Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
FOOD INGREDIENTS EUROPE oraz NATURAL INGREDIENTS Paryż 1-3 grudnia 2015
Beata Marchand
nr katalogowy: 96412
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
CSM INGREDIENTS – nowy początek
nr katalogowy: 136979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
MeetUp Food Supplement Ingredients
nr katalogowy: 123539
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
CSM INGREDIENTS – nowy początek
nr katalogowy: 136979
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Składniki bioaktywne pochodzące z cykorii i ich wpływ na zdrowie człowieka
Andrzej Jaśkiewicz
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 123887
10.15199/64.2019.12.4
cykoria podróżnik
inulina
bioaktywne składniki
aktywność biologiczna
laktony seskwiterpenów
chicory common
inulin
bioactive ingredients
biological activity
sesquiterpenes lactones
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2009 r.
nr katalogowy: 47548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Lesaffre Ingredients Services - strategia lidera w rozwoju usług suszarniczych
nr katalogowy: 46501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 5179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Targi, konferencje, studia, jubileusz
nr katalogowy: 4906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
FI EUROPA FSH 2005 - WKRÓTCE WSZYSTKO ZAREZERWOWANE
nr katalogowy: 14129
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Od sera do sera
P. Koczoń
nr katalogowy: 14920
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zielony potencjał cementu wapiennego w aspekcie redukcji śladu węglowego wbudowanego w konstrukcjach mostowych
Piotr Górak
Paweł Mofina
Łukasz Guzikowski
nr katalogowy: 140004
10.15199/33.2022.10.27
beton mostowy
wbudowany ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
kamień wapienny
emisyjność.
bridge concrete
embodied carbon footprint
decarbonization
durability
limestone
emission.
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2005 r.
nr katalogowy: 14714
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zielony potencjał cementu wapiennego w aspekcie redukcji śladu węglowego wbudowanego w konstrukcjach mostowych
Piotr Górak
Paweł Mofina
Łukasz Guzikowski
nr katalogowy: 140004
10.15199/33.2022.10.27
beton mostowy
wbudowany ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
kamień wapienny
emisyjność.
bridge concrete
embodied carbon footprint
decarbonization
durability
limestone
emission.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zielony potencjał cementu wapiennego w aspekcie redukcji śladu węglowego wbudowanego w konstrukcjach mostowych
Piotr Górak
Paweł Mofina
Łukasz Guzikowski
nr katalogowy: 140004
10.15199/33.2022.10.27
beton mostowy
wbudowany ślad węglowy
dekarbonizacja
trwałość
kamień wapienny
emisyjność.
bridge concrete
embodied carbon footprint
decarbonization
durability
limestone
emission.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Dialine- SŁODYCZE BEZ DODATKU CUKRU
nr katalogowy: 56349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
FiE invites thought leaders and innovative start-ups to apply for 2017 Awards
nr katalogowy: 109567
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
NOWE KONCEPCJE W PRZEDŁUŻANIU TRWAŁOŚCI mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 141102
biokonserwacja
jakość
mięso
preparaty roślinne utrwalanie
bioconservation
quality
meat
plant preparations
preservation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
UNIFINE - otwiera oddział w Polsce
nr katalogowy: 37761
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Naturalne dodatki poszerzą ofertę firmy
nr katalogowy: 114572
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Łódź na fali
nr katalogowy: 27787
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
FiCEE 2008 - targi dodatków do żywności
nr katalogowy: 37605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
FICEE - targi nad wyraz skromne
Marta Stus
nr katalogowy: 36586
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Modeling and the processes analysis in engineering ecology
Andrei I. BRAKOVICH
Vitali L. KOLESNIKOV
Alena V. ROMANTSEVICH
Pavel P. URBANOVICH
Ivan M. ZHARSKY
nr katalogowy: 33614
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Metody odzysku energii ze skroplonego gazu ziemnego (LNG) w celu produkcji energii elektrycznej
Paweł Dorosz
nr katalogowy: 106019
10.15199/8.2017.4-5.4
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
How Advanced Analyser Technology Improves Natural Gas Composition and Sulphur Content Evaluation
nr katalogowy: 133999
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Modyfikacja estru naturalnego fulerenem C60
Dominika Szcześniak
Piotr Przybyłek
Agnieszka Marcinkowska
Aneta Lewandowska
nr katalogowy: 139702
10.15199/48.2022.10.28
ester naturalny
nanocząsteczki fulerenu
rozpuszczalność
stabilność oksydacyjna.
natural ester
fullerene nanoparticles
solubility
oxidation stability.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Modyfikacja estru naturalnego fulerenem C60
Dominika Szcześniak
Piotr Przybyłek
Agnieszka Marcinkowska
Aneta Lewandowska
nr katalogowy: 139702
10.15199/48.2022.10.28
ester naturalny
nanocząsteczki fulerenu
rozpuszczalność
stabilność oksydacyjna.
natural ester
fullerene nanoparticles
solubility
oxidation stability.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Tektury Metsä Board z certyfikatami kompostowalności w warunkach domowych
nr katalogowy: 128755
AURA 2023-5
Czy możliwa jest wycena środowiska przyrodniczego?
Julia Kacprzak
Hubert Bednarz
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 143136
10.15199/2.2023.5.3
kryzys ekologiczny
ekonomiczna wycena środowiska przyrodniczego
metody wyceny
metody bezpośrednie
metody pośrednie
cological crisis
economic valuation of the natural environment
valuation methods
direct methods
indirect methods
AURA 2023-5
Czy możliwa jest wycena środowiska przyrodniczego?
Julia Kacprzak
Hubert Bednarz
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 143136
10.15199/2.2023.5.3
kryzys ekologiczny
ekonomiczna wycena środowiska przyrodniczego
metody wyceny
metody bezpośrednie
metody pośrednie
cological crisis
economic valuation of the natural environment
valuation methods
direct methods
indirect methods
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Sources of Natural and Man-Made Electromagnetic Disturbances
Vera I. LARKINA
Yurij Ya. RUZHIN
nr katalogowy: 50425
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-4
Naturalne pole temperatury gruntu
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 66898
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Właściwości przeciwcukrzycowe wybranych składników pochodzenia roślinnego
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 150450
10.15199/65.2024.9.2
Cukrzyca
hiperglikemia
berberyna
pokrzywa
morwa biała
gorzki melon
Diabetes
hyperglycemia
berberine
nettle
white mulberry
bitter melon
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Owady jadalne jako składnik nowych produktów spożywczych: stan i perspektywy
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Karolina Szulc
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 149066
10.15199/65.2024.6.4
owady jadalne
produkty na bazie owadów
nowe produkty spożywcze
wartość odżywcza
edible insects
insect-based products
novel food products
nutritional value
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-2
Wybrane aspekty zarządzania portfelem na zliberalizowanym rynku gazu ziemnego
Tomasz Lelonek
nr katalogowy: 118758
10.15199/17.2019.2.2
gaz ziemny
zarządzanie portfelem
liberalizacja rynku gazu
rynek gazu ziemnego
łańcuch dostaw gazu ziemnego
natural gas
portfolio management
natural gas market liberalization
natural gas market
natural gas supply chain
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Effect of Natural Fractures on Hydraulic Fracture Initiation in Cased Perforated Boreholes
Lan Ren
Jinzhou Zhao
Yongquan Hu
Lei Wang
nr katalogowy: 70690
AURA 2022-12
Choinka naturalna czy sztuczna, jaką wybrać?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140877
10.15199/2.2022.12.1
choinka naturalna
choinka sztuczna
środowisko przyrodnicze
ochrona przyrody
natural Christmas tree
artificial Christmas tree
natural environment
nature protection
AURA 2022-12
Choinka naturalna czy sztuczna, jaką wybrać?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140877
10.15199/2.2022.12.1
choinka naturalna
choinka sztuczna
środowisko przyrodnicze
ochrona przyrody
natural Christmas tree
artificial Christmas tree
natural environment
nature protection
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Fi Europe 2017 Innovation Awards: The Winners
nr katalogowy: 111176
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Influences of electromagnetic fields on the natural environment
Pawel SOWA
nr katalogowy: 37856
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-4
Prognoza zapotrzebowania krajowego na gaz ziemny oraz na usługę przesyłową gazu ziemnego na potrzeby rynku krajowego w perspektywie 2040 roku
Jacek Ciborski
Andrzej J. Osiadacz
nr katalogowy: 119693
10.15199/17.2019.4.2
gaz ziemny
zużycie gazu ziemnego
zapotrzebowanie szczytowe
natural gas
natural gas demand
peak demand for natural gas
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Hydraty gazu ziemnego w zapewnieniu przepływu
Ferdinand Uilhoorn
nr katalogowy: 137722
10.15199/17.2022.5.1
Hydraty
Zatykanie rurociągów
Nieustalony przepływ gazu
Hydrates
Pipeline blockage
Transient gas flow
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Hydraty gazu ziemnego w zapewnieniu przepływu
Ferdinand Uilhoorn
nr katalogowy: 137722
10.15199/17.2022.5.1
Hydraty
Zatykanie rurociągów
Nieustalony przepływ gazu
Hydrates
Pipeline blockage
Transient gas flow
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
The Research on the Describing Knowledge of GIS Path Based on Natural Language
Dehai CHANG
Bin LI
Qingshan WANG
nr katalogowy: 65427
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Multidimensional independent subspace analysis by natural gradient
Fasong WANG
Linrang ZHANG
Rui LI
Yu ZHOU
Nan LIU
nr katalogowy: 70677
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Hydraty gazu ziemnego w zapewnieniu przepływu
Ferdinand Uilhoorn
nr katalogowy: 137722
10.15199/17.2022.5.1
Hydraty
Zatykanie rurociągów
Nieustalony przepływ gazu
Hydrates
Pipeline blockage
Transient gas flow
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Hydraty gazu ziemnego w zapewnieniu przepływu
Ferdinand Uilhoorn
nr katalogowy: 137722
10.15199/17.2022.5.1
Hydraty
Zatykanie rurociągów
Nieustalony przepływ gazu
Hydrates
Pipeline blockage
Transient gas flow
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Analiza punktu rosy wody i węglowodorów w gazie ziemnym na przykładzie metody lusterkowej
Paweł Mularczyk
nr katalogowy: 127534
10.15199/17.2020.7-8.2
higrometr
analityka
punkt rosy wody
punkt rosy węglowodorów
metoda lusterkowa
instalacje pod klucz
hygrometer
analytics
water dew point
hydrocarbon dew point
chilled mirror method
turnkey installations
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Sorpcja metali ciężkich na naturalnym haloizycie
Maria Chojnacka
Bartosz Ligas
Dawid Kramski
Jolanta Warchoł
nr katalogowy: 135204
10.15199/62.2021.12.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Sorpcja metali ciężkich na naturalnym haloizycie
Maria Chojnacka
Bartosz Ligas
Dawid Kramski
Jolanta Warchoł
nr katalogowy: 135204
10.15199/62.2021.12.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Sorpcja metali ciężkich na naturalnym haloizycie
Maria Chojnacka
Bartosz Ligas
Dawid Kramski
Jolanta Warchoł
nr katalogowy: 135204
10.15199/62.2021.12.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 43994
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Natural disaster hidden danger recognition decision support system for coal mine
Wensheng Wang
Hui Huang
nr katalogowy: 70715
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-1
Green corrosion inhibitors. A review
Arkadiusz Gruca
Magdalena Greczek-Stachura
nr katalogowy: 118944
10.15199/28.2019.1.4
corrosion
eco-friendly
extract
inhibitor
plant
surfactant.
ekologia
ekstrakty roślinne
inhibitor
korozja.
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
ACHMATOWICZ REARRANGEMENT – 50 YEARS OF APPLICATION
Grzegorz GRYNKIEWICZ
Roman BIELSKI
nr katalogowy: 129793
10.15199/180.2020.4.2
Furylcarbinols
pyrans
pyranoses
monosaccharides
total syntheses of natural and modified sugars
unsaturated sugars
Achmatowicz rearrangement
furylokarbinole
pirany
piranozy
monosacharydy
totalne syntezy cukrów prostych
nienasycone piranozy
przegrupowanie Achmatowicza
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
ACHMATOWICZ REARRANGEMENT – 50 YEARS OF APPLICATION
Grzegorz GRYNKIEWICZ
Roman BIELSKI
nr katalogowy: 129793
10.15199/180.2020.4.2
Furylcarbinols
pyrans
pyranoses
monosaccharides
total syntheses of natural and modified sugars
unsaturated sugars
Achmatowicz rearrangement
furylokarbinole
pirany
piranozy
monosacharydy
totalne syntezy cukrów prostych
nienasycone piranozy
przegrupowanie Achmatowicza
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Electrochemical sensor for measurement of volatile organic compounds in air
JACEK GĘBICKI
ADAM KLOSKOWSKI
BOGDAN CHACHULSKI
nr katalogowy: 52264
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Green hybrid polyethylene composites for biomedical application
Anna Kufel
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 139859
10.15199/28.2022.4.1
green polyethylene
biocomposites
natural fillers
zielony polietylen
biokompozyty
napełniacze naturalne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Green hybrid polyethylene composites for biomedical application
Anna Kufel
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 139859
10.15199/28.2022.4.1
green polyethylene
biocomposites
natural fillers
zielony polietylen
biokompozyty
napełniacze naturalne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Green hybrid polyethylene composites for biomedical application
Anna Kufel
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 139859
10.15199/28.2022.4.1
green polyethylene
biocomposites
natural fillers
zielony polietylen
biokompozyty
napełniacze naturalne
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-12
Impact of bio-based thermal insulation products on the carbon footprint over the building life cycle
Michał Pierzchalski
Arkadiusz Węglarz
Paweł Gilewski
Bernard Płomiński
nr katalogowy: 152156
10.15199/33.2024.12.21
ślad węglowy
wyroby biopochodne
LCA
WLC
wbudowane emisje
ślad węglowy
wyroby biopochodne
LCA
WLC
wbudowane emisje
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Pozyskiwanie osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 117244
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-4
Prognoza zapotrzebowania na gaz ziemny oraz na moce przesyłowe gazu ziemnego przez segment elektroenergetyki gazowej w Polsce w perspektywie 2040 roku
Jacek Ciborski
Andrzej J. Osiadacz
nr katalogowy: 119692
10.15199/17.2019.4.1
gaz ziemny
elektroenergetyka gazowa
zapotrzebowanie na gaz ziemny
zapotrzebowanie szczytowe
natural gas
gas fired power plant
natural gas demand
peak demand for natural gas
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Arctic Paper wprowadza do swojej oferty Munken Natural WS
nr katalogowy: 132723
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Arctic Paper wprowadza do swojej oferty Munken Natural WS
nr katalogowy: 132723
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Jakość wysokometanowego gazu ziemnego (grupa E) dla wybranych lokalizacji zakładów chemicznych
Michał Kumor
Stanisław Porada
nr katalogowy: 135816
10.15199/62.2022.1.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Jakość wysokometanowego gazu ziemnego (grupa E) dla wybranych lokalizacji zakładów chemicznych
Michał Kumor
Stanisław Porada
nr katalogowy: 135816
10.15199/62.2022.1.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Jakość wysokometanowego gazu ziemnego (grupa E) dla wybranych lokalizacji zakładów chemicznych
Michał Kumor
Stanisław Porada
nr katalogowy: 135816
10.15199/62.2022.1.6
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Optimisation of the operating parameters of the natural gas compressor station
Andrzej J. Osiadacz
Maciej Chaczykowski
nr katalogowy: 143296
10.15199/17.2023.5.2
Compressor station
Optimisation of operating parameters
Compressor fuel cost minimisation
Nonlinear programming
Stacja przetłoczna
Optymalizacja parametrów pracy
Minimalizacja kosztów gazu paliwowego
Programowanie nieliniowe
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-5
Optimisation of the operating parameters of the natural gas compressor station
Andrzej J. Osiadacz
Maciej Chaczykowski
nr katalogowy: 143296
10.15199/17.2023.5.2
Compressor station
Optimisation of operating parameters
Compressor fuel cost minimisation
Nonlinear programming
Stacja przetłoczna
Optymalizacja parametrów pracy
Minimalizacja kosztów gazu paliwowego
Programowanie nieliniowe
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Kompozycja wolnych aminokwasów jako marker źródła pochodzenia miodów
Katarzyna Janiszewska
Magda Aniołowska
Maciej Howis
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 59867
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-10
Udarowe napięcie przebicia estrów izolacyjnych w relacji do oleju mineralnego
Marcin STANEK
nr katalogowy: 101204
10.15199/48.2016.10.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Soki pomidorowe - charakterystyka i właściwości przeciwutleniające
Anna Ostasiewicz
Małgorzata Piecyk
nr katalogowy: 41728
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Hydrożele białkowo-polisacharydowe jako nośniki substancji bioaktywnych na przykładzie kurkuminy
Adonis Hilal
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 141290
10.15199/65.2022.12.2
wzbogacenie
składniki bioaktywne
żywność roślinna
żywność funkcjonalna
fortification
bioactive substances
plant-based food
functional food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Charakterystyka wybranych naturalnych metod utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 119417
10.15199/65.2019.3.6
świeże mięso
produkty mięsne
utrwalanie
chłodzenie
technologie ochronne
bioprotekcja naturalna
fresh meat
meat products
preservation
refrigeration
preservation technologies
natural bioprotection
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
Methodology for modeling and determining the frequency response trace of robotic composite structures
Kamil KHAYRNASOV
nr katalogowy: 128244
10.15199/48.2020.10.06
composite materials
robotic systems
stands
finite element method
natural frequencies
materiały kompozytowe
systemy robotyczne
stojaki
metoda elementów skończonych
częstotliwości naturalne
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-11
THE INFLUENCE OF THE TYPE OF GAS ATMOSPHERE ON THE SPEED OF THE EVAPORATION PROCESS METALLIC BATH INGREDIENTS
JERZY ŁABAJ
MACIEJ JODKOWSKI
nr katalogowy: 117236
10.15199/67.2018.11.1
evaporating
evaporation rapid
mass transport
parowanie
szybkość parowania
transport masy
OPAKOWANIE 2010-I
Antimicrobial Substances in Packaging Materials
Anna Sip
nr katalogowy: 50917
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-9
Wybrane zagadnienia przepływowe turbiny gazowej pracującej w tłoczni gazu ziemnego
ANNA GRZYMKOWSKA
nr katalogowy: 116239
10.15199/148.2018.9.14
maszyny przepływowe
turbina gazowa
obieg cieplny
obliczenia cieplno-przepływowe
tłocznia gazu ziemnego
fluid-flow machinery
gas turbine
thermal cycle
fluid-flow calculations
natural gas compressor station
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Napoje funkcjonalne - marzec 2010 r.
nr katalogowy: 51272
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Minimalizacja opłat za moc umowną przy zakupie gazu ziemnego rozliczanego wg taryf W-5 – W-10
Tadeusz Bewszko
nr katalogowy: 52198
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-4
Zatłaczanie gazów ze źródeł odnawialnych do sieci gazowych
Andrzej J. Osiadacz
Maciej Chaczykowski
nr katalogowy: 137161
10.15199/17.2022.4.1
magazynowanie energii
odnawialne paliwa gazowe
energetyka wodorowa
jakość gazu
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-4
Zatłaczanie gazów ze źródeł odnawialnych do sieci gazowych
Andrzej J. Osiadacz
Maciej Chaczykowski
nr katalogowy: 137161
10.15199/17.2022.4.1
magazynowanie energii
odnawialne paliwa gazowe
energetyka wodorowa
jakość gazu
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-4
Słabe strony wentylacji naturalnej
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 120
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Przepływ powietrza w przestrzeni klatki schodowej w zależności od temperatury powietrza zewnętrznego
Arleta Bogusławska
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 141170
10.15199/33.2022.12.05
grawitacyjny system oddymiania
klatka schodowa
klapa dymowa
eksperyment w skali rzeczywistej
symulacja CFD.
natural smoke exhaust system
staircase
smoke vent
real-scale experiment
CFD simulation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Przepływ powietrza w przestrzeni klatki schodowej w zależności od temperatury powietrza zewnętrznego
Arleta Bogusławska
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 141170
10.15199/33.2022.12.05
grawitacyjny system oddymiania
klatka schodowa
klapa dymowa
eksperyment w skali rzeczywistej
symulacja CFD.
natural smoke exhaust system
staircase
smoke vent
real-scale experiment
CFD simulation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Przepływ powietrza w przestrzeni klatki schodowej w zależności od temperatury powietrza zewnętrznego
Arleta Bogusławska
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 141170
10.15199/33.2022.12.05
grawitacyjny system oddymiania
klatka schodowa
klapa dymowa
eksperyment w skali rzeczywistej
symulacja CFD.
natural smoke exhaust system
staircase
smoke vent
real-scale experiment
CFD simulation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Przepływ powietrza w przestrzeni klatki schodowej w zależności od temperatury powietrza zewnętrznego
Arleta Bogusławska
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 141170
10.15199/33.2022.12.05
grawitacyjny system oddymiania
klatka schodowa
klapa dymowa
eksperyment w skali rzeczywistej
symulacja CFD.
natural smoke exhaust system
staircase
smoke vent
real-scale experiment
CFD simulation.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Przepływ powietrza w przestrzeni klatki schodowej w zależności od temperatury powietrza zewnętrznego
Arleta Bogusławska
Dorota Brzezińska
nr katalogowy: 141170
10.15199/33.2022.12.05
grawitacyjny system oddymiania
klatka schodowa
klapa dymowa
eksperyment w skali rzeczywistej
symulacja CFD.
natural smoke exhaust system
staircase
smoke vent
real-scale experiment
CFD simulation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-5
NCS - notacje - recepcja
Ryszard BOJAR
nr katalogowy: 3749
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Możliwości zastosowania chitozanu w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 127697
chitozan
składniki dodane do żywności
innowacje
trwałość przechowalnicza
jakość
chitosan
food ingredients
innovations
shelf life
quality
OPAKOWANIE 2012-8
2-D czy nie 2-D?
nr katalogowy: 70246
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-8
Co wy wiecie o segregacji
fi
nr katalogowy: 13076
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Systemy inteligencji biznesowej w prognozowaniu zużycia gazu ziemnego
Tomasz Chrulski
nr katalogowy: 135196
10.15199/62.2021.12.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Systemy inteligencji biznesowej w prognozowaniu zużycia gazu ziemnego
Tomasz Chrulski
nr katalogowy: 135196
10.15199/62.2021.12.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-12
Systemy inteligencji biznesowej w prognozowaniu zużycia gazu ziemnego
Tomasz Chrulski
nr katalogowy: 135196
10.15199/62.2021.12.4
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-6
Czujnik zawartości wodoru w gazie ziemnym
Edward Cieślar
nr katalogowy: 143632
10.15199/17.2023.6.1
czujnik
wodór
MEMS
energia
przewodność termiczna
energia odnawialna
sensor
hydrogen
MEMS
energy
thermal conductivity
renewable energy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-6
Czujnik zawartości wodoru w gazie ziemnym
Edward Cieślar
nr katalogowy: 143632
10.15199/17.2023.6.1
czujnik
wodór
MEMS
energia
przewodność termiczna
energia odnawialna
sensor
hydrogen
MEMS
energy
thermal conductivity
renewable energy
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-6
Czujnik zawartości wodoru w gazie ziemnym
Edward Cieślar
nr katalogowy: 143632
10.15199/17.2023.6.1
czujnik
wodór
MEMS
energia
przewodność termiczna
energia odnawialna
sensor
hydrogen
MEMS
energy
thermal conductivity
renewable energy
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
CHARAKTERYSTYKA I PRZYDATNOŚĆ technologiczna osłonek naturalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 145945
surowce osłonkowe
właściwości osłonek naturalnych
dobór i przydatność technologiczna osłonek naturalnych
casings raw materials
natural casings properties
selection and technologically usefulness of natural casings
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-11
Problematyka pomiaru prędkości przepływu cieczy metodą ultradźwiękową w naturalnych małych kanałach otwartych
Andrzej MICHALSKI
Krzysztof KWIATOS
Jan SIENKIEWICZ
Zbigniew WATRAL
nr katalogowy: 48137
GOSPODARKA WODNA 2012-11
Międzynarodowa Konferencja Limnologiczna Polskiego Towarzystwa Limnologicznego z cyklu "Natural and Anthropogenic Transformations of Lakes" - Łagów Lubuski, 19-21 września 2012 r.
Beata Grzonka
Artur Grześkowiak
nr katalogowy: 72558
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-4
LNG skroplony gaz ziemny. Praktyczne perspektywy wykorzystania
Zbigniew A. Tałach
nr katalogowy: 131442
10.15199/17.2021.4.1
skroplony gaz ziemny LNG
właściwości fizykochemiczne
praktyczne zastosowanie
liquefied natural gas LNG
physicochemical properties
practical application
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 110192
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-2
WASTE MANAGEMENT IN POLAND AND IN OTHER EU COUNTRIES
Jerzy KOZŁOWSKI
Marta LEWANDOWSKA
Dawid SOJKA
nr katalogowy: 132385
10.15199/180.2021.2.1
waste management
recycling
WEEE
waste import
post-consumer waste
batteries
cells
packages
recycling of vehicles
gospodarka odpadami
recykling
WSEE
import odpadów
odpady poużytkowe
akumulatory
baterie
opakowania
recykling pojazdów
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-12
Technologia adsorpcyjnego magazynowania gazu (ANG). Kryteria doboru i sposoby modyfikacji adsorbentów
JULITA PISKOWSKA-WASIAK
nr katalogowy: 22686
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-10
LNG szansą bezpieczeństwa energetycznego kraju i kogeneracji gazowej w Polsce
HENRYK BAŁUT
nr katalogowy: 21503
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-4
Przybliżona zależność statyczna pomiędzy zmiennymi modelu
Bartłomiej BELICZYŃSKI
Krystian KUBOWICZ
nr katalogowy: 3715
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Natural doubling of the apparent switching frequency using three-level ANPC converter
Dan FLORICAU
Elena FLORICAU
Mariana DUMITRESCU
nr katalogowy: 41147
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Zastosowanie polimerów w medycynie
Karolina Młynarczyk
Beata Podkościelna
nr katalogowy: 141969
10.15199/62.2023.2.5
polimery
polimery w medycynie
polimery biodegradowalne
polimery naturalne
polimery syntetyczne
przegląd literatury
polymers
medical applications of polymers
biodegradable polymers
natural polymers
synthetic polymers
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Zastosowanie polimerów w medycynie
Karolina Młynarczyk
Beata Podkościelna
nr katalogowy: 141969
10.15199/62.2023.2.5
polimery
polimery w medycynie
polimery biodegradowalne
polimery naturalne
polimery syntetyczne
przegląd literatury
polymers
medical applications of polymers
biodegradable polymers
natural polymers
synthetic polymers
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Zastosowanie polimerów w medycynie
Karolina Młynarczyk
Beata Podkościelna
nr katalogowy: 141969
10.15199/62.2023.2.5
polimery
polimery w medycynie
polimery biodegradowalne
polimery naturalne
polimery syntetyczne
przegląd literatury
polymers
medical applications of polymers
biodegradable polymers
natural polymers
synthetic polymers
literature review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Zastosowanie polimerów w medycynie
Karolina Młynarczyk
Beata Podkościelna
nr katalogowy: 141969
10.15199/62.2023.2.5
polimery
polimery w medycynie
polimery biodegradowalne
polimery naturalne
polimery syntetyczne
przegląd literatury
polymers
medical applications of polymers
biodegradable polymers
natural polymers
synthetic polymers
literature review
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Wytrzymałość elektryczna transformatorowych płynów izolacyjnych na bazie estrów syntetycznych i naturalnych
Paweł RÓZGA
nr katalogowy: 81922
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-3
Paliwa gazowe niekonwencjonalne – nawanianie
Grzegorz Rosłonek
nr katalogowy: 136792
10.15199/17.2022.3.2
nawaniacz
nawaniacz bezsiarkowy
paliwa niekonwencjonalne
biogaz
biometan
wodór
syntetyczny gaz ziemny
reakcje addycji
odorant
sulfur-free odorant
unconventional fuels
biogas
biomethane
hydrogen
synthetic natural gas
addition reactions
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-3
Paliwa gazowe niekonwencjonalne – nawanianie
Grzegorz Rosłonek
nr katalogowy: 136792
10.15199/17.2022.3.2
nawaniacz
nawaniacz bezsiarkowy
paliwa niekonwencjonalne
biogaz
biometan
wodór
syntetyczny gaz ziemny
reakcje addycji
odorant
sulfur-free odorant
unconventional fuels
biogas
biomethane
hydrogen
synthetic natural gas
addition reactions
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Struktura połączeń rezystorów ukryta w wartości naturalnego kodu binarnego
Leszek Piechowski
Jan Iwaszkiewicz
Adam Muc
nr katalogowy: 139283
10.15199/48.2022.09.23
połączenia rezystorów
kod binarny
synteza obwodów prądu stałego.
resistor connection
binary code
synthesis of DC circuits.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Struktura połączeń rezystorów ukryta w wartości naturalnego kodu binarnego
Leszek Piechowski
Jan Iwaszkiewicz
Adam Muc
nr katalogowy: 139283
10.15199/48.2022.09.23
połączenia rezystorów
kod binarny
synteza obwodów prądu stałego.
resistor connection
binary code
synthesis of DC circuits.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Struktura połączeń rezystorów ukryta w wartości naturalnego kodu binarnego
Leszek Piechowski
Jan Iwaszkiewicz
Adam Muc
nr katalogowy: 139283
10.15199/48.2022.09.23
połączenia rezystorów
kod binarny
synteza obwodów prądu stałego.
resistor connection
binary code
synthesis of DC circuits.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Modelowanie jakości wody w rzecznej stacji pomiarowej
MARTINA ZELEŇÁKOVÁ
ANNAMÁRIA ŠVECOVÁ
nr katalogowy: 21533
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-6
Wielosiatkowe rozwiązanie problemu dwuwymiarowego rozprzestrzeniania się ciepła
Ildiko JANCSKAR
Amalia IVANYI
nr katalogowy: 11729
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Tektury Metsä Board na opakowania kosmetyków
nr katalogowy: 127294
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - październik/listopad 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 64622
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - luty 2011 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 58641
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-6
Wybrane zagadnienia ochrony środowiska i bezpieczeństwa związane ze skroplonym gazem ziemnym
WITOLD WAROWNY
WŁODZIMIERZ RUDZIŃSKl
nr katalogowy: 1338
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-7
Tektury Metsä Board na opakowania kosmetyków
nr katalogowy: 127294
OPAKOWANIE 2020-8
Zrównoważony wybór
nr katalogowy: 127781
OPAKOWANIE 2020-8
Zrównoważony wybór
nr katalogowy: 127781
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-6
Historical and metrological aspects of the development of quantum metrology
Senior Researcher
Konstantin A. Tomilin
nr katalogowy: 77238
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Lecznicze złoto
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 123628
miód
rodzaje
właściwości
zastosowanie
honey
types
properties
application
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Odpady organiczne do dalszego wykorzystania w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 126894
przemysł mięsny
utlenianie lipidów
odpady organiczne
flawonoidy
meat industry
lipid oxidation
organic waste
flavonoids
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wytwarzanie oleożeli na bazie olejów naturalnych
Magdalena Misiak
Karolina Latanowicz
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132567
10.15199/62.2021.7.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wytwarzanie oleożeli na bazie olejów naturalnych
Magdalena Misiak
Karolina Latanowicz
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132567
10.15199/62.2021.7.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wytwarzanie oleożeli na bazie olejów naturalnych
Magdalena Misiak
Karolina Latanowicz
Agnieszka Feliczak-Guzik
Izabela Nowak
nr katalogowy: 132567
10.15199/62.2021.7.8
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Procesy naturalne w rozwoju technologii uzdatniania wody (TUW)
Marek M. Sozański
nr katalogowy: 66482
OPAKOWANIE 2010-8
Biodegradowalne i jadalne opakowania do żywności z polimerów naturalnych
Karolina Gottfried
Katarzyna Sztuka
Hanna Statroszczyk
Ilona Kołodziejska
nr katalogowy: 53592
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH