Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Katastrofa ekologiczna na Odrze latem 2022 r. Próba określenia przyczyny metodą analizy procesów korytowych
Zygmunt Babiński
nr katalogowy: 141470
10.15199/22.2023.1.1
Odra
śnięte ryby
prace regulacyjne
stan wód
Oder River
dead fish
river regulation works
water status
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Katastrofa ekologiczna na Odrze latem 2022 r. Próba określenia przyczyny metodą analizy procesów korytowych
Zygmunt Babiński
nr katalogowy: 141470
10.15199/22.2023.1.1
Odra
śnięte ryby
prace regulacyjne
stan wód
Oder River
dead fish
river regulation works
water status
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
A dead-beat internal model control for trajectory tracking in discrete- time linear system
Ines Mahmoud
Imen Saidi
nr katalogowy: 141368
10.15199/48.2023.01.22
dead-beat response
internal model control
discrete-time linear systems
zero static error.
odpowiedź impulsu martwego
sterowanie modelem wewnętrznym
układy liniowe z czasem dyskretnym
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
A dead-beat internal model control for trajectory tracking in discrete- time linear system
Ines Mahmoud
Imen Saidi
nr katalogowy: 141368
10.15199/48.2023.01.22
dead-beat response
internal model control
discrete-time linear systems
zero static error.
odpowiedź impulsu martwego
sterowanie modelem wewnętrznym
układy liniowe z czasem dyskretnym
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-12
DEAD ZONES IN THE EXTRUSION OF LAYERED COMPOSITES WITH THE USE OF DIFFERENT DIES GEOMETRY
IRENA NOWOTYŃSKA
nr katalogowy: 56266
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Alternative colour space construction of the stain reaction in FISH image analysis for quantification of the HER2 gene amplification
Tomasz MARKIEWICZ
Marzena CICHOWICZ
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 66542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Research on Dead-zone Compensation of AC Servo System based on voltage feed forward decoupling and FOC
Yong CHEN
Qiang-qiang XIE
Fu ZHOU and Xia LIU
nr katalogowy: 69208
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Modelowanie wpływu pojemności pasożytniczych oraz czasu martwego na napięcia wyjściowe falowników wielopoziomowych typu NPC
Krzysztof Jakub SZWARC
Artur CICHOWSKI
Janusz NIEZNAŃSKI
Paweł SZCZEPANKOWSKI
nr katalogowy: 67725
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Analiza wpływu czasu martwego falownika napięcia oraz jego kompensacji na jakość estymacji prądu stojana w układzie napędowym z silnikiem indukcyjnym
Michał Adamczyk
Teresa Orłowska-Kowalska
nr katalogowy: 142642
10.15199/48.2023.04.01
silnik indukcyjny
sterowanie tolerujące uszkodzenia
jakości estymacji prądu
kompensacja czasu martwego.
induction motor
fault-tolerant control
current estimation quality
dead-time compensation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-4
Analiza wpływu czasu martwego falownika napięcia oraz jego kompensacji na jakość estymacji prądu stojana w układzie napędowym z silnikiem indukcyjnym
Michał Adamczyk
Teresa Orłowska-Kowalska
nr katalogowy: 142642
10.15199/48.2023.04.01
silnik indukcyjny
sterowanie tolerujące uszkodzenia
jakości estymacji prądu
kompensacja czasu martwego.
induction motor
fault-tolerant control
current estimation quality
dead-time compensation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Regulation of Current Harmonics in Grid with Dead-beat Controlled Shunt Active Power Filter
Parandhaman BALAMURUGAN
Natarajan SENTHIL KUMAR
nr katalogowy: 123686
10.15199/48.2019.12.04
Shunt active power filter
dead-beat control
harmonic compensation
PCC
THD
FPGA
bocznikowy filtr aktywny
redukcja harmonicznych
sterownik dead-beat
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12b
Redukcja wpływu czasów martwych na właściwości energetycznego filtru aktywnego
Tomasz ADRIKOWSKI
Dawid BUŁA
Marian PASKO
nr katalogowy: 73208
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Dwukierunkowy przekształtnik 4L-DC z aktywną regulacją napięć w obwodzie pośredniczącym
Ryszard STRZELECKI
Paweł SZCZEPANKOWSKI
Marcin PARCHOMIUK
Maciej GRABAREK
nr katalogowy: 73054
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Wpływ oraz kompensacja czasów martwych w układzie z trójgałęziowym falownikiem napięcia zasilającym silnik indukcyjny dwu- i trójfazowy
Paweł ŚWIEBODA
Marcin WAWRO
nr katalogowy: 55749
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ryby jako źródło narażenia człowieka na rtęć
Małgorzata Ćwieląg-Drabek
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Grzegorz Dziubanek
nr katalogowy: 108069
10.15199/65.2017.7.8
rtęć
ryby
narażenie
mercury
fish
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative description of the "fish eyes" type hydrogen embrittlement in steels for power industry
nr katalogowy: 37805
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Krajowy rynek ryb stan, tendencje, problemy, perspektywy
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 112318
10.15199/65.2018.2.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A New Multi-objective Optimization Algorithm: MOAFSA and its Application
Guohua Fang
Wei Guo
Xianfeng Huang
Xinyi Si
Fei Yang
Qian Luo
Ke Yan
nr katalogowy: 70704
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Przetwórstwo ryb i owoców morza w krajach Unii Europejskiej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 147791
10.15199/65.2024.3.1
rynek ryb
przetwórstwo ryb iowoców morza
struktura podmiotowa
struktura produkcji
wyniki ekonomiczno- -finansowe
fish market
fish and seafood processing
production structure
business size structure
economic and financial results
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-5
Techniki fish i pcr w badaniach bakterii akumulujących polifosforany
Adam Muszyński
Artur Tomasz Mielczarek
Per Halkjæ
r Nielsen
nr katalogowy: 59528
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Electrostimulation in medicine - history and contemporary usage
Andrzej KRAWCZYK
Elżbieta WYSZYŃSKA
Sylwia WIŚNIEWSKA
Józef MRÓZ
Ewa KORZENIEWSKA
Piotr MURAWSKI
Magdalena WOJAK
nr katalogowy: 117349
10.15199/48.2018.12.52
electric stimulation
fingertip stimulation
Suedeck syndrome
textronics
elektrostymulacja
stymulacja opuszków palców
syndrom Sudecka
tekstronika
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Prąd z Morza Martwego?
nr katalogowy: 97792
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Nie tylko "fish & chips"
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 38467
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-2
Układ sterowania równoległym filtrem aktywnym ze sprzęgającym obwodem LCL
Daniel WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 49920
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Link-level, congestion avoiding flow control solution for IP networks
Michał KARBOWAŃCZYK
nr katalogowy: 64268
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Modulation Algorithm for a Simplified Multilevel AC-DC-AC Converter
Pawel Mlodzikowski
Sebastian Stynski
Mariusz Malinowski
nr katalogowy: 78468
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Surowce dla przemysłu rybnego w UE – sytuacja aktualna i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125596
10.15199/65.2020.3.3
przemysł rybny
UE
ryby
połowy
fishing industry
EU
fish
fishing
AURA 2020-1
Wpływ zmian klimatu na środowiska wodne i mokradła
Piotr Skubała
nr katalogowy: 124438
10.15199/2.2020.1.2
globalna temperatura
poziom mórz
eutrofizacja
martwe strefy
torfowiska
global temperature
sea level
eutrophication
dead zones
peat bogs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Kalendarz targów w 2016 r.
nr katalogowy: 96441
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Natural doubling of the apparent switching frequency using three-level ANPC converter
Dan FLORICAU
Elena FLORICAU
Mariana DUMITRESCU
nr katalogowy: 41147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
Fish skin as a source of collagen. Characteristics, extraction methods and applications
JULIA SADLIK
DAGMARA SŁOTA
nr katalogowy: 142181
10.15199/28.2023.1.3
fish collagen
collagen
protein
biomaterials
rybi kolagen
kolagen
białka
biomateriały
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-6
Nowe aparaty hydrolokacyjne wykrywają ogromne ławice ryb
nr katalogowy: 68335
AURA 2018-8
Zanieczyszczenie ryb rtęcią
ADAM MIROWSKI
ANETA JACHNIS
nr katalogowy: 115299
10.15199/2.2018.8.5
rtęć
ryby
zanieczyszczenie
żywienie.
mercury
contamination
food.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Kalendarz targów w 2013 r.
nr katalogowy: 73874
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Wpływ parametrów sterowania na siłę ciągu podwodnego robota mobilnego z napędem falowym dla różnych wariantów płetwy ogonowej
MARCIN MALEC
MARCIN MORAWSKI
nr katalogowy: 81442
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-5
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 67940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 136430
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Kalendarz targów w 2012 r.
nr katalogowy: 65460
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Angielski dla behapowców.Lekcja 37
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 73740
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Technologia pozyskiwania z olejów rybnych kwasów z rodziny omega-3 i zabezpieczenie ich przed zmianami oksydacyjnymi
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA*
ZYGMUNT USYDUS
JOANNA SZLINDER-RICHERT
ROBERT BODKOWSKI
nr katalogowy: 49069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of waste materials from the food industry to increase the stability of selected oil Zastosowanie surowców odpadowych przemysłu spożywczego do zwiększania stabilności wybranych olejów
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Alicja Z. Kucharska
Antoni Szumny
nr katalogowy: 104663
10.15199/62.2017.3.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Równoległy filtr aktywny sterowany ze sprzężeniem od prądu zasilającego - badania laboratoryjne
Agata Bielecka
Daniel Wojciechowski
nr katalogowy: 143219
10.13199/48.2023.05.30
równoległy energetyczny filtr aktywny
kompensacja harmonicznych prądu
kompensacja selektywna
predykcja
shunt active power filter
harmonic currents compensation
selective compensation
prediction
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Równoległy filtr aktywny sterowany ze sprzężeniem od prądu zasilającego - badania laboratoryjne
Agata Bielecka
Daniel Wojciechowski
nr katalogowy: 143219
10.13199/48.2023.05.30
równoległy energetyczny filtr aktywny
kompensacja harmonicznych prądu
kompensacja selektywna
predykcja
shunt active power filter
harmonic currents compensation
selective compensation
prediction
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Potencjalny wpływ umowy TTIP na handel rolno-spożywczy Polski z USA
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 106750
10.15199/65.2017.6.1
Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Stany Zjednoczone
Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
foreign trade
agri- -food products
Poland
United States
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Symulator zagrożenia
Henryk Piekut
nr katalogowy: 70585
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-10
DSVPWM with Open-Leg Switching state for Two-Level Three-Phase Voltage Source Inverters
Kanitphan BOONSOMCHUAE
Satean TUNYASRIRUT
nr katalogowy: 128242
10.15199/48.2020.10.04
Discontinuous Space Vector Pulse Width Modulation
Open-leg Switching State
Delay Time
Dead Time.
modulacja szerokości impulsów DSVOWM
SVPWM
przekształtnik
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The risk to employees from the effects of electromagnetic fields in the vegetable and fish processing plant
Anna KOZIOROWSKA
Beata PRUCNAL
nr katalogowy: 124198
10.15199/48.2020.01.38
electromagnetic field
magnetic induction
measurement tests
electromagnetic field impact on workers.
pole elektromagnetyczne
indukcja magnetyczna
badania pomiarowe
oddziaływanie pola elektromagnetycznego na pracowników.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing the Cultivation of Moina sp.: An Integration of Aeration System with Green Water Detection and pH Monitoring
M.F. Baharom
Mohd Ihwan Zakariah
Nazmin
F.A. Saparudin
R.Ambar
S. A. Rahman
nr katalogowy: 151345
10.15199/48.2024.11.20
Moina sp.
live feed
Internet of Things (IoT)
Aquaculture
water parameter
Moina sp.
transmisja na żywo
Internet Rzeczy (IoT)
Akwakultura
parametry wody
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-5
Modelling of fluid flow and particle separation in a multi-strand tundish
marek WarzeCha
nr katalogowy: 59373
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
A każdy tłusty śledź na ogonie pieczęć musi mieć!
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 51050
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-5
Wybrane aspekty prośrodowiskowe realizacji budynków wysokich i wysokościowych o konstrukcji drewnianej w Szwecji
Hanna Michalak
Karolina Michalak
nr katalogowy: 148785
10.15199/33.2024.05.05
budownictwo zrównoważone
konstrukcje drewniane
drewno klejone warstwowo GLT
drewno klejone krzyżowo CLT
prefabrykacja
sustainable construction
wooden structures
glued laminated timber GLT
cross laminated timber CLT
prefabrication.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-6
Formowanie napięć wyjściowych trójfazowego przekształtnika sieciowego
Artur CICHOWSKI
Piotr BANACH
Wojciech ŚLESZYŃSKI
nr katalogowy: 84697
10.12915/pe.2014.06.06
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-6
Zastosowanie czujników inercjalnych w nawigacji personalnej
Michał Łabowski
Piotr Kaniewski
nr katalogowy: 85112
10.15199/ELE-2014-035
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-11
Energoelektroniczny regulator napięcia przemiennego o sterowaniu impulsowym do współpracy z odbiornikiem łukowym
Andrzej KANDYBA
Marian HYLA
nr katalogowy: 63896
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Wykorzystanie przekładników niekonwencjonalnych i magistrali procesowej w systemach sterowania i zabezpieczeniach elektroenergetycznych
Steven A. Kunsman
Nicholas Powers
Bharadwaj Vasudevan
David G. Hart
nr katalogowy: 97784
10.15199/74.2016.4.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rynek ryb i owoców morza w UE - surowce dla konsumpcji i przetwórstwa
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116114
10.15199/65.2018.9.3
łubin
soja
żywność prozdrowotna
artykuły spożywcze
lupine
soybean
pro- -healthy food
groceries
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Zastosowanie przeciwprądowej ekstrakcji nadkrytycznej do frakcjonowania odpadowego oleju rybnego
Katarzyna Tyśkiewicz
Marcin Konkol
Rafał Wiejak
Edward Rój
Krystyna Skalicka-Woźniak
nr katalogowy: 122283
10.15199/62.2019.9.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Charakterystyka wybranych metod izolacji i identyfikacji drobnoustrojów w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 146034
10.15199/65.2023.11.3
identyfikacja mikroorganizmów
PCR
MALDI-TOF MS
cytometria przepływowa
podłoża chromogenne
identification of microorganisms
PCR
MALDI-TOF MS
flow cytometry
chromogenic microbial substrates
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Emisja lotnych związków organicznych i związków siarki w procesie utylizacji padłych zwierząt
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyn
Agata Drabik
Łukasz Krzosek Marcin Banach
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 68141
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-6
Metody sterowania szeregowego falownika rezonansowego zapewniające jednoczesną komutację ZVS i "prawie ZCS"
Jan MUĆKO
nr katalogowy: 52956
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-9
Automatyka kontroli synchronizmu zrealizowana w systemie Ex firmy ELKOMTECH
Jarosław Szor
nr katalogowy: 53960
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Analysis of circuits for effective stimulation in neurobiological experiments
Łukasz KADŁUBOWSKI
Piotr KMON
nr katalogowy: 101969
10.15199/48.2016.11.27
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Propagacja bakterii kwasu mlekowego na potrzeby browarnictwa - dobór parametrów procesu
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
Olga Szczepanik
nr katalogowy: 109561
10.15199/64.2017.9.1
bakterie kwasu mlekowego
LAB
piwo kwaśne
propagacja
lactic acid bacteria
LAB
sour beer
propagation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Effects of Local Volume Constraints on Optimal Topologies of Continuums
Kun CAI
Zhaoliang GAO
nr katalogowy: 70695
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Metody SPWM oraz SVPWM dla dwu- i trójgałęziowych VSI zasilających dwufazowe wysokoobrotowe silniki AC oraz związane z nimi ograniczenia
Stanisław PIRÓG
Marcin WAWRO
nr katalogowy: 67796
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Modern pilot schemes for coordination of line distance protection relays
Emil BARTOSIEWICZ
Desire RASOLOMAMPIONONA
nr katalogowy: 80153
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Research on Hybrid Ray-tracing at 2.4 GHz in Man-Made Forests
Yunjie Xu
nr katalogowy: 75293
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Reconfigurable three-phase SPWM implementation on DE2 FPGA
Ahmed BELKHEIRI
Said AOUGHELLANET
Mohammed BELKHEIRI
nr katalogowy: 74420
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-6
WPŁYW OBJĘTOŚCI STREFY PLASTYCZNEJ NA WARTOŚĆ SIŁY PODCZAS WYCISKANIA WYROBÓW O PRZEKROJU NIEOSIOWOSYMETRYCZNYM
BEATA PAWŁOWSKA
nr katalogowy: 52499
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-4
Nowe stale na walce do walcowania na zimno
Jerzy PACYNA
Adam KOKOSZA
nr katalogowy: 90722
10.15199/24.2015.4.5
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-16-17
Historia, stan i perspektywy hodowli daglezji zielonej w Polsce (cz. 2)
Janusz Sagan
nr katalogowy: 92736
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-14-15
Historia, stan i perspektywy hodowli daglezji zielonej w Polsce (cz.1)
nr katalogowy: 92347
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 136430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wpływ zastosowania kolagenu rybiego i chlorowodorku poliheksametylenobiguanidyny na zawartość mikro- i makroelementów w roślinach kukurydzy
Monika Skwarek
Paulina Pipiak
Katarzyna Sieczyńska
nr katalogowy: 128503
10.15199/62.2020.10.19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Wpływ zastosowania kolagenu rybiego i chlorowodorku poliheksametylenobiguanidyny na zawartość mikro- i makroelementów w roślinach kukurydzy
Monika Skwarek
Paulina Pipiak
Katarzyna Sieczyńska
nr katalogowy: 128503
10.15199/62.2020.10.19
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Spis treści / contents
nr katalogowy: 66607
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-11
WALCOWANIE POPRZECZNO-KLINOWE KUL BEZPOŚREDNIO Z GŁÓWKI SZYNY
ZBIGNIEW PATER
JANUSZ TOMCZAK
TOMASZ BULZAK
nr katalogowy: 94859
10.15199/67.2015.11.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
Dispersion process in urban sewer networks under dry weather conditions
Marek Sokáč
Yvetta Velísková
nr katalogowy: 97818
10.15199/17.2016.4.7
AURA 2024-12
Różne oblicza grzybów nadrzewnych
Ewa KRÓL
Barbara ABRAMCZYK
Elżbieta MIELNICZUK
nr katalogowy: 151905
10.15199/2.2024.12.2
grzyby nadrzewne
bioróżnorodność
pozytywne i negatywne znaczenie
arboreal fungi
biodiversity
positive and negative significance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Rynek ryb i owoców morza w UE - konsumpcja i wydatki
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116666
10.15199/65.2018.10.2
rynek ryb i owoców morza
konsumpcja
seafood market
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
OPERATING COSTS IN NON-LITTER CATTLE BARNS OF HIGH LEVEL OF AUTOMATISATION IN POLAND
Kamila MAZUR
Witold Jan WARDAL
Kinga BOREK
Jan BARWICKI
nr katalogowy: 120202
10.15199/180.2019.1.3
energy inputs
milking robots
non-littered housing
operating costs
nakłady energii
roboty udojowe
obory bezściółkowe
koszty eksploatacji
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Antropogeniczne źródła rtęci w Morzu Bałtyckim. Realne zagrożenie dla bezpieczeństwa i programy działań
Zbigniew Dobrzański
Przemysław Cwynar
Marek Bodziany
Tadeusz Trziszka
Norbert Świętochowski
Alicja Kowalczyk
Krzysztof Formicki
Mirosław Zawadzki
nr katalogowy: 150067
10.15199/62.2024.8.4
Morze Bałtyckie
rtęć
źródła antropogeniczne
stę żenia
program działania
Baltic Sea
mercury
anthropogenic sources
concentration
action programmes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Historia zastosowania stymulacji elektrycznej w psychiatrii
Tomasz ZYSS
Andrzej KRAWCZYK
Robert T. HESE Piotr GORCZYCA
Andrzej ZIĘBA
Dominika DUDEK
Jarosław SOBIŚ
nr katalogowy: 68816
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niebezpieczne dioksyny
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 51976
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Chemical contamination in fish diet of Polish consumers Zanieczyszczenia chemiczne w diecie rybnej polskiego konsumenta
Piotr J. Bykowski
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 87214
10.12916/przemchem.2014.1763
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Fizykochemiczne właściwości twardych odpadów rybnych oraz możliwości ich wykorzystania dla celów nutraceutycznych i biomedycznych
Zbigniew Dobrzański
Fabiola Bubel
Katarzyna Chojnacka
Piotr J. Bykowski
Janusz Bolanowski
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 68147
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Electronic Circuit Optimization Design Algorithm based on Particle Swarm Optimization
Xuesong YAN
Chengyu HU
Hong YAO
Yuanyuan FAN
Qingzhong LIANG
Chao LIU
nr katalogowy: 75261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Psychrotrofy w chłodniczym przechowywaniu żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93645
10.15199/65.2015.9.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-9
Wpływ sposobu regulacji natężenia przepływu wody w Recyrkulacyjnych Systemach Akwakulturowych (RAS) na straty energii
Łukasz Józefowicz
Anna Janicka
Maciej Zawiślak
Agnieszka Sobianowska-Turek
nr katalogowy: 145155
10.15199/17.2023.9.4
recyrkulujący system akwakulturowy (RAS)
straty energii
zawór kulowy
zawór gilotynowy
recirculating aquaculture system (RAS)
energy loss
ball valve
guillotine valve
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie aminopropylowej ekstrakcji kolumnowej do wzbogacania oleju rybnego w kwasy omega-3
Zygmunt Usydus
Robert Bodkowski
Joanna Szlinder-Richert
Bożena Patkowska-Sokoła
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 68210
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Próba optymalizacji warunków prowadzenia procesu niskotemperaturowej krystalizacji olejów rybnych
Robert Bodkowski
Joanna Szlinder-Richert
Zygmunt Usydus
Bożena Patkowska-Sokoła
nr katalogowy: 59846
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Fish processing by-products. Olfactometric assessment of chemical deodorization. Uboczne produkty przetwórstwa ryb morskich. Ocena olfaktometryczna chemicznej metody dezodoryzacji
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Jacek A. Kozieł
Fabiola Bubel
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 77371
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Estimating Parameters in Production Function based on Quadratic Synchronous Artificial Fish- Particle Swarm Optimization
Yuan-bin MO
Xin-quan ZHAO
Shu-jian XIANG
nr katalogowy: 75277
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-1
OPERATING COSTS IN NON-LITTER CATTLE BARNS OF HIGH LEVEL OF AUTOMATISATION IN POLAND
Kamila MAZUR
Witold Jan WARDAL
Kinga BOREK
Jan BARWICKI
nr katalogowy: 120202
10.15199/180.2019.1.3
energy inputs
milking robots
non-littered housing
operating costs
nakłady energii
roboty udojowe
obory bezściółkowe
koszty eksploatacji
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Use of algae in agriculture and food industry Wykorzystanie glonów w rolnictwie i przemyśle spożywczym
Łukasz Biłos
Sabina Golla
Agnieszka Patyna
nr katalogowy: 100783
10.15199/62.2016.9.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Postrzeganie przez konsumentów produktów z końcową datą ważności
Robert Nicewicz
Beata Bilska
nr katalogowy: 132268
10.15199/65.2021.6.6
data ważności
konsumenci
produkty spożywcze
badanie ankietowe
expiry date
consumers
food products
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Zawartość mikroplastiku w żywności pochodzenia wodnego
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 136889
10.15199/65.2022.3.5
mikroplastik
toksyczność
bezpieczeństwo konsumenta
microplastic
toxicity
consumer safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Wieloetapowy algorytm naprowadzania na cel obiektu BSP
Maciej KAWKA
nr katalogowy: 150764
10.15199/48.2024.10.38
BSP
naprowadzanie
kamera stereo
przewidywanie DIS
UAV
guidance
stereo camera
dead reckoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Polska wzmacnia swoją pozycję jako eksporter produktów rolno-spożywczych
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 122446
10.15199/65.2019.9.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Opracowanie kompozycji bioaktywnego kompleksu lipidowego obniżającego poziom aterogennych wskaźników lipidowych krwi
ROBERT BODKOWSKI
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
ZYGMUNT USYDUS
nr katalogowy: 51327
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Biochemical properties of conjugated trienoic fatty acids Właściwości biochemiczne sprzężonych kwasów trienowych
Elżbieta Kompanowska-Jezierska
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Katarzyna Czyż
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Robert Bodkowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Hanna Gwardiak
Krzysztof H. Olszyński
nr katalogowy: 85692
10.12916/przemchem.2014.1174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-11
Badania symulacyjne adaptacyjnego obserwatora strumienia magnetycznego oraz prędkości kątowej układu napędowego z maszyną asynchroniczną
Łukasz WALUŚ
Marian Roch DUBOWSKI
nr katalogowy: 116879
10.15199/48.2018.11.39
sterowanie bezczujnikowe
obserwator adaptacyjny
bezpośrednia metoda Lapunowa.
speed sensorless
adaptive flux observer
Lyapunov direct method
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-6
Wpływ uwarunkowań rzeczywistych na pracę równoległego filtru aktywnego sterowanego ze sprzężeniem od prądu zasilającego
Agata BIELECKA
Daniel WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 126574
10.15199/48.2020.06.15
równoległy energetyczny filtr aktywny
predykcja
czasy martwe
kompensacja prądów harmonicznych.
shunt active power filter
prediction
dead time
current harmonic compensation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Modern control strategy of bidirectional DAB converter with consideration of control nonlinearity
Serafin Bachman
Marek Turzyński
Marek Jasiński
nr katalogowy: 148586
10.15199/48.2024.05.01
DAB
projekt
optymalizacja
sterowanie
DAB
design
optimization
control
GOSPODARKA WODNA 2024-2
Odra – funkcjonowanie w czasach konfliktów społecznych i gospodarczych na tle kryzysu klimatycznego
ROBERT CZERNIAWSKI
SYLWIA HORSKA-SCHWARZ
MATEUSZ GRYGORUK
ŁUKASZ SŁUGOCKI
SEBASTIAN SZKLAREK
JUSTYNA KOBOS
MACIEJ HUMICZEWSKI
nr katalogowy: 147312
10.15199/22.2024.2.3
ekosystem wodny
katastrofa odrzańska
przepływ
Prymnesium parvum
stan hydromorfologiczny
water ecosystem
Oder environmental disaster
flow
Prymnesium parvum
hydromorphological status
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Badanie transportu masy i charakterystyki mieszania w przepływie segmentowym
Jakub Dzierla
Maciej Staszak
Krzysztof Alejski
nr katalogowy: 117869
10.15199/62.2018.12.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Development of a multi frequency phase method for measuring ranges
Vitalii R. LYUBCHIK
Olexander K. YANOVITSKY
Sergii M. ZLEPKO
Yulia V. SENCHISHINA
Waldemar WÓJCIK
Olga USSATOVA
Aliya TERGEUSIZOVA
nr katalogowy: 119496
10.15199/48.2019.04.25
phase method of measurement
range
radar
complex amplitude
fazowa metoda pomiaru
zakres
złożona amplituda
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Marynaty w zgodzie z tradycją
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Jarosław Kowalik
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 131849
marynowanie
marynaty kwaśne
surowce mięsne
marinating
sour marinades
meat
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Brexit bilans korzyści i strat w polsko-brytyjskim handlu rolno-spożywczym
Łukasz Ambroziak
nr katalogowy: 144119
10.15199/65.2023.7.1
brexit
handel rolno-spożywczy
polska
Wielka Brytania
brexit
agri-food trade
Poland
the United Kingdom
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Fire wastewaters in Poland and around the world
Justyna Gniazdowska
Anna Rabajczyk
Piotr Stojek
nr katalogowy: 148821
10.15199/62.2024.5.1
fire wastewater
purification
environmental effect
ścieki pożarnicze
oczyszczanie
wpływ na środowisko
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Design of PID controller with integral performance criteria using Salp swarm algorithm for interconnected thermal power systems
Adithep CHAISAWASD
Jagraphon OBMA
Kittipong ARDHAN
Worawat SA-NGIAMVIBOOL
nr katalogowy: 150353
10.15199/48.2024.09.14
load frequency control
optimization techniques
salp swarm algorithm
kontrola częstotliwości obciążenia
techniki optymalizacji
algorytm roju salp
AURA 2019-3
Kalibracja habitatowej metody wyznaczania przepływów środowiskowych korytowych w Polsce
Jerzy Grela
Paweł Madej
nr katalogowy: 119040
10.15199/2.2019.3.1
przepływy środowiskowe
metody habitatowe
kalibracja
environmental flows
habitat methods
calibration
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Fire wastewaters in Poland and around the world
Justyna Gniazdowska
Anna Rabajczyk
Piotr Stojek
nr katalogowy: 148821
10.15199/62.2024.5.1
fire wastewater
purification
environmental effect
ścieki pożarnicze
oczyszczanie
wpływ na środowisko
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-9
Wpływ głębokości zanurzenia wylewu osłonowego i typu przegrody w kadzi pośredniej na strukturę przepływu ciekłej stali podczas ciągłego odlewania stali
Michał BARTOSIEWICZ
Adam CWUDZIŃSKI
nr katalogowy: 109169
10.15199/24.2017.9.2
wylew osłonowy
kadź pośrednia
przepływ stali
sy mulacja numeryczna
przegroda
ladle shroud
tundish
steel flow
numerical simulation
dam
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Wzmocnienie uszkodzonej belki typu T w przęśle wiaduktu drogowego
Krzysztof Żółtowski
Przemysław Kalitowski
nr katalogowy: 109963
10.15199/33.2017.10.35
wzmocnienie
belkaT
belka prefabrykowana
wiadukt
uderzenie pojazdu
analizaMES
ocena stanu technicznego.
strengthening
T-beam
prefabricated beam
overpass
vehicle impact
FEManalysis
assessment of the technical condition
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
A mathematical model of an electric drive system including GTO thyristors
Andriy CHABAN
Marek LIS
Andrzej SZAFRANIEC
Yevhen FEDIV
nr katalogowy: 146749
10.15199/48.2023.12.50
mathematical modeling
passive power compensation
drive systems
GTO thyristor
Runge-Kutta method
modelowanie matematyczne
kompensacja mocy biernej
układy napędowe
tyrystor GTO
metoda Runge-Kutta
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Wpływ ciężaru pokrycia dachowego i okresu powstania obiektów z dachami o kratownicowej konstrukcji stalowej na ich bezpieczną eksploatację
Jakub Miszczak
Iwona Szer
nr katalogowy: 149110
10.15199/33.2024.06.09
projektowanie
dźwigary stalowe
obciążenie śniegiem
design
steel girders
snow load
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Białko przyszłości
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 110903
bezpieczeństwo żywności
owady jadalne
wartość odżywcza
zagrożenie bezpieczeństwa żywności.
food safety
edible insects
nutritive value
food safety hazards.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do obliczania śladu środowiskowego - działania UE a przemysł spożywczy
Barbara Gworek
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 121979
10.15199/65.2019.8.3
analiza cyklu życia (LCA)
ślad środowiskowy
ekoznakowanie
kategoria produktów spożywczych
polityka UE
life cycle analysis (LCA)
environmental footprint
eco-labeling
food category
EU policy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-2
Półprzewodnikowe źródła promieniowania UV-C LED dla potrzeb wybranych procedur stosowanych w technologii żywności
Wojciech GRZESIAK
Piotr GUZDEK
Jan KULAWIK
Piotr MAĆKÓW
Jacek PIEKARSKI
Paulina GUZIK
Piotr KULAWIK
nr katalogowy: 130171
10.15199/48.2021.02.07
UV-C LED
Deep UV
promieniowanie UV-C
technologia żywności
UV-C LED
Deep UV
UV-C emission
food technology.
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Simulating the Process of Operation of Vortex Layer Electromagnetic Apparatus with Ferromagnetic Working Elements
Vitalii Yaropud
Elchyn Aliiev
Ihor Mazur
Serhii Burlaka
nr katalogowy: 145233
10.15199/48.2023.09.11
simulation
electromagnetic field
vortex layer apparatus
ferromagnet
processing
liquid manure
symulacja
pole elektromagnetyczne
aparat warstwy wirowej
ferromagnes
obróbka
gnojowica
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Polska kuchnia regionalna – kuchnia Pomorza i Kaszub
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 147594
kuchnia regionalna
kuchnia Pomorza i Kaszub
charakterystyka
regional Polish cuisine
Pomerania and Kashubia cuisines
characteristics
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH