyśle żywnościowym i paszowym
Marek Szołtysik
Robert Kupczyński
Anna Dąbrowska
Józefa Chrzanowska
Danuta Figurska-Ciura
Aleksandra Zambrowicz
Barbara Buda
nr katalogowy: 96633
10.15199/62.2016.2.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 116119
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Analityka specjalna Część 2. Oznaczanie pozostałości, substancji skażających oraz mikrobiologicznych w ziarnie zbóż i ich przetworach
nr katalogowy: 49664
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Zakażenia mikrobiologiczne przy produkcji bioetanolu
Magdalena Broda
Włodzimierz Grajek
nr katalogowy: 46209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
nr katalogowy: 52621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Dezynfekcja nadtlenowa
nr katalogowy: 118820
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZANIECZYSZCZENIE MIKROBIOLOGICZNE WYBRANYCH OBIEKTÓW NA TERENIE PAŃSTWOWEGO MUZEUM AUSCHWITZ-BIRKENAU W OŚWIĘCIMIU
Anna Otlewska
Małgorzata Piotrowska1
Katarzyna Rajkowska
Anna Koziróg
Beata Gutarowska
Agnieszka Żydzik-Białek
nr katalogowy: 70858
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-1
Czynniki sprzyjające korozji mikrobiologicznej ocieplonych elewacji i sposoby jej zapobiegania
Iwona Kata
Zofia Stasica
Krzysztof Szafran
nr katalogowy: 130055
10.15199/33.2021.01.02
biodeterioracja
biocydy
mikroorganizmy
elewacja
metodyka.
biodeterioration
biocides
microorganisms
elevation
methodology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
BECOPAD - duży postęp w filtracji
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 45291
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
AMCOsystem E "0" oparty na naturalnych składnikach nieoznaczonych symbolem E
nr katalogowy: 66664
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Technologie chemicznej obróbki powierzchni metali oparte na rozpuszczalnikach organicznych
Antonina Kozłowska
nr katalogowy: 115918
technologie bezściekowe
odtłuszczanie
fosforanowanie
usuwanie powłok lakierowych.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Nowe substancje aktywne insektycydów stosowane w Polsce
Ewa Matyjaszczyk
Joanna Sobczak
nr katalogowy: 107076
10.15199/62.2017.6.30
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH