Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Płyty na bazie gipsu we współczesnym budownictwie
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 113314
10.15199/33.2018.04.06
gips
płyty
okładziny ścienne
właściwości użytkowe.
gypsum
boards
wall claddings
functional properties.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Effect of rapid quenching on the copper wheel surface on the microstructure, surface development and microhardness of Fe86Zr7Nb1Cu1B5 amorphous ribbons
MARCIN NABIAŁEK
nr katalogowy: 84298
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-1
Analiza wybranych właściwości użytkowych folii dachowych. Cz. II
IWONA GRUSZKA
nr katalogowy: 96272
10.15199/60.2016.01.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
The issue of properties of building objects as a subject of construction processes
Adam BARYŁKA
nr katalogowy: 122312
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Evaluation of the measurement system for determination of frequency characteristics of functional blocks used in AC impedance bridges
Ryszard RYBSKI
Janusz KACZMAREK
Mirosław KOZIOŁ
Marian KAMPIK
Edyta DUDEK
Adam ZIÓŁEK
nr katalogowy: 87740
10.12915/pe.2014.11.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Probiotyki w fermentowanych napojach owocowych – przegląd
Urszula T. Jasińska
nr katalogowy: 135251
10.15199/64.2021.6.3
fermentowane napoje owocowe
żywność funkcjonalna
probiotyki
weganizm
fermented fruit beverages
functional food
probiotics
veganism
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Wpływ prędkości skrawania na cechy funkcjonalne powierzchni Inconelu 625 po obróbce szlifowaniem
Adrian Kopytowski
nr katalogowy: 151485
10.15199/62.2024.11.26
szlifowanie
Inconel 625
chropowatość
morfologia powierzchni
grinding
Inconel 625
roughness
surface morphology
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Wartość zużycia a koszty przywrócenia właściwości użytkowych
Beata Nowogońska
Jacek Korentz
nr katalogowy: 116522
10.15199/33.2018.10.09
stan techniczny
właściwości użytkowe
prognoza
wartość zużycia.
technical conditions
service properties
prognosis
cost properties.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-11
Włochatość przędz w aspekcie procesu ich wytwarzania i właściwości fizycznych oraz wyglądu i cech użytkowych gotowego wyrobu
Stanisław Lewandowski
nr katalogowy: 102201
10.15199/60.2016.11.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Structural and physical properties of chromium layers obtained by pulse plating techniques
Naroa Imaz
EVA GARCÍA-LECINA
José Antonio Díez
Miren OSTRA
MarIa SARRET
nr katalogowy: 52686
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Influence of the Deformation Path Change on Behavior of Copper Alloys
ZBIGNIEW GRONOSTAJSKI
KAROL JAŚKIEWICZ
nr katalogowy: 27533
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Applications of quantitative image analysis to the description of the morphology of polyurethane/carbon nanotubes composites
JOANNA RYSZKOWSKA
nr katalogowy: 37794
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Microstructure and selected properties of chromosiliconized and chromized layers produced on a low-carbon steel
Iwona Bauer
nr katalogowy: 105197
10.15199/28.2017.2.3
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Novel function-integrated lightweight solutions based on textile-reinforced thermoplastic composites and material-adapted piezoceramic actuator modules
MAIK GUDE
WERNER HUFENBACH
NIELS MODLER
CHRISTIAN KIRVEL
nr katalogowy: 27470
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-12
Kształtowanie właściwości austenitycznej stali REX 734 w procesach obróbek jarzeniowych połączonych z wytwarzaniem powłok węglowych
TOMASZ BOROWSKI
AGNIESZKA BROJANOWSKA
KAROL POPŁAWSKI
nr katalogowy: 73040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Structure and magnetic properties of high coercivity, nanocrystalline alloy based on Nd-Fe-B compound with overstoichiometric Nd content
Marcin Dośpiał
Marcin Nabiałek
Michał Szota
nr katalogowy: 62434
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Optimization of galvanic bath and operating parameters for amorphous Ni-W electrodeposition
PAULINA INDYKA
EWA BELTOWSKA-LEHMAN
AGNIESZKA BIGOS
Leszek Tarkowski
Marcin Kot
JERZY MORGIEL
nr katalogowy: 52690
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Klitoria ternateńska (Clitoria ternatea) – właściwości prozdrowotne i wykorzystanie w żywności
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 146437
10.15199/65.2023.12.4
Clitoria ternatea
antocyjany
przeciwutleniacze
właściwości farmakologiczne
żywność funkcjonalna
Clitoria ternatea
antocyanins
antioxidants
pharmacological activity
functional food
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-12
Analiza wybranych właściwości użytkowych folii dachowych. Cz. I
IWONA GRUSZKA
nr katalogowy: 95550
10.15199/60.2015.12.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Właściwości funkcjonalne białek owadów jadalnych i ich wykorzystanie w przemyśle spożywczym
Dorota Nałęcz
nr katalogowy: 149403
10.15199/65.2024.7.5
owady jadalne
alternatywne białka
właściwości funkcjonalne
nowa żywność
edible insects
alternative proteins
functional properties
novel food
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-4
Charakterystyka wybranych właściwości barierowych dzianin po aplikacji specjalnych środków chemicznych w procesie wykończenia
Romualda Koźmińska
Jolanta Janicka
Anna Pinar
nr katalogowy: 105304
10.15199/60.2017.04.3
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-2
Mathematical simulation of deformation behaviour in Equal Channel Angular Rolling process
MICHAL KVAčKAJ
TIBOR KVAČKAJ
ANDREA KOVÁČOVÁ
RÓB ERT KOČIŠKO
JÚLIUS BACSÓ
JAN DUTKIEWICZ
nr katalogowy: 60849
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
XRD investigations of electrodeposited Ni and Ni/Al2O3 coatings
ANNA GÓRAL
EWA BEŁTOWSKA-Lehman
nr katalogowy: 52698
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Analysis of the mechanical properties of electrotechnical composites based on recycling materials
Adam JAKUBAS
Mateusz CHYRA
Łukasz SUCHECKI
Katarzyna MORDAL
nr katalogowy: 134766
10.15199/48.2021.12.21
metal – polyethylene composite
iron scale
volume resistance
mechanical properties
kompozyt metal – polietylen
zendra
rezystancja skrośna
właściwości mechaniczne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Macrogenetic program of distributed windings of electromechanical converters
Vasyl SHYNKARENKO
Anna SHYMANSKA
Viktoriia KOTLIAROVA
Pavlo KRASOVSKYI
nr katalogowy: 150359
10.15199/48.2024.09.20
distributed winding
genetic code
macrogenetic program
systematics
prediction
uzwojenie rozproszone
kod genetyczny
program makrogenetyczny
systematyka
przewidywanie
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Warunki pomiaru własności magnetycznych rdzeni ferromagnetycznych metoda watomierzową
Wojciech PLUTA
Marian SOIŃSKI
nr katalogowy: 81913
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
Effect of isobutyltriethoxysilane concentration on the protective properties of aged silane fi lms on iron
EDYTA OWCZAREK
nr katalogowy: 79350
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Analysis of functional properties of the multilayer polypropylene films. Analiza właściwości użytkowych wielowarstwowej folii polipropylenowej
Bogusław Królikowski
Zbigniew Frąszczak
nr katalogowy: 79881
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Novel, Fe-based functional bulk amorphous materials obtained using suction casting method
MARCIN NABIAŁEK
nr katalogowy: 84297
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-7
Synthesis of logic circuits for FPGA
YURI PLUSHCH
ALEXANDER CHEMERIS
SVETLANA REZNIKoVA
nr katalogowy: 27854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Bezalkoholowe napoje fermentowane – aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 119740
10.15199/64.2019.4.3
bezalkoholowe napoje fermentowane
napoje funkcjonalne
problemy technologiczne
non-alcoholic fermented beverages
functional beverages
technological issues
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Marchew purpurowa jako surowiec dla przetwórstwa owocowo-warzywnego
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
Anna Olejnik
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 41077
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Wpływ mikronizacji błonnika na jego właściwości fizykochemiczne
Jacek Anioła
nr katalogowy: 120371
10.15199/65.2019.5.8
błonnik pokarmowy
preparaty wysokobłonnikowe
mikronizacja
właściwości funkcjonalne
dietary fiber
high-fiber preparations
micronization
functional properties
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
ANALIZA WPŁYWU PARAMETRÓW DWUSTOPNIOWEJ OBRÓBKI CIEPLNEJ NA STRUKTURĘ I WŁASNOŚCI PRĘTÓW ZE STALI C45 DO ZASTOSOWAŃ W KONSTRUKCJI PÓŁOSI SAMOCHODOWYCH
SYLWIA WIEWIÓROWSKA
ZBIGNIEW MUSKALSKI
KRZYSZTOF WŁOCH
nr katalogowy: 80982
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Structural and phase analysis of CrAlSiN/DLC deposited by hybrid PVD/PACVD method
KRZYSZTOF LUKASZKOWICZ
LESZEK A. DOBRZAŃSKI
nr katalogowy: 79724
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-12
WŁAŚCIWOŚCI EKSPLOATACYJNE STYKÓW ELEKTRYCZNYCH ZE STOPU SREBRO‐MISSZMETAL
nr katalogowy: 73392
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Niektóre właściwości kompozytów polilaktydu z szungitem
Marian Żenkiewicz
Józef Richert
Piotr Rytlewski
Agnieszka Richert
nr katalogowy: 58898
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Nowa MP5 - budujemy dla klienta - rozmowa z Jerzym Janowiczem, prezesem Stora Enso Poland
Maria Rochowicz
nr katalogowy: 62756
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Improvement of mechanical properties of Fe-based alloys by application of rapid solidification method and Ti doping
JOANNA GONDRO
KATARZYNA BŁOCH
MARCIN NABIAŁEK
MARCIN DOŚPIAŁ
MICHAŁ SZOTA
ANNA BUKOWSKA
PAWEŁ PIETRUSIEWICZ
nr katalogowy: 84286
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Kompatybilność elektromagnetyczna przemysłowych sieci komunikacyjnych związanych z bezpieczeństwem
Tadeusz MISSALA
nr katalogowy: 50466
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-7
Wełna alpaki - nowy surowiec włókienniczy w Polsce1
Zdzisław Czaplicki
nr katalogowy: 108372
10.15199/60.2017.07.1
wełna owcza
wełna alpaki
struktura zewnętrzna
struktura wewnętrzna
opłacalność hodowli
sheep wool
alpaca wool
outer structure
inner structure
profitability of breeding
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Principles of computer planning in the functional nasal surgery
G. AVRUNIN
Yana V. NOSOVA
Natalia O. SHUHLYAPINA
Sergii M. ZLEPKO
Sergii V. TYMCHYK Oleksandra HOTRA
Baglan IMANBEK
Aliya KALIZHANOVA
Assel MUSSABEKOVA
nr katalogowy: 104318
10.15199/48.2017.03.32
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-10
Analiza zmian struktury i właściwości użytkowych austenitycznej stali HR3C po 26 000 godzin eksploatacji
Grzegorz GOLAŃSKI
Adam ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 116585
10.15199/24.2018.10.8
właściwości użytkowe
stal austenityczna
eksploatacja
morfologia wydzieleń
własności mechaniczne
functional properties
austenitic steel
operation
morphology of precipitates
mechanical properties
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Włókna celulozowe typu Lyocell
Emilia Śmiechowicz
nr katalogowy: 143672
10.15199/60.2023.3.4
włókna celulozowe
Lyocell
N-tlenek N-metylomorfoliny (NMMO)
cellulose fibers
Lyocell
N-Methylmorpholine-N-oxide (NMMO)
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-3
Włókna celulozowe typu Lyocell
Emilia Śmiechowicz
nr katalogowy: 143672
10.15199/60.2023.3.4
włókna celulozowe
Lyocell
N-tlenek N-metylomorfoliny (NMMO)
cellulose fibers
Lyocell
N-Methylmorpholine-N-oxide (NMMO)
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Budowa hybrydowych magazynów energii – aspekty techniczne i bezpieczeństwo
Krzysztof Rafał
Jacek Biskupski
Patryk Chaja
Marcin Kuźmiński
nr katalogowy: 141505
10.15199/33.2023.01.11
magazyn energii
baterie litowo-jonowe
baterie przepływowe
bezpieczeństwo pożarowe.
energy storage system
lithium-ion battery
flow battery
fire safety.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Budowa hybrydowych magazynów energii – aspekty techniczne i bezpieczeństwo
Krzysztof Rafał
Jacek Biskupski
Patryk Chaja
Marcin Kuźmiński
nr katalogowy: 141505
10.15199/33.2023.01.11
magazyn energii
baterie litowo-jonowe
baterie przepływowe
bezpieczeństwo pożarowe.
energy storage system
lithium-ion battery
flow battery
fire safety.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Budowa hybrydowych magazynów energii – aspekty techniczne i bezpieczeństwo
Krzysztof Rafał
Jacek Biskupski
Patryk Chaja
Marcin Kuźmiński
nr katalogowy: 141505
10.15199/33.2023.01.11
magazyn energii
baterie litowo-jonowe
baterie przepływowe
bezpieczeństwo pożarowe.
energy storage system
lithium-ion battery
flow battery
fire safety.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
Budowa hybrydowych magazynów energii – aspekty techniczne i bezpieczeństwo
Krzysztof Rafał
Jacek Biskupski
Patryk Chaja
Marcin Kuźmiński
nr katalogowy: 141505
10.15199/33.2023.01.11
magazyn energii
baterie litowo-jonowe
baterie przepływowe
bezpieczeństwo pożarowe.
energy storage system
lithium-ion battery
flow battery
fire safety.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Specification of real-time systems using UML sequence diagrams
Zbigniew HUZAR
Anita WALKOWIAK
nr katalogowy: 55531
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Znaczenie żywieniowe owsa i jego przetworów
Alicja Sułek
nr katalogowy: 96585
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
Blankholder Forces Distribution in Deep Drawing Process of TWB
Alexander SCHREK
Pavol ŠVEC
Veronika GAJDOŠOVÁ
nr katalogowy: 92858
10.15199/24.2015.8.10
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-4
Evaluation of functional device suitability considering both random technological deviations of its parameters from their nominal values and the process of components' aging
Yuriy BOBALO
Mykola DYVAK
Svitlana KREPYCH
Petro STAKHIV
nr katalogowy: 83861
10.12915/pe.2014.04.054
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Projekt Functional Food NET
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 31946
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Microstructure and properties of carburized surface layer in 21NiCrMnV4-3-2-2 steel after austempering
KRZYSZTOF WASIAK
BARTOSZ GOŁĘBIOWSKI
WIESŁAW A. ŚWIĄTNICKI
nr katalogowy: 79740
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Kinetics of phase transformations of undercooled austenite in tool steels of a different chromium content
JANUSZ KRAWCZYK
JERZY PACYNA
PIOTR BAŁA
TERESA SKRZYPEK
ADAM KOKOSZA
nr katalogowy: 52656
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-12
Koncepcja wykorzystania surowców pochodzących z recyklingu do wykonania kompozytowych materiałów ekranujących pole elektromagnetyczne
Adam JAKUBAS
Ewa ŁADA-TONDYRA
Marcin MAKÓWKA
Mateusz CHYRA
Olga SOCHACKA
Łukasz SUCHECKI
nr katalogowy: 129295
10.15199/48.2020.12.38
materiały magnetyczne
ekrany
proszki metali
odpady metalowe
magnetic materials
shields
metal powder
metal waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-3
Wpływ obróbki cieplnej na właściwości mechaniczne, powierzchnię i strukturę taśm stalowych przeznaczonych na piły taśmowe
Andrzej ADAMIEC
Janusz STĘPIEŃ
Jarosław GAZDOWICZ
Krzysztof RADWAŃSKI
Jerzy WIEDERMANN
nr katalogowy: 83113
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-11
The infl uence of ammonia on protective properties of aged silane fi lms on iron
EDYTA OWCZAREK
nr katalogowy: 80576
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Właściwości funkcjonalne wybranych przypraw naturalnych w technologii mięsa
Ewa Burczyk
Jacek Kondratowicz
Weronika Niszczak
nr katalogowy: 124494
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Wpływ właściwości mechanicznych blachy stalowej na stan powierzchni po obróbce strumieniowo-ściernej
Sebastian Lipa
Leszek Klimek
Konrad Dybowski
Witold Szymański
nr katalogowy: 95626
10.15199/28.2015.6.23
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
SNTClus: A Novel Service Clustering Algorithm based on Network Analysis and Service Tags
Peng LI
Junhao WEN
Xue LI
nr katalogowy: 74366
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Metody analizy obciążeń użytkowych dla celów programowalnych badań zmęczeniowych tekstyliów i laminatów
Katarzyna Kobiela-Mendrek
nr katalogowy: 101397
10.15199/60.2016.10.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Żywice poliamfolitowe jako nowe inhibitory korozji w obojętnych środowiskach wodnych
ALICJA SKOCZYLAS
PIOTR FALEWICZ
nr katalogowy: 82565
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-3
The effect of surface modification of LaNi4.5Co0.5 hydride alloy with SiC layer on its hydrogen storage and kinetic electrochemical properties
Agnieszka Stefaniak
Klaudia Bordolińska
Henryk Bala
Wojciech Paw lak
Bogdan Wendler
nr katalogowy: 112631
10.15199/40.2018.3.3
Hydrogen storage alloy
corrosion degradation
SiC coating
relative capacity
electrosorption kinetics
stop magazynujący wodór
degradacja korozyjna
powłoka SiC
pojemność właściwa
kinetyka elektrosorpcji
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-12
Badanie właściwości mechanicznych papieru z zastosowaniem metod obrazowych
PAWEŁ PEŁCZYŃSKI
AGNIESZKA JABŁECKA
nr katalogowy: 152051
10.15199/54.2024.12.2
przezrocze papieru
właściwości mechaniczne
obrazowe metody analizy przezrocza
regresja liniowa
paper formation
mechanical properties
imaging methods for translucency analysis
linear regression
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Nasiona lnu oleistego jako źródło składników odżywczych w diecie
Julia Niemira
Sabina Galus
nr katalogowy: 151422
10.15199/65.2024.11.7
siemię lniane
superfood
Linum usitatissimum
żywność funkcjonalna
flaxseed
superfood
Linum usitatissimum
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Nasiona lnu oleistego jako źródło składników odżywczych w diecie
Julia Niemira
Sabina Galus
nr katalogowy: 151422
10.15199/65.2024.11.7
siemię lniane
superfood
Linum usitatissimum
żywność funkcjonalna
flaxseed
superfood
Linum usitatissimum
functional food
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-1
Badania glonów na elewacjach budynków mieszkalnych. Część 1
MARIUSZ KSIĄŻEK
nr katalogowy: 74127
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-6
Badania glonów na elewacjach budynków mieszkalnych. Część 2
MARIUSZ KSIĄŻEK
nr katalogowy: 77093
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wytwarzanie i badanie mieszanin poli(tereftalanu etylenu) i poliwęglanu (PET/PC) z odpadowych butelek PET i płyt CD
Jolanta Janik
Beata Schmidt
Katarzyna Wilpiszewska
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 136440
10.15199/62.2022.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wytwarzanie i badanie mieszanin poli(tereftalanu etylenu) i poliwęglanu (PET/PC) z odpadowych butelek PET i płyt CD
Jolanta Janik
Beata Schmidt
Katarzyna Wilpiszewska
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 136440
10.15199/62.2022.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wytwarzanie i badanie mieszanin poli(tereftalanu etylenu) i poliwęglanu (PET/PC) z odpadowych butelek PET i płyt CD
Jolanta Janik
Beata Schmidt
Katarzyna Wilpiszewska
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 136440
10.15199/62.2022.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Wytwarzanie i badanie mieszanin poli(tereftalanu etylenu) i poliwęglanu (PET/PC) z odpadowych butelek PET i płyt CD
Jolanta Janik
Beata Schmidt
Katarzyna Wilpiszewska
Joanna Rokicka
nr katalogowy: 136440
10.15199/62.2022.2.10
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Probiotyczne surowce jako składniki aktywne formulacji kosmetycznych
Anna Łętocha
Małgorzata Miastkowska
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139555
10.15199/62.2022.9.11
probiotyk
formulacje kosmetyczne
filtrat ekstraktu Lactobacillus
filtrat lizatu fermentacji Lactobacillus
ekstrakt filtratu fermentacji Bacillus
analiza stanu skóry
probiotics
cosmetic formulation
Lactobacillus extract filtrate
Lactobacillus ferment lysate filtrate
Bacillus ferment filtrate extract
skin condition analysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-10
NAUKOWE PISMA CHEMICZNE W INTERNECIE
nr katalogowy: 47373
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Determination of the phase composition in commercial Cr-Si-Mn steel after an austempering treatment
EMILIA SKOŁEK
SZYMON MARCINIAK
WIESŁAW ŚWIĄTNICKI
nr katalogowy: 84304
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-6
FUNCTIONAL COATINGS BASED ON Ti-Si-C AND Ti-B SYSTEMS DEPOSITED BY PLD
AGNIESZKA TWARDOWSKA
BOGUSŁAW RAJCHEL
LUCYNA JAWORSKA
MAGDALENA MĘDALA
nr katalogowy: 91971
10.15199/67.2015.6.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Dziewanna (Verbascum L.) – właściwości i potencjał wykorzystania w projektowaniu żywności
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 145293
10.15199/65.2023.9.7
dodatek do żywności
dziewanna
naturalne przeciwutleniacze
żywność funkcjonalna
food additive
mullein
natural antioxidants
functional food
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne zastosowanie wymiennika płaszczowo-rurowego do odzysku energii w maszynie papierniczej
Michał Kuczkowski
nr katalogowy: 141076
10.15199/54.2022.12.1
wymiennik płaszczowo-rurowy
maszyna papiernicza
rekuperacja
shell and tube heat exchanger
paper machine
recuperation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne zastosowanie wymiennika płaszczowo-rurowego do odzysku energii w maszynie papierniczej
Michał Kuczkowski
nr katalogowy: 141076
10.15199/54.2022.12.1
wymiennik płaszczowo-rurowy
maszyna papiernicza
rekuperacja
shell and tube heat exchanger
paper machine
recuperation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Innowacyjne zastosowanie wymiennika płaszczowo-rurowego do odzysku energii w maszynie papierniczej
Michał Kuczkowski
nr katalogowy: 141076
10.15199/54.2022.12.1
wymiennik płaszczowo-rurowy
maszyna papiernicza
rekuperacja
shell and tube heat exchanger
paper machine
recuperation
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
System monitoringu i cyberbezpieczeństwa dla podstacji
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Żywność funkcjonalna i jej znaczenie na współczesnym rynku
Halina Makała
nr katalogowy: 111722
10.15199/65.2018.1.4
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
innowacyjne rozwiązania
functional foods
bioactive ingredients
innovative solutions
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Novel electrostatic technologies for functional nanomaterials production
Anatol JAWOREK
Andrzej KRUPA
Marcin LACKOWSKI
Arkadiusz T. SOBCZYK
Tadeusz CZECH
nr katalogowy: 53245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Fortyfikacja magnezem napojów funkcjonalnych
Monika Szymańska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 137269
10.15199/65.2022.4.5
magnez
suplementacja
fortyfikacja
napoje funkcjonalne
magnesium
supplementation
fortification
functional beverages
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Spis treści / Contents
nr katalogowy: 87793
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-10
WŁAŚCIWOŚCI I MIKROSTRUKTURA STOPU SREBRA Z DODATKIEM METALI ZIEM RZADKICH
WOJCIECH GŁUCHOWSKI
JOANNA SOBOTA
nr katalogowy: 63343
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Odporność korozyjna stali wysokostopowej azotowanej jarzeniowo
TOMASZ BOROWSKI
AGNIESZKA BROJANOWSKA
nr katalogowy: 58792
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-2
WPŁYW ZAWARTOŚCI GRAFITU NA WŁAŚCIWOŚCI MATERIAŁU STYKOWEGO AgWC WYTWORZONEGO METODĄ METALURGII PROSZKOWEJ
MAŁGORZATA OSADNIK
MARIAN CZEPELAK
MAŁGORZATA KAMIŃSKA
nr katalogowy: 89567
10.15199/67.2015.2.4
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
System monitoringu i cyberbezpieczeństwa dla podstacji
Konrad Woliński
nr katalogowy: 131261
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Current status of standardization related to electromagnetic compatibility and functional safety
Bernd JAEKEL
nr katalogowy: 68766
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Oculographic means for human retina functional state integral estimation
Andrew SKOBLIAKOV
Alexey KUBARKO
Vladimir FIRAGO
Ivan GOURSKI
Oleksandra HOTRA
nr katalogowy: 75328
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Effect of jet-milling on structure and physico-chemical properties of high-amylose maize starch Wpływ mielenia strumieniowego na strukturę i fizyczno-chemiczne właściwości skrobi kukurydzianej o dużej zawartości amylozy
Lidong Wanga
Tingting Liu
Fang Cou
Zhigang Xiaoa
Longkui Cao
nr katalogowy: 105743
10.15199/62.2017.5.31
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Nanotechnologia w przemyśle spożywczym - postęp czy podstęp? Cz. II. The Nanotechnology - threat or opportunity for food industry? Part II
Katarzyna Dziendzikowska
Joanna Gromadzka-Ostrowska
nr katalogowy: 82249
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-6
Biomedical inspired surface modification
KLAUDIA TREMBECKA-WÓJCIGA
ROMAN MAJOR
JUERGEN M. LACKNER
BOGUSLAW MAJOR
nr katalogowy: 88485
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Effect of material and geometry on dogboning in coronary stent
ANETA IDZIAK-JABŁOŃSKA
PIOTR LACKI
ROMAN MAJOR
nr katalogowy: 79710
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-3
Influence of surfactants on microstructure and corrosion resistance of Ni/Al2O3 coatings
Anna Góral
Marek Nowak
Joanna Wojewoda-Budka
nr katalogowy: 78026
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
OPAKOWANIE 2010-7
Warunki klimatyczne a wybrane właściwości użytkowe trzywarstwowej tektury falistej
Izabela Modzelewska
nr katalogowy: 52982
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-10
Wysoka odporność korozyjna elektrolitycznych powłok stopowych ZnNi jako ważne kryterium zastosowania w zabezpieczeniu części drobnych w przemyśle maszynowym, energetycznym i budownictwie
Jadwiga Dziedzic
Daniel Izydorczyk
nr katalogowy: 94337
10.15199/40.2015.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Functional properties of granulated ash and bone-based phosphorus biofertilizers in the field assessment. Part 3. Impact on selected properties of soil environment of winter wheat Właściwości użytkowe granulowanych bionawozów fosforowych z popiołu i kości w ocenie polowej. Cz. III.** Wpływ na wybrane właściwości środowiska glebowego pszenicy ozimej
Magdalena Jastrzębska
Marta K. Kostrzewska
Przemysław Makowski
Kinga Treder
Wiesław P. Jastrzębski
nr katalogowy: 100398
10.15199/62.2016.8.35
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-9
The Effect of Weld Line Orientation on the Geometry of Deep Drawn Tailor-welded Blanks
Pavol ŠVEC
Alexander SCHREK
Veronika GAJDOŠOVÁ
nr katalogowy: 92940
10.15199/24.2015.9.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Opakowania funkcjonalne i ekologiczne – moda czy konieczność
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Małgorzata Kowalska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 144124
10.15199/65.2023.7.5
opakowania samoogrzewające się
opakowania samochłodzące się
regulacje prawne
materiały biokompostowalne
self-heating packaging
self-cooling packaging
regulations
biocompostable materials
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Physical elementaries of laser radiation sources overall dimensions miniaturization
Ivan S. MANAK
Waldemar WOJCIK
Viktor V. ZUKOWSKI
Maxim S. LEANENIA
nr katalogowy: 53426
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Guayusa - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 123053
10.15199/64.2019.10.4
Ilex guayusa
mate
herbata
naturalne napoje energetyzujące
Ilex guayusa
mate
tea
natural energy drinks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Kompatybilność elektromagnetyczna urządzeń elektronicznych przeznaczonych do pracy w przestrzeniach zagrożonych wybuchem
Cezary WOREK
Marcin SZCZURKOWSKI
nr katalogowy: 50472
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-1
ANTIOXIDATIVE PROPERTIES OF AUTUMN OLIVE (ELAEAGNUS UMBELLATA) FRUITS ACCORDING TO THE METHOD OF FRUIT PRESERVATION AND SOLVENT USED IN EXTRACTION
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 137159
10.15199/180.2022.1.4
Autumn olive
plant extracts
antioxidative activity
antioxidant
functional food
oliwnik baldaszkowaty
ekstrakty roślinne
właściwości anty- oksydacyjne
antyoksydanty
żywność funkcjonalna
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Właściwości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 121416
błonnik pokarmowy
właściwości żywieniowe i technologiczne
preparaty wysokobłonnikowe.
dietary fiber
nutritional and technological properties
fiber-rich preparations.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 62914
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Characterisation of TiB2 nanocrystalline coating on the Cr-Ni-Mo austenitic steel
TOMASZ MOSKALEWICZ
GRZEGORZ CEMPURA
MARCIN KOT
FRANTISEK LOFAJ
ALEKSANDRA CZYRSKA-FILEMONOWICZ
nr katalogowy: 64683
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
The influence of low temperature glow discharge assisted nitriding on corrosion resistance of NiTi shape memory alloy
JANUSZ KAMIŃSKI
TOMASZ BOROWSKI
MICHAŁ TARNOWSKI
MACIEJ OSSOWSKI
KRZYSZTOF ROŻNIATOWSKI
ZDZISŁAW LEKSTON
TADEUSZ WIERZCHOŃ
nr katalogowy: 79715
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Study on preparation and analysis of modified bamboo powder material
Fang Ying
Wen Zhu
nr katalogowy: 147835
10.15199/62.2024.3.14
modified bamboo powder
alkaline treatment
activation index
modyfikowany proszek bambusowy
obróbka alkaliczna
współczynnik aktywacji
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Study on preparation and analysis of modified bamboo powder material
Fang Ying
Wen Zhu
nr katalogowy: 147835
10.15199/62.2024.3.14
modified bamboo powder
alkaline treatment
activation index
modyfikowany proszek bambusowy
obróbka alkaliczna
współczynnik aktywacji
PACKAGING REVIEW 2024-1
MODERN SOLUTIONS IN PRODUCTION OF BIOPOLYMERS, EMPLOYED IN PACKAGING FOR FOOD INDUSTRY
JULIA MUNDZIEL
TOMASZ RYDZKOWSKI
nr katalogowy: 147837
10.15199/42.2024.1.2
active packaging
biopolymers
edible films
essential oils
opakowania aktywne
biopolimery
folie jadalne
olejki eteryczne
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Wielokryterialna ocena przydatności użytkowej farb przeznaczonych do malowania wnętrz
Iwona Gruszka
Aleksandra Dróżdż
Łukasz Gradek
nr katalogowy: 117768
10.15199/33.2018.12.06
farba lateksowa
farba akrylowa
wskaźnik przydatności użytkowej
odporność
trwałość.
latex paint
acrylic paint
usability index
resistance
durability.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Waterproof pavement membrane based on synthetic resins used on concrete and steel bridge deck slabs
Tomasz Gajda
Aleksandra Jivan-Coteti
nr katalogowy: 151125
10.15199/33.2024.10.16
izolacjo-nawierzchnia
podłoże betonowe
podłoże stalowe
wyposażenie obiektu mostowego
właściwości użytkowe.
waterproof pavement membrane
concrete surface
steel surface
bridge details
functional properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
Functional safety assessment of one-level coordination of distributed cyber-physical objects
Volodymyr DUBOVOI
Maria S. YUKHIMCHUK
Nelya M. KYRYLENKO
Andrii H. BUKHUN
Olena M. HOMONYUK
Maksat KALIMOLDAYEV
Konrad GROMASZEK
Saule SMAILOVA
nr katalogowy: 133232
10.15199/48.2021.09.08
cyber-physical control system
functional safety
coordination control
one-level systems
distributed object
cyber-fizyczny system sterowania
bezpieczeństwo funkcjonalne
sterowanie koordynacyjne
systemy jednopoziomowe
obiekt rozproszony.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Synthesis of generalized neural elements using approximation metod
Fedir Geche
Anatoliy Batyuk
Vladyslav Kotsovsky
Konrad Gromaszek
nr katalogowy: 78824
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Plant Proteins and Polysaccharides in Microencapsulation of Essential Oils for Development of Functional Food Sector
Alicja Napiórkowska
Marcin Andrzej Kurek
nr katalogowy: 143468
10.15199/65.2023.5.4
białka roślinne
polisacharydy
olejki eteryczne
kompleksowa koacerwacja
żywność funkcjonalna
plant proteins
polysaccharides
essential oils
complex coacervation
functional food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9a
Electromagnetic compatibility analysis of electric equipments
Matej KUČERA
Milan ŠEBÖK
nr katalogowy: 70660
OPAKOWANIE 2011-4
Istota wartości użytkowej materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych
AGNIESZKA CHOLEWA-WÓJCIK
nr katalogowy: 59295
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-4
Modelowanie układów energoelektronicznych w języku VHDL oraz implementacja sterowania w strukturach FPGA
Marcian CIRSTEA
nr katalogowy: 11680
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Kompozyty na osnowie polilaktydu wzmacniane włóknem bazaltowym z dodatkiem antybakteryjnych nanocząstek do zastosowań biomedycznych
Karina Rusin-Żurek
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 138748
10.15199/28.2022.3.4
polilaktyd
kompozyty polimerowe
włókno bazaltowe
nanocząstki antybakteryjne
polylactide
polymer composites
basalt fiber
antibacterial nanoparticles
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Kompozyty na osnowie polilaktydu wzmacniane włóknem bazaltowym z dodatkiem antybakteryjnych nanocząstek do zastosowań biomedycznych
Karina Rusin-Żurek
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 138748
10.15199/28.2022.3.4
polilaktyd
kompozyty polimerowe
włókno bazaltowe
nanocząstki antybakteryjne
polylactide
polymer composites
basalt fiber
antibacterial nanoparticles
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-3
Kompozyty na osnowie polilaktydu wzmacniane włóknem bazaltowym z dodatkiem antybakteryjnych nanocząstek do zastosowań biomedycznych
Karina Rusin-Żurek
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 138748
10.15199/28.2022.3.4
polilaktyd
kompozyty polimerowe
włókno bazaltowe
nanocząstki antybakteryjne
polylactide
polymer composites
basalt fiber
antibacterial nanoparticles
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Temperature and solvent effect on the thermodynamic equilibrium in the intramolecular transesterification process of ethyl 4-(4-hydroxyphenyl)-4-(2-hydroxyphenyl)-pentanoate. Wpływ temperatury i polarności środowiska na termodynamiczną równowagę procesu wewnątrzcząsteczkowej transestryfikacji 4-(4-hydroksyfenylo)-4- -(2-hydroksyfenylo)-pentanianu etylu
Ewa Dresler
Ewa Nowakowska-Bogdan
Renata Kulesza
Radomir Jasiński
nr katalogowy: 79859
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Energooszczędne oświetlenie funkcjonalne i iluminacyjne w technologii LED
Małgorzata GÓRCZEWSKA
nr katalogowy: 78482
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-10
Redukcja i kompresja zmiennych w syntezie funkcji generowania indeksów
Tadeusz ŁUBA
Krzysztof POŹNIAK
Bogdan ZBIERZCHOWSKI
nr katalogowy: 101776
10.15199/59.2016.10.3
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-4
Modyfikowane i funkcjonalne włókna celulozowe typu Lyocell
EMILIA ŚMIECHOWICZ
nr katalogowy: 150875
10.15199/28.2024.4.2
special cellulose fibers
functional cellulose fibers
Lyocell
special cellulose fibers
functional cellulose fibers
Lyocell
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Bonding technologies for 3D-packaging
Klaus -Jurgen Wolter
Karsten Meier
Peter Saettler
Iuliana Panchenko
Max Froemmig
nr katalogowy: 67026
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-3
ASSEMBLY AUTOMATION Volume 39, Issue 2
nr katalogowy: 122604
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Cyfrowe filtry hiperboliczne, eliptyczne w zastosowaniach do układów o parametrach rozłożonych
Zuzanna SIWCZYŃSKA
nr katalogowy: 100546
10.15199/48.2016.09.58
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
The Sufficient Criteria For Consistent Modelling Of The Use Case Realization Diagrams With A New Functional-Structure- Behaviour UML Diagram
Stanisław Jerzy NIEPOSTYN
nr katalogowy: 89343
10.15199/48.2015.02.08
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
New tool materials based on Ni alloys strengthened by intermetallic compounds
PIOTR BAŁA
nr katalogowy: 52757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-4
Effect of y phase content on martensitic transformation and mechanical properties in Co-Ni-Al shape memory alloys
Wojciech Maziarz
nr katalogowy: 122002
10.15199/28.2019.4.1
Co-Ni-Al shape memory alloys
martensitic transformation
γ
phase
mechanical properties
stopy z pamięcią kształtu z układu Co–
Ni–
Al
przemiana martenzytyczna
faza γ
właściwości mechaniczne
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-3
Hydrogenation and corrosion properties of nanocrystalline A2B7 type, La-Mg-Ni based intermetallics modified by nickel sputtering
MARTYNA DYMEK
MAREK NOWAK
MIECZYSŁAW JURCZYK
HENRYK BALA
nr katalogowy: 125374
10.15199/40.2020.3.1
La-Ni-Mg intermetallics
Hydrogenation properties
mechanical alloying
Ni-coatings
capacity fade
corrosion rate
Intermetaliki La-Ni-Mg
właściwości wodorochłonne
mechaniczna synteza
powłoki Ni
spadek pojemności
szybkość korozji.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-3
Hydrogenation and corrosion properties of nanocrystalline A2B7 type, La-Mg-Ni based intermetallics modified by nickel sputtering
MARTYNA DYMEK
MAREK NOWAK
MIECZYSŁAW JURCZYK
HENRYK BALA
nr katalogowy: 125374
10.15199/40.2020.3.1
La-Ni-Mg intermetallics
Hydrogenation properties
mechanical alloying
Ni-coatings
capacity fade
corrosion rate
Intermetaliki La-Ni-Mg
właściwości wodorochłonne
mechaniczna synteza
powłoki Ni
spadek pojemności
szybkość korozji.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH