Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Znakowanie enzymów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 86359
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Wybrane enzymy pochodzenia mikrobiologicznego stosowane w przemyśle spożywczym
Monika Pytka
Piotr Janas
Monika Kordowska-Wiater
nr katalogowy: 124144
10.15199/65.2019.12.4
enzymy spożywcze
amylazy
ksylanazy
celulazy
pektynazy
ß-glukanazy
food enzymes
amylases
xylanases
cellulases
pectinases
ß-glucanases
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Wspólnotowe regulacje prawne w sprawie stosowania enzymów
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49807
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Dodawanie enzymów i mikroelementów do mąki coraz częstszą praktyką na świecie
nr katalogowy: 58124
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Enzymy w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 76644
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Gorzka strona miodu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 77101
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-6
MAXIMYZE - enzym modyfikujący włókna dla przemysłu papierniczego
Inge Loosvelt
nr katalogowy: 45343
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bakteryjne preparaty enzymatyczne w technologii żywności Cz. 1. Otrzymywanie enzymów
Lidia Stasiak-Różańska
Stanisław Błażejak
Agnieszka Dmowska
Iwona Gientka
nr katalogowy: 89571
10.15199/65.2015.2.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Możliwości enzymatycznego "poprawiania" jakości użytkowej mąki pszennej
nr katalogowy: 86410
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Prawie wszystko o enzymatycznym "poprawianiu" jakości wypiekowej mąki pszennej
nr katalogowy: 64155
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Prawie wszystko o enzymatycznym poprawianiu jakości mąki pszennej
nr katalogowy: 92246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Enzymy Novozymes dla gorzelnictwa - nowoczesne preparaty scukrzające z grupy SAN oraz enzymy pomocnicze
T. Kapela
L. Solarek
nr katalogowy: 6799
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 28298
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Możliwości enzymatycznego "poprawiania" jakości wypiekowej mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 45160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Enzymy w mleczarstwie aspekty technologiczne i prawne
Dorota Zaręba
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 61888
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
Grzyby w bioremediacji - przegląd
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 97100
OPAKOWANIE 2023-11
Uniwersytet Brunel odkrył enzymy „zjadające” plastik
nr katalogowy: 146025
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego Grupy Merkur
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 99250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Naturalne enzymy ziaren zbóż
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 88924
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Dodatki do żywności w koncentratach spożywczych
Elżbieta Dłużewska
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120364
10.15199/65.2019.5.4
dodatki do żywności
koncentraty spożywcze
food additives
food concentrates
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wpływ "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 52971
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107885
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzedu Patentowego nr 31–36 z 2021 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 137278
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Uwaga gorący tłuszcz!
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 11885
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Produkcja pieczywa bezglutenowego
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 93649
10.15199/65.2015.9.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-8
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 6621
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Specjalne wymagania
nr katalogowy: 114539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
Znaczenie enzymów w analizie żywności
J.R. Warchalewski
nr katalogowy: 7212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Błonnik pokarmowy - wielofunkcyjny kompleks składników
Anna Diowksz
nr katalogowy: 18987
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Enzymy stosowane w produkcji żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 14883
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-12
Owcze produkty spożywcze.Aspekty towaroznawcze
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 14961
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Z półki księgarskiej Praca zbiorowa (red. R.J. Whitehurst i M.V. Oort) ENZYMY W TECHNOLOGII SPOŻYWCZEJ
Aleksander Kołodziejczyk
nr katalogowy: 108871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Substancje dodatkowe, aromaty i enzymy w świetle nowych przepisów UE
J. Gajda
nr katalogowy: 14611
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Wybrane aspekty technologiczne oddziaływania udarów napięciowych na enzymy wpływające na wydajność produkcji sacharozy z buraka cukrowego
Stanisław Wawro
Halina Kalinowska
Radosław Gruska
nr katalogowy: 41266
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
Warszawskie Targi Spożywcze Euro Food
nr katalogowy: 1555
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107608
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Zastosowanie złóż do chromatografii powinowactwa do szybkiego immobilizowania enzymów i badanie unieruchomionych enzymów
ANDRZEJ K.M. KABZIŃSKI
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 106137
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42686
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Polskie przedsiębiorstwa spożywcze na rankingowej Liście 2000
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 32547
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Polskie przedsiębiorstwa spożywcze na rankingowej Liście 2000
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 23598
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 105927
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42698
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 67954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 63166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Najciekawsze wydarzenia i produkty spożywcze
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 39232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
ABC wykorzystania biotechnologii w produkcji dodatków do żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 148664
10.15199/65.2024.5.5
biotechnologia
mikroorganizmy
pleśnie
bakterie
kwasy organiczne
aminokwasy
witaminy
barwniki spożywcze
biotechnology
microorganisms
molds
bacteria
organic acids
amino acids
vitamins
food dyes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123893
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-5
Nowoczesne środki piorące
MARIA RÓŻYŃSKA
KAZIMIERZ LINKIEWICZ
nr katalogowy: 43600
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzedu Patentowego nr 31–36 z 2021 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 137278
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Polifenole w żywności Właściwości przeciwutleniające
MARTA MITEK
ANDRZEJ GASIK
nr katalogowy: 29765
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-5
Enzymatyczne bioczujniki oparte na dehydrogenazach wykorzystujących NAD+
AGNIESZKA KOSSAKOWSKA
DOROTA G. PIJANOWSKA
WŁADYSŁAW TORBICZ
nr katalogowy: 35109
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-2
Nowe możliwości zastosowania enzymów proteolitycznych w obróbce wyrobów z włókien jedwabiu naturalnego
WALDEMAR MACHNOWSKI
ANNA KOTLIŃSKA
nr katalogowy: 33482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
O liczbie opadania
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 53103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ wybranych "poprawiaczy" i cukrów redukujących mąki na jakość wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 79518
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
KRONIKA
nr katalogowy: 59068
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Immobilizacja koenzymu (NAD/NADH) w polipirolu osadzanym elektrochemicznie na powierzchni czujnika amperometrycznego
AGNIESZKA KOSSAKOWSKA
DOROTA G. PIJANOWSKA
JERZY KRUK
WŁADYSŁAW TORBICZ
nr katalogowy: 35603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Pasteryzacja bazy lodowej – od tego zaczyna się smak lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 146837
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Firmy spożywcze doceniają Facebooka
Magdalena Wocior
nr katalogowy: 73305
OPAKOWANIE 2021-7
Westrock EverGrow wyeliminuje tworzywa sztuczne
nr katalogowy: 132596
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Wpływ dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 86411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
"Poprawiacze" jakości mąki pszennej i skrobia modyfikowana w produkcji makaronu
nr katalogowy: 62925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Zastosowanie transglutaminazy w piekarstwie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78877
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Aromaty spożywcze - zalety i wady
Bolesław Hoffmann
nr katalogowy: 79477
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
CHŁODNICTWO 2024-1
Specyfika transportu produktów w kontrolowanej temperaturze
Paweł Latoszek
nr katalogowy: 147615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Bez skórki
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102737
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-11
Badania stabilności enzymów w proszkach do prania
LECHOSŁAW BOLIŃSKI
nr katalogowy: 107350
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Możliwości dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej i ich wpływ na jakość makaronu
nr katalogowy: 70539
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-4
Spożywcze laury
nr katalogowy: 11958
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Rankingowa Lista 2000 polskich przedsiębiorstw spożywczych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 49516
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 44361
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-6
Spożywcze organiczne barwniki syntetyczne. Charakterystyka, metody analityczne
Irena Baranowska
nr katalogowy: 14329
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 7031
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Stan magazynu Jak przechowywać artykuły spożywcze
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Promocja polskich firm spożywczych w Paryżu
nr katalogowy: 20144
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kulinaria Roku Merkurego
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 11874
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Aromaty spożywcze zażerające alkohol etylowy
nr katalogowy: 7114
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Kulinaria Roku Merkurego
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 11874
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Syndrom Czerwonego Wina - mity czy rzeczywistość?
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 78963
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-10
Branża mięsna na POLAGRZE-FOOD 2006
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 21555
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-2
Targi rolno-spożywcze w Polsce - 2004 r.
Anna Skrzyńska
nr katalogowy: 7026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Największe firmy spożywcze
J. Drożdż
nr katalogowy: 14822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
FI EUROPA FSH 2005 - WKRÓTCE WSZYSTKO ZAREZERWOWANE
nr katalogowy: 14129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Znakowanie dozwolonych substancji dodatkowych nieprzeznaczonych bezpośrednio dla konsumenta
nr katalogowy: 12696
AURA 2021-2
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 130610
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Dlaczego warto wybrać się do Brna
nr katalogowy: 19223
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Stan przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 22316
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Odzysk ciepła - ważny temat
Małgorzata Maniawska
nr katalogowy: 14810
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Aromaty spożywcze zawierające alkohol etylowy
nr katalogowy: 14776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
II Targi spożywcze IFE Poland w Warszawie
JP
nr katalogowy: 6840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Rozwiązanie, które wszystkim smakuje
nr katalogowy: 93120
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Torf potrzebny przyrodzie
nr katalogowy: 135010
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Biokataliza w przemyśle chemicznym
STANISŁAW BIELECKI
EDWARD GALAS
nr katalogowy: 108011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Handel artykułami rolno-spożywczymi z krajami Unii Europejskiej po integracji
J. Rowiński
nr katalogowy: 7145
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Syntetyczne organiczne barwniki spożywcze jako dodatki do żywności
J. Janiak
nr katalogowy: 20800
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Aromaty spożywcze w nowym Rozporządzeniu Ministra Zdrowia dostosowanym do wymogów unijnych
Bolesław HOFFMAN
nr katalogowy: 5072
CHEMIK 2024-1
Zastosowanie enzymów w produkcji przemysłowej
Anna TABASZEWSKA
Anna WOLNY
nr katalogowy: 148525
10.15199/5.2024.1.2
biokataliza
enzymy
przemysł
technologie
zielona chemia
biocatalysis
enzymes
industry
technologies
green chemistry
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 77428
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 106112
OPAKOWANIE 2013-7
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 77714
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Degradacja gorzkich kwasów chmielowych przez enzymy pochodzenia roślinnego
MIROSŁAW ANIOŁ*
AGNIESZKA BARTMAŃSKA
EWA HUSZCZA
WANDA MĄCZKA
ANNA K. ŻOŁNIERCZYK
nr katalogowy: 44467
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-9
Ocena zanieczyszczenia mikrobiologicznego mas papierniczych oraz wody technologicznej stosowanych w procesie produkcji papieru
Beata Gutarowska
Anna Cichocka
nr katalogowy: 47865
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Kwas piekarski w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 90798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Smaczne i kolorowe
nr katalogowy: 137387
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Emulsje spożywcze typu o/w zastosowanie i zwiększanie ich stabilności
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 59561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
Działania Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-spożywczych na rzecz ułatwienia dostępu polskich artykułów rolno-spożywczych do rynku Federacji Rosyjskiej
Magdalena Żelazna
nr katalogowy: 5070
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Klient 2020
REDAKCJA
nr katalogowy: 122542
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
CHŁODNICTWO 2023-3
Rodzaje chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143888
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Słowo klucz - elastyczność. Aktualny stan prawny w zakresie stosowania HACCP w produkcji środków spożywczych - możliwość ułatwień
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 22131
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142969
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Analiza zastosowania aromatów w produktach spożywczych
Emilia Janiszewska-Turak
Natalia Roman
nr katalogowy: 120365
10.15199/65.2019.5.5
aromaty spożywcze
produkty spożywcze
analiza rynku
badanie konsumenckie
food flavors
food products
market analysis
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Smakołyki ze sklepu internetowego
Arkadiusz Krzywiński
Hermann Schalk
nr katalogowy: 33818
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Cryovac na Polagrze 2007
nr katalogowy: 31765
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Wpływ współczesnych systernów zarządzania jakością a szczególnie HACCR BRC, IFS na proces doskonalenia organizacji zajmującej się produkcja i obrotem żywności
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 11545
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-4
Pudełka składane nieodzowne w czasach kryzysu epidemicznego
nr katalogowy: 126110
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Mięsne regulacje Wybrane przepisy prawne dotyczące mięsa i produktów mięsnych
Joanna Obara
nr katalogowy: 97184
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-2
Ośmiokanałowy system do pomiarów matryc bioczujników
PAWEŁ ZAWIERUCHA
KAROL WASZCZUK
WIKTOR HERWICH
ŁUKASZ ROZMUS
MIROSŁAW WOSZCZYNA
AGATA MASALSKA
TEODOR GOTSZALK
ANNA MAGDZIAREK
nr katalogowy: 50183
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Kronika
nr katalogowy: 29134
OPAKOWANIE 2008-9
Jak należy zapakować produkty spożywcze
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37927
CHŁODNICTWO 2014-6
Zamrażanie przy użyciu tunelu
nr katalogowy: 85150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Chiny strategiczny partner Polski w handlu z krajami spoza UE
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 111719
10.15199/65.2018.1.2
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Chiny
foreign trade
agri-food products
Poland
China
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Wyniki kontroli IJHARS
nr katalogowy: 106817
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Przemiał żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 27177
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Przyznano Godło Promocyjne "AGRO POLSKA" "AGRO POLAND - EURO QUALITY"
nr katalogowy: 37608
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Inspekcja JHARS skontrolowała pieczywo i lody
nr katalogowy: 83157
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Technolog, doradca klienta firmy LIBRA Marek Pasemko (1964-2018)
nr katalogowy: 123016
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Technolog, doradca klienta firmy LIBRA Marek Pasemko (1964-2018)
nr katalogowy: 123015
OPAKOWANIE 2018-10
Opakowanie ma znaczenie
nr katalogowy: 116775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 33036
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
Anuga 2007 Międzynarodowe Targi Spożywcze
nr katalogowy: 31762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Odpowiednia strategia sprzedaży
nr katalogowy: 29766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Jak przenosić produkty spożywcze
nr katalogowy: 29270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Piekarze wśród pionierów przetwórstwa ekologicznego
nr katalogowy: 28971
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-6
Wytyczne do projektów branżowych związanych z budową zakładu przetwórstwa spożywczego
Eugeniusz Piotrowski
nr katalogowy: 26942
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Kronika
nr katalogowy: 40319
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 40057
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 38804
OPAKOWANIE 2008-7
Dogłębne opanowanie technologii perforacji laserowej
nr katalogowy: 36887
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Przepisy Unii Europejskiej dotyczące aromatów
JOANNA GAJDA
nr katalogowy: 25843
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Nowe prawo żywnościowe. Cz. III
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 23749
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
OD REDAKCJI
Kinga Wesołowska
nr katalogowy: 103517
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 94055
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Ocena zmian w podatku VAT i zatrudnienie uchodźców
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Gazele Biznesu małych i średnich firm spożywczych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 74712
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Torf potrzebny przyrodzie
nr katalogowy: 135010
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
Wpływ zastosowania enzymów na poprawę wybranych właściwości wytrzymałościowych bibułki
ARTUR MIASTKOWSKI
AGNIESZKA WYSOCKA-ROBAK
nr katalogowy: 151212
10.15199/54.2024.10.1
enzym
właściwości wytrzymałościowe
masa celulozowa z drewna iglastego
masa celulozowa z drewna liściastego
enzyme
strength properties
bursting strength
softwood pulp
hardwood pulp
OPAKOWANIE 2017-5
Globalny rynek opakowań z tworzyw sztucznych do 2022 r.
nr katalogowy: 106024
OPAKOWANIE 2018-5
Technologia współwtrysku - nowe zastosowanie
nr katalogowy: 113712
AURA 2008-4
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 34232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-10
Branża mięsna na POLAGRZE 2007
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 30653
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Przemysłowe przetwórstwo kukurydzy na cele spożywcze
nr katalogowy: 29974
OPAKOWANIE 2007-9
Przemysł spożywczy w Niemczech: trendy i innowacje na konkurencyjnym rynku
nr katalogowy: 29750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 27080
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Co się kryje w napojach?
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 37455
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 36754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-3
Dobrobyt z drugiej ręki
nr katalogowy: 24009
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Technika i medycyna
nr katalogowy: 129881
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Światowy Dzień Żywności 2021
nr katalogowy: 133093
CHŁODNICTWO 2023-2
Zastosowanie agregatów z naturalnym czynnikiem chłodniczym
nr katalogowy: 142840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Gazele Biznesu 2016 ranking najszybciej rozwijających się firm branży spożywczej
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 106751
10.15199/65.2017.6.2
przemysł spożywczy
małe i średnie firmy spożywcze
ranking najbardziej dynamicznych firm
food industry
small and medium-sized food enterprises
ranking of the most dynamic companies
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Gala finałowa konkursu "Wojewódzki Lider Smaku"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 114708
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Zapobieganie występowaniu omacnicy spichrzanki i mklików
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 34431
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Aromaty spożywcze najnowsze trendy w produkcji i zastosowaniu
MAREK DRURI
nr katalogowy: 37389
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Zapobieganie występowaniu omacnicy spichrzanki i mklików
STANISŁAW IGNATOWICZ
nr katalogowy: 35955
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 35234
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Młynarstwo w Azji - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 24140
OPAKOWANIE 2016-12
Rozwój rynku opakowań aseptycznych
nr katalogowy: 102908
OPAKOWANIE 2018-3
Wykorzystanie zasobów naturalnych tematem targów Anuga FoodTec 2018
Blanka Zapalska
nr katalogowy: 112792
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Problemy otoczenia konkurencyjnego i globalnego sektora bioetanolu w Polsce Cz. 1. Otoczenie zewnętrzne
Adam Kupczyk
Adam Stępień
Ewa Golisz
nr katalogowy: 71063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Roczny spis treści
nr katalogowy: 102853
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 104722
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Substancje dodatkowe, enzymy i aromaty - nowe przepisy krajowe i unijne
JOANNA GAJDA-WYRĘBEK
nr katalogowy: 41877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Seminarium Grupy Merkur dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 92023
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH