Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Materiały i wyroby z papieru w UE przeznaczone do kontaktu z żywnością
Martin Messner
nr katalogowy: 140059
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Materiały opakowaniowe do kontaktu z żywnością
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 129754
10.15199/65.2020.12.6
tworzywa polimerowe
materiały do kontaktu z żywnością (FCM)
migracja
opakowania
polymer
Food Contact Materials (FCM)
migration
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Materiały opakowaniowe do kontaktu z żywnością
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 129754
10.15199/65.2020.12.6
tworzywa polimerowe
materiały do kontaktu z żywnością (FCM)
migracja
opakowania
polymer
Food Contact Materials (FCM)
migration
packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Kontrola jakości opakowań
Marta Lenartowicz-Klik
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 141299
10.15199/65.2022.12.7
kontrola jakości
opakowania szklane
opakowania tworzywowe
opakowania papierowe
opakowania metalowe
opakowania do żywności
quality control
glass packaging
plastic packaging
paper packaging
metal packaging
food contact packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Bezpieczeństwo zdrowotne opakowań żywności - wymagania prawne
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 121093
10.15199/65.2019.6.2
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
opakowania żywności
przepisy UE
migracja
materials and products for contact with food
food packaging
EU legislation
migration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Opakowania z tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 112325
10.15199/65.2018.2.6
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania żywności
tworzywa sztuczne pochodzące z recyklingu
recykling mechaniczny
food contact materials
food packaging
recycling plastics
mechanical recycling
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Materiały i wyroby z papieru w UE przeznaczone do kontaktu z żywnością
Martin Messner
nr katalogowy: 140059
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Materiały i wyroby z papieru w UE przeznaczone do kontaktu z żywnością
Martin Messner
nr katalogowy: 140059
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Bezpieczeństwo materiałów silikonowych stosowanych w przemyśle spożywczym
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 116115
10.15199/65.2018.9.4
materiały i wyroby do kontaktu z żywnością
silikony
polisiloksany
przemysł spożywczy
food contact materials and articles
silicones
polysiloxanes
food industry
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
Angielski dla behapowców - Lekcja 40
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 75834
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
OPAKOWANIE 2019-5
Packaging Spectrum: Zastosowanie techniki headspace GC-MS do oznaczania lotnych związków organicznych zawartych w wyrobach do kontaktu z żywnością
Katarzyna Samsonowska
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 120421
10.15199/42.2019.5.2
OPAKOWANIE 2015-10
Determination of the critical substances migration from cellulosic food packaging materials containing the protective sorption layer by chromatographic methods
KAROL BAL
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 94395
10.15199/42.2015.10.4
OPAKOWANIE 2015-8
Determination of the critical substances migration from cellulosic food packaging materials containing the protective sorption layer by chromatographic methods
KAROL BAL
MONIKA KACZMARCZYK
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 94317
10.15199/42.2015.10.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Wykorzystywanie tworzyw sztucznych z recyklingu w produkcji opakowań do żywności
Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
nr katalogowy: 53819
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Opakowania do kontaktu z żywnością
ROMAN IMBIEROWICZ
ANNA WITKOWSKA
nr katalogowy: 113989
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
AgSnBi consolidated by cyclic extrusion compression
Maria Richert
Jan Richert
Agnieszka Hotloś
Beata Leszczyńska-Madej
Marcin Maślanka
Marcin Mroczkowski
nr katalogowy: 52724
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-8
EKOLOGICZNE MATERIAŁY STYKOWE NA OSNOWIE SREBRA
STANISŁAW KSIĘŻAREK
MIECZYSŁAW WOCH
TADEUSZ KLIR
DARIUSZ KOŁACZ
MARCIN KARPIŃSKI
KRZYSZTOF RUDNICKI
nr katalogowy: 70151
OPAKOWANIE 2009-I
Hispack 2009 the best of packaging in Barcelona
nr katalogowy: 42505
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Bezpieczeństwo papierowych opakowań zadrukowanych
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 113992
papier
tektura
farby
materiały do kontaktu z żywnością
opakowania
opakowania do żywności
paper
board
ink
materials for food contact
packaging
food packaging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Nanotechnologia w przemyśle spożywczym - postęp czy podstęp? Cz. II. The Nanotechnology - threat or opportunity for food industry? Part II
Katarzyna Dziendzikowska
Joanna Gromadzka-Ostrowska
nr katalogowy: 82249
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Rodzaje środków transportu w zakładach mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 122547
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Zawartość szkodliwych substancji w papierowych opakowaniach do żywności w świetle wymagań krajowych i europejskich
MACIEJ CIEPLIŃSKI
IZABELA PODAWCZYK
DOROTA KAŹMIERCZAK
JADWIGA STUFKA-OLCZYK
nr katalogowy: 146293
10.15199/54.2023.11.2
papier
tektura
kontakt z żywnością
szkodliwe substancje
paper
cartboard
contact with food
harmful substances
OPAKOWANIE 2018-6
Packaging Spectrum: Oznaczanie lotnych związków organicznych w materiałach z polipropylenu przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Dominika Kubica
Karol Bal
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 114315
10.15199/42.2018.6.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Zastosowanie biotworzyw w przemyśle spożywczym
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 118826
10.15199/65.2019.2.9
biotworzywa
materiały biodegradowalne
kompostowanie
przemysł spożywczy
bioplastics
biodegradable materials
composting
food industry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
OPAKOWANIE 2017-4
PACKAGING SPECTRUM: Oznaczanie migracji specyficznej z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością z zastosowaniem Tenaxu jako substancji modelowej imitującej żywność
Monika Kaczmarczyk
Agnieszka Kwiecień
Małgorzata Pawlicka
Katarzyna Samsonowska
Anna Wójcik
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 105192
10.15199/42.2017.4.2
PACKAGING REVIEW 2024-1
MODERN SOLUTIONS IN PRODUCTION OF BIOPOLYMERS, EMPLOYED IN PACKAGING FOR FOOD INDUSTRY
JULIA MUNDZIEL
TOMASZ RYDZKOWSKI
nr katalogowy: 147837
10.15199/42.2024.1.2
active packaging
biopolymers
edible films
essential oils
opakowania aktywne
biopolimery
folie jadalne
olejki eteryczne
PACKAGING REVIEW 2024-3
GLOBAL MIGRATION ANALYSIS OF REUSABLE FOOD CONTACT PACKAGING EXPOSED TO VARYING MICROWAVE POWER LEVELS AND DURATIONS
KLAUDIA KAŁWA
LAURA DOBOSZ
nr katalogowy: 150717
10.15199/42.2024.3.2
global migration
microwaves
food safety
polypropylene
opakowania
opakowania wielomateriałowe
odpady opakowaniowe
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ADHESION OF AEROMONAS HYDROPHILA TO MATERIALS USED FOR DRINKING WATER INDUSTRY
Dorota Kręgiel
Kamila Niedzielska
nr katalogowy: 70844
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
OPAKOWANIE 2018-9
Związki NIAS (Non Intentionally Added Substances). Ocena ryzyka - Część 1.
Katarzyna Samsonowska
Dominika Kubica
Małgorzata Pawlicka
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 116098
10.15199/42.2018.9.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Wymagania prawne dotyczące opakowań z tworzyw sztucznych do żywności
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
nr katalogowy: 122462
10.15199/65.2019.9.9
opakowania żywności
tworzywa sztuczne
migracja globalna
migracja specyficzna
food packaging
plastics
overall migration
specific migration
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Analysis of thickness influence on wettability of ITO thin films
MICHAL MAZUR
DAMIAN WOJCIESZAK
JAROSŁAW DOMARADZKI
KAROLINA SIERADZKA
DANUTA KACZMAREK
SHIGENG SONG
FRANK PLACIDO
BARBARA GORNICKA
nr katalogowy: 58393
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
OPAKOWANIE 2009-9
Badania opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Janina Leks-Stępień
nr katalogowy: 46558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Zwiększanie wartości dodanej bezpiecznej konserwacji w przetwórstwie żywności (FPS)
nr katalogowy: 146037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Topography and water wettability of HWVD produced (Pb,Sn)S2 thin films for solar cells
Igor S. TASHLYKOV
Anton I. TURAVETS
Valery F. GREMENOK
Klaus BENTE
Dzianis M. UNUCHAK
nr katalogowy: 53383
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Metody pakowania mięsa i wyrobów mięsnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Daniel Tokarski
Izabela Adamowicz-Łogwińska
nr katalogowy: 116035
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-10
Ocena podatności materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z wodą do spożycia przez ludzi na tworzenie się biofilmu – aktualne problemy towarzyszące ocenie higienicznej
Maciej Szczotko
Renata Matuszewska
nr katalogowy: 123091
10.15199/17.2019.10.1
biofilm
woda
materiały kontaktujące się z wodą
ocena higieniczna
biofilm
drinking water
materials intended to contact with drinking water
plumbing materials
hygienic evaluation
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Surface functionalization for tissue analog of blood contacting materials
ROMAN MAJOR
JUERGEN M. LACKNER
PIOTR WILCZEK
MAREK SANAK
MICHAŁ SOBOTA
MAREK KOWALCZUK
JAN MARCZAK
KATARZYNA MAKSYMOW
BOGUSŁAW MAJOR
nr katalogowy: 62475
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Uproszczony model kinetyki suszenia materiałów spożywczych
Marek Markowski
nr katalogowy: 141970
10.15199/62.2023.2.6
suszenie materiałów spożywczych
suszenie
żywność
kinetyka suszenia
uproszczony model
drying of food materials
drying
food materials
drying kinetics
simplified model
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ADHEZJA BAKTERII DO POLIMEROWYCH POWIERZCHNI URZĄDZEŃ PRODUKCYJNYCH
Anna Gernand
Dang Xuan Hoang
Zofia Żakowska
nr katalogowy: 70840
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
OPAKOWANIE 2010-I
Antimicrobial Substances in Packaging Materials
Anna Sip
nr katalogowy: 50917
OPAKOWANIE 2014-7
Materiały i wyroby z metali i stopów do kontaktu z żywnością - nowe zalecenie dot. badań
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 85442
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-6
Preparation and preliminary study of the properties of electrophoretically depositied nc-TiO2 coatings on 316L steel
Piotr Ledwig
Beata Dubiel
nr katalogowy: 103154
10.15199/28.2016.6.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Bezpieczne opakowanie
Dominik Lisiewski
nr katalogowy: 7152
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Applicability of a multilayer condensed multicomponent material in electrical contacts of LV vacuum interrupters
Bogdan MIEDZIŃSKI
Grzegorz WIŚNIEWSKI
Nickolay I. GRECHANYUK
Andrzej GRODZIŃSKI
Artur KOZŁOWSKI
nr katalogowy: 56685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Rośliny zielarskie - źródło surowców dla przetwórstwa i przemysłu spożywczego
Wiesława Rosłon
nr katalogowy: 37627
OPAKOWANIE 2010-9
Pakowanie produktów spożywczych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 54380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Analiza stosowanych metod oceny dostawców współpracujących z zakładami branży mięsnej
Katarzyna Jakubowska-Gawlik
Joanna Trafiałek
nr katalogowy: 119418
10.15199/65.2019.3.7
dostawcy
żywność
jakość
ocena
suppliers
food
quality
evaluation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Koktajl bakteriofagowy - skuteczne narzędzie w zapewnianiu bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności chłodzonej
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 91392
10.15199/8.2015.4-5.5
OPAKOWANIE 2010-I
Polyolefine Composite Film Containing Mineral Raw Materials - Biologically Active
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 50913
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zanieczyszczenie żywności węglowodorami olejów mineralnych
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 111725
10.15199/65.2018.1.7
węglowodory olejów mineralnych
węglowodory nasycone olejów mineralnych (MOSH)
węglowodory aromatyczne pochodzenia mineralnego (MOAH)
żywność
materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
mineral oil hydrocarbons
oil saturated hydrocarbons (MOSH)
mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH)
food
food contact materials
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
The effect of anodic polarization of 304 stainless steel in choline chloride-based DES solvent on its surface morphology and corrosion resistance
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
JULIUSZ WINIARSKI
nr katalogowy: 148202
10.15199/40.2024.4.2
stainless steel
electropolishing
anodic polarization
deep eutectic solvents (DES)
passive layer
XPS
EIS
SEM
AFM
stal nierdzewna
polerowanie elektrochemiczne
polaryzacja anodowa
rozpuszczalniki eutektyczne
warstwa pasywna
XPS
EIS
SEM
AFM
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
The effect of anodic polarization of 304 stainless steel in choline chloride-based DES solvent on its surface morphology and corrosion resistance
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
JULIUSZ WINIARSKI
nr katalogowy: 148202
10.15199/40.2024.4.2
stainless steel
electropolishing
anodic polarization
deep eutectic solvents (DES)
passive layer
XPS
EIS
SEM
AFM
stal nierdzewna
polerowanie elektrochemiczne
polaryzacja anodowa
rozpuszczalniki eutektyczne
warstwa pasywna
XPS
EIS
SEM
AFM
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
A device for thermal conductivity measurement based on the method of local heat influence
Oleksandra HOTRA
Oleg DEKUSHA
nr katalogowy: 67798
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Formation of Ni/Si based ohmic contacts to n-type 4H-SiC
Z. ADAMUS
A. V. KUCHUK
M. WZOREK
A. BARCZ
E. KAMISKA
ANNA PIOTROWSKA
nr katalogowy: 54288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-4
Wybrane zastosowania ozonu w przemyśle spożywczym
Maciej Balawejder
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 119836
10.15199/65.2019.4.6
ozon
przydatność do spożycia
pozostałości pestycydów
aktywność enzymatyczna
ozone
shelf life
pesticide residue
enzymatic activity
PACKAGING REVIEW 2023-3
ACTIVE AND INTELLIGENT PACKAGING. PERSPECTIVES FOR DEVELOPMENT
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 145490
10.15199/42.2023.3.1
packaging
active and intelligent packaging
packaging market
smart packaging
opakowania
opakowania aktywne i inteligentne
rynek opakowań
opakowania smart
PACKAGING REVIEW 2023-3
ACTIVE AND INTELLIGENT PACKAGING. PERSPECTIVES FOR DEVELOPMENT
RYSZARD CIERPISZEWSKI
nr katalogowy: 145490
10.15199/42.2023.3.1
packaging
active and intelligent packaging
packaging market
smart packaging
opakowania
opakowania aktywne i inteligentne
rynek opakowań
opakowania smart
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Models of determination the friction coefficient for simulation of steel sheet stamping
Emil EVIN
Miroslav TOMÁŠ
nr katalogowy: 121792
10.15199/24.2019.8.4
friction coefficient
deep drawing
strip drawing test
deep drawing cup test
numerical simulation
współczynnik tarcia
głębokie tłoczenie
próba rozciągania taśmy
próba miseczkowania
symulacja numeryczna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Influence of the Position of the Electrical Contact on the Size of the Temperature Distribution
Dušan MEDVEĎ
Ján ZBOJOVSKÝ
nr katalogowy: 134794
10.15199/48.2021.12.48
temperature field distribution
electrical contact
ANSYS
heat transfer
rozkład pola temperatury
kontakt elektryczny
ANSYS
przenoszenie ciepła
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
TRANSPORT WEWNĘTRZNY surowca
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 142110
transport
przemysł mięsny
konfiskaty
transport
meat industry
seizures
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Simultaneous Current Density and Contact Temperature Calculation in a Turbine Generator Exciter Coupling Using FEM
Meinolf KLOCKE
nr katalogowy: 97579
10.15199/48.2016.04.01
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-8
KOMPOZYTOWY MATERIAŁ STYKOWY NA BAZIE SREBRA Z DODATKIEM AZOTKU CHROMU PRZEZNACZONY NA STYKI ELEKTRYCZNE
DARIUSZ KOŁACZ MARIAN CZEPELAK KRZYSZTOF RUDNICKI ADRIANA WRONA STANISŁAW KSIĘŻAREK MAŁGORZATA KAMIŃSKA MARIUSZ STASZEWSKI KATARZYNA BILEWSKA
nr katalogowy: 92982
10.15199/67.2015.8.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Glin w żywności - czy powinniśmy się obawiać?
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 118823
10.15199/65.2019.2.7
glin
źródła narażenia
toksyczność
pobranie z dietą
RASFF
aluminium
sources of exposure
toxicity
dietary intake
RASFF
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-1
Badanie tłuszczoodporności papieru banknotowego
Т
ETIANA K YRYCHOK
PAVLO K OHUT
YELYZAVETA SUKHINA
nr katalogowy: 118284
10.15199/54.2019.1.2
tłuszczoodporność
banknot
papier banknotowy
parametry energetyczne papieru
banknote grease resistance
banknote paper
energy parameters of paper
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Warunki techniczne stosowania materiałów gipsowych w pomieszczeniach o podwyższonej wilgotności
Tomasz Kania
Marcin Wieteska
nr katalogowy: 140605
10.15199/33.2022.11.42
materiały gipsowe
wykańczanie wnętrz
budynki
wilgotność względna
kontakt z wodą.
gypsum materials
interior finishing
buildings
relative humidity
water exposure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Warunki techniczne stosowania materiałów gipsowych w pomieszczeniach o podwyższonej wilgotności
Tomasz Kania
Marcin Wieteska
nr katalogowy: 140605
10.15199/33.2022.11.42
materiały gipsowe
wykańczanie wnętrz
budynki
wilgotność względna
kontakt z wodą.
gypsum materials
interior finishing
buildings
relative humidity
water exposure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Warunki techniczne stosowania materiałów gipsowych w pomieszczeniach o podwyższonej wilgotności
Tomasz Kania
Marcin Wieteska
nr katalogowy: 140605
10.15199/33.2022.11.42
materiały gipsowe
wykańczanie wnętrz
budynki
wilgotność względna
kontakt z wodą.
gypsum materials
interior finishing
buildings
relative humidity
water exposure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Warunki techniczne stosowania materiałów gipsowych w pomieszczeniach o podwyższonej wilgotności
Tomasz Kania
Marcin Wieteska
nr katalogowy: 140605
10.15199/33.2022.11.42
materiały gipsowe
wykańczanie wnętrz
budynki
wilgotność względna
kontakt z wodą.
gypsum materials
interior finishing
buildings
relative humidity
water exposure.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Import surowców do przetwórstwa żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 148657
10.15199/65.2024.5.1
surowce
przetwórstwo żywności
import
rolnictwo
raw materials
food processing
import
agriculture
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Obróbka termiczna surowców i produktów mięsnych gwarantem ich bezpieczeństwa mikrobiologicznego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120394
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Analiza kąta zwilżania materiałów polistyrenowych poddanych obróbce plazmą nietermiczną wytwarzaną w reaktorze typu dysza z wyładowaniem barierowym
Michał KWIATKOWSKI
Piotr TEREBUN
Piotr KRUPSKI
Jarosław DIATCZYK
Joanna PAWŁAT
nr katalogowy: 98802
10.15199/48.2016.06.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Biotworzywa do produkcji opakowań żywności
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 112863
10.15199/65.2018.3.9
opakowania żywności
opakowania z biotworzyw
materiały polimerowe ze źródeł odnawialnych
food packaging
bioplastics packaging
polymeric materials from renewable resources
OPAKOWANIE 2018-11
PACKAGING SPECTRUM: Związki NIAS. Ocena ryzyka. Część 2.
Katarzyna Samsonowska
Małgorzata Pawlicka
Agnieszka Kwiecień
nr katalogowy: 117119
10.15199/42.2018.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Analiza poglądów konsumentów na temat opakowań do żywności – badania wstępne
Anna Żbikowska
Aniela Sokół
Michał Sowiński
Iwona Szymańska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 138578
10.15199/65.2022.7.7
żywność pakowana
opinie konsumentów
bezpieczeństwo
jakość żywności pakowanej
badania
packaged food
consumer opinions
safety
quality of the packaged food
survey research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zrównoważony rozwój opakowań do żywności
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 139173
10.15199/65.2022.8.9
zrównoważony rozwój
tworzywa sztuczne
opakowania
ekologia
biomateriały
PCR
sustainable development
polymers
packaging
ecology
biomaterials
PCR
PACKAGING REVIEW 2024-2
COMPOSTABILITY OF DECORATIVE PAPER TISSUE NAPKINS
ANETA SZUMICKA
nr katalogowy: 148908
10.15199/42.2024.2.3
compostability
biodegradability
eco-toxicity
kompostowalność
biodegradowalność
ekotoksyczność
PACKAGING REVIEW 2024-2
COMPOSTABILITY OF DECORATIVE PAPER TISSUE NAPKINS
ANETA SZUMICKA
nr katalogowy: 148908
10.15199/42.2024.2.3
compostability
biodegradability
eco-toxicity
kompostowalność
biodegradowalność
ekotoksyczność
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 139863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
The elemental composition, topography and wettability of Pb0.25Sn1.75S2 thin film
Igor S. TASHLYKOV
Anton I. TURAVETS
Valery F. GREMENOK
Pawel ZHUKOWSKI
nr katalogowy: 75321
OPAKOWANIE 2009-I
Developing Antimicrobial Packaging Materials Using Bacteriocins
Anna Sip
Ewelina Celińska
nr katalogowy: 42502
OPAKOWANIE 2019-4
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część 4. Środowisko procesu produkcyjnego
Karol Bal
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 119875
10.15199/42.2019.4.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 139863
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2024-1
Machinability of steels used for drinking water installation fittings
AGNIESZKA CHACZYK
PHILIPP SKODA
JANUSZ KRAWCZYK
nr katalogowy: 147578
10.15199/28.2024.1.1
machinability
free-cutting steel
surface layer
tool wear
skrawalność
stal automatowa
warstwa wierzchnia
zużycie narzędzi
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Preparation of mounting mass
Adrian Krzysztof Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105203
10.15199/28.2017.2.9
Mounting mass
silicone resin
UV-crosslinking
LED-crosslinking
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Model statystycznej optymalizacji składu przemysłowych preparatów myjących na bazie surowców pochodzenia naturalnego z wykorzystaniem metody planowanego eksperymentu (DOE)
Anna Jędrzejczyka
Robert Pełech
Ewa Janus
nr katalogowy: 141533
10.15199/62.2023.1.2
przemysłowe preparaty do mycia
skład formulacji
metoda planowanego eksperymentu
industrial cleaning agents
formulation composition
design of experiments
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-4-5
In vitro investigation on calcium sulfate gypsum/hydroxyapatite composites
WIOLETTA FLORKIEWICZ
DAGMARA SŁOTA
AGNIESZKA MAKARA
BOŻENA TYLISZCZAK
nr katalogowy: 134838
10.15199/28.2021.4-5.3
hydroxyapatite
calcium sulfate gypsum
composite
biomineralization
hydroksyapatyt
gips
kompozyt
biomineralizacja
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Investigation of High Power Bolted Busbar Connectors with Longitudinal Slots
Raina TZENEVA
nr katalogowy: 72121
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Signal processing for non-contact NDE
Michal KUBINYI
Adam DOCEKAL
Helena G. RAMOS
Artur L. RIBEIRO
nr katalogowy: 49771
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
The new version of contact-less method for localisation of catenary contact wire - theoretical assumption
Jacek SKIBICKI
nr katalogowy: 77942
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-2
Evaluation of the degree of wear of rotational instruments used in dentistry
MONIKA GWOŹDZIK
ZYGMUNT NITKIEWICZ
MARCIN BASIAGA
ZBIGNIEW BAŁAGA
nr katalogowy: 84289
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-1
Zastosowanie aerożeli w materiałach włókienniczych do ochrony przed czynnikami gorącymi
SYLWIA KRZEMIŃSKA
AGNIESZKA GRESZTA
nr katalogowy: 111869
10.15199/60.2018.01.3
aerożele
materiały włókiennicze
odzież ochronna
czynniki gorące
promieniowanie cieplne
aerogels
textile materials
protective clothing
heat factors
heat radiation
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Migracja toksycznych metali z papierowych i tekturowych wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Maciej Ciepliński
Izabela Podawczyk
nr katalogowy: 141600
10.15199/54.2023.1.1
papier
tektura
kontakt z żywnością
toksyczne metale
absorpcyjna spektrometria atomowa
paper
board
contact with food
toxic metals
atomic absorption spectrometry
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-4
ZNACZENIE SIŁ STYKU W TESTACH UKŁADÓW SCALONYCH PŁYTEK KRZEMOWYCH - część 1
Krzysztof Dąbrowiecki
nr katalogowy: 131362
10.15199/13.2021.4.5
Wspornikowa karta testowa
mikrokontaktor
CF
BCF
FEA
Cantilever probe card
probe
CF
BCF
FEA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Ink-jet printed dielectric layers containing BaTiO3 nanopowders
Marcin Słoma
Karol Lenkiewicz
Grzegorz Wróblewski
Anna Młożniak 
Małgorzata Jakubowska
nr katalogowy: 82067
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Płatki zbożowe – surowce, technologia produkcji i wartość odżywcza
Katarzyna Mitura
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 138731
płatki zbożowe
surowce
technologia produkcji
skład chemiczny
wartość odżywcza
cereal flakes
raw materials
production technology
chemical composition
nutritional value
OPAKOWANIE 2022-2
Nowe farby MGA CONTACT do kontaktu z żywnością
nr katalogowy: 136518
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
KRÓTKIE DONIESIENIA
nr katalogowy: 55651
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Innowacje w pakowaniu żywności w gospodarce zrównoważonej
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 134743
10.15199/65.2021.11.6
opakowania zrównoważone
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
sustainable packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Innowacje w pakowaniu żywności w gospodarce zrównoważonej
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 134743
10.15199/65.2021.11.6
opakowania zrównoważone
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
sustainable packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Innowacje w pakowaniu żywności w gospodarce zrównoważonej
Grażyna Budryn
Agnieszka Nowak
nr katalogowy: 134743
10.15199/65.2021.11.6
opakowania zrównoważone
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
sustainable packaging
active packaging
intelligent packaging
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Urządzenie do szybkiego oznaczania formaldehydu uwalnianego z naczyń ekologicznych do żywności
Adam KONIECZKA
Karolina BROŃCZYK
Michał ADAMSKI
Agata DĄBROWSKA
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 150766
10.15199/48.2024.10.40
formaldehyd
naczynia ekologiczne
czujniki elektrochemiczne
analiza GC-ECD
formaldehyde
ecological vessels
electrochemical sensors
GC-ECD analysis
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-2
Preparation of mounting mass
Adrian Krzysztof Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 105203
10.15199/28.2017.2.9
Mounting mass
silicone resin
UV-crosslinking
LED-crosslinking
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Ślad węglowy opakowań żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Łukasz Przybysz
nr katalogowy: 143829
10.15199/65.2023.6.7
ślad węglowy
opakowania do żywności
wymogi prawne
emisja CO2
carbon footprint
food packaging
legislative regulations
CO2 emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Znaczenie przemysłu spożywczego w gospodarce Polski i Unii Europejskiej
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Małgorzata Bułkowska
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 141289
10.15199/65.2022.12.1
przemysł spożywczy
gospodarka narodowa
handel zagraniczny
Polska
Unia Europejska
food industry
national economy
foreign trade
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2022 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 141625
10.15199/65.2023.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Biofilm w aspekcie przemysłu cukrowniczego
Jan Iciek
Joanna Biernasiak
Ilona Błaszczyk
nr katalogowy: 61686
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Możliwości zastosowania konopi włóknistych (Cannabis sativa L. var. sativa) w żywności
Patryk Pokorski
Monika Hoffmann
nr katalogowy: 134742
10.15199/65.2021.11.5
konopie włókniste
Cannabis sativa l. var. sativa
kannabidiol (CBD)
produkty
hemp
Cannabis sativa l. var. sativa
cannabidiol (CBD)
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Inwestycje w przemyśle spożywczym
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 143465
10.15199/65.2023.5.1
przemysł spożywczy
nakłady inwestycyjne
stopa inwestowania
food industry
investment outlays
investment rate
OPAKOWANIE 2018-9
Badanie migracji globalnej wybranych opakowań sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Klaudia Kałwa
Jakub Wyrostek
Katarzyna Ślepecka
nr katalogowy: 116097
10.15199/42.2018.9.1
OPAKOWANIE 2012-9e
Pont Packaging: visually attractive and cost effective packaging
nr katalogowy: 71170
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-9
MODELOWANIE PROCESU SPIEKANIA MATERIAŁÓW DWUFAZOWYCH METODĄ ELEMENTÓW DYSKRETNYCH
SZYMON NOSEWICZ
JERZY ROJEK
KATARZYNA PIETRZAK
MARCIN CHMIELEWSKI
DARIUSZ KALIŃSKI
nr katalogowy: 70824
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-4
Nanowłókna celulozowe o właściwościach hemostatycznych
ANNA PINAR
ROMUALDA KOŹMIŃSKA
nr katalogowy: 90938
10.15199/60.2015.4.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Investigations of real conditions properties of the biomedical electrodes with integrated electrode contact quality monitoring system for recording electrocardiographic signals
Zbigniew MARSZALEK
Waclaw GAWEDZKI
nr katalogowy: 101956
10.15199/48.2016.11.14
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Wptyw adhezji na kontakt warstw lepkosprężystych
N.V. Balabanava
S. A. Chizhik
Z. Rymuza
nr katalogowy: 1132
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2023 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 146885
10.15199/65.2024.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno- -finansowe
ceny
handel zagraniczny
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH