Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Kawowe igrzyska
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 39717
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
OPAKOWANIE 2011-9
Ekologiczne ochronne materiały opakowaniowe
nr katalogowy: 62639
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Green Caffe Nero
nr katalogowy: 69678
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Analysis of Leaf Moisture of Chinese Mustard Green and Water Spinach using Single-Port Circular SRR Microwave Sensor for Post-Harvest in the Agriculture Industry
S. A. Subramaniam
N. A. Shairi
Z. Zakaria
N. B. Asan
M. K. Zahari
S. Alam
nr katalogowy: 149772
10.15199/48.2024.08.51
microwave sensor
leaf moisture
split ring resonator
agriculture industry
czujnik mikrofalowy
wilgotność liści
rezonator z dzielonym pierścieniem
przemysł rolniczy
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-3
Angielski dla behapowców Lekcja 63
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 89997
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Strefa kawy
nr katalogowy: 46097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
GREEN GAS POLAND 2022
nr katalogowy: 137997
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Optimization of Extraction Processes of Water-Soluble Polysaccharides under the Electric Field Action
Antonina MALYUSHEVSKAYA
Anna YUSHCHISHINA
Olena MITRYASOVA
Volodymyr POHREBENNYK
Ivan SALAMON
nr katalogowy: 134757
10.15199/48.2021.12.12
pulsed electric field
extraction
polysaccharides
vegetable raw materials
pulsacyjne pole elektryczne
ekstrakcja
polisacharydy
surowce roślinne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
OPAKOWANIE 2010-12
Słoik z tworzywa sztucznego zapewnia fi rmie Global Green rozwiązanie problemów pakowania przypraw
nr katalogowy: 56154
OPAKOWANIE 2011-12
FKuR wyłącznym dystrybutorem Green PE
nr katalogowy: 65050
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-6
Uruchomienie automatycznej linii do nakładania powłoki stopowej cynk-nikiel
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 106493
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Zrównoważone budynki wykonane z prefabrykowanych elementów betonowych
Bernhard Leitner
nr katalogowy: 150651
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
GREEN GAS POLAND 2022
nr katalogowy: 137997
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Zielony szlak
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 27097
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Królowa cappuccino
nr katalogowy: 44863
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Aktualności
nr katalogowy: 135806
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Green hybrid polyethylene composites for biomedical application
Anna Kufel
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 139859
10.15199/28.2022.4.1
green polyethylene
biocomposites
natural fillers
zielony polietylen
biokompozyty
napełniacze naturalne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Green hybrid polyethylene composites for biomedical application
Anna Kufel
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 139859
10.15199/28.2022.4.1
green polyethylene
biocomposites
natural fillers
zielony polietylen
biokompozyty
napełniacze naturalne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Green hybrid polyethylene composites for biomedical application
Anna Kufel
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 139859
10.15199/28.2022.4.1
green polyethylene
biocomposites
natural fillers
zielony polietylen
biokompozyty
napełniacze naturalne
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-2
Izolacja dźwiękowa
nr katalogowy: 51191
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
OPAKOWANIE 2012-9
Innowacyjne rozwiązania do produkcji folii wielowarstwowych
nr katalogowy: 71148
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
The effect of malting on green lentils and their suitability for wort production
Jonas Trummer
Aleksander Poreda
Wiktor Berski
nr katalogowy: 123047
10.15199/64.2019.10.1
soczewica
słodowanie
zacieranie
enyzmy
Lentils
malting
mashing
exogenous enzymes
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-9
Numerical assessment of green infrastructure and permeable pavements influence on runoff outflow in small-scale industrial catchment
Aleksandra Iwanowa
Anna Musz-Pomorska
Marcin K. Widomski
nr katalogowy: 145154
10.15199/17.2023.9.3
green roofs
permeable pavements
LID
SWMM
rainfall runoff
modeling
zielone dachy
powierzchnie wodoprzepuszczalne
LID
SWMM
odpływ wód opadowych
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
VI Forum Green Smart City
nr katalogowy: 135173
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
IoT-based monitoring system for hydroponics
Siti Fatimah SULAIMAN
Amirul Hafiz ABU KASSIM
Sharatul Izah SAMSUDIN
Noor Asyikin SULAIMAN
Noorhazirah SUNAR
nr katalogowy: 144431
10.15199/48.2023.08.24
Hydroponics
IoT
NodeMCU
Mustard Green
Hydroponika
IoT
NodeMCU
Mustard Green
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Czym jest żywność barwiąca?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 110548
barwnik spożywczy
ekstrakt
dodatek do żywności
właściwości barwiące
colouring foodstuff
extract
food additive
colouring properties
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-11
Kongres Energii Odnawialnej GREEN POWER 2010
nr katalogowy: 55393
AURA 2019-12
V FORUM Green Smart City - dwa dni dla ochrony środowiska, inteligentnych miast oraz rozwoju obszarów wiejskich
Anna Orchel-Szeląg
nr katalogowy: 123868
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-10
Green Gas Poland 2023
nr katalogowy: 145504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Spotkajmy się w kawiarni!
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 63459
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Pracownia dobrego smaku
nr katalogowy: 73877
OPAKOWANIE 2011-5
Mondi zaprasza na "zieloną stronę"
nr katalogowy: 59468
ELEKTROINSTALATOR 2021-8
PRODUKTY
nr katalogowy: 133128
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Compressing big data generated by IoT devices deployed along the green borderline
Astrit HULAJ
Bahri PREBREZA
Xhevahir BAJRAMI
nr katalogowy: 146719
10.15199/48.2023.12.20
Data compression
Internet of Things (IoT)
Green borderline
Sensors
Kompresja danych
Internet rzeczy (IoT)
Zielona granica
Czujniki
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-5
Spotkanie pralników w Warszawie
WANDA BUKOWSKA
nr katalogowy: 91523
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Aktualności
nr katalogowy: 133191
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polski handel zagraniczny groszkiem mrożonym i konserwowym
Anna Bugała
nr katalogowy: 32221
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
"Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy " Termorenowacja w ramach "Green University"
Robert Wójcik
nr katalogowy: 79381
AURA 2021-11
VI Forum Green Smart City
nr katalogowy: 134395
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Cepi organizatorem branżowej konferencji „Paper & Beyond – Green and Resilient”
Janusz Turski
nr katalogowy: 141068
AURA 2022-2
Europejski Zielony Ład jako narzędzie zrównoważonego rozwoju
Izabella Majewska
nr katalogowy: 136236
10.15199/2.2022.2.2
Europejski Zielony Ład
rozwój zrównoważony
zmiany klimatyczne
fundusze unijne
programy unijne
European Green Deal
sustainable development
climate change
EU funds
EU programs
AURA 2023-11
Zielone Obligacje
Hubert BEDNARZ
Julia KACPRZAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 145933
10.15199/2.2023.11.1
zielone obligacje
narzędzie finansowe
ochrona środowiska
zrównoważony rozwój
green bonds
financial tool
environmental protection
sustainable development
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Walne Zebranie SPP Podsumowanie i nowe zadania
WANDA BUKOWSKA
nr katalogowy: 98046
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Cepi organizatorem branżowej konferencji „Paper & Beyond – Green and Resilient”
Janusz Turski
nr katalogowy: 141068
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
XVI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej
nr katalogowy: 143106
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-4
Nowe atramenty w druku natryskowym
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 67185
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Angielski dla behapowców Lekcja 62
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 89537
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Aktualności
nr katalogowy: 135806
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zarządzanie wodą w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 122454
10.15199/65.2019.9.5
ślad wodny
niedobór wody
przemysł mleczarski
water footprint
water shortage
dairy industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Europejski Zielony Ład – szanse i zagrożenia dla Polski
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 146992
10.15199/62.2024.1.13
Europejski Zielony Ład
szanse i zagrożenia dla Polski
zielona transformacja
European Green Deal
opportunities and threats for Poland
green transformation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Gospodarowanie energią w polskim przemyśle spożywczym
Piotr Szajner
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 144658
10.15199/65.2023.8.1
energia
surowce energetyczne
energochłonność
przemysł spożywczy
energy
energy resources
energy intensity
food industry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świadomy wybór
nr katalogowy: 50348
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
W sieci
nr katalogowy: 84679
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-7
Zielone zarządzanie procesami biznesowymi
PIOTR ROGALA
nr katalogowy: 127331
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Laser patterning of coloured green ceramic tapes
KAROL MALECHA
DOMINIK JURKÓW
JOHANNA STIERNSTEDT
LESZEK GOLONKA
nr katalogowy: 58403
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Effect of the dye amount on physical properties of silicone pressure sensitive adhesives Wpływ ilości barwnika na fizyczne właściwości silikonowych klejów samoprzylepnych
Adrian K. Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 88956
10.15199/62.2015.1.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-7-8
Zielona alternatywa dla gazu ziemnego
Małgorzata Kwestarz
Natalia Banasik
nr katalogowy: 144696
10.15199/17.2023.7.7
Zielony ład
Fundusz Sprawiedliwej Transformacji
biogas
biometan
Green Deal
Fair Transformation Fund
biogas
biomethane
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
The effect of anodic polarization of 304 stainless steel in choline chloride-based DES solvent on its surface morphology and corrosion resistance
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
JULIUSZ WINIARSKI
nr katalogowy: 148202
10.15199/40.2024.4.2
stainless steel
electropolishing
anodic polarization
deep eutectic solvents (DES)
passive layer
XPS
EIS
SEM
AFM
stal nierdzewna
polerowanie elektrochemiczne
polaryzacja anodowa
rozpuszczalniki eutektyczne
warstwa pasywna
XPS
EIS
SEM
AFM
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
The effect of anodic polarization of 304 stainless steel in choline chloride-based DES solvent on its surface morphology and corrosion resistance
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
JULIUSZ WINIARSKI
nr katalogowy: 148202
10.15199/40.2024.4.2
stainless steel
electropolishing
anodic polarization
deep eutectic solvents (DES)
passive layer
XPS
EIS
SEM
AFM
stal nierdzewna
polerowanie elektrochemiczne
polaryzacja anodowa
rozpuszczalniki eutektyczne
warstwa pasywna
XPS
EIS
SEM
AFM
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Europejski Zielony Ład – szanse i zagrożenia dla Polski
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 146992
10.15199/62.2024.1.13
Europejski Zielony Ład
szanse i zagrożenia dla Polski
zielona transformacja
European Green Deal
opportunities and threats for Poland
green transformation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Zielona marka
D. GASIK
nr katalogowy: 4242
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wypoczynek w zgodzie z naturą
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 57394
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 91486
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Wprowadzanie zadrzewień śródpolnych jako elementów zielonej infrastruktury obszarów wiejskich w scaleniach gruntów
Adrianna Czarnecka
Katarzyna Rędzińska
nr katalogowy: 140298
10.15199/50.2022.11.1
wielofunkcyjny rozwój obszarów wiejskich
przeciwdziałanie skutkom suszy
rozwiązania oparte na naturze
usługi ekosystemowe
multifunctional rural development
counteracting the effects of drought
nature based solutions
ecosystem services
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Wprowadzanie zadrzewień śródpolnych jako elementów zielonej infrastruktury obszarów wiejskich w scaleniach gruntów
Adrianna Czarnecka
Katarzyna Rędzińska
nr katalogowy: 140298
10.15199/50.2022.11.1
wielofunkcyjny rozwój obszarów wiejskich
przeciwdziałanie skutkom suszy
rozwiązania oparte na naturze
usługi ekosystemowe
multifunctional rural development
counteracting the effects of drought
nature based solutions
ecosystem services
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Wprowadzanie zadrzewień śródpolnych jako elementów zielonej infrastruktury obszarów wiejskich w scaleniach gruntów
Adrianna Czarnecka
Katarzyna Rędzińska
nr katalogowy: 140298
10.15199/50.2022.11.1
wielofunkcyjny rozwój obszarów wiejskich
przeciwdziałanie skutkom suszy
rozwiązania oparte na naturze
usługi ekosystemowe
multifunctional rural development
counteracting the effects of drought
nature based solutions
ecosystem services
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Wprowadzanie zadrzewień śródpolnych jako elementów zielonej infrastruktury obszarów wiejskich w scaleniach gruntów
Adrianna Czarnecka
Katarzyna Rędzińska
nr katalogowy: 140298
10.15199/50.2022.11.1
wielofunkcyjny rozwój obszarów wiejskich
przeciwdziałanie skutkom suszy
rozwiązania oparte na naturze
usługi ekosystemowe
multifunctional rural development
counteracting the effects of drought
nature based solutions
ecosystem services
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Opakowanie SkinCare 2.0 zdobywcą nagrody Luxe Pack Shanghai 2018
nr katalogowy: 113997
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-7-8
Normalizacja w realizacji celów jakościowych koncepcji European Green Dea
Jerzy ŻUCHOWSKI
Edmund ŁAGOWSKI
nr katalogowy: 133057
10.15199/46.2021.7–8.2
jakość
normalizacja
normy ISO
Zielony Ład
quality
standardization
ISO standards
Green Deal
DOZÓR TECHNICZNY 2023-3
Mini-Green Box – kompaktowy moduł wodorowy
nr katalogowy: 143506
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
XVI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej
nr katalogowy: 143106
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
Morskie farmy wiatrowe a Europejski Zielony Ład
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 133210
10.15199/74.2021.9.1
rozwój morskich farm wiatrowych
moce morskich turbin wiatrowych
development of offshore wind farms
capacity of offshore wind turbines
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
Morskie farmy wiatrowe a Europejski Zielony Ład
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 133210
10.15199/74.2021.9.1
rozwój morskich farm wiatrowych
moce morskich turbin wiatrowych
development of offshore wind farms
capacity of offshore wind turbines
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
Morskie farmy wiatrowe a Europejski Zielony Ład
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 133210
10.15199/74.2021.9.1
rozwój morskich farm wiatrowych
moce morskich turbin wiatrowych
development of offshore wind farms
capacity of offshore wind turbines
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Zielona przyszłość Mondi Świecie
nr katalogowy: 99387
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Gigantyczny rozwłókniacz bębnowy w Sandersdorf-Brehna
K. Głowacki
nr katalogowy: 129246
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Chemistry for Agriculture (Chemia dla Rolnictwa)
Izabela Michalak
nr katalogowy: 82919
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Gigantyczny rozwłókniacz bębnowy w Sandersdorf-Brehna
K. Głowacki
nr katalogowy: 129246
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Z BRANŻY
nr katalogowy: 141823
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-26
POLSKA I ŚWIAT - WYDARZENIA
nr katalogowy: 40097
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Kawa na medal
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 56397
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Technologie minimalnego przetwarzania żywności
Franciszek Świderski
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 34817
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Street food w Polsce
nr katalogowy: 116445
gastronomia uliczna
Polska
street food
Poland
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Food Machines. Proszek kakaowy naturalny i alkalizowany
Andrzej KOCZNOROWSKI
nr katalogowy: 4748
OPAKOWANIE 2011-10
Folia Pillow Pak bardziej ekologiczna
nr katalogowy: 63212
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-7
Klasyfikacja dachów zielonych dotycząca odporności na działanie ognia zewnętrznego
Andrzej Kolbrecki
Bartłomiej K. Pa
nr katalogowy: 114959
10.15199/33.2018.07.08
dachy zielone
odporność na działanie ognia zewnętrznego.
green roofs
resistance to external fire.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Ceramic separators to place between green compacts during varistor sintering
Witold MIELCAREK
Krystyna PROCIÓW
Joanna WARYCHA
nr katalogowy: 65441
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Comfort food – żywność na pocieszenie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 142327
żywienie
żywność na pocieszenie
nutrition
comfort food.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
MODUŁY PRODUKCYJE INFORM IA
nr katalogowy: 119739
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
MODUŁY PRODUKCYJE INFORM IA
nr katalogowy: 119737
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-8
Kalendarz wydarzeń
nr katalogowy: 149813
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Tusze spożywcze do drukowania żywności 3D: skład i właściwości reologiczne
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 144121
10.15199/65.2023.7.3
tusze spożywcze
żywność 3D
właściwości reologiczne
food inks
3D food
rheological properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Polagra-Food 2007
nr katalogowy: 31177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-11
Światowa premiera nowego skanera 3D o wysokiej rozdzielczości - MICRON3D green stereo 9-9MPix
nr katalogowy: 123512
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-4
Mondi na Drupie
nr katalogowy: 98093
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Relacja ze spotkania „no waste. food co-op”
nr katalogowy: 150011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Promieniowanie jonizujące – alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 134738
10.15199/65.2021.11.3
bezpieczeństwo żywności
promieniowanie jonizujące
źródła promieniowania
aspekty prawne
konserwacja żywności
food safety
ionizing radiation
radiation sources
legal aspects
food preservation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Mąki funkcjonalne nowa oferta National Starch Food Innovation
nr katalogowy: 32538
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2018-4
Targi Kielce 2018
Krzysztof Woliński
nr katalogowy: 113263
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-9
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 43339
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 30277
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-9
Koncepcja obróbki wstępnej przyjaznej dla środowiska - BE GREEN
nr katalogowy: 62733
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-1-2
Nowe regulacje OEKO-TEX
nr katalogowy: 124920
DOZÓR TECHNICZNY 2023-3
Mini-Green Box – kompaktowy moduł wodorowy
nr katalogowy: 143506
OPAKOWANIE 2011-11
Green Polymer Chemistry
nr katalogowy: 63976
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
European Green Deal - Europejski Zielony Ład
nr katalogowy: 124777
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-10
Elektroenergetyka Chin na progu „zielonej” transformacji
nr katalogowy: 151060
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing the Cultivation of Moina sp.: An Integration of Aeration System with Green Water Detection and pH Monitoring
M.F. Baharom
Mohd Ihwan Zakariah
Nazmin
F.A. Saparudin
R.Ambar
S. A. Rahman
nr katalogowy: 151345
10.15199/48.2024.11.20
Moina sp.
live feed
Internet of Things (IoT)
Aquaculture
water parameter
Moina sp.
transmisja na żywo
Internet Rzeczy (IoT)
Akwakultura
parametry wody
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Polagra Food - targi dla specjalistów
Danuta Chyłek
nr katalogowy: 31939
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-1
Zmieniona POLAGRA-FOOD w 2007 roku
nr katalogowy: 23533
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-4
The use of Biogas in Cogeneration Modular Devices
JOANNA KAZIMIEROWICZ
nr katalogowy: 90380
10.15199/9.2015.4.2
AURA 2022-11
Czy zachowanie bioróżnorodności jest możliwe bez wielu gatunków drzew?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140548
10.15199/2.2022.11.3
bioróżnorodność
zrównoważony rozwój
gatunki drzew
zapylacze
ptaki
biodiversity
sustainable development
tree species
pollinators
birds
AURA 2022-11
Czy zachowanie bioróżnorodności jest możliwe bez wielu gatunków drzew?
Mariusz Szmagara
Marek Kopacki
Barbara Skwaryło-Bednarz
Barbara Marcinek
Agnieszka Jamiołkowska
nr katalogowy: 140548
10.15199/2.2022.11.3
bioróżnorodność
zrównoważony rozwój
gatunki drzew
zapylacze
ptaki
biodiversity
sustainable development
tree species
pollinators
birds
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Toksykologia żywności
Agnieszka STRADECKA
nr katalogowy: 103856
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-4
Contribution to the implementation of ISO 22000,2018 within the NOUNOURS agri-food company - case study of a NOUNOURS manufacturing facility
Sarra GHRIEB
Amine FERROUKHI
Lydia DJENNADI
nr katalogowy: 150110
10.15199/46.2024.4.1
ISO 22000:2018
HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)
food safety
food safety management system
small agri-food company
Algeria
ISO 22000:2018
HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)
bezpieczeństwo żywności
system zarządzania bezpieczeństwem żywności
mała firma rolno-spożywcza
Algieria
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH