Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Najbardziej poszukiwane informacje na stronie Bonduelle Food Service!
nr katalogowy: 119014
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
KRONIKA
nr katalogowy: 62730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Konkurs Śledź Norweski 2011
nr katalogowy: 65478
OPAKOWANIE 2004-9
Znaczenie opakowań na rynku usług żywieniowych Food Service
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 3345
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
Nowa jakość w nowej puszce
nr katalogowy: 78119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Solidna porcja wiedzy
nr katalogowy: 74956
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Wymogi eksportowe do USA
nr katalogowy: 94536
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 81994
OPAKOWANIE 2007-I
SOLVENT FREE AND SOLVENT BASED LAMINATING ADHESIVES FOR SAFE FOOD PACKAGING
Hans-Georg Kinzelmann
Norbert Bialas
nr katalogowy: 25073
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
I Kongres "Funkcjonalne wody i napoje z uwzględnieniem funkcjonalnych napojów mlecznych w Polsce i na świecie"
nr katalogowy: 82266
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-9
Liczy się FOOD SERVICE
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 62727
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE z funkcją wędzenia naturalnym dymem
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
Agata Blicharz-Kania
nr katalogowy: 144001
piec konwekcyjno-parowy
wędzenie
mięso
utrwalanie
combi oven
smoking
meat
preservation
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-11
ECOLAB i NALCO w Polsce
nr katalogowy: 117742
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
Z życia branży
nr katalogowy: 135822
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
SNTClus: A Novel Service Clustering Algorithm based on Network Analysis and Service Tags
Peng LI
Junhao WEN
Xue LI
nr katalogowy: 74366
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
Z życia branży
nr katalogowy: 135822
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Determinanty jakości
nr katalogowy: 124874
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Device service networks maintenance scheme in the internet of things
JianHua Liu
WeiQin Tong
nr katalogowy: 70717
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
PACKAGING REVIEW 2024-1
MODERN SOLUTIONS IN PRODUCTION OF BIOPOLYMERS, EMPLOYED IN PACKAGING FOR FOOD INDUSTRY
JULIA MUNDZIEL
TOMASZ RYDZKOWSKI
nr katalogowy: 147837
10.15199/42.2024.1.2
active packaging
biopolymers
edible films
essential oils
opakowania aktywne
biopolimery
folie jadalne
olejki eteryczne
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-3
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 112644
OPAKOWANIE 2023-3
CUT Service: specjaliści od automatyzacji cięcia i wykrawania
nr katalogowy: 142538
AUTO MOTO SERWIS 2021-3
100 lat Bosch Service
nr katalogowy: 134514
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-7
Godlo dla Filter Service
nr katalogowy: 6011
AUTO MOTO SERWIS 2019-7
Bosch Car Service w Krynicy Zdrój
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135943
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Vulnerability Analysis of 18-hour Retail Delivery Service Using by Bayesian Network
Yu-Kai HUANG
nr katalogowy: 70667
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-7
Cache service for maps presentation in distributed information data exchange system
Marek Blok
Sylwester Kaczmarek
Magdalena Młynarczuk
Maciej Sac
nr katalogowy: 99673
10.15199/59.2016.7.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Method of predicting the useful life of ultraviolet lamps in electrotechnical systems under UV radiation
Anatolii SEMENOV
Ruslan KHARAK
Yaroslav BYCHKOV
Volodymyr DUDNYK
Bauyrzhan YELEUSSINOV
nr katalogowy: 149777
10.15199/48.2024.08.56
low-pressure UV lamps
radiant flux
service life
mathematical extrapolation method
lampy UV o niskim ciśnieniu
strumień promieniowania
żywotność
matematyczna metoda ekstrapolacji
OPAKOWANIE 2023-3
CUT Service: specjaliści od automatyzacji cięcia i wykrawania
nr katalogowy: 142538
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Using Artificial Neural Networks to Establish a Customer-cancellation Prediction Model
Han-Chen Huang
Allen Y. Chang
Chih-Chung Ho
nr katalogowy: 74356
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Budowa sieci dealerskiej to priorytet
nr katalogowy: 133804
AUTO MOTO SERWIS 2020-1
Z życia branży
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135384
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
QOE Measurement model in wi-fi networks: analysis of socioeconomics influences in Indonesia
RULIYANTA
Mohd Riduan AHMAD
Azmi Awang MD ISA
nr katalogowy: 148976
10.15199/48.2024.06.15
Wi-Fi Offloading
Artificial Neural Network
Quality of Experience
Quality of Service
Odciążanie Wi-Fi
sztuczna sieć neuronowa
jakość doświadczenia
jakość usług
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-9
The use of electrotechnical equipment for food production wastewater treatment
Natalia ZAIETS
Volodymyr SHTEPA
Ihor KONDRATENKO
Andrii ZHYLTSOV
Andrii ROHOVIK
nr katalogowy: 133246
10.15199/48.2021.09.22
emergencies
electrophlotocoagulation
electrodialysis
environmental safety
oczyszczanie ścieków
elektrodializa
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Czego oczekują klienci restauracji od formatu drive-thru?
nr katalogowy: 150901
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Kuchnie farb. Precyzyjne systemy dozowania dla wykończalnia
nr katalogowy: 112407
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Budowa sieci dealerskiej to priorytet
nr katalogowy: 133804
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Prediction of the Service Life of LED Lamps Based on the Extrapolation of the Luminous Flux Conservation Factor
Sabir BAGHIROV
Yulia BASOVA
Liudmyla GUBA
Hryhorii KOZHUSHKO
nr katalogowy: 147356
10.15199/48.2024.02.38
light-emitting diode lamps
prediction
service life
luminous flux conservation factor
lampy diodowe
prognoza
żywotność
współczynnik zachowania strumienia świetlnego
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-12
20 lat prywatnej działalności współwłaścicieli FILTER SERVICE
ADAM JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 39767
AUTO MOTO SERWIS 2021-1
Internetowe spotkanie sieci Bosch Car Service
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134555
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-1
Analiza działalności centrów serwisowych w sektorze przetwórstwa wyrobów stalowych w Stanach Zjednoczonych
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
nr katalogowy: 32681
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-2
Geoinformatyka przyjazna geodecie
Waldemar Izdebski
nr katalogowy: 118460
AUTO MOTO SERWIS 2021-3
100 lat Bosch Service
nr katalogowy: 134514
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Charakterystyka łączności radiowej w zespołach ratownictwa medycznego
Michał Grymowicz
nr katalogowy: 143143
10.15199/59.2023.2.3
Państwowa Straż Pożarna
łączność radiowa w Państwowej Straży Pożarnej
działanie Państwowej Straży Pożarnej
łączność radiowa
profil Państwowej Straży Pożarnej
State Fire Service
radio communication n the State Fire Service
operation of the State Fire Service
radio communication
profile of the State Fire Service
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-2
Charakterystyka łączności radiowej w zespołach ratownictwa medycznego
Michał Grymowicz
nr katalogowy: 143143
10.15199/59.2023.2.3
Państwowa Straż Pożarna
łączność radiowa w Państwowej Straży Pożarnej
działanie Państwowej Straży Pożarnej
łączność radiowa
profil Państwowej Straży Pożarnej
State Fire Service
radio communication n the State Fire Service
operation of the State Fire Service
radio communication
profile of the State Fire Service
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
EWOLUCJA POJĘCIA JAKOŚCI W ŚWIETLE NOWYCH ARCHITEKTUR SIECIOWYCH I MODELI ŚWIADCZENIA USŁUG
Marek Średniawa
Janusz Klink
nr katalogowy: 109490
10.15199/59.2017.8-9.29
jakość usług
model jakości
QoE
QoS.
quality model
QoE
QoS
service quality
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-10
Doskonalenie obsługi odbiorców energii elektrycznej
nr katalogowy: 54254
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI TRANSMISJI TREŚCI AUDIO-WIDEO W SYMULOWANYM ŁĄCZU TELEKOMUNIKACYJNYM Z WYKORZYSTANIEM TECHNIKI OFDM
Monika Zamłyńska
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 138949
10.15199/59.2022.4.26
badania jakości
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
transmisja multimediów
QoS (Quality of Service)
quality evaluation
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
multimedia transmission
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI TRANSMISJI TREŚCI AUDIO-WIDEO W SYMULOWANYM ŁĄCZU TELEKOMUNIKACYJNYM Z WYKORZYSTANIEM TECHNIKI OFDM
Monika Zamłyńska
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 138949
10.15199/59.2022.4.26
badania jakości
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
transmisja multimediów
QoS (Quality of Service)
quality evaluation
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
multimedia transmission
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI TRANSMISJI TREŚCI AUDIO-WIDEO W SYMULOWANYM ŁĄCZU TELEKOMUNIKACYJNYM Z WYKORZYSTANIEM TECHNIKI OFDM
Monika Zamłyńska
Przemysław Falkowski-Gilski
nr katalogowy: 138949
10.15199/59.2022.4.26
badania jakości
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
transmisja multimediów
QoS (Quality of Service)
quality evaluation
OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing)
multimedia transmission
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Współczesne technologie zapewniania jakości w sieciach komputerowych
Dariusz ŻELASKO
nr katalogowy: 78469
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
PRIVACY PRESERVING SOLUTIONS FOR SECAAS SERVICES
Tytus Kurek
nr katalogowy: 109518
10.15199/59.2017.8-9.58
cloud computing
firewall
intrusion detection system
privacy
security
bezpieczeństwo
chmura obliczeniowa
prywatność
system wykrywania włamań
zapora sieciowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Application of the queuing theory to the description of the customer service process by the electricity distributor company
Łukasz GRĄKOWSKI
Andrzej Ł. CHOJNACKI
Katarzyna GĘBCZYK
Kornelia BANASIK
nr katalogowy: 124169
10.15199/48.2020.01.09
queuing theory
customer service
distribution companies
energetics.
teoria kolejek
obsługa odbiorców
spółki dystrybucyjne
energetyka.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Hierarchical Cloud Service Workflow Scheduling Optimization Schema Using Heuristic Generic Algorithm
Bo CHENG
nr katalogowy: 65412
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Integrated Passenger Service System for Ideal Process Flow in Airports
Kai SUN
Weng Chio LAI
nr katalogowy: 66622
AUTO MOTO SERWIS 2020-1
Z życia branży
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135384
AUTO MOTO SERWIS 2020-1
Z życia branży
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135384
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-1
Charakterystyka łączności radiowej w Państwowej Straży Pożarnej
MICHAŁ GRYMOWICZ
nr katalogowy: 142106
10.15199/59.2023.1.4
Państwowa Straż Pożarna
łączność radiowa
łączność radiowa w Państwowej Straży Pożarnej
charakterystyka łączności Radiowej
łączność kryzysowa
State Fire Service
radio communication
radio communication in the State Fire Service
characteristics of radio communication
emergency communication
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Proposal of a tool for the automatic estimation of quality of experience in MPEG-DASH scenarios
Jhonny ATEHORTUA
Wilmar Yesid CAMPO
Gabriel Elías CHANCHÍ
nr katalogowy: 138646
10.15199/48.2022.08.26
Adaptacyjna transmisja strumieniowa
MPEG-DASH
jakość doświadczeń
jakość usług.
Adaptive streaming
MPEG-DASH
quality of experience
quality of service.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Proposal of a tool for the automatic estimation of quality of experience in MPEG-DASH scenarios
Jhonny ATEHORTUA
Wilmar Yesid CAMPO
Gabriel Elías CHANCHÍ
nr katalogowy: 138646
10.15199/48.2022.08.26
Adaptacyjna transmisja strumieniowa
MPEG-DASH
jakość doświadczeń
jakość usług.
Adaptive streaming
MPEG-DASH
quality of experience
quality of service.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Proposal of a tool for the automatic estimation of quality of experience in MPEG-DASH scenarios
Jhonny ATEHORTUA
Wilmar Yesid CAMPO
Gabriel Elías CHANCHÍ
nr katalogowy: 138646
10.15199/48.2022.08.26
Adaptacyjna transmisja strumieniowa
MPEG-DASH
jakość doświadczeń
jakość usług.
Adaptive streaming
MPEG-DASH
quality of experience
quality of service.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-10
Europejski satelitarny system wspomagający EGNOS i jego serwisy
Jacek JANUSZEWSKI
nr katalogowy: 109882
10.15199/59.2017.10.4
system EGNOS
serwis otwarty
serwis bezpieczeństwa życia
serwis dostępu do danych
EGNOS system
EGNOS open service (OS)
EGNOS safety of life (SoL)
EGNOS Data Access Service (EDAS)
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Wykorzystanie BIM przy projekcie Centrum Kongresowego ICE w Krakowie
Tomasz Olszewski
nr katalogowy: 84067
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-1
"Quality of Service" w SCALANCE W
Rafał Bień
nr katalogowy: 66196
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
14th QMOD conference on Quality and Service Sciences ICQSS 2011
Maciej Urbaniak
nr katalogowy: 62942
AURA 2021-1
Rok 2020 jednym z najcieplejszych w historii
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 130000
AUTO MOTO SERWIS 2019-7
Bosch Car Service w Krynicy Zdrój
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135943
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-12
Distributed wireless sensor for measuring humidity and temperature
Katarzyna Karpienko
Daria Milewska
Maciej Stefan Wróbel
nr katalogowy: 88554
10.15199/ELE-2014-215
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Rozmowa z Robertem Dzierżanowskim, kierownikiem ds. rozwoju koncepcji serwisowych firmy Robert Bosch
nr katalogowy: 135421
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Web Application Service in Bus Arrival Time Prediction
Aleksandar STJEPANOVIC
Miroslav KOSTADINOVIC
Goran KUZMIC
Mirko STOJCIC
Sladjana STJEPANOVIC
nr katalogowy: 125662
10.15199/48.2020.04.07
Google API
web service
BATP
Kalman’
s filter
system prognozowania przyjazdu autobusu
filtr Kalmana
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-5
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 76460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Software i Service "z chmury" Więcej czasu dla biznesu dzięki Cloud-Services
nr katalogowy: 98565
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-3
Dystrybucja stalowych wyrobów hutniczych w Polsce
WOJCIECH SZULC
BOGDAN RĘBIASZ
nr katalogowy: 91089
OPAKOWANIE 2022-1
Zaczęło się od kawy...
nr katalogowy: 136019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI
nr katalogowy: 4748
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Handel detaliczny artykułami żywnościowymi w Polsce
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 115034
10.15199/65.2018.7.1
handel detaliczny
artykuły żywnościowe
innowacje
nowoczesne technologie informacyjno-komunikacyjne
cyfrowe kanały dystrybucji Kody JEL: D30
D40
L81
M31
O31
retail trade
food products
innovations
up-to-date information and communication technologies
digital distribution channels JEL codes: D30
D40
L81
M31
O31
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Polagra-Food 2007
nr katalogowy: 31177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-9
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 86473
OPAKOWANIE 2009-1
Nowe Normy PN dotyczące maszyn pakujących
Jerzy Stępień
nr katalogowy: 41179
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
DSI - oprzyrządowanie do dystrybucji piwa i napojów na najwyższym poziomie
nr katalogowy: 56535
AUTO MOTO SERWIS 2021-5
Spotkanie warsztatów sieci Bosch Car Service
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134489
ELEKTROINSTALATOR 2023-11
INSTALACJE PV W MODELU USŁUGOWYM PVaaS
www.ecoekonomia.pl
DLA Piper
nr katalogowy: 145954
OPAKOWANIE 2012-8
Co zobaczymy na targach Taropak?
nr katalogowy: 70234
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-12
Zdalne serwisowanie tekturnicy - nowy trend?
STANISŁAW K. MUSIELAK
nr katalogowy: 73537
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Linie kablowe wysokich i najwyższych napięć - doświadczenia eksploatacyjne
Aleksandra RAKOWSKA
nr katalogowy: 52943
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-11
JAKOŚĆ USŁUG W SIECIACH DEFINIOWANYCH PROGRAMOWO
Szymon Szczurek
nr katalogowy: 134714
10.15199/13.2021.11.2
Sieci Definiowane Programowo
monitorowanie ruchu sieciowego
jakość usług
Software Defined Networks
network traffic monitoring
quality of service QoS
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
USŁUGA TRANSLACJI NAZW DLA APLIKACJI W SIECI TAKTYCZNEJ ZORIENTOWANEJ NA USŁUGI - KONCEPCJA I REALIZACJA
Damian Duda
Piotr Pyda
Andrzej Stańczak
nr katalogowy: 109503
10.15199/59.2017.8-9.42
Nazwa węzła sieciowego
URL
adres IP
DNS
sieć taktyczna
Host name
URL
IP address
DNS
tactical network
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Relacja ze spotkania „no waste. food co-op”
nr katalogowy: 150011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
HEURYSTYCZNY ALGORYTM ULOKOWANIA ŁAŃCUCHÓW FUNKCJI OBSŁUGI W PROGRAMOWEJ SIECI 5G
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 138962
10.15199/59.2022.4.39
Łańcuch funkcji obsługi
sieć komórkowa 5G
niezawodność k-tego terminala
alokacja zasobów radiowych
sieć zdefiniowana programowo.
Service Function Chain
5G cellular network
k-terminal reliability
radio resource allocation
software defined network.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Polagra Food - targi dla specjalistów
Danuta Chyłek
nr katalogowy: 31939
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Zmieniona POLAGRA-FOOD w 2007 roku
nr katalogowy: 23533
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
ENERGY-AWARE RESOURCE ALLOCATION IN CLOUD COMPUTING ENVIRONMENTS
Jerzy Martyna
nr katalogowy: 109540
10.15199/59.2017.8-9.79
clouds
resource allocation
analytical models
energy efficiency.
chmury
alokacja zasobów
modele analityczne
efektywność energetyczna.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
OPAKOWANIE 2006-1
Z nami zapakujesz wszystko
nr katalogowy: 18073
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Konkurs na najlepsze wykorzystanie usług WFS
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 131936
OPAKOWANIE 2009-I
Silicon Oxide: The Future of High Barrier Packaging Films?
Marius Beune
nr katalogowy: 42510
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-5
Nowoczesne, komfortowe produkty FILTER SERVICE Sp. z o.o.
ADAM JABŁOŃSKI
nr katalogowy: 120423
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Tarcza sprzęgłowa Valeo TH
nr katalogowy: 133793
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
A Multi-Agent Based Method for Service Restoration in Shipboard Power System
Hengxuan Li
Haishun Sun
Jinyu Wen
Wei Yao and Qian Wu
nr katalogowy: 68831
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-1
Zastosowanie metod modelowania matematycznego do wyznaczania bezpiecznego czasu stosowania rękawic chroniących przed czynnikami chemicznymi
Paulina Chęsy
Emilia Irzmańska
nr katalogowy: 103707
10.15199/60.2017.01.2
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
USŁUGA RÓWNOWAŻENIA OBCIĄŻENIA W SYSTEMIE OPENSTACK LOAD BALANCING SERVICE IN OPENSTACK
Radosław Czaja
Marek M. Landowski
Sylwester Kaczmarek
nr katalogowy: 101886
10.15199/59.2016.8-9.33
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Nowe oblicze Polagry - 17-20.09 Polagra Tech i Polagra Food
nr katalogowy: 27062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Street food w Azji
nr katalogowy: 118544
gastronomia uliczna
Azja
street food
Asia
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-11
Multimedialny bezprzewodowy system alarmowy
Piotr Bratek
Dariusz Majcherczyk
Ireneusz Brzozowski
Andrzej Kos
nr katalogowy: 72761
AUTO MOTO SERWIS 2021-1
Internetowe spotkanie sieci Bosch Car Service
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134555
AUTO MOTO SERWIS 2020-2
Rozmowa z Robertem Dzierżanowskim, kierownikiem ds. rozwoju koncepcji serwisowych firmy Robert Bosch
nr katalogowy: 135421
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-6
Konkurs na najlepsze wykorzystanie usług WFS
Robert Łuczyński
nr katalogowy: 131936
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Instalacje chłodnicze i klimatyzacyjne w kontekście ochrony środowiska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126506
10.15199/64.2020.4-5.3
f-gazy
substancje kontrolowane
obowiązki
operator
serwisant
f-gases
controlled substances
obligations
operator
service technician
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-9
Stoliczku nakryj się!
nr katalogowy: 18469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Food Industry in Poland and Possibilities of its Development
Piotr Chechelski
nr katalogowy: 78768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Developmental tendencies of Polish food industry
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 29245
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Leaders of Food Sectors
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 37380
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
Aspekty prawne stosowania dodatków do żywności
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
nr katalogowy: 24362
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
POLAGRA-FOOD 2004
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-10
TECHNIKA NA CO DZIEŃ
nr katalogowy: 21285
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-12
CO PISZĄ INNI Zespół modernizacji podstacji - Schneider Electric i PNM
nr katalogowy: 111142
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Branża
nr katalogowy: 133792
AUTO MOTO SERWIS 2019-6
Bosch Car Service – warsztat na czasie
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135840
AUTO MOTO SERWIS 2019-2
Rozmowa z Robertem Dzierżanowskim, kierownikiem ds. rozwoju koncepcji serwisowych firmy Robert Bosch
nr katalogowy: 135698
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
BADANIE JAKOŚCI SIECI KOMÓRKOWYCH W PRZEDEDNIU TECHNOLOGII 5G NA WYBRANYM PRZYKŁADZIE
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 128951
10.15199/59.2020.7-8.45
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
pomiary w sieciach
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
urządzenia mobilne
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
measurement techniques
mobile devices
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2020-7-8
BADANIE JAKOŚCI SIECI KOMÓRKOWYCH W PRZEDEDNIU TECHNOLOGII 5G NA WYBRANYM PRZYKŁADZIE
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 128951
10.15199/59.2020.7-8.45
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
pomiary w sieciach
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
urządzenia mobilne
MBMS (Multimedia Broadcast Multicast Services)
measurement techniques
mobile devices
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH