Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Skrobie modyfikowane - charakterystyka, zastosowanie w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64146
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Skrobia modyfikowana jako uzupełniający napełniacz mieszanek gumowych
DARIUSZ BIELIŃSKI
LUDOMIR ŚLUSARSKI
LESZEK PYSKŁO
JAN DUL
KRZYSZTOF POTOCKI
nr katalogowy: 28812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Wykorzystanie skrobi zbożowych oraz mąk z żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 77658
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Effect of static mixer on the properties of HDPE/modified starch biocomposites Wpływ zastosowania mieszadła statycznego na właściwości biokompozytów PEHD/skrobia modyfikowana
Jerzy Korol
nr katalogowy: 83680
10.12916/przemchem.2014.457
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Wpływ sposobu wytwarzania octanu skrobiowego na jego amylolizę
Tomasz Zięba
Antoni Szumny
Małgorzata Kapelko
nr katalogowy: 58225
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikowana skrobia w produkcji makaronu podgotowanego
nr katalogowy: 50879
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Skrobie modyfikowane nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 76643
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Skrobia modyfikowana typu OSA w układach emulsyjnych żywności
Ewa Świrydow
Ewa Domian
nr katalogowy: 63159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Postęp w dziedzinie produkcji skrobi w Niemczech
nr katalogowy: 80310
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
"Poprawiacze" jakości mąki pszennej i skrobia modyfikowana w produkcji makaronu
nr katalogowy: 62925
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Oporna skrobia w produktach piekarskich
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 61303
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Żywność genetycznie modyfikowana w Polsce: gdy histeria zalewa fakty
Krzysztof Grygier
nr katalogowy: 29979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Budowa i właściwości skrobi w świetle najnowszych badań (cz. II)
Marta Orłowska
nr katalogowy: 34429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Zastosowanie skrobi modyfikowanych w przemyśle spożywczym
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 19141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Skrobia oporna i jej znaczenie
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 4986
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące
Roman Jurga
nr katalogowy: 6379
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Podręcznik o skrobi i jej Przetworach
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 53368
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-3
Wynalazki
nr katalogowy: 142359
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Warstwa wierzchnia stali austenitycznej X5CrNi18-10 modyfikowana impulsem lasera
Magdalena Rozmus-Górnikowska
Jan Kusiński
Marek Blicharski
Jan MARCZAK
nr katalogowy: 57163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Skrobia termoplastyczna (TPS)
Marcin Mitrus
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 82303
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Możliwości wykorzystania skrobi zbożowych w innych niż spożywczy przemysłach
nr katalogowy: 37698
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Masowe i mikroskopowe właściwości sypkich materiałów roślinnych i przemysłowych.Cz. I. Porównanie właściwości mechanicznych
MATEUSZ STASIAK
IRENEUSZ OPALIŃSKI
MAREK MOLENDA
nr katalogowy: 33008
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Budowa i właściwości skrobi w świetle najnowszych badań
Marta Orłowska
nr katalogowy: 32757
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-8
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 13820
CHŁODNICTWO 2009-9
Żywność genetycznie modyfikowana - szanse i zagrożenia dla konsumentów
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
PAULINA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 46822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Skrobia żytnia - budowa, właściwości i metody badań
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 113063
skrobia
amyloza
amylopektyna
właściwości skrobi
retrogradacja
DSC
starch
amylose
amylopectin
starch properties
retrogradation
DSC
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
O liczbie opadania
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 53103
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-6
Krzemionka modyfikowana polistyrenem
DANUTA ŻUCHOWSKA
WANDA MEISSNER
LESZEK JAKUCZEK
DOROTA KOWALSKA
nr katalogowy: 21745
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Zalecenia żywieniowe a specyfika żywności wytwarzanej w Polsce
H. Kunachowicz
nr katalogowy: 7128
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
Nie każda papa z SBS jest modyfikowana - rozmowa z Markiem Kowalczykiem - dyrektorem firmy Kraton Polymers
Krzysztof Sotoducha
nr katalogowy: 10581
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 80008
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-3
Wynalazki
nr katalogowy: 142359
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Charakterystyka dodatków technologicznych spowalniających tempo czerstwienia pieczywa
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 73903
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Otrzymywanie i właściwości fizykochemiczne skrobi utlenionej nadtlenkiem wodoru
Janusz Kapuśniak
Krzysztof Bajer
Sylwia Ptak
Przemysław Siemion
nr katalogowy: 70082
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Przegląd wybranych technik woltamperometrycznych wykorzystujących modyfikowane materiały elektrodowe dla potrzeb oznaczania chromu, niklu oraz kadmu
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Krzysztof Bieńczak
Bożena Karbowska
Martyna Durka
nr katalogowy: 143293
10.15199/62.2023.5.9
metale ciężkie
techniki woltamperometryczne
elektrody modyfikowane
heavy metals
voltammetric techniques
modified electrodes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Przegląd wybranych technik woltamperometrycznych wykorzystujących modyfikowane materiały elektrodowe dla potrzeb oznaczania chromu, niklu oraz kadmu
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Krzysztof Bieńczak
Bożena Karbowska
Martyna Durka
nr katalogowy: 143293
10.15199/62.2023.5.9
metale ciężkie
techniki woltamperometryczne
elektrody modyfikowane
heavy metals
voltammetric techniques
modified electrodes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Przegląd wybranych technik woltamperometrycznych wykorzystujących modyfikowane materiały elektrodowe dla potrzeb oznaczania chromu, niklu oraz kadmu
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Krzysztof Bieńczak
Bożena Karbowska
Martyna Durka
nr katalogowy: 143293
10.15199/62.2023.5.9
metale ciężkie
techniki woltamperometryczne
elektrody modyfikowane
heavy metals
voltammetric techniques
modified electrodes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Przegląd wybranych technik woltamperometrycznych wykorzystujących modyfikowane materiały elektrodowe dla potrzeb oznaczania chromu, niklu oraz kadmu
Edyta Janeba-Bartoszewicz
Krzysztof Bieńczak
Bożena Karbowska
Martyna Durka
nr katalogowy: 143293
10.15199/62.2023.5.9
metale ciężkie
techniki woltamperometryczne
elektrody modyfikowane
heavy metals
voltammetric techniques
modified electrodes
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Kukurydza w diecie człowieka
Henryk Piekut
nr katalogowy: 123577
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Aktualności
nr katalogowy: 132136
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Podstawowe informacje o wpływie jakości surowców i niektórych uwarunkowań na tworzenie się ciasta i suszenie makaronów
nr katalogowy: 66129
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Otrzymywanie i przemysłowe zastosowanie skrobi utlenionych
Przemysław Siemion
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 63707
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Spoiwo do produkcji niepalnych bezhalogenowych laminatów epoksydowych
BARBARA SZCZEPANIAK
ELŻBIETA WARDZIŃSKA
nr katalogowy: 25420
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-5
Żywica nowolakowa modyfikowana komponentem dianowym
MARIAN GRYTA
WOJCIECH BALCEROWIAK
JERZY MAJCHRZAK
BRONISŁAW KAŁĘDKOWSKI
MARIUSZ SZEMIEŃ
nr katalogowy: 42970
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-1
Żywica fenolowo-formaldehydowa modyfikowana melaminą i mocznikiem
MARIAN GRYTA
JERZY MAJCHRZAK
BRONISŁAW KAŁĘDKOWSKI
MARIUSZ SZEMIEŃ
nr katalogowy: 41280
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-10
Struktura przestrzenna, znaczenie i funkcje małych miasteczek w sieci osadniczej
DANUTA SOCHACKA
nr katalogowy: 30410
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-3
Cerestar Industries Starches na seminarium technicznym FEFCO
nr katalogowy: 12390
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Skrobia termoplastyczna TPS
Maciej Combrzyński
nr katalogowy: 67397
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
PRZEMYSŁ SKÓRZANY
nr katalogowy: 121059
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
Zakres działalności Zakładów Chemicznych Bochem Sp. z o.o.- produkty kationowe
Zbigniew Wojciechowski
nr katalogowy: 4670
AURA 2007-1
Lokalna gospodarka żywnościowa czy żywność genetycznie modyfikowana
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 23241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Jakość ziarna - aspekty istotne dla produkcji piekarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 55873
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-4
POLSKA I ŚWIAT
nr katalogowy: 104373
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-1
Przydatność fragmentaryzowanej skrobi jako środka wiążącego w mieszankach pigmentowych
Erich Gruber
Vinka Handarto
V. Geismann
Karl Ludwig Woll
nr katalogowy: 18959
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
Węglowodany w ziarnie pszenicy (cz. 2). Cukry złożone - skrobia
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6245
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
Zastosowanie skrobi modyfi kowanych w przemyśle spożywczym (II). Skrobie chemicznie modyfikowane
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 19085
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
National Starch Food Innovation. Skrobia Hi-maize
nr katalogowy: 12749
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Skrobia ziemniaczana jako źródło cieczy wiążącej w granulacji materiałów sypkich
Bogdan Derbiszewski
Magdalena Orczykowska
nr katalogowy: 144536
10.15199/62.2023.8.12
skrobia ziemniaczana
granulacja
materiały sypkie
lepkość
potato starch
granulation
loose materials
viscosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Skrobia ziemniaczana jako źródło cieczy wiążącej w granulacji materiałów sypkich
Bogdan Derbiszewski
Magdalena Orczykowska
nr katalogowy: 144536
10.15199/62.2023.8.12
skrobia ziemniaczana
granulacja
materiały sypkie
lepkość
potato starch
granulation
loose materials
viscosity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Skrobia ziemniaczana jako źródło cieczy wiążącej w granulacji materiałów sypkich
Bogdan Derbiszewski
Magdalena Orczykowska
nr katalogowy: 144536
10.15199/62.2023.8.12
skrobia ziemniaczana
granulacja
materiały sypkie
lepkość
potato starch
granulation
loose materials
viscosity
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-10
Kemira KemReviveTM Innowacyjna koncepcja odzyskiwania skrobi z włókien pochodzących z recyklingu
JUHA RINTALA
nr katalogowy: 110230
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Industrial cationic starch as a flocculant in technology of water clarification. Przemysłowa skrobia kationowa jako flokulant w technologii oczyszczania wody
Dorota Ziółkowska
Alexander Shyichuk
Agnieszka Organiściak
nr katalogowy: 79873
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-6
Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 60638
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Modyfikowana genetycznie pszenica konsumpcyjna z Argentyny
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141700
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Produkcja skrobi kukurydzianej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 55355
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-6
Aktualności
nr katalogowy: 132136
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Skrobia jako dodatek funkcjonalny stosowany w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 40310
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Dlaczego chleb się kruszy?
Józef Ziółkowski
nr katalogowy: 72844
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Processing of thermoplastic starch by a batch process and with single - screw extruders Przetwórstwo skrobi metodą periodyczną oraz przy użyciu wytłaczarek jednoślimakowych
Krzysztof Bajer
Andrzej Stasiek
Aneta Raszkowska-Kaczor
Dagmara Bajer
nr katalogowy: 81965
10.12916/przemchem.2014.76
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-4
Esterification of starch with fatty acids. New opportunities and challenges Estryfikacja skrobi kwasami tłuszczowymi. Nowe możliwości i wyzwania
Sylwia Ptak
Magdalena Roczkowska
Arkadiusz Żarski
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 83683
10.12916/przemchem.2014.472
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Preparation and properties of corn starch oxidation products Otrzymywanie i właściwości produktów utleniania skrobi kukurydzianej
Magdalena Roczkowska
Janusz Kapuśniak
Przemysław Siemion
nr katalogowy: 88696
10.12916/przemchem.2014.2226
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Porównawcza charakterystyka właściwości sorpcyjnych popularnych rodzajów skrobi z zastosowaniem modelu BET w rozwinięciu analitycznym i numerycznym
Aneta Ocieczek
Dominika Mesinge
nr katalogowy: 126282
10.15199/62.2020.5.14
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Produkcja i wykorzystanie skrobi owsianej
Wiktor Berski
Bogdan Achremowicz
nr katalogowy: 37324
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Modyfikowana celuloza bakteryjna w rekonstrukcji ubytku tchawicy na modelu zwierzęcym
nr katalogowy: 42321
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Nowoczesne opakowanie firmy PAKMAR
nr katalogowy: 46508
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Modyfikowana genetycznie pszenica konsumpcyjna z Argentyny
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141700
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-2
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 74628
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Import śruty sojowej do Polski jest konieczny
nr katalogowy: 85271
CHŁODNICTWO 2009-11
Żywność genetycznie modyfikowana – szanse i zagrożenia dla konsumentów (część II)
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 47916
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-12
Igłowana włóknina poliestrowa modyfikowana trudnozapalnie wodnym roztworem krzemianu sodu do zastosowań w budownictwie1
Janusz Fabia
Andrzej Gawłowski
Tadeusz Graczyk
Joanna Grzybowska-Pietras
Jarosław Janicki
nr katalogowy: 103008
10.15199/60.2016.12.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Use of mesoporous and colloidal silicas for adsorption and release of diflunisal Zastosowanie krzemionki mezoporowatej i koloidalnej w procesie adsorpcji i uwalniania diflunisalu
Małgorzata Geszke-Moritza
Michał Moritz
nr katalogowy: 99650
10.15199/62.2016.7.17
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
GMO za i przeciw - Jestem za, ponieważ...
nr katalogowy: 63575
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Zrównoważone opakowania VPK w Polsce
nr katalogowy: 138040
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68967
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Przegląd metod chemicznej modyfikacji skrobi
JANUSZ KAPUŚNIAK
KAMILA JOCHYM
KRZYSZTOF BAJER
DAGMARA BAJER
nr katalogowy: 61513
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Produkcja skrobi z ziarna sorgo, ryżu, żyta i jęczmienia Część I. Produkcja skrobi z sorga i ryżu
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 59406
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Pszenżyto - zbożem wypiekowym
Witold Brzeziński
Henryk Woś
nr katalogowy: 57892
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Modyfikacja elektrody glassy carbon kompozytem na bazie nanocząstek koloidalnego srebra stabilizowanych pochodnymi sieciowanymi skrobi dla potrzeb woltamperometrycznego oznaczania talu
Anna Modrzejewska-Sikorska
Emilia Konował
Klaudia Kosińska
Bożena Karbowska
nr katalogowy: 144973
10.15199/62.2023.9.6
tal
anodowa woltamperometria impulsowa różnicowa
skrobia sieciowana
nanocząstki srebra
thallium
differential pulse anodic stripping voltammetry
cross-linked starch
silver nanoparticles
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Żywność modyfikowana genetycznie - korzyści i ryzyko
Anna Gronowska-Senger
nr katalogowy: 57203
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
IZOLACJE BITUMICZNE
nr katalogowy: 120774
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Miody pitne sycone, a może lepiej niesycone?
Janusz Luty
nr katalogowy: 46205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-6
Powlekanie na prasach powlekających - czego można się spodziewać po skrobiach modyfikowanych?
DETLEV Glittenberg
nr katalogowy: 52805
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Modyfikowana atmosfera - metoda pakowania
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 86270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Uszkodzenie skrobi w mące pszennej jedną z możliwości modyfi kacji i poprawy jej jakości
Roman Jurga
nr katalogowy: 44965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Przetwórstwo kukurydzy w Chinach - duży potencjał wzrostu
nr katalogowy: 47103
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Papier
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 98463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Wollastonite-filled and arabic gum-modified starch films. Part 4**. Surface nanostructure Folie skrobiowe napełniane wollastonitem i modyfikowane gumą arabską. Cz. IV**. Nanostruktura powierzchni
Izabela Świetlicka
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Michał Świetlicki
Krzysztof Gołacki
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 105744
10.15199/62.2017.5.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Preparation and properties of products of oxidation of wheat starch Otrzymywanie i właściwości produktów utleniania skrobi pszennej
Magdalena Roczkowska
Janusz Kapuśniak
Przemysław Siemion
nr katalogowy: 84182
10.12916/przemchem.2014.713
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Skrobia owsiana i możliwości jej wykorzystania
Wiktor Berski
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 57342
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-11
Wollastonite-filled and arabic gum-modified starch films. Part 1. Mechanical and structural properties Folie skrobiowe napełniane wollastonitem i modyfikowane gumą arabską. Cz. I. Właściwości mechaniczne i strukturalne
Anita Kwaśniewska
Siemowit Muszyński
Jarosław Tatarczak
Grzegorz Gładyszewski
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 102398
10.15199/62.2016.11.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Modyfikacja elektrody glassy carbon kompozytem na bazie nanocząstek koloidalnego srebra stabilizowanych pochodnymi sieciowanymi skrobi dla potrzeb woltamperometrycznego oznaczania talu
Anna Modrzejewska-Sikorska
Emilia Konował
Klaudia Kosińska
Bożena Karbowska
nr katalogowy: 144973
10.15199/62.2023.9.6
tal
anodowa woltamperometria impulsowa różnicowa
skrobia sieciowana
nanocząstki srebra
thallium
differential pulse anodic stripping voltammetry
cross-linked starch
silver nanoparticles
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Tarcza dla restauratorów c.d.
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 127997
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Tarcza dla restauratorów c.d.
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 127997
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-10
Posadzka betonowa modyfikowana dodatkiem krzemionkowego popiołu lotnego i mączki granitowej w garażu podziemnym
Adrian Chajec
nr katalogowy: 151129
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Owies jako źródło składników odżywczych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 108632
owies
składniki odżywcze
profilaktyka
oats
nutrients
prophylaxis
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Struktury natury
nr katalogowy: 51762
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Effect of the surface structure of thermoplastic starch pellets on the kinetics of water vapor adsorption Wpływ struktury powierzchni granulatu skrobi termoplastycznej na kinetykę adsorpcji pary wodnej
Siemowit Muszyński
Michał Świetlicki
Tomasz Oniszczuk
Anita Kwaśniewska
Izabela Świetlicka
Marta Arczewska
Anna Oniszczuk
Grzegorz Bartnik
Krzysztof Kornarzyński
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 97916
10.15199/62.2016.4.31
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
SPIS TREŚCI ROCZNIKA
nr katalogowy: 88586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Skrobia jest trendy
Marcin Szmajter
nr katalogowy: 71979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Modelowanie wpływu zmian temperatury ośrodka na wyniki pomiarów modyfikowaną metodą korelacyjną
Paweł KOMADA
Sławomir CIĘSZCZYK
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 68576
OPAKOWANIE 2017-9
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ substancji ochronnych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus po 4-tygodniowym przechowywaniu w 25°C - część 1.
Małgorzata Mizielińska
Wioletta Krawczyńska
Katarzyna Sobecka
Alicja Fedorowicz
Joanna Odrzywolska
Dariusz Kiełczewski
nr katalogowy: 109699
10.15199/42.2017.9.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 106810
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Mikroflora próżniowo pakowanych produktów mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 68044
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Szkodliwe przepisy mają się dobrze, czyli rzecz o zakazie GMO w paszach
Stanisław Zięba
nr katalogowy: 66670
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-5
Warstwa wierzchnia aluminium modyfikowana impulsem lasera
Magdalena Rozmus-Górnikowska
nr katalogowy: 63875
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wpływ genetyki na żywność - szansa czy zagrożenie?
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58073
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Właściwości mechaniczne skrobi termoplastycznej napełnionej węglanem wapnia
Mariusz Fabijański
Jacek Garbarski
nr katalogowy: 144534
10.15199/62.2023.8.10
TPS
skrobia termoplastyczna
węglan wapnia
właściwości mechaniczne
thermoplastic starch
calcium carbonate
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Właściwości mechaniczne skrobi termoplastycznej napełnionej węglanem wapnia
Mariusz Fabijański
Jacek Garbarski
nr katalogowy: 144534
10.15199/62.2023.8.10
TPS
skrobia termoplastyczna
węglan wapnia
właściwości mechaniczne
thermoplastic starch
calcium carbonate
mechanical properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wytrzymałość skrobi termoplastycznej napełnionej węglanem wapnia
Jacek Garbarski
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 147833
10.15199/62.2024.3.12
skrobia termoplastyczna
węglan wapnia
wytrzymałość materiału
thermoplastic starch
calcium carbonate
strength of the material
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Wytrzymałość skrobi termoplastycznej napełnionej węglanem wapnia
Jacek Garbarski
Mariusz Fabijański
nr katalogowy: 147833
10.15199/62.2024.3.12
skrobia termoplastyczna
węglan wapnia
wytrzymałość materiału
thermoplastic starch
calcium carbonate
strength of the material
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych
Grzegorz Dabrowski
nr katalogowy: 127382
ekstruzja
błonnik
skrobia
otręby pszenne
sorgo
gryka
proso
dietary fiber
starch
wheat bran
sorghum
buckwheat
millet
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Włókna polilaktydowe - właściwości i zastosowanie
JERZY PIESTRZENIEWICZ
nr katalogowy: 65532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-4
Spotkanie z Przemysłem na Politechnice Warszawskiej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 113502
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-3
Wpływ lepkości klejów skrobiowych na jakość tektury falistej
Svitlana Havenko
Natalia Golovatska
Orest Hevus
nr katalogowy: 66804
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-10
Optoelektronika, komunikacja, multimedia - Wilga 2012
Ryszard S.Romaniuk
nr katalogowy: 71970
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Kronika
nr katalogowy: 53057
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-2
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 52521
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-4
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 56236
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Zastosowanie granulatu skrobi termoplastycznej napełnianej wollastonitem i bentonitem do sorpcji metali ciężkich z roztworów wodnych
Hussein B. Khudhur
Siemowit Muszyński
Sylwia Szymańczyk
Agnieszka Chałabis-Mazurek
Anita Kwaśniewska
Tomasz Oniszczuk
Natalia Kowal
Marta Ejtel
Jose Luis Valverde Piedra
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 110736
10.15199/62.2017.11.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
PŁASKURKA.Czyli o tym, jak bedet została archeofitem.Część I
Beata Marchand
nr katalogowy: 81093
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-12a
Nowy algorytm bezpośredniej regulacji momentu i strumienia maszyny indukcyjnej
Rafał GRODZKI
nr katalogowy: 73058
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-8
Możliwości stosowania cichych nawierzchni drogowych w Polsce
Dariusz Sybilski
Renata Horodecka
Maciej Maliszewski
nr katalogowy: 61576
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Modyfikowana polianilina jako materiał termoelektryczny
Ewa ZAWADZKA
Bolesław MAZUREK
nr katalogowy: 78481
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-5
Optymalizacja procesu wytwarzania polimerowego ogniwa słonecznego
Beata Łuszczyńska
Tomasz Kłąb
Ireneusz Głowacki
nr katalogowy: 76555
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
POLSKA - EUROPA - ŚWI AT
nr katalogowy: 95184
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-1
Modyfikacja powierzchni PEEK za pomocą plazmy niskotemperaturowej
Stanisława Kluska
Stanisława Jonas
Maria Jurzecka-Szymacha
Karol Kyzioł
nr katalogowy: 89797
10.15199/28.2015.1.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Produkcja wyrobów makaronowych z dodatkiem mąki żytniej i mąki pszennej ciemnej
nr katalogowy: 60740
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wpływ twardości ziarna pszenicy na wartość przemiałową ziarna i wartość technologiczną mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 54872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Wpływ kwasu piekarskiego na kształtowanie jakości ciasta i pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 92062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 111954
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
GMO w rolnictwie - szansa czy zagrożenie?
Andrzej Anioł
nr katalogowy: 83380
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-3
Morska elektrownia wiatrowa Borkum - sukces czy porażka?
nr katalogowy: 82874
SZKŁO I CERAMIKA 2011-6
Modyfikowana szkło-ceramika LAS (Li2O-Al2O3-SiO2)
Karolina Łączka
Alain Kounga
Tomasz Górny
Mar ia Łączka
Katarz yna Cho lewa-Kowalska
nr katalogowy: 64339
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Warstwy a-C:N:H na polimerach osadzane w układzie PE CVD
Stanisława Jonas
Anna Małek
Jadwiga Konefał
Piotr Boszkowicz
nr katalogowy: 57120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-12
Modyfikacja wyrobów włókienniczych przy wykorzystaniu tlenku cynku o cząstkach nanometrycznych oraz kompozytu tlenkowego ZnO-SiO2
JADWIGA SÓJKA-LEDAKOWICZ
JOANNA OLCZYK
ANETTA WALAWSKA
AGNIESZKA LAURENTOWSKA
AGNIESZKA KOŁODZIEJCZAK-RADZIMSKA
TEOFIL JESIONOWSKI
nr katalogowy: 56285
AURA 2019-7
Wspólna polityka rolna wymaga zmian
Jolanta Zientek-Varga
nr katalogowy: 121447
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Polymer nanocomposites as new adsorbents of dyes from the liquid phase Nanokompozyty polimerowe jako nowe adsorbenty barwników z fazy ciekłej
Magdalena Ptaszkowska-Koniarz
Joanna Gościańska
Robert Pietrzak
nr katalogowy: 98498
10.15199/62.2016.5.14
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 11 i 12 z 2015 r.)
nr katalogowy: 93563
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Niestabilność reologiczna węglanowych mieszanek powlekających zawierających skrobię modyfikowaną
Anna Stanisławska
Artur Gapiński
nr katalogowy: 142029
10.15199/54.2023.2.1
lepkość
naprężenie ścinające
czas ścinania
niestabilność reologiczna cieczy
skrobia modyfikowana
mieszanka powlekająca
powlekanie
viscosity
shear stress
shear time
rheo-instability
time-dependent rheology of liquids
modified starch
coating colors
coating
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Niestabilność reologiczna węglanowych mieszanek powlekających zawierających skrobię modyfikowaną
Anna Stanisławska
Artur Gapiński
nr katalogowy: 142029
10.15199/54.2023.2.1
lepkość
naprężenie ścinające
czas ścinania
niestabilność reologiczna cieczy
skrobia modyfikowana
mieszanka powlekająca
powlekanie
viscosity
shear stress
shear time
rheo-instability
time-dependent rheology of liquids
modified starch
coating colors
coating
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Porównanie lepkości i procesu kleikowania wybranych skrobi naturalnych oraz skrobiowych mąk niechlebowych
Anita Demby
Iwona Konopka
nr katalogowy: 123782
skrobia
mąki niechlebowe
kleikowanie
żel
amylograf
starch
starch flours
gelatinization
gel
amylograph
CHŁODNICTWO 2014-2
Modyfikacja przepisów o F-gazach: brukselski kompromis z "klimatem w tle"
nr katalogowy: 82591
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-11
Modelowanie mielenia w celu zmniejszenia zużycia energii oraz określenia wpływu zmiennych procesu na drukowność papieru metodą inkjet Część 4. Model definiujący wpływ właściwości masy na papierotwórczy potencjał zmielonych włókien w usieciowaniu włóknistym w stanie mokrym i suchym
Jerzy W. Skowroński
nr katalogowy: 72534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Treść rocznika PFiOW 2011 Spis artykułów według działów
nr katalogowy: 65517
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-11
Influence of yttrium on the physicochemical properties of the Fe-25Cr ferritic steel for IT-SOFC interconnects
Tomasz Brylewski
Aleksander Gil
Jarosław Dąbek
nr katalogowy: 94848
10.15199/40.2015.11.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Zmiany na rynku żywności bezglutenowej
Iga Rybicka
nr katalogowy: 86353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Polisacharydy o działaniu prebiotycznym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 70534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - czerwiec i lipiec 2010 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 53835
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Seminarium dla specjalistów i technologów przemysłu sokowniczego
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 120729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Elastomer composites with proecological additives Kompozyty elastomerowe z dodatkami proekologicznymi
Marian Zaborski
Anna Kosmalska*
Anna Masek
nr katalogowy: 103389
10.15199/62.2017.1.18
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 93333
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Konferencje
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142400
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-11
Hydroliza enzymatyczna skrobi różnego pochodzenia za pomocą enzymów słodu jęczmiennego
Marek Domin
Kostiantyn Vasiukov
Leszek Rydzak
Piotr Kiczorowski
nr katalogowy: 146059
10.15199/62.2023.11.3
słód jęczmienny
niesłodowane ziarno
brzeczka piwna
barley malt
unmalted grain
wort
AURA 2017-4
Folie biopolimerowe - alternatywa dla folii sztucznych
Ewelina JAMRÓZ
Andrzej PARA
nr katalogowy: 104965
10.15199/2.2017.4.3
GAZETA CUKROWNICZA 2013-5-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 81028
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. II . Surowce stosowane w produkcji wyrobów ekstrudowanych
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 74243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Określenie wpływu dodatku kwasu askorbinowego na wybrane cechy jakościowe błyskawicznych makaronów ekstrudowanych
nr katalogowy: 72177
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Naturalne dodatki w produkcji pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 77386
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Enzymatic esterification of starch phosphate with oleic acid. Enzymatyczna estryfikacja skrobi fosforanowej kwasem oleinowym
Hanna Boruczkowska
Tomasz Boruczkowski
Ewa Tomaszewska-Ciosk
Wioletta Drożdż
Maciej Bienkiewicz
Anna Żołnierczyk
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 77355
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
O jakości makaronu - na przykładzie Włoch
nr katalogowy: 56851
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Przetwory z kukurydzy - rodzaje, charakterystyka, wykorzystanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Mąka - podstawowy surowiec w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 124723
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Prozdrowotne działanie produktów spożywczych z całych ziaren
Bohdan Achremowicz
Joanna Kaszuba
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 102721
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-12
Badanie procesu spalania wybranych rodzajów biomasy z wykorzystaniem spektrofotometrii FTIR
MAŁGORZATA WRONA
nr katalogowy: 95421
10.15199/9.2015.12.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Methods for synthesis of fatty-acid esters of starch Metody syntezy estrów skrobi i kwasów tłuszczowych
Anna Stępień
Teresa Witczak
Mariusz Witczak
Mirosław Grzesik
nr katalogowy: 95020
10.15199/62.2015.11.22
AURA 2016-7-8
Substancje pochodzenia naturalnego jako substytut fenolu
Aleksandra Banaszak
Radosław Mirski
nr katalogowy: 99826
10.15199/2.2016.7-8.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Pieczywo specjalne w naszej diecie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 93893
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jedz na zdrowie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92438
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 147821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Aktywność powierzchniowa i właściwości zwilżające polioksyalkilenowanych pochodnych 2-etyloheksanolu
Agata Fiutkowska
Weronika Piontek
Jarosław Janik
Katarzyna Materna
nr katalogowy: 117871
10.15199/62.2018.12.4
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Wysokotemperaturowe utlenianie krzemowanego stopu C-103 z dyfuzyjną warstwą barierową
Roman Przeliorz
Radosław Swadźba
Lucjan Swadźba
Bartłomiej Witala
Bogdan Mendala
nr katalogowy: 98244
10.15199/40.2016.5.1
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH