Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-11
READY TO .... szybka kulinarna rewolucja naszych czasów
nr katalogowy: 140665
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Psychrotrofy w chłodniczym przechowywaniu żywności
Dorota Zielińska
Aleksandra Ołdak
Anna Rzepkowska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 93645
10.15199/65.2015.9.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
"Żywność wygodna" - tendencje i perspektywy
nr katalogowy: 78890
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Opakowania do żywności wygodnej
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 60577
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wartość odżywcza wzbogacanych płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 40831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Właściwości fizyczne wybranych produktów zbożowej galanterii śniadaniowej
Justyna Tom iło
nr katalogowy: 49668
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Żywność minimalnie przetworzona o przedłużonej trwałości
Elżbieta Grażyna Daczkowska-Kozon
Alicja Dłubała
nr katalogowy: 89577
10.15199/65.2015.2.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Pełne ziarno - czyli zdrowe nawyki żywieniowe
Hanna Mazurek
Edyta Staropiętka
nr katalogowy: 73907
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
Michał Tracz
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 142076
10.15199/65.2023.2.5
Listeria monocytogenes
RTE
bezpieczeństwo żywności
Listeria monocytogenes
RTE
food safety
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Grzyby pleśniowe w żywności przechowywanej w obniżonej temperaturze
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 72040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
CHŁODNICTWO 2014-2
Żywność chłodzona niefermentowana - biologiczne metody wydłużania okresów przydatności do spożycia
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 82600
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Street food w Europie
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 115758
gastronomia uliczna
Europa
street food
Europe
CHŁODNICTWO 2013-3
Doświadczalna charakterystyka zamrażalniczej obróbki i przechowywania ryżu konsumpcyjnego
MAREK DOMIN
FRANCISZEK KLUZA
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 75522
OPAKOWANIE 2020-3
Smithers prorokuje szybki rozwój rynku opakowań RRP i SRP
nr katalogowy: 125536
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-11
Rynkowe dnia gotowe z mięsem – analiza składu, wartości odżywczej i ceny
Mirosław Słowiński
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 151611
dania gotowe
wartość odżywcza
zawartość mięsa
ready made meals
nutritional value
content of meat
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
CORDURA® i Sapphire Finishing Mills Ltd. współpracują z Dovetail Workwear, aby wyprodukować nowe gotowe spodnie cargo
Emma Creasey Thomas
nr katalogowy: 139933
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-12
Oznaczanie niektórych substancji niebezpiecznych w wyrobach gotowych na przykładzie fumaranu dimetylu
Jolanta Jagiełło
Małgorzata Krępska
Agnieszka Pietrzak
Magdalena Lasoń -Rydel
nr katalogowy: 81352
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Bocadillos - fast food po hiszpańsku
nr katalogowy: 27069
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Burger wieprzowo-wołowy stabilizowany preparatem alginianowym
Paweł Pełka
nr katalogowy: 130894
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-11
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 80396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Płatki śniadaniowe – co o nich wiemy?
Milena Sadowska
Aniela Schefler
Agata Witczak
Kamila Pokorska-Niewiada
nr katalogowy: 146326
płatki śniadaniowe
technologia produkcji płatków śniadaniowych
breakfast cereals
breakfast cereal production technology
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Herbaty ready-to-drink - aspekty praktyczne i rynkowe
Mariusz Jakubowski
nr katalogowy: 120736
10.15199/64.2019.5-6.3
herbata
rtd
rynek napojów herbacianych
trendy herbaciane
właściwości naparów herbaty
tea
ready-to-drink
tea-based beverages
trends in tea
tea characteristics
OPAKOWANIE 2017-5
Cyfrowy przewrót na rynku opakowań giętkich
nr katalogowy: 106030
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
CORDURA® i Sapphire Finishing Mills Ltd. współpracują z Dovetail Workwear, aby wyprodukować nowe gotowe spodnie cargo
Emma Creasey Thomas
nr katalogowy: 139933
ELEKTROINSTALATOR 2024-5
STANDARD SMARTHOME READY®
MACIEJ TURSKI
MARIUSZ SZEPIETOWSKI
nr katalogowy: 148738
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Zastosowanie technologii sous-vide w przetwórstwie mięsa drobiowego
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jolanta Remiszewska
nr katalogowy: 143008
10.15199/65.2023.4.3
technologia sous-vide
SV
mięso i produkty drobiowe
jakość
sous-vide technology
SV
meat and poultry products
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
OPAKOWANIE 2009-9
Ocena opakowań gotowych na półkę (SRP - Shelf Ready Packaging) stosowanych do prezentacji czekolad
Małgorzata Szyszka
nr katalogowy: 46563
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-3
Europejska Ocena Techniczna dla gontów bitumicznych firmy IZOHAN
nr katalogowy: 97479
OPAKOWANIE 2008-4
Nowa kategoria opakowań - nowe problemy?
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 34736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
OPAKOWANIE 2015-2
Opakowania zbiorcze - niedoceniany potencjał
nr katalogowy: 89874
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
AURA 2022-5
Jak korzystamy z bogactwa owoców w dzisiejszym świecie?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137576
10.15199/2.2022.5.3
owoce
zdrowa dieta
zmiany klimatu
żywność lokalna i sezonowa
fruit
healthy diet
climate change
local and seasonal food
OPAKOWANIE 2009-I
Silicon Oxide: The Future of High Barrier Packaging Films?
Marius Beune
nr katalogowy: 42510
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
IFA 2022: co przed nami?
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 139624
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
A proposed round robin scheduling algorithm for enhancing performance of CPU utilization
Sarayut PHORNCHAROEN
Worawat SA-NGIAMVIBOOL
nr katalogowy: 112990
10.15199/48.2018.04.07
round robin algorithm
dynamic time quantum
average waiting time
average turnaround time
algorytm karuzelowy
procesor
harmonogram kolejkowania.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Czy zima jest problematyczna dla akumulatorów?
nr katalogowy: 135970
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-13
ZŁOTY INŻYNIER 2009 - Kandydaci
nr katalogowy: 45224
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-8
Elektryczne samochody z ładowaniem wtykowym w USA
nr katalogowy: 61338
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ sposobu chłodzenia na jakość mikrobiologiczną surowców przeznaczonych do produkcji żywności wygodnej
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 114574
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Nowości
nr katalogowy: 47928
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
TRM-EAT - NARZĘDZIE OCENY ODPORNOŚCI NA ATAKI I EFEKTYWNOŚCI SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA ZAUFANIEM
Marek Janiszewski
nr katalogowy: 93728
10.15199/59.2015.8-9.19
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Owoce i warzywa w opakowaniach z tektury falistej
nr katalogowy: 128754
AUTO MOTO SERWIS 2019-8
Czy zima jest problematyczna dla akumulatorów?
nr katalogowy: 135970
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
OPAKOWANIE 2008-I
UK Awards Shoot for the Stars
Mary Murphy
nr katalogowy: 34054
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Opakowania na półkę nowe opakowania - stare problemy
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 46513
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143576
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-10
Zastosowanie metody sous-vide w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Klaudia Skarzyńska
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 134012
gotowanie
mięso
sous-vide
temperatura
cooking
meat
sous-vide
temperature
OPAKOWANIE 2008-I
Perfect for the Microwave Oven: Ready Meals in Aluminium Trays!
Guido Winsel
nr katalogowy: 34045
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-9
Smurfit Kappa laureatem międzynarodowych konkursów
nr katalogowy: 101076
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI TAŚMY STALOWEJ Z POWŁOKĄ AL-SI PRZEZNACZONEJ NA RURY ZGRZEWANE
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39248
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-12
Development of road infrastructure in Poland and trends in protecting concrete structures with protective coatings
URSZULA PASZEK
nr katalogowy: 146401
10.15199/40.2023.12.3
statistical data in construction
construction engineering structures
bridges
concrete protective coatings
anti-corrosion coatings
dane statystyczne w budownictwie
obiekty inżynierskie
mosty
powłoki ochronne na beton
powłoki antykorozyjne
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Schumacher Packaging przejmuje brytyjskiego producenta opakowań Jaffabox
nr katalogowy: 124020
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Montaż układu procesowego MultiMixer w zakładzie Distell Springs
Bernhard Brauner
Elinda DuToi
nr katalogowy: 131453
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-10
Ale to już było – Metaverse
Mira Żmijewska
nr katalogowy: 151080
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Innowacyjne funkcjonalne produkty z owoców, wzbogacone w dodatkowe składniki
Ronan Gormley
Derek Keenan
Christian Rößle
Nigel Brunton
Jarosław Markowski
nr katalogowy: 47062
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 71697
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2015-11
BADANIA STRUKTURY STYKÓW KONSOLIDOWANYCH Z PROSZKÓW AgSnBi
MARIA RICHERT
ILONA NEJMAN
PAULINA ZAWADZKA
BEATA LESZCZYŃSKA-MADEJ
nr katalogowy: 94872
11.15199/67.2015.10.16
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Dieta dla zdrowia i planety
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 128003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
KULINARNY TALENT 2014 wyłoniony! - Młodzi i zdolni
nr katalogowy: 84677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
AUTOMATYZACJA ZARZĄDZANIA INFRASTRUKTURĄ PULPITÓW WIRTUALNYCH W ŚRODOWISKU VMWARE HORIZON
Diana Mirowska
Jerzy Domżał
nr katalogowy: 138943
10.15199/59.2022.4.20
VMware
wirtualizacja
automatyzacja
zarządzanie infrastrukturą.
VMware
virtualization
automatization
infrastructure management.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych
Grzegorz Dabrowski
nr katalogowy: 127382
ekstruzja
błonnik
skrobia
otręby pszenne
sorgo
gryka
proso
dietary fiber
starch
wheat bran
sorghum
buckwheat
millet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Listeria monocytogenes
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 123068
10.15199/65.2019.10.5
Listeria monocytogenes
żywność
kryteria mikrobiologiczne
Listeria monocytogenes
food
microbiological criteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wyznaczanie terminu przydatności do spożycia dla żywności RTE w odniesieniu do Listeria monocytogenes
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147265
10.15199/65.2024.2.2
bezpieczeństwo żywności
żywność gotowa dospożycia
termin przydatności dospożycia
Listeria monocytogenes
food safety
ready-to-eat
‘use by’ date
Listeria monocytogenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
OPAKOWANIE 2012-11
Tektura falista, czyli ekologia i wygoda
BOGUMIŁ BOMBOLA
nr katalogowy: 72384
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
TECHNIKA NA CO DZIEŃ
nr katalogowy: 78226
OPAKOWANIE 2019-12
Schumacher Packaging przejmuje Jaffabox - brytyjskiego producenta opakowań
nr katalogowy: 124278
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 90904
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-6
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 143576
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
OPAKOWANIE 2014-12
Marki nie wykorzystują potencjału opakowań SRP
nr katalogowy: 88440
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-8
TELEWIZORY QLED TV C72+ I MINI LED TV C82 FIRMY TCL EUROPE
nr katalogowy: 139150
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-4
Eurobox Polska gwarantem wysokiej jakości opakowań
nr katalogowy: 98086
OPAKOWANIE 2016-4
Dunapack Eurobox gwarantem wysokiej jakości opakowań
nr katalogowy: 98070
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Public Relations w gastronomii Siła PRomocji
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 91212
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-6
Dokument IEA „Net zero by 2050 Plan działania globalnego sektora energetycznego”
nr katalogowy: 132203
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-9
Beton posadzkowy - wymagania i odpowiedzialność za jakość zgodnie z PN-EN 206
Sylwia Świątek-Żołyńska
Tomasz Piotrowski
nr katalogowy: 109425
10.15199/33.2017.09.01
specyfikacja betonu towarowego
beton projektowany
beton recepturowy
beton zbrojony włóknami.
specification of ready-mixed concrete
designed concrete
prescribed concrete
fiber reinforced concrete
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Co będziemy jeść w przyszłości?
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 145051
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-5
Cyfryzacja domeną wybranych? Firmy niegotowe na przemysł 4.0
nr katalogowy: 113927
OPAKOWANIE 2017-1
Komercyjne rozwiązania do druku cyfrowego opakowań i etykiet
nr katalogowy: 103728
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
OPAKOWANIE 2017-11
Opakowania z wartością dodaną
nr katalogowy: 110589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Montaż układu procesowego MultiMixer w zakładzie Distell Springs
Bernhard Brauner
Elinda DuToi
nr katalogowy: 131453
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Ilościowe i jakościowe zmiany w konsumpcji żywności w Polsce
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 108059
10.15199/65.2017.7.1
spożycie
struktura
gospodarstwa domowe
food
consumption
structure
households
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
PROGRAM INTEL® AI FOR YOUTH – CZYLI JAK SIĘ PRZYGOTOWYWAĆ ELACJĄ Z UROCZYSTOŚCI PRZYZNANIA POLSKIEJ SEKCJI IEEE DWÓCH OWYCH IEEE (IEEE MILESTONES) I WRĘCZENIA SZTANDARU 50-LECIA NA NADEJŚCIE KOLEJNEJ REWOLUCJI TECHNOLOGICZNEJ
Michał Dżoga
nr katalogowy: 140739
10.15199/13.2022.11.14
Intel
sztuczna inteligencja
AI
sieci neuronowe
uczenie maszynowe
szkoły
nowe technologie
Intel
artificial intelligence
AI
neural networks
machine learning
schools
new technologies
revolution
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
PROGRAM INTEL® AI FOR YOUTH – CZYLI JAK SIĘ PRZYGOTOWYWAĆ ELACJĄ Z UROCZYSTOŚCI PRZYZNANIA POLSKIEJ SEKCJI IEEE DWÓCH OWYCH IEEE (IEEE MILESTONES) I WRĘCZENIA SZTANDARU 50-LECIA NA NADEJŚCIE KOLEJNEJ REWOLUCJI TECHNOLOGICZNEJ
Michał Dżoga
nr katalogowy: 140739
10.15199/13.2022.11.14
Intel
sztuczna inteligencja
AI
sieci neuronowe
uczenie maszynowe
szkoły
nowe technologie
Intel
artificial intelligence
AI
neural networks
machine learning
schools
new technologies
revolution
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-7
Wykorzystanie folii i powłok biodegradowalnych do przedłużania trwałości produktów
MIŁOSZ TRYMERS
MARTA ŻUK
KATARZYNA TKACZ
nr katalogowy: 149626
folie jadalnie
powłoki jadalne
trwałość żywności
ekstrakty roślinne
olejki eteryczne
edible films
edible coatings
shelf life
plant extracts
essential oils
PACKAGING REVIEW 2023-1
Comparative Analysis Of Digital Ink-Jet Prints, Performed On Different Types Of Plastics
Katarzyna Piłczyńska
Jakub Plata
nr katalogowy: 142662
10.15199/42.2023.1.3
digital printing
ink-jet
plastics
optical density
trapping
relative contrast
gamut
drukowanie cyfrowe
drukowanie natryskowe
tworzywa
gęstość optyczna
trapping
kontrast względny
obszar barw odtwarzalnych
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Anomaly detection in network traffic
Agnieszka Duraj
Paweł Bucki
Aleksander Drajling
Robert Makrocki
Mateusz Sipiński
nr katalogowy: 140845
10.15199/48.2022.12.46
anomaly detection
network anomaly
attack detection
wykrywanie anomalii
anomalie sieciowe
wykrywanie ataków
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Anomaly detection in network traffic
Agnieszka Duraj
Paweł Bucki
Aleksander Drajling
Robert Makrocki
Mateusz Sipiński
nr katalogowy: 140845
10.15199/48.2022.12.46
anomaly detection
network anomaly
attack detection
wykrywanie anomalii
anomalie sieciowe
wykrywanie ataków
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-1
Methods and tools for multi-criteria selection of sensor system components
Ryszard Świerczyński
Krzysztof Urbański
Artur Wymysłowski
nr katalogowy: 82057
OPAKOWANIE 2015-4
Praktyczna inspiracja
nr katalogowy: 90872
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-7
O r ynku opakowań z perspektywy Dunapack Eurobox Polska rozmawiamy z prezesem Zbigniewem Kr zyżakiem
nr katalogowy: 85848
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-3
Układ do zarządzania i monitorowania mikroźródeł OZE
Adrian Dałek
nr katalogowy: 104491
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Selection of high-sorption clay-based plaster for machine application
Aleksander Byrdy
Marek Rembiś
Roman Kinasz
nr katalogowy: 149640
10.15199/33.2024.07.03
ready mix clay-based plaster
sorption
thixotropy
indoor climate
gliniany tynk maszynowy
sorpcja
tiksotropia
klimat wewnętrzny
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Selection of high-sorption clay-based plaster for machine application
Aleksander Byrdy
Marek Rembiś
Roman Kinasz
nr katalogowy: 149640
10.15199/33.2024.07.03
ready mix clay-based plaster
sorption
thixotropy
indoor climate
gliniany tynk maszynowy
sorpcja
tiksotropia
klimat wewnętrzny
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-6
Automatyka SZR bazująca na sterownikach MiCOM C434
Wojciech Bim
nr katalogowy: 106456
10.15199/74.2017.6.11
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-2
Opakowania stosowane do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 118695
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Elektroniczny zestaw pomiarowy do badań dynamicznych protez zębowych
Marek KUCHTA
Marek SZULIM
nr katalogowy: 64297
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-3
Sterowanie rozpływem mocy w sieciach elektroenergetycznych z wykorzystaniem algorytmu ewolucyjnego z warunkowym operatorem mutacji
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 66480
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-6
Przygotowania do pierwszej na świecie cyborgolimpiady
nr katalogowy: 98872
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-9
Eurobox Polska - opakowania optymalne
BOGUMIŁ BOMBOLA
nr katalogowy: 71803
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Możliwości wykorzystania pyłów ze spalania odpadów drzewnych jako dodatku do betonów
Ryszard Machnik
nr katalogowy: 133322
10.15199/62.2021.9.15
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-7
Znaczenie i historia słowa "korozja"
HERMANN LEYERZAPF
nr katalogowy: 69168
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Application of Stochastic Differential Equations in Second-Order Electrical Circuits Analysis
Edita KOLÁŘOVÁ
Lubomír BRANČÍK
nr katalogowy: 69212
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-1
The application of tumble finishing in surface preparation process for deposition of TBC coatings
Sławomir Kotowski
Andrzej Nowotnik
Jan Sieniawski
Andrzej Butkiewicz
nr katalogowy: 104139
10.15199/28.2017.1.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRODUKTY CONVENIENCE I GRILLOWE w sektorze mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 143394
produkty wygodne
bezpieczne i zdrowe grillowanie
nowe technologie
convenient products
safe and healthy grilling
new technologies
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-12
WPŁYW OBRÓBKI CIEPLNEJ NA STRUKTURĘ I WŁAŚCIWOŚCI ULTRALEKKICH STOPÓW MAGNEZOWO-LITOWYCH
WOJCIECH LIBURA
ARTUR RĘKAS
ANDRZEJ BIAŁOBRZESKI
JAN RICHERT
MAREK GALANTY
MATEUSZ MILCZANOWSKI
KATARZYNA ŻAK
nr katalogowy: 64653
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
EDA tools for designing ΣΔ modulators working in the currentmode
Szymon SZCZĘSNY
Marek KROPIDŁOWSKI
Mariusz NAUMOWICZ
Paweł ŚNIATAŁA
nr katalogowy: 100508
10.15199/48.2016.09.20
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
A Framework to COTS Component Selection and Evaluation Processes
Agnieszka KONYS
nr katalogowy: 89356
10.15199/48.2015.02.21
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Konferencja ZAKOBUILDING już po raz dziesiąty!
nr katalogowy: 105697
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-11
Ocena poziomu nowoczesności wyposażenia produkcyjnego zakładu w przedsiębiorstwie branży stalowej
nr katalogowy: 88035
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Fuzzy controller for a lean premixed burner
Andrzej SMOLARZ
Waldemar WÓJCIK
Javier BALLESTER
Ricardo HERNANDEZ
Anna SANZ
Tomasz GOLEC
nr katalogowy: 53433
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Analysis of 6-pole IPM synchronous motor with tangential magnets using finite element method
Wiesław LYSKAWINSKI
Cezary JEDRYCZKA
Dorota STACHOWIAK
nr katalogowy: 97587
10.15199/48.2016.04.09
OPAKOWANIE 2010-11
Wpływ promieniowania jonizującego na biodegradowalne materiały opakowaniowe
Karolina Assman
Hieronim Kubera
Krzysztof Melski
nr katalogowy: 55420
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-3
Marketingowy potencjał polskich nabywców finalnych a ich oczekiwania związane z jego wykorzystywaniem
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 104587
10.15199/48.2017.3.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-6
WDRAŻANIE PRZESZKOLONYCH MODELI SIECI NEURONOWYCH W APLIKACJACH WEBOWYCH
Marta Bistroń
nr katalogowy: 138190
10.15199/13.2022.6.1
sieci neuronowe
głębokie uczenie
Python
Docker
REST-API
neural networks
deep learning
Python
Docker
REST-API
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
About the lack of convergence in an environment with limited representation of the number
Piotr JANKOWSKI
nr katalogowy: 97583
10.15199/48.2016.04.05
OPAKOWANIE 2012-5
Wyzwanie dla offsetu
nr katalogowy: 67907
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-10
Perfekcyjne opakowanie dzięki innowacji
nr katalogowy: 123100
OPAKOWANIE 2015-3
Wymagające sieci
nr katalogowy: 90327
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
Software optimisation in high efficiency data acquisition systems
Adam Piotrowski
Mariusz Orlikowski
Tomasz Kozak
Paweł Prędki
Grzegorz Jabłoński
Dariusz Makowski
Andrzej Napieralski
nr katalogowy: 64781
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-3
Thermomechanical treatment of Ti and Ti-V microalloyed steel forgings
Marek Opiela
nr katalogowy: 121107
10.15199/28.2019.3.2
microalloyed steels
thermomechanical treatment
structure
mechanical properties
stale mikrostopowe
obróbka cieplno-plastyczna
struktura
własności mechaniczne.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Analityczna weryfikacja popularnej formuły McKee
TOMASZ GARBOWSKI
MAŁGORZA TA K UCA
MONIKA NIZIAŁEK -ŁUKAWSKA
nr katalogowy: 124028
10.15199/54.2019.12.2
formuła McKee
nośność pudła
tektura falista
CHŁODNICTWO 2010-9
Charakterystyka wykorzystania fluidyzacji procesów pokrewnych w produkcji żywności ze szczególnym uwzględnieniem obróbki chłodniczej
Łukasz Stadnik
Franciszek Kluza
nr katalogowy: 54231
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-11
Wpływ konstrukcji urządzeń komercyjnych na ochronę elektromagnetyczną przetwarzanych informacji
Ireneusz KUBIAK
Artur PRZYBYSZ
nr katalogowy: 94712
10.15199/48.2015.11.12
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Roztwory polimerowe do zabezpieczania otworów pali i wykopów szczelinowych
Bolesław Kłosiński
Piotr Rychlewski
nr katalogowy: 136266
10.15199/33.2022.02.04
polimery
ciecz stabilizująca
pale
ściany szczelinowe
stosowanie roztworów.
polymers
supporting fluids
piles
diaphragm walls
polymer fluid applications.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-2
Roztwory polimerowe do zabezpieczania otworów pali i wykopów szczelinowych
Bolesław Kłosiński
Piotr Rychlewski
nr katalogowy: 136266
10.15199/33.2022.02.04
polimery
ciecz stabilizująca
pale
ściany szczelinowe
stosowanie roztworów.
polymers
supporting fluids
piles
diaphragm walls
polymer fluid applications.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-7
The use of simulators in increasing the effectiveness of training of merchant vessels officers1) Użycie symulatorów w podnoszeniu efektywności szkolenia oficerów statków handlowych
Henryk Śniegocki
nr katalogowy: 61927
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-1
SECONDARY COPPER PROCESSING IN PRIMARY SMELTERS ITS IMPLICATION TO THE SECONDARY COPPER INDUSTRY
NORBERT L. PIRET
nr katalogowy: 65536
CHŁODNICTWO 2010-12
Model wymiennika ciepła i przepływu z wymianą ciepła w kanałach o falistej geometrii
Szymon SZUFA
nr katalogowy: 56443
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-11
Samochody autonomiczne szykują się do startu
nr katalogowy: 102060
10.15199/74.2016.11.12
AURA 2018-10
Partyzantka w Kolumbii a wylesianie
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 116428
AURA 2023-5
Czy możliwa jest wycena środowiska przyrodniczego?
Julia Kacprzak
Hubert Bednarz
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 143136
10.15199/2.2023.5.3
kryzys ekologiczny
ekonomiczna wycena środowiska przyrodniczego
metody wyceny
metody bezpośrednie
metody pośrednie
cological crisis
economic valuation of the natural environment
valuation methods
direct methods
indirect methods
AURA 2023-5
Czy możliwa jest wycena środowiska przyrodniczego?
Julia Kacprzak
Hubert Bednarz
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 143136
10.15199/2.2023.5.3
kryzys ekologiczny
ekonomiczna wycena środowiska przyrodniczego
metody wyceny
metody bezpośrednie
metody pośrednie
cological crisis
economic valuation of the natural environment
valuation methods
direct methods
indirect methods
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
Aparaturowe ograniczenia pomiaru kinetyki pojemności w metodzie DLTS
Michał PAWŁOWSKI
Marek PAWŁOWSKI
Marek SUPRONIUK
nr katalogowy: 85967
10.12915/pe.2014.08.049
OPAKOWANIE 2013-3
Nowoczesne systemy pakowania mięsa wołowego
JOANNA ŁOPACKA
ANDRZEJ PÓŁTORAK
nr katalogowy: 75712
OPAKOWANIE 2010-5
Opakowania do chłodzonej żywności wygodnej
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 51734
AURA 2022-1
Rośliny alimentacyjne – czy to był dobry wybór?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 135529
rośliny spożywcze
łust głąbigroszek
szarłat
katalog roślin świata
food plants
winged bean
amaranth
catalog of plants of the world
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
Nowa fabryka opakowań w Bełchatowie otwarta!
nr katalogowy: 140055
PACKAGING REVIEW 2024-3
STUDIES ON THE PACKAGING PROTECTED AGAINST THE UNDESIRED OPENING BY A CHILD (CRP PACKAGING AND CLOSURES)
KATARZYNA SAMSONOWSKA
ALICJA KASZUBA
nr katalogowy: 150716
10.15199/42.2024.3.1
children
CRP packaging
designing of packaging
dangerous substances
dzieci
opakowania CRP
projektowanie opakowań
substancje niebezpieczne
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-2
ANALIZA PORÓWNAWCZA WYTRZYMAŁOŚCI WYBRANYCH POŁĄCZEŃ PROWADNICOWYCH, STOSOWANYCH W BUDOWIE MASZYN
Stanisław BŁAWUCKI
Kazimierz ZALESKI
nr katalogowy: 98590
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
IFA 2022: co przed nami?
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 139624
AURA 2022-1
COP-26 w Glasgow
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 135522
PACKAGING REVIEW 2023-1
Future And Challenges Of Packaging Market
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 142664
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Kuchnia staropolska
nr katalogowy: 141822
kuchnia staropolska
składniki
dania
old Polish cuisine
ingredients
meals
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
System wieloprocesorowy do badania układów arbitrażu – rozwiązanie sprzętowe
KRZYSZTOF TABOREK
EDWARD HRYNKIEWICZ
nr katalogowy: 54268
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Local magnetisation of a grain-oriented electrical steel sheet
Dominika GAWORSKA-KONIAREK
JerzyBAJOREK
WiesławWILCZYŃSKI
nr katalogowy: 90997
10.15199/48.2015.04.06
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH