Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Przetwórstwo ryb i owoców morza w krajach Unii Europejskiej
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 147791
10.15199/65.2024.3.1
rynek ryb
przetwórstwo ryb iowoców morza
struktura podmiotowa
struktura produkcji
wyniki ekonomiczno- -finansowe
fish market
fish and seafood processing
production structure
business size structure
economic and financial results
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Krajowy rynek ryb stan, tendencje, problemy, perspektywy
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 112318
10.15199/65.2018.2.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Przetwórstwo ryb w Polsce – struktura podmiotowa i finanse
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 142570
10.15199/65.2023.3.1
przetwórstwo ryb
struktura podmiotowa
sytuacja ekonomiczna
wyniki finansowe
analiza wskaźnikowa
fish processing
entity structure
economic situation
financial standing
ratio analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Krajowy rynek ryb w dobie pandemii COVID-19
Krzysztof Hryszko
nr katalogowy: 136883
10.15199/65.2022.3.1
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
handel zagraniczny
spożycie ryb
ceny ryb
pandemia
fishery
fish processing
foreign trade
fish consumption
fish prices
pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Surowce dla przemysłu rybnego w UE – sytuacja aktualna i przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 125596
10.15199/65.2020.3.3
przemysł rybny
UE
ryby
połowy
fishing industry
EU
fish
fishing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Alternative colour space construction of the stain reaction in FISH image analysis for quantification of the HER2 gene amplification
Tomasz MARKIEWICZ
Marzena CICHOWICZ
Wojciech KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 66542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Jadalne powłoki ochronne do ryb i produktów rybnych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 138577
10.15199/65.2022.7.6
jadalne powłoki
folie jadalne
ryby
produkty rybołówstwa
bezpieczeństwo żywności
edible coatings
edible films
fish
fishery products
food safety
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ryby jako źródło narażenia człowieka na rtęć
Małgorzata Ćwieląg-Drabek
Danuta Rogala
Ilona Hajok
Grzegorz Dziubanek
nr katalogowy: 108069
10.15199/65.2017.7.8
rtęć
ryby
narażenie
mercury
fish
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Wartość odżywcza ryb i produktów rybnych
Agnieszka Leszczu-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 111087
10.15199/65.2017.12.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Fizykochemiczne właściwości twardych odpadów rybnych oraz możliwości ich wykorzystania dla celów nutraceutycznych i biomedycznych
Zbigniew Dobrzański
Fabiola Bubel
Katarzyna Chojnacka
Piotr J. Bykowski
Janusz Bolanowski
Tadeusz Trziszka
nr katalogowy: 68147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Ryby na Wigilię
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 124224
Wigilia
potrawy rybne
karp
śledź
łosoś
galarety rybne
zupy
dania gorące
sałatki
Christmas Eve
fish dishes
carp
herring
salmon
fish jelly
soups
hot dishes
salads
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Quantitative description of the "fish eyes" type hydrogen embrittlement in steels for power industry
nr katalogowy: 37805
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The risk to employees from the effects of electromagnetic fields in the vegetable and fish processing plant
Anna KOZIOROWSKA
Beata PRUCNAL
nr katalogowy: 124198
10.15199/48.2020.01.38
electromagnetic field
magnetic induction
measurement tests
electromagnetic field impact on workers.
pole elektromagnetyczne
indukcja magnetyczna
badania pomiarowe
oddziaływanie pola elektromagnetycznego na pracowników.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A New Multi-objective Optimization Algorithm: MOAFSA and its Application
Guohua Fang
Wei Guo
Xianfeng Huang
Xinyi Si
Fei Yang
Qian Luo
Ke Yan
nr katalogowy: 70704
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Effects of sodium chloride in feed on growth performance of grass carp
Yu Hu
Shaoming Li
Junde Fan
Yujing Hu
Jiamin Ren
Yu Zhang
Jianzhou Tang
nr katalogowy: 146553
10.15199/62.2023.12.1
grass carp
sodium chloride
fish feed
mass growth performanc
amur
chlorek sodu
pasza dla ryb
przyrost masy ciała
-
nr katalogowy:
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Simulating the Process of Operation of Vortex Layer Electromagnetic Apparatus with Ferromagnetic Working Elements
Vitalii Yaropud
Elchyn Aliiev
Ihor Mazur
Serhii Burlaka
nr katalogowy: 145233
10.15199/48.2023.09.11
simulation
electromagnetic field
vortex layer apparatus
ferromagnet
processing
liquid manure
symulacja
pole elektromagnetyczne
aparat warstwy wirowej
ferromagnes
obróbka
gnojowica
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-5
Techniki fish i pcr w badaniach bakterii akumulujących polifosforany
Adam Muszyński
Artur Tomasz Mielczarek
Per Halkjæ
r Nielsen
nr katalogowy: 59528
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Electrostimulation in medicine - history and contemporary usage
Andrzej KRAWCZYK
Elżbieta WYSZYŃSKA
Sylwia WIŚNIEWSKA
Józef MRÓZ
Ewa KORZENIEWSKA
Piotr MURAWSKI
Magdalena WOJAK
nr katalogowy: 117349
10.15199/48.2018.12.52
electric stimulation
fingertip stimulation
Suedeck syndrome
textronics
elektrostymulacja
stymulacja opuszków palców
syndrom Sudecka
tekstronika
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Nie tylko "fish & chips"
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 38467
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Plan działań „uzdrawiających” dla Odry oraz zwiększających bezpieczeństwo ekologiczne/hydrologiczne rzek
Roman Żurek
Elżbieta Dumnicka
Leszek Książek
Iwona Jasser
Karol Ciężak
nr katalogowy: 141471
10.15199/22.2023.1.2
Odra
Prymnesium parvum
plan odbudowy ekosystemu
Oder River
Prymnesium parvum
ecosystem recovery plan
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Wielkanocne przysmaki
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136711
Wielkanoc
potrawy
jaja
ryby
zupy
sosy
sałatki
ciasta
potrawy regionalne
nowe trendy
Easter
dishes
eggs
fish
soups
sauces
cakes
regional dishes
new trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rynek ryb i owoców morza w UE - surowce dla konsumpcji i przetwórstwa
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 116114
10.15199/65.2018.9.3
łubin
soja
żywność prozdrowotna
artykuły spożywcze
lupine
soybean
pro- -healthy food
groceries
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Fish processing by-products. Olfactometric assessment of chemical deodorization. Uboczne produkty przetwórstwa ryb morskich. Ocena olfaktometryczna chemicznej metody dezodoryzacji
Sebastian Opaliński
Mariusz Korczyński
Jacek A. Kozieł
Fabiola Bubel
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 77371
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Kalendarz targów w 2016 r.
nr katalogowy: 96441
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-7
Korozja sitopiaskownika wykonanego ze stali chromowo-niklowej
PAWEŁ LOCHYŃSKI
MAGDALENA DOMAŃSKA
KRZYSZTOF KASPRZYK
nr katalogowy: 121223
10.15199/40.2019.7.2
stal nierdzewna
korozja wżerowa
XRD
korozja biologiczna
fluorescencyjna hybrydyzacja in situ (FISH)
stainless steel
pitting corrosion
sand remover
XRD
biological corrosion
fluorescence in situ hybridization (FISH)
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
Fish skin as a source of collagen. Characteristics, extraction methods and applications
JULIA SADLIK
DAGMARA SŁOTA
nr katalogowy: 142181
10.15199/28.2023.1.3
fish collagen
collagen
protein
biomaterials
rybi kolagen
kolagen
białka
biomateriały
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-6
Nowe aparaty hydrolokacyjne wykrywają ogromne ławice ryb
nr katalogowy: 68335
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Katastrofa ekologiczna na Odrze latem 2022 r. Próba określenia przyczyny metodą analizy procesów korytowych
Zygmunt Babiński
nr katalogowy: 141470
10.15199/22.2023.1.1
Odra
śnięte ryby
prace regulacyjne
stan wód
Oder River
dead fish
river regulation works
water status
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Katastrofa ekologiczna na Odrze latem 2022 r. Próba określenia przyczyny metodą analizy procesów korytowych
Zygmunt Babiński
nr katalogowy: 141470
10.15199/22.2023.1.1
Odra
śnięte ryby
prace regulacyjne
stan wód
Oder River
dead fish
river regulation works
water status
AURA 2018-8
Zanieczyszczenie ryb rtęcią
ADAM MIROWSKI
ANETA JACHNIS
nr katalogowy: 115299
10.15199/2.2018.8.5
rtęć
ryby
zanieczyszczenie
żywienie.
mercury
contamination
food.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Kalendarz targów w 2013 r.
nr katalogowy: 73874
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Wpływ parametrów sterowania na siłę ciągu podwodnego robota mobilnego z napędem falowym dla różnych wariantów płetwy ogonowej
MARCIN MALEC
MARCIN MORAWSKI
nr katalogowy: 81442
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Realizacja nieliniowych metod przetwarzania sygnałów w systemach cyfrowych
Krzysztof KONOPKO
nr katalogowy: 88879
10.15199/48.2015.01.14
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Kalendarz targów w 2012 r.
nr katalogowy: 65460
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Current-mode analog memory with extended storage time for hardware-implemented neural networks
RYSZARD WOJTYNA
nr katalogowy: 41979
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2a
Comparison of selected performances of biological and electronic information processing structures
Miha MOŠKON
Nikolaj ZIMIC
Martin STRAŽAR
Miha MRAZ
nr katalogowy: 74424
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Technologia pozyskiwania z olejów rybnych kwasów z rodziny omega-3 i zabezpieczenie ich przed zmianami oksydacyjnymi
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA*
ZYGMUNT USYDUS
JOANNA SZLINDER-RICHERT
ROBERT BODKOWSKI
nr katalogowy: 49069
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Use of waste materials from the food industry to increase the stability of selected oil Zastosowanie surowców odpadowych przemysłu spożywczego do zwiększania stabilności wybranych olejów
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Alicja Z. Kucharska
Antoni Szumny
nr katalogowy: 104663
10.15199/62.2017.3.28
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Fast orthogonal neural networks for 2D signal processing
Bartłomiej STASIAK
Mykhaylo YATSYMIRSKYY
nr katalogowy: 30373
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Partial Reconfiguration Exploration Over P2IP Architecture
Alvaro M. AVELINO
Valentin O. RODA
Carlos A. V. SAKUYAMA
Glauberto A. L. DE ALBUQUERQUE
Paulo R. DA C. POSSA
nr katalogowy: 103235
10.15199/48.2017.01.63
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Optimization of time delays in Active Power Filter control algorithm
Dawid BUŁA
Marcin MACIĄZEK
Marian PASKO
nr katalogowy: 30356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
PRZETWARZANIE SYGNAŁÓW – NASZ WKŁAD W CYFROWY ŚWIAT
Krzysztof Kulpa
Mirosław Świercz
Adam Dąbrowski
Piotr Samczyński
Piotr Augustyniak
nr katalogowy: 140732
10.15199/13.2022.11.7
IEEE
oddział
przetwarzanie sygnałów
historia
IEEE
chapter
signal processing
history
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
PRZETWARZANIE SYGNAŁÓW – NASZ WKŁAD W CYFROWY ŚWIAT
Krzysztof Kulpa
Mirosław Świercz
Adam Dąbrowski
Piotr Samczyński
Piotr Augustyniak
nr katalogowy: 140732
10.15199/13.2022.11.7
IEEE
oddział
przetwarzanie sygnałów
historia
IEEE
chapter
signal processing
history
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Metodyka przetwarzania i wizualizacji biologicznych danych trójwymiarowych
T. Kucharski
M. Kujawińska
nr katalogowy: 1098
OPAKOWANIE 2004-7
Wystawa TOTAL Processing & Packaging w Birmingham w Wielkiej Brytanii
Marian Feldman
nr katalogowy: 3295
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Ograniczenia w przetwórstwie i innowacyjne procesy dla wzmocnienia trwałości produktów II Euro-Śródziemnomorskie Sympozjum Przetwórstwa Owoców i Warzyw. Cz. 1
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 101689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje pomocnicze w przetwórstwie – wymagania prawne i zasady stosowania w żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 133090
10.15199/65.2021.8.3
substancja pomocnicza w przetwórstwie
prawo UE
Kodeks Żywnościowy
processing aid
EU legislation
Codex Alimentarius
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Improved Hardware Hough Transform implementation
Paweł Kowalski
Robert Smyk
nr katalogowy: 142260
10.15199/48.2023.03.36
image processing
FPGA
Hough transform
line detection
przetwarzanie obrazu
FPGA
transformacja Hougha
wykrywanie linii
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-3
Improved Hardware Hough Transform implementation
Paweł Kowalski
Robert Smyk
nr katalogowy: 142260
10.15199/48.2023.03.36
image processing
FPGA
Hough transform
line detection
przetwarzanie obrazu
FPGA
transformacja Hougha
wykrywanie linii
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Study of the process of active-ventilation drying of legume grasses’ fractional processing products
Hryhorii KALETNIK
Vitalii YAROPUD
Yurii POLIEVODA
Olena SOLONA
Ihor BABYN
Ihor TVERDOKHLIB
nr katalogowy: 147350
10.15199/48.2024.02.32
drying
structural and technological scheme
heat and mass exchange equipment
dryer
alfalfa
calculation
simulation
parame
suszarnia
schemat konstrukcyjny i technologiczny
urządzenia do wymiany ciepła i masy
suszarnia
lucerna
obliczenia
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Potencjalny wpływ umowy TTIP na handel rolno-spożywczy Polski z USA
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 106750
10.15199/65.2017.6.1
Transatlantyckie Partnerstwo w dziedzinie Handlu i Inwestycji (TTIP)
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
Polska
Stany Zjednoczone
Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
foreign trade
agri- -food products
Poland
United States
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Sól na cenzurowanym
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 142320
potrawy restauracyjne
chlorek sodu
redukcja zawartości soli
ograniczenie solenia
zioła i przyprawy
dobór potraw prewencja nadciśnienia
restaurant dishes
sodium chloride
salt reduction
salting limitation
herbs and spices
selection of dishes
prevention of hypertension
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Zmiany składu związków fenolowych przy przerobie jabłek na soki i przeciery
J. Markowski
W. Płocharski
nr katalogowy: 20646
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Symulator zagrożenia
Henryk Piekut
nr katalogowy: 70585
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Implementation of synchronous sample rate converter using modular audio processing system
PIOTR BOBIŃSKI
BARTOSZ BIELAWSKI
PIOTR NYKIEL
nr katalogowy: 50794
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Digital processing of one-dimensional signals based on the median filtering algorithm
Oleh Tsurkan
Ihor Kupchuk
Yurii Polievoda
Oleksandr Wozniak
Yaroslav Hontaruk
Yrii Prysiazhniuk
nr katalogowy: 140338
10.15199/48.2022.11.08
digital signal processing
digital filtering
median filters
filters of one-dimensional signals
threshold saturation function.
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone
rozdzielacz
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Digital processing of one-dimensional signals based on the median filtering algorithm
Oleh Tsurkan
Ihor Kupchuk
Yurii Polievoda
Oleksandr Wozniak
Yaroslav Hontaruk
Yrii Prysiazhniuk
nr katalogowy: 140338
10.15199/48.2022.11.08
digital signal processing
digital filtering
median filters
filters of one-dimensional signals
threshold saturation function.
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone
rozdzielacz
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Digital processing of one-dimensional signals based on the median filtering algorithm
Oleh Tsurkan
Ihor Kupchuk
Yurii Polievoda
Oleksandr Wozniak
Yaroslav Hontaruk
Yrii Prysiazhniuk
nr katalogowy: 140338
10.15199/48.2022.11.08
digital signal processing
digital filtering
median filters
filters of one-dimensional signals
threshold saturation function.
mechanizm rozdrabniania paszy z łodyg
napęd hydrauliczny
model matematyczny
stany nieustalone
rozdzielacz
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Improving speech processing based on phonetics and phonology of Polish language
Piotr KŁOSOWSKI
nr katalogowy: 78501
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Features extraction system for automatic speech recognition core mapping into an irregular Network on Chip
Piotr Dziurzański
Tomasz Mąka
nr katalogowy: 71008
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-5
FPGA implementation of parallel image processing system
Przemysław Brylski
Michał Strzelecki
nr katalogowy: 67420
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-7
Plasma technology for processing of waste printed circuit boards for metals recovery
JAKUB SZAŁATKIEWICZ ROMAN SZEWCZYK EUGENIUSZ BUDNY TADEUSZ MISSALA WOJCIECH WINIARSKI
nr katalogowy: 99666
10.15199/67.2016.7.4
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Digital signal acquisition and processing in FPGAs
Ernest JAMRO
Witold CIOCH
nr katalogowy: 41216
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-8-9
Układy logiczne – niewykorzystane szanse techniki cyfrowej dla telekomunikacji i teleinformatyki
Tadeusz ŁUBA
Mariusz RAWSKI
Bogdan ZBIERZCHOWSKI
nr katalogowy: 37580
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
PROCESY CIEPLNE W PRZETWÓRSTWIE surowców pochodzenia zwierzęcego
Marian Panasiewicz
Rafał Nadulski
Jacek Mazur
nr katalogowy: 141101
obróbka cieplna mięsa
zmiany cech fizycznych
wykorzystanie obróbki temperaturowej w przetwórstwie mięsa
heat treatment of meat
changes in physical characteristics
use of temperature treatment in meat processing
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Analog signal processing suited for neural-network hardware implementation
RYSZARD WOJTYNA
nr katalogowy: 50813
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Software optimisation in high efficiency data acquisition systems
Adam Piotrowski
Mariusz Orlikowski
Tomasz Kozak
Paweł Prędki
Grzegorz Jabłoński
Dariusz Makowski
Andrzej Napieralski
nr katalogowy: 64781
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing the Cultivation of Moina sp.: An Integration of Aeration System with Green Water Detection and pH Monitoring
M.F. Baharom
Mohd Ihwan Zakariah
Nazmin
F.A. Saparudin
R.Ambar
S. A. Rahman
nr katalogowy: 151345
10.15199/48.2024.11.20
Moina sp.
live feed
Internet of Things (IoT)
Aquaculture
water parameter
Moina sp.
transmisja na żywo
Internet Rzeczy (IoT)
Akwakultura
parametry wody
OPAKOWANIE 2007-9
Prezentacja innowacyjności w zakresie opakowań na "Total Processing & Packaging" Birmingham 2007"
Małgorzata Lisińska-Kuśnierz
Marzena Ucherek
nr katalogowy: 29747
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-4
LFM radar signal detection in the joint time-frequency domain
WOJCIECH NICZYPORUK
nr katalogowy: 34604
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-9
Multi-scale decomposition for partial discharge analysis
Juraj KURIMSKÝ
Roman CIMBALA
Iraida KOLCUNOVÁ
nr katalogowy: 37883
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-4
Optimization-based design of 2-D IIR filters using two approximation criteria
FELICJA WYSOCKA-SCHILLAK
nr katalogowy: 25109
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SYSTEM PRZETWARZANIA I DYSTRYBUCJI DANYCH OPARTY NA APACHE NIFI
Karol Wnęk
Piotr Boryło
nr katalogowy: 138941
10.15199/59.2022.4.18
Apache NiFi
Big Data
ETL
przetwarzanie danych
Apache NiFi
Big Data
data processing
ETL
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
SYSTEM PRZETWARZANIA I DYSTRYBUCJI DANYCH OPARTY NA APACHE NIFI
Karol Wnęk
Piotr Boryło
nr katalogowy: 138941
10.15199/59.2022.4.18
Apache NiFi
Big Data
ETL
przetwarzanie danych
Apache NiFi
Big Data
data processing
ETL
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Metrological parameters for determine the practicability of usage of electronic transducers for processing the deformed signals
Artur SZCZĘSNY
Krzysztof PACHOLSKI
Michał KACZMAREK
nr katalogowy: 53398
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Nowe spojrzenie na utylizację i przetwarzanie odpadów powstających w przetwórstwie drobiarskim
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 115077
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Zagrożenia powstające podczas przerobu niektórych tworzyw sztucznych
Włodzimierz Bulikowski
Wiesław Lingas
Adam Majewski
Ilona Borzęcka
Barbara Sokołowska
Brunon Bulikowski
Gustaw Wójcik
Ireneusz Sowa
Tomasz Baja
nr katalogowy: 69495
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
A Defect Tea Leaf Identification Using Image Processing
B. Karunamoorthy
D. Somasundereswari
nr katalogowy: 79600
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Optimization of Bayesian Track-Before-Detect algorithms for GPGPUs Implementations
Przemysław MAZUREK
nr katalogowy: 53403
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Modele symulacyjne do szacowania wskaźników niezawodności strukturalnej systemów elektroenergetycznych tworzone na bazie kart graficznych
Andrey GRISHKEVICH
nr katalogowy: 104298
10.15199/48.2017.03.11
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
A każdy tłusty śledź na ogonie pieczęć musi mieć!
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 51050
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ZRĘBKI WĘDZARNICZE I DYM Z ICH SPALANIA – istotne elementy procesu wędzenia
Halina Makała
nr katalogowy: 138459
zrębki wędzarnicze
wędzenie
bezpieczeństwo
smoking chips
smoking
safety
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-11
Influence of properties of low grade Mn ore on the sintering process and quality of produced Mn sinters
Zuzana SEMANOVÁ
Jaroslav LEŠKO
Jaroslav LEGEMZA
Martina DŽUPKOVÁ
nr katalogowy: 110873
10.15199/24.2017.11.2
Mn ore
sintering
ore fines
Mn sinter
Mn rudy
aglomeracja
Udziały niewymiarowe
Mn aglomerat
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-4
Algorithms and optimization methods for parallel processing in one-thread microcontroller based systems
PAWEŁ PAWŁOWSKI
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 25110
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
i-Linker & i-Conveyor - nowy wymiar produkcji kiełbasek
nr katalogowy: 66665
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Ocena efektywności funkcjonowania instalacji przetwarzania odpadów komunalnych na przykładzie RZGOK w Woli Pawłowskiej
Bartosz Krejpowicz
nr katalogowy: 137725
10.15199/17.2022.5.4
odpady komunalne
przetwarzanie mechaniczne i biologiczne odpadów.
municipal waste
mechanical and biological processing of waste.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Hardware Design of Image Channel Denoiser for FPGA Embedded Systems
Omid SHARIFI-TEHRANI
nr katalogowy: 66644
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Ultra-low power analogue CMOS vision chip
Jacek JAKUSZ
Waldemar JENDERNALIK
Grzegorz BLAKIEWICZ
Robert PIOTROWSKI
Stanisław SZCZEPAŃSKI
nr katalogowy: 63365
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Novel hardware-efficient design of LMS-based adaptive FIR filter utilizing Finite State Machine and Block-RAM
Omid SHARIFI-TEHRANI
nr katalogowy: 60831
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
The preparation of input data in digital image processing
Jakub PĘKSIŃSKI
Grzegorz MIKOŁAJCZAK
nr katalogowy: 75320
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Universal tool for estimation of programmable logic controllers processing power
ZBIGNIEW KULESZA
STEFAN MARASEK
nr katalogowy: 56001
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Signal processing of voice in case of patients after stroke
Damian KRZESIMOWSKI
Zygmunt CIOTA
nr katalogowy: 55710
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Estimation of transients' parameters in wind converter systems using advanced signal processing algorithms
Jacek REZMER
Przemysław JANIK
Tadeusz ŁOBOS
Zbigniew WACŁAWEK
Torbjörn THIRINGER
nr katalogowy: 30345
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-6
Nowe Wydawnictwa
nr katalogowy: 91804
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-2
Półprzewodnikowe źródła promieniowania UV-C LED dla potrzeb wybranych procedur stosowanych w technologii żywności
Wojciech GRZESIAK
Piotr GUZDEK
Jan KULAWIK
Piotr MAĆKÓW
Jacek PIEKARSKI
Paulina GUZIK
Piotr KULAWIK
nr katalogowy: 130171
10.15199/48.2021.02.07
UV-C LED
Deep UV
promieniowanie UV-C
technologia żywności
UV-C LED
Deep UV
UV-C emission
food technology.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Range-Doppler processing for Indoor human tracking by multistatic ultra-wideband radar
Yuan He
Fran çois Le Chevalier
Alexander G. YarovoY
nr katalogowy: 69628
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-4
Performance evaluation of parallel background subtraction on GPU platforms
Grzegorz Szwoch
nr katalogowy: 90824
10.15199/13.2015.4.4
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
BENEFITS FROM BREAKING UP WITH LINUX NATIVE PACKET PROCESSING WHILE USING INTEL DPDK LIBRARIES
Maciej Wieczerzycki
Marek Landowski
Sylwester Kaczmarek
nr katalogowy: 93781
10.15199/59.2015.8-9.72
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Wpływ wielokrotnego przetwarzania na właściwości wytrzymałościowe mieszaniny polilaktyd/polistyren
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 135819
10.15199/62.2022.1.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Wpływ wielokrotnego przetwarzania na właściwości wytrzymałościowe mieszaniny polilaktyd/polistyren
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 135819
10.15199/62.2022.1.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Wpływ wielokrotnego przetwarzania na właściwości wytrzymałościowe mieszaniny polilaktyd/polistyren
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 135819
10.15199/62.2022.1.9
PACKAGING REVIEW 2022-2
PLASTPOL – A truly international event important for the sector
nr katalogowy: 138397
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-10
Przetwarzanie sygnałów 2D w identyfikacji i śledzeniu przemieszczających się obiektów
Robert SUSZYŃSKI
Krzysztof WAWRYN
Robert WIRSKI
nr katalogowy: 63375
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Programmable Analog Hard Real-Time Controller
Adam PIŁAT
Jakub KLOCEK
nr katalogowy: 75051
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Digital filter bank implementation in hydroacoustic monitoring tasks
Dmitry KAPLUN
Dmitry KLIONSKIY
Alexander VOZNESENSKIY
Vyacheslav GULVANSKIY
nr katalogowy: 89347
10.15199/48.2015.02.12
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Design and computation of a suspended magnetic separator for processing metallurgic slag
Mohamed Zaidan QAWAQZEH
nr katalogowy: 125668
10.15199/48.2020.04.13
metallurgic slag
magnetic separator
computer simulation.
żużel metalurgiczny
separator
symulacja komputerowa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Influence of signal processing on sensitivity of the magnetoelastic torque sensor
Jacek SALACH
nr katalogowy: 150756
10.15199/48.2024.10.30
magnetoelastic sensors
torque sensors
amorphous materials
sensor magnetosprężysty
sensor momentu skręcającego
materiały amorficzne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Zastosowanie przeciwprądowej ekstrakcji nadkrytycznej do frakcjonowania odpadowego oleju rybnego
Katarzyna Tyśkiewicz
Marcin Konkol
Rafał Wiejak
Edward Rój
Krystyna Skalicka-Woźniak
nr katalogowy: 122283
10.15199/62.2019.9.33
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Charakterystyka wybranych metod izolacji i identyfikacji drobnoustrojów w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 146034
10.15199/65.2023.11.3
identyfikacja mikroorganizmów
PCR
MALDI-TOF MS
cytometria przepływowa
podłoża chromogenne
identification of microorganisms
PCR
MALDI-TOF MS
flow cytometry
chromogenic microbial substrates
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Robust Data Processing in the Presence of Outliers
Jurij GRISZIN
nr katalogowy: 50419
OPAKOWANIE 2009-6
Przetwórstwo PET - wybrane problemy
Wojciech Hutny
nr katalogowy: 45081
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Image features based on morphological class distribution functions and its application to binary pattern recognitio
Michał ŚWIERCZ
Marcin IWANOWSKI
nr katalogowy: 65952
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Pozostałości środków ochrony roślin w surowcach dla przemysłu przetwórczego
Artur Miszczak
nr katalogowy: 68873
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-10
TRENDY BADAWCZE Z ZAKRESU METALI NIEŻELAZNYCH W OSTATNIM 10-LECIU JAKO WYNIK ANALIZY ARTYKUŁÓW NAUKOWYCH OPUBLIKOWANYCH W CZASOPIŚMIE RUDY I METALE NIEŻELAZNE, RECYKLING
JÓZEF ZASADZIŃSKI
nr katalogowy: 94583
10.15199/67.2015.10.1
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-4
Procesy przetwórstwa zaawansowanych materiałów otrzymanych metodą metalurgii proszków
Stefan SZCZEPANIK
Piotr NIKIEL
nr katalogowy: 90725
10.15199/24.2015.4.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PRZETWARZANIE NIEOSŁONKOWYCH jadalnych ubocznych surowców rzeźnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 140661
surowce uboczne
przetwórstwo
kulinaria
by-products
processing
cooking
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-5
Comparison of NI LabVIEW and NI Vision Builder AI environments in fast prototyping of video processing algorithms for CCTV using smart camera
AGATA CHMIELEWSKA
ADAM DĄBROWSKI
ANDRZEJ NAMERŁA
PAWEŁ PAWŁOWSKI
RADOSŁAW WEYCHAN
MATEUSZ STANKIEWICZ
nr katalogowy: 59588
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
FPGA-Based Three Edge Detection Algorithms (Sobel, Prewitt and Roberts) Implementation for Image Processing
Hiba-Allah T. Abdullah
Riyadh Zaghlool Mahmood
Sanabel M. Alhaj Zber
Rasha A.Mohammed
Marwa Riyadh Ahmed
Azhar W. Talab
nr katalogowy: 147323
10.15199/48.2024.02.05
MATLAB
FPGA
VGA port
LCD
MATLAB
FPGA
port VGA
LCD
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-3-4
Outetec Solutions for E-Scrap Processing
Jan Stå
l
Marius Franek
nr katalogowy: 126017
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Analysis of hydraulic vibration drive machine for vibration abrasive processing
Olexander D. MANZHILEVSKYY
Alla P. VINNICHUK
Andrzej SMOLARZ
Assel MUSSABEKOVA
Samat SUNDETOV
nr katalogowy: 119487
10.15199/48.2019.04.16
hydraulic cylinder
hydraulic drive
drive for the vibration abrasive machining
dynamic and mathematical models.
siłownik hydrauliczny
napęd hydrauliczny
napęd wibracyjnej obróbki ściernej
modele dynamiczne i matematyczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-11
Naukowe pisma chemiczne w Internecie. Część XI
Ewa Spasówka
nr katalogowy: 14446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Działalność normalizacyjna w branży przetwórstwa owocowo-warzywnego
Aleksander Jakubowski
nr katalogowy: 41726
OPAKOWANIE 2013-7
Aspekty innowacyjności materiałów opakowaniowych opakowań i procesów pakowania
AGNIESZKA CHOLEWA-WÓJCIK
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 77716
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Improving Optical Lens Processing Parameter Design by Integrating AHP and TOPSIS
Wen-Tsann LIN
Shen-Tsu WANG2
Meng-Hua LI
Jen-Yin Yeh
nr katalogowy: 70679
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Fast and accurate digital signal processing realized with GPGPU technology
Adam DĄBROWSKI
Paweł PAWŁOWSKI
Mateusz STANKIEWICZ
Filip MISIOREK
nr katalogowy: 68760
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Thermodynamics of Cu-Sn-X (X=Bi, Nb, Sb, Zn) liquid alloys
Jolanta Romanowska
nr katalogowy: 52779
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-5
Superconducting magnet of free helium type used for the filtration in environmental processing
Antoni CIEŚLA
nr katalogowy: 52126
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Diagnostics of dc machine based on sound recognition with application of FFT and Jacquard distance
Adam GŁOWACZ
Witold GŁOWACZ
nr katalogowy: 51574
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
Quaternions and octonions in signal processing - fundamentals and some new results
Kajetana M. Snopek
nr katalogowy: 92010
10.15199/59.2015.6.6
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-1
Experimental investigations of the pure copper produced by equal channel angular pressing
Mirosław GREGER
Zbigniew MUSKALSKI
Sylwia WIEWIÓROWSKA
nr katalogowy: 89127
10.15199/24.2015.1.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Ocena właściwości fizyczno-chemicznych granulatów z surowców odpadowych przetwórstwa spożywczego pod kątem ich zastosowania jako zanęty dla ryb
Sławomir Obidziński
Krzysztof Karczewski
Gabriel Siegień
Magdalena Joka
Andrzej Rostocki
nr katalogowy: 132571
10.15199/62.2021.7.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Ocena właściwości fizyczno-chemicznych granulatów z surowców odpadowych przetwórstwa spożywczego pod kątem ich zastosowania jako zanęty dla ryb
Sławomir Obidziński
Krzysztof Karczewski
Gabriel Siegień
Magdalena Joka
Andrzej Rostocki
nr katalogowy: 132571
10.15199/62.2021.7.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-6
IMB 2006
nr katalogowy: 19819
OPAKOWANIE 2004-6
Nowości z dziedziny opakowań z Ameryki
Marian Feldman
nr katalogowy: 3273
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Kierunki przetwórstwa jagód rokitnika
Agnieszka Wilkowska
Eugeniusz Pogorzelski
Wojciech Ambroziak
Robert Gwiazdecki
nr katalogowy: 44010
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-8
Zastosowanie mikrokontrolera STM32 do przetwarzania sygnałów biomedycznych w czasie rzeczywistym
Marek Ostrysz
Tadeusz Sondej
nr katalogowy: 150172
10.15199/13.2024.8.2
mikrokontrolery STM32
CMSIS-DSP
przetwarzanie sygnałów biomedycznych
czas rzeczywisty
optymalizacja wydajności
monitorowanie zdrowia
STM32 microcontrollers
CMSIS-DSP
biomedical signal processing
real time
performance optimization
health monitoring
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Wielkanoc w wersji light i vege
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130936
Wielkanoc
potrawy
wartość kaloryczna
jaja przepiórcze
chude ryby
mięso królicze i indycze
wegetarianizm
Easter
dishes
caloric value
quail eggs
lean fish
rabbit and turkey meat
vegetarianism
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-1
Arytmetyka rozproszona w syntezie filtrów cyfrowych
M. NOWICKA
P. TOMASZEWICZ
B. ZBIERZCHOWSKI
nr katalogowy: 19729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Multiple processing of polylactide Wielokrotne przetwórstwo polilaktydu
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 97918
10.15199/62.2016.4.33
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
PROBLEMY TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE i środowiskowe dotyczące wstępnej obróbki oraz oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 140662
ścieki w przemyśle mięsnym
metody zagospodarowania ścieków
zagęszczanie osadów
wastewater in the meat industry
wastewater management methods
sludge thickening
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Selection of tracking model parameters in embedded video system
TOMASZ MARCINIAK
DAMIAN JACKOWSKI
PAWEŁ PAWŁOWSKI
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 50803
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Multifunctional voltage adjustable CM biquad using commercially available current conveyors
ROMAN SOTNER
JOSEF SLEZAK
TOMAS DOSTAL
nr katalogowy: 48904
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Metody detekcji defektów strukturalnych warstw w organicznych ogniwach słonecznych
Wojciech Przybył
Ireneusz Plebankiewicz
Krzysztof A. Bogdanowicz
Agnieszka Iwan
nr katalogowy: 139301
10.15199/48.2022.09.41
ogniwa fotowoltaiczne
detekcja defektów
termogramy
przetwarzanie obrazów
metody optyczne.
photovoltaic cells
defect detection
thermograms
image processing
optical methods.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-9
Metody detekcji defektów strukturalnych warstw w organicznych ogniwach słonecznych
Wojciech Przybył
Ireneusz Plebankiewicz
Krzysztof A. Bogdanowicz
Agnieszka Iwan
nr katalogowy: 139301
10.15199/48.2022.09.41
ogniwa fotowoltaiczne
detekcja defektów
termogramy
przetwarzanie obrazów
metody optyczne.
photovoltaic cells
defect detection
thermograms
image processing
optical methods.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-12
Design of the integrated dual stage charge sensitive amplifier
Krzysztof Kasiński
Rafal Kłeczek
nr katalogowy: 81424
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH