Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Konsument na rynku ryb i przetworów rybnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 25856
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Spożycie ryb i owoców morza w Polsce
nr katalogowy: 128172
AURA 2010-5
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 51904
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Spożycie ryb i owoców morza w Polsce
nr katalogowy: 128172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Cenne właściwości ryb problemem w przetwórstwie
Mariusz Szymczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 101009
10.15199/65.2016.9.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
GOSPODARKA WODNA 2018-9
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 116241
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Krewetki z karpiem w ryżu
nr katalogowy: 58735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Pstrąg to zdrowie!
nr katalogowy: 138214
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Pstrąg to zdrowie!
nr katalogowy: 138214
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-5
Pijany na budowie
Jerzy Szewczyk
nr katalogowy: 35455
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143576
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Zdrowy jak ryba
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 23282
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Dieta fleksitariańska – instrukcja obsługi
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Spożycie i preferencje nabywcze konsumentów ryb i ich przetworów w Polsce
Joanna Tkaczewska
Władysław Migdał
nr katalogowy: 76649
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143576
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Krajowy rynek ryb stan, tendencje, problemy, perspektywy
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 112318
10.15199/65.2018.2.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
AURA 2010-8
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 53466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Świadome zakupy (część 3), tym razem świąteczne
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 151734
AURA 2010-9
Jedz ryby nie tylko od święta (5)
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 53990
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ryby jako źródło narażenia człowieka na rtęć
Małgorzata Ćwieląg-Drabek
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Grzegorz Dziubanek
nr katalogowy: 108069
10.15199/65.2017.7.8
rtęć
ryby
narażenie
mercury
fish
exposure
GOSPODARKA WODNA 2008-3
Hydrauliczne warunki przepływu w strefie wejścia ryb do przepławki.
LEON REMBEZA
nr katalogowy: 33667
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
Wino do ryb i owoców morza
winny maniak
nr katalogowy: 86542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Festiwal Smaków w Cieszanowie
nr katalogowy: 132670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Prosto z Norwegii
Redakcja
nr katalogowy: 90563
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Festiwal Smaków w Cieszanowie
nr katalogowy: 132670
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Rybne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Zdrowy jak ryba
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 23956
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Rybne perspektywy
nr katalogowy: 93445
CHŁODNICTWO 2021-5
Przemysłowe utrwalanie produktów rybnych w niskich temperaturach
nr katalogowy: 134086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Podsumowanie Festiwalu Ryb z Roztocza
Marlena Wiciejowska
nr katalogowy: 138821
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Ryba z niebieskim certyfikatem
Elżbieta Tomaszewska
nr katalogowy: 118203
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-9
Przetwórstwo ryb
R. Kozela
nr katalogowy: 15521
CHŁODNICTWO 2005-3
Mięso ryb jest nie tylko źródłem białka
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8634
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Nie tylko karp i śledzie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 95505
AURA 2015-5
Gatunki inwazyjne ryb a działania zapisane w aktualizacji Programu wodno-środowiskowego kraju
Maciej Kamaszewski
Maciej Wójcik
Kamil Krysiuk
nr katalogowy: 90846
10.15199/2.2015.5.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-4
Rybołówstwo 2030 według prognozy Banku Światowego
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 90731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek tłuszczów - spożycie i prognozy popytu
E. Rosiak
nr katalogowy: 7101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Przetwórstwo ryb i owoców morza w krajach Unii Europejskiej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 147791
10.15199/65.2024.3.1
rynek ryb
przetwórstwo ryb iowoców morza
struktura podmiotowa
struktura produkcji
wyniki ekonomiczno- -finansowe
fish market
fish and seafood processing
production structure
business size structure
economic and financial results
CHŁODNICTWO 2004-5
Kształtowanie się zawartości zanieczyszczeń nitrozoaminanli mięsa zróżnicowanych gatunkowo ryb surowych, solonych, z askorbinianem sodu, mrożonych i rozmrożonych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 718
GOSPODARKA WODNA 2015-3
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 90012
AURA 2015-10
PARAGRAF I ŚRODOWISKO
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 94109
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Spożycie przetworów zbożowych i sytuacja w krajowym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 20152
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Podsumowanie Festiwalu Ryb z Roztocza
Marlena Wiciejowska
nr katalogowy: 138821
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Smaczne i zdrowe - nasze produkty zbożowe
nr katalogowy: 73470
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
charakterystyka zbóż chlebowych uprawianych w Polsce
Paulina Karczewska
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 76468
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-11
Ryby elektryczne
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 72164
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Prawie wszystko o produkcji mąk całoziarnowych (razowych)
nr katalogowy: 58121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Sektor rybny w Polsce tendencje rozwojowe
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 47070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Krajowy rynek ryb stabilizacja z tendencją do rozwoju
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 81358
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Jakość i innowacje systemy recyrkulacyjne w akwakulturze
Piotr F. Borowski
Wojciech Zalewski
nr katalogowy: 83237
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Główne problemy produkcji i przetwórstwa zbóż
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 37682
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 99248
10.15199/64.2016.6.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Mikrobiologiczne źródła DHA
Iwona Gientka
Przemysław Grela
Anna M. Kot
Lidia Stasiak-Różańska
nr katalogowy: 102269
10.15199/65.2016.11.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rynek ryb i owoców morza w UE - surowce dla konsumpcji i przetwórstwa
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116114
10.15199/65.2018.9.3
łubin
soja
żywność prozdrowotna
artykuły spożywcze
lupine
soybean
pro- -healthy food
groceries
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Łubin, jako alternatywa dla soi
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 105081
AURA 2014-4
PARAGRAF I ŚRODOWISKO - Wędkowanie na stawach stanowiących własność samorządową
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 83372
AURA 2015-5
PARAGRAF I ŚRODOWISKO Wędkowanie na stawach stanowiących własność samorządową §
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 90857
GOSPODARKA WODNA 2023-6
Raport kończący prace zespołu ds. sytuacji w Odrze
nr katalogowy: 143533
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-12
Pora na karpia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Danine 10®: Nowoczesny dodatek w przetwórstwie mięsa i ryb – korzyści i wyzwania
nr katalogowy: 151918
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - cz. 2
M. Piekut
nr katalogowy: 16658
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-1
Badania krat wlotowych przyjaznych dla ryb
Barbara Budziło
Aleksandra Polok-Kowalska
nr katalogowy: 89063
10.15199/17.2015.1.2
AURA 2024-10
Rynek żywności
Gaweł ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 150961
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Drogie surowce hamują rozwój branży rybnej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 69899
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Fish processing by-products. Olfactometric assessment of chemical deodorization. Uboczne produkty przetwórstwa ryb morskich. Ocena olfaktometryczna chemicznej metody dezodoryzacji
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Jacek A. Kozieł
Fabiola Bubel
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 77371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Innowacje ze smakiem i historią
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 82373
AURA 2014-2
PARAGRAF I ŚRODOWISKO - Połów ryb na zalanym gruncie
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 82241
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-7
Carl Sachs (1853 -1878) - pierwszy badacz właściwości elektrycznych ryb
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 85497
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Pora na śledzia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58734
AURA 2015-7
PARAGRAF I ŚRODOWISKO Wędkowanie bez zabierania złowionych ryb
Wojciech Radecki
nr katalogowy: 92235
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Działania promujące spożycie pieczywa realizowane przez Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 67403
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Konsumpcja owoców i warzyw w Polsce i w UE
I. Strojewska
nr katalogowy: 22387
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Zastosowanie przeciwprądowej ekstrakcji nadkrytycznej do frakcjonowania odpadowego oleju rybnego
Katarzyna Tyśkiewicz
Marcin Konkol
Rafał Wiejak
Edward Rój
Krystyna Skalicka-Woźniak
nr katalogowy: 122283
10.15199/62.2019.9.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Jak smakuje roślinny łosoś? Alternatywy ryb coraz bardziej dostępne na rynku
nr katalogowy: 142075
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Ulotka promująca spożycie pieczywa
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 45288
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Czy i jak ograniczać spożycie soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 42460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Rynek napojów alkoholowych
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 85096
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Ryba na trzy sposoby
nr katalogowy: 44865
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-7
SYGNAŁY O TECHNICE
nr katalogowy: 43789
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Żywność mrożona a zachowania nabywcze konsumentów
Hanna Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 62557
AURA 2017-3
Ryby zagrożone wyginięciem na znaczkach Poczty Polskiej
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 104481
AURA 2022-9
Czy i kiedy dowiemy się kto i czym zatruł Odrę?
nr katalogowy: 139414
GOSPODARKA WODNA 2023-6
Raport kończący prace zespołu ds. sytuacji w Odrze
nr katalogowy: 143533
AURA 2024-1
Winne są elektrownie i złe decyzje
Klaudia URBAN
nr katalogowy: 146853
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Rynek ryb i owoców morza w UE - konsumpcja i wydatki
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116666
10.15199/65.2018.10.2
rynek ryb i owoców morza
konsumpcja
seafood market
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Poziom wyżywienia w Chinach i Indiach
MARIOLA KWASEK
nr katalogowy: 32537
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Zmiany na rynku soków pitnych, nektarów i napojów
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 35997
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Konsumpcja soków pitnych i wydatki na soki w gospodarstwach domowych
Irena Strojewska
nr katalogowy: 68863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Moda na pieczywo całoziarnowe Czy pieczywo jasne tuczy i jest niezdrowe?
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rozwiązanie alternatywne – adaptacja istniejących pomieszczeń
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 142506
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 41842
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Machina jakości
nr katalogowy: 47227
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
EISVOGEL DOSTARCZA SZYBKO I WYDAJNIE
nr katalogowy: 121100
GOSPODARKA WODNA 2020-3
INFORMACJE NOWOŚCI
nr katalogowy: 125412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
DDGS - duży potencjał wzrostu wykorzystania jako karmy w hodowli zwierząt wodnych ("Aquaculture")
nr katalogowy: 89838
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. IX. Produkcja karmy dla zwierząt domowych i ryb
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 79014
GOSPODARKA WODNA 2011-3
Metody hydraulicznego projektowania przepustów z uwzględnieniem morfologii cieku i wymogów związanych ze swobodnym przepływem ryb
ANDRZEJ J. KOSICKI
nr katalogowy: 58186
OPAKOWANIE 2016-11
Wykorzystanie naturalnych barwników spożywczych w konstrukcji wskaźnika świeżości opakowanej żywności
MARIUSZ TICHONIUK
NATALIA RADOMSKA
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 102180
10.15199/42.2016.11.1
GOSPODARKA WODNA 2024-2
NIK o katastrofie ekologicznej na Odrze
nr katalogowy: 147313
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Kryzys ekonomiczny a produkcja, handel i spożycie wyrobów makaronowych
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowsk i
nr katalogowy: 48396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 30747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Nasz polski chleb powszedni - mieszany
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 37733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Plakat promujący spożycie pieczywa - znów dostępny
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 73300
CHŁODNICTWO 2009-5
Aspekty budowy, doboru, montażu i użytkowania agregatów do wytwarzania lodu łuskowego firmy ZIEGRA
GRZEGORZ FILODA
DORATA FROHMBERG
BOLESŁAW GAZIŃSKI
nr katalogowy: 44585
GOSPODARKA WODNA 2009-5
Ocena potencjalnego wpływu hodowli ryb łososiowatych na jakość wód powierzchniowych
BERNARD QUANT
ELŻBIETA HAUSTEIN
ANNA REMISZEWSKA-SKWAREK
nr katalogowy: 44272
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Wykorzystanie biologicznie oczyszczonych ścieków komunalnych do zasilania stawów z hodowlą ryb
Agnieszka Cupak
Stanisław Krzanowski
nr katalogowy: 46652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Wielkie rybobranie
nr katalogowy: 46081
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Czas na ryby
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 46079
GOSPODARKA WODNA 2015-11
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 94938
GOSPODARKA WODNA 2017-9
Wyniki monitoringu migracji ryb przez przepławkę na stopniu wodnym we Włocławku w okresie od listopada 2014 do maja 2017 r.
TOMASZ POKROPSKI
nr katalogowy: 109355
GOSPODARKA WODNA 2014-2
Budowa niebieskiego korytarza ekologicznego wzdłuż doliny rzeki Iny i jej dopływów Tomasz Płowens, Maciej Humiczewski, Joanna Durka Część II
nr katalogowy: 82491
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Mikrobiologiczne źródła EPA
Iwona Gientka
Przemysław Grela
Anna M. Kot
Lidia Stasiak-Różańska
nr katalogowy: 102846
10.15199/65.2016.12.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Produkty rybołówstwa i akwakultury importowane do UE z Afryki
Sławomir Keszka
Remigiusz Panicz
nr katalogowy: 102841
GOSPODARKA WODNA 2015-5
Warunki przywracania struktury siedlisk dla ryb na odcinku Wisłoki w km 73+200 - 42+600
WOJCIECH BARTNIK
LESZEK KSIĄŻEK
MAREK JELONEK
PIOTR SOBIESZCZYK
JACEK FLOREK
AGNIESZKA HAWRYŁO
MAŁGORZATA LEJA
ANDRZEJ STRUŻYŃSKI
MATEUSZ STRUTYŃSKI
ANDRZEJ WAŁĘGA
MACIEJ WYRĘBEK
WIESŁAW WIŚNIEWOLSKI
PIOTR PARASIEWICZ
PAWEŁ PRUS
MIKOŁAJ ADAMCZYK
nr katalogowy: 91226
AURA 2023-12
Kupując karpie chronisz ptaki
Damian CZECHOWSKI
Jacek BETLEJA
Mateusz LEDWOŃ
nr katalogowy: 146428
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-16-17
Ze smażalni do baku
hp
nr katalogowy: 5494
AURA 2011-4
Dieta bogata w ryby - korzyści i zagrożenia
Klaudia OLEKSIUK
Marta KUBASIAK
Edyta LETKA
nr katalogowy: 58776
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Uprawy roślin odmian modyfikowanych genetycznie i stosowanie w żywieniu ludzi i jako pasze dla zwierząt, drogą do poprawy jakości życia czy zagrożeniem dla zdrowia i środowiska? Część II.
Tadeusz Piotr Żarski
Henryka Żarska
nr katalogowy: 64968
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Spadek spożycia mięsa dzięki mniejszym porcjom
nr katalogowy: 151605
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Francuskie ryby
nr katalogowy: 22952
AURA 2022-9
Czy i kiedy dowiemy się kto i czym zatruł Odrę?
nr katalogowy: 139414
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123892
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-7-8
Wielki błękit
nr katalogowy: 12040
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Ile (wg GUS) spożywamy chleba
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 65751
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-3
Pomiar tlenu w cieczach
nr katalogowy: 17275
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Na ryby
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 12031
AURA 2023-9
„Odtworzenie ciągłości ekologicznej Wisły i dolnych odcinków rzek Soły i Skawy” w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko 2014-2020
nr katalogowy: 144906
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Konkurs Śledź Norweski 2011
nr katalogowy: 65478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Spożycie przetworów zbożowych i stan krajowego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 84585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Współczesne problemy oraz oczekiwania związane z produkcją makaronu w Polsce
Wiktor Obuchowski
Miłosz Łuczak
nr katalogowy: 71464
AURA 2018-8
Zanieczyszczenie ryb rtęcią
ADAM MIROWSKI
ANETA JACHNIS
nr katalogowy: 115299
10.15199/2.2018.8.5
rtęć
ryby
zanieczyszczenie
żywienie.
mercury
contamination
food.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
GOSPODARKA WODNA 2006-8
Eutrofizacja- toksyczne wpływy amoniaku, azotynów i szkodliwe wpływy hypoksji na ryby
Marek Jerzy Gromiec
nr katalogowy: 16815
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Paluszki i inne rybne przysmaki
JÓZEF ANDRZEJ NARÓĆ
nr katalogowy: 12024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 115057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 67235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Promocja mąki i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 57886
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Spożycie soków NFC w krajach UE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 100340
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Żywność wygodna z ryb i innych surowców pochodzenia wodnego
P. J. Bykowski
nr katalogowy: 14819
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-5
Zmiana rybnych trendów
nr katalogowy: 113662
GOSPODARKA WODNA 2021-11
Obiekty hydrotechniczne w Polsce
nr katalogowy: 134296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Ziemniaczane sekrety
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 44853
AURA 2013-12
PARAGRAF I ŚRODOWISKO Ochrona ryb w wodach stojących i stawach
Wojciech RADECKI
nr katalogowy: 80810
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Histamina w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 105772
10.15199/65.2017.4.5
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Jakość i walory użytkowe wody rzeki Radomki powyżej zbiornika wodnego Domaniów
Agnieszka Policht-Latawiec
Włodzimierz Kanownik
nr katalogowy: 69934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Chemometria w kontroli jakości produktów spożywczych Cz. II. Napoje i żywność pochodzenia roślinnego
Magdalena Efenberger-Szmechtyk
Agnieszka Nowak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 98611
10.15199/65.2016.5.5
GOSPODARKA WODNA 2015-7
Możliwości przywrócenia migracji ryb przez obiekty hydrotechniczne
MICHAŁ WIERZBICKI
MATEUSZ HÄMMERLING
nr katalogowy: 92430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zmiany w spożyciu przetworów zbożowych
Stan isław Urban
nr katalogowy: 49660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Współczesne poglądy dotyczące spożycia pieczywa
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 40755
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wiadomości - Wydarzenia
nr katalogowy: 125170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rozwiązanie alternatywne – adaptacja istniejących pomieszczeń
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 142506
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Zakwas zamiast soli
nr katalogowy: 144327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Promocja mąk i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
nr katalogowy: 56209
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
Morze, nasze morze Stworzenie dobrej restauracji rybnej to dla jej właścicieli ogromne wyzwanie.
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 18562
GOSPODARKA WODNA 2004-2
Rada Naukowa ds. Gospodarki Rybackiej przy dyrektorze Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Krakowie, czyli nowe oblicze hydrotechniki
Marek Jelonek
nr katalogowy: 1799
CHŁODNICTWO 2006-8
Antyoksydacyjna aktywność otrąb zbożowych w środowisku tkanki mięśniowej śledzi bałtyckich w czasie zamrażalniczego przechowywania
LUDMIŁA STODOLNIK
MAGDALENA WITCZAK
KATARZYNA ADAMOWICZ
nr katalogowy: 16081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Fasola z nutką wanilii
nr katalogowy: 93911
AURA 2017-7-8
Wyrok Trybunału z 26 kwietnia 2017 r. w sprawie wpływu budowy elektrowni węglowej na siedliska przyrodnicze w biegu Łaby w Niemczech, C- 42/16
Adam Habuda
nr katalogowy: 108384
GOSPODARKA WODNA 2014-12
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 88420
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
SZKOŁY
nr katalogowy: 54044
GOSPODARKA WODNA 2023-9
„Odtworzenie ciągłości ekologicznej Wisły i dolnych odcinków rzek Soły i Skawy” w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko 2014-2020
nr katalogowy: 144872
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Nastrojowe menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4162
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Problemy jakości kulinarnego mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 46579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Niebawem spożycie wód butelkowanych przekroczy spożycie wszystkich pozostałych kategorii napojowych
nr katalogowy: 118723
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Mistrzowie znad jeziora Konkursowe emocje, urokliwe Mazury, pyszne jedzenie i przede wszystkim znakomita zabawa- tak w skrócie można opisać tegoroczną edycję Sielawa Blues.
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 4222
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH