Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Poziom wyżywienia w Chinach i Indiach
MARIOLA KWASEK
nr katalogowy: 32537
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
AURA 2024-10
Rynek żywności
Gaweł ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 150961
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Nastrojowe menu
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 4162
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Spożycie żywności w Polsce na tle Unii Europejskiej
EWA ROSIAK
nr katalogowy: 29247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Czy i jak ograniczać spożycie soli
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 42460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Spożycie żywności i jego uwarunkowania w latach 2002-03
nr katalogowy: 6251
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
charakterystyka zbóż chlebowych uprawianych w Polsce
Paulina Karczewska
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 76468
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Malejąca konsumpcja żywności
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 81356
CHŁODNICTWO 2019-5
Zmniejszenie strat żywności dzięki urządzeniu ProsaLink firmy Danfoss
nr katalogowy: 123141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zmiany w spożyciu przetworów zbożowych
Stan isław Urban
nr katalogowy: 49660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Współczesne poglądy dotyczące spożycia pieczywa
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 40755
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Krewetki z karpiem w ryżu
nr katalogowy: 58735
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Zmiana klimatu a produkcja żywności
nr katalogowy: 132715
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Obiecująca nisza rynkowa dla przetwórni: owoce nobilitujące inne produkty spożywcze
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 42370
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Roczny spis treści. Wykaz artykułów "Przemysł Spożywczy" 2009 r.
nr katalogowy: 48959
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Menu na co dzień. Planowanie jadłospisu w oparciu o zasady zdrowego żywienia
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97172
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Słodko-gorzka prawda o stewii
Joanna Ziembicka
nr katalogowy: 44561
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Przewidywany postęp w produkcji mieszanek paszowych z perspektywy żywienia zwierząt
nr katalogowy: 36651
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Spożycie soków NFC w krajach UE
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 100340
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Na czym będą polegały zmiany w znakowaniu żywności wartością odżywczą?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51657
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Czarne chmury zbierają się nad dodatkami do żywności z numerami "E" - najlepszym antidotum jest żywność barwiąca
nr katalogowy: 123398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Problemy określania zawartości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 76484
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty wzbogacone kwasem foliowym (wit. z grupy B)
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 64641
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Fruktoza w przetwórstwie żywności
nr katalogowy: 89207
10.15199/65.2015.1.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Zawartość niklu (Ni) w przetworach zbożowych
Bohdan ACHREMOWICZ
Joanna KASZUBA
Czesław PUCHALSKI
nr katalogowy: 99943
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Badania ankietowe kobiet Spożycie produktów fermentowanych
Małgorzata Drywień
Jadwiga Hamułka
Magdalena Górnicka
Agata Wawrzyniak
Joanna Frąckiewicz
Agnieszka Woźniak
Anna Ciecierska
nr katalogowy: 112324
10.15199/65.2018.2.5
produkty fermentowane
spożycie
kobiety
fermented products
consumption
women
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-1
Sól - konserwant, czy przyprawa...
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 40722
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Prawda czy fałsz? Fakty o kawie
nr katalogowy: 138673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Alergeny w menu restauracji
Iga Bielejewska
nr katalogowy: 117485
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Analiza wpływu rosnących cen surowców, energii i innych kosztów produkcji na kondycję przemysłu makaronowego
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 59414
OPAKOWANIE 2013-9
Oznaczanie zawartości metali ciężkich w materiałach opakowaniowych i opakowaniach przeznaczonych do kontaktu z żywnością
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 79700
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
O odżywczej, biologicznej i prozdrowotnej wartości żywności
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 49805
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wybrane substancje bioaktywne obecne w ziarnie żyta
Joanna Harasym
nr katalogowy: 90407
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Produkty o obniżonej zawartości sodu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64632
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Sytuacja na rynku zbóż, ze szczególnym uwzględnieniem rynku pszenicy
nr katalogowy: 87639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 121521
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek tłuszczów - spożycie i prognozy popytu
E. Rosiak
nr katalogowy: 7101
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Zawartość soli w przetworach mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 64457
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Znaczenie błonnika pokarmowego w diecie człowieka oraz w przetwórstwie mięsa
Joanna Miazek
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 80009
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności w zakładach żywienia zbiorowego w Polsce i UE
Dorota Miarka
Monika Stanisławek
Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 105830
10.15199/65.2017.5.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Detekcja alergenów w żywności metody immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 57745
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Spożycie przetworów zbożowych i sytuacja w krajowym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 20152
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Wartość odżywcza i dietetyczna mięsa drobiowego
Paulina Duma -Kocan
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 104731
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Konferencja szkoleniowa dla przedstawicieli branż zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 111482
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Smaczne i zdrowe - nasze produkty zbożowe
nr katalogowy: 73470
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Ile soli w diecie (i w chlebie)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 50841
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Makarony instant noodles podbijają świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45164
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Piekarze górą
nr katalogowy: 47769
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Cenne właściwości ryb problemem w przetwórstwie
Mariusz Szymczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 101009
10.15199/65.2016.9.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Spożycie chlorku sodu a współczesne zalecenia żywieniowe
Monika Michalak-Majewska
Waldemar Gustaw
Aneta Sławińska
Wojciech Radzki
nr katalogowy: 78243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Glikozydy stewiolowe - nowa substancja słodząca
Katarzyna Kuźma
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 68729
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Żywność minimalnie przetworzona o przedłużonej trwałości
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Alicja Dłubała
nr katalogowy: 89577
10.15199/65.2015.2.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Sklepiki szkolne
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Prawie wszystko o produkcji mąk całoziarnowych (razowych)
nr katalogowy: 58121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Czipsy z buraków ćwikłowych jako żywność prozdrowotna
Katarzyna Mikołajczyk-Bator
Janusz Czapski
nr katalogowy: 105832
10.15199/65.2017.5.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Przewodnik Komisji Europejskiej dotyczący etykietowania alergenów
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 109906
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Reputacja znaków E
nr katalogowy: 65900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Drugie śniadanie w szkole
Elżbieta Bartnikowska
Marta Filipek
nr katalogowy: 50234
CHŁODNICTWO 2009-12
Ocena wybranych cech jakościowych lodów Delicja w czasie przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
IZABELA DMYTRÓW
RENATA PILARCZYK
JUSTYNA BODNAR
nr katalogowy: 48670
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-6-7
Dosoliliśmy
Irena Fober
nr katalogowy: 97532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Główne problemy produkcji i przetwórstwa zbóż
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 37682
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Stewia w świetle regulacji unijnych oraz najnowszych opinii EFSA
Iwona Wiśniewska
Barbara Jaworska-Łuczak
Waldemar Wierzba
nr katalogowy: 59105
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo-warzywnych w Polsce i w UE
Irena Strojewska
nr katalogowy: 99248
10.15199/64.2016.6.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
GOSPODARKA WODNA 2014-9
Ile wody naprawdę zużywamy? Ocena śladu wodnego Polaków związanego z konsumpcją żywności
nr katalogowy: 86460
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wybrane determinanty spożycia produktów zbożowych w polskich gospodarstwach domowych
Marlena Piekut
nr katalogowy: 109910
konsumpcja
mąka
pieczywo
ryż
płatki śniadaniowe
makarony
consumption
flour
bread
rice
flakes
pasta
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Warzywne co nieco
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143647
warzywa
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
surówki/sałatki warzywne
vegetables
nutritional value
health values
culinary use
vegetable salads.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Zmiany cen pieczywa w latach 1994-2011
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 68225
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Izomery trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego
Halina Makała
nr katalogowy: 130896
izomery tłuszczów trans
limity
trans fat isomers
limits
OPAKOWANIE 2014-6
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem bakterii E. coli
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
PATRYCJA SUMIŃSKA
URSZULA KUŹMICZ
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 85063
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
Chiny szansą dla polskich producentów napojów spirytusowych - rezultaty misji rolnej Unii Europejskiej w Państwie Środka
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 59101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Czy zalecenie redukcji soli w żywności to biurokratyczny bezsens przychodzący z Brukseli?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 45411
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Akryloamid w żywności dla dzieci jako realne zagrożenie dla zdrowia
Sylwia Zimny
Agnieszka Piekara
Monika Kaczmarczyk
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 117222
10.15199/62.2018.11.22
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Spożycie soli zalecenia i programy WHO oraz UE
Iwona Traczyk
Mirosław Jarosz
nr katalogowy: 59553
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania spożycia cukru, wyrobów cukierniczych i ciastkarskich w polskich gospodarstwach domowych - cz. 2
M. Piekut
nr katalogowy: 16658
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Charakterystyka alergenów i obowiązki producentów żywności
Halina Makała
nr katalogowy: 109014
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Długoterminowe zmiany na światowych rynkach surowców rolnych - główne przyczyny wysokich i zmiennych cen – Michał Koleśnikow – ekspert ds. Analiz Rynków Rolnych w Departamencie Analiz Makroekonomicznych i Sektorowych BGŻ S.A.
nr katalogowy: 72178
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
OPAKOWANIE 2014-1
Zagrożenia żywności pochodzące z materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
ALEKSANDRA FIJAŁKOWSKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 82143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Działania promujące spożycie pieczywa realizowane przez Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 67403
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Konsumpcja owoców i warzyw w Polsce i w UE
I. Strojewska
nr katalogowy: 22387
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WYKORZYSTANIE ANALIZY KOMPUTEROWEJ w badaniu sekwencji miozyn wybranych gatunków zwierząt jako potencjalnego źródła biologicznie aktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 144572
białka
miozyny
biologicznie aktywne peptydy
proteoliza
analiza komputerowa
proteins
myosins
biologically active peptides
proteolysis
computer analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Sterole roślinne w żywieniu i przemyśle spożywczym
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 105775
10.15199/65.2017.4.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Przetwory owsiane cennym składnikiem naszej diety
nr katalogowy: 52966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wykorzystanie substancji słodzących w produkcji dżemów i przetworów owocowych na polskim rynku
Piotr Sałek
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 126835
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. II)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek Politechnika Łódzka
nr katalogowy: 69081
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Żywienie a odporność
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
nr katalogowy: 127636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Techniki prognozowania wzrostu Listeria monocytogenes w wybranych matrycach spożywczych
Klaudia Szewczuk
Filip Zdziennicki
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 87960
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Analiza strat i marnotrawstwa żywności w sektorze mięsnym
nr katalogowy: 125179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Zmiany w zwyczajach żywieniowych Polaków
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 102840
10.15199/65.2016.12.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
W poszukiwaniu prawdy
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 96445
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
Ulotka promująca spożycie pieczywa
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62772
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Rynek wód w opakowaniach jednostkowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 45288
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Rynek napojów alkoholowych
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 85096
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Uwarunkowania i tendencje krajowego popytu na żywność w latach 2017-2018
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119408
10.15199/65.2019.3.1
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
Spożycie soków owocowych, warzywnych i owocowo- -warzywnych w gospodarstwach domowych w Polsce
Irena Strojewska
nr katalogowy: 106762
10.15199/64.2017.6.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
Zmiany na rynku soków pitnych, nektarów i napojów
BOŻENA NOSECKA
nr katalogowy: 35997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Konsument na rynku ryb i przetworów rybnych
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 25856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Konsumpcja soków pitnych i wydatki na soki w gospodarstwach domowych
Irena Strojewska
nr katalogowy: 68863
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Moda na pieczywo całoziarnowe Czy pieczywo jasne tuczy i jest niezdrowe?
Aleksandra Kępińska
nr katalogowy: 89325
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rozwiązanie alternatywne – adaptacja istniejących pomieszczeń
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 142506
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Białka w lodach
Elżbieta Polak
Joanna Markowska
nr katalogowy: 97867
10.15199/65.2016.4. 3
GOSPODARKA WODNA 2018-9
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 116241
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Trendy na rynku napojów
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 84840
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Nutraceutyki (suplementy diety)
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 62276
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Prawda czy fałsz? Fakty o kawie
nr katalogowy: 138673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Naturalnie niezdrowe Szkodliwe substancje występujące naturalnie w żywności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103521
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Kryzys ekonomiczny a produkcja, handel i spożycie wyrobów makaronowych
Miłosz Łuczak
Wiktor Obuchowsk i
nr katalogowy: 48396
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 30747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Nasz polski chleb powszedni - mieszany
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 37733
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Plakat promujący spożycie pieczywa - znów dostępny
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 73300
OPAKOWANIE 2011-5
Opakowania giętkie i folia aluminiowa w 2010 roku
PIOTR DOBROŁĘCKI
nr katalogowy: 59460
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Ekologiczne mięso – produkcja i jakość
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 129668
produkcja ekologiczna
ekologiczne mięso
wartość odżywcza
organic production
organic meat
nutritional value
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 123892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Za, a nawet przeciw...
Bogdan Mamaj
nr katalogowy: 58706
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Polski Związek Producentów Zbóż (PZPZ) promuje mąki i pieczywo pełnoziarnowe
nr katalogowy: 58133
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 3)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55239
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Ile (wg GUS) spożywamy chleba
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 65751
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 109922
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Spożycie przetworów zbożowych i stan krajowego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 84585
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Współczesne problemy oraz oczekiwania związane z produkcją makaronu w Polsce
Wiktor Obuchowski
Miłosz Łuczak
nr katalogowy: 71464
AURA 2010-5
Jedz ryby nie tylko od święta
Władysław MIGDAŁ
Joanna TKACZEWSKA
Piotr KULAWIK
Łukasz MIGDAŁ
Arkadiusz OSIECKI
Karolina LATOS
Maciej PRZYBYŁKO
nr katalogowy: 51904
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Glikozydy stewiolowe właściwości technologiczne i wykorzystanie w produktach rynkowych
Marlena Pielak
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 106758
10.15199/65.2017.6.7
rynek żywności
żywność
glikozydy stewiolowe
właściwości
food market
food
steviol glycosides
properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Funkcjonalne napoje mleczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Klaudia Kulik
Maciej Bazarnik
nr katalogowy: 110188
10.15199/64.2017.10.4
napoje mleczne
napoje funkcjonalne
bakterie kwasu mlekowego
substancje bioaktywne
milk beverage
functional beverage
lactobacilli
bioactive subs
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. I. Przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Jan Kłobukowski
Joanna Ciborska
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 108786
10.15199/65.2017.8.7
trawienie
wchłanianie
tłuszcz
produkty spożywcze
digestion
absorption
fat
food products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 115057
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 67235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Promocja mąki i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 57886
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84673
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
nnowacje firmy Bühler Płatkownica walcowa MDFA do zbóż
nr katalogowy: 110283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Ziemniaczane sekrety
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 44853
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Zagrożenia mikrobiologiczne w owocach i warzywach o małym stopniu przetworzenia
Katarzyna Czaczyk
Anna Dobrowolska
nr katalogowy: 114461
10.15199/65.2018.6.4
warzywa i owoce o małym stopniu przetworzenia
jakość mikrobiologiczna
minimally processed fruits and vegetables
microbiological quality
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-25
Kukurydza w diecie człowieka
Henryk Piekut
nr katalogowy: 123577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Zmiany w piramidzie żywieniowej
nr katalogowy: 96827
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-3
Wykorzystanie kukurydzy do celów spożywczych
Henryk Piekut
nr katalogowy: 136808
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wiadomości - Wydarzenia
nr katalogowy: 125170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Rozwiązanie alternatywne – adaptacja istniejących pomieszczeń
Włodzimierz Gubała
nr katalogowy: 142506
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Zakwas zamiast soli
nr katalogowy: 144327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Promocja mąk i pieczywa całoziarnowego (razowego) w Polsce
nr katalogowy: 56209
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Zastosowanie wysokich ciśnień do utrwalania soków NFC
Justyna Szczepańska
Krystian Marszałek
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 111191
10.15199/64.2017.11-12.3
wysokie ciśnienie hydrostatyczne
soki owocowe i warzywne
drobnoustroje
enzymy
5-HMF
bezpieczeństwo
jakość
high hydrostatic pressure
fruit and vegetable juices
microorganisms
enzymes
5-HMF
safety
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Spożycie produktów zbożowych w Polsce w warunkach spowolnienia gospodarczego
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 81771
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Szybkie życie, wygodne spożycie Odpowiedź Tetra Pak? na zmieniające się trendy na rynku soków, nektarów i napojów
nr katalogowy: 83788
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Prozdrowotne właściwości stewii (Stevia rebaudiana Bertoni)
Tomasz Czernecki
Aneta Brodziak
Anna Stój
nr katalogowy: 86665
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w Polsce w latach 1990-2011
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 72174
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza produktów fermentacji opornych dekstryn
Katarzyna Śliżewska
Renata Barczyńska
Kamila Jochym
Janusz Kapuśniak
nr katalogowy: 59919
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
System Colilert postęp w analizie jakości mikrobiologicznej wody
Anna Otlewska
Katarzyna Dybka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 75462
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Jakość szynek konserwowych
Marius z Florek
Piotr Domaradzki
Małgorzata Ryszkowska-Siwko
Piotr Skałecki
Katarzyna Brogowska
Izabela Jaruga
nr katalogowy: 102860
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-2
Umiarkowany optymizm u przetwórców owoców i warzyw
Zbigniew Kacprzyk
nr katalogowy: 89756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 89208
10.15199/65.2015.1.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Spożycie ryb i owoców morza w Polsce
nr katalogowy: 128172
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Problemy jakości kulinarnego mięsa wieprzowego
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 46579
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Niebawem spożycie wód butelkowanych przekroczy spożycie wszystkich pozostałych kategorii napojowych
nr katalogowy: 118723
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143576
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Walory mięsa kaczki piżmowej
Marcin Różewicz
Barbara Biesiada-Drzazga
nr katalogowy: 106586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Współczesne trendy w spożyciu wybranych produktów zbożowych
Marlena Pielak
Ewa Ołubiec-Opatowska
Ewa Czarniecka-Skubina
Danuta Jaworska
nr katalogowy: 114466
10.15199/66.2018.6.7
produkty zbożowe
preferencje konsumenckie
potrawy
cereal products
consumer preferences
dishes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Substancje balastowe w produktach zbożowych
nr katalogowy: 20007
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Napoje funkcjonalne - serwis informacyjny
nr katalogowy: 41079
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Spożycie soków pitnych i nektarów w Polsce i w krajach UE-27
Irena Strojewska
nr katalogowy: 77511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Konsumpcja owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce w latach 2007-2016
Irena Strojewska
mgr inż. Joanna Wawrzyszuk
nr katalogowy: 114516
10.15199/64.2018.5-6.3
spożycie
prozdrowotne wartości
owoce
warzywa
przetwory
consumption
pro-health values
fruits
vegetables
preserves
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH