Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14007
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
CHŁODNICTWO 2013-5
Gazy do pakowania żywności Freshline MAP Najnowocześniejsza technologia pakowania, spełniającą normy Unii Europejskiej
nr katalogowy: 76711
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Strażnicy temperatury
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 41508
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Światowy rynek opakowań do żywności
nr katalogowy: 104250
CHŁODNICTWO 2019-5
Zmniejszenie strat żywności dzięki urządzeniu ProsaLink firmy Danfoss
nr katalogowy: 123141
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
OPAKOWANIE 2018-3
Zaawansowane kontenery na Anuga FoodTec 2018
nr katalogowy: 112796
OPAKOWANIE 2013-11
Rola opakowań w ograniczaniu marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 80605
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Anuga FoodTec targi innowacyjności dla branży spożywczej
nr katalogowy: 44563
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
OPAKOWANIE 2016-1
Opakowania do żywności z tworzyw sztucznych na polskim rynku
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
nr katalogowy: 96381
10.15199/42.2016.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Ewolucja standardów bezpieczeństwa żywności: od tradycji do nowoczesności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146433
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Chłodno i bezpiecznie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97687
OPAKOWANIE 2023-9
Opakowania zapobiegają stratom żywności
nr katalogowy: 145032
CHŁODNICTWO 2019-3
Jakość i trwałość wybranych chłodzonych surowców roślinnych i zwierzęcych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 121276
10.15199/8.2019.3.4
chłodzenie
przechowywanie
mięso wieprzowe
mięso drobiowe
owoce
cooling
storage
pork meat
poultry meat
fruit
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Trwałość wyrobów czekoladowych (1)
nr katalogowy: 144338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Stan magazynu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44850
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Listeria monocytogenes Metody eliminowania z żywności - fizyczne i fizykochemiczne
Anna Sip
Anna Gardo
nr katalogowy: 57746
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Opakowania do mrożonej żywności charakterystyka, przegląd, normy i przepisy
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86656
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Przerwanie łańcucha chłodniczego a jakość żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 101006
10.15199/65.2016.9.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Samowystarczalność żywnościowa Polski na tle Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 117172
10.15199/65.2018.11.1
bezpieczeństwo żywnościowe
samowystarczalność żywnościowa
UE
food security
food self- -sufficiency
EU
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Łańcuch chłodniczy w produkcji i przechowywaniu żywności
Joanna Markowska Elżbieta Polak
nr katalogowy: 121991
10.15199/65.2019.8.9
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
CHŁODNICTWO 2020-1
Rola łańcucha chłodniczego w utrzymaniu jakości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 125114
10.1599/8.2020.1.2
łańcuch chłodniczy
produkcja
przechowywanie
żywność
środowisko
cold chain
production
storage
foods
environment
OPAKOWANIE 2024-2
Bez opakowania nie ma zabezpieczania
nr katalogowy: 147480
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji zbóż konsumpcyjnych
Sylwia Łaba
Grażyna Cacak-Pietrzak
Krystian Szczepański
Alicja Sułek
nr katalogowy: 124784
straty żywności
marnotrawstwo żywności
zboża konsumpcyjne
produkcja podstawowa
food loss
food waste
consumer cereals
primary production
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Gastronomiczne urządzenia chłodnicze Dla ochłody
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 91736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Chłodnictwo w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 104153
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Histamina w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 105772
10.15199/65.2017.4.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Orzechy charakterystyka technologiczna
Hanna Ciemniewska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 73465
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Karton, naturalnie!
Michał A. Rosa
nr katalogowy: 78970
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Technologia sous vide
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 55980
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Powłoki jadalne
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 126412
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
CHŁODNICTWO 2020-6
Jaką ladę chłodniczą wybrać?
Sławomir Jewusiak
nr katalogowy: 129738
OPAKOWANIE 2021-9
FreshInPac: funkcjonalne bioopakowanie
nr katalogowy: 133440
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Bezpieczny magazyn – projektowanie i użytkowanie magazynów żywności zgodnie z zasadami FIFO, LIFO oraz FEFO
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 115603
CHŁODNICTWO 2023-4
Jak i co przechowywać w chłodniach
Adam Kwiatkowski
nr katalogowy: 144656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
CHŁODNICTWO 2018-4
Monitoring temperatur chłodniczych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115883
10.15199/8.2018.4.1
chłodzenie
mrożenie
przechowywanie żywności
monitorowanie temperatury
cooling
freezing
food storage
temperature monitoring
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Wpływ ozonowania nasion rzepaku przed ich przechowywaniem na jakość otrzymanego oleju
Monika Sachadyn-Król
Monika Bojanowska
Marzena S. Brodowska
nr katalogowy: 123977
10.15199/62.2019.12.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Przemysł 4.0 - rozwiązania dla sektora spożywczego
nr katalogowy: 100981
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Żywność jako ładunek i zapas magazynowy. Cz. II
Radosław Sutkowski
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 81366
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-5
Wykorzystanie substancji przeciwdrobnoustrojowych w opakowaniach do produktów mięsnych
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 76751
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Chłodnym okiem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 133968
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Kształtowanie jakości i bezpieczeństwa żywności minimalnie przetworzonej
Iwona Szymańska
Iwona Ścibisz
nr katalogowy: 134162
10.15199/65.2021.10.7
żywność minimalnie przetworzona
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
przechowywanie
pakowanie
owoce i warzywa
minimally processed food
microbiological safety
storage
packaging
fruit and vegetables
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Stan magazynu Jak przechowywać artykuły spożywcze
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4161
CHŁODNICTWO 2020-3
Pakowanie w atmosferze modyfikowanej metodą na przedłużenie trwałości żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126897
10.15199/8.2020.3.1
atmosfera ochronna MAP
pakownie żywności
przechowywanie żywności
trwałość
MAP
food packaging
food storage
shelf life
OPAKOWANIE 2006-4
Z prac Polskiego Komitetu Normalizacyjnego
Monika Mularska
nr katalogowy: 18012
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Dopłaty do prywatnego magazynowania mięsa w UE
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 1631
CHŁODNICTWO 2004-8
Możliwości przechowywania pieczywa w modyfikowanej atmosferze
Lucjan Krała
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 751
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Monitoring parametrów wpływających na warunki klimatyczne podczas chłodniczego przechowywania mięsa
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 16146
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Wymagania i potrzeby dotyczące wykonywanych czynności w magazynowaniu i składowaniu żywności
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 149203
wymagania w magazynowaniu żywności
wykonywane czynności w magazynie
organizacja pracy
requirements in food storage
activities performed in the warehouse
work organization
OPAKOWANIE 2011-8
Techniki pakowania pieczywa jako metoda przedłużania jego świeżości
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 61746
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-2
Strategia zarządzania energią elektryczną w samochodach konwencjonalnych
F. ESPOSITO
V. ISASTIA
S. MEO
nr katalogowy: 18432
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-5
Kieszonkowe twarde dyski
nr katalogowy: 13001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-9
Technologia radiowej identyfikacji obiektów RFID
Henryk Jankowki
Łukasz Krzak
Marcin Szczurkowski
Michał Warzecha
Cezary Worek
nr katalogowy: 21034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Przechowywanie, transport, systemy mieszania i dozowania oferta TECHNOSILOS s. n. c.
nr katalogowy: 6258
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ różnych technologii chłodniczych na jakość wyrobów piekarniczych
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 16079
CHŁODNICTWO 2005-12
Wybrane zagadnienia dotyczące przechowywania mrożonych półproduktów kulinarnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 8737
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Funkcjonowanie chłodnictwa wielobranżowego jako zaplecza przemysłu mięsnego
Janina Jędrzejewska
Zbigniew Błoński
nr katalogowy: 16141
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
CHŁODNICTWO 2005-9
Pakowanie i przechowywanie wędlin w modyfikowanej atmosferze (MAP)
Lucjan Krala
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 8700
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Wpływ niskotemperaturowej plazmy na biologiczne właściwości ziarna
Tomasz CZAPKA
Ryszard KACPRZYK
Leszek KORDAS
Wojciech PUSZ
nr katalogowy: 72316
AURA 2017-11
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 110388
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Wybrane aspekty chłodniczego przechowywania owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 85137
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Ocena termofizycznych właściwości liofilizowanych pian białkowych jako opakowania mrożonej żywności
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Agata Blikarz-Kania
Emilia Senetra
Dariusz Dziki
Anna Kocira
Tomasz Guz
nr katalogowy: 113853
10.15199/62.2018.5.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Zasady eksploatacji lad i agregatów chłodniczych
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 130133
eksploatacja lad i agregatów chłodniczych
energochłonność pracy
operation of refrigerating units and counters
energy consumption of devices
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
CHŁODNICTWO 2012-4
Efektywne przechowywanie świeżych owoców i warzyw
nr katalogowy: 67247
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Prowadzenie dokumentacji niezbędnej do realizacji zadań służby bhp
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 101171
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Ślad wodny jako wskaźnik zużycia wody w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109274
10.15199/65.2017.9.3
ślad wodny
ślad węglowy
prawo wodne
water footprint
carbon footprint
water law
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-6
Nowości techniki
nr katalogowy: 26918
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Jasna łazienka
Marta Bednarska-Małek
nr katalogowy: 95472
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 102039
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Dobór optymalnego opakowania do żywności. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 118238
10.15199/65.2019.1.7
opakowanie do żywności świeżej
projekt HumidWRAP
packaging for fresh food
HumidWRAP project
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-1
Aktywna i neutralna rola frontu w procesie krystalizacji kompozytów
EDWARD FRAŚ
EWA OLEJNIK
nr katalogowy: 32690
OPAKOWANIE 2007-12
Flakony perfumeryjne Historia najstarszych opakowań do przechowywania Historia najstarszych opakowań do przechowywania
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 32070
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-2
Wpływ niektórych czynników technologicznych na hydrolizę wiązania estrowego w produkcie sulfonowania estrów metylowych kwasów tłuszczowych
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANNA GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 42933
CHŁODNICTWO 2008-4
Szybkość zmian oksydacyjnych lipidów w funkcji temperatury przechowywania mrożonego boczku wędzonego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 34648
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-1
Targi Packaging Innovation niebawem
nr katalogowy: 65551
ELEKTROINSTALATOR 2021-10
ELEKTROINSTALATOR POLECA
nr katalogowy: 134100
CHŁODNICTWO 2020-2
Wybrane aspekty eksploatacji zaplecza technicznego w chłodnictwie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 126249
10.15199/8.2020.2.1
urządzenia chłodnicze
zasady eksploatacji
bhp obsługi sprzętu chłodniczego
refrigeration equipment
operating principles
health and safety at work refrigeration equipment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Konserwacja i przechowywanie kwasowego zaczątku - istotnymi czynnikami warunkującymi wysoką i wyrównaną jakość pieczywa na kwasach
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 32763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Revent – systemy komór garowniczo-chłodniczych
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 147654
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Czynniki warunkujące jakość i bezpieczeństwo mikrobiologiczne mrożonych owoców
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
nr katalogowy: 83794
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Wpływ zamrażania na jakość mięsa wieprzowego
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 77750
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Wartość odżywcza i możliwości wykorzystania zarodków pszennych
nr katalogowy: 77657
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Logistyka transportu oraz dystrybucji surowców i produktów w branży mięsnej
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 101041
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Ekologiczne metody zwalczania szkodników w zakładach mięsnych
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 93931
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Wskaźniki oddziaływania przemysłu spożywczego na środowisko
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 93643
10.15199/65.2015.9.1
CHŁODNICTWO 2013-12
Brochotrix thermosphacta - bakteria odpowiedzialna za psucie mięsa w warunkach chłodniczych
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 81215
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-16-17
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 70362
AURA 2022-3
Ekologiczne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu
nr katalogowy: 136700
CHŁODNICTWO 2023-3
Zalety chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143889
AUTO MOTO SERWIS 2023-6
Nowy system Havoline PitPack firmy Texaco Lubricants
nr katalogowy: 144469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Analiza śladu węglowego przechowywania i transportu chłodniczego na przykładzie borówki amerykańskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Pawel Kuleta
nr katalogowy: 144122
10.15199/65.2023.7.4
ślad węglowy
przechowywanie chłodnicze
emisja GHG
transport chłodniczy
carbon footprint
refrigerated storage
GHG emissions
refrigerated transport
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Analiza śladu węglowego przechowywania i transportu chłodniczego na przykładzie borówki amerykańskiej
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Pawel Kuleta
nr katalogowy: 144122
10.15199/65.2023.7.4
ślad węglowy
przechowywanie chłodnicze
emisja GHG
transport chłodniczy
carbon footprint
refrigerated storage
GHG emissions
refrigerated transport
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Nowe wydawnictwa
Ewa Lange
nr katalogowy: 82572
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mielenie i przechowywanie kawy. Między żarnami
nr katalogowy: 87675
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Efektywne przechowywanie owoców i warzyw
nr katalogowy: 93063
CHŁODNICTWO 2014-3
Wpływ procesu chłodniczego przechowywania na kształtowanie jakości mięsa
JOANNA LEWANCKA
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 83153
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Historia i trendy rozwojowe strumienicowych systemów chłodniczych
Bartosz Gil
nr katalogowy: 57668
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zaplecze techniczne i wyposażenie wspomagające w magazynach zakładów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 120750
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Znaczenie chłodzenia w przechowywaniu wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 118694
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Tunele chłodnicze do wychładzania tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 89620
CHŁODNICTWO 2023-5
Co to jest chłodnia?
Stanisław Piotrowski
nr katalogowy: 145900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Podstawowe wybrane informacje o przechowywaniu ziarna zbóż
nr katalogowy: 83389
OPAKOWANIE 2019-5
Pojemniki AKL usprawniają logistykę magazynową
nr katalogowy: 120413
OPAKOWANIE 2023-11
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery część 19.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 146024
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Nadtlenki organiczne Czy ich stosowanie jest bezpieczne? część III
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 82025
CHŁODNICTWO 2018-4
Chłodziarki do wina
winny maniak
nr katalogowy: 115890
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
PORADNIK Wino dla inżyniera (204) Chłodziarki do wina
winny maniak
nr katalogowy: 115142
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Materiały niebezpieczne pod względem pożarowym (4)
Adam Siatka
nr katalogowy: 45801
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Dawne sposoby konserwowania mięsa w słojach
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47924
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Dawne sposoby krótkotrwałego przechowywania mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 46585
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Przegląd środków ochrony indywidualnej
nr katalogowy: 79907
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Chmury wyższego poziomu
Erwin Halentz
Józef Trzionka
Roland Wacławek
nr katalogowy: 130753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Aby piwo nie popsuło miłej atmosfery na przyjęciu towarzyskim
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 81726
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
CHŁODNICTWO 2021-5
Przemysłowe utrwalanie produktów rybnych w niskich temperaturach
nr katalogowy: 134086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Świeżo zmrożone
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 49894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Kruchość mięsa wołowego i metody jej poprawy
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 42538
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Czynniki wpływające na optymalne przechowywanie zboża
nr katalogowy: 71466
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Chmury wyższego poziomu
Erwin Halentz
Józef Trzionka
Roland Wacławek
nr katalogowy: 130753
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-12
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 134831
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Hop Storage Index (HSI) - wskaźnik jakości chmielu i granulatów chmielowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 105160
OPAKOWANIE 2010-12
Opakowania w sprzedaży i w obrocie świeżymi owocami oraz warzywami
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
Jan Świetlik
nr katalogowy: 56155
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
METODY PRZECHOWYWANIA CHŁODNICZEGO i ich wpływ na jakość mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 145092
chłodzenie
jakość mięsa
przechowywanie chłodnicze
atmosfery ochronne
cooling
meat quality
cold storage
protective atmospheres
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Jakość a cena Wyzwania dla branży spożywczej
nr katalogowy: 51255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Ewolucja maszyn do produkcji lodów
nr katalogowy: 48367
OPAKOWANIE 2021-7
Jet Press FP790 dla opakowań giętkich
nr katalogowy: 132593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
AGROBANK – Platforma Innowacji Zasobów Genetycznych Roślin Użytkowych dla świadczenia Usług Doradztwa Rolniczego
Jerzy H. Czembor
Elżbieta Czembor
nr katalogowy: 136185
ELEKTROINSTALATOR 2022-10
WODÓR – ZIELONE ZŁOTO. INFRASTRUKTURA PRZESYŁOWA I WPŁYW WODORU NA MATERIAŁY KONSTRUKCYJNE – cz.5
Sebastian Kozikowski
Krzysztof Szymlek
nr katalogowy: 140236
ELEKTROINSTALATOR 2022-10
WODÓR – ZIELONE ZŁOTO. INFRASTRUKTURA PRZESYŁOWA I WPŁYW WODORU NA MATERIAŁY KONSTRUKCYJNE – cz.5
Sebastian Kozikowski
Krzysztof Szymlek
nr katalogowy: 140236
CHŁODNICTWO 2023-3
Zalety chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143889
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Przemiany azotu w odchodach z produkcji drobiarskiej
Wojciech Krawczyk
Eugeniusz Herbut
Jacek Walczak
nr katalogowy: 59880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ przeciwutleniaczy i atmosfery pakowania na przeżywalność immobilizowanych probiotyków
Małgorzata Mizielińska
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
Dawid Urbański
Magdalena Stobińska
nr katalogowy: 101001
10.15199/65.2016.8.8
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Zasady opracowania instrukcji obsługi maszyn (2)
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 146183
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przechowywanie ziarna - rodzaje, wady i zalety magazynów zbożowych
PRZEMYSłAW BOCHAT
ADAM KUPCZYK
nr katalogowy: 41569
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Wpływ sposobu uprawy i chłodniczego przechowywania na zmiany zawartości witaminy C i chlorofili w papryce słodkiej i brokule
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 110181
10.15199/64.2017.10.2
witamina C
chlorofil
papryka słodka
brokuł
rolnictwo ekologiczne
przechowywanie
vitamin C
chlorophyll
sweet pepper
broccoli
organic farming
storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Utrwalanie soków wysokiej jakości z wykorzystaniem wysokich ciśnień
Jakub Bone Grzegorz Widłak Łukasz Wachowicz
nr katalogowy: 119415
10.15199/65.2019.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
INFORMIA - dla producentów soków, mrożonek, owoców i warzyw
nr katalogowy: 116206
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-6
Grafenowe naleśniki
nr katalogowy: 83276
AURA 2012-3
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
Adam WIECZOREK
nr katalogowy: 66251
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-9
Przechowywanie pieczywa w domu
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 122161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zastosowanie promieniowania UVC do dezynfekcji skorup jaj spożywczych
Przemysław Marek
nr katalogowy: 123528
10.15199/65.2019.11.2
promieniowanie UVC
dezynfekcja powierzchni skorup jaj
dawka i natężenie promieniowania
chorobotwórcze mikroorganizmy
UVC radiation
disinfection of egg shells
radiation dose and intensity
pathogenic microorganisms
CHŁODNICTWO 2010-1-2
Chłodnicze przechowywanie kiełków lucerny (Medicago sativa L.) w powietrzu i w modyfi kowanej atmosferze
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 50032
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Jak przechowywano...buraki?
Bronisław Hynowski
nr katalogowy: 86822
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-12
Automatyczny generator opisu w języku HDL na przykładzie kodera B
Filip Rak
Tomasz Wojciechowski
Michał Jędrak
nr katalogowy: 73227
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Dieta to „sposób bycia”
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 129671
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Koło Naukowe Technologów Żywności, SGGW w Warszawie. II Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności
nr katalogowy: 85519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Współpraca banków żywności z darczyńcami
Magdalena Krajewska
nr katalogowy: 93123
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Plan obrony żywności - aspekty praktyczne
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 88626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 33037
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Prefabrykaty ścienne z kompozytów styrobetonowych - od idei do prototypu
Maria Wesołowska
Łukasz Mrozik
Jarosław Gajewski
Agnieszka Grzybowska
Paweł Piekarski
Paula Szczepaniak
Jerzy Janicki
nr katalogowy: 117771
10.15199/33.2018.12.10
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Magazynowanie i przechowywanie mięsa
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 80780
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-6
Zimny sposób na bakterie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 68298
AURA 2020-3
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 125334
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-12
Nowatorski pomysł przechowywania energii elektrycznej
nr katalogowy: 102699
10.15199/74.2016.12.13
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-9
Standardy wymiany danych z punktu widzenia Wykonawcy. Formaty wymiany danych - przepisy prawne, a praktyka, czyli przemyślenia na temat sytuacji Wykonawców prac geodezyjnych i kartograficznych na tle rozwijającego się rynku oprogramowań do prowadzenia podstawowych rejestrów: ewidencji gruntów i budynków, GESUT, BDOT500, osnowy i innych.
Mariola Gilska
nr katalogowy: 93361
AURA 2023-9
Utylizowanie, przechowywanie i recykling
nr katalogowy: 144896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Radiacyjna obróbka żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51250
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Polska Federacja Producentów Żywności uruchomiła stronę o dodatkach do żywności
nr katalogowy: 16696
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Jak odróżnić barwnik od żywności barwiącej?
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 91365
10.15199/65.2015.5.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Relacja z "Akademii PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 92613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wybrane zagrożenia związane ze spożyciem żywności
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 102850
10.15199/65.2016.12.8
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności na podstawie nowego prawa żywnościowego UE oraz polskich aktów prawnych
M. Mucha
nr katalogowy: 16657
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020
nr katalogowy: 127259
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH