Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Europejski przemysł mięsny w obliczu rynkowych uwarunkowań
Jerzy Denaburski
nr katalogowy: 36081
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Mobilna energia chłodnicza od Aggreko - zastosowania
nr katalogowy: 106010
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 46318
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-12
Sytuacja ekonomiczno-finansowa producentów mięsa i jego przetworów w I połowie 2018 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 117812
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-1
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 1545
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
IFFA 2022 PRZEKROCZYŁA OCZEKIWANIA
nr katalogowy: 138125
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
IFFA 2022 PRZEKROCZYŁA OCZEKIWANIA
nr katalogowy: 138125
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-6
Przemysł mięsny migawki z przeszłości, teraźniejszości i ...
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 9553
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-4
Dokąd zmierza przemysł mięsny?
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 42884
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-5
Drodzy czytelnicy
nr katalogowy: 60515
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Przemysł mięsny bazą surowcową przemysłu farmaceutycznego
Adam Olszewski
nr katalogowy: 123021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Rynek mięsa i jego przetworów
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7039
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-1
50 lat temu pisaliśmy
nr katalogowy: 32576
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 77435
OPAKOWANIE 2012-9
MAPET II: nowy standard wśród tacek na żywność?
nr katalogowy: 71152
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Systemy pakowania mięsa i przetworów mięsnych - pakowanie próżniowe
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 37282
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Technologia zagospodarowania odpadów organicznych pochodzenia zwierzęcego firmy EYS
Adam Olszewski
nr katalogowy: 55871
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Główne zadania systemu próżniowego usuwania odpadów
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Klaudia Wołyńczuk
nr katalogowy: 115076
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego1 w I półroczu 2013 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 80788
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego w 2009 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 52221
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-2
Wspólny problem przemysłu mięsnego i skórzanego
Kazimierz Klepaczewski
nr katalogowy: 74784
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zrównoważona produkcja mięsa rozpoczyna się poprzez akceptację odpowiedzialności
nr katalogowy: 127261
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 68037
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Problemy w oczyszczaniu ścieków z przemysłu mięsnego
Kinga Szymanowska
Dobrochna Ginter Kramarczyk
Izabela Kruszelnicka
nr katalogowy: 115078
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Kruchość mięsa wołowego i metody jej poprawy
Dariusz Nowak
nr katalogowy: 42538
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
Nie tylko dla przemysłu mięsnego
Henryk Piekut
nr katalogowy: 78215
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Aktualności
nr katalogowy: 42094
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Produkcja biogazu z organicznych odpadów przemysłu mięsnego
Tomasz Florowski
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 48039
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Aktualności
nr katalogowy: 46073
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Metody oczyszczania ścieków w zakładach mięsnych
Martyna Kwiecińska
Izabela Kruszelnicka
Dobrochna Ginter-Kramarczy
nr katalogowy: 108782
10.15199/65.2017.8.4
przemysł mięsny
przemysł spożywczy
oczyszczanie ścieków
mechaniczna
chemiczna
biologiczna technologia oczyszczania ścieków
meat industry
food industry
waste water treatment
mechanical
chemical and biological methods waste water treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Sytuacja ekonomiczno-finansowa producentów mięsa i jego przetworów w 2016 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 106584
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Sytuacja ekonomiczno-finansowa producentów mięsa i jego przetworów w 2017 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 114579
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Sytuacja ekonomiczno-finansowa przemysłu mięsnego i drobiarskiego w 2014 roku1
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 92046
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2013 r.
nr katalogowy: 81369
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-5
Polski Koncern Mięsny DUDA wchodzi do Małopolski
nr katalogowy: 9548
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego z uwzględnieniem I półrocza 2009
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 48693
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Sytuacja ekonomiczno-finansowa producentów mięsa i jego przetworów w 2015 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 99380
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Kongres Mięsny & Roślinne Alternatywy
nr katalogowy: 148326
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
MAT wieńczy dzieło
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 63183
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Zakład Mięsny Henryk KOWALCZYK "Orłem Agrobiznesu Grand Prix"
nr katalogowy: 68854
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Kronika
nr katalogowy: 40319
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Sektor mięsny beneficjentem integracji z Unią Europejską
ROBERT MROCZEK
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 24736
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Proces peklowania i masowania mięsa
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Marlena J. Baryczka
nr katalogowy: 112886
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 131853
OPAKOWANIE 2012-8
100 nowości na Labelexpo Americas 2012
nr katalogowy: 70233
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Wiadomości ● wydarzenia
nr katalogowy: 133021
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-11
Sytuacja ekonomiczno-finansowa producentów mięsa i jego przetworów w I półroczu 2017 roku1
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 110535
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego po I półroczu 2012 roku1)
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 72542
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Roczny spis treści Wykaz artykułów - "Przemysł Spożywczy" 2011 r.
nr katalogowy: 64646
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Polski przemysł mleczarski, mięsny i drobiarski w Unii
Roman Urban
nr katalogowy: 58458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Modułowe Smart Meat Factory
nr katalogowy: 97376
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
"Nie ma procesów bez IT"
nr katalogowy: 73869
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
ZM LENARCIK podbija Polskę!
Kinga Borek
nr katalogowy: 80014
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 129220
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
KRZYŻANOWSCY polscy pionierzy dań gotowych
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 65239
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Opakowania stosowane w przemyśle mięsnym
Małgorzata Nowacka
Katarzyna Śwircz
nr katalogowy: 116034
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Modernistyczne podejście do wyposażenia sklepu mięsnego
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130132
wizerunek
modernistyczne wyposażenie
sklep mięsny
image
modern equipment
butcher shop
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 7073
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Zakład Mięsny "Smak-Eko"w Górnie
Marek Zin
Paulina Duma
nr katalogowy: 44261
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Co piszą inni
nr katalogowy: 1624
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego po I półroczu 2011 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 63867
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Co piszą inni
nr katalogowy: 1744
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Nowoczesne metody stosowane w uboju świń i bydła
Dariusz Lisiak
Piotr Janiszewski
nr katalogowy: 126892
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu owocowo-warzywnego w technologii mięsa na przykładzie wytłoków z owoców i warzyw
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 152032
produkty mięsne
roślinne produkty uboczne
wytłoki
aronia czarnoowocowa
przeciwutleniacze
ekstrakty
meat products
vegetable by-products
pomace
black chokeberry
antioxidants
extracts
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Masarnia nad Dunajcem
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 1742
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Dodatki stosowane w przemyśle mięsnym w świetle ustawodawstwa
Dariusz nowak
nr katalogowy: 1709
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Sektor mięsny w Polsce i w Niemczech
M. Szczególska
nr katalogowy: 23148
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego w 2013 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 85162
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego w I półroczu 2010 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 55957
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
DUDA firma z przyszłością
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 16728
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 70131
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
PHU ADAM od sklepu do koncernu mięsnego
Magdalena Borek-Daruk
Wioletta Kłopotek
nr katalogowy: 84418
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
KRONIKA
nr katalogowy: 80015
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Dodatki a współczesne przetwórstwo mięsa
nr katalogowy: 36008
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-8
Firma KONARCZAK produku...
nr katalogowy: 29130
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Znaczenie analizy ekonomicznej zdolności produkcyjnych zakładu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 34307
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Udział Polski w międzynarodowym handlu wieprzowiną
Stanisław Urban
nr katalogowy: 33107
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Rzeźnik z tytułem doktora
Krzysztof Łękawski
nr katalogowy: 36091
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Międzynarodowe seminarium z wizytą w nowoczesnym zakładzie mięsnym i centrum logistycznym EDEKA Rheinstetten 24-25 października 2012 r. w Karlsruhe
nr katalogowy: 71044
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Grzyby pleśniowe w pomieszczeniach zakładów mięsnych
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 104728
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Zagrożenie finansowe z perspektywy zarządzania zakładami mięsnymi
Michał Soliwoda
nr katalogowy: 87485
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Co nowego w monitoringu procesów produkcyjnych?
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 97942
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Międzynarodowy handel mięsem
nr katalogowy: 34317
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Właściwości i funkcje opakowań w przemyśle mięsnym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 33106
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-12
Bardzo dobra jakość u GROTA
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 40316
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-11
Laminaty - lepsza ochrona produktu
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 39129
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-2
Co piszą inni?
nr katalogowy: 24124
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Pork Quality System - wieprzowina ze znakiem jakości
nr katalogowy: 63770
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 125593
10.15199/65.2020.3.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-10
Gospodarka mięsna w Polsce po wejściu do UE - rozwój, stan i zagrożenia*)
Roman Urban
nr katalogowy: 39091
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
co piszą inni - z kraju i ze świata
nr katalogowy: 36770
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Zasady i procedury właściwego doboru maszyn i urządzeń w zakładach mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Kamil Wilczyński
nr katalogowy: 109011
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Przeciwdrobnoustrojowe działanie związków zawartych w przyprawach roślinnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71045
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Pakowanie mięsa
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 61710
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wpływ środowiska i stosowanych technologii na właściwości odżywcze oraz zdrowotne produktów mięsnych a substancje zanieczyszczające żywność
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 57682
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Polskie firmy spożywcze na rankingowej Liście 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 57020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ZIMNA PLAZMA – nietermiczna technologia do konkretnych zastosowań w przemyśle mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 145093
zimna plazma
procesy nietermiczne
dekontaminacja
jakość mięsa
cold plasma
non-thermal processes
decontamination
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Z wizytą w łódzkim zakładzie PIEMONTES
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 38221
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Perspektywy stosowania pokryć ochronnych do mięsa i produktów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 117245
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Chemiczne substancje myjące wykorzystywane w procesach mycia w przetwórstwie mięsa
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111825
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Removing organic compounds from industrial waste water on hydroxyapatite sorbent. Usuwanie związków organicznych ze ścieków przemysłowych na sorbencie hydroksyapatytowym
Barbara Tarko
Katarzyna Sznajder
Anna K. Nowak
Zbigniew Wzorek
Katarzyna Gorazda
nr katalogowy: 78593
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Soja - dodatek do przetworów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 103664
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Porównanie dokładności pomiarów zawartości tłuszczu w mięsie wieprzowym dokonanych różnymi analizatorami
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 100640
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Wybrane metody pakowania mięsa i produktów mięsnych
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 90911
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Problemy konsolidacji w przemyśle mięsnym
Piotr Chechelski
Magdalena Krawczuk
nr katalogowy: 93106
10.15199/65.2015.8.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Tunele chłodnicze do wychładzania tusz zwierząt rzeźnych
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 89620
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Rynek Mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 110174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiarskiego w Polsce
Robert Mroczek
nr katalogowy: 119827
10.15199/65.2019.4.1
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Marynaty w zgodzie z tradycją
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Jarosław Kowalik
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 131849
marynowanie
marynaty kwaśne
surowce mięsne
marinating
sour marinades
meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-10
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 39098
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Wołowina w roli głównej
nr katalogowy: 102069
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Charakterystyka i metody oczyszczania ścieków w przemyśle piekarskim i cukierniczym
Agata Marzec
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 121103
10.15199/65.2019.6.7
ścieki
BZT5
ChZT
piekarstwo
cukiernictwo
wastewater
BOD5
COD
bakery
confectionery
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Aktualna wartość odżywcza mięsa wieprzowego
Tadeusz Blicharski
Anna Hammermeister
Agnieszka Warda
nr katalogowy: 86267
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Polskie firmy spożywcze na rankingowej Liście 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 73851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Polskie firmy spożywcze na rankingowej Liście 2000
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 65284
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Przewidywane zmiany na polskim rynku wołowiny
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 65238
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Sytuacja ekonomiczno-finansowa przemysłu mięsnego i drobiarskiego w I połowie 2015 roku1
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 95373
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-3
Wybrane korzyści wynikające ze stosowania biopaliw transportowych w Polsce Cz. I. Surowce odpadowe i uboczne do produkcji biopaliw transportowych
Ewa Golisz
Karol Tucki
Maria Majkowska
Agata Żak
nr katalogowy: 90192
10.15199/64.2015.3.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
OCENA FUNKCJONOWANIA polskiego przemysłu mięsnego
Marian Winiarski
nr katalogowy: 135928
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
ILE ZA REKLAMĘ i... kto zapłaci?
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 138121
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Rynek Mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 111906
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Zarabiam na pasje
nr katalogowy: 55866
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Rynek Mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 120396
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Logistyczny łańcuch drobiarstwa mięsnego
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 49792
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
KONARCZAK i wszystko jasne!
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 74707
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje
nr katalogowy: 122023
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Meatologia – sztuka prawdziwego mięsa
nr katalogowy: 140907
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Audyt usługodawcy - firma zwalczająca szkodniki
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 107971
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-3
Dwa pytania do...
nr katalogowy: 42098
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Jak nazwać produkt mięsny
nr katalogowy: 122544
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Sprzedaż parówek w sklepach małoformatowych
ELŻBIETA SZAREJKO
nr katalogowy: 148720
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Nowe wymagania Unii Europejskiej dotyczące stosowania wybranych dozwolonych substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa
Piotr Szymański
nr katalogowy: 86268
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Ogólne zasady wprowadzania do obrotu produktów mięsnych
Agata Szpunar
Kamil Stolarski
nr katalogowy: 102863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w czasie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 137262
10.15199/65.2022.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
TRANSPORT WEWNĘTRZNY surowca
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 142110
transport
przemysł mięsny
konfiskaty
transport
meat industry
seizures
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-3
Nastawieni na jakość!
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 50788
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Kronika
nr katalogowy: 48698
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-9
Zakład Mięsny Wiesbauer wyznacza standardy wspierane przez innowacyjne koncepcje i rozwiązania techniczne CSB-System
nr katalogowy: 54308
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Czy sklep mięsny może mieć System Identyfikacji Wizualnej?
Marzena Matuszewska
nr katalogowy: 89079
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 127702
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-2
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 130546
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-11
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 134365
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 142114
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Sytuacja ekonomiczno-finansowa przemysłu mięsnego i drobiarskiego w I połowie 2014 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 87950
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Polska gospodarka mięsna stan i problemy
Roman Urban
nr katalogowy: 66709
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-9
Handel zagraniczny produktami mięsnymi w pierwszych miesiącach 2015 roku
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93932
DOZÓR TECHNICZNY 2022-3
Przemysł 4.0 – czy roboty uratują branżę budowlaną?
nr katalogowy: 138167
DOZÓR TECHNICZNY 2022-3
Przemysł 4.0 – czy roboty uratują branżę budowlaną?
nr katalogowy: 138167
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-6
Rodzinna atmosfera w ZM Lenarcik
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 44879
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
"Wierzejki" po prostu smak tradycji
Magdalena Borek-Daruk
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 48696
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Nie chcemy wstrzymywać rozwoju - podkreśla Maciej Duda, prezes zarządu PKM DUDA SA
nr katalogowy: 61705
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 131853
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Rynek Mięsny w Polsce – podstawowe informacje
nr katalogowy: 133030
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-3
Konferencje - Grudniowe konferencje Zmieniamy polski przemysł
Zbigniew Krawczyk
nr katalogowy: 6529
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-11
Przemysł włókienniczy w Rosji
nr katalogowy: 13906
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Bożonarodzeniowe mięsne przysmaki Europy
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 48686
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
Niezbędne wyposażenie sklepów mięsnych
Dagmara Prasek
nr katalogowy: 130131
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Konferencja Naukowo-Techniczna "Przemysł Szklarski 2018"
Józef Molenda
nr katalogowy: 117094
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-12
Wnioski Z Konferencji Komitetu Metalurgii PAN na temat "Polska Metalurgia w Unii Europejskiej, Przemysł, Badania, Kształcenie"
Krzysztof Fitzner
nr katalogowy: 81647
AURA 2016-1
Pisaliśmy o tym... 1983
nr katalogowy: 96097
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-10
Przemysł włókienniczo-odzieżowy w regionie łódzkim.Część I
MIROSŁAW POLIPOWSKI
nr katalogowy: 38613
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 42590
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Rynek mięsny w Polsce - podstawowe informacje (tabela)
nr katalogowy: 45680
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
KIG "Przemysł Spożywczy" z Rekartonem
nr katalogowy: 41089
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-7
Gospodarowanie energią w przemyśle papierniczym
BARTEK STAWICKI
nr katalogowy: 28061
DOZÓR TECHNICZNY 2022-3
Przemysł 4.0 – czy roboty uratują branżę budowlaną?
nr katalogowy: 138167
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-4
Wykorzystanie energii elektrycznej w polskim przemyśle chemicznym
KAZIMIERZ NIEDŹWIEDŹ
KONRAD JASKÓŁA
ZYGMUNT LIPIŃSKI
nr katalogowy: 107223
GAZETA CUKROWNICZA 2004-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1478
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-2
Aktualności
J. P.
E.S.
nr katalogowy: 6501
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Z Informatora z 1938 r... PRZEMYSŁ CUKROWNICZY W NIEPODLEGŁEJ POLSCE
nr katalogowy: 48683
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-1
Polski przemysł celulozowo-papierniczy – życzenia noworoczne od BIM Kemi
nr katalogowy: 147013
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-1
Przemysł Szklarski 2012
Józef Molenda
nr katalogowy: 74082
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-3
FORUM "ZMIENIAMY POLSKI PRZEMYSŁ"
nr katalogowy: 119399
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 14219
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1662
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-1
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 14219
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-6
Przemysł farmaceutyczny 2005
Wojciech Grzelka
nr katalogowy: 10364
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Indyjski przemysł tekstylny
nr katalogowy: 19903
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-5
PRZEMYSŁ FARB I LAKIERÓW
nr katalogowy: 17774
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH