Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Izomery trans kwasów tłuszczowych w produktach pochodzenia zwierzęcego
Halina Makała
nr katalogowy: 130896
izomery tłuszczów trans
limity
trans fat isomers
limits
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Izomery trans kwasów tłuszczowych - interesująca konferencja
Marta Stus
nr katalogowy: 32301
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Polski rynek Wartość żywieniowa tłuszczów w wyrobach ciastkarskich trwałych
Sylwia Onacik-Gür
Anna Żbikowska
György Karlovits
Milena Kupiec
nr katalogowy: 105834
10.15199/65.2017.5.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Nowy limit zawartości tłuszczów trans w żywności
nr katalogowy: 131654
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Raport WHO na temat globalnej eliminacji tłuszczów trans
nr katalogowy: 144337
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Już od ponad roku obowiązuje rygorystyczny limit tłuszczów trans we wszystkich produktach
nr katalogowy: 139174
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Tłuszcze AarhusKarlshamn w świetle współczesnych zaleceń żywieniowych
nr katalogowy: 31390
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-10
Powstanie i znaczenie izomerów trans kwasów tłuszczowych
Anna Zbikowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 12820
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Polacy mało wiedzą o omega-3 i omega-6
nr katalogowy: 80682
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Tłuszcze od podszewki
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 62225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Alternatywne metody modyfikacji tłuszczów jadalnych
Iwona Szymańska
Laura Przybyszewska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 126048
10.15199/65.2020.4.3
tłuszcze jadalne
strukturyzacja
frakcjonowanie
przeestryfikowanie enzymatyczne
oleożelacja
edible fats
structuring
fractionation
enzymatic transesterification
oleogelation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Czy naprawdę wiem, co wybieram
Marta Stus
nr katalogowy: 50237
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Otrzymywanie izomerów sprzężonego kwasu linolowego (CLA)
Natalia Niezgoda
Paweł Mituła
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 59899
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Synteza biologicznie aktywnych izomerów kwasu linolowego z wykorzystaniem katalizatora tlenkowego
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Bożena Patkowska-Sokoła
Krzysztof Różycki
Hann a Gwardiak
Robert Bodkowski
nr katalogowy: 59922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
OLEJ - NIEZBĘDNY SKŁADNIK W DIECIE CZŁOWIEKA
nr katalogowy: 85530
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Studies on physicochemical properties of the precursor and the activity and selectivity of the nickel catalyst in hydrogenation of rapeseed oil Badania fizykochemicznych właściwości prekursora oraz aktywności i selektywności niklowego katalizatora w uwodornieniu oleju rzepakowego
Marcin Konkol
Robert Bicki
Wiesław Próchniak
Paweł Wiercioch
nr katalogowy: 85008
10.12916/przemchem.2014.928
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Podlaski młyn "Bracia Górscy" animatorem atrakcyjnych imprez integracyjnych
nr katalogowy: 109915
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
Identyfikacja produktów uwodornienia wybranych ftalanów dibutylowych metodą GC/MS
EUZEBIUSZ J. DZIWIŃSKI
ALEKSANDRA TASARSKA
JÓZEF LACH
nr katalogowy: 54884
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Pieczywo z dodatkiem fitosteroli i jego potencjalne możliwości obniżania poziomu cholesterolu LDL we krwi
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 81743
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-5
Biopaliwa z tłuszczów odpadowych
JAN MOSIO-MOSIEWSKI
IRENEUSZ MORAWSKI
MAREK WARZAŁA
nr katalogowy: 25640
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Kwas linolowy ze sprzężonymi wiązaniami podwójnymi w modyfikowanych olejach roślinnych i w tłuszczu mlekowym
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
ROBERT BODKOWSKI
ZBIGNIEW DOBRZAŃSKI
HANNA GWARDIAK
KRZYSZTOF RÓŻYCKI
nr katalogowy: 49079
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Racjonalizacja przerobu tłuszczów technicznych i ich wykorzystanie jako bazy surowcowej
DOMINIK NOWAK
ZYGMUNT HEHN
nr katalogowy: 43353
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-8
Mechanizm przemian modelowych związków heterocyklicznych w hydroreakcjach
MAREK LEWANDOWSKI
ZENON SARBAK
nr katalogowy: 42142
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Rynek tłuszczów - spożycie i prognozy popytu
E. Rosiak
nr katalogowy: 7101
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-10
Kinetics of the Reaction of cis - and trans-PtCl4(NH3)2 Complexes in Aqueous Solution, in the Presence of Ethanol
Krzysztof Pacławski
Magdalena Luty-Błocho
nr katalogowy: 101821
10.15199/67.2016.10.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-7
Synteza R,S-pantotenianu wapnia
REGINA DOBRZENIECKA
MAŁGORZATA DZIĘCIOŁ
nr katalogowy: 43310
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Czy istnieje potrzeba znakowania żywności zawartością izomerów trans kwasów tłuszczowych
H. Mojska
nr katalogowy: 22599
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-8
Synteza i elektrochemiczne badania układu kauczuk + NaClO4 + węgiel aktywny
Tomasz Borowski
Jacek Kaczmarek
Jarosław Kraśniewski
Maciej Oleksy
Tadeusz Hryniewicz
nr katalogowy: 14382
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Dobrze wysmażone
nr katalogowy: 123644
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze zwierzęce i roślinne
olej palmowy
tłuszcze utwardzone
mieszanki tłuszczów
wykorzystanie kulinarne.
frying fats
solid animal and vegetable fats
palm oil
cured fats
mixtures of fats (blends)
culinary use.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Modyfikacje tłuszczów przeestryfikowanie i inne metody
MAŁGORZATA KOWALSKA
ANNA ŻBIKOWSKA
KRZYSZTOF KRYGIER
BOLESŁAW KOWALSKI
nr katalogowy: 38796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-2
Dwugłos w sprawie tłuszczów
nr katalogowy: 56930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Certyfikowany olej palmowy w roku 2019
Krzysztof Krygier
Anna Florowska
nr katalogowy: 124139
olej palmowy
certyfikacja
3 MCPD
palm oil
certification
3 MCPD
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-5
Badanie charakterystyki oddziaływań produktu utleniania układu albumina surowicy bydlęcej-lipid. Rola sprzężonych nienasyconych aldehydów
Wenjuan Li
Yan Wu
Conghu Li
Yiqing Xu
Meifeng Wang
Liangliang Zhu
nr katalogowy: 131748
10.15199/62.2021.5.6
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-3
Siedziba firmy transportowej
Dawid Mućka
nr katalogowy: 100950
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Piknik z Trade Trans - Firleje 2008
nr katalogowy: 36189
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-1
Trade Trans - nowy terminal przeładunkowy w Dorohusku
nr katalogowy: 23863
OPAKOWANIE 2005-1
Nowy standard pakowania masła w kostki
Agnieszka Libner
nr katalogowy: 11059
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-5
Wykorzystanie niklu z odpadowego katalizatora procesu utwardzania tłuszczów
Włodyka J.
nr katalogowy: 7304
OPAKOWANIE 2005-1
Nowy standard pakowania masła w kostki
Agnieszka Libner
nr katalogowy: 11059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Hydratacja cis-1, trans-5, traws-9-cyklododekatrienu i cyklododecenu do cyklododekanolu
HELMUT MATYSCHOK
nr katalogowy: 107281
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-7
Zastosowanie biotechnologii w przemyśle tłuszczowym
EWA MARCZAK
BOŻENNA BARANOWSKA
nr katalogowy: 107274
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Jak po maśle
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 100605
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Synthesis of new 1,3-oxazolidines and determination of their activity as repellents and acaricides Synteza nowych 1,3-oksazolidyn i zbadanie ich aktywności repelencyjnej i roztoczobójczej
Iwona Połeć
Karolina Świech
nr katalogowy: 104025
10.15199/62.2017.2.30
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier – wspomnienie
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 143822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Relation between rheological properties and morphology of fat mixtures crystallized in ultrasonic field Zależność pomiędzy właściwościami reologicznymi a morfologią mieszanin tłuszczów poddanych krystalizacji w polu ultradźwiękowym
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Anna Michno
nr katalogowy: 101528
10.15199/62.2016.10.35
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-8
MiniTransPlus, czyli wszystko pod kontrolą!
Michał Nitschke
Violetta Felsmann
nr katalogowy: 108666
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-5
Zastosowanie środków powierzchniowo czynnych do usuwania tłuszczów i olejów z powierzchni metalowych
EWA ŁĘKAWSKA
EWA ZIELIŃSKA
nr katalogowy: 43128
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Problemy bezpieczeństwa tłuszczów w Polsce
KRZYSZTOF KRYGIER
nr katalogowy: 34577
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza preferencji konsumentów w zakresie zawartości tłuszczu w przetworach mięsnych
Dominika Opat
Iwona Szymańska
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 146888
10.15199/65.2024.1.3
tłuszcz
przetwory mięsne
preferencje konsumentów
fat
meat products
consumer preferences
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Laktony. Część XXXVIa). Synteza chlorowcolaktonów z podstawnikiem metoksyfenylowym
Marcelina Mazur
Witold Gładkowski
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 59892
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Powrót drożdżówki
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 100606
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-11
Badania nad kalcynacją i redukcją katalizatorów niklowo-glinowych do utwardzania tłuszczów.
ANNA JEDYNAK
EWA KOŁAKOWSKA
JAN SENTEK
nr katalogowy: 43666
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowy jak orzech
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 115012
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-2
Wpływ warunków procesów kalcynacji i redukcji na aktywność katalizatorów niklowych do uwodorniania tłuszczów
EWA KOŁAKOWSKA
JAN SENTEK
TOMASZ HOFFMANN
ALFRED POLAŃSKI
nr katalogowy: 42936
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Prof. dr hab. Krzysztof Krygier – wspomnienie
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 143822
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Analiza rynku olejów i tłuszczów jako surowców dla przemysłu oleochemicznego
Joanna Guziałowska-Tic
Wiesław Hreczuch
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 68519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Bezpieczeństwo zdrowotne tłuszczów stosowanych do smażenia
Krzysztof Krygier
Anna Mengual Domenech
Maria Suchowiak
Przemysław Biliński
nr katalogowy: 61885
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Synteza i aktywność antyfidantna pochodnych farnezolu
Anna Gliszczyńska
Dorota Masłowiec
Maryla Szczepanik
Jan Nawrot
Czesław Wawrzeńczyk
nr katalogowy: 59857
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-6
Układy do transportu zwojów
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 138242
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Azobenzen i jego chemiczne przemiany
JOANNA MASŁOWSKA
JOLANTA JANIAK
nr katalogowy: 107323
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Modyfikacja składu chemicznego produktów mleczarskich
Piotr Nowakowski
Bożena Patkowska-Sokoła
Robert Bodkowski
Tadeusz Szulc
Stefania Kinal
Wiesława Walisiewicz-Niedbalska
Zygmunt Usydus
nr katalogowy: 68183
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Hanna Szczepańska (1930 - 1989)
nr katalogowy: 106944
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Chcesz być zdrowy, szczupły - jedz mięso!
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 45677
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-8-9
Kwartalnik Elektroniki i Telekomunikacji, 2006
nr katalogowy: 19674
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Urządzenie do badania kinetyki procesów związanych z pochłanianiem lub wydzielaniem gazu
ALFRED POLAŃSK
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
nr katalogowy: 106962
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Akroleina na patelni
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51047
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-8
Charakterystyka tłuszczów cukierniczych ze szczególnym uwzględnieniem polimorfizmu i zawartości fazy stałej (cz. I)
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 69610
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-8
Efektywne zastosowanie katalizatorów na matrycy poli(kwasu asparaginowego) w reakcji epoksydacji trans-stilbenu
JAN PIELICHOWSKI
EDYTA HEBDA
nr katalogowy: 47214
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-6
Uderzenia hydrauliczne w sieci wodociągowej pierścieniowej
ROMAN WICHOWSKI
nr katalogowy: 16504
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-22
Inżynierowie życia
Irena Fober
nr katalogowy: 13367
OPAKOWANIE 2009-7
Papiery tłuszczoszczelne
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 45841
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Zastosowanie przeciwutleniaczy w przetwórstwie mięsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53053
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Olej godny polecenia
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 47230
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-12
Biopaliwa na rynku paliw silnikowych Unii Europejskiej
Grzegorz Kozakowski
nr katalogowy: 23117
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Mięso i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów prawa żywnościowego
Krzysztof Ćwiertniewski
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 16139
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Worek Roku pochodzi z Indii
nr katalogowy: 134850
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Tłuszcze i margaryna niepewność wyboru nie tylko u konsumenta
nr katalogowy: 92524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Która frytura Tłuszcze smażalnicze
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4238
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Bez tłuszczu ani rusz
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 51054
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Charakterystyka tłuszczów cukierniczych, ze szczególnym uwzględnieniem polimorfizmu i zawartości fazy stałej (cz. II)
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70293
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-6
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 7108
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Sprawa w prokuraturze!
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 13956
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Rośliny źródłem naturalnych substancji przeciwutleniających
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 151920
10.15199/65.2024.12.6
przeciwutleniacze
polifenole
przyprawy
owoce
herbata
tarczyca bajkalska
antioxidants
polyphenols
spices
fruits
tea
Baikal skullcap
CHŁODNICTWO 2010-3
Wpływ chłodniczego przechowywania na frakcję lipidową wybranych tłuszczów do smarowania dostępnych na rynku krajowym
MAŁGORZATA JASIŃSKA
KRYSTIAN WĄSIK
nr katalogowy: 50600
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Dodatki ograniczające przemiany termooksydatywne tłuszczów
nr katalogowy: 7242
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Zastosowanie złóż włóknistych do dezodoryzacji gazów przemysłowych
M. Wierzbińska
A. Włochowicz
nr katalogowy: 13948
OPAKOWANIE 2005-4
Produkty dla kotów z serii "Balanced Meals...
L. F.
nr katalogowy: 11163
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
ASODUR SG2-sposób na trudne podłoże
Barbara Ksit
nr katalogowy: 10466
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
AarhusKarlshamn - nowy koncern o ťwiatowym zasiŕgu
nr katalogowy: 19006
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-2
Prozdrowotne tendencje w przetwórstwie mięsa
Stanisław Gwiazda
Andrzej Pisula
nr katalogowy: 16769
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
NOWOŚCI PRODUKTOWE
nr katalogowy: 34586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Dodatki ograniczające przemiany termooksydatywne tłuszczów
M. Tynek
Z. Hazuka
nr katalogowy: 7243
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Konsumenci na rynku tłuszczów roślinnych i masła
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7113
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-4
Fosfor w ściekach zakładów mięsnych -zanieczyszczenia które można skutecznie usunąć
Piotr Konieczny
nr katalogowy: 1314
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Wpływ wybranych depresatorów na temperaturę zablokowania zimnego filtra dla estrów metylowych z procesów transestryfikacji odpadowych tłuszczów roślinnych i zwierzęcych
Damian Marcinkowski
Beata Rukowicz
Wojciech Golimowski
Mirosław Czechlowski
Paweł Krzaczek*
Wiesław Piekarski
nr katalogowy: 109328
10.15199/62.2017.9.22
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Projekt zintegrowany UE "ISAFRUIT"
nr katalogowy: 29432
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-7
Dynamiczna obciążalność toru prądowego w systemie energetycznym
Franciszek Mosiński
nr katalogowy: 27714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Frytura pod kontrolą (IV) Czynniki wpływające na stabilność tłuszczów smażalniczych
MONIKA HOFFMANN
nr katalogowy: 4333
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-1
Standard TETRA dla potrzeb obsługi służb państwowych w strefie przybrzeżnej Bałtyku
Ryszard J. KATULSKI
Jerzy ŻUREK
nr katalogowy: 23791
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-6
Salon Bezpieczeństwo Pracy w Przemyśle
nr katalogowy: 60473
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Sięgajmy po nabiał
Bogusław Staniewski
nr katalogowy: 63446
DOZÓR TECHNICZNY 2022-1
Nowe możliwości w intralogistyce dzięki pojazdom autonomicznym
nr katalogowy: 136309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Z gabinetu dietetyka: co z tymi tłuszczami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Przechowywanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 54814
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 53669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Recycling used frying fats Recykling tłuszczów posmażalniczych
Wojciech Chwiałkowski
nr katalogowy: 90055
10.15199/62.2015.3.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Dodatek tłuszczu do ciasta wzmacnia smak i jest istotny technologicznie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136977
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Polska największym beneficjentem środków funduszu TEN-T w 2006 roku
nr katalogowy: 25916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Badania nad wykorzystaniem glicerolu w syntezie organicznej.Cz. II. Konwersja glicerolu do jego tert-butylowych eterów
JACEK KIJEŃSKI
MAŁGORZATA E. JAMRÓZ
WITOLD TĘCZA
nr katalogowy: 25408
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-10
Parlament 434 milionów
nr katalogowy: 133739
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-8
Sygnały o technice
J.Trzionka
E. Halentz
nr katalogowy: 132901
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-9
Środki wiążące umożliwiają zrównoważone rozwiązania w dziedzinie powłok barierowych
nr katalogowy: 109591
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Jakość wyrobów czekoladowych nie najlepsza
nr katalogowy: 37348
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Slow Food - Obrona prawa do smaku
nr katalogowy: 30218
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-2
Rekomendowane przez technologów... środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 24384
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
DeliAir TM tłuszcze do nadzień silnie napowietrzanych
nr katalogowy: 23344
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Nowe obszary zastosowań reaktorów typu airlift
BOŻENNA KAWALEC-PIETRENKO
nr katalogowy: 28838
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
"Uważaj na tłuszcze trans" - wyniki najnowszych badań IŻŻ
nr katalogowy: 109052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Polskie firmy chemiczne w Internecie T Część LXXII
nr katalogowy: 97292
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Tłuszcze specjalnego przeznaczenia w technologii czekolady - tłuszcz kakaowy i jego alternatywy
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 32781
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Master Martini-Unigra' - producent dobrego smaku
nr katalogowy: 31688
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-4
Nowe biopaliwo estrowe Gliperol
JACEK KIJEŃSKI
KRZYSZTOF RÓŻYCKI
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
nr katalogowy: 25405
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-2
Synteza mydeł bazowych z estrów metylowych kwasów tłuszczowych
WILHELM JAN TIC
nr katalogowy: 42712
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Junk food
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90555
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-10
Leraclen® ATR i Lerabilt® 268 – niskotemperaturowe, alkaliczne produkty do odtłuszczania przed cynkowaniem ogniowym i galwanicznym
Tomasz Świerczyński
nr katalogowy: 139913
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Związki fenolowe występujące w ziarnie zbóż
Monika Ogórkiewicz
nr katalogowy: 127381
zboża
kwasy fenolowe
odmiana
warunki uprawy
cereals
phenolic acids
variety
growing conditions
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Polski Kongres Browarniczy we Wrocławiu
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 111181
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Na arenie międzynarodowej Międzynarodowy finał Les Chefs en Or 2016
nr katalogowy: 103530
ELEKTROINSTALATOR 2022-4
PIERWSZA MIKROSIEĆ W POLSCE
nr katalogowy: 137246
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-7
Estry metylowe kwasów tłuszczowych jako baza środków zmiękczających dla włókiennictwa
ZYGMUNT HEHN
JOANNA JABŁOŃSKA
MARIUSZ MACIEJEWSKI
STANISŁAW GLADOS
nr katalogowy: 43624
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Spotkanie międzynarodowej branży tłuszczowo-olejarskiej w Monachium
nr katalogowy: 29840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Międzynarodowe spotkanie branży tłuszczowo-olejarskiej w Monachium
nr katalogowy: 29758
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Z czego składają się lody
nr katalogowy: 27080
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Praktyczne rozwiązania z zakresu mycia i dezynfekcji w przemyśle rybnym
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 25857
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-11
Wydarzenia
nr katalogowy: 140690
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
WEBAC 4270 T - środek do gruntowania trudnych podłoży w niskiej temperaturze
nr katalogowy: 38154
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-3
Bezodpadowa technologia produkcji mydeł gospodarczych z estrów metylowych kwasów tłuszczowych
WILHELM J. TIC
nr katalogowy: 24483
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 63149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Sukces w piekarstwie jest możliwy
nr katalogowy: 146320
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-11
Usuwanie zdyspergowanych tłuszczów i skrobi ze ścieków komunalnych metodą biologiczną na złożu zraszanym
Michał Świsłowski
Łukasz Kopeć
nr katalogowy: 31119
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Rynek masła w Polsce i Niemczech
PIOTR SZAJNER
nr katalogowy: 25472
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Włączmy się w akcję promocji programu "5 x dziennie owoce i warzywa!"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25439
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-6
Uwodornienie oleju rzepakowego i sojowego na katalizatorach miedziowych nowej generacji Cz. I. Kinetyka reakcji
EWA SZUKALSKA
ALFRED POLAŃSKI
nr katalogowy: 28574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-6
MAGOREX. Wyprodukujemy wszystko, czego potrzebujesz w swoim zakładzie
nr katalogowy: 114046
OPAKOWANIE 2013-5
Próba opracowania składu i receptury benzyny do lakierów jako cieczy wzorcowej zgodnej z wymaganiami przepisów międzynarodowych dotyczących badań opakowań transportowych do materiałów niebezpiecznych
LESZEK WAŁACHOWSKI
EDYTA WALECKA
nr katalogowy: 76629
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-3
Ultradźwiękowa i optyczna diagnostyka urządzeń elektroenergetycznych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 136838
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-2
Diagnostyka przekładników napięciowych z wykorzystaniem synchrofazorów
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 141903
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Mimaki wprowadza pierwszą drukarkę atramentową do bezpośredniego druku na folii
nr katalogowy: 142788
ELEKTROINSTALATOR 2024-1
ENERGETYCZNE POSTANOWIENIA NOWOROCZNE CO CZEKA RYNEK ENERGII W 2024 ROKU?
Bartłomiej Jaworski
nr katalogowy: 147046
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-5
Transformacja energetyczna bez tajemnic
nr katalogowy: 148775
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Współczesne procesy przerobu surowców naturalnych w lekkiej syntezie organicznej
MARIA BEŁDOWICZ
BOŻENNA BARANOWSKA
BARBARA CHMIELARZ
BARBARA KĄKOL
LIDIA LEWICKA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
EWA MARCZAK
ALEKSANDRA SZCZUCINSKA
ANNA SZULC
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
nr katalogowy: 43274
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Zmiany na rynku mleka
JADWIGA SEREMAK-BULGE
nr katalogowy: 33809
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2013-3
Bakterie rozkładają tłuszcze
nr katalogowy: 77041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-3
Nowości lodziarskie 2017
nr katalogowy: 104282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-11-12
Homogenizatory tłokowe - innowacyjność, technologia i oszczędność
Jakub Stobiecki
nr katalogowy: 111189
OPAKOWANIE 2012-9
Złoty Medal MTP dla folii cPET TRINIFLEX
nr katalogowy: 71138
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-15-16
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 53654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Tłuszcze nasycone - amerykańskie badania epidemiologiczne
nr katalogowy: 100995
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Dietoprofilkatyka cukrzycy typu 2
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142515
ELEKTROINSTALATOR 2023-2
DIAGNOSTYKA TRANSFORMATORÓW
nr katalogowy: 142172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Chemiczna synteza soli amoniowych acetamiprydu, badania spektroskopowe ich równowagowych struktur izomerycznych i ich aktywności grzybobójczej
Andrzej Maranda
Wojciech Schilf
Mirosław Gucma
Wiesław Marek Gołębiewski
Maria Krawczyk
Wiesław Pucko
nr katalogowy: 143287
10.15199/62.2023.5.3
acetamipryd
3-metylopirydyna
sól amoniowa
spektroskopia
regioselektywność
fungicyd
acetamiprid
3-methylpyridine
ammonium salt
spectroscopy
regioselectivity
fungicide
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-7
Katalityczna redukcja 2-nitro-4-acetyloaminoanizolu w fazie ciekłej
ANNA KAŹMIERCZAK
DANUTA GEBAUER
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 108206
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Homogenizatory tłokowe - innowacyjność, technologia i oszczędność w branży mleczarskiej
nr katalogowy: 110161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Nowości lodziarskie 2014
nr katalogowy: 82620
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Wykorzystanie inuliny w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 85272
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Możliwości poprawy wartości odżywczej produktów piekarskich i ciastkarskich
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 87290
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Olej palmowy - fakty i mity
nr katalogowy: 106825
OPAKOWANIE 2014-10
Nowoczesne opakowanie to sztuka zespolona z techniką
nr katalogowy: 87387
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
SMARTCAP
nr katalogowy: 119011
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Beleaf PlantBetter – cukierniczy tłuszcz jutra
nr katalogowy: 148558
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Tłuszcz, ale jaki?
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 43710
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2020-11
Nowa seria modułowych masztów odgromowych firmy ELKO-BIS
nr katalogowy: 129022
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-10
Ćwierćwiecze rozwoju technologii transformatorów nadprzewodnikowych
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 140271
AURA 2023-7
Metropolie bez samochodów
nr katalogowy: 144225
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-4
Porównanie układów pomiaru prądu fotodiody w dyfuzyjnej tomografii optycznej
GRZEGORZ DOMAŃSKI
BOGUMIŁ KONARZEWSKI
ARTUR TRYBUŁA
JANUSZ MARZEC
KRZYSZTOF ZAREMBA
ROBERT KURJATA
nr katalogowy: 51411
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-6
Rekomendowane przez technologów... Środki chemiczne dla przemysłu skórzanego
nr katalogowy: 68721
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Nauka przeczy mitom na temat cukrów
nr katalogowy: 103593
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH