Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część I
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136027
10.15199/65.2022.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
inwestycje
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
investments
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Pandemia przyczyną spadku popytu na papiery graficzne
nr katalogowy: 127732
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Pandemia przyczyną spadku popytu na papiery graficzne
nr katalogowy: 127732
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Rynek energetyczny w czasie pandemii
MAŁGORZATA NIESTĘPSKA
nr katalogowy: 132930
10.15199/9.2021.7-8.1
pandemia
energia
paliwa
rynek energetyczny
wzrost gospodarczy
pandemic
energy
fuels
energy market
economic growth
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Rynek energetyczny w czasie pandemii
MAŁGORZATA NIESTĘPSKA
nr katalogowy: 132930
10.15199/9.2021.7-8.1
pandemia
energia
paliwa
rynek energetyczny
wzrost gospodarczy
pandemic
energy
fuels
energy market
economic growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Wpływ pandemii Sars-CoV-2 na postrzeganie idei „Slow Food” przez studentów
Anna Gramza-Michałowska
Dominika Chudziak
Anna Jędrusek-Golińska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 137270
10.15199/65.2022.4.6
Slow Food
Arka Smaku
zrównoważona produkcja żywności
pandemia
SARS- CoV-2
nawyki żywieniowe
studenci
Slow Food
Ark of taste
sustainable food production
pandemic
SARS-CoV-2
eating habits
students
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Związki przemysłu spożywczego w Polsce z zagranicą podczas pandemii COVID-19
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 135122
10.15199/65.2021.12.1
bezpośrednie inwestycje zagraniczne w Polsce
polskie inwestycje bezpośrednie za granicą
eksport
przemysł spożywczy
foreign direct investment in Poland
Polish direct investment abroad
exports
food industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Awaryjne przekształcenia architektury szpitali w warunkach pandemii SARS-CoV-2
Agnieszka Gębczyńska-Janowicz
Rafał Janowicz
nr katalogowy: 142361
10.15199/9.2023.3.1
architektura obiektów medycznych
szpital
infrastruktura
epidemia
COVID-19
architecture of medical facilities
hospital
infra- structure
epidemic
COVID-19
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Awaryjne przekształcenia architektury szpitali w warunkach pandemii SARS-CoV-2
Agnieszka Gębczyńska-Janowicz
Rafał Janowicz
nr katalogowy: 142361
10.15199/9.2023.3.1
architektura obiektów medycznych
szpital
infrastruktura
epidemia
COVID-19
architecture of medical facilities
hospital
infra- structure
epidemic
COVID-19
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Awaryjne przekształcenia architektury szpitali w warunkach pandemii SARS-CoV-2
Agnieszka Gębczyńska-Janowicz
Rafał Janowicz
nr katalogowy: 142361
10.15199/9.2023.3.1
architektura obiektów medycznych
szpital
infrastruktura
epidemia
COVID-19
architecture of medical facilities
hospital
infra- structure
epidemic
COVID-19
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Awaryjne przekształcenia architektury szpitali w warunkach pandemii SARS-CoV-2
Agnieszka Gębczyńska-Janowicz
Rafał Janowicz
nr katalogowy: 142361
10.15199/9.2023.3.1
architektura obiektów medycznych
szpital
infrastruktura
epidemia
COVID-19
architecture of medical facilities
hospital
infra- structure
epidemic
COVID-19
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Wpływ pandemii Covid-19 na dynamikę dopływów i skład ścieków surowych na przykładzie miejskiej Oczyszczalni Ścieków Kraków-Płaszów
Dominika Poproch
Justyna Górka
Bartosz Łuszczek
Małgorzata Cimochowicz-Rybicka
nr katalogowy: 133325
10.15199/62.2021.9.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-2
Rynek i przemysł spożywczy w 2021 roku – część II
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 136412
10.15199/65.2022.2.6
przemysł spożywczy
handel zagraniczny
eksport
zdarzenia rynkowe
pandemia CoVID-19
food industry
foreign trade
export
market events
CoVID-19 pandemic
PACKAGING REVIEW 2023-2
HIGHLY VALUABLE CONTRACTS INDUSTRY EVENTS AND WONDERFUL ATMOSPHERE AT PLASTPOL 2023
nr katalogowy: 143712
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Pandemia COVID-19 a występowanie bakterii Legionella sp. w systemach wody ciepłej – ocena ryzyka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 127538
10.15199/17.2020.7-8.6
Legionella
sieć wodociągowa
zastoiny
pandemia COVID-19
Legionella
water supply system
stagnation
pandemic COVID-19
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Działania instytucji unijnych w zakresie wsparcia sektora rolno-spożywczego w czasie pandemii COVID-19
Renata Grochowska
nr katalogowy: 127223
10.15199/65.2020.7.1
pandemia COVID-19
instytucje unijne
sektor rolno-spożywczy
COVID-19 pandemic
UE institutions
agri-food sector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-2
Demand Changes by the SARS CoV-2 Virus Pandemic in Selected Water Supply Systems – Poland case study
Alicja Bałut
Jędrzej Bylka
Michał Januszko
nr katalogowy: 147443
10.15199/17.2024.2.2
Water Distribution System (WDS) management under unusual conditions (lockdown)
SARS-CoV-2
Variability of water demand
pandemic
COVID-19
Emerging Hot Spot
Space Time Cube
Esri
Space Time Pattern Mining
Spatial Data Mining
Space-Time Analysis
Zarządzanie systemem dystrybucji wody (WDS) w nietypowych warunkach (kryzysy)
SARS-CoV-2
Zmienność zapotrzebowania na wodę
pandemia
COVID-19
Emerging Hot Spot
Space Time Cube
Local Outlier Analysis
Esri
Dane przestrzenne
data maining
analizy czasoprzestrzenne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Wzmocniona pozycja Grupy Arctic Paper na rynku dotkniętym pandemią
Michał Jarczyński
nr katalogowy: 127730
PACKAGING REVIEW 2022-1
Trends and knowledge at packaging innovations fair
nr katalogowy: 137595
PACKAGING REVIEW 2022-1
Trends and knowledge at packaging innovations fair
nr katalogowy: 137595
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Wzmocniona pozycja Grupy Arctic Paper na rynku dotkniętym pandemią
Michał Jarczyński
nr katalogowy: 127730
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Przemysł spożywczy w obliczu pandemii COVID-19
Iwona Szczepaniak Łukasz Ambroziak Jadwiga Drożdż Robert Mroczek
nr katalogowy: 126513
10.15199/65.2020.5.1
przemysł spożywczy
eksport rolno- -spożywczy
pandemia COVID-19
wirus SARS-CoV-2
food industry
agri-food export
COVID-19 pandemic
SARS-CoV-2 virus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Sektor usług gastronomicznych w latach 2015-2020
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 138572
10.15199/65.2022.7.2
usługi gastronomiczne
placówki gastronomiczne
wydatki gospodarstw domowych
food services
food establishments
household expenditures
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 126558
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Prefabrykacja w czasach pandemii – ratunek dla budownictwa?
Grzegorz Adamczewski
Piotr P. Woyciechowski
nr katalogowy: 128056
10.15199/33.2020.09.07
prefabrykacja
budownictwo
koronawirus
gospodarka.
prefabrication
construction
coronavirus
economy
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Jakość wody w punktach czerpalnych po ponownym rozruchu instalacji wodociągowych wyłączonych z eksploatacji w okresie pandemii
Kaja Niewitecka
Jarosław Chudzicki
nr katalogowy: 136327
10.15199/17.2022.2.1
jakość wody pitnej
stagnacja
biofilm
pandemia
budynki użyteczności publicznej
water quality
stagnation
biofilm
pandemic
public buildings
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-2
Jakość wody w punktach czerpalnych po ponownym rozruchu instalacji wodociągowych wyłączonych z eksploatacji w okresie pandemii
Kaja Niewitecka
Jarosław Chudzicki
nr katalogowy: 136327
10.15199/17.2022.2.1
jakość wody pitnej
stagnacja
biofilm
pandemia
budynki użyteczności publicznej
water quality
stagnation
biofilm
pandemic
public buildings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Pandemia szansą na eksport niemieckich piw?
nr katalogowy: 128785
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Pandemia szansą na eksport niemieckich piw?
nr katalogowy: 128785
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Mikrobiologia a inżynieria sanitarna i inżynieria środowiska w kontekście pandemii COVID-19
Marek Gromiec
nr katalogowy: 130528
10.15199/17.2021.1-2.2
mikrobiologia sanitarna
wirusologia
ludzkie patogenne koronawirusy
sanitary microbiology
virology
pathogenic human coronaviruses
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-4
Trendy i perspektywy rozwoju przemysłu poligraficznego
Svitlana Khadzhynova
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 137183
trendy
poligrafia
techniki drukowania
drukowanie klasyczne
drukowanie cyfrowe
trends
printing
printing techniques
classic printing
digital printing
PACKAGING REVIEW 2023-2
HIGHLY VALUABLE CONTRACTS INDUSTRY EVENTS AND WONDERFUL ATMOSPHERE AT PLASTPOL 2023
nr katalogowy: 143712
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
Szybkie wykrywanie wirusa grypy we wczesnej fazie rozwoju za pomocą sensorów nanodiamentowych domieszkowanych borem
Dawid NIDZWORSKI
Katarzyna SIUZDAK
Paweł NIEDZIAŁKOWSKI
Robert BOGDANOWICZ
Michał SOBASZEK
Jacek RYL
Paulina WEIHER
Mirosław SAWCZAK
Elżbieta WNUK
William A. GODDARD
Andrés JARMILLO-BOTERO
Tadeusz OSSOWSKI
Marcin GNYBA
nr katalogowy: 137536
10.15199/59.2021.3.4
szybkie sensory
grypa
detekcja elektrochemiczna
diament domieszkowany borem
fast sensors
influenza
electrochemical detection
boron doped diamond
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
AURA 2020-6
"Jedno zdrowie" - o znaczeniu przyrody w czasach pandemii
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126631
10.15199/2.2020.6.2
koronawirus
choroby odzwierzęce
różnorodność biologiczna
„mokre targi”
coronavirus
zoonoses
biodiversity
„wet markets”
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-3
System diagnostyki oddechowej oparty na konwolucyjnych sieciach neuronowych
Zdzisław KOWALCZUK
Michał CZUBENKO
Michał BOSAK
nr katalogowy: 137535
10.15199/59.2021.3.3
Choroby układu oddechowego
choroby społecne
pandemia
diagnostyka
stetoskop
analiza oddechu
analiza sygnałów
sztuczne sieci neuronowe
cepstrum
dokładność i precyzja sieci
Respiratory diseases
social diseases
pandemic
diagnostics
stethoscope
breath analysis
signal analysis
artificial neural networks
cepstrum
network accuracy and precision
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-3
FINAL GALA OF THE COMPETITION „YOUNG INNOVATOR”, „NUMERUS PRIMUS INTER PARES” AND OLYMPICS OF TECHNICAL KNOWLEDGE
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 134411
POLISH TECHNICAL REVIEW 2021-3
FINAL GALA OF THE COMPETITION „YOUNG INNOVATOR”, „NUMERUS PRIMUS INTER PARES” AND OLYMPICS OF TECHNICAL KNOWLEDGE
Janusz M. Kowalski
nr katalogowy: 134411
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Polski handel produktami rolno-spożywczymi w obliczu wygasającej pandemii, rosnącej inflacji oraz wojny w Ukrainie
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 139596
10.15199/65.2022.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
inflacja
Ukraina
foreign trade
agri-food products
inflation
Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Przyspieszenie transformacji cyfrowej w trudnych czasach – wyzwania wobec nauki i technologii cyfrowych
Marek Niezgódka
nr katalogowy: 131590
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Dynamika zmian na rynku detalicznego handlu spożywczego w Polsce
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 142070
10.15199/65.2023.2.1
detaliczny handel spożywczy
sieci handlowe
koncentracja
udziały rynkowe
Polska
grocery retail trade
retail chains
concentration
market shares
Poland
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-7
Promieniowanie UV a pandemia COVID-19
Maciej Zajkowski
nr katalogowy: 132489
10.15199/74.2021.7.1
nadfiolet
sterylizacja
źródło światła
COVID-19
SARS-CoV-2
ultraviolet
sterilization
light source
COVID-19
SARS-CoV-2
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Przyspieszenie transformacji cyfrowej w trudnych czasach – wyzwania wobec nauki i technologii cyfrowych
Marek Niezgódka
nr katalogowy: 131590
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2021 r.
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 136869
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-10
Ocena rozwiązań w przedsiębiorstwie hutniczym za pomocą analizy SWOT w czasie pandemii COVID-19
Patrycja SOSNA
Sandra KUŚNIERZ
Robert WIESZAŁA
nr katalogowy: 128418
10.15199/24.2020.10.3
analiza SWOT
przedsiębiorstwo hutnicze
zarządzanie jakością
Covid-19
SWOT analysis
metallurgical concern
quality management
Covid-19
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
OPAKOWANIE 2020-6
Fleksografia w czasach pandemii
Wiesław Cetera
nr katalogowy: 126829
10.15199/42.2020.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Perspektywy rozwoju handlu rolno-spożywczego Polski z Chinami
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 130114
10.15199/65.2021.1.2
Polska
Chiny
produkty rolno-spożywcze
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
Poland
China
agri-food products
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Perspektywy rozwoju handlu rolno-spożywczego Polski z Chinami
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 130114
10.15199/65.2021.1.2
Polska
Chiny
produkty rolno-spożywcze
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
Poland
China
agri-food products
foreign trade
COVID-19 pandemic
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Projektowanie dźwiękochłonnych foteli audytoryjnych do sali koncertowej w Jastrzębiu-Zdroju
Andrzej Kłosak
Agata Szeląg
nr katalogowy: 150131
10.15199/33.2024.08.10
fotel audytoryjny
oporność przepływu
pochłanianie dźwięku
auditorium chair
air-flow resistance
sound absorption
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Projektowanie dźwiękochłonnych foteli audytoryjnych do sali koncertowej w Jastrzębiu-Zdroju
Andrzej Kłosak
Agata Szeląg
nr katalogowy: 150131
10.15199/33.2024.08.10
fotel audytoryjny
oporność przepływu
pochłanianie dźwięku
auditorium chair
air-flow resistance
sound absorption
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2020 r.
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 131072
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Thermal Imaging-Based Body Temperature and Respiratory Frequency Measurement System for Security Robot
Riza Agung FIRMANSYAH
Yuliyanto Agung PRABOWO
Titiek SUHETA
nr katalogowy: 137807
10.15199/48.2022.06.23
Pomiar temperatury
pomiar częstości oddechów
termowizja
robot zabezpieczający.
Temperature measurement
respiration rate measurement
thermal imaging
security robot.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Thermal Imaging-Based Body Temperature and Respiratory Frequency Measurement System for Security Robot
Riza Agung FIRMANSYAH
Yuliyanto Agung PRABOWO
Titiek SUHETA
nr katalogowy: 137807
10.15199/48.2022.06.23
Pomiar temperatury
pomiar częstości oddechów
termowizja
robot zabezpieczający.
Temperature measurement
respiration rate measurement
thermal imaging
security robot.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Przemysł spożywczy – rozwój w warunkach zmian otoczenia zewnętrznego
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 127655
10.15199/65.2020.8.1
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-4
Rozszerzona rzeczywistość w edukacji
Joanna Kwiecień
Robert Gajewski
nr katalogowy: 144558
10.15199/60.2023.4.2
rozszerzona rzeczywistość
wirtualna rzeczywistość
obuwie
skóry
Augmented Reality
virtual reality
footwear
leather
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Rynek amerykański. Dalszy spadek popytu na papiery graficzne spowodowany pandemią
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 128747
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Rynek amerykański. Dalszy spadek popytu na papiery graficzne spowodowany pandemią
Tomasz Graczyk
nr katalogowy: 128747
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PACKAGING REVIEW 2023-1
Future And Challenges Of Packaging Market
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 142664
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Maski medyczne – wyrób medyczny klasy I. Aspekty prawne, technologie wytwarzania włóknin w dobie polskiej pandemii COVID-19
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Klaudia Piekarska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 132317
10.151199/60.2021.3.2
tekstylia
wyroby medyczne
wyroby medyczne klasy I
COVID-2019
maski medyczne
spun-bond
melt-blown
ekonomia.
textiles
medical devices
class I medical devices
COVID-2019
medical face masks
spun-bond
melt-blown
economy.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Maski medyczne – wyrób medyczny klasy I. Aspekty prawne, technologie wytwarzania włóknin w dobie polskiej pandemii COVID-19
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Klaudia Piekarska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 132317
10.151199/60.2021.3.2
tekstylia
wyroby medyczne
wyroby medyczne klasy I
COVID-2019
maski medyczne
spun-bond
melt-blown
ekonomia.
textiles
medical devices
class I medical devices
COVID-2019
medical face masks
spun-bond
melt-blown
economy.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Maski medyczne – wyrób medyczny klasy I. Aspekty prawne, technologie wytwarzania włóknin w dobie polskiej pandemii COVID-19
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Klaudia Piekarska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 132317
10.151199/60.2021.3.2
tekstylia
wyroby medyczne
wyroby medyczne klasy I
COVID-2019
maski medyczne
spun-bond
melt-blown
ekonomia.
textiles
medical devices
class I medical devices
COVID-2019
medical face masks
spun-bond
melt-blown
economy.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Produkcja i zużycie tektury falistej w Polsce w 2020 roku na tle krajów europejskich
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 134694
10.15199/54.2021.11.1
papier
tektura falista
produkcja
zużycie
import
eksport
paper
corrugated board
production
consumption
import
export
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-11
Produkcja i zużycie tektury falistej w Polsce w 2020 roku na tle krajów europejskich
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 134694
10.15199/54.2021.11.1
papier
tektura falista
produkcja
zużycie
import
eksport
paper
corrugated board
production
consumption
import
export
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Cyfryzacja przedsiębiorstw przemysłu spożywczego w Polsce – stan obecny i perspektywy
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 137265
10.15199/65.2022.4.2
przemysł spożywczy
cyfryzacja przedsiębiorstw
wskaźnik intensywności cyfrowej
DIGI index
food industry
digitalization in enterprises
digital intensity index
DIGI index
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
SYSTEMY ELEKTRONICZNE I FOTONICZNE – 50 EDYCJA SYMPOZJUM WILGA
Ryszard Romaniuk
Andrzej Smolarz
Waldemar Wójcik
nr katalogowy: 140741
10.15199/13.2022.11.16
systemy elektroniczne I fotoniczne
optoelektronika
inżynieria optyczna
przetwarzanie obrazów
komputing kwantowy
zastosowania fotoniki
electronic and photonic systems
optoelectronics
optical engineering
image processing
quantum computing
photonics applications
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
SYSTEMY ELEKTRONICZNE I FOTONICZNE – 50 EDYCJA SYMPOZJUM WILGA
Ryszard Romaniuk
Andrzej Smolarz
Waldemar Wójcik
nr katalogowy: 140741
10.15199/13.2022.11.16
systemy elektroniczne I fotoniczne
optoelektronika
inżynieria optyczna
przetwarzanie obrazów
komputing kwantowy
zastosowania fotoniki
electronic and photonic systems
optoelectronics
optical engineering
image processing
quantum computing
photonics applicati