Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Izomery trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego
Halina Makała
nr katalogowy: 130896
izomery tłuszczów trans
limity
trans fat isomers
limits
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Otrzymywanie izomerów sprzężonego kwasu linolowego (CLA)
Natalia Niezgoda
Paweł Mituła
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 59899
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Synthesis of new 1,3-oxazolidines and determination of their activity as repellents and acaricides Synteza nowych 1,3-oksazolidyn i zbadanie ich aktywności repelencyjnej i roztoczobójczej
Iwona Połeć
Karolina Świech
nr katalogowy: 104025
10.15199/62.2017.2.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kwas linolowy ze sprzężonymi wiązaniami podwójnymi w modyfikowanych olejach roślinnych i w tłuszczu mlekowym
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
ROBERT BODKOWSKI
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HANNA GWARDIAK
KRZYSZTOF RÓŻYCKI
nr katalogowy: 49079
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Synteza biologicznie aktywnych izomerów kwasu linolowego z wykorzystaniem katalizatora tlenkowego
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Bożena Patkowska-Sokoła
Krzysztof Różycki
Hann a Gwardiak
Robert Bodkowski
nr katalogowy: 59922
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Alternatywne metody modyfikacji tłuszczów jadalnych
Iwona Szymańska
Laura Przybyszewska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 126048
10.15199/65.2020.4.3
tłuszcze jadalne
strukturyzacja
frakcjonowanie
przeestryfikowanie enzymatyczne
oleożelacja
edible fats
structuring
fractionation
enzymatic transesterification
oleogelation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Identyfikacja produktów uwodornienia wybranych ftalanów dibutylowych metodą GC/MS
EUZEBIUSZ J. DZIWIŃSKI
ALEKSANDRA TASARSKA
JÓZEF LACH
nr katalogowy: 54884
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Tłuste cięcie
nr katalogowy: 114531
żywność
zamienniki tłuszczu
ograniczenie tłuszczu w potrawach
food
fat substitutes
limiting fat in dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Certyfikowany olej palmowy w roku 2019
Krzysztof Krygier
Anna Florowska
nr katalogowy: 124139
olej palmowy
certyfikacja
3 MCPD
palm oil
certification
3 MCPD
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Mikrobiologiczna enancjoselektywna redukcja acetylowych pochodnych pirydyny
TOMASZ JANECZKO
JADWIGA DMOCHOWSKA-GŁADYSZ
EDYTA KOSTRZEWA-SUSŁOW
nr katalogowy: 49050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Effect of a mineral-fatty additive on fatty acids content in cow milk and dairy products Wpływ preparatu mineralno-tłuszczowego na zawartość kwasów tłuszczowych w mleku krów i produktach mleczarskich
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Witold Janeczek
Andrzej Zachwieja
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 86125
10.12916/przemchem.2014.1467
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Raport WHO na temat globalnej eliminacji tłuszczów trans
nr katalogowy: 144337
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-10
Kinetics of the Reaction of cis - and trans-PtCl4(NH3)2 Complexes in Aqueous Solution, in the Presence of Ethanol
Krzysztof Pacławski
Magdalena Luty-Błocho
nr katalogowy: 101821
10.15199/67.2016.10.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Czy istnieje potrzeba znakowania żywności zawartością izomerów trans kwasów tłuszczowych
H. Mojska
nr katalogowy: 22599
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-8
Synteza i elektrochemiczne badania układu kauczuk + NaClO4 + węgiel aktywny
Tomasz Borowski
Jacek Kaczmarek
Jarosław Kraśniewski
Maciej Oleksy
Tadeusz Hryniewicz
nr katalogowy: 14382
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-3
Siedziba firmy transportowej
Dawid Mućka
nr katalogowy: 100950
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-1
Wykorzystanie zamienników tłuszczu w produktach spożywczych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Jędrusek-Golińska
nr katalogowy: 124486
10.15199/65.2020.1.3
zamienniki tłuszczu
podział
zastosowanie zamienników tłuszczu
fat replacements
division
use of fat substitutes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Izomery trans kwasów tłuszczowych - interesująca konferencja
Marta Stus
nr katalogowy: 32301
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Piknik z Trade Trans - Firleje 2008
nr katalogowy: 36189
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-1
Trade Trans - nowy terminal przeładunkowy w Dorohusku
nr katalogowy: 23863
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Hydratacja cis-1, trans-5, traws-9-cyklododekatrienu i cyklododecenu do cyklododekanolu
HELMUT MATYSCHOK
nr katalogowy: 107281
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Studies on physicochemical properties of the precursor and the activity and selectivity of the nickel catalyst in hydrogenation of rapeseed oil Badania fizykochemicznych właściwości prekursora oraz aktywności i selektywności niklowego katalizatora w uwodornieniu oleju rzepakowego
Marcin Konkol
Robert Bicki
Wiesław Próchniak
Paweł Wiercioch
nr katalogowy: 85008
10.12916/przemchem.2014.928
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-8
MiniTransPlus, czyli wszystko pod kontrolą!
Michał Nitschke
Violetta Felsmann
nr katalogowy: 108666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Laktony. Część XXXVIa). Synteza chlorowcolaktonów z podstawnikiem metoksyfenylowym
Marcelina Mazur
Witold Gładkowski
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 59892
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-5
Przydatność tłuszczu jako składnika marynat
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 120392
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Synteza i aktywność antyfidantna pochodnych farnezolu
Anna Gliszczyńska
Dorota Masłowiec
Maryla Szczepanik
Jan Nawrot
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 59857
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Kalejdoskop ze świata napojów - maj 2009 r.
Paweł Bogacz
nr katalogowy: 45309
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Układy do transportu zwojów
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 138242
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Azobenzen i jego chemiczne przemiany
JOANNA MASŁOWSKA
JOLANTA JANIAK
nr katalogowy: 107323
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Analiza beztłuszczowych przekąsek warzywnych pod kątem akceptacji konsumentów
Agnieszka Bąkowska
Elżbieta Nijaka
Agnieszka Strażyńska
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 126806
10.15199/65.2020.6.6
przekąski
frytkownica beztłuszczowa
pożądalność konsumencka
tłuszcz
snacks
air frying
consumer acceptance
fat
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-8-9
Kwartalnik Elektroniki i Telekomunikacji, 2006
nr katalogowy: 19674
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Efektywne zastosowanie katalizatorów na matrycy poli(kwasu asparaginowego) w reakcji epoksydacji trans-stilbenu
JAN PIELICHOWSKI
EDYTA HEBDA
nr katalogowy: 47214
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Lipidy w żywności, żywieniu i zdrowiu człowieka Cz. I. Przyswajanie, źródła oraz spożycie lipidów
Jan Kłobukowski
Joanna Ciborska
Filip Kłobukowski
nr katalogowy: 108786
10.15199/65.2017.8.7
trawienie
wchłanianie
tłuszcz
produkty spożywcze
digestion
absorption
fat
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Walory prozdrowotne masła z mleka krowiego i koziego
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 148174
10.15199/65.2024.4.5
masło z mleka krowiego
masło z mleka koziego
kwasy tłuszczowe
wskaźniki oceny jakości lipidów
butter from cow’s milk
butter from goat’s milk
fatty acids
lipid quality assessment indicators
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-6
Uderzenia hydrauliczne w sieci wodociągowej pierścieniowej
ROMAN WICHOWSKI
nr katalogowy: 16504
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-22
Inżynierowie życia
Irena Fober
nr katalogowy: 13367
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-9
Mięso w diecie człowieka
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 139487
mięso
tłuszcz
wartość odżywcza
substancje bioaktywne
witaminy
substancje mineralne
meat
fat
nutritional value
bioactive substances
vitamins
minerals
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Powstanie i znaczenie izomerów trans kwasów tłuszczowych
Anna Zbikowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 12820
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-12
Biopaliwa na rynku paliw silnikowych Unii Europejskiej
Grzegorz Kozakowski
nr katalogowy: 23117
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-5
Określanie metoda magnetyczną przy wykorzystaniu modelu Preisacha wpływu obciążenia cyklicznego...
Lode VANDENBOSSCHE
Luc DUPRE
Jan MELKEBEEK
nr katalogowy: 11699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Worek Roku pochodzi z Indii
nr katalogowy: 134850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Parametry wybuchowości mieszanin izomerów ksylenu w powietrzu w różnych temperaturach początkowych
Marcin Grabarczyk
Piotr Lesiak
Damian Bąk
Alina Wolańska
nr katalogowy: 107063
10.15199/62.2017.6.17
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
NOWOŚCI PRODUKTOWE
nr katalogowy: 34586
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Projekt zintegrowany UE "ISAFRUIT"
nr katalogowy: 29432
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-7
Dynamiczna obciążalność toru prądowego w systemie energetycznym
Franciszek Mosiński
nr katalogowy: 27714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Kwiat tłuszczowy
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 28982
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-1
Standard TETRA dla potrzeb obsługi służb państwowych w strefie przybrzeżnej Bałtyku
Ryszard J. KATULSKI
Jerzy ŻUREK
nr katalogowy: 23791
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-6
Salon Bezpieczeństwo Pracy w Przemyśle
nr katalogowy: 60473
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Tłuszcze AarhusKarlshamn w świetle współczesnych zaleceń żywieniowych
nr katalogowy: 31390
DOZÓR TECHNICZNY 2022-1
Nowe możliwości w intralogistyce dzięki pojazdom autonomicznym
nr katalogowy: 136309
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-6
Badania funkcjonalne systemów automatyki stacyjnej zgodnych z IEC 61850
Christian Brauner
Eugenio Carvalheira
nr katalogowy: 131901
10.15199/74.2021.6.1
system automatyki stacyjnej
IEC 61850
StationScout
badania funkcjonalne
SCL
SCD
Substation Automation System
IEC 61850
StationScout
functional testing
SCL
SCD
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-6
Badania funkcjonalne systemów automatyki stacyjnej zgodnych z IEC 61850
Christian Brauner
Eugenio Carvalheira
nr katalogowy: 131901
10.15199/74.2021.6.1
system automatyki stacyjnej
IEC 61850
StationScout
badania funkcjonalne
SCL
SCD
Substation Automation System
IEC 61850
StationScout
functional testing
SCL
SCD
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Polska największym beneficjentem środków funduszu TEN-T w 2006 roku
nr katalogowy: 25916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Badania nad wykorzystaniem glicerolu w syntezie organicznej.Cz. II. Konwersja glicerolu do jego tert-butylowych eterów
JACEK KIJEŃSKI
MAŁGORZATA E. JAMRÓZ
WITOLD TĘCZA
nr katalogowy: 25408
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 133739
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Sygnały o technice
J.Trzionka
E. Halentz
nr katalogowy: 132901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
"Uważaj na tłuszcze trans" - wyniki najnowszych badań IŻŻ
nr katalogowy: 109052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Polskie firmy chemiczne w Internecie T Część LXXII
nr katalogowy: 97292
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Polski Kongres Browarniczy we Wrocławiu
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 111181
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Na arenie międzynarodowej Międzynarodowy finał Les Chefs en Or 2016
nr katalogowy: 103530
ELEKTROINSTALATOR 2022-4
PIERWSZA MIKROSIEĆ W POLSCE
nr katalogowy: 137246
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Wydarzenia
nr katalogowy: 140690
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Sukces w piekarstwie jest możliwy
nr katalogowy: 146320
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
MAGOREX. Wyprodukujemy wszystko, czego potrzebujesz w swoim zakładzie
nr katalogowy: 114046
OPAKOWANIE 2013-5
Próba opracowania składu i receptury benzyny do lakierów jako cieczy wzorcowej zgodnej z wymaganiami przepisów międzynarodowych dotyczących badań opakowań transportowych do materiałów niebezpiecznych
LESZEK WAŁACHOWSKI
EDYTA WALECKA
nr katalogowy: 76629
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-3
Ultradźwiękowa i optyczna diagnostyka urządzeń elektroenergetycznych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 136838
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-2
Diagnostyka przekładników napięciowych z wykorzystaniem synchrofazorów
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 141903
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Mimaki wprowadza pierwszą drukarkę atramentową do bezpośredniego druku na folii
nr katalogowy: 142788
ELEKTROINSTALATOR 2024-1
ENERGETYCZNE POSTANOWIENIA NOWOROCZNE CO CZEKA RYNEK ENERGII W 2024 ROKU?
Bartłomiej Jaworski
nr katalogowy: 147046
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-5
Transformacja energetyczna bez tajemnic
nr katalogowy: 148775
OPAKOWANIE 2021-1
Bobiniarki Jurmet przystosowują się do „nowej normalności”
nr katalogowy: 130144
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Kwasy tłuszczowe w handlowych jogurtach dostępnych w Olsztynie
Beata Paszczyk
Elżbieta Tońska
nr katalogowy: 145687
10.15199/65.2023.10.5
jogurt
kwasy tłuszczowe
CLA
kwasy n-3 in-6
hipocholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (DFA)
hipercholesterolemiczne kwasy tłuszczowe (OFA)
yoghurt
fatty acids
CLA
n-3 and n-6 acids
hypocholesterolemic fatty acids (DFA)
hypercholesterolemic fatty acids (OFA)
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Polacy mało wiedzą o omega-3 i omega-6
nr katalogowy: 80682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
ELEKTROINSTALATOR 2023-2
DIAGNOSTYKA TRANSFORMATORÓW
nr katalogowy: 142172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-10
Environmental safety assessment of waste products-based detergents used for lubricants. Ocena bezpieczeństwa dla środowiska preparatów myjących do smarów na bazie surowców odpadowych
Iwona Szwach
Renata Kulesza
Ewa Sabura
nr katalogowy: 79852
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Roślinne alternatywy dla serów: stan i perspektywy
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 140723
10.15199/65.2022.11.5
dieta roślinna
sery
substytuty
analogi
wartość żywieniowa
plant-based diet
cheeses
substitutes
analogues
nutritional value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Podlaski młyn "Bracia Górscy" animatorem atrakcyjnych imprez integracyjnych
nr katalogowy: 109915
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Tłuszcz, ale jaki?
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 43710
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Tłuszcze od podszewki
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 62225
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-11
Nowa seria modułowych masztów odgromowych firmy ELKO-BIS
nr katalogowy: 129022
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-10
Ćwierćwiecze rozwoju technologii transformatorów nadprzewodnikowych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 140271
AURA 2023-7
Metropolie bez samochodów
nr katalogowy: 144225
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Porównanie układów pomiaru prądu fotodiody w dyfuzyjnej tomografii optycznej
GRZEGORZ DOMAŃSKI
BOGUMIŁ KONARZEWSKI
ARTUR TRYBUŁA
JANUSZ MARZEC
KRZYSZTOF ZAREMBA
ROBERT KURJATA
nr katalogowy: 51411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-5
Smak tłuszczu
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 51702
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Zmiany zachodzące w czasie przechowywania mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 120752
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Uczta molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 101282
CHŁODNICTWO 2018-6
Wpływ rodzaju systemu pakowania na jakość mięsa po procesie zamrażalniczego przechowywania
Krzysztof Dasiewicz
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Łukasz Staśkiewicz
nr katalogowy: 117864
10.15199/8.2018.6.5
mięso wieprzowe
kwasy tłuszczowe
tłuszcz
mrożenie
pakowanie
pork
fatty acids
fat
freezing
packing
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Czy naprawdę wiem, co wybieram
Marta Stus
nr katalogowy: 50237
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Z ŻYCIA POLSKIEJ IZBY PRZEMYSŁU CHEMICZNEGO
nr katalogowy: 84988
OPAKOWANIE 2016-8
Konsolidacja polskiego rynku opakowań
JOANNA REICHEL-KLUCZKO
nr katalogowy: 100410
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Co może ujawnić audyt?
PIOTR GRZESZCZYK
nr katalogowy: 148320
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski rynek Wartość żywieniowa tłuszczów w wyrobach ciastkarskich trwałych
Sylwia Onacik-Gür
Anna Żbikowska
György Karlovits
Milena Kupiec
nr katalogowy: 105834
10.15199/65.2017.5.8
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-3
Electronically Tunable SIMO Mixed-mode Universal Filter using VDTAs
Vithaya Chamnanphai
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 104334
10.15199/48.2017.03.48
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Synthesis of new 2-aryl-3-phenyl-4-nitro-tetrahydro-1,2-oxazoles in 1,3-dialkylimidazolium ionic liquid Synteza nowych 2-arylo-3-fenylo-4-nitro-tetrahydro-1,2-oksazoli w 1,3-dialkiloimidazoliowej cieczy jonowej
Ewa Dresler
Radomir Jasiński
nr katalogowy: 95910
10.15199/62.2015.12.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
The problems of waste management of EPS and XPS insulation boards Problemy gospodarki odpadami płyt EPS i XPS
Anna Bojanowicz-Bablok
Barbara Gworek
Aleksandra Hajduk
nr katalogowy: 93602
10.15199/62.2015.9.40
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-11
Od przedłużania czasu życia transformatorów, odporność elektroprosumencką do usług na rynkach elektroprosumeryzmu
Marek Szrot
nr katalogowy: 140477
10.15199/74.2022.11.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Biodegradation of fat wastes by selected bacteria strains Biodegradacja odpadów tłuszczowych przez wyselekcjonowane szczepy bakterii
Anna Ligocka
Natalia Królczyk
Zbigniew Paluszak
nr katalogowy: 87199
10.12916/przemchem.2014.1703
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-2
Technologia otrzymywania nawozów płynnych typu NS oraz ocena ich wpływu na plony nasion rzepaku ozimego
Janusz Igras
Ryszard Winiarski
Monika Karszniac
Piotr Rusek
Katarzyna Topolewska
Jolanta Wielicka
Andrzej Dancewicz
nr katalogowy: 65841
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Czujnik wodoru AlGaN/GaN FAT-HEMT
Bogdan Paszkiewicz
Mateusz Wośko
Wojciech Macherzyński
Regina Paszkiewicz
Marek Tłaczała
nr katalogowy: 66154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Seeds of Lupinus mutabilis Sweet as a potential source of raw material for oil and fat industry. Nasiona łubinu andyjskiego (Lupinus mutabilis Sweet) jako potencjalne źródło surowca dla przemysłu tłuszczowego
Marta Gas
Marcin Kozak
Władysław Malarz
Andrzej Kotecki
nr katalogowy: 79454
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
By-products of the bioethanol manufacturing process from cereals. Produkty uboczne procesu wytwarzania bioetanolu ze zbóż
Stefania Kinal
Barbara Król
Alina Majewska-Pinda
nr katalogowy: 77344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Wpływ rodzaju i stężenia rozpuszczalnika organicznego na właściwości użytkowe mleczek czyszczących zawierających mikrosferę
Marian W. Sułek
Tomasz Wasilewski
Emilia Klimaszewska
nr katalogowy: 53324
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Selected chemical and physical properties of Spanish sage seeds (Salvia hispanica L.) Skład chemiczny i właściwości fizyczne nasion szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica L.)
Beata Zdybel
Agnieszka Sagan
Artur Przywara
nr katalogowy: 104012
10.15199/62.2017.2.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-24
Drewno - polski przebój
Henryk Piekut
nr katalogowy: 102238
-
nr katalogowy:
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-6
Postępy monitoringu transformatorów rozdzielczych w USA
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 143593
10.15199/74.2023.6.6
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dobrze wysmażone
nr katalogowy: 123644
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze zwierzęce i roślinne
olej palmowy
tłuszcze utwardzone
mieszanki tłuszczów
wykorzystanie kulinarne.
frying fats
solid animal and vegetable fats
palm oil
cured fats
mixtures of fats (blends)
culinary use.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Antiproliferative properties of lipoamino acids Właściwości antyproliferacyjne lipoaminokwasów
Bożena Patkowska-Sokoła
Andrzej W. Lipkowski
Hanna Gwardiak
Robert Bodkowski
Katarzyna Czyża
Joanna Wietrzykd
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
nr katalogowy: 85693
10.12916/przemchem.2014.1178
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Synthesis and odour characteristics of hydroxylactones with methylcyclohexane system Synteza i ocena zapachowa hydroksylaktonów z układem metylocykloheksanu
Małgorzata Grabarczyk
Katarzyna Wińska
Wanda Mączka
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 85032
10.12916/przemchem.2014.1051
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Antyutleniacze jako dodatki do karmy zwierząt mięsożernych
Hanna Bis-Wencel
Agnieszka Z. Rowicka
nr katalogowy: 59845
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
DECLARATION OF THE WORLD CONGRESS OF ENGINEERS – WEC23
nr katalogowy: 146685
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Supercritical CO2 extraction of flaxseed Ekstrakcja nasion lnu nadkrytycznym CO2
Andrzej Kotecki
Zbigniew Dobrzański
Marcin Kozak
Bożena Patkowska -Sokoła
Katarzyna Czyż
Władysław Malarz
nr katalogowy: 85698
10.12916/przemchem.2014.1202
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Technologia oczyszczania ścieków z przemysłowej produkcji masła. Cz. II. Instalacja w pełnej skali przemysłowej i specyfika uwarunkowań eksploatacyjnych
Sławomir Żak
nr katalogowy: 141007
10.15199/62.2022.12.6
ścieki z produkcji masła
dwustopniowa instalacja oczyszczania
oczyszczanie ścieków
flotacja
badania w pełnej skali przemysłowej
wastewater from industrial butter production
pre-treatment of wastewater
two-step treatment installation
flotation
full scale experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Technologia oczyszczania ścieków z przemysłowej produkcji masła. Cz. II. Instalacja w pełnej skali przemysłowej i specyfika uwarunkowań eksploatacyjnych
Sławomir Żak
nr katalogowy: 141007
10.15199/62.2022.12.6
ścieki z produkcji masła
dwustopniowa instalacja oczyszczania
oczyszczanie ścieków
flotacja
badania w pełnej skali przemysłowej
wastewater from industrial butter production
pre-treatment of wastewater
two-step treatment installation
flotation
full scale experiments
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Nowe Targi Lipskie
nr katalogowy: 106143
ELEKTROINSTALATOR 2023-1
ELEKTRYCZNOŚĆ 4.0
nr katalogowy: 141647
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Zastosowanie statycznej techniki headspace GC-MS do oznaczania benzenu, toluenu, etylobenzenu i ksylenu w glebie i roślinach
Stanisława Górska
Monika Delis
Paulina Chaber
nr katalogowy: 67013
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Synthesis of free fatty acids from plant oils rich in trienoic acids. Synteza wolnych kwasów tłuszczowych z olejów roślinnych bogatych w kwasy trienowe
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Hanna Gwardiaka
Dawid Kucharski
Bożena Patkowska-Sokoła
Joana Tylus
Robert Bodkowski
Krzysztof Różycki
nr katalogowy: 78586
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Adsorption of dichlorophenols from aqueous solutions onto multi-walled carbon nanotubes. Adsorpcja dichlorofenoli z roztworów wodnych na wielościennych nanorurkach węglowych
Krzysztof Kuśmierek
Monika Sankowska
Andrzej Świątkowski
nr katalogowy: 77807
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Impact of addition of butanol isomers on volatility of gasoline Wpływ dodatku izomerów butanolu na lotność benzyny silnikowej
Martynika Pałucho
nr katalogowy: 93012
10.15199/62.2015.8.15
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wpływ udziału mięsa chudego, tłuszczu, barwy mięśni oraz stopnia zaawansowania obróbki cieplnej na kształtowanie specyficznej smakowitości wołowiny i wieprzowiny
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 57880
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Propozycja szybkiej metody oznaczania wody w wybranym produkcie tłuszczowym typu margaryna
Małgorzata KOWALSKA
Sławomir JANAS
nr katalogowy: 109367
10.15199/48.2017.9.4
margaryna
zawartość wody
proces suszenia
wilgotność
wagosuszarka
margarine
content of water
drying process
humidity
moisture analyser
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Zagadnienie transportowe – optymalizacja dostaw mąki do piekarni według algorytmu programowania operacyjnego
Wojciech Moszczyński
Ewa Moszczyńska
nr katalogowy: 132874
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
Kiedy wymieniać olej w motocyklu
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137523
CHŁODNICTWO 2023-4
Co to jest statek chłodnia?
Andrzej Tyll
nr katalogowy: 144653
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Glutenowa sprawa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109060
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Zastosowanie dyfrakcji laserowej do badania stabilności emulsji typu olej w wodzie w przemyśle mleczarskim
Adriana Bomba
Andrzej Babuchowski
Marek Adamczak
nr katalogowy: 134158
10.15199/65.2021.10.4
mikroskopia optyczna
dyfrakcja laserowa (LD)
rozkład wielkości cząstek (PSD)
stabilność emulsji
optical microscopy
laser diffraction (LD)
particle size distribution (PSD)
emulsion stability
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wpływ zagarbowania aldehydem glutarowym i natłuszczania na sucho na wybrane właściwości skór garbowanych bezchromowo
Krzysztof Śmiechowski
Jan Żarłok
nr katalogowy: 139947
10.15199/60.2022.5.1
garbowanie bezchromowe
natłuszczanie bezkąpielowe
technologie proekologiczne
chrome-free tanning
non-bathing fatliquoring
pro-ecological technologies
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wpływ zagarbowania aldehydem glutarowym i natłuszczania na sucho na wybrane właściwości skór garbowanych bezchromowo
Krzysztof Śmiechowski
Jan Żarłok
nr katalogowy: 139947
10.15199/60.2022.5.1
garbowanie bezchromowe
natłuszczanie bezkąpielowe
technologie proekologiczne
chrome-free tanning
non-bathing fatliquoring
pro-ecological technologies
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-9
Geodezyjna libijska przygoda
Jerzy Bernasik
nr katalogowy: 128037
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-9
Geodezyjna libijska przygoda
Jerzy Bernasik
nr katalogowy: 128037
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Inwestycje Polskiej chemii w kierunku zielonej transformacji
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 129558
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-3
Obróbka jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki: zautomatyzowana pielęgnacja tekstyliów
nr katalogowy: 149212
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia ukraińska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136213
kuchnie regionalne
kuchnia ukraińska
charakterystyka
regional cuisine
Ukrainian cuisine
characteristic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Studies removal of alpha and beta -acids from hop wastes with calcium acetate Badania nad zastosowaniem octanu wapnia do usuwania alfa - i beta -kwasów z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Ewelina Klem-Marciniak
Maciej Kaniewski
Dariusz Popławski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 104027
10.15199/62.2017.2.32
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Zastosowanie materiałów mezoporowatych jako adsorbentów substancji o właściwościach przeciwutleniających
Michał Moritz
Aleksandra Stoińska
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 150563
10.15199/62.2024.9.7
krzemionka
kwasy fenolowe
flawonoidy
adsorpcja
silica
phenolic acids
flavonoids
adsorption
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wybrane chemiczne i fizyczne właściwości liofilizowanych, potencjalnie probiotycznych fermentowanych napojów mleczarskich oraz ocena ich rehydracji
Franciszek Kluza
Marek Domin
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Sybilla Kłapsia
Marek Szmigielski
Beata Zdybel
nr katalogowy: 113857
10.15199/62.2018.5.12
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Inny model rolnictwa
Elżbieta Łysakowska
nr katalogowy: 132025
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 137138
OPAKOWANIE 2022-7
Wyzwania dla rozwoju rynku bioopakowań w Polsce
Jakub Brzeziński
Grażyna Kędzia
Barbara Ocicka
Aneta Pluta-Zaremba
Marta Raźniewska
Jolanta Turek
Beata Wieteska-Rosiak
nr katalogowy: 138429
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Urządzenie do oczyszczania pojazdów ciężarowych w warunkach zimowych
Jacek Cebula
nr katalogowy: 139630
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-1
Budownictwo w zielonej transformacji
Katarzyna Nowak
Katarzyna Nowak-Dzieszko
nr katalogowy: 146952
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Aparaty do klasyfikacji tusz wieprzowych w skali EUROP
Fabian Magda
nr katalogowy: 73862
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-4
Przemysłowa Wiosna w Targach Kielce
nr katalogowy: 97951
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-7
Influence of Burning Candle on Room Ventilation
PETER KAPALO
MARIUSZ ADAMSKI
OREST VOZNYAK
nr katalogowy: 121234
10.15199/9.2019.7.5
burning
candle flame
microclimate
ventilation
spalanie
płomień świecy
mikroklimat
wentylacja
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH