Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
Piwa kwaśne jako potencjalne źródło amin biogennych
Weronika Piechowicz
Aneta Ciosek
Paweł Satora
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 117617
10.15199/64.2018.12.2
bakterie kwasu mlekowego
aminy biogenne
piwo kwaśne
lactic acid bacteria
biogenic amines
LAB
sour beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Piwa kwaśne i problemy z ich warzeniem
Katarzyna Modrzejewska
nr katalogowy: 116656
10.15199/64.2018.11.2
piwo
sour
kwas
browarnictwo
drożdże
beer
sour
acid
brewery
yeasts
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
AURA 2023-1
Kwaśne deszcze – lekcja dla nas i całego świata
Adam Wójcicki
nr katalogowy: 141419
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Browar Trzech Kumpli będzie rozwijać linie piw kwaśnych, bezalkoholowych oraz leżakowanych w drewnianych beczkach
nr katalogowy: 134185
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Browar Trzech Kumpli będzie rozwijać linie piw kwaśnych, bezalkoholowych oraz leżakowanych w drewnianych beczkach
nr katalogowy: 134185
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Cierpkie jagody
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11884
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Nowości browarów regionalnych w 2011 r.
nr katalogowy: 64612
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-3
Piwo regionalne na topie
Ł. Dubiel
nr katalogowy: 6760
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
PIWO ROKU 2013
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 84834
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Piwo gaszące pragnienie rewolucji
Jakub Marczak
nr katalogowy: 41073
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Piwo bezalkoholowe – alternatywa, czy trunek uniwersalny? Wyniki badań konsumenckich
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 140085
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Nowości piwne
nr katalogowy: 98026
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Cornelius Weizen Bier - piwo pszeniczne browaru Kiper
Andrzej Gałasiewicz
nr katalogowy: 30741
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwa kwaśne – charakterystyka i technologia produkcji
Joanna Kawa-Rygielska
Kinga Adamenko
Adam Głowacki
Justyna Paszkot
nr katalogowy: 135242
10.15199/64.2021.6.2
piwowarstwo
technologia fermentacji
piwa kwaśne
niekonwencjonalne mikroorganizmy
brewing
fermentation technology
sour beer
unconventional microorganisms
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
CESKÝ PIVNÍ FESTIVAL
Marek Suliga
nr katalogowy: 70403
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Rynek piwa - trendy w sprzedaży i spożyciu
nr katalogowy: 38914
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Polskie piwo i browary – najbardziej lubiane w Europie
nr katalogowy: 130549
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Polskie piwo i browary – najbardziej lubiane w Europie
nr katalogowy: 130549
AURA 2024-4
Ziemia wysyła nam wiadomość
nr katalogowy: 148183
AURA 2023-1
Kwaśne deszcze – lekcja dla nas i całego świata
Adam Wójcicki
nr katalogowy: 141419
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Spiżowe piwo
nr katalogowy: 4121
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Stanowisko Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego – Browary Polskie ws. podwyższenia stawki akcyzy na piwo
nr katalogowy: 134170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Piwo bezalkoholowe – alternatywa, czy trunek uniwersalny? Wyniki badań konsumenckich
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 140085
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwo z Browaru Widawa – Kraft Roku 2021
nr katalogowy: 135246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw na Chmielakach Krasnostawskich
nr katalogowy: 144727
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Stanowisko Związku Pracodawców Przemysłu Piwowarskiego – Browary Polskie ws. podwyższenia stawki akcyzy na piwo
nr katalogowy: 134170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Piwo z Browaru Widawa – Kraft Roku 2021
nr katalogowy: 135246
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Piwo Grodziskie Oryginalne – jedyny polski styl piwa
nr katalogowy: 151231
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Rewolucyjne puszki
Ingeborg Rosenberg
nr katalogowy: 126836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rewolucyjne puszki
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 140090
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
OKOCIM w nowym wydaniu
nr katalogowy: 42366
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Jak powinno być oznakowane piwo?
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58627
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
INICJATYWY ZPPP
nr katalogowy: 90191
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Browar Zamkowy w Raciborzu - bogaty w nowości koniec roku
nr katalogowy: 128796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Polskie piwo to nasze wspólne dobro
nr katalogowy: 123994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Browar Zamkowy w Raciborzu - bogaty w nowości koniec roku
nr katalogowy: 128796
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Historia piwa
nr katalogowy: 32207
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-14
Piwo ma smakować
nr katalogowy: 36721
AURA 2015-8
Piwo
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 93141
10.15199/2.2015.8.9
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-2
Uszczelnianie balkonów i tarasów
nr katalogowy: 52527
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-4
Nowoczesne technologie hydroizolacyjne w obiektach inżynierskich
Anna Leitgeber
nr katalogowy: 119798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Piwa owocowe - stały element piwowarstwa rzemieślniczego Wybrane zagadnienia z technologii produkcji
Mateusz Gulej
nr katalogowy: 125136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Historia piwa
Jakub Marczak
nr katalogowy: 30029
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Wyniki Konsumenckiego Konkursu Piw – Chmielaki Krasnostawskie 2012
nr katalogowy: 71055
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Znak „Piwo Kraftowe” wyróżnia piwa z browarów rzemieślniczych. Rozmowa z Markiem Kamińskim, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 128804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Znak „Piwo Kraftowe” wyróżnia piwa z browarów rzemieślniczych. Rozmowa z Markiem Kamińskim, prezesem Polskiego Stowarzyszenia Browarów Rzemieślniczych
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 128804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Historia piwa
Jakub Marczak
nr katalogowy: 33411
OPAKOWANIE 2018-1
WestRock i Grupa Carlsberg docenione za działania na rzecz ekorozwoju
nr katalogowy: 111841
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Oblicza piwa
Marek Suliga
nr katalogowy: 105839
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Unibroue - ciekawe mało znane
Marek Suliga
nr katalogowy: 68876
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Piwo bezalkoholowe – jakie to proste
Mateusz Jackowski
nr katalogowy: 133096
10.15199/65.2021.8.6
piwo
piwo bezalkoholowe
piwowarstwo
dealkoholizacja
beer
alcoholic free beer
brewing
dealcoholization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Piwna rewolucja w Polsce
nr katalogowy: 115035
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Wpływ surowców do produkcji piwa na jego stabilność smakowo-zapachową
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105838
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Temat Polskiej Normy na piwo znów powraca!
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 103483
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
W poszukiwaniu tradycyjnego polskiego piwa...
nr katalogowy: 73559
OPAKOWANIE 2011-2
Puszki do napojów z "chwytliwymi" wzorami
nr katalogowy: 57694
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
piwowarstwo
nr katalogowy: 125134
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Carlsberg odtworzył piwo z drożdży sprzed 133 lat!
nr katalogowy: 98685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Rewolucyjne puszki
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 140090
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Dział współredagowany przez Browary Polskie
nr katalogowy: 77500
AURA 2014-1
Kwaśne deszcze
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 81794
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Smak, jakość czy cena? Za co konsumenci cenią piwo z polskich browarów?
nr katalogowy: 144700
OPAKOWANIE 2010-4
Chłodna przyjemność z "mówiącej" puszki
nr katalogowy: 52885
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Kontraktowo-browarowy zawrót głowy
Sebastian Wawszczak
nr katalogowy: 81720
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Złoty Inżynier 2018
nr katalogowy: 112950
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Włoski piwny zawrót głowy - Reminiscencje z wyprawy dziennikarzy przed BrauBeviale 2014
Rafał Kowalczyk
nr katalogowy: 86185
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Piwna promocja regionów w Belgii
Jan Lichota
nr katalogowy: 102286
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
KALEJDOSKOP IX–X 2023 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 145712
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Zastosowanie potencjalnie probiotycznych bakterii kwasu octowego do produkcji piwa Sour Ale
Marcin Kruk
Antonina Dobrowolska
Katarzyna Neffe-Skocińska
nr katalogowy: 129634
10.15199/64.2020.11–12.2
piwo
bakterie kwasu octowego
probiotyki
innowacja
beer
acetic acid bacteria
probiotics
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Carlsberg - piwo warzone od 170 lat
nr katalogowy: 111177
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
W koszyku piwosza mniej procentów, więcej jakości Branża piwowarska podsumowuje 2017 rok
nr katalogowy: 112839
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Browar z misją we Wrocławiu
nr katalogowy: 87603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Nawarzyć sobie piwa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 43714
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Duze POLSKIE PIWO
nr katalogowy: 123041
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Oryginalne Piwo Grodziskie ze złotem w European Beer Star
nr katalogowy: 146644
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Najmocniejsze "piwa" świata
Marek Suliga
nr katalogowy: 71061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Bock zwany koźlakiem
Bartłomiej Marczewski
Jakub Marczak
Zbigniew Jarząbek
nr katalogowy: 54444
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-9
Wpływ stopnia usieciowania kationitów na ich aktywność katalityczną w reakcji kondensacji fenolu z acetonem
MACIEJ KIEDIK
ANDRZEJ KRUEGER
nr katalogowy: 106148
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Enzymy - bez których nie ma ani chleba ani bułeczek
Andrzej Dadas
nr katalogowy: 44964
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Piwo i elegancja
nr katalogowy: 43715
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Absolutne zero procent
nr katalogowy: 122466
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
#Wolę Piwo, ponieważ jest w butelce zwrotnej
nr katalogowy: 126501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Reinheitsgebot nie był pierwszym... Starożytne piwne nakazy i zakazy oraz podatki
Marek Suliga
nr katalogowy: 114520
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
The iso-alfa-acids preparation methods Metody wytwarzania izo-alfa-kwasów
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Edward Rój
Dorota Kostrzewa
nr katalogowy: 86095
10.12916/przemchem.2014.1321
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Doświadczenie jako element kreowania piwnej kultury gastronomicznej
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 151233
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwo gruit – zapomniany średniowieczny napój
Krystian Klimczak
Monika Cioch-Skoneczny
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 145717
10.15199/64.2023.5.5
piwo gruit
zioła
fermentacja spontaniczna
koncentrat słodowy
gruit beer
herbs
spontaneous fermentation
malt concentrate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wymrażanie Komesa Barley Wine
nr katalogowy: 140086
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Aldec G2 - krok w przyszłość
nr katalogowy: 7199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Technologia produkcji piwa jasnego pełnego oraz wpływ wybranych dodatków smakowych na jego cechy organoleptyczne i trwałość
Justyna Synak
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 42376
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
nr katalogowy: 92035
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Czas na piwo
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 89402
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Odgazowanie wody i tlen w piwie. Układ procesowy odgazowywania wody w kolumnie „DeGaS CRAFT” teraz również dla browarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 130553
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-6
Odporność korozyjna powłok organicznych na blachach stalowych ocynkowanych
Magdalena Rolbiecka
nr katalogowy: 45050
AURA 2009-12
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 48314
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Schilcher - wino wyjątkowe
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 116917
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Nisza piwosza
A Kuźmicki
nr katalogowy: 14626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wymrażanie Komesa Barley Wine
nr katalogowy: 140086
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Najpopularniejsze francuskie piwo na świecie
Marek Suliga
nr katalogowy: 77498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Wykorzystanie drewna w produkcji piwa - wczoraj i dziś
Mateusz Gulej
nr katalogowy: 125629
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Browar przyklasztorny
ROMA GÓRNICKA
nr katalogowy: 4191
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Chcemy pomagać w osiągnięciu sukcesu na rynku – Wywiad z Mieczysławem Pankiewiczem, prezesem i właścicielem Euro-PAN Sp. z o.o.
M.J. Przegalińska
nr katalogowy: 128783
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-1
Różne wieści dla piwoszy
jaz.
nr katalogowy: 5199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-7
Mówimy o piwie właściwie - Kodeks Reklamowy Browarów Polskich
jb
nr katalogowy: 14627
AURA 2009-10
Co jest jeszcze do odkrycia?
KRZYSZTOF CIESIELSKI
nr katalogowy: 47623
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-12
Moje ulubione piwo to nadal Żywiec...
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 6962
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 4 i 5 z 2019 r.)
nr katalogowy: 121020
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
The use of hydrogen-rich gas obtained from dark fermentation of molasses from sugar industry for fueling a fuel cell Zastosowanie wodorowego gazu otrzymanego w wyniku kwaśnej fermentacji melasy z przemysłu cukrowniczego do zasilania ogniwa paliwowego
Piotr Piela
Wojciech Tokarz
Wiktor Kaźmierczak
Anna Detman
Anna Sikora
Jan Piotrowski
nr katalogowy: 98504
10.15199/62.2016.5.20
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-IP
Napoje na bazie piwa - innowacyjna kategoria wzrostu na rynku piwa
nr katalogowy: 57195
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Odgazowanie wody i tlen w piwie. Układ procesowy odgazowywania wody w kolumnie „DeGaS CRAFT” teraz również dla browarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 130553
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Wycofanie Polskiej Normy na Piwo przyczyną wielu problemów przemysłu piwowarskiego w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 79261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Naj... w branży piwowarskiej Ekstremalne lokalizacje geograficzne
Marek Suliga
nr katalogowy: 116652
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Każdy element jest tak samo ważny
nr katalogowy: 102277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 101695
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128793
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Piwo beczkowe bez kega?
nr katalogowy: 81725
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Bezglutenowe piwo z gryki
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 99240
10.15199/64.2016.6.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Wrocławski Browar Profesja wciąż eksperymentuje
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134189
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Browar Kazimierz z najlepszym Kraftem Roku 2023
nr katalogowy: 146647
OPAKOWANIE 2013-5
Innowacyjne wieczka CDL w ofercie firmy Can-Pack
nr katalogowy: 76617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Trendy zdrowotne oraz pokolenie millennialsów napędzają popyt na piwo bezalkoholowe
nr katalogowy: 116201
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
CydR-ewolucja Nowy trend na rynku alkoholi
nr katalogowy: 78961
OPAKOWANIE 2016-3
Zwyciężać dzięki kobietom: puszka Strawster na polskim rynku
nr katalogowy: 97997
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 91484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90904
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 138255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Propagacja bakterii kwasu mlekowego na potrzeby browarnictwa - dobór parametrów procesu
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
Olga Szczepanik
nr katalogowy: 109561
10.15199/64.2017.9.1
bakterie kwasu mlekowego
LAB
piwo kwaśne
propagacja
lactic acid bacteria
LAB
sour beer
propagation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Wrocławski Browar Profesja wciąż eksperymentuje
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134189
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Sukces Browaru Amber podczas European Beer Star 2023
nr katalogowy: 146645
OPAKOWANIE 2010-6
Tworzywa opakowaniowe a preferencje nabywców (na przykładzie opakowań piwa)
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 52560
OPAKOWANIE 2014-11
Innowacyjna butelka z PET, która wygląda jak szklana
nr katalogowy: 87883
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Jakie alkohole wybierają Polacy?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 138836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Preferencje, częstotliwość oraz okoliczności spożywania napojów alkoholowych wśród studentów
Marlena Piekut
nr katalogowy: 32213
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Historia piwa
Jakub Marczak
nr katalogowy: 30742
OPAKOWANIE 2007-9
Opakowania do napojów
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 29738
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 27438
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Azot w służbie dla piwa (?)
nr katalogowy: 141047
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Odpowiedzialnie, czyli jak? Polskie piwo z nowymi oznaczeniami
nr katalogowy: 143865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-IP
Zasady piwnej kultury
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 57194
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Czas na piwa bezalkoholowe
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 128797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Czas na piwa bezalkoholowe
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 128797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Kompendium wiedzy o piwie
Andrzej Brudzyński
Piotr Antkiewicz
Józef Błażewicz
Tadeusz Kuchciak
Dorota Michałowska
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 84836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Piwo smakowe - rozwój kategorii w Polsce
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 64609
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Piwnym szlakiem po Polsce ...
Paweł Błażewicz
nr katalogowy: 102285
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Polska cytryna w staropolskiej kuchni
Magdalena Spychaj
nr katalogowy: 63455
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-2
Wpływ pierwszego czyszczenia na trwałość i estetykę okładzin podłogowych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 127038
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Piwna uczta
JERZY MAGNER
nr katalogowy: 33554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Kasztelan - piwo dla smakoszy!
nr katalogowy: 30738
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 25457
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Wina bezalkoholowe
winny maniak
nr katalogowy: 104428
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Sektor piwowarski istotnym ogniwem polskiej gospodarki
nr katalogowy: 116703
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Podatek akcyzowy i jego znaczenie dla polskiego budżetu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 34180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
BRAU Beviale - więcej niż piwo
nr katalogowy: 30030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Aktualności
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 123045
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Piwo, chmiel i gastronomia piwa pod lupą statystyków
nr katalogowy: 127680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Piwo, chmiel i gastronomia piwa pod lupą statystyków
nr katalogowy: 127680
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Drugie życie czekolady
Maria Pawlik
nr katalogowy: 139672
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Polski „szampan” piwny wystrzelił z niszy
nr katalogowy: 143869
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Przyjęto definicję piwa istotnie przywracającą zapisy z nieobowiązującej Polskiej Normy PN-A-79098:1995
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 105836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Chimay Grande Réserve Vieillie en Barriques 2016
Marek Suliga
nr katalogowy: 104716
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Dwadzieścia lat piwnych rewolucji Browaru Amber
nr katalogowy: 87593
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Naturalne dodatki do piwa Cz. 1. Piwa orzeźwiające
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 73562
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Renesans popularności piwa typu Radler/Shandy
nr katalogowy: 71056
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Gatunki piwa i kryteria oceny sensorycznej
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 60535
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Kryzys w gastronomii odczuwalny również przez browary
nr katalogowy: 129629
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polskie piwo ... quo vadis???
Paweł Błażewicz
nr katalogowy: 140083
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Porter bałtycki – piwowarski skarb Polski
Marcin Chmielarz
nr katalogowy: 151232
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-5
Historia piwa
Jakub Marczak
nr katalogowy: 35349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Rynek alkoholi w roku 2006
Agnieszka Bujak
nr katalogowy: 25816
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Zarządzanie jakością mikrobiologiczną w przemyśle piwowarskim
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 83798
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Browar Stu Mostów we Wrocławiu - craftowe ferrari
nr katalogowy: 102278
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Azot w służbie dla piwa (?)
nr katalogowy: 141047
AURA 2014-8
Słono zapłacimy za niechęć do ekologii
Edward GARŚCIA
nr katalogowy: 85808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Kwaśne ciasto Część I. Podstawowe informacje i definicje
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85184
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Co wnosi branża piwowarska do ochrony środowiska w Polsce?
Adam Pawełas
nr katalogowy: 63324
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Reguły deklarowania nazw innych kategorii napojów alkoholowych w znakowaniu piwa
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 139103
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wino, koty i krzywy ogórek
nr katalogowy: 87680
OPAKOWANIE 2010-4
Puszka napojowa święci 75-lecie swoich urodzin
nr katalogowy: 52881
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Projektowanie funkcjonalnych piw rzemieślniczych o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Gościnna
Jarosław Pobereżny
Elżbieta Wszelaczyńska
Sylwia Łaba
Krzysztof Świerczyński
nr katalogowy: 121993
10.15199/65.2019.8.10
piwo
dodatki funkcjonalne
polifenole
zdolność przeciwutleniająca
beer
functional additives
total phenols
antioxidant activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Ciechan Mocny - Piwem Roku 2011
nr katalogowy: 67232
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Dział współredagowany przez
nr katalogowy: 95657
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Drugie życie czekolady
Maria Pawlik
nr katalogowy: 139672
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Moda na piwa bez alkoholu
Agnieszka Salamon
Urszula Jasińska
Marek Napiórkowski
nr katalogowy: 116200
10.15199/64.2018.8-9.1
piwo bezalkoholowe
technologie produkcji
metody oznaczania etanolu
parametry fizykochemiczne
wartość energetyczna
izotoniczność
alcohol-free beer
production technologies
methods of ethanol determination
physicochemical parameters
energy value
isotonicity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nigdy nie zmienię swoich drożdży! Czemu? Drożdże niekonwencjonalne w technologii piwowarskiej
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 132369
10.15199/64.2021.3.1
drożdże niekonwencjonalne
fermentacja brzeczki
piwo bezalkoholowe
bioaromatyzacja
unconventional yeasts
wort fermentation
non-alcoholic beer
bioflavoring
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH