Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Konkurs Nestle Ice Cream. Hit sezonu - po raz drugi
Marta Stus
nr katalogowy: 12684
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
HIT SEZONU zakończony!
nr katalogowy: 28989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Jakość fizykochemiczna i mikrobiologiczna lodów oferowanych na rynku
Jolanta Król
Aneta Karasińska
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 116667
10.15199/65.2018.10.3
lody
jakość
producenci
sezon produkcji
ice cream
quality
producers
production season
CHŁODNICTWO 2013-7
Lody jogurtowe nośnikiem bakterii fermentacji mlekowej Czynniki warunkujące ich przeżywalność w medium lodowym
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 78017
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Lodowe hity
nr katalogowy: 11902
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Finał Hitu Sezonu w Sopocie
nr katalogowy: 19041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Mistrzostwa Świata Cukierników - Rimini 2004
nr katalogowy: 4855
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Moda na lody
nr katalogowy: 24631
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Opera mrożąca Czyli o tym, jak Chińczycy zafundowali nam najsłynniejszy włoski deser
Beata Marchand
nr katalogowy: 82618
CHŁODNICTWO 2012-11
Zachowania konsumentów na rynku lodów w województwie lubuskim
Stanisław Urban
Mariola Michałowska
nr katalogowy: 72836
CHŁODNICTWO 2010-10
Wpływ częściowego zastąpienia sacharozy polidekstrozą na jakość lodów nisko zamrożonych
Małgorzata Jasińska
Karolina Gaczkowska
Krystian Wąsik
nr katalogowy: 54606
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-13
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 68688
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Nowa hala Cream w Prudniku działa na pełnych obrotach
nr katalogowy: 60030
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Mieszalnik jako pasteryzator lodów
Piotr Przybysz
Czesław Kuncewicz
Jacek Stelmach
Michał Głogowski
nr katalogowy: 126287
10.15199/62.2020.5.19
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Cream ma nową siedzibę
nr katalogowy: 5016
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Przepływ w kanałach otwartych z pokrywą lodową
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 140897
10.15199/22.2022.12.1
tworzenie się lodu
formy pokrywy lodowej
współczynnik szorstkości dolnej powierzchni pokrywy lodowej
rozkład prędkości pod pokrywą lodową
obliczenia hydrauliczne z pokrywą lodową
lód w kanałach derywacyjnych
ice formation
ice cover forms
ice cover bottom surface roughness coefficient
velocity distribution under ice cover
hydraulic calculations with ice cover
ice in derivative channels
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Wybrałem Integral Wywiad z Krzysztofem Maciołkiem, piekarzem z Ropczyc
nr katalogowy: 56375
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 106112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Roślinne substytuty produktów mlecznych najczęściej dostępne na rynku krajowym
Magdalena Stobiecka
Joanna Wajs
nr katalogowy: 123072
10.15199/65.2019.10.7
mleko
alternatywa mleka
napoje roślinne
lody bezmleczne
milk
milk alternative
plant drinks
dairy- -free ice cream
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zator na Wiśle w rejonie Płocka w lutym 2021 r.
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ KOLERSKI
nr katalogowy: 137583
10.15199/22.2022.5.1
zjawiska lodowe
zator
powódź
zbiornik włocławski
ice phenomena
ice jam
flood
Włocławek reservoir
GOSPODARKA WODNA 2022-5
Zator na Wiśle w rejonie Płocka w lutym 2021 r.
BOGUSŁAW PAWŁOWSKI
TOMASZ KOLERSKI
nr katalogowy: 137583
10.15199/22.2022.5.1
zjawiska lodowe
zator
powódź
zbiornik włocławski
ice phenomena
ice jam
flood
Włocławek reservoir
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-10
The Effect of Heat Transfer Coefficient on Ice layer Thickness on Water Surface (Communication)
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 122938
10.15199/9.2019.10.4
Ice layer on water surface
time of ice layer creation
warstwa lodu na powierzchni wody
czas tworzenia się warstwy lodu
OPAKOWANIE 2007-2
Wystawa ICE nabiera "wiatru w żagle" w drodze do bezprecedensowego sukcesu
nr katalogowy: 24301
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
Justification of ice melting capacity on 6-10kV OPL distributing power networks based on fuzzy modeling
Oleksandr A. SAVCHENKO
Oleksandr O. MIROSHNYK
Stanislav V. DYUBKO
Taras SHCHUR
Paweł KOMADA
Kanat MUSSABEKOV
nr katalogowy: 119947
10.15199/48.2019.05.26
melting of ice
fuzzy sets
electric networks.
topienie lodu
zbiory rozmyte
sieci elektryczne
OPAKOWANIE 2005-10
Wystawa ICE na fali ciągłego wzrostu dzięki nowej powierzchni ekspozycyjnej
nr katalogowy: 11312
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-21-22
PORADNIK Wino dla inżyniera
winny maniak
nr katalogowy: 47519
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-1
ICE - partner firm polskich
nr katalogowy: 19983
OPAKOWANIE 2015-3
Trzy dni z przetwórstwem opakowań
nr katalogowy: 90324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
PRO-ICE przykładem polskiego sukcesu
nr katalogowy: 19033
OPAKOWANIE 2005-5
Konferencja prasowa ICE
Monika Mularska
nr katalogowy: 11190
OPAKOWANIE 2006-1
Wielki sukces wystawy ICE w Monachium
M.F.
nr katalogowy: 18098
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
ICE - partner firm polskich do konfaktów z Włochami
nr katalogowy: 7150
OPAKOWANIE 2013-2
ICE Europe: opakowania giętkie na pierwszym planie
nr katalogowy: 74754
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Koenig Maschinen. Unikalne połączenie tradycji z nowoczesnością
Marta Stelmach
nr katalogowy: 4929
OPAKOWANIE 2006-5
Wystawa ICE UK znowu na drodze do sukcesu
M. F.
nr katalogowy: 17987
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
Cream. Salva - hiszpański akcent nad polskim morzem
nr katalogowy: 12689
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Lód od zaraz
nr katalogowy: 79806
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
CSM INGREDIENTS nawiązało długofalową współpracę partnerską z Allozymes, producentem enzymów, liderem innowacyjnych technologii
nr katalogowy: 140141
OPAKOWANIE 2009-4
"Wytłaczanie folii opakowaniowej i techniki mieszania"
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 44159
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
CSM INGREDIENTS – nowy początek
nr katalogowy: 136979
OPAKOWANIE 2007-6
ICE 2007
nr katalogowy: 27389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Inter-Ice - kolejne interesujące spotkanie
Marta Stus
nr katalogowy: 24464
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-8
Smurfit Kappa Doświadczenie nagrodzone
nr katalogowy: 100458
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Unifine Dohler zmienia nazwę na Unifine Food & Bake Ingredients
nr katalogowy: 12564
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
MeetUp Food Supplement Ingredients
nr katalogowy: 123539
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Lód od zaraz
nr katalogowy: 80332
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Zawiesiny lodowe - proces produkcji i możliwości zastosowań
Wojciech Przedworski
nr katalogowy: 110092
10.15199/8.2017.9-10.2
zawiesiny lodowe
lód binarny
generator lodu
ice slurry
binary ice
ice generator
GOSPODARKA WODNA 2024-10
Engineering and research problems related to ice phenomena at the Gdańsk Water Node
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 151187
10.15199/22.2024.10.1
Gdańsk Water Node
lower Vistula
ice jam floods
Włocławek reservoir
research programs
Gdański Węzeł Wodny
dolna Wisła
powodzie zatorowe
zbiornik Włocławek
programy badawcze
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
OPAKOWANIE 2007-I
ICE Winds up for Action
nr katalogowy: 25072
OPAKOWANIE 2023-4
CCE International i ICE Europe zakończone sukcesem
nr katalogowy: 143038
OPAKOWANIE 2023-4
CCE International i ICE Europe zakończone sukcesem
nr katalogowy: 143038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
FOOD INGREDIENTS EUROPE oraz NATURAL INGREDIENTS Paryż 1-3 grudnia 2015
Beata Marchand
nr katalogowy: 96412
OPAKOWANIE 2017-4
Wyspecjalizowane i międzynarodowe
nr katalogowy: 105166
OPAKOWANIE 2022-12
CCE International i ICE Europe powrócą w 2023 roku
nr katalogowy: 141130
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2023 – NOMINACJE
nr katalogowy: 143849
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Brush-less Direct Current Machine Coupled with Internal Combustion Engine
Primož BAJEC
Peter URŠIČ
Gverino RATOŠA
Boštjan PEVEC
Damijan MILJAVEC
nr katalogowy: 40199
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Badanie przepływu zawiesiny lodowej przez zawór kulowy
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 104209
10.15199/8.2017.1-2.4
OPAKOWANIE 2011-7
Prezentacje maszyn na żywo - atrakcją nowych hal
nr katalogowy: 60757
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Wykorzystanie BIM przy projekcie Centrum Kongresowego ICE w Krakowie
Tomasz Olszewski
nr katalogowy: 84067
OPAKOWANIE 2017-2
Technologiczne innowacje i najnowsze trendy
nr katalogowy: 104214
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Radarowe obrazy satelitarne Sentinel-1 – nowe źródło danych w badaniach procesów korytowych i zjawisk lodowych na dolnej Wiśle
KLAUDIA KRYNIECKA
ARTUR MAGNUSZEWSKI
nr katalogowy: 137894
10.15199/22.2022.6.3
obrazy radarowe Sentinel-1
zjawiska lodowe
morfologia koryta rzeki
dolna Wisła
Sentinel-1 radar images
ice phenomena
riverbed morphology
lower Vistula River
GOSPODARKA WODNA 2022-6
Radarowe obrazy satelitarne Sentinel-1 – nowe źródło danych w badaniach procesów korytowych i zjawisk lodowych na dolnej Wiśle
KLAUDIA KRYNIECKA
ARTUR MAGNUSZEWSKI
nr katalogowy: 137894
10.15199/22.2022.6.3
obrazy radarowe Sentinel-1
zjawiska lodowe
morfologia koryta rzeki
dolna Wisła
Sentinel-1 radar images
ice phenomena
riverbed morphology
lower Vistula River
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Grupa CSM Ingredients nawiązała współpracę z firmą URIKA i otwiera nowe centrum innowacji w Izraelu
nr katalogowy: 141120
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Dobra inwestycja zawsze z firmą Cream
nr katalogowy: 128979
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
CHŁODNICTWO 2017-1-2
Wykorzystanie testu cięcia do ogólnej charakterystyki liofilizowanych kremów i musów z brokułów
Marek Domin
Franciszek Kluza
Paulina Derczyk
nr katalogowy: 104205
10.15199/8.2017.1-2.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
Dobra inwestycja zawsze z firmą Cream
nr katalogowy: 128979
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
INNOWACJE W MARYNOWANIU - naturalne składniki przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające
Jakub Rutkowski
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 137697
marynowanie
jakość mikrobiologiczna mięsa
składniki marynat
marinating
microbiological quality of meat
marinades ingredients
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
CSM INGREDIENTS – nowy początek
nr katalogowy: 136979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Inter-Ice 2008
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 43769
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Rzeźbiarze z ICE TEAM ponownie wicemistrzami świata!
Magdalena Durka
nr katalogowy: 59347
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-10
Badania numeryczne rozdziału powietrza wentylacyjnego w hali krytego lodowiska
BARBARA LIPSKA
PIOTR KOPER
KAMIL JOPERT
ZBIGNIEW TRZECIAKIEWICZ
nr katalogowy: 62864
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
High voltage converter design for a belt alternator starter
David STOJAN
Peter SEVER
Janko HORVAT
nr katalogowy: 58549
GOSPODARKA WODNA 2020-4
Zjawiska lodowe na Zbiorniku Włocławskim i ich wpływ na warunki hydrauliczne i bezpieczeństwo
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 126041
Wisła dolna
zagrożenia powodziowe
kaskada
zjawiska lodowe
Lower Vistula
flood threat
cascade
ice phenomena
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Inter-Ice 2004
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 12603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmrożona perfekcja
nr katalogowy: 18634
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
INTER-ICE 2003
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 4868
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Jubileusz Pro-Ice
Lucyna Kubicka
nr katalogowy: 4825
CHŁODNICTWO 2009-5
Ekonomiczna ocena wytwarzania wody lodowej w elektrociepłowni. Część 2
ANDRZEJ SCHROEDER
JAN ŁACH
SŁAWOMIR POSKROBKO
nr katalogowy: 44584
OPAKOWANIE 2022-2
Wiosenne wystawy w Monachium coraz bliżej
nr katalogowy: 136497
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Cukiernia i piekarnia przykładami polskiego sukcesu
nr katalogowy: 4968
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
OPAKOWANIE 2019-3
Rekordowe targi CCE International i ICE Europe 2019
nr katalogowy: 119310
OPAKOWANIE 2023-4
CCE International i ICE Europe zakończone sukcesem
nr katalogowy: 143038
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Inter-Ice. Jakość, prozdrowotność, przepisy
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 19231
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
Unifme. Torcik Venecja
nr katalogowy: 12753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Składniki bioaktywne pochodzące z cykorii i ich wpływ na zdrowie człowieka
Andrzej Jaśkiewicz
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 123887
10.15199/64.2019.12.4
cykoria podróżnik
inulina
bioaktywne składniki
aktywność biologiczna
laktony seskwiterpenów
chicory common
inulin
bioactive ingredients
biological activity
sesquiterpenes lactones
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - wrzesień 2009 r.
nr katalogowy: 47548
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Lesaffre Ingredients Services - strategia lidera w rozwoju usług suszarniczych
nr katalogowy: 46501
OPAKOWANIE 2022-2
Inteligentna technologia upraszcza procesy Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 136514
OPAKOWANIE 2022-12
CCE International i ICE Europe powrócą w 2023 roku
nr katalogowy: 141130
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-8
Columbia rozpoczęła współpracę z firmą Michelin
nr katalogowy: 108924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 5179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-5
Targi, konferencje, studia, jubileusz
nr katalogowy: 4906
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-8
Wpływ procesu wymrażania na skład chemiczny piwa typu eisbock
Olga Szczepanik
Aleksander Poreda
Aneta Pater
nr katalogowy: 108762
10.15199/64.2017.8.1
piwo
eisbock
piwo lodowe
kriokoncentracja
beer
eisbock
ice beer
cryoconcentration
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
FI EUROPA FSH 2005 - WKRÓTCE WSZYSTKO ZAREZERWOWANE
nr katalogowy: 14129
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Od sera do sera
P. Koczoń
nr katalogowy: 14920
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-2
KONKURS PERŁY CERAMIKI UE 2023 – NOMINACJE
nr katalogowy: 143849
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-12
BARDZIEJ KOMFORTOWA TELEFONIA: FRITZ!FON UCZY SIĘ MÓWIĆ
nr katalogowy: 141279
CHŁODNICTWO 2022-6
Lód binarny – nowa technologia chłodzenia
nr katalogowy: 140790
CHŁODNICTWO 2018-4
Problemy w badaniach przepływu zawiesiny lodowej
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 115884
10.15199/8.2018.4.2
zawiesina lodowa
zawór regulacyjny
przetwornik różnicy ciśnień
mieszanina dwufazowa
ice slurry
control valve
pressure difference converter
two-phase mixture
GOSPODARKA WODNA 2020-10
Modelowanie matematyczne transportu lodu w rejonie projektowanego Stopnia Wodnego Siarzewo
TOMASZ KOLERSKI
KRZYSZTOF WRZOSEK
PRZEMYSŁAW SOBIESAK
KRZYSZTOF POLAK
nr katalogowy: 128742
stopień Siarzewo
dynamika lodów
modelowanie matematyczne
symulacje numeryczne
Siarzewo dam
ice dynamics
mathematical modeling
numerical simulations
OPAKOWANIE 2023-2
Targowy triumwirat powraca po ubiegłorocznym sukcesie
nr katalogowy: 142050
OPAKOWANIE 2023-2
Targowy triumwirat powraca po ubiegłorocznym sukcesie
nr katalogowy: 142050
CHŁODNICTWO 2017-4-5
Komfort cieplny na trybunach krytego lodowiska - analiza cieplno-przepływowa typu CFD
Joanna Ropicka
Sławomir Pietrowicz
nr katalogowy: 106011
10.15199/8.2017.4-5.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Spaghetti Ice
nr katalogowy: 34459
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Intrygujące kształty
nr katalogowy: 24620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-11
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - październik 2005 r.
nr katalogowy: 14714
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Trend produktów PREMIUM w sokownictwie
Grzegorz Frącek
nr katalogowy: 30027
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Od Apulii po Toskanię
nr katalogowy: 35796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Seminaria lodziarskie SAVPOL 2019
nr katalogowy: 119915
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
CCE International i ICE Europe
nr katalogowy: 90278
OPAKOWANIE 2023-2
Przyjazne dla użytkownika zarządzanie danymi w Produkcji 4.0
nr katalogowy: 142051
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Power management in series hybrid drive
Lech M. GRZESIAK
Bartłomiej UFNALSKI
Arkadiusz KASZEWSKI
Grzegorz GĄBKA
Paweł ROSZCZYK
nr katalogowy: 67737
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Application of the image analysis methods for the estimation of the ice and snow coverage of power transmission lines
Krzysztof OKARMA
nr katalogowy: 55835
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Wykorzystanie suchego lodu do czyszczenia urządzeń i instalacji elektrycznych pracujących pod napięciem
Antoni CIEŚLA
Wojciech KRASZEWSKI
Mikołaj SKOWRON
Przemysław SYREK
nr katalogowy: 102588
10.15199/48.2016.12.05
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Nowe czynniki wtórnych obiegów chłodniczych
Zbysław Pluta
nr katalogowy: 91386
10.15199/8.2015.4-5.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Dialine- SŁODYCZE BEZ DODATKU CUKRU
nr katalogowy: 56349
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spirulina – dlaczego określana jest mianem super food?
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 137841
10.15199/65.2022.5.2
Arthrospira
mikroalga
spirulina
wartość odżywcza
Arthrospira
microalgae
spirulina
nutritional value
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Rheometric measurements and sensory analysis of some cosmetics Badania reometryczne i analiza sensoryczna wybranych kosmetyków
Joanna Płocica
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Paweł Turek
nr katalogowy: 95886
10.15199/62.2015.12.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
Pokazy w firmie GIKO
nr katalogowy: 114044
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
ICE/TUIS - międzynarodowe systemy informacji o chemikaliach i ratownictwie chemicznym
Wacław Kozioł
nr katalogowy: 42726
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Jubileusz firmy GIKO
nr katalogowy: 144836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
FiE invites thought leaders and innovative start-ups to apply for 2017 Awards
nr katalogowy: 109567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
CHŁODNICTWO 2018-3
Badanie zależności współczynników strat miejscowych w zaworach kulowych od liczby Reynoldsa z modelu Binghama
Lena Krawczyk
nr katalogowy: 114899
10.15199/8.2018.3.2
zawiesina lodowa
opory przepływu
zakres laminarny
straty miejscowe
zawór kulowy
model Binghama
ice slurry
flow resistance
viscous flow
loss coefficients
ball valve
Bingham model
OPAKOWANIE 2012-5
CCE International: debiut już w przyszłym roku
nr katalogowy: 67890
OPAKOWANIE 2022-2
Wiosenne wystawy w Monachium coraz bliżej
nr katalogowy: 136497
OPAKOWANIE 2018-12
CCE International i ICE Europe 2019 znów razem
nr katalogowy: 117919
OPAKOWANIE 2019-2
CCE International oraz ICE Europe: podwójna dawka wiedzy
nr katalogowy: 118781
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Każdy wyrób jest wyjątkowy
nr katalogowy: 76970
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
UNIFINE - otwiera oddział w Polsce
nr katalogowy: 37761
AURA 2018-4
Białucha i zmiany klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 113191
10.15199/4.2018.4.4
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Naturalne dodatki poszerzą ofertę firmy
nr katalogowy: 114572
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Wina z Montilla-Moriles Prawie jak sherry, choć niewzmacniane
winny maniak
nr katalogowy: 97181
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Firma Ocean Spray ITG owocowo prezentuje się na targach FiCEE 2008
nr katalogowy: 33821
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Łódź na fali
nr katalogowy: 27787
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
FiCEE 2008 - targi dodatków do żywności
nr katalogowy: 37605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
FICEE - targi nad wyraz skromne
Marta Stus
nr katalogowy: 36586
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-10-11
Kłopot czy dziedzictwo narodowe?
Józef Trzionka
nr katalogowy: 51753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Moc lodowych łakoci - inauguracja sezonu lodziarskiego
nr katalogowy: 97857
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rekordowe ceny kakao
nr katalogowy: 151426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rekordowe ceny kakao
nr katalogowy: 151426
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
OPAKOWANIE 2021-7
Ruszyła linia szklana w zakładzie PepsiCo w Michrowie
nr katalogowy: 132605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Cztery miasta opanowane przez lodziarzy
nr katalogowy: 67490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Non solo gelato - nie tylko lody...
nr katalogowy: 76281
OPAKOWANIE 2022-2
Inteligentna technologia upraszcza procesy Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 136514
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-6
Wysokonapięciowe linie napowietrzne a osad lodowy na przewodach
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 114240
10.15199/74.2018.6.1
wysokonapięciowe linie napowietrzne
osad lodowy
zimowe warunki atmosferyczne a linie napowietrzne
high voltage overhead lines
ice loading
winter conditions
overhead lines
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-2
Obliczenia cieplne parowaczy typu "sopel lodu"
WOJCIECH ZALEWSKI
nr katalogowy: 118701
10.15199/9.2019.2.4
pompa ciepła
parowacz typu "sopel lodu"
obliczenia cieplne
heat pump
"icestick" type evaporator
thermal calculations
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Mikrokapsułkowanie składników żywności aspekty technologiczne i żywieniowe
Aleksandra Purkiewicz
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 126515
10.15199/65.2020.5.3
mikrokapsułkowanie
składniki żywności
technologia
żywienie
microencapsulation
food ingredients
technology
nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH