Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14508
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Współczesne systemy przemiału żyta
Zbigniew Kostecki
nr katalogowy: 6336
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Dodawanie do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji - rozporządzenie PE i RU nr 1925/2006
nr katalogowy: 24523
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Pieczywo funkcjonalne - dlaczego należy je spożywać? (+ errata)
Hanna Kowalska Agata Marzec Monika Janowicz Malwina Mucha
nr katalogowy: 56224
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
Żyjmy dłużej
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 74951
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Charakterystyka przypraw Naturalne przyprawy roślinne skład chemiczny i właściwości prozdrowotne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 102848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Składniki mineralne mleka i jego przetworów
Dorota Zaręba
Emilia Trebnio
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 67528
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Kukurydza.Część 5. Składniki mineralne
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 34487
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-2
Przez nerki do serca
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 33373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo prozdrowotne - wykorzystanie zbóż niechlebowych oraz nasion roślin oleistych
Magdalena Kot
nr katalogowy: 29561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Woda w żywieniu i w handlu
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 36227
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Nowości wydawnicze
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-1
Wzbogacanie żywności - wartości deklarowane a rzeczywiste
DOROTA JANTARSKA
BARBARA RATKOVSKA
HANNA KUNACHOWICZ
nr katalogowy: 23595
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-3
Dodatki mineralne - niezastąpione składniki współczesnego cementu i betonu
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 49600
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-5
Technologia autokaustyzacji węglanu sodu za pomocą metaboranu sodu
Małgorzata Michniewicz
Michał Janiga
nr katalogowy: 51939
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Włączmy się w akcję promocji programu "5 x dziennie owoce i warzywa!"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25439
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Recenzja wydawnicza akademickiego podręcznika "Chemia żywności" praca zbiorowa pod redakcją Zdzisława E. Sikorskiego i Hanny Staroszczyk
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 94961
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
DIETA - Czy musimy suplementować dietę? (Część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148026
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Spoiwo mineralne z odpadu papierniczego
Krystyna Rajczyk
Anna Jarocka
nr katalogowy: 47347
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Jaja inaczej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51615
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Cementy z dodatkiem kamienia wapiennego
Zbigniew Giergiczny
Magdalena Piechówka
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 47337
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-3
Kilka słów o oczyszczaniu ścieków galwanicznych
Bogusław Gulbiński
nr katalogowy: 130813
GAZETA CUKROWNICZA 2009-6
Żywe mulcze w uprawie buraka cukrowego
Lesław Zimny
Bernadeta Strochalska
nr katalogowy: 45032
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Wieprzowina QAFP - najlepsza w kuchni!
nr katalogowy: 72547
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Jak podawać wartość odżywczą w oznakowaniu żywności?
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 76642
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Niektóre aspekty wzbogacania makaronu w bioaktywne składniki
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 85835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Pierwsza dama obiadu(II)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92437
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-3
Preferencje studentów dotyczące spożywania wód butelkowanych i napojów funkcjonalnych
Janusz Rak
Krzysztof Boryczko
nr katalogowy: 75172
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
"Urzędowa kontrola jakości" - konferencja szkoleniowa PFPŻ ZP
nr katalogowy: 81269
OPAKOWANIE 2013-10
Sappi, BASF i Eurofins: wspólny front przeciw zanieczyszczaniu żywności
nr katalogowy: 79773
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Składniki żywności a aktywność psychofizyczna człowieka
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 96826
10.15199/65.2016.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-11
Czy surowce kopalne mogą być zastąpione odpadami?
Katarzyna Chojnacka
Juliusz Winiarski
Hanna Fałtynowicz
Katarzyna Pstrowska
Małgorzata Mironiuk
Anna Niciejewska
Dawid Skrzypczak
nr katalogowy: 140442
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Składniki mineralne i pierwiastki śladowe w wodach butelkowanych dostępnych na polskim rynku
Agnieszka Włodyka-Bergier
Tomasz Bergier
Dominika Gajewska
Emilia Sta ńkowska
nr katalogowy: 122277
10.15199/62.2019.9.27
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Ugasić pragnienie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 126729
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
soki owocowe
soki warzywne
niegazowane i gazowane napoje
zapotrzebowanie na wodę
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbon saturation
fruit juices
vegetable juices
uncarbonated and carbonated beverages
water requiremnent
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Wymagania dotyczące obowiązkowych informacji o wartości odżywczej w oznakowaniu środków spożywczych (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82609
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-9
Występowanie, geneza, wiek i zagrożenia antropogeniczne wód leczniczych w województwie małopolskim
Józef Chowaniec
Piotr freiwald
Tomasz Operacz
Bogusław Porwisz
Krzysztof Witek
Andrzej Zuber
nr katalogowy: 46651
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Mity i fakty na temat soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 98683
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Niedoceniony łubin cenne właściwości roślin strączkowych
Eleonora Lampart-Szczapa
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 63774
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Typy mąki w Polsce i na świecie
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 97835
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Energochłonność i emisyjność przemysłu nawozowego
Arkadiusz Piwowar
Maria Dzikuć
nr katalogowy: 125779
10.15199/62.2020.4.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Profil składników mineralnych, metali ciężkich w owocach i przecierze z pigwy
Wioletta Popińska
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jan Piecko
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 147567
10.15199/64.2024.1.3
pigwa
mikroelementy
makroelementy
metale ciężkie
przecier
quince
microelements
macroelements
heavy metals
puree
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zanieczyszczenie żywności węglowodorami olejów mineralnych
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 111725
10.15199/65.2018.1.7
węglowodory olejów mineralnych
węglowodory nasycone olejów mineralnych (MOSH)
węglowodory aromatyczne pochodzenia mineralnego (MOAH)
żywność
materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
mineral oil hydrocarbons
oil saturated hydrocarbons (MOSH)
mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH)
food
food contact materials
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Promocja spożycia mąki i pieczywa całoziarnowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 88261
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-7
Rola i wyzwania dla przemysłu chemicznego w kontekście niskoemisyjnej produkcji zwierzęcej
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 114908
10.15199/62.2018.7.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Dobre zboża - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 115760
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Applicability of organic-mineral drilling waste as a component of construction resin composites Możliwości zastosowania organiczno-mineralnych odpadów wiertniczych jako składnika budowlanych kompozytów żywicznych
Grzegorz Malata
Aleksandra Jamrozik
Andrzej Gonet
Rafał Wiśniowski
nr katalogowy: 100379
10.15199/62.2016.8.16
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Prawie wszystko o przetwórstwie ziarna kukurydzy
Roman Jurga
nr katalogowy: 62929
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Skład napojów funkcjonalnych a ich stabilność mikrobiologiczna
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 103650
10.15199/65.2017.1.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 99960
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Nie tylko jajecznica
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75773
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Podstawowe parametry określające jakość lodów
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 55910
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Praktyczny przewodnik dla wegan
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Ab ovo(II)
nr katalogowy: 69666
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Ocena jakości i bezpieczeństwa otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Markowski
nr katalogowy: 102722
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Podstawa żywienia
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99748
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Mineralne zaprawy tynkarskie
nr katalogowy: 109972
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Pierwsza dama obiadu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Szczególne właściwości wyróżniające wody naturalne - mineralne i źródlane
T. Latour
nr katalogowy: 20577
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Wzbogacony jadłospis
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102739
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-3
Fasada na lata - cienkowarstwowe tynki mineralne i farby elewacyjne Grupy Atlas
P. Idzikowski
nr katalogowy: 17612
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Składniki bioaktywne pochodzące z cykorii i ich wpływ na zdrowie człowieka
Andrzej Jaśkiewicz
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 123887
10.15199/64.2019.12.4
cykoria podróżnik
inulina
bioaktywne składniki
aktywność biologiczna
laktony seskwiterpenów
chicory common
inulin
bioactive ingredients
biological activity
sesquiterpenes lactones
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-4
Nawozy organiczne i organiczno-mineralne wytwarzane na bazie komunalnych osadów ściekowych
Joanna Czarnota
Adam Masłoń
nr katalogowy: 126054
10.15199/17.2020.4.3
osady ściekowe
nawozy z osadów ściekowych
nawóz organiczny
nawóz organiczno-mineralny
sewage sludge
sewage sludge fertilizers
organic fertilizer
organic-mineral fertilizer
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-11
Nowelizacja normy EN 197-1 - trójskładnikowe cementy powszechnego użytku o niskiej zawartości klinkieru portlandzkiego
Zbigniew Giergiczny
Miłosz Szybilski
nr katalogowy: 88047
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
Farby elewacyjne dostępne na polskim rynku
nr katalogowy: 79379
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-12
Właściwości wypełniaczy mineralnych z instalacji odpylania wytwórni mieszanek mineralno-asfaltowych
Wojciech Grabowski
Jarosław Wilanowicz
nr katalogowy: 32056
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-4
Ekologiczny MISTRZ TECHNIKI
nr katalogowy: 96751
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 5. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Bożena Nosecka
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 76236
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Genialne rozwiązania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83430
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Zdrowy jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 80323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-6
Zapotrzebowanie polskiego rolnictwa na nawozy mineralne do roku 2010
MARIUSZ FOTYMA
ROMAN CZUBA
STANISŁAW GOSEK
STANISŁAW KRASOWICZ
nr katalogowy: 42607
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Zastosowanie środków powierzchniowo czynnych do zapobiegania powstawaniu osadów w zbiornikach magazynowych produktów naftowych
MARIA KONOPKA
EWA KĘDZIERSKA
ROMAN KEMPIŃSKI
DANUTA WŁASIUK
nr katalogowy: 106674
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Wartość odżywcza i walory zdrowotne żyta, mąki żytniej i pieczywa żytniego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60161
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Bilans wodny
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 75772
OPAKOWANIE 2014-12
Badania zawartości olejów mineralnych w celulozowych materiałach opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MONIKA KACZMARCZYK
KATARZYNA SAMSONOWSKA
ANNA WÓJCIK
ALICJA KASZUBA
KAROL BAL
nr katalogowy: 88456
OPAKOWANIE 2009-6
Kompozytowa folia poliolefinowa, zawierająca surowce mineralne - aktywna biologicznie
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 45075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Uproszczone formy oznakowania na froncie opakowania
Aleksandra Wesołowska
nr katalogowy: 86662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Ważne dla konsumenta informacje o wartości odżywczej
Alicja Walkiewicz
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 71081
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 80307
AURA 2013-6
Biofortyfikacja roślin w jod
Piotr STRZETELSKI
nr katalogowy: 77062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 56232
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-10
Kompozyty gipsowo-włóknowe z dodatkiem odpadów celulozowych
Małgorzata Sobala
nr katalogowy: 54694
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-10
Współdziałanie dodatków mineralnych w składzie cementów wieloskładnikowych
Zbigniew Giergiczny
Albin Garbacik
nr katalogowy: 54690
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Awokado wartość żywieniowa
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 94957
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-6
Stabilizator gruntu
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 91719
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
AURA 2023-1
Soja – cenna roślina wysokobiałkowa
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 141427
10.15199/2.2023.1.3
soja
roślina wysokobiałkowa
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
soybean
high protein plant
nutritional value
pro-health properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Wartość technologiczna mąki łubinowej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 88926
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-9
Odporność na glony tynków cienkowarstwowych do stosowania na zewnątrz obiektów
Jadwiga Miklaszewska
Anna Wiejak
nr katalogowy: 71099
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Owies jako źródło składników odżywczych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 108632
owies
składniki odżywcze
profilaktyka
oats
nutrients
prophylaxis
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-7-8
Uzdrowisko Duszniki - Zdrój. Leczenie akupresurą
nr katalogowy: 8827
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-4
Przemiany chemiczne podczas spalania w złożu
GRZEGORZ OJCZYK
nr katalogowy: 131488
10.15199/9.2021.4.4
kotły stałopalne małej mocy
węgiel kamienny
drewno
pelet
low-power solid-fuel boilers
coal
wood
pellets
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-21
Nowe syntezy w akcji
nr katalogowy: 87097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 6281
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Składniki Żywności Europa Centralna i Wschodnia 2004
nr katalogowy: 1618
AURA 2005-8
WODY MINERALNE POLSKICH KARPAT WSCHODNICH
Józef Chowaniec
nr katalogowy: 8486
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Nieoczywiste składniki
nr katalogowy: 122292
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Poddasze z płyt gipsowo-włóknowych fermacell
nr katalogowy: 17473
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-3
Mineralne powłoki hydroizolacyjne w systemie Aida Kiesol
J. Gasewicz
nr katalogowy: 2431
CHŁODNICTWO 2006-8
Trwałość przechowalnicza soku jeżynowego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16080
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Wzbogacanie mąki w witaminy i składniki mineralne - zalecenia WHO i niektóre programy krajowe
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 105080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Orzechy w codziennej diecie wartości żywieniowe i prozdrowotne
Lucyna Pachocka Agata Stróżyk
nr katalogowy: 104685
10.15199/65.2017.3.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Technology of production of phyto-mineral formulations new generation Technologia wytwarzania nowej generacji preparatów fito-mineralnych
Fabiola Bubel
Sebastian Opaliński
Adam Grzelak
Anna Stochmal
nr katalogowy: 86578
10.12916/przemchem.2014.1628
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Possibilities of using waste horticultural mineral wool in agriculture Możliwości wykorzystania odpadowej wełny mineralnej w rolnictwie
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
Ewelina Klem
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 85027
10.12916/przemchem.2014.1029
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rośliny strączkowe mogą wspomóc bilans zbożowy
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 66134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Podstawowe informacje o wpływie jakości surowców i niektórych uwarunkowań na tworzenie się ciasta i suszenie makaronów
nr katalogowy: 66129
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Alkaloidy pirolizydynowe ryzyko występowania w miodach
Małgorzata Materska
Renata Czeczko
Monika Karaś
nr katalogowy: 78241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Białka w lodach
Elżbieta Polak
Joanna Markowska
nr katalogowy: 97867
10.15199/65.2016.4. 3
AURA 2016-3
Zagrożenia egzystencji zmiennowilgotnych łąk trzęślicowych i im zapobieganie
Ryszard Kostuch
Jacek Kostuch
nr katalogowy: 97044
10.15199/2.2016.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Gęsina siła i mądrość tradycji. Cz. 2
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 96221
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Oleje mineralne w opakowaniach do żywności
Katarzyna Samsonowska
Alicja Kaszuba
Monika Kaczmarczyk
nr katalogowy: 115040
10.15199/65.2018.7.5
oleje mineralne
opakowania z papieru i tektury
limity migracji specyficznej
mineral oils
paper and cardboard packaging
limit of specific migration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Substancje słodzące w napojach funkcjonalnych - jak znakować?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 120739
10.15199/64.2019.5-6.4
napój funkcjonalny
substancja słodząca
dodatek do żywności
stewia
glikozydy stewiolowe
owoc mnicha
Siraitia grosvenorii
functional beverage
sweetener
food additive
stevia
steviol glycosides
monk fruit
Siraitia grosvenorii
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Nowa norma na kruszywa do betonów
W. Frankiewicz
nr katalogowy: 2523
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Biopierwiastki w żywności
H. Śmigielska. G. Lewandowicz
J. Gawęcki
nr katalogowy: 14866
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Wody mineralne i lecznicze w uzdrowiskach Podkarpacia
BARBARA TCHÓRZEWSKA-CIEŚLAK
JANUSZ RAK
nr katalogowy: 21527
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Czy przepisy o wodach mineralnych muszą być tak skomplikowane
T. Wojtaszek
nr katalogowy: 6811
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Zmiany masy i wytrzymałości zaolejonych betonów drogowych
B. Ksit
nr katalogowy: 2823
OPAKOWANIE 2006-8-1
Opakowania do soków, nektarów i innych napojów bezalkoholowych
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 17915
AURA 2005-6
WODY PITNE GEOGENICZNIE ZANIECZYSZCZONE (2)
Bronisław Janiec
nr katalogowy: 8451
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Wpływ materiałów wykończeniowych na warunki akustyczne w pomieszczeniu
Marcelina Olechowska
Artur Nowoświat
Paweł Krause
nr katalogowy: 117762
10.15199/33.2018.12.01
czas pogłosu
współczynnik pochłaniania dźwięku
wyroby i ustroje dźwiękochłonne
Odeon.
reverberation time
sound absorption coefficient
sound-absorbing products and systems
Odeon.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Stężenia wybranych metali w produktach kosmetycznych stosowanych do makijażu oczu
Katarzyna Sieczyńska
Małgorzata Krępska
Magdalena Lasoń-Rydel
Jolanta Jagiełło
Joanna Rutowicz
nr katalogowy: 125790
10.15199/62.2020.4.20
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-6
Tiotellurki i tellurki srebra oraz miedzi ze złoża Hovin (Telemark, Norwegia)
Krzyżak R.
nr katalogowy: 7319
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-1
Farby w ochronie budowli
nr katalogowy: 2843
AURA 2004-11
STARE ZROBY A OCHRONA TERENÓW DOLNEGO ŚLĄSKA
Jerzy Chwastek
Janusz Stawiarski
nr katalogowy: 633
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Czym są wody mineralne w świetle polskich przepisów
T. Wojtaszek
nr katalogowy: 14846
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-10
Estetyka i ochrona prefabrykowanych elementów betonowych
Wojciech Laska
nr katalogowy: 128573
SZKŁO I CERAMIKA 2012-4
Ekrany akustyczne wypełnione szkłem mineralnym
BEATA STANKIEWICZ
nr katalogowy: 70063
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Gryka jako żywność ekstrudowana
Tomasz Żelaziński
Adam Ekielski
nr katalogowy: 88430
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Zmiany wartości i stężeń fizykochemicznych wskaźników jakościowych wód rzeki Prądnik-Białucha (Wyżyna Krakowsko- Częstochowska)
Andrzej Bogdał
Włodzimierz Kanownik
Magdalena Wiśnios
nr katalogowy: 69937
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Wpływ zawartości wybranych pierwiastków w glebach winnic na ich występowanie w owocach winorośli
Tomasz Tarko
Łukasz Wajda
Aleksandra Duda-Chodak
Iga Gojniczek
nr katalogowy: 62809
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Toxicological state of honey used in the pharmaceutical and cosmetics industry. Stan toksykologiczny miodu pszczelego wykorzystywanego w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym
Adam Roman
Ewa Popiela-PlEban
nr katalogowy: 78600
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-5
Znaczenie różnych rodzajów mięsa w żywieniu człowieka
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 126415
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Proso właściwe (Panicum miliaceum L.) Cz. III. Możliwości wykorzystania w produkcji żywności oraz karmy i pasz
Beata Marchand
nr katalogowy: 98701
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Chemical characteristic of the feed mixtures containing raw and extruded flax seeds Charakterystyka chemiczna mieszanek paszowych zawierających surowe i ekstrudowane nasiona lnu
Anna Czech
Katarzyna Ognik
Renata Klebaniuk
Anna Stępniowska
nr katalogowy: 91686
10.15199/62.2015.6.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Zagrożenia dla zdrowia, wymagania prawne. Papier i tektura do kontaktu z żywnością
Marzena Pawlicka Andrzej Starski Jacek Postupolski
nr katalogowy: 90149
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Changes in surface roughness of the polylactide film over time after modifying by corona discharge method Zmiany chropowatości powierzchni folii polilaktydowej zachodzące w czasie po zmodyfikowaniu jej metodą wyładowań koronowych
Magdalena Stepczyńska
Marian Żenkiewicz
Adam Tracz
nr katalogowy: 88960
10.15199/62.2015.1.7
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Czym pachnie papier?
TOMASZ ŁOJEWSKI
TOMASZ SAWOSZCZUK
nr katalogowy: 36187
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
ACNielsen. Napoje bezalkoholowe - soki, nektary, napoje niegazowane i woda mineralna
A. Gosiewska
nr katalogowy: 20645
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Jakie stawki VAT na napoje bezalkoholowe i wody mineralne
T. Pokrywka
nr katalogowy: 6741
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-5
Zastosowanie analizatora SCA w sterowaniu i monitorowaniu procesu koagulacji
WOJCIECH ŁASZCZ
ROBERT STARUSZKIEWICZ
PAWEŁ MATUSIAK
nr katalogowy: 9268
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Składniki gazowe dymów spawalniczych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 39460
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Napoje funkcjonalne i składniki - sierpień 2008 r.
nr katalogowy: 38256
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Utylizacja kości, pierza i popiołu drzewnego na nawozy mineralne
Katarzyna Chojnacka
Marzanna Barańska
Helena Górecka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 20346
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-1
Rozwój wyrobów dyspersyjnych stosowanych w systemach ETICS
Dawid Dębski
Mariusz Garecki
nr katalogowy: 103615
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Źródła fluoru w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143103
fluor
zdrowie
główne źródła
woda mineralna
woda z kranu
herbata
fluoride
health
main sources
mineral water
tap water
tea
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Znaczenie i udział suplementów diety w żywieniu osób dorosłych
Dorota Wichrowska
Anna Walc
Tomasz Knapowski
Wojciech Kozera
nr katalogowy: 115044
10.15199/65.2018.7.9
preparaty witaminowe
mineralne
poziom spożycia
vitamin
mineral preparations
consumption level
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Charakterystyka przemysłu nawozowego w Polsce
Arkadiusz Piwowar
nr katalogowy: 72451
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Wykorzystanie wód i zagrożenie dolin rzecznych a możliwości rozwoju uzdrowisk w dorzeczu górnej Wisły
JÓZEF FISZER
STEFAN SARNA
nr katalogowy: 21513
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Podczyszczanie ścieków z zakładów mięsnych metodą filtracji przez złoża torfowo-kredowe
Renata Tomczak-Wandzel
Krystyna Mędrzycka
Ewa Matyskiewicz
nr katalogowy: 1636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nowa żywność i nowe składniki żywności
KATARZYNA STOŚ
LUCJAN SZPONAR
HANNA KUNACHOWICZ
WIOLETTA BOGUSZ
nr katalogowy: 25463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-3
Chemia budowlana. Zaprawy budowlane
JACEK MICHALAK
nr katalogowy: 28346
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-2
Złote SPA Turcianske Teplice
Elżbieta Chrapek
nr katalogowy: 99131
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-4
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 43118
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Problem olejów mineralnych w wyrobach z makulatury
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 146286
papier
tektura
oleje mineralne MOSH
MOAH
POSH
MOH
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania
opakowania do żywności
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Wzbogacanie mąki w witaminy i substancje mineralne na świecie i w Polsce
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 57889
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Problem olejów mineralnych w wyrobach z makulatury
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 146286
papier
tektura
oleje mineralne MOSH
MOAH
POSH
MOH
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania
opakowania do żywności
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-3
Izolacje mineralne w obiektach gospodarki wodno-ściekowej
Tomasz Szczepański
Andrzej Kolonko
Leszek Wysocki
nr katalogowy: 24877
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH